Bilder från helgens mys.

Inte lika mys nu när det är måndag och verkligheten kickar in. Storstädning på gång trots det fina vädret men så går det när man aldrig tar tag i det rådande kaoset här hemma. Passar på medans lillfisan är på förskolan. För snart 2 veckor sedan va man hos läkaren, vill ni veta? Han har fortfarande inte återkopplat så nu har man ringt och väntar på att bli uppringd (igen). Bup har heller inte återkopplat. Mollys läkare skulle ringt i slutet på förra veckan, vilket hon inte gjorde.
Veckan innan det så bad jag om ett ledsagarbevis men då dimper det ner ett medicinskt intyg för utlandsresa ner i brevlådan (what?!) .
Berättade även att jag överklagar vårdbidraget och behöver ett ordentligt läkarintyg som styrker Mollys svårigheter samt merarbete. Detta förstod hon inte och bad mig komma in med en skriftlig förklaring till receptionen på bup. Kommunikationen fungerar INTE. Jätte trevlig och tillmötesgående läkare men när språket ställer till det så blir det bara jobbigt i ett redan jobbigt läge.
Man blir bara så trött på strul hela tiden.
Ringde bup i fredags em och påtalade detta och en annan läkare skulle ringa upp men har inte skett än. När det handlar o medicinering så blir jag förbannad på att dom tar det så lätt och inte ringer upp på utalad tid.
Ursäkta dessa gnällinlägg men måste få ur mig och vet att jag inte är ensam.
Så.. fortsätta storstäda med telefonen fastklistrad mot kroppen för att inte missa ett ev samtal från någon av ovanstående!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

FUCK SOCIETY, FUCK BUP, FUCK SOC AND FUCK EVERYONE THAT HAS AN OPINION ABOUT NPF AND DOESNT KNOW SHIT !

Jag har inte mycket ork kvar nu, igen.
Som jag skrev förut, varje gång man faller ihop så förlorar man en bit av sig själv.
Jag måste på nytt snabbt som sjutton leta efter en hållbar skola inför Mollys framtid. Måste byta läkare på bup då kommunikationen INTE fungerar då vi inte förstår henne och vise versa. Jag måste se till att hittaen ny läkare och få ett ordentligt intyg där hennes svårigheter beskrivs väl och inte bara ett papper där det står - Svår adhd och odd, hon har stora svårigheter med impulser. Problemet är att läkarna träffar aldrig barnet/barnen i fråga, det är det sköterskan gör. Sen måste man se till att skriva klart överklagan, har tom köpt en bok och det önskar jag att jag hade haft från början. Sen ska man se till att få ihop intyg från andra instanser samt närstående. Funderar starkt på att filma en dag här hemma och sen skicka till dom där nötterna som sköter vb. Lätt att sitta med mallar och tycka!'utan att veta ett skit. Trots intyg, skrift osv så tycker Fk att dom vet bäst! äckligt!
Ja jag är så arg just nu. Jag är så less! Sen har det varit en skitdag här hemma, den längsta dagen i mannaminne. Molly har varit totalt utom kontroll, slagits, skrikit och gjort ALLT tvärt om hela dagen !
Sen så måste saker med Maja(storasyster) tas tag i, som fortsätter med sina lögner.
Måste se till att sätta ner foten när det kommer till Mollys medicinering. Bup ska utreda på nytt för medicinen hjälper till 50% men det är nått annat som inte stämmer.
Fan mitt huvud sprängs! Somnar sent varje natt pga allt som måste göras HELA tiden. Sen håller Molly än vaken resten av natten..
Sen läkaren som jag va hos i tisdags, denna gång kom geniet på att medicinen jag behöver (utöver tabletter) är avlastning !! NÄHE? Haha.. Lycka till med det. Vi har haft två, svärmor och mormor, svärmor hoppade av efter 4 helger och vi har inte ens pratat sen dess. Nu har mormor tagit över 1 helg i månaden. Våran familjebehandlare vi hade innan hon slutade satt med oss på soc och sa precis som vi känner att det är en stor chans att soc inte har någon familj som klarar av Molly. SÅ intensivt är det. Så försvinner även mormor är vi rökta. Så snälla herr doktor, berätta något jag INTE redan vet. Sen skulle han prata med en kollega om vilket preparat han skulle skriva ut mot min stress, har inte hört skit.

Stackars lilla barn, hur ska det gå?

Detta kommer att besegra mig !

