Kommer någon påpeka att jag är "äcklig" som matar mitt barn när hon är hungrig kommer jag svara:

"Va du är äcklig som sitter & äter offentligt, att du inte skäms som äter när du är hungrig! Vuxna människa, utan sunt förnuft!"

Jag matar mitt barn oavsett vart jag är men jag kommer absolut inte visa bröstet så alla ser men jag matar mitt barn när hon vill!! Jag förstår inte varför man gnäller om något sånt naturligt, något som har skett i århundrade för att få sitt barn mätt!

Det är ju inte så att man sitter öppet med bröstet, man kan ha en filt över eller så men INGEN ska bestämma när & hur jag ska mata min dotter. Det finns så otroligt mycket annat att lägga energi på än att gnälla om detta.
Vem ger dom som gnäller rätten att "sitta & glo" på när jag ammar mitt barn? Är det någon som gillar att man sitter & glor på när man äter sin mat? Sjukt beteende, bjud inte in till dans om du inte kan föra!

Nettan ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 11 Readers

Likes

Comments

När jag ser tillbaka på det liv jag levt så blir jag varm inombords. Jag känner mig oerhört stark & stolt över att jag klarade av det jag gick igenom med livet i behåll. Har levt med två män som inte mått bra alls i psyket, valt helt fel väg i livet.
Den sista mannen jag levde med, önskade jag att någon hade kommit & räddat mig ifrån mycket tidigare, tiden efteråt var otroligt tuff för att hitta tillbaka till rätt väg i livet.

Jag har både förlorade & vann så mycket på vägen till dit jag är i dag. Jag har blivit en helt annan person än vad jag var då, jag är starkare psykiskt & även fysikskt. Jag litar mer på andra än vad jag gjorde då, innan vågade jag inte ens tillåta mig själv att känna mina egna känslor, det var innan jag tillät mig att leva precis som jag ville.

Hösten 2015 kände jag att jag var redo för att leva mitt liv precis som jag ville, jag kunde vara den mamman jag ville till mina barn oavsett vad som skedde. Jag tillät ingen att sätta sig på mig igen, jag hade byggt upp mina gränser & en självkänsla som jag vågade lita på.
Jag var redo att möta någon som verkligen ville leva med mig & barnen. Acceptera mig för alla mina brister osv min ryggsäck som jag bar med mig.

Jag fann verkligen Han med stort H. Nej,Han fann mig! Han fångade mig, han fick mig att känna mig lugn, trygg, glad & tillät mig att vara mig själv. Nu har vi snart varit tillsammans i 2 år & förlovade i 2 år (mars 2018), vi lever det liv vi vill även om vi har motgångar också men det är det liv vi har tillsammans & vårdar ömt.
I januari får vi vår lilla tös också ❤ Vår lilla Tyra Ingegerd Hildur Sainio.

Nettan ❤

  • 7 Readers

Likes

Comments

Tvingade mig själv att få ork att följa med gubben till #kostajulmarknad. Kan inte sitta hemma & uggla hela tiden, jag måste komma ut & träffa folk med. Det är första gången i år jag besöker marknaden, förra året vi denna tid hade jag varit här flera gånger men detta år väntar jag smått & orken är inte riktigt med.

Kommer nog känna av marknaden i kväll men det kan det vara värt!

På tisdag ska jag till bm & mäta magen igen, hon låg ju konstigt så hon fick "fel" mått. Jag hoppas att hon ligger rätt så det blir ett bra mått så jag slipper åka till Växjö & mäta magen, så kul är det inte att åka dit & hem igen iallafall inte bara för det.

Nettan ❤

  • 18 Readers

Likes

Comments

Alla graviditeter är olika men under denna graviditet har jag annorlunda upplevelser än innan.

1, Jag har aldrig haft illamående så länge. ( fr v 6-17)
2, Jag har inte haft foglossning/sammandragningar fr v 19 som jag haft nu.
3, Inga speciella cravings, är sugen på allt & inget.
4, Har aldrig gått upp så lite som nu.
(fr 53 till 68.9)
5, Är inte ensam om denna graviditet, har varit det tidigare.

6, Det känns som att jag inte har så mycket vatten i kroppen.
7, Har mindre ork/energi i kroppen, fått järnboost pga lågt järnvärde.
8, Haft minst en uvi, har ev en till som ligger & spökar i kroppen.
9, Sover mindre efter järnboost, innan sov jag ganska ofta.
10, Motionerar inte lika mycket pga värk.

Men man ska absolut inte jämföra graviditeterna med varandra då alla är olika. Upplevelserna kan variera & hormonerna är olika.

Jag är ju inte ensam denna graviditet & det känns skönt! Är så glad att jag eller han fann mig & släppte inte taget om mig när vi väl möttes ❤
Han är helt underbar min fina älskade man. Denna graviditet är den första för honom så det är extra stort för honom. Jag vet att han kommer bli världens bästa pappa, han är ju redan det - bonuspappa ❤

Nettan ❤

  • 34 Readers

Likes

Comments

Vi måste sova så gott i vårt "nya" sovrum, vi vaknar ofta vid 8-9 & det är så skönt. Innan vaknade jag vid 6-7 varje dag oavsett om det var helg eller vardag. Det är varken för kallt eller för varmt i rummet & det är så tyst, man hör inte så mycket vad sker utanför dörren när den är stängd.


