View tracker

Idag testade jag att göra en grön smoothie, letade efter massa recept igår och hittade några utan yoghurt i som jag fastande för.
Detta var först ut att testa:

1 banan eller avokado
1 äpple
1 päron
100 g spenat eller mer efter smak
saften från1/2 citron eller så mycket som du gillar
4 dl vatten

Jag valde banan denna gång vilket gav en ganska söt smak. Så ska testa med avokado nästa gång.
Väldigt god och perfekt till frukost med ett ägg.

Likes

Comments

View tracker

Igår fick jag lust att baka trots att spisen är i uselt skick. Ny kommer nästa vecka, då ska jag ta igen allt med matlagning och bakande 😅
Gjorde en kladdkaka på ljus blockchoklad, den blev jätte god. Till kakan hade jag creamfresh smaksatt med vanilj.
Olivia som älskar choklad gav kakan tummen upp.
Efter en natt i kulen hade den blivit helt perfekt i konsistensen.


3 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
150 g mörk choklad, hackad
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Till servering
2,5 dl creamfresh
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Lägg den hackade chokladen i en bunke och häll på det varma smöret.
Rör om tills chokladen smällt.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
Tillsätt mjöl och bakpulver och rör försiktigt till allt löst sig.
Häll upp smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 18 minuter. Kakan ska stelna och spricka på ytan, men inuti ska den vara lös och kladdig. Passa noga!
Ställ åt sidan och låt kallna i formen.

Idag började jag dagen med en 4 km lång promenad med Liselott, efter det åkte jag och Micke in och körde ett pass med kettlebells.
La även in en kroppsövning från Nike training appen.
Ska lägga in en ny vid varje pass tänkte jag.
En jätte bra app med massa uppslag på övningar man kan göra med bara kroppen.

Likes

Comments

View tracker

Idag fick Olivia äntligen börja på innebandy!
Hon har väntat i ett år på att få börja, och nu var det äntligen dags.
Hon tränar i stöpen med en stor grupp barn.
Större lycka än den man såg på plan får man leta efter.
Hon hade riktigt kul och hängde fort med på hur man skulle ha klubban o.s.v
Efter en och en halv timmes tränade for vi in till stan och inhandlade hennes första klubba och boll.

Ska bli kul att se hur hon tycker det är framöver och hur hon utvecklas.
Har tur och jobbar bara dag en söndag var 6:e vecka så kan följa med ofta och titta.
I morgon börjar verkligheten för de två som varit jullediga i två veckor. Skönt med lite vardag igen faktiskt.

Likes

Comments

På Tisdag börjar jag på en annan avdelning och jobbar, fortfarande i Tidan men med ett mycket mer fungerande schema. Barnvakt är inget vi var i överflöd, och med två skiftarbetaren föräldrar så är det pusslet väldigt svårt att få ihop ibland.
Ska jobba med dementa igen, ska bli riktigt kul!
Vi var iväg och tränade igen idag, gick riktigt bra utan yrsel attacker 😬
Olivia tyckte det var kallt så hon satt under en filt i bilen och spelade 😄
3 år har idag gått sedan farfar lämnade oss ❤️
Kan inte fatta vart tiden tar vägen, tände så klart ett ljus hos dom.
I morgon ska vi åka in och träffa kusin Hannes på förmiddagen, sen är vi bjudna till Olivias kompis Sonja för lek och vi vuxna tar en fika. Jag går just nu på sockerfri kost för att sänka blodtrycket, så får stå emot fika suget haha.

Likes

Comments

2016 var ett riktigt bra och händelserikt år!
Nu hoppas jag 2017 blir minst lika bra!
Jag ger aldrig några nyårslöften, sätter hellre mål.
Ett av målen är att komma igång mer med träningen.
Efter jobbet drog vi till P4 och tränad med kettlebells.
10 minus kändes av, men det var ändå härligt med den friska luften.
Olivia hängde på idag med, hon springer runt och håller sig sysselsatt.
Mer träning med kettlebells lär det bli, en rolig träningsform som passar oss båda.
På söndag börjar äntligen innebandyn som hon väntat på att få köra igång med.

Likes

Comments

View tracker

Nya året skulle firas in igår med familjen Eng, gubben och Lilian.
Jag stod för förrätten, och det blev en Räkcheescake.
Den blev himla god måste jag säga!



Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta :
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.


