View tracker

Hej alla

Det diskuteras flitigt i sociala medier om vit jul och det innebär att man avstår alkohol på jul för barnens skull.

Jag har inget emot vit jul överhuvudtaget och tycker att de som vill ha det så skall absolut köra på det men jag anser också att de som florerar med vit jul är nog knappast de som har problem med alkoholen så det faller mellan stolarna.

Däremot anser jag att man istället kan vända på det och säga att vi i julanda vill uppmärksamma och hjälpa de som har dagliga problem med alkohol och hoppas de vill ta emot hjälpen!

Att uppmärksamma någon som har problem är det största steget och det steget är oerhört svårt men det betyder så mycket mer än att ta 1 glas vin på jul eller avstå det glaset med vin!

I vårt samhälle florerar alkoholen friskt och alkohol har blivit en social drog och många fortsätter att förbruka alkohol dag ut och dag in utan att inse hur mycket det skadar personer runt om sig och vilka spår det sätter.

Att ha en vit jul är fantastiskt om det är så att de som faktiskt har problem med alkoholen har en vit jul som start på sitt nya liv mot att sluta missbruka men om en familj på x antal personer som ibland tar en öl till maten avstår den för att skapa ett statement så tycker jag att det känns meningslöst.

Istället för vit jul tycker jag att vi tar den vita julen och skapar att: i år uppmärksammar vi de som dagligen kämpar med sitt alkoholmissbruk och hjälper dom till en bättre vardag för det är det vi behöver!

Vi behöver uppmärksamma alla personer som sitter fast i ett missbruk och ge dom hjälpen och verktygen de behöver istället för att skapa ett stängt hem med vit jul och uttalande som att vi har inte tid eller vi har egna problem!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Julmarknad på mammas jobb ❤️

Är så imponerad varje år över hur mycket energi som läggs ner från deras håll för att genomföra detta för deras anställda med familjer och det är fantastiskt varje år!

I år kom vi hem med godispåsar, dörrkrans, julgrupp och ett ljus Moa målat!

Vi tog även lotter och vann både bingolotter, julkalender och en fin lykta

Tack för en härlig söndag 🎁🎁🎁

Likes

Comments

View tracker

Moa och jag vi gillar att baka men tyvärr är mitt tålamod halvdåligt och det handlar inte om att det inte får ta tid eller liknande utan det handlar om att jag avskyr att städa efteråt!

Jag gillar inte att grisa och så 😬

Men i alla fall så kom mamma på idén att köpa silikonmatta så det äger vi nu och jag säger bara halleluja!!

Så himla enkelt det blev. Så häromdagen bakade vi tunnbröd och det går hem hos hela familjen

Efter baket tog vi med ett par brödlimpor upp till Roland & Marion och avnjöt vår kvällsmacka där uppe med smör och ost! Perfekt avslutning

Likes

Comments

Är det ok att vara en tråkig mamma??

Funderade på det idag när jag hörde på radion att en mamma tog illa vid sig när barnet sa att hon var tråkig!

För mig är det viktigt att mina barn kam sitta ner i soffan och kolla på en film likaväl som de kan sitta i rummet och måla. Jag vill också att de kan uppskatta att vi bakar eller åker på utflykter men samtidigt måste barn kunna förstå att man inte kan hitta på saker dygnet runt.

Att ta helt slut på sig själv för att barnen vill ha något spännande varje dag är så idiotiskt enligt mig för en dag tar det stopp och du orkar inte mera så man måste kunna kombinera detta.

Idag lever vi i ett media samhälle där instagram, Facebook och blogg tar upp vår tid och varje dag går ut på att visa vad vi gjort och jag är en av dom som inte skäms över att säga att vi har bara varit hemma och inte gjort ett skit liksom, ha ha

Mina barn vill gärna åka till lekland, utflykter men jag skall ha orken för att det skall bli roligt och ibland finns inte det och då blir jag inte automatiskt en tråkig mamma för mina barn vet att ibland åker vi och ibland är vi bara hemma.

Jag känner ingen press över att socialisera mina barn över utflykter för jag vet att de socialiseras ändå!

Bara en tankeställare helt enkelt

Likes

Comments

Snart är det dags! Eventet vi längtat efter som 3 superhärliga tjejer håller i!
Dessutom filar jag på ett eget event med hjälp av min sidekick som skall ske till våren men många pusselbitar skall ihop innan dess.

Jag vet att dessa 3 tjejer lagt ner otroligt mycket tid och energi och dessutom vet jag att de är oerhört flitiga människor så detta kommer bli helt fantastiskt!

Åh så spännande!!!

För mer info så kolla in http://luxuriousvip1.webnode.se/

Likes

Comments

Ni vet det där med tid, det är något vi uppskattar och överskattar helt klart.

Jag är alltid i tid till jobbet! Börjar jag 22:15 så kommer jag runt 20-30 min innan varje gång för jag gillar att ta det lugnt, känna av läget och få en överblick av vad som hänt under dagen.