Idag tänkte jag hänga upp lite tavlor & en spegel i rummet. Om magen tillåter det vill säga, igår hade jag ont eller jag var öm sedan bm hade "bråkat" lite med magen men så får jag varje gång jag har varit hos henne.


Har ju hela dagen på mig i morgon med, då är jag ensam hemma. De andra jobbar på #kostajulmarknad, jag vet inte när jag ska orka gå på den men jag hoppas att det blir snart då jag älskar att gå på marknader. Det hör till julen ❤

Nettan ❤

  • 35 Readers

Likes

Comments

1. Livet är orättvist, vänj dig.

2. Världen bryr sig inte om ditt självförtroende. Världen förväntar sig att du ska prestera något innan du kan luta dig tillbaka och må bra.

3. Du kommer inte ha en fet månadslön direkt efter gymnasiet. Du kommer inte att bli VD med fin bil innan du förtjänar det.

4. Om du tycker att din lärare är jobbig: Vänta tills du får en chef.

5. Att jobba i gatukök eller som städare är inte under din värdighet. Dina far- och morföräldrar hade ett namn för det – de kallade det för möjligheter.

6. Om du strular till det: Skyll inte ifrån dig, lär av dina misstag.

7. Din skola kanske inte tror på vinnare och förlorare, de kanske ger alla nya chanser hela tiden. Detta liknar inte någonting i det verkliga livet.

8. Innan du var född, var dina föräldrar inte så tråkigt som de är nu. De blev sådana för att de måste betala dina räkningar, städa efter dig, tvätta dina kläder & lyssna på dig när du pratar om hur cool du tror du är. Så innan du räddar regnskogen från parasiter som dina föräldrars generation är ansvariga för, prova att avlusa garderoben i ditt eget rum.

9. Livet är inte uppdelat i terminer. Du kommer inte ha några sommarlov & väldigt få arbetsgivare är intresserade av att hjälpa sina anställda hitta sig själva. Gör det på din egen fritid.

10. TV är inte på riktigt. I verkliga livet måste folk faktiskt lämna kaféet & gå till jobbet.

11. Var snäll mot nördarna. Chansen är stor att du kommer att jobba åt en. Om du håller med, skicka det vidare. Om du kan läsa det - tacka din lärare.

Vrålhungrig! Magen har "pratat" nästan hela dagen även om jag har ätit som jag ska. Sen har ju alla mina organ mindre yta att trängas på nu när tösen ska ta sin plats ❤.
Mannen håller på med älgfärsbiffar 😍, potatis & sås. Det lukatar gudomligt från köket & man blir inte mindre hungrig, det är grymt med vilt. När man är gravid så får man äta vilt ❤ då det är mycket järn i också, det behöver min kropp.

Nettan ❤

  • 32 Readers

Likes

Comments

Var på besök hos min bm i dag, proverna såg bra ut men jag har nog en uvi som ligger & spökar i kroppen. När hon skulle mäta magen så låg tösen lite tokigt så hon fick inget bra mått, vi ska dit på tisdag igen för att mäta om magen. Men hon är aktiv & rör sig duktigt, ibland gör ddt riktigt ont & ibland känns det okej.


I går bytte vi rum ❤ Det blev så bra, nu är det bara lite pyssel som ska göra så blir det perfekt. Vi kommer ha plats för både det ena & det andra åt vår lilla tös ❤

Det är "bara" 1 1/2 månad kvar till hon kommer ❤ Shit! Va fort det går eller jag tycker det går för sakta, jag tycker att det är jobbigt just nu, alla sammandragningar & trycket jag har. Jag vet ju att det kommer gå över på bästa sätt ❤ vi får ju snart träffa vår fina älskade Tyra ❤

Nettan ❤

  • 38 Readers

Likes

Comments

Jag är inte rädd för förlossningen men för hur min kropp ska klara av det & hur jag reagerar när det väl är dags. Det var ju ett tag sedan jag födde, tretton år sedan & visst det är väl inte mycket som är förändrat med en förlossning men inom vården.

Det är ju barnmorskor som har slutat & nu funderar ju Växjö förlossning att stänga ner ett rum så jag hoppas att det finns plats när jag kommer dit. Det är ju två månader dit men allt kan hända tills dess.

Tänkte jag skulle ringa & se om man kan komma på besök med innan förlossningen så man vet vart exakt det ligger & hur det ser ut.

Nettan ❤

  • 51 Readers

Likes

Comments

I dag är det pappas dag ♡ Jag har världens bästa pappa som alltid funnits där för mig & mina barn, han ställer alltid upp för oss oavsett vad det gäller. Han är så bäst!

Min man är världens bästa bonuspappa & han kommer bli världens bästa pappa till vår lilla tös ♡ Han är en man med ett hjärta av guld, han har från dag ett alltid funnits där för barnen, han ger dom både stöd & råd i livet för att dom ska välja en bra väg i livet.

Jag (vi) kan inte tänka mig ett liv utan både min pappa & min fina man. Vi älskar dom så otroligt mycket ♡♥

Nettan ❤

  • 51 Readers

Likes

Comments

I dag känns det sådär med både ork & i kroppen, har ett svagt illamående & järnsmak i munnen. Dock kunde detta ske efter mina järnboost som jag fått, just nu är jag trött & vilar men skulle lika gärna somna när som.

