(Bild. Molly lyssnar på sin egen puls)

Vet att det va ett tag sen jag uppdaterade om hur det går med allt gällande Molly och det som hänt sen sist är att hon nu äter riktig Adhd medicin (strattera) och inget trams som sövande medicin som sist.
Strattera är dock den mildaste formen och är den enda adhd medicinen som är flytande, vilket underlättar något när hon fortfarande bara är 4. Som med alla mediciner så finns det biverkningar och just adhd medicin har en tendens till ganska kraftiga sådana. Själva hade vi läst på innan samt att läkaren noga gick igenom dessa innan. Tappad aptit, stanna i växten, sömnstörningar, störningar i hjärtrytmen, illamående och magvärk är några som inte alls är ovanliga. Molly har nu haft medicinen i ca 1 1/2 vecka och igår va det dags för att kolla vikt/blodtryck, hjärta osv, vilket man får göra regelbundet när man börjat med medicinen. Molly mår bra och har klarat sig bra ifrån biverkningarna, dock finns det en biverkning som hon fått och som märks tydligt, sömstörning. Hon har innan medicinen sovit bra på natten men nu kan hon vakna flera gånger och ibland vara vaken 1-2 timmar mitt i natten som härom natten så vi låg och kollade på film tills lilla fröken somnade om.
Vi fick en underbar sköterska på bup som vi nu ska ha framöver, kändes så bra. Tummen upp för det. Hon frågade såklart lite frågor om hur det är på dagis och om dom har en extra resurs pga Molly och jag svarade som vanligt att nej det har dom inte för det finns varken pengar eller folk. Hon reagerade precis som dom andra som frågat på sista tiden genom att bli upprörd. Hon tyckte vi skulle gå över dagis chefens huvud och direkt till kommunen för det finns inga ursäkter till att dom inte tar in en till då Molly är väldigt krävande. Ja menar vadå dagis chefen ringde ju mig för några månader sen och va jätte upprörd och sa bokstavligen att jag vet inte om vi kan garantera Mollys säkerhet när hon är här, Molly rymmer ofta bara för att hon kan, eller för att hon ser något mer spännande. För det första säger man ens så? Det ÄR förskolans ansvar, INTE föräldrarnas och sen dess har jag försökt att få in en till personal men det är som att pissa i motvind, men ska ta nya tag nu och kräva detta annars får jag väl gå vidare med detta på andra plan. Ja det är verkligen inte lätt att vara förälder till ett barn med NPF, framförallt när allt kämpar emot en.

Men skam den som ger sig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag blev vi barnfria på eftermiddagen och fram tills i morgon, VUXENTID !
När barnen väl lämnat hemmet och tystnaden slår till så blir man liksom nästan helt handlingsförlamad, typ vad gör man nu? Hur funkar detta? Vad gör man?
Vi bestämde oss iaf för att ta en liten tur ner på stan, första stoppet blev olearys. Lite dricka och tilltugg sen vidare och hör och häpna idag orkade vi faktiskt vara nere till kl 23 ! Haha.. Inte illa va.
Nu ligger man i sängen och kan ha normalt ljud på tvn utan att man stör minstingen, bara det kan vara rätt så befriande känsla.
I morgon är det kalas så ingen direkt sovmorgon så det är väl bäst att blunda.

Godnatt ♡

Likes

Comments

Idag var det dags för en liten suprise för Liam som en liten extra födelsedagspresent, han skulle få flyga. Ögonbindel på och en förväntansfull kille, men när vi kommer fram och han får se vad som väntade så vart det som en spärr. Där stod vi alla med telefonerna och filmade för fullt och väntade på den responsen som vi hade spelat upp i huvudet flera gånger om. Men det va verkligen med skräckblandad förtjusning som han sa nej. Men Maja var snabb att få in att hon minsann ville flyga, så Majsan tog Liams plats i planet. En pojke som nu är väldigt arg på sig själv för att han inte vågade, men jag tror att jag fått in att det finns fler chanser och när han är redo så får han sin chans. ♡

Likes

Comments

Alltså denna fantastiska människa.
Som harmoni för själen, finns bara en som henne. Hon lyfter en mitt i all skit hon själv går igenom. Det är en sån person man aldrig släpper, aldrig. ♡

Tack för ikväll hjärtat.

