Hur jävla svårt ska det vara att följa instruktioner? Skolan började i Augusti, det är September. Maja har nu haft löss 3 gånger !!! Senast idag kom hon hem med löss och i söndags så finkammade jag hennes hår och hittade inte en enda lus. Har idag också kollat alla andra i familjen och inte en ENDA lus. Maja har endast vistats i skolan och hemma (vi andra va lusfria) alltså kommer lössen från skolan. Ganska enkel matematik. Lappen ovan var information ifrån skolan (då vi varit väldigt på om detta) till alla föräldrar om att kolla sina barns hår. Och att på så sätt undvika detta. Men antingen så är det en jävla massa analfabeter till föräldrar där ute eller så är det slackers aka I dont give a fuck för mitt barn har aldrig löss! Snälla rara söta föräldrar, ta lite jävla ansvar någon gång !
Eller föresten, det är ganska kul att slänga ut flera tusen per läsår på lusmedel.
Snart kommer jag gå psyko styvmorsa på varenda jäkla förälder.

TRÖTT PÅ LÖSS !

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Si sådär runt 17 när migränen sakta började avta så va det dags att hämta upp syster som skulle skaffa sig sin första tatuering.
Höll på att krocka inte bara en gång utan 2 gånger på väg dit. Finns alldeles för många som inte kan trafikregler, väldigt uppenbart efter idag.
Överlevde och kunde hämta syster och påväg dit tyckte en lastbil att han hade förtursrätt att korsa min fil. Tur att man inte ska ut och köra mer idag. Haha !

Under tiden roade jag mig med skönaste hunden Bosse. Han va väldigt lik någon .. *host* Molly. Han kunde heller inte riktigt vara still 😂

Nu är det soffhäng resten av kvällen.

Likes

Comments

En tung dag med en massa känslor. Dom är liksom all over the place. Märks på både humör och ork. Igår var vi på bup för ett avslutningsmöte med Majsan. Hon fick sina diagnoser ADD och Asperger. En lättad tjej även hon full av känslor när vi lämnade lokalen. Nu ska hårdhandskarna på när det gäller barnen. Trött på alla ursäkter skola/förskolan har. Mina barns framtid ska inte sumpas pga några rövhål till beslutsfattare.

Försäkringskassan har gett min läkare huvudvärk, hon knåpar med kompletterande uttlåtanden. Läkaren jag haft dom två senaste gångerna är fantastisk. Hon stirrar inte blint i en dator och muttrar lite arrogant mellan varven. Hon lyssnar och vill hjälpa. Men nu tycker försäkringskassan att man varit sjuk för länge (håller med, det hade inte behövt vara så). Trots att man inte fått någon som helst hjälp överhuvudtaget förens nu. Ingen hjälp förutom påtryckningar om antidepressiva preparat. Fast jag gång på gång påpekat, en gång skrikit att jag inte är deprimerad, jag är SÖNDER STRESSAD. Ingen har ens ringt och kollat läget. Alltså ingen hjälp. Dom flesta är sjukskrivna från sina arbeten och sen går dom tillbaka när dom vilat upp sig. Hur gör man det när roten till allt finns i hemmet? Och man aldrig kan vila upp sig? Man tycker ju att samhället och alla instanser skulle kunna sköta sin del så hade det nog inte ens sett ut såhär. Men många är så duktiga på att slippa undan ansvar. 1 1/2 år försent. För första gången lyssnar någon, någon som förstår. Skulle vilja se FK sitta i min/våran sits en vecka och sen kan vi ju ta diskussionen igen. Läkarnas ord och kunskap betyder verkligen ingenting.
Man känner sig så liten som människa.
Inget värd.

Hoppas på en bättre dag tomorrow

Likes

Comments

Fyra år har det gått idag och saknaden är lika stark. Du fattas oss. Saknar ditt glada -Hej lilla gumman när man ringde, ditt skratt och dina kloka ord. Saknar dina kramar och dig väntandes på trappen i Bodlindor. Jag hoppas att jag en dag blir en lika fantastisk mormor som du var. Du fyllde min barndom med äventyr och en massa roliga minnen. Jag hoppas att även mina framtida barnbarn kommer att känna så.
Älskar & saknar dig ❤

Likes

Comments

Där står dom, redo att hängas upp. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag inte hinna sätta upp dom innan jag hittar någon detalj att störa mig på. Därför det inte finns något jag själv gjort på väggarna här hemma. Måste nog sluta vara så självkritisk. Den dagen.
Nå. Annars känns det som om man har världens baksmälla idag. Trots att man inte druckit annat än cola kvällen innan. Bultande huvud och har inte rört mig mer än till affären för att handla. Är det inte märkligt, här straffas man fast man inte ens har roat sig. Skyller på clownen. Skyller allt på clownen. Haha.
Nej kanske ställa sig i köket och röra ihop till plankstek så kanske man kan bli människa igen.

Tjipp !

Likes

Comments

Vi blev barnfria idag och jag har varit sjukt sugen på att se DET (IT) ett bra tag nu så varför inte passa på?