Tösen i magen verkar må bra iallafall, just nu är det lugnt så jag tror hon sover. Hon brukar ta igen det på kvällarna ❤ då är det full rulle eller når jag ätit någonting.

Det var inte kallt ute, iallafall inte så kallt så gubben behövde skrapa rutorna i morse. Dissigt var det iallafall, när jag tog kort i morse insåg jag att jag måste ha en ny mobil 😞

Jag har tittat runt lite & fastnat för en men jag får vänta någon månad till innan jag kan köpa den. Gubben har en liknande mobil & han är supernöjd med den, kanske blir det en liknande annars blir det en annan mobil fast samma märke. Jag gillar inte handla dyra saker, inte till mig själv iallafall men en bra mobil måste jag ha då det är många som kanske behöver få tag i mig & jag i dom.

Nettan ❤

  • 68 Readers

Likes

Comments

Detta har jag kopierat, men det var så bra så jag kopierade det.


Detta är med andra ord till oss som är födda på 50, 60, 70 & 80 talet.

Först så överlevde vi att födas av Mammor som rökte & drack under graviditeten. Dom tog magnecyl & alla möjliga läkemedel samt åt tonfisk direkt ur burken men blev aldrig testade för diabetes.

Efter detta trauma blev vi lagda på magen för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt. Vi hade ingen barnsäkerhet på medicinburkar, dörrar eller fönster & när vi cyklade hade vi ingen hjälm, för att inte tala om vilken risk vi tog när vi liftade.
Som spädbarn & barn åkte man bil utan barnstol, bilkudde, säkerhetsbälte eller airbag.

Vi drack vatten direkt ur trädgårdsslangen & inte ur glas eller flaska. Vi delade läsk med flera kompisar & drack direkt ur flaskan & dog inte av detta. Vi åt muffins, mammas bullar, vitt bröd, riktigt smör & för mycket socker på cornflakes & i filen, inte blev vi överviktiga för det.

Vi var alltid ute & lekte, vi kunde gå hemifrån på morgonen leka hela dagen & kom hem när gatlyktorna var tända. Ingen kunde nå oss på hela dagen, vi var helt okej.
I timmar kunde vi bygga lådbilar av skräp för att sedan åka ned för någon backe & då upptäcka att vi glömt bromsarna. Efter att vi åkt in i träd och buskar ett par gånger lärde vi oss att lösa problemet.

Vi hade inga Playstation, Nintendo, X-box, ingen video eller DVD, inga 150 kanaler på TV:n, inget surroundljud, CD-spelare, inga mobiler, datorer, inget Internet eller MSN & Facebook.
Vi hade riktiga vänner & dom fann vi utomhus.
Vi föll från träd & tak, skar oss, bröt armar & ben, slog ut tänder! Inte blev någon stämd eller anmäld för det.

Vi åt maskar & kakor gjorda av sand eller jord & inte fortsatte maskarna att leva i magen!
Vi fick luftgevär vid 10 års ålder, vi hittade på spel & lekar med hjälp av en pinne & en tennisboll, fast man sa att det kunde hända, så var det inte så många som fick sina ögon utpetade av pinnar.

Vi cyklade eller gick till kompisar, ringde eller knackade på och ibland steg vi bara in & pratade med dem. Fotbollslaget hade uttagningar & alla blev inte uttagna, dom som inte blev det, fick lära sig att handskas med besvikelsen.

Tanken på att våra föräldrar skulle stå på vår sida om vi bröt mot lagen fanns inte. Dom var faktiskt lagens högra arm!
Denna generation har faktiskt fostrat dom största risktagarna, problemlösarna & investerarna någonsin.
Dom senaste 50 åren har varit en explosion av uppfinningar och nya ideèr. Vi hade frihet, misslyckanden, framgång & ansvar.

Nettan ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var riktigt vackert men kallt ute när vi vaknade i morse. Det glittrar så vackert när solen skiner, det kommer nog bli en fin dag även om kylan biter i kinderna.

Jag känner mig piggare men ändå inte, jag känner mig trött i kroppen även mina järnboostar jag fått. Det kanske vänder snart (hopas jag) Magen växer oxå, det nästan syns 😉 Det känns iallafall & sammandragningarna är på besök oftare nu men jag är inte så orolig längre.

Veckorna går fort fram nu ❤ det tycker både jag & mannen om, speciellt jag. Alltid i slutet av en graviditet så vill man att bebis ska komma, det är en evig väntan 😂. Även om vi inte har allt klart så vill vi det blir januari.

Är i vecka 30 i dag, byter vecka varje tisdag ❤ så har inte så många dagar kvar men om jag kunde slippa värken som hör till så vore jag glad. Men som man säger, en graviditet är med värk osv är normalt. Ja, jag vet om att alla är vi olika & reagerar olika i en graviditet men detta är min upplevelse & åsikt.

Jag har bestämt att jul/nyår kommer firas här, jag orkar inte längre sitta i en bil flera timmar. Min kropp säger ifrån nu & jag måste lyssna på den, jag ksn sitta korta sträckor men inte så mycket mer. Dom som vill fira jul med oss får ta sig ner till oss, det blir en julafton utan julgran men det blir annorlunda nästa år.


