Search

Fick fara med tösen till VCS igår eftermiddag då hon varken åt eller drack. Bara sov hela dagen.

Så vi fick övernatta på VCS avdelning A9 (barnavdelningen). Och vi får lämna ännu en natt bestämdes det just, för hon varken äter eller dricker ännu.

Och ena örat verkar få inflammation. Så bara att låta henne kollas imorgon av läkaren också.

Inte riktigt sådan helg jag hade tänkt oss. Att sambon skulle vara ensam hemma med 6 barn och jag på sjukhuset med ett barn.

Men vad kan man? Sjukdomar frågar ju aldrig om det passar att de kommer, tyvärr.

Men får hoppas att lättare för tösen min imorgon så vi slipper hem. Får nu Panadol, Pronaxen (mot feber och så det inte ska ta sjukt att dricka och gå på wc), Atarax mot klådan och ännu nå som jag inte minns namnet på mot vattkopporna.

Men nu blir det att vila. Och vänta på matleverans av kompisen. Nog är det bra att vara i hemtrakterna så allt löser sig så smidigt.

Och hoppas att allt går bra där hemma för sambon med de andra barnen. Men vad ska det inte gå bra för dem...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Och så var det Ninas tur att bli prickig av vattkoppor. Exakt två veckor efter att Viggos och bonussysterns vattkoppor bröt ut.

Så nu ligger Nina och sover på soffan. Sambon ligger också, feber och hosta. Så bara jag som ungefär springer omkring i huset och gör ditt och datt. Sen kanske det är min tur att däcka. Fast att vara mamma och bli sjuk är ju inte samma sak.

Nä, nu var jag sarkastisk. Kanske man skulle kunna vara däckad om man lade manken till. Alltså gjorde däckningen till högsta prioritet. Istället för att ändå dona och städa och studera och...och...

Fick iallafall avboka en hel del nu då hon fick vattkopporna. Tog två veckor för Viggo att bli fri från dem så. Ingen rådgivning för henne imorgon. Och jag avbokade en par träffar jag skulle haft nästa vecka också.

Så får vi bara hoppas hon skulle få lindrigare nudå än de andra, då hon är sist i raden att få det. Men är ju endast önsketänkande. Var ju så när mina syskon, min mamma och sist jag fick. Men jag var ju också yngst så (runt 1 år).

Men nu blir det att gå ut efter ved. Sen fortsätta med Introduktion till interkulturell kommunikation så den blir färdig någon gång. Har en essä kvar att skriva, två kapitel att läsa. Så småningom! Och genast den är klar har jag två böcker om Psykiska första hjälpen som väntar på att bli öppnade.

Och 22.1 så börjar kursen Introduktion till religionsvetenskap över nätet. Så inte är jag ju sysslolös om vi säger så åtminstone! Men bra så väl, tills jag stressar upp mig för mycket så allt blir på hälft. Men ska försöka hålla nere min egen stressnivå nu.

Angående det, Viggos stressnivå har nog ökat sedan dagis startade (två dar nu). I natt sov han väldigt dåligt igen, vaknade flera gånger och satt vaken flera timmar på morgonsidan. Så får se vartåt det bär av ännu med hans energi/stressnivåer...

Likes

Comments

Barnen har haft jullov nu, var inte meningen de yngsta skulle det. Men eftersom Viggo och yngsta bonusdottern blev fulla av vattkoppor så blev det ganska naturligt. Annars var det meningen de och Nina skulle vara i dagis även under de äldre tösernas jullov från skolan.

Men de lämnade hemma. I två veckor. Även första veckan av starten efter jullovet, så Viggo och Nina började en vecka senare än sina dagiskompisar. Trodde det inte skulle införa några som helst problem, menar, de har gått i dagis i flera år redan. Och alltid varit glada att fara dit.

Medan Viggo var hemma hade han blivit en mycket lugnare person. Mycket möjligt det hade med sjukdomen att göra också (trött) men i allmänhet brukar trötthet betyda en mera lättretlig son. Och mera lättretlig brukar betyda flera svåra episoder.

Att fast vi till först hade det svårt med flygande glas, vedträn i nacken och filmer över hela nedre våningen. Så hade vi mot slutet av lovet en kille som kunde hjälpa till med maten, lekte snällt i stunder med lillasyster och sedan kunde sitta och mysa med mig i soffan till tv.


