Imorgon kommer hela plockepinnet från Fiskarhedenvillan. Imorgon kommer lastbilarna och mormor och morfar har tänkt att åka dit och kolla till det hela. Så här har det sett ut hittills när grunden har blivit gjord.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har vi haft en fantastisk dag i vårsolen. Vi har varit och inspekterat markarbetena som startade i måndags på vår tomt.
Halva tomten ser nu ut som ett slagfält efter 2 dagars sprängningsarbeten. Som tur är är den nedre delen av tomten orörd, så vi har kunnat sitta i solen och njuta av nygrillade hamburgare och fågelkvitter.

Likes

Comments

Nu har kommunens arbete med vatten och avlopp hållit på i 2 veckor på våran gata, det är nästan 1 år senare än vi trodde när vi köpte tomten...
Vi har avvaktat husbygge tills vi visste säkert att vi skulle ha vatten och avlopp framdraget till inflyttningen, kändes inte ekonomiskt försvarbart att ha en provisorisk lösning för så kort tid. Vi har varit hos husleverantören och gjort de sista korrigeringarna på planlösningen samt fått tvättstugan uppritad av arkitekten. Nu drar bygget strax igång på riktigt!

Likes

Comments

Det har inte hänt så mycket på den senaste tiden, det är därför i inte har uppdatera på länge.

När man söker tillstånd om bygglov skickas samtidigt ett brev ut till alla berörda grannar, de grannar som bor närmast fastigheten, i vårt fall 3-4 st. I brevet får se en förfrågan om de godkänner bygget. Men om man som granne t.ex känner att huset som ska byggas står för nära sin tomt eller är för högt kan de påpeka det och då kanske man måste ändra det innan man får börja bygga. Men detta gäller bara om man har överskridit detaljplanen. Detaljplanen i området vi ska bygga i säger att husen som byggs måste befinna sig minst 4 meter från tomtgränsen och får inte vara högre än runt 8 meter. Det finns också vissa regler om hur stort huset får vara i i varje plan.

Om dessa faktorer överskrids för mycket kanske man inte ens får tillstånd av kommunen att bygga. Men ofta får man bygglov om man tänjt lite på det. Det har vi gjort.

Vi gjorde huset lite större än vad det egentligen får vara och det blev lite högre än vad som står i detaljplanen. Vi har även gjort garaget lite större än det får vara. Men vi fick tillstånd av kommunen att bygga.

Som det ligger till just nu väntar vi på godkännande av en sista granne, sedan är allt klart för att börja. Det enda hinder vi har förutom det är att man ska dra ut kommunalt vatten, avlopp och el till vägen vi har vår tomt på. Detta var från början beräknat att starta i mitten av november men har ännu inte påbörjats vad vi vet om.

Det som väntar efter detta är bara att starta bygget. Grunden ska läggas v.15 så tills dess är det nog bara art vänta.

:) Famijen

Lite nya bilder från tomten.

Det blir lite ved när man sågar ned alla träd själv.

Vi kommer att bo precis bredvid ett dagis vilket blir helt pefekt eftersom vi var en liten 3-åring i familjen.

Det är alltid roligt att åka på utflykter till tomten och lära känna området lite.

Likes

Comments

Är inte fasaden snygg eller är den snygg.

Vi har satsat på en modernt lantlig men ändå traditionell stil på huset vilket man kan säga återspeglar hela vår familjs personlighet.

Färgerna vi valt är lite grågröna vilket ger huset den moderna känslan. Vi hade först tänkt att ha rött eller kanske vitt hus, men eftersom den vita färgen kommer de väldigt smutsig ut efter ett tag så valde vi bort det alternativet nästan på en gång. Och ett rött hus kändes nästan lite för traditionellt och vanligt men var ett bra andra alternativ.

Det slutade med att färgerna vi valde blev färgen LAV på snickerierna, alltså runt fönster och dörrar och på kanterna på huset, det är en lite mörkt grågrön färg som går lite åt det bruna hållet. Färgen på hela huset som vi valde tycker vi alla har ett väldigt roligt namn, päronsaft heter den och är mycket ljusare än LAV. Den är nästan vit men ändå grön.

Vi fick en lite rolig idé när vi fick reda på vad färgen hette. Vi tänkte att vi ska bjuda våra grannar på just päronsaft när vi flyttar in.

😊 Familjen

Likes

Comments

Nu har det inte hänt så mycket på länge. Det har bara varit väntan och åter väntan. Här om veckan fick vi våra första planritningar som skräddarsytts för våra behov, dvs stora sällskapsytor och öppet mellan kök, matplats och vardagsrum. Vi har valt att inte ha några klädkammare i barnens sovrum, även om det är mångas dröm att ha en egen liten "walk in closet", eftersom rummen blev mycket större utan, nästan fem kvadrat meter större! Istället ska vi ha en hel vägg med skjutgarderober där alla kläder och annan man vill ha undan ska få plats.

Alla papper som behövs för att få börja bygga har kommit. Bygglov, planlösningar och alla möjliga andra papper, det är otroligt vad mycket papper som behövs för att få börja bygga och alla dessa regler om hur man får och inte får bygga. Vi var tvungna att göra garaget lägre och flyttbåde huset och garaget inåt från tomtkanten. Men nu är allt färdig fixat och ändrat och till och med inlämnat till kommunen så det är inte långt kvar nu och inte mycket att göra mer än att vänta tills byggstarten vecka 15 nästa år. Det är jätte roligt att det inte är långt kvar, våran största tjej har till och med börjat planera hur hennes rum ska bli inrett.

Det går inte att förstå att det är så nära nu.

😊 Familjen

Likes

Comments

Lite småuppdatering från besöket i Borlänge. Där planerade vi köket in i minsta detalj. Köksluckor är bestämda, bänkskiva, kakel och vilken färg som allt ska ha. Killen som hjälpte oss var riktigt duktig och kunde alla artikelnummer i huvet.
Formen på köket är vi väldigt nöjda med. Köket kommer att gå längs rummets tre väggar och köksskåpen kommer att gå ända upp i taket. En köksö kommer att sluta ihop köket så att det blir som ett rum för sig.

Köksön tycker vi är en av de viktigaste sakerna i ett kök. Den kommer att skapa en plats där man kan sitta och göra läxor medan maten lagas och är perfekt för bullbak!

:) Familjen

Likes

Comments

Igår var en stor dag. Banken ringde och sa att lånet var beviljat, så nu kan resan börja.

Imorgon kommer vi (inte barnen eftersom det är skola) åka till Borlänge för att bestämma hur köket kommer att se ut. Det kommer inte att dröja länge innan hela planlösningen är bestämd och då är det bara att starta bygget.

Lyckan är obeskrivlig och det går knappt att förstå att det har börjat, resan har startat!

:) Familjen

Likes

Comments