Jag vet inte ens om jag orkar gå på #kostajulmarknad än men jag hoppas det då den är otroligt fin ❤. I år kommer den vara ännu finare, mannen jobbar på marknaden så han har berättat lite om den & vad som sker. Jag älskar att gå på marknader, det är mysigt.

Nettan ❤

Likes

Comments

Minns ni barnprogrammen från förr? Dom kan man verkligen sakna på tv nu för tiden, jag tycker inte riktigt om barnprogrammen som går nu. Det är väldigt konstiga program & mycket våld inblandat. Vi kommer nog inte undan att vår tös kommer se dom någon gång men jag ska försöka förhindra det så länge jag kan.

Både jag & gubben växte upp med bra barnprogram & vi ska försöka få tag i dom programmen så hon får se vad riktiga barnprogram innehåller.
Var har alla programmen tagit vägen?
Vilka minnen man har sen man var liten när det gäller barnprogrammen. Det är bara roliga minnen ❤

Jag minns att jag var rädd för "ole dole olyckan" i Trazan & Banane när jag var liten, var även lite rädd för att se på " Mio min mio" men jag såg den ändå. Jag älskade se alla program, speciellt alla Astrid Lindgrens filmer ❤
Dom ska jag införskaffa & spara på till vår fina Tyra, hon ska få se alla filmer & hur många gånger som helst.
Känner jag min man rätt så får hon även se "mumintrollen", det tillhör ju de klassiska barnprogrammen ❤.

Tyras storebror är faktiskt döpt efter " Rasmus på luffen", det är min absoluta favoritfilm av Astrid ❤.

Nettan ❤

Likes

Comments

Jag är bara kontaktbar när jag är vid datorn just nu, min telefon strular så man kan inte ringa ut eller in. Jag kommer lösa problemet så fort jag kan men ibland kan det vara skönt att vara utan telefon med :)

Kan ju vara bra just nu med mobil då jag är höggravid & allt kan ske med Tyra men min svärmor är här tillomed januari så jag kan ringa till både gubben, förlossningen om det skulle vara någonting. Jag är inte orolig men jag är osäker på hur & när vår lilla tös vill titta fram, inte än hoppas jag men efter tre förlossningar varav den ena "bara" tog 10 minuter från inskrivning till födsel så kan det gå fort eller så går det långsamt.


För någon vecka sedan fick jag veta någonting av min älskade pappa som jag trodde jag aldrig skulle få uppleva! Jag är & har alltid varit pappas flicka så detta var ett slag under bältet för mig, min älskade pappa har fått ändtarmscancer!
Jag vet att han kommer klara det, han mår ändå bra även om det är jobbigt för honom. Han kommer få gå igenom en rad undersökningar, behandlingar & operationer men både jag & mannen kommer finnas här för honom hela tiden.

Han ville inte att jag ska oroa mig eftersom jag är gravid men det är såklart jag gör det iallafall, det är ju min älskade pappa! Alla har vi inställningen att han kommer klara kampen mot cancern! Vi tar en dag i taget & ser vad som händer, det kan sluta med att min pappa får stomi men just nu ska han på röntgen & se hur det står till.

Min fina älskade pappa kommer vinna detta!! <3 #fuckcancer

Nettan ❤

Likes

Comments

Vi var aldrig & tände ljus vid varken någon grav eller minneslund i helgen. Jag orkade inte & även om vi inte var där så är våra nära & kära väldigt saknade ändå. Vi valde att umgås & prata minnen hemma istället.

I går hade en riktig mysdag med vår trollunge ❤ Vi fikade med både kakor & bullar, trollungen spelade spel med brosan flera gånger.
Vi såg även nya filmen om Peddington, den var ganska bra även om den var dubbad till svenska, nu väntar jag tills jag kan se den odubbad.

Jag gillar/ älskar barnfilmer men vill helst se dom på orginal språket även om jag förstår att det måste vara dubbat för barnens skull. När dom dubbar eller textar så skulle det vara bra om dom översätter så det blir rätt också, det är många gånger som jag har reagerat på att dom översatt fel & konstigt. Gör om & gör rätt tycker jag även om jag förstår att det kan vara ett tufft jobb att översätta en film.

Nettan ❤

Likes

Comments

Vem lagar maten i er familj? Oftast är det mannen då han älskar det (han är kock) men ibland jag.

Nämn tre saker på din to-do-lista: Fixa en biljett till sonen, fixa ordning i källaren, vila.

Vad är din sämsta egenskap: Minnet, ibland glömmer jag bort saker snabbt & ibland inte.

Något oväntat man inte vet om dig: Jag gillar motorsport mer än annan sport

Hur ofta städar du dina köksskåp? Har inte städat dom alls men planeringen finns.

Har du gjort något olagligt någon gång och i så fall vad? Ja, men det behåller jag för mig själv.

Vad skulle du vilja jobba med? Med människor, vad vet jag inte än. 

Något du aldrig skulle göra: Det finns mycket men för att nämna något, jag skulle aldrig åka karusell typ berg&dal bana.