Jag minns knappt när vi senast skulle haft så lugna dagar. Så jag blev fundersam om hans stressnivå var så mycket lägre att det inte gjorde något fast energinivån var också lägre (alltså, sjuk och trött men lugn och avslappnad). Att stress som på något vis skapats av att vara på dagis gjorde att han fick så mycket utbrott tidigare hemma.

Jag tänkte att detta skulle vi kunna utvärdera efter en vecka eller liknande då han varit tillbaka på dagis. Gjorde upp hans nya schema på söndagen med honom, var så glad att jag lade upp dagis. Och att jag lade upp tandläkaren på måndag morgon före dagis.

For iväg, skjutsade ett par av de äldre till skolan först. Sen till tandläkaren där det gick riktigt fint. Och så går vi till dagis. Och hans mungipor dras neråt och neråt, ser in genom fönstret på de andra i hans avdelning och börjar gråta. Hans assistent är inte på plats (sjuk), han får behålla ytterkläderna på för de ska gå ut (normala dar kommer vi så han får morgonmål på dagis först) och han vill inte vara med.

Till sist hjälper jag honom ta på fleecetröja under halaren, reflexväst och skor. Följer honom ut på gården och pratar lugnt om han vill åka pulka (ja), vill du åka med andra barn (ja), ska du fråga om de också vill åka (ja), de har fram pulkor redan så du får åka -ska du gå och åka (ja). Men gick nog väldigt långsamt till de andra...

Och när han kom hem med sambon så skrek och grät han bara. För jag var borta, något som hade gåtts igenom med honom också (borta då han kommer hem, men mamma kommer hem och sova). Så han hade gråtit och skrikit mer eller mindre till läggdags.

Ingen bra dag alls för Viggo med andra ord. Nu i efterhand ser jag ju flera fel i hela upplägget:

- borde inte haft kvar tandläkaren före dagis efter så långt dagisuppehåll

- borde fått lämna på morgonmål och gå ut senare än de andra

- behövt veta att ordinarie assistent skulle vara borta så förberett på denna (välbekanta) vikarie

- varit hemma (som dock inte skulle lyckats med så kort varsel då var kurskväll)

Sen på dagis gjorde dagis helt rätt (läste i hans kontakthäfte hur det gått då jag kom hem). De hade sänkt kraven, låtit honom sitta i famnen och läsa saga, studera de andra barnen från sidan om och dylikt. Låtit honom ta den tid han behövde.

Nu är det tisdag. Innebär han är på dagis, for idag normal tid och som normalt med sambon. De skulle skida sen om vädret var någorlunda (nu är det -7 grader och snöar så tvivlar de for). Pratade med honom att vädret avgör om de skidar idag eller en annan dag, verkade han förstå bra för tecknade med mig kallt/varmt (att för kallt så skidar de inte utan väntar på en lite varmare dag). Men han vägrade låta mig lägga upp bilden att jag skulle vara borta ikväll.

Det gick han inte alls med på. Utan schemat skulle visa att jag är hemma. Punkt slut. Och nu är sambon hemma med feber. Så kanske skulle tillmötesgå idag och vara hemma. Måste se hur det verkar, är oavsett hemma till först när han kommer hem. Börjar kursen först 19 i centrum (15 min bilväg) så hinner äta och mysa en stund framför tv innan måste besluta mig för om jag far eller inte. Eller innan vi ska besluta oss för om jag far eller inte.


Likes

Comments

Prövade på Avon Planet Spa mask här en dag när hade lite vardagslyx med fotbad och -kräm. Sambon behöver också bada sina fötter regelbundet nu så hålls i bra form tills han ska på Fyradagarsmarschen i Holland.

Så köpte varsin balja åt oss när Halpa-Halli i Vörå började sin slutförsäljning. Har badat dem två gånger hittills. Och skönt har det varit båda gångerna!

Första gången så skrapade jag bort död hud och förhårdnader också, men sedan hittade jag en broschyr om psoriasis på fötterna. Att jag har på armbågar, knän och hårbotten är redan konstaterat men på basen av infon och bilderna där så är det även på fötterna. Så nu får jag sluta skrapa bort död hud och förhårdnader eftersom detta ökar hudcellernas förnyande så blir värre i värsta fall. Endast regelbundna fotbad så mjukas upp ska det vara.