Likes

Comments

Idag blev det en liten shopping dag med mitt lilla troll efter dagis. Eftersom att det är halloween snart så ville Molly vara en.. minion. Klart man ska få vara en minion då. Sen hade hon även egna pengar med sig som hon tog ur sin spargris och handlade lite annat för. Gissa om hon va mallig.

Mötet i morse med familjebehandlaren gick bra, men jag förstår fortfarande inte riktigt vad det ska hjälpa faktiskt. Hon kan inte göra mer än det vi föräldrar redan gör i dagsläget så ja jag vet inte riktigt.

Nu blir det strax en spontanare med min allra bästa spontanare, alla borde ha en sån i sitt liv, blir liksom lite roligare på så sätt! 👍

Likes

Comments

Finn ett fel (eller flera), såhär blir det antar jag när man får 5 min med en läkare som inte känner en och som inte lyssnar för den delen heller. Fick mitt senaste intyg på posten idag efter mitt snabba besök förra veckan. Och det är ju nästan skrattretande?
Här står det att Johan har ADHD, nej så har jag aldrig sagt. Hon frågade om det kan finnas i släkten och jag svarade att det förmodligen kommer ifrån Mollys pappa men han har ej diagnos. Sen berättade jag om Maja (Mollys storasyster) som vi nu ska ta tag i då vi länge misstänkt ADD men det är nu det börjar ge riktiga problem i skolan. Men Maja blev helt plötsligt med snopp mellan benen ? Och att "hen" redan utreds..
Och försäkringskassan har hela min livssituation nedskrivet så undrar hur dom tänker nu när dom får ett intyg där en full läkare skrivit nått helt annat? herregud.
Sen som vanligt tjafs med dagis och timmar, svårt att få ihop alla möten som måste göras och samtidigt klara av Mollys timmar på dagis. För om jag lämnar tidigare en morgon så måste hon hämtas tidigare, men om jag hämtar henne tidigare en annan dag för ett möte så får hon inte stanna längre en annan dag? Alltså det är så snedvridet.

Trött morsa AB ! 😡

Likes

Comments

Ska jag förklara hur jag känner just i detta nu? Det känns som om jag står mitt på ett fullsatt torg och skriker så högt som mina lungor bara kan, ingen lyssnar, ingen bryr sig. Precis så känns det inombords.
Vet ni vad min husläkare sa idag ?, hon som jag nu träffade för första gången i dag, i HELA 5 minuter?
Jag kommer remittera dig till psyk för som jag kan se i din journal så har vi gjort allt vi kan göra här för dig. Ingen fråga hur mår du? Ska vi kolla på annan medicin då du mår så illa av dom du äter nu att du inte klarar av att äta dom? Ingen fråga om varför sitter du här? Hon ville inte lära känna mig, det var nog så tydligt. Tittade mest på klockan. Ingen ursäkt till varför jag inte fått tider till henne istället för att kastas runt till olika läkare varje gång. Nej idag har jag verkligen tappat hoppet på vården totalt. Jag kände mig likgiltig när jag satt där, helt tom..