En människa du beundrar: Leif GW Persson bla

Vad var ditt senaste inköp? Vi köpte barnvagn ❤

Om du vann 10 miljoner, vad skulle du göra? Betala skulder, köpa nya möbler, resa med hela familjen, ta körkort & köpa en bra bil ❤

Nettan ❤

Likes

Comments

Snart vill man ju värma sig med glögg
Kan man som gravid dricka det? Jag vill ju gärna njuta av #permorberg s fina glögg när kylan kommer ordentligt.

Jag ställde frågan om jag kunde dricka glögg nu när jag är gravid, visst jag glömde nämna att jag ville dricka alkoholfri glögg men det ifrågasattes direkt. Det är en självklarhet för mig att en gravid kvinna inte väljer alkoholhaltig dryck, visst det finns dom som väljer det men jag är absolut inte en av dom!
Lite får man tänka när en gravid kvinna ställer en sån fråga, man kan inte få allt serverat på silverfat.

Min mage växer så det knakar, det känns kan jag lova. Det gör riktigt ont i huden när den växer, fick tips om att smörja in magen & det ska jag testa för att se om det hjälper någonting.
I dag har jag även mycket sammandragningar då jag har hållt i gång hela eftermiddagen, jag har dammsugat,tagit bort sängkläderna i sängen, plockat i hallen & vardagsrummet. Det kostar på att vara duktig & sköta hemmet när man är höggravid, min fina svärmor hjälpte mig att diska ❤

I morgon blir det upp tidigt, ska åka till Tranås ❤ Ska träffa vår trollunge & mysa nästan hela dagen. Vi har tagit beslutet att vara där hon bor & bara vara, blir nog att se någon film & äta gott. Jag orkar ju tyvärr inte att strosa runt i centrum, jag får värk när jag rör mig för mycket & då måste jag vila en stund.

Nettan ❤

Likes

Comments

Hittade en artikel på min bebis & tyckte dom var så bra så jag ska kopiera dom & även ge er mina åsikter/råd angående deras tips.

Förvaring: Ytterfack för din telefon, du vill lätt komma åt den. - Ja, det kan vara bra men tråkigt att bli av med telefonenom du glömt att stänga fickan med blixtlåset, vilket kan ske utan att du märker det.

Ett fack i väskan med dragkedja där du kan förvara saker som ska vara lätta att hitta, som exempelvis nycklar. - Absolut, där kan du även förvara din mobil.

Lättillgängligt fack för en flaska, barnets nappflaska eller din egen. - Hade en väska med en sån ficka, den höll både värme & kyla men den är försvunnen. Jag tyckte den var kanon!

Funktion

Storleken, fundera över hur du vill använda den, har du två barn kan det kanske vara bra med en större modell. - Den jag kommer använda är en lagon stor handväska, jag får plats med allt som behövs till både mig & vår tös ❤ Det behöver inte vara en exakt skötväska utan du kan välja en stor handväska istället.

Skötbädd. Med många väskor kommer det med en skötbädd, kan vara skönt att ha. - Ja, eller så tar du & packar ner en frottehandduk, det kommer jag göra. En skötbädd kan vara kall & plastig för barnet.

Tåligt material. Det kommer förmodligen bli lite slit och släng och om det regnar vill du ju inte att den läcker in. - Det är viktigt!, ingen vill ha blöta saker i väskan som kan lukta illa senare. Det är inte heller så kul att blöjorna blir blöta.

Bra bärfunktion. En axelbandsrem kan vara bra att ha så du enkelt kan bära med dig den. - Den används ofta så det är bra om det finns extra skydd vid axeln så inte remmen skär in i axeln. Den hänger annars på vagnen & då är det bra med bra krokar som håller fast väskan ordentligt.

Remmar för att hänga skötväskan på vagnen. Tänk dock på att det inte är rekomenderat att hänga skötväskan på vagnen eftersom det innebär risk för att vagnen välter. - Den välter bara om du har för tung väska, packar du väskan med det nödvändigaste så är det nog ingen fara.

Sen är det ju såklart ditt val hur du vill ha det & hur du vill att din väska ska se ut - Valet är alltid fritt ❤

Nettan ❤

Likes

Comments

Månadens mående; Nästan hela månaden har jag mått ganska bra förutom en liten ökning av sammandragningar. Illamåendet är borta helt & yrseln blir bättre nu när jag får mina järnboost ❤

Månadens humör; Just nu? Oj, mina hormoner är ju högt som lågt så jag kan inte svara ärligt på den frågan.

Månadens bästa; Låter säkert knäppt men det var när jag fick veta när jag skulle få mina järnboost, då visste jag att jag skulle få mer ork & energi. Dock har den inte kommit förbi ännu & hälsar på men jag har mer färg i ansiktet igen.

Månadens sämsta; En sak som jag inte känner mig riktigt redo att avslöja ännu.

Månadens utmaning; Att finna olika sätt att sitta,gå & ligga utan att få ont i svanken, ryggen & använda gravidbältet mer än vad jag gör.