Så kommer vi till problemet:

Förskolan och tider!
Jag är värdelös på detta och kommer jag 08;45 känns det obekvämt för då skall de vara där 09!
Eller också kommer jag 09:10 och då har samlingen redan börjat?
För vet ni vad? En gång av hundra lyckas jag pricka klockan 09 och det händer ju som ni förstår lika sällan som att man skulle vinna på lotto så hur gör man?


De här 2 har ju egen vilja med att ta på sig, äta och allt därtill så det påverkar ju tiden helt klart!

Ser mammor på förskolan som alltid är i tid och ser superfräscha ut och hur fasiken lyckas dom????

Jag har officiellt gett upp och inser att jag kommer inte kunna leva upp till det så nä vi kör vårt race

Likes

Comments

Unnade mig ett par skor idag! Inte världens modernaste eller chicaste men så sköna och praktiska! Vinterns slask är räddat! ❤️


Hade ett ganska bra läkarbesök imorse med nya mediciner som skall hjälpa mig att få bättre ro i kroppen vid nattarbetet så unnade mig en fika på torget och sen åkte jag ut till mamma en sväng. Alltid mysigt att komma ut dit!

Inte ofta jag unnar mig något men idag skedde det trots att det jag köpte så var 90% till barnen som vanligt men det är lite så vi håller på känns det som?

Tror de flesta föräldrar är något lika på den punkten! Jag överväger till och med ibland om en mascara är nödvändigt? Sjukt men sant!

Nu blir det tvätt en stund och sen försöka sova vilket inte är lätt då jag mår som sämst på nätterna men imorgon kommer de nya tabletterna så då ska vi få rätsida på livet igen

Likes

Comments

De här 2 ❤️❤️

Moa frågade idag: hur får vi den här ungen att skärpa sig?

Ja hur får man egentligen Casper till att skärpa till sig? Svår fråga när man har världens jobbigaste lillebror

För tro mig! De har sina sidor båda två även om Casper har extremt många olika sidor där alla i princip handlar om bus och åter en massa bus.

Idag skall i alla fall barnen klippa sig och det e lite vemodigt för mitt mammahjärta måste jag ändå påstå. Moas hår skall bara toppas men Casper kommer gå från bebis till stor kille och det känns lite märkligt och vi får se om han ens går med på det? Han e rejält bestämd den Herren!

Resultat kommer

Likes

Comments

Jul jul jul!!! Jag gillar inte rött och tomtar i mitt hus då vi endast har färgskala grå till ....... Vit! Väldigt kreativt om jag får säga det själv och det är en härligt spretig mix av lost and found så att säga!

Så lite julpynt kom in men nä inget överdrivet och barnen är glada ännu men tjatar om en julgran 79 gånger om dagen och om jag känner mina barn rätt kommer jag få hänga kulorna och glittret i toppen av granen för annars har vi inga kvar, i toppen av granen kommer däremot mina katter sitta och gömma sig för barnen och hunden som för övrigt är så stor att han kan nå upp till toppen om han övar på att stå på två ben så ja, jag ger den stackars granen 1 vecka om inte jag kastat ut skiten innan på grund av alla barr!!!

Så himla glad är jag i jul men även om det är mysigt så är det lite jobbigt och jag oroar mig varje dag för dessa julklappar, panik varje år!

Även om vi i nuläget har ytterst lite kontakt med några grenar i trädet så att säga så skall inte barnen bli lidande för det så de har jag redan köpt till och ska lämnas. Sen är det ju några antal kvar och får väl ta mig en tur till Ullared och köpa leksaker till våra barn också så de får någon julklapp i år?! De får de alltid men i år får de väl få något de önskat sig helt enkelt!

Låter som grinchen men tycker det är så tråkigt att fira när inte alla umgås överhuvudtaget och inte ens kan lägga sådant åt sidan vid jul så stämningen dras ner men kommer umgås med de som vi vill helt enkelt ❤️❤️❤️

De som vi vet finns där och som vi vet är hjärtan i våra hjärtan helt enkelt

Likes

Comments

Jag och skorpan har mysmorgon när hon försöker komma tillbaka till dagens bestyr efter en fruktansvärd dag med spyor och hon mår så mycket bättre men magen är helknas så hon har väldigt ont men tro fasiken det när magen ekar tomt förutom några droppar nyponsoppa!

Har i alla fall fått tagit mig ut ur huset (väl behövligt)

Förutom att kylen ekade tomt så fick vi upp lite julgardiner och några få tomtar.

Tänkte försöka få upp julstjärnorna imorgon om jag hittar några lampor

Är inte så himla bloggsugen då tvättstugan är översvämmad av tvätt och jag vet att imorgon måste jag städa både stall och hönsgård samt entrén till huset men ett kort inlägg blev det

(Inte jag som tagit kortet på Casper, räkna ut vem 😂)

Likes

Comments