Tack och godnatt ♡

Likes

Comments

Vilken dag..
Somsagt så började vi med en ny medicin igår kväll efter samtal med läkaren, ska tas en gång på morgonen och en gång på kvällen. Hon fick kvällsdosen igår och det resulterade i att hon sov i sin säng hela natten och jag fick tom gå in och väcka henne kl 8 i morse (!). Min första tanke var såklart slump? Vi åt lite frukost och hon fick morgondosen innan vi tog på oss kläderna för att ta oss till dagis. Pratade med pedagogerna innan jag gick om hur natten och morgonen gått, va det va för medicin, hur man kan reagera osv samt att jag sa att det bara är att ringa om ni tycker att något är avvikande eller så. Åker hem och äter lite lunch i lugn och ro. Ringer till dagis för att kolla hur det går och går då veta att Molly är väldigt trött och sover en liten stund just då.  Berättar att jag precis ska åka iväg på ett möte men att jag kommer att ha telefonen lättillgänglig om det är något. Åker i godan ro ner på stan och till försäkringskassan. Hinner kliva in på ett rum slå mig ner och prata lite grann med min handläggare och telefonen ringer och det är dagis. Jag får då prata med en förtvivlad pedagog som berättar att Molly inte alls ville vakna och att hon bitits, rivits och slagits när dom försökt väcka henne, hon va liksom inte Molly. Jag säger att jag ska skynda mig så gott det går.  Precis när jag lägger på luren och handläggaren frågar hur det är så brister allt, precis allt. Som vanligt när människor frågar den där frågan, snälla sluta fråga den för jag tror faktiskt inte jag orkar gråta mer. Vi pratar ett bra tag och hon va väldigt bra att ha att göra med. Sen kom vi in på det här med sjukskrivningen och att hon tycker att jag behöver vara sjukskriven nu när det är som värst (hör o häpna) men att jag måste vara på läkaren om ett fylligare intyg för annars måste hon neka mig. Ja det är lätt sa jag när jag aldrig ens träffat min husläkare utan haft olika varje gång sen jag blev sjukskriven.. Hur ska dom lära känna mig? 15 minuters tidspress sen nästa patient. Hur ska dom kunna förstå hur illa det är när dom knappt har tid att lyssna? Ja så hemläxa, i morgon - SÄTT NER FOTEN och fråga gärna då, hur mår du? Då ska jag nämligen för första gången träffa just min husläkare. Efter mötet va det bara att kasta sig i bilen och köra till dagis, när jag kommer dit möts jag av en vaken Molly som lyser upp som om ingenting men möter pedagoger med plåster lite varstans. Luften går ur en.. Jag bestämde iallafall där att den här medicinen kommer vi prova att bara ge på kvällen för den är för stark att ge både morgon och kväll. Hon blir bara extremt TRÖTT och arg av den. Sen ska jag försöka få tag på läkaren och även där sätta ner foten. Mycket fötter nu.
Väl hemma stekte lilla fröken sina egna fiskpinnar, hela 7 stycken. Stolt tjej va det. Aptiten har ökat från nästan obefintlig till ordentlig på en månad. Vet faktiskt inte vad det beror på. Men det är nästan lite som julafton att se henne äta så bra !  Men hon har varit extremt trött hela em/kvällen men fick en dos till innan läggning men blir somsagt ingen i morgon bitti.
Nu tror jag att jag har fått med allt och vi kämpar på.

Godnatt ♡

Likes

Comments

yey or nej ? Har liksom själv inte bestämt mig. Är ursprungligen mörk men har varit ljus i snart 4 år så lite underlig känsla är det. Tur att det bara är tonat 😉 Saken är inte att jag behövde förändring i vardagen så att säga utan ge mig fan på att sluta slita mer på håret. Mörkt = Mindre slit.
Så egentligen en win-win. Men åh jag vet inte haha.

I-lands problem ?

Nåväl, ska uppdatera lite hur den nya medicineringen går och hur dagens möte gick, men det gör jag ikväll när allt är lugnt. Strax kommer svärföräldrarna och myser lite med Molly medans vi far iväg på lite äventyr.

Likes

Comments

Efter avtalad telefontid hos Mollys läkare på Bup så vart det byte av medicin till Theralen då den förra inte hade någon effekt alls. Bör understryka att Molly inte får någon ADHD medicin utan hennes läkare vill prova andra alternativ först vilket självklart är bäst. Men det är samtidigt frustrerande för var dag som går så blir det värre, Molly har så svårt att kontrollera sina känslor. Det blir övermäktigt för en sån liten människa. Nu går det knappt en dag utan att jag kommer till dagis utan rivmärken och vet ni vad? Dom läker men det gör inte Molly. Medicinen vi fick nu fungerar precis som den förra (Attarax), dock är denna starkare och en vanlig biverkning är aggressivitet, där fick man såklart upp ett ! Hur kan man skriva ut en sån medicin till ett barn som har problem med den aggressiva biten ? Eftersom att medicinen ska fungera omedelbart så tänkar jag bara ge det idag/ i morgon och på fredag för sen ringer jag igen. För Mollys läkare finns endast på bup varannan vecka tyvärr vilket är lite jobbigt när man som förälder har synpunkter och frågor. Men som den andra medicinen så ska denna ha en lugnande effekt så vi får väl se hur det går.
Nej försöka få en blund för i morgon är det möte med försäkringskassan, wish me luck ! Fast just nu är det ok vill ni utförsäkrade mig så gör det, får väl sätta mig och tigga utanför Konsum om inte platsen är upptagen då.

Godnatt ♡

Likes

Comments