Månadens längtan; Nedräkning till nästa månad i graviditeten ❤

Månadens beroende; Just nu är det en del tex Tacos, laktris, läsk, morötter med dressing

Månadens musik; Just nu lite julmusik 😉

Månadens film / serie; Saknad på tv4

Månadens boost; Alla Tyras sparkar även om dom kan göra ont ibland

Jag fann denna roliga lista hos Becka

Nettan ❤

Likes

Comments

Tänk att denna lillskit kan vara pain in the ass ibland 😂😂 Han missar kattlådan med flera cm, ibland meter & det sker flera gånger i veckan. Det börjar bli riktigt jobbigt, jag får inte ta hand om kattlådan pga min graviditet annars hade jag ordnat det, dessutom kommer jag inte ner så långt som ner till golvet just nu.
Misstänker att han protesterar mot någonting men det är svårt att veta vad, visst vi har bytt mat till honom men den har han haft nu ett tag så det borde inte vara den.

På lördag ska vi träffa vår trollunge ❤ Denna gång ska hon få träffa båda sina syskon & det kommer bli en överraskning för henne, dom har inte träffats så ofta så glädjen kommer vara total ❤. Jag ska ta med lite paket till henne, hon älskar att få paket & just nu är det jag som får paket till hennes älskade lillasyster Tyra.
Hon är överlycklig över att bli storasyster, hon har tjatat på mig & sambon att vi ska ge henne ett syskon till 😊

Min fina sambo J, han är otroligt underbar & redan nu världens bästa pappa till mina tre stora barn ❤.
Han ställer alltid upp, han stöttar mig oavsett hur jag mår, han har verkligen ett hjärta av guld ❤.

Denna lilla tös (Tyra Ingegerd Hildur) kommer vara hans första barn, han har nog inte riktigt förstått än att han ska bli pappa än, det är stort att ta in för honom. Han vågar knappt känna på magen när hon sparkar då han tycker det är lite läskigt, han är nervös & orolig (tror jag) inför förlossningen. Jag har ju gått igenom tre förlossningar så jag vet ju vad som kommer ske men jag vill ju försöka stötta honom på bästa sätt med.

Nettan ❤

Likes

Comments

I flera veckor har jag haft lock för mitt högra öra, det susar & piper nästan hela tiden. Det hjälper inte att jag masserar både framför & bakom örat, det knastrar lite men det släpper inte! Ska prova några droppar från apoteket & se om det hjälper annars får jag gå till VC & be dom hjälpa mig.

Igår åkte mina stakar upp ❤ Det blev mycket ljusare på både morgonen & kvällen nu & i dag ska jag damma, börja ställa fram våra fina tomtar med. Ska försöka ordna så vi har en stjärna i sovrummet med, lyckas jag inte får mannen kolla på det när han kommer hem från jobbet.

Mina sammandragningar blir kraftigare men dom gör inte ont på det sättet så jag behöver åka till förlossningen. Madam i magen är vaken till & från, man känner av hennes fotbollsmatcher i magen & det är inga dåliga matcher 😂. Hon får spela fotboll med storebror R senare, han kan lära henne både det ena & det andra inom fotboll, pappa & farfar får lära Tyra allt dom kan inom F1, enligt pappa ska ju Tyra bli världens första kvinnliga F1 förare. Hur det går med det får vi se, tror inte det kommer gå så långt ❤

Nettan ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Såg en diskussion på fb om vilka som man skulle ha med på förlossningen när det väl var dags.
Är det okej att ha barn med sig på förlossningen?

Jag skulle inte ta med mig mina barn oavsett ålder med på förlossningen, jag anser att det är inte någon miljö för dom & jag vet inte varken hur jag agerar & reagerar på både smärtan & smärtlindringen. Barnen kommer gå igenom (antar jag) denna process själva när dom är tillräckligt stora & när tiden är inne för dom. Jag vill inte att dom ska se mig gå igenom en förlossning.

Jag vill bara ha med mig min man, han & ingen annan, ja förutom barnmorskorna såklart. Vi kommer vara så focuserade på vad som som sker & inte sker runt mig.

Efteråt är man inne i adrenalinrus & focuserad på Tyra så då kan man inte ha kontroll på de andra barnen. Vi alla behöver lugn & ro för att börja återhämta oss efter förlossningen. Jag vet ju inte hur den kommer förlöpa, hur den kommer sluta eller så.

Jag vet bara att vi båda eller alla tre kommer vara helt slut, vi kommer behöva all tid vi kan få för att bara få vara en familj & bara få mysa ❤  Vi kommer njuta av fikan som man får efteråt & jag kommer säkert vilja duscha av mig svett & allt "kladd" som blir på mig efter en förlossningen, sen ska vi ju förflyttas till bb.

Det kommer bli bra när vi väl är där & när det är dags.

Nettan ❤

Likes

Comments

Hittade julcitat av mr mysfabrorn som alla kallar honom - Ernst Kirchsteiger. Jag är inte ett stort fan av honom men jag kan titta på hans program för att få nya ideèr & tips till hemmet annars nja.
Jag tänker dela med mig av dom jag tycker är fina, jag fann dom på hemmets hemsida. Håll till godo!

”Man känner sig nästan som Kalle Anka ibland. Jag tycker det är kul att vara en del av den svenska julen.”

”Det spelar ingen roll hur mycket elektriskt ljus man tänder så har den lilla öppna lågan en synnerligen märkvärdig kraft.”

”Man får en glögg som är så god som att kyssa en ängel.”