Likes

Comments

Helgen började inge vidare. I fredags när jag skulle hämta posten så låg det ett brev från Försäkringskassan i brevlådan. Där stod det att min överklagan om ökat vårdbidrag nekas. Motiveringen löd som såhär: Molly kräver inte mycker mer tillsyn än andra barn i samma ålder.
Vänta nu. Jag har skrivit en utförlig historia om hennes svårigheter och det merarbetet vi faktiskt lägger ner. Molly kräver 99% tillsyn för att saker inte ska gå fel. När man inte ens kan gå på toa för att hon kan hitta på saker ja då är det fan inte normalt merarbete. Skulle kunna skriva ner mer men den energin lägger jag ner på överklagan till förvaltningsrätten. Helst skulle jag bara vilja att fk kom hit och va här en dag så skulle inga frågetecken kvarstå. Har erbjudigt men inte fått nått svar, märkligt va ? ;)
Usch så förbannad jag blir.
Resten av helgen va bättre, mysiga dagar på festivalen. Molly var hos mormor lördag-idag så vi fick lite ensamtid vilket är guld. I morgon åker mamsen, jag och Molly till Leksand. Vi flyr vardagen. Först måste jag ringa bup om nytt recept + läkartid, sen Mollys tandläkare för nu kommer hennes fina tänder snart inte va så fina om hon fortsätter gnissla dom som hon gör på nätterna. Det är inte lite och tyst heller. Tyngdtäcket fungerar sisådär än så länge men det vet vi kan ta tid. Melatoninet har börjat blivit verkningslöst. Hon sover som en kratta stackars liten. Börjar bli mycket mer vakentid på natten nu. Sen ska man själv till läkaren i morgon också innan vi åker.. En läkare man träffat en gång och som absolut inte har någon aning om vem man är och vad man går igenom. Spydig va han också och orkade inte vänta på svaren till sina frågor. Ut och träffa folk va hans medicin. Tack som fan du. Jag är så less på detta skeva samhälle.

Its time for change.

Likes

Comments

Sitter med en kraftig släng av dåligt samvete. Ingen bra dag någonstans. Det började redan i morse när jag va helt säker på att vi hade möte på bup kl 11.00. Kommer dit och ska anmäla oss i receptionen, nej ni har tid i morgon. Jahapp. Det va bara att sätta sig i bilen och rulla mot dagis. Lämnar barn och drar ner på stan för att unna mig lite då naglarna växt så pass att det ser ut som häxnaglar. So far är dagen ok iallafall. Kommer hem och får veta att den nya sängen är på G om 10 min. Visst är det fint när dhl ska leverera? Man bokar en "tid" vilket inte är en aktuell tid utan en dag. För det enda du kan välja är leverans mellan 10-19 ! Dom har ingen framförhållning heller så att man har tid på sig att komma hem. 10 min ! Idioti, håll dig hemma mellan 10-19, kliv helst inte utanför dörren. Släpper det nu. Det kommer en tjurig gubbe och lämnar prylarna på gården kl 14.30. Vem fan är hemma 14.30? Ingen och molnen hopar sig. Kunde man boka en mer exakt tid eller om dom hade bättre framförhållning så hade man ju haft chans att fixa bärhjälp.
Släpar in dom "lättare" delarna i trappen men en dunderklump förpackning står kvar mitt på gården. Tacka gudarna för att regnet inte kom för där fick den stå ett tag. Som tur va så va bästa Tessan ledig idag och kom som en räddande ängel. Bubba upp det där samtidigt som man ska hålla koll på två sjövilda ungar. Men nu är allt uppe och under tak! Sen försöka natta en övertrött donna, med en vilja av stål ! Nej denna dag lägger vi i skräphögen.

Likes

Comments

Kände mig extra modig idag när jag hämtade lillfisan på dagis. Såg att jag hade en restaurangchansen kupong i väskan och tänkte nej nu jäklar ska vi käka ute, bara hon och jag. Ju närmare vi kom restaurangen ju mer försvann modet. Nej nu tar vi tjuren vid hornen, vi pratade en lång stund innan vi gick ur bilen. Fast redan när hennes fot nuddade marken utanför bilen va det som om hennes lilla inre monster skulle släppas lös. Vi fick ett bord längst inne i hörnet, ställde ner våra saker, vänder mig om och ungen är spårlöst borta. Nej där va hon, vid dricka automaten och kladdade med isen. Fick henne till bordet och bad till högre makter att beställningen skulle tas fort. Man får ju inte visa sig osäker, precis som med hundar är det med ungar ! Nej men titta hon fick ett pysselblock och pennor, bra då är hon sysselsatt i ca 3 min - check ! Helvete jag visste att jag skulle ha laddat telefonen innan jag gick hemifrån. 10 % Im fucked.
Servitrisen kommer och tar beställningen, Molly är inte intresserad. Beställer det jag vet att hon brukar äta. So far so good (typ).
Maten tar tid och Molly leker hela havet stormar på stolar, soffa och bord. Försöker så diskret man bara kan att få henne att sitta still. Nu kommer maten, yes! Nu ska jag bara få upp ungen från under bordet. Nej nu leker hon katt. Mutar med telefonen. Hon sätter sig äter upp korven på pizzan snabbt som sjutton. Sen ska hon kissa, snabbt toa besök. Tillbaka och telfonen piper och räknar ner att nu är det 30 sekunder kvar tills den stängs av. (shit). På dom 30 sekunderna hinner jag springa till kassan, be om en kartong för pizzan som knappt är rörd, betala och springa tillbaka innan hon märkt att man är borta. Trodde jag ja, nu står hon och pratar med familjen vid bordet intill och frågar vad alla heter. Går dit med ett fånflin och ber lilla fröken att sätta sig vid vårat bord så jag hinner packa ner pizzan. Vart tog hon vägen nu då? Shit nu är hon bakom kassan och snattar sugrör. Kastar på mig allt springer fram till kassan och för att inte ställa till med en scen MUTAR jag mitt barn med en chokladbit jag som tur va hade i väskan sen ett bra tag tillbaka, tur man inte själv äter godis.
Ut till bilen och på vägen hinner jag nog säga minst 4 gånger att inte springa på parkeringen. Det hjälpte inte, poff sa det och där låg det plötsligt ett barn på marken med ett skrapsår på knät tokgråtandes. Japp så va det med den saken. Jag försökte i alla fall, nu dröjer det nog ett år tills nästa försök.

