Febern ligger på stabila 40 grader - stackaren. I mellan åt är hon hur pigg som helst tills hon tvärdäckar i min famn. Hon känns fortfarande inte sjuk med undantag av febern och att hon är lite tröttare, men är hon inte bättre imorgon kväll åker vi till vårdcentralen på torsdag. Vi har ett BVC-besök inbokat imorgon, men jag måste ringa och kolla om dom vill ha dit oss.

Ikväll kommer Vegas morfar för att passa henne medan jag och Matias är iväg på HLR-utbildning. Igår var min mamma och syster här medan vi var hos en jurist och snackade samboavtal, testamente och äktenskapsförord. Det är såklart jobbigt att lämna henne när hon är dålig, men dessa grejerna är svåra att boka om så då får det bli såhär.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Igår var vi, som jag skrev innan, iväg och tog bilder på Vega. Vi tog både inne och ute och passade även på att ta en bild till julkortet vi ska skicka ut. Jag har själv inte sett bilderna än, men är säker på att dom blev jättebra!

Tyvärr blev Vega trött precis när vi satte henne i lövhögen, så det blev inte så många bilder utomhus... Vi ska försöka igen i veckan när vädret tillåter och Vega inte har feber. Jag tycker det är så fint med bilder som är tagna utomhus!

Likes

Comments

Idag stod Vega helt själv utan att hålla i sig - jättelänge och jättestabilt!

Inget vingel, utan full koll på läget och hon både klappade och vinkade samtidigt som hon stod. Och vilken perfekt dag att lära sig stå på! Idag tog vi bilder hos hennes morfar som vi gör varje månad. Vi passade också på att ta bilder hela familjen, ståendes såklart!

Hon är så duktig vår lilla flicka och man kan inte vara annat än stolt.

Likes

Comments

Vega sover och jag och Matias ligger i soffan och tittar på Chuck och äter glass. Man får passa på när barnet somnar tidigt!

Vega har fått skyhög feber så det är väldigt synd om henne. Skyhög är den inte, men 39 grader. Vi gissar på tredagars febern, för hon är precis som hon brukar - fast febrig.

Likes

Comments

Nu när höstrusket kommit har vi beställt hem en jacka och en overall från H&M till Vega. Overallen är till senare i vinter, när temperaturen sjunkit ytterligare, men det är lika bra att ha redo.

Jag tycker det är så svårt att veta vad jag ska sätta på henne. Det var MYCKET lättare när hon var yttepytteliten och bara låg i vagnen! Då kunde det räcka med mössa och täcke, nästan.

Skor är det svåraste och det finns det inga till henne - de flesta vinterskor börjar i storlek 20 och Vega ligger fortfarande på 18, storlek 20 funkar om hon bara ska sitta i vagnen, men så fort hon vill upp och stå blir det för stort. Vi funderar på ett par termostrumpor att ha utanpå raggsockarna.

Jag funderar också på om vi ska köpa ytterligare en åkpåse, vi har en som följde med vagnen men den är jättestor. Jag vill ha en lite mindre och mysigare, men vet inte om det är värt det. Kommer hon åka i åkpåsen eller kommer hon vilja hoppa upp och ner i vagnen mycket och behöver därför overall/termobyxor istället?


Nåväl, tiden får väl avgöra hur det blir. Det brukar ju lösa sig och ofta ägnas allt för mycket tid åt att grubbla på saker som visar sig inte var något att grubbla över.

Likes

Comments

I torsdags var jag och Vega på mässan Funka för livet där min pappa var utställare. Eftersom vi båda (mest jag) var sega men för understimulerade för att vara hemma ännu en dag tänkte jag att vi lika gärna kunde sitta där och hålla honom sällskap som att sitta hemma i soffan och rulla tummarna.

Pappa, som är auktoriserad återförsäljare och servicepartner, visade upp Zoomen - ett fantastiskt hjälpmedel för människor som annars har svårt att ta sig fram i naturen!