”Det finns de som påstår att vitt inte är en färg. I själva verket är det julens vackraste färg.”

 ”Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?”

 ”Det är du som är herre över din egen jul. Anpassa julen efter hur du mår just nu. Den kan bli fantastisk i alla fall.”
 

Denna julen kommer inte bli så bli speciell men nästa jul kommer det bli mer mysigt här hemma då det är Tyras första jul ❤ Jag kommer vilja ha julgran & ha det pyntat mer än nu, ska handla in mer pynt, jultomtar & pyssel som man kan göra själv.

Jag älskar julen & jag älskar att pynta hemmet. Jag kommer börja pynta tidigare än förut & det är för att jag inte vet hur mycket ork & energi jag kommer att ha i december då jag kommer vara höggravid. Nu när jag har lite mer ork & energi så passar jag på att pynta hemmet lite ❤. I kväll ska ljusstakarna upp iallafall, ska be sonen ta upp dom för källaren, jag orkar gå ner för trappen men upp är en annan sak.

Nettan ❤

Likes

Comments

När jag får mer energi & har varit ute med Nova första ggn så ska jag ta upp våra ljusstakar. Vill ha det ljusare i vardagsrummet, sen är det mysigt att ha ljus i fönstrena när mörkret faller utanför. 

Mina sammandragningar har börjat komma mer & mer men har inte ondare än förut. Kommer fortsätta härda ut in till det sista, jag vill kunna klara detta utan vårdens hjälp. Det är såklart jag kommer ta vården till hjälp om det blir för tufft & jag får mer ont men jag vill inte åka in var & varannan minut, dag pga sammandragningar. 

Då är det ca 2 månader till vår lilla Tyra ser världens ljus ❤ Som vi längtar efter henne, det finns mycket som ska göras klart innan hon kommer, vi har bara vagnen, babyskyddet klart. Nu börjar jag känna riktig panik över att vi inte kommer att hinna allt som ska göras innan. 

Jag hoppas verkligen att vi hinner byta rum innan hon kommer, det rum vi ska ha är lite större & vi får bättre med plats med allt som behövs när Tyra är här. Mannen ville göra ett barnrum/gästrum på övervåningen med men jag vet inte hur vi ska hinna med det då han jobbar väldigt mycket på en julmarknad, jag gör så gott jag kan men tyvärr så orkar jag inte mycket & värken kommer. Jag önskar verkligen att jag skulle kunna göra trippelt så mycket än vad jag gör men tyvärr så går inte det. 

Nettan ❤

Likes

Comments

Vaknade 04:00 i morse & kunde inte somna om, klockan skulle ringa vid 06:30. Jag gick upp & gjorde kaffe, gick på toaletten där upptäcker jag att ev har min slempropp gått men jag är osäker då jag aldrig känt av det innan eller upplevt det. Får jag mer ont av sammandragningarna & mer ont i rygg, tryck neråt så ska jag ringa förlossningen. 

Var inne i Växjö, fick min andra dos av järnet. Jag vet inte om det ska bli några mer booster men det får min bm avgöra på nästa besök, ska dit 14 november. Tiden där går så långsamt, det är så tråkigt att ”bara” ligga där & vila även om jag kan tycka om att vila men inte just där. Jag höll på med mobilen, löste korsord men tiden gick inte fortare för det. 

Efteråt eller rättare sagt under själva droppet blev jag sjukt trött, jag somnade inte på vägen hem men nu när jag sitter i soffan så känner jag mig sjukt trött. Jag blir ganska trött, varm, hungrig & kissnödig efteråt så vi åt hamburgare innan vi åkte hem. 

Snart ska vi äta lasange som mannen ska laga ❤. Han fick kaffe på sängen i morse, vi ”firar” 2 år i dag, det är 2 år sedan vi träffades för första gången & fastnade för varandra. 1 december firar vi 2 år som ett par tillsammans ❤ då gick vi ut offentligt att vi var tillsammans. 

Nettan ❤

Likes

Comments

Har letat fram ett par, ska leta fram resten i veckan. Jag kommer kanske vänta någon/några veckor men sen ska dom upp! Julgardinerna! 

Förra året hängde jag upp dom i ” rätt” tid men i år är jag högravid & kommer inte orka att hänga upp dom i december. Så troligt är att dom kommer upp om 2-3 veckor beroende på hur mycket ork jag har. Ska även ställa bordet som det var, nu är det för långt in mot fönstret, så ska det inte stå. 

Magen växer & frodas bra. Jag ser inte det själv så bra men det märks på mina kläder & min värk som ökar. Jag tar kort för att kunna se hur den förändras & först då ser jag verkligen hur min mage ser ut. Lite bristningar har jag fått men jag hade några sen innan också, jag trivs med dom! Dom är ett bevis på min kropp att jag burit 4 liv i min mage ❤

Nettan ❤

Likes

Comments

#metoo, var är alla män som är drabbade? Varför uppmärksamas inte dom lika mycket som kvinnorna?! Varför är det så tabulagt? Det är lika synd om män/killar/pojkar som blir utsatta med för sexuella trakasserier, våldtäkter!! Det är inte bara kvinnor som blir drabbade!! Sluta uppmärksamma bara kvinnorna ta upp diskutionen om männen med! 