Åh ! Så många år man har väntat på detta. Äntligen fick man ståpäls över hela kroppen. Har nog sett dom flesta skräckfilmerna som finns och inte en enda har gett mig rysningar. Har haft en sån här konstig tvångstanke (om vi kan kalla det så) i nästan 15 år. Strävat efter den där filmen som faktiskt ska sätta nå typ av spår efter sig. Detta va fantastiskt på så många sätt. DET (IT), bravo ! Kan starkt rekommendera att ni går och ser den när den går på bio, hemma blir nog inte riktigt samma sak även om den nog fortfarande håller måttet. Kanske ännu bättre i 3D? Nåväl, den är lite rå. Men samtidigt har dom gjort berättelsen så mycket bättre. Miniserien från 90-talet, släng dig i väggen!
Min fobi för clowner blev inte bättre om vi säger så.

Nu, slänga sig i soffan och njuta av att veta att man har sovmorgon i morgon.
Fortfarande helt lyrisk så vi får se när man somnar, haha!

Godnatt

Likes

Comments

Den här dagen har varit totalt upp och ner. Från att känna mig stärkt med nya krafter till att falla platt igen.
Hade en förmiddag med en gammal bekant som gav mig nya krafter. En person som faktiskt VET vad det är vi går igenom.
Det finns ingen i våran omgivning som verkligen förstår även om det är av välmening dom tror dom vet eller försöker förstå. Den stunden jag fick idag gav mig ny energi. Men allt gott har ett slut. Sen försvann den energin av ett samtal från en som står en så nära man kan komma. Klumpighet eller sanning? jag vet inte.
Luften gick ur mig och grubblandet startade igen. Planerna fick åter igen läggas på hyllan. Någon gång kanske.

Godnatt.

Likes

Comments

Så lär jag mig aldrig. Men det där lilla lilla hoppet måste ju uppenbarligen finnas långt där inne för varför annars försöka?
Som sagt jag borde veta bättre än att anstränga mig för mycket, för det slutar oftast med ett stort jävla - fuck you in the face. Förberedde maten i natt, la ner några timmar till nu under dagen och innan servering. Alla kastar i sig mat och mitt i allt  drar en unge igång den andre och sen är det en kedjereaktion utan dess like. Gap, skrik, en unge drar åt ett håll och en annan unge åt ett annat, den tredje är rabiat och får ut för det den fösta gjorde och den första kan inte ta åt sig. ALL disk står kvar på bordet och man har själv hunnit tagit några fjuttiga tuggor, aptiten är som bortblåst och tacksamheten ? Ja den är noll. Konstigt att glädjen för matlagning minskat rejält senaste åren ?

Att jag ALDRIG lär mig.

Likes

Comments

Igår fick för mig att vi skulle äta stek idag. Det glömdes bort, men dök upp i huvudet igen vid 23-tiden igår kväll. Det tar ju sin tid om man säger så. Så det va bara att köra igång och fixa morgondagens krubb så där lite mot natten. För att komma till poängen. Hade en fransyska som vi köpt av lokala bönder samt en svensk eko fransyska ifrån Maxi.
Skär upp förpackningarna, den närproducerade först. Jag måste alltid lukta, doften av fint kött är rätt så najs. Så där smörigt nötig. Öppnar sen den som är köpt på maxi, den luktar inte dåligt men inte alls lika najs som den fösta. Nästan lite unken/sur doft. Slänger in båda samtidigt i ugnen..

2 timmar och 65 graders innertemperatur senare så åker dom ut. In i en kastrull med egengjord grönsaksbuljong.
Där får dom ligga och gotta sig i några timmar. Klockan är massor och äntligen får man sooooova ! woop.
Idag va det dags att skära upp konstverket.

Alltså nu kommer det !!!
Vilken jävla skillnad på kött och kött (haha, alltså ni behöver inte läsa detta inlägg, fast nu har ni redan kommit en bra bit och det är snart slut i alla fall)
Men vill slå ett slag för närproducerat kött, både för miljön och kvaliten. Det kostar kanske någon tia mer men det är det värt.
Har aldrig märkt denna enorma skillnad då jag kanske aldrig använt mig av kött från två olika ställen i samma matlagning så att säga. Men nu tänker jag inte köpa kött från butik nå mer, i alla fall inte på maxi, coop och liknande.
Till höger är det närproducerade och till vänster det från maxi. Det högra drog åt sig mer smak, var mycket mörare och en finare färg. Det vänstra var mer segt, drog inte i sig lika mycket smak och smakade inte lika bra som det andra. Sen vart grönsaksbuljongen en fin kött buljong till såsen ikväll !

Så det är värt att kolla upp lite vad ni har för bönder runt omkring er, både för matkvaliten och miljön.

Rock on ! Haha ;)

Likes

Comments

Klockan är mycket men tankarna snurrar.
Försöker fokusera på mitt skissande men kommer på mig flera gånger att jag släppt pennan återigen grubblar. Tänker på framtiden. Nu sitter är vi båda två sjukskrivna. J i väntan på operation om 3 månader och en själv med den här förbannade utmattningen. Vad hände?
Hur kunde det bli såhär?
För bara 2 år sen satt vi båda med fast jobb och en bra inkomst, vi kunde göra i stort sätt vad vi ville (fast vi inte gjorde det för att vi va låsta redan då). Bufferten som vi hade på sparkontot är nu helt rensat. Vi är helt slut, trasiga och fortfarande ingen som lyssnar. Nu har vi alla barn på heltid tillsvidare utan att gå in på detaljer. Molly ska påbörja kompletterande utredning. Majas utredning ska bli klar. Det är FULLT upp.
Ändå måste man försöka hålla fast vid dom positiva sakerna som vi faktiskt har kvar.

Va rädda om varandra där ute.
En dag kan det vända.

Likes

Comments