Här kan ni läsa om när han först provade en Zoom.

Vega var som vanligt världens bästa bebis och lekte snällt i vagnen eller bredvid montern. När dagen var slut fick hon beröm av de som stod i montern bredvid för att hon varit så duktig. Hon åkte både rullstol, vagn och sjal under dagen och charmande många utställare och besökare.

Likes

Comments

Jag har varit helt slut de senaste dagarna! i har gått och lagt oss runt nio, men Vega har inte sovit så bra utan legat och snurrat i vår säng fram till tolv. Att jag också varit förkyld har inte gjort det hela bättre. Men både sömnen och förkylningen verkar vara på väg att bli bättre - så snart är vi tillbaka!

Vega är inne i en period (egentligen hoppas jag att det inte är en period, utan att det är så här hon är [om nu fattar]) (parentes i parentes är grejer!) där hon är så himla mysig! Ska gärna ligga när och mysa hela tiden, pussar och kramar levererar hon bara sådär till dom hon tycker förtjänar det.

Igår somnade vi på soffan en stund, välbehövligt och mysigt!


Idag kom min mamma hit efter att hon slutat jobbet för att passa Vega medan jag packade. 2 veckor kvar till flytt!! Vi har massor kvar att packa även om jag lyckades fylla fyra lådor idag. Senare på kvällen kom pappa och lillebror och vi tittade på film och käkade massa godis. Mys!

Likes

Comments

I morse var det egentligen babyrytmik, men Vega sov och jag ville inte väcka henne eftersom hon har varit dålig. Hon är försten mycket bättre nu! Fortfarande lite hostig och snorig, men hon har ingen feber alls och dricker och kissar som vanligt. Hon ska bara komma igång med maten ordentligt sen är hon sig själv igen.

Nu på eftermiddagen kom Moa och Ella förbi en sväng efter att dom hade badat. Jag tror det var extra roligt för Vega att träffa Ella, inte nog med att dom två inte setts på ett tag, Vega har inte träffat någon kompis på nästan en vecka.

Jag och Moa tittade lite på kamerainställningar och redigeringsprogram - vet egentligen inte om vi blev så mycket klokare... Men det är iallafall trevligt att ses!

Likes

Comments

Jag kan cykla enhjuling och har kunnat i över 10 år!

Jag gillar symmetri och klarar inte av när saker som ska sitta permanent någonstans (tex. klisterlappar, skärmskydd, tavlor, hyllor ect.) sitter snett.

Jag gillar inte när ljudet på radion/tvn/förstärkaren slutar på annat än 0 eller 5. Men ibland är -0 för lågt och -5 för högt och eftersom jag gillar symmetri har jag börjat acceptera -2,5 eftersom det är i mitten.

Jag har ett (inaktiverat) segelflygcertifikat!

Jag är otroligt kittlig i knävecken.

Jag tappar alltid bort grejer. (Matias brukar veta var jag lagt det, så han får ibland sms när han är på jobbet där jag frågar var mina nycklar är, tex.)

Jag tyckte matematik var det roligaste ämnet i skolan.

Jag har riktigt dåligt lokalsinne.

Jag är dålig på att hålla ögonkontakt, speciellt när jag pratar med någon.

Jag är mörkrädd.

Jag har bra balans och är ganska stark i förhållande till hur lite jag tränar.

Likes

Comments

Igår kom det! "Pa-pa"

Hur medveten hon här om att det är pappa hon säger vet jag inte, men hon sa det i morse när han kom in i sovrummet innan han skulle gå till jobbet. Tidigare har hon sagt da-da och tittat på honom men nu har hon fått till riktiga P. Så himla söt!

Jag började självklart träna henne på att säga mamma så fort jag hörde att hon sa pappa! Och övning ger visst färdighet. I morse härmade hon mig och sa "ma-ma" istället för "mmmmh" som annars varit standard.

Tänk så stolt och rörd man blir så fort ens barn gör minsta lilla framsteg <3

Likes

Comments