Kvinnor är inte speciella då det gäller detta ämne, det finns kvinnor som utsätter män för våld, trakasserier & våldtäkt, vrf tar man inte upp det? Är inte det lika viktigt? 

Sjukt samhälle vi lever i & så gnälls det om jämnställdhet? Vart är jämställdheten i denna fråga? Lyft denna fråga men diskutera även hur många män som blivit drabbade, det är skrämmande många som är drabbade. Det diskuteras inte pga det är tabulagt, män/killar/pojkar kan ju inte ustättas för detta! Dom kan ju försvara sig på ett annat sätt än kvinnor…eller? 

Mörklägg inte det mörkertal av män som utsätts för samma hemska saker som vi kvinnor drabbas av! Lyft den frågan & hjälp dom också på samma sätt som man hjälper kvinnorna!  

Nettan ❤

Likes

Comments

Detta med #metoo har spårat ut totalt! Enligt mig så om det var/ är så allvarligt vrf polisanmäler man inte personen som utfört dessa handlingar? Nä, man går ut i media & beklagar/hänger ut dom istället efter många år så man får så mycket uppmärksamhet som möjligt. Jag anser att om man gör så istället för att anmäla händelsen så var/ är inte så allvarligt! 

Jag har oxå varit med om detta men jag hängde inte ut ngn utan jag anmälde personen i fråga istället! Jag sprang inte ut i media & anklagade/ hängde ut någon för att få uppmärksamhet! Vad ger det mig? Vad ger det för budskap till alla som har/är med om samma sak? Kontakta media innan du polisamäler händelsen?

Nej!! Du ska anmäla direkt,vet att det är tufft & skrämmande, jag har varit med om sexuellt övergrepp. Men för att gm ska få sitt straff så måste man anmäla direkt & bli undersökt av läkare så man har det dokumenterat för kommande dom. 

Man går inte ut i media efter 10-15 år & anklagar någon på nytt, det säger mer om dig som hänger ut personen som utfört brottet & ev fått sitt straff. Då vill man bara ha uppmärksamhet & att folk ska tycka synd om en & börja klanka ner på gm igen! Det är sjukt beteende!! Jag tycker mer synd om er som måste få denna uppmärksamhet för att stilla ert sinne, att ni kan betee er så här efter så många år är sjukt. Det är ni som bör ransaka er själva & ställa er frågan: ”Vrf går jag ut efter så många år i sociala medier & anger vad som skett, vem som gjort det om jag inte gjorde en polisamnälan då så gm fick sitt straff?”

Om du mår så dåligt så finns det proffsiga psykologer som kan hjälpa dig igenom detta istället för sociala medier som bara ger dig uppmärksamhet & pengar för att du berättar din ” historia”. Det är ju det media lever för! 

Nettan ❤

Likes

Comments

Hur mycket skinn har man som kan töjas ut igentligen? Är ”bara” i vecka 28 & har många veckor kvar men det känns som jag ska sprängas snart. Det blir inte bättre av att jag får kramp i ryggen oavsett hur jag sitter eller ligger, jag har sammandragningar som gör ont men det trodde bm berodde på urinvägsinfektion. Om jag tycker jag ska snart sprängas, hur ska jag då känna om ca 1 månad när jag är ännu större?!

På tisdag ska jag få min andra boost av järn, har inte känt så mycket än men det kommer nog. Jag hade ju & har haft väldigt lågt järnvärde i många år innan jag äntligen träffade ngn inom sjukvården som lyssnade på mig & gjorde någonting åt det. 

I dag kommer sonen ❤ Ska mysa i en hel vecka. Vi ska även försöka hinna med att röja bland sovrummen & även fixa i ordning så det är någelunda klart tills Tyra kommer. Sonen ville absolut vara med & fixa, tror..nä jag vet att han kommer bli världens bästa storebror! ❤

Nettan ❤

Likes

Comments

Dessa sammandragningar som jag har haft blir inte bättre men dom kan bero på urinvägsinfektion, blir dom värre så ska jag ringa in till förlossningen enligt min underbara BM. Hon ordinerade vila, vila & åter vila så jag får samla energi & ork till förlossningen, det är bara 2 månader kvar ❤


Känns ”jobbigt” att bli beordrad vila när man vill göra så mycket i hemmet innan lilltösen kommer, vi har inget klart & jag börjar få lite panik! Vi ska hinna med allt innan hon kommer så vi slipper stressa i sista sekund enligt mig. 

På fredag kommer sonen & då ska vi börja med rummen som ska ändras & bytas. Det finns alltid något att göra när man bor i ett hus ❤ man är inte syssellös iallafall & snart börjar gubben & jobba också. 

Länge sedan jag tog en magbild men jag ska försöka ta en bild i kväll om jag kommer ihåg det, är ju skittrött på kvällarna & vaknar vid 06:30-07:00 varje morgon avsett vilken dag det är. Det spelar ingen roll om jag stannar kvar i sängen & försöker somna om men ligger bara & snurrar omkring. Gubben sover gott på morgonen, jag låter honom sova medans jag går upp, gör kaffe & tänder ljus & sätter mig framför tvn. Det är en mysig årstid & vi har börjat räkna ner tills vi är en till familjemedlem ❤

Nettan ❤

Likes

Comments