1. Jag har fått jobb efter examen!

2. Vega kan oftast säga till när hon vill kissa. Heja henne!!

3. Vi är äntligen klara med planeringen inför bröllopet...

4. Jag har börjat träna amerikansk fotboll igen.

5. Vi blev bortrövade på möhippa och svensexa.

6. Vega säger mer (för mig och Matias) begripliga ord.

7