Jätteskönt medan man sitter och ser på tv på kvällen när barnen somnat. Borde absolut försöka få in det oftare i vardagen.

Men masken var det ju. Kändes superkonstigt när den stelnade! Och tror jag borde undvikit att få det i ögonbrynen också, men fick kanske plockat dem lite samtidigt sen. Kunde knappt öppna munnen (inte så lätt äta chips och dricka då).

Min sambo hade iallafall roligt åt mig. Speciellt sen när jag fick börja dra bort det, han tyckte jag var som en orm som ömsade skinn. Och så kände jag mig också, eller som en Shapeshifter i Supernatural. Hur som haver, han fick hjälpa mig få bort alla små rester som lämnade fast jag försökte dra försiktigt i stora bitar.

Ska kanske göra det ikväll igen. Stod ju fint att regelbunden användning skulle fixa huden finare. En gång tror jag inte är regelbunden användning. Oså får man ju roa sambon lite då samtidigt. Och badat fotbad båda två.

Vilka är era favoritprodukter när ni ska ha lite vardagslyx i spa-anda?

Likes

Comments

Bloglovin uppdaterat, likaså på Facebook. Min gillasida fick till och med ny länk: https://www.facebook.com/familjenkonstig/

Redigerar snart inlägget då alla ställen är uppdaterade (som jag kan komma på). Antar att Adsense inte funkar, men eftersom det verkar som om jag måste ha kvar gamla bloggen kan jag lika bra ha det och Adsense på tills kommer upp i målet för att få utbetalt det.

Men alla länkande ställen borde vara uppdaterade. Bloggens design lite anpassad. Mer än så här får jag väl inte gjort idag eftersom en son står och skriker mig i örat för att jag suttit ner 5 minuter (och vi har spelat Angry Birds på datorn som han ville).

Får se om fortsätter ikväll eller inte. Fått nytt diamantbroderi att börja på med också så kan bli jag väljer det. Eller att bara se på Supernatural säsong 11 med sambon. Får se vad koncentrationen räcker till.

Likes

Comments

Är i tankarna om att byta bloggportal. Främst för att ni läsare tidigare sagt att det är så svårt att kommentera på denna blogg.

Nouw och blogg.se är väl de mest använda bloggarna. Då spanade lite på bloggarna så tyckte jag nouw verkade ha modebloggar främst, medan jag nog sett många andra bloggteman bland blogg.se.

Men när man byter portal, vad ska man tänka på? Bara bytt namn på min blogspot-blogg tidigare.

Jag menar, flyttas allt automatiskt? Och nu menar jag inte inläggen, de vet jag man ska exportera. Utan jag menar adsensekontot, uppdateras adressen på olika blogotek (såsom Sevendays, Bloglovin osv) automatiskt eller måste jag minnas alla ställen jag skrivit in min blogg på och manuellt ändra den överallt?

Och kommer mina gamla inlägg att se helt horribla ut om jag byter portal? Eller håller det stilen någorlunda på de gamla ändå? Skulle jag behöva gå igenom varenda inlägg och redigera? *hemska tanke!*

Så, nu hoppas jag ni kan ta er tid med era bästa tips och kom ihåg listor för byte av portal! 

Tack så mycket i förväg!

Likes

Comments

Sa att jag skulle skriva inlägg om vad jag vill år 2018. Nu har jag inte hunnit fundera så mycket jag hade tänkt i denna sjukstuga men det jag vet tänkte jag dela med mig.

Men för att det ska bli lite tydligare ska jag försöka dela upp dem under några rubriker. Hem, trädgård, barnen, träning, hälsa och övrigt.