Hur är det för er när ni ska ut och äta med era barn? :)

Likes

Comments

Tillbaka till verkligheten efter en långhelg uppe i Leksand/Bodlindor.
Vi har ätit gott, skrattat i mängder, vallat kossor, promenerat, rest midsommarstång, halkat på paddor, spelat music quiz i mängder, skrattat lite mer.
Det finns bara en sak som saknas, en person. Hoppas du har skrattat med oss vart du än är.

Hoppas alla haft en minst lika bra midsommar.

Likes

Comments

Maten puttrar på spisen, packlistan klar och här ligger man och knåpar ihop ett music quiz inför helgen. I morgon packar vi in oss i bilen och rullar mot Leksand. Som jag längtat. Finns inget fridfullare eller vackrare ställe än mitt bodlindor. God mat och gott sällskap. Det blir förhoppningsvis att tanka en massa energi.

Hoppas ni alla får en fin midsommar ❤

Likes

Comments

Trevlig och blöt dag i lekparken idag.
Totsade regnet och kidsen sprang runt som två tokar och samlade vatten i hinkar. Sandiga och blöta ungar är glada ungar !
Sen drog jag och Molly vidare till mormor och morfar, hängde där en liten stund för att sedan rulla hem för lite grillning. Nu sitter en trött men nöjd tjej med sina jordgubbar och popcorn i soffan på balkongen och kikar på film. Man kan ju inte annat än älska sommaren och dom ljumna kvällarna på balkongen.

Likes

Comments

Fram med champagnen, det går bra nu !
NOT.
Jag vet faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta. Dagen började som ALLA andra mornar, en unge i affekt så fort hon slår upp ögonen. Hinner få ett nervöst sammanbrott och sansa mig innan det är dags att lämna på förskolan. Haltandes till bilen för att ett sängben stod i vägen igår och lilltån är bruten. Precis när vi ska sätta oss i bilen så råkar Molly trampa just där. Räknar till 10 och sätter mig i bilen. ANDAS !
Köpte lite frulle och åkte hem och glodde på nyhetsmorgon (?).
Klockan blir snabbt 14 och det är dags att hämta vilden igen. Denna gång märker jag av att medicinen fortfarande är kvar i kroppen och fyller en funktion. Idag va det nämligen dosökning. Nu ligger hon på högsta dosen för denna medicin, så nu håller vi tummarna att vi slipper byta och börja om. Ner på stan för att fixa lite när jag får ett sms. Då har karln blivit uppsagt pga arbetsbrist (IGEN). Finns det någon arbetsgivare som inte beter sig som arslen så hör av er! Bara lovord från chefernas sida och sen detta. Folk som har förstadagsintyg och inte arbetar är det minsann bättre att ha kvar. Så jävla fucked up.
Så det går bra nu !!
Jag checkar snart ut !

Likes

Comments

Skrev i ett tidigare inlägg att det börjat bilda sig en klump i magen inför semesterperioden på förskolan. Den känslan va inte obefogad. Trodde dom hade lärt sig efter förra året då det blev kaos.
Uppenbarligen inte. Fick veta nu att alla Mollys ordinarie pedagoger ska ha semester samtidigt igen. Så nu vart det helt plötsligt mitt ansvar att lösa detta. Varken dom andra pedagogerna eller Molly klarar av dessa veckor. Dom har haft ett år på sig att ordna. Sagt det förut och säger det igen, förskolan är inte anpassad för barn med svårigheter, trots att det finns lag på det!
LESS !!

Likes

Comments