Till middag serverade Liselott jättegod ankfile med rödvinsås och potatisgratäng. Såsen var verkligen hur god som helst!
Men där tog det stopp för min del, fick huvudvärk och yrsel som jag känt av tidigare under dagen, och några dagar innan det också. Mitt blodtryck som spökar, en förkylning på det också gör det inte bättre.
Fick se mig besegrad och traska hem till sängen, de övriga stannade kvar och firade in det nya året. Jag låg nedbäddad i sängen med ett gäng rädda kissar vid tolvslaget 😂
Nytt år nya tag nu!
Om kroppen tillåter så ska jag åka in till syrran som också fira in nya året sjuk, men aningen värre på infektion på skas.

Likes

Comments

Julafton spenderades även i år med familjen Eng.
Massa god mat hade förberetts och vi fick allt klart i lagom tid.
Liselott hade dukat fint, med lite Ernst känsla över det hela 😀
Alla åt sig mätta, inte lika överdrivet mätt som man kan göra ibland!

Efter maten slog vi oss ner och kollade på Kalles jul. Barnen var så spända och förväntansfulla inför vad som komma skulle.
Strax efter Kalle bankade det på dörren, där stod tomten i egen hög person.
Mycket julklappar och väldigt nöjda barn blev resultatet!
Vi avslutade med att titta på "kan du vissla Johanna" som också är lite av en jultradition.
Hela familjen var så trötta när vi kom hem, så vi gick och la oss ganska omgående.
Olivia hade lägligt dragit på sig en förkylning lagom till jul, idag har hon varit riktgt risig stackarn.

Likes

Comments

Efter att ha haft influensan på besök i över två veckor här hemma var det skönt att må bättre i helgen!
Igår samlades orden för att avnjuta ett riktgt gott julbord hemma hos familjen Eng.
Alla hade fått olika saker att inhandla/laga så det blev ett knytis julbord.
Tolv personer klämde ihop sig i köket och mängder av riktigt god mat avnjöts!
Hur mätt man var efteråt går knappt att beskriva, mättast var nog gubben och Micke!
Barnen fick fiska godis i en fiskedamm, vilket var väldigt uppskattat.
Till dessert åt vi en riktigt god pannacotta som verkligen fulländade känslan av mätthet 😂
En välbehövlig promenad runt byn fick det bli framåt kvällen, alla var rejält trötta när vi rundade av runt elva tiden.
Tack för en mycket god och trevlig tillställning!
Ser fram emot nästa år, självklart blir detta årligen återkommande!

Likes

Comments

Idag mådde Micke något bättre på morgonen, så vi åkte iväg på julmarknad på Almenäs i Hjo.
Otroligt mycket folk och trång var det, men riktigt fint hade de arrangerat allt.
Köpte lite närproducerade grejer, bland annat en rårörd saft av klarbär och rabarber. Denna ska man dricka varm, så det ska testas nu ikväll.
När vi kom hem fick Micke lägga sig då han mådde dåligt igen, jag och o fortsatte till Värings julmarknad och kolla runt lite 😊 4:e klassarna på Värings skola stod och sålde saker, de uppträde också med lite julsånger. 

Likes

Comments

Vi skulle åkt till Göteborg för att kolla in jul på Liseberg idag.
Men det fick ställas in då Micke dragit på sig något som verkar vara influensan.
Han har varit dålig ett par dagar, men i natt blev han riktigt dålig.
Feber, huvudvärk och ledvärk i den värsta formen.
Efter en dag med vila och Ipren känner han sig något bättre nu ikväll som tur är.
Syrran går inte heller att besöka för lite julpyssel, inget man vill släpa med sig bort till dom..

Jag gjorde lite julgodis ikväll, för att försöka hitta någon form av julkänslan i alla fall.
Fudge med vaniljsmak som jag inte testat förut.

Ingredienser
Portioner: 30 bitar
1 vaniljstång
5 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 msk sirap
Så här gör du:

Klä bottnen på en brödform (ca 10 x 30 cm, för 30 bitar) med bakplåtspapper.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Blanda socker, grädde, mjölk, vaniljfrön och sirap i en kastrull. Tänk på att använda en stor och vid kastrull så att smeten inte kokar över. Koka upp på svag värme under omrörning tills sockret lösts upp.
Låt sedan koka utan omrörning tills smeten har 122°C. Kontrollera med en digital kökstermometer.
Ta kastrullen från värmen och låt svalna 5 minuter. Rör sedan med en slev tills smeten blivit tjock och matt.
Häll fudgen i formen, släta till ytan och låt den svalna i kylen. Skär upp i tärningar innan fudgen kallnat helt.


Gjorde även ischoklad med smak av apelsin, den tror jag blir riktigt god!

Likes

Comments