Hemmet

 • Sovrumsdörr med lås till vårt rum. Så får ha sakerna i fred, och så man kan låsa in sig emellanåt då man själv vill vara i fred. Men mest för sakernas skull.
 • Tvättornet igång. Sambon hade med sin tvättmaskin och sin torktumlare hit. De är inte funktionerande hos oss ännu. Skulle gärna få igång dem snart men någon del som fattades.
 • Viggos rum färdigt. Med allt vad det innebär för inredning och så vidare också. Så han har ett eget krypin.
 • Lister i lekrummet. Det sista som behövs i lekrummet för att det ska vara 100% färdigt.
 • Flickornas rum färdiga. Behöver köpas golvlaminat ännu åt dem, men överlag vore det att köra i gång. Har det mesta annat (även inredning) färdigt införskaffat så.
 • Putsa Högforsen. Alltså vedspisen. Så den blir blank svart och fin.
 • Den halvfärdiga ytterväggen färdig samt dörren. Behöver väl inte förklara desto vidare. Så skulle skoskåpen få börja användas igen istället för en hög i gästhallen.
 • Värmeblåsaren i gång. Helst innan de värsta köldknäpparna kommer.

Trädgården

 • Städa upp alla uthus. Så får man ordna gårdsloppis samtidigt.
 • Buskarna växer och ger skörd. De som jag planterade i höstas.
 • Staketet flyttat. Så det är ut mot vägen istället.
 • Kunna simma vid näset. Inte direkt trädgården men en simstrand på vår sida av träsket. Att det skulle gå nu då de grävt där.
 • Höns. Jepp, vi har menat skaffa höns. Så gärna under detta år.
 • Växthus. Samlat hur mycket fönster som helst att laga till växthus tycker jag så det får gärna göras också.
 • Fixa upp kaninburen. Så den är en bit i luften.
 • Höja lekstugan. Så den står rakare och stadigare.
 • Sandlåda. Ett lass med sand kommer lastat tack.

Barnen

 • Simskola för Viggo. Fortsätta med den åt honom.
 • Någon form av gymppa åt båda. Något som skulle aktivera dem och bränna lite av deras energi.
 • Stödperson till fritiden åt Viggo. Någon som kunde hitta på saker med Viggo nu som då.
 • Någon rolig resa eller liknande med hela gänget.
 • Korttidsboendet börjar funka. Både för min nattsömn skull, men också för mer kontakter åt Viggo till andra.

Träning

 • Delta i Wolfrace och Energyrun. Kampanj så kan delta i båda för 99€.
 • Få in regelbunden träning. Igen en gång, vet inte varför så svårt för mig att hålla det!
 • BotniaCykling och BotniaLöpet. I år igen båda två. I fjol blev det bara cyklingen.
 • Norrvallas träningsevent. Är redan i början av februari. Så far med dålig kondis dit i år. Men roligt bruk det va!

Hälsa

 • Resa ensam med sambon. Behöver inte ens vara resa men nå tumistid att ladda batterier på.
 • Energikrävande problem löser sig. Har egentligen varsitt och att båda löser sig på bästa sätt vore optimalt.
 • Tillbaka till målkroppen. Jag hade ju den i slutet av 2016. Men nu är det 14 kg+ på den... men jag kan komma mig dit igen! Och ska. Och ska hållas där...

Övrigt

 • Mammas hälsa. Kunde sättas överst av allt. Vill hon ska få börja må bättre, och det illa kvickt. 
 • Sambon klarar Vierdagsmarschen i Holland. Ska dit från militären och vandra i fyra dagars marsch i sommar. Hoppas såklart han både själv men också hela finska gruppen klarar av det!
 • Tillräckligt med kurser. Så inte behöver motivera långsam studietakt eller betala tillbaka studiestödet.
 • Klarar jägarexamen. Sambon lade ju det som utmaning åt mig att avlägga, så det ska jag nu i januari!
 • 30 års resa. Hade menat resa till Rom som 30 års kalas. Kan ju hoppas det blir av då också.
Så inte så många abstrakta mål eller önskningar. Väldigt tydliga att veta om man klarar eller inte. Och vartefter något av dem blir färdigt lär ni nog höra om det här på bloggen också.

Har ni några konkreta mål med ert år?

  Likes

  Comments

  Vilken flygande start på året! Julveckan fick ena bonustösen bältros (och ja, det är ytterst ovanligt barn får det).

  Hade det i mellandagarna också. Går två dar in på nya året -boom! Yngsta bonus blir full med prickar medan i dagis. På dagen 14 dagar efter att syrrans bältros bröt ut...

  Nå, mina barn skulle fått fara till dagis. Men de får feber. Och så börjar Viggo få prickar. Inte alls lika mycket som bonussystern sin men går inte att ta miste...

  Och Nina, ja hon hostar och har feber och spyr när stiger upp ur soffan. Men inte en enda prick! Så ska hon få om tvp veckor först?

  Så vårt år började med sjukstuga. Inte vad man hade planerat direkt... pappa skulle fixa Viggos tak -men vill inte riskera att han får med sig något åt mamma.

  Sambon fått ta ledigt och vara hemma. Alla bara inomhus. Alla klättrar på varandra och på väggarna...

  Enda plusset jag hittat är att sömnen varit lite bättre. Eller, inte bättre nattetid just. Men sovt till ca 9 en par morgnar istället!

  Det är inte ofta det händer! Så sambon har fått ha sovmorgnar nu, men snart kan nog jag ta en också.

  Men, det kan ju vara det att vi flyttat kvällsrutinen med en halvtimme också som gjort det. Åtminstone har han gäspat mera på kvällan nu än tidigare!

  Och försökt att få in en ordentlig lekstund varje dag (mellan måltiderna lagd lekbild). Så kanske är nöjdare nu.


  Ändrat schemat till ett dagsschema och ett veckoschema nu. Så inte alla dagars alla moment e på veckoschemat. Tagits emot bra av honom.

  Hur som haver känns det som om jag fått vila en del nu. Skulle bara utbrotten bli färre eller mildare under dagen så skulle det vara perfekt.

  Tror min platta bara klarar ett kast till. Sen har vi ingen nattmusik längre. Blir att fort hitta en annan platta då, kanske låna grannens tills hunnit köpa en.

  Glaskopp med pennor, när jag dammsuger kommer ett vedträ och några filmer i huvudet =tämligen milt utbrott.

  Men det tar vi då! Imorgon ska jag försöka skriva lite önskningar och mål inför 2018. Nu då de värsta måendena verkar vara förbi för barnen kanske jag hinner det...

  Likes

  Comments

  Topp 10 inlägg
  1. Julafton 2017 (klick) -hur vår julafton gick.
  2. Dan före dopparedan (klick) -dagen före julafton, som blev en extra julafton.
  3. Juldagen (klick) -dagen efter julafton i vår familj.
  4. Sonen i kyrkan (klick) -hur det gick för sonen att delta i kyrkan från dagiset.
  5. Utflykt till Härmä (klick) -en för sent inplanerad utflykt som gick sisådär.
  6. Sonens julfest (klick) -hur gick julfesten som sonen hade med sin dagisgrupp.
  7. Jul annandag (klick) -besök till släktingar som inte var tillräckligt inplanerat.
  8. Decemberupdate (klick) -sammanställning över vad som hade hänt när varit tyst på bloggen.
  9. Sonens tandingrepp (klick) -hur gick det att söva och fixa tänderna på sonen.
  10. Barndomskaveri firad (klick) -barndomsvän fyllde jämt 30 år som vi firade ute på stan.
  Roliga sökord under december: pappersstjärnor mall, botniavasan resultat 2017 och handla på wish. Sista ingen överraskning, men en av de första månaderna som inte inlägget om Wish har tagit sig upp på topp 10 listan över lästa inlägg.

  Inga stora förändringar kring webbsidor som skickat hit läsare eller länder de kommer från.

  Missade dock att bloggen kommit upp i över 300 000 sidvisningar! Det var väldigt roligt att höra! 

  Och om jag tar (nyåret till ära) och kollar på Topp 10 inlägg någonsin ser listan ut som följande:
  1. Handla på Wish (klick) 9471 visningar -recension av Wish shopping.
  2. Julafton 2017 5315 visningar.
  3. Dan före dopparedan 4947 visningar.
  4. Utslag och tänder (klick) 4703 visningar -när dottern visade utslag och sonen tänder.
  5. Juldagen 3817 visningar.
  6. Sonen i kyrkan 3763 visningar.
  7. Dåligt uppförande = dåliga föräldrar ? (klick) 3384 visningar -då det tog fyr i mig av att föräldrar till barn med funktionsvariationer uppfostrar fel om barnet beter sig illa.
  8. En text om låg/högaffektivt bemötande (klick) 3301 visningar -en lånad text av en annan lejonmamma som kämpar med att kunna bemöta sitt barn lågaffektivt.
  9. Syns på Juthbacka! (klick) 2977 visningar -vad jag skulle sälja på Juthbacka och hur ni skulle få rabatt av mig.
  10. Utflykt till Härmä 2867 visningar.
  Och topp 10 sökord: vänskap, marion norrgård blogg, mamma, solsken, grattis mamma, citat om livet, citat om styrka, marionliv.blogspot.com, familjen konstig, handla på wish. Och Sverige har mest läsare, andra plats är Finland med 10 000 mindre läsare men ändå 110 000 mera läsare än USA på tredje plats.

  Och Familjen Konstig på Facebook? Sidan hittar ni här: https://www.facebook.com/Marionliv/  och nu har den 170 gillare och 174 följare. Så kan ju svagt hoppas på att 2018 skulle föra med sig 200 sidföljare. På instagram är mitt konto familjen_konstig1 så följ gärna.

  GOTT NYTT ÅR! 

  Likes

  Comments

  Som jag skrev var jag en aning orolig för om en dags förvarning skulle vara tillräckligt (klick till det inlägget).

  Nå ivrig att komma sig iväg. Och att moffa skulle komma med. Också att vänta på de andra som skulle med gick bra.

  Bilfärden dit gick också bra. Satt lugnt, gunga en del och gick igenom så moffa hade packat allt åt sig.

  Kom vi dit. Gick in. Nina kom med mig, Viggo med moffa. Gick bra. Fast de glömde Viggos simbyxor först, hade bara simblöjan.

  Ville genast åka rutschkana. Hade med deras flytmaskar också som band runt deras midjor.

  Gick också bra. Några gånger rutscha han. Sen var det stopp. Hem, hem, hem. Visade bara att skulle hem. Olycklig.

  Försökte prata med honom och locka med och simma mera, men nej. Moffa och Viggo fick gå upp och jag simmade en stund till med Nina.

  Hittade dem i cafet sen. Såg på moffas bilder på telefon och drack tripp. Bestämd vi skulle äta där, Viggo verkade med på det.

  Tills vi hade betalat och gick in i matsalen. Då ville han bara hem igen. Och jätteolycklig och arg.

  Fick ta en barnstol. Annars skulle han inte suttit. Maten rörde han knappt, fast la på youtube på min telefon och stödde upp den med massa servetter.

  Hans mat

  Fick mata honom med efterrätten (bärkräm). Sen ville han hem. Och vi for hem. Men då han slutade "trilskas" så började Nina.

  Hemma hade jag lovat åka pulka. Så gick till lilla pulkbacken, men de prövade bara varsin gång och konstatera det inte gick så bra med så mycke snö.

  På väg hem från backen

  Så gick hem. Sambon kom hem samtidigt. Men inne började en massa leksaker flyga. Och ett vedträ träffade väggen ovanför mitt huvud.

  Timetimern så var inte populär heller. Den gick för långsamt tyckte han. Men det var ändå bättre än utan den. Så ska absolut fortsätta använda den!

  Den hittades annars på Halpa-Halli för 12,95€. Stor modell med 1 h tid att ställa. Magnet för kylskåp, fot för att stå på bordet och hål för att hängas upp på väggen.

  Då detta blir invant tror jag vi får investera i fler. Så finns här och där. Men inte varit riktigt lika panik med maten nu så nog hjälpt.

  Sov ganska okej ändå efter allt. Vaknade runt 1 som vanligt, hade morgon run halv 6. Såg på plattan en stund, lade själv på nattmusiken och somnade om. Vaknade och såg en stund till på plattan, så vi steg upp 8.

  Men vad ska den gyllene medelvägen med förberedelsetid vara? Så mycket kan hända på en vecka och sällan har man så lång varsel.

  Men en dag är för kort. Blir väl att pröva sig fram vartefter man vet något nytt kan hända.

  Eller så är det just nu det behövs väldigt lång förberedelse. Då han verkar utvecklas mycket igen nu.

  Får fortsätta leka detektiv, på mitt eget barn. Så ska vi nog hitta något som funkar för alla.

  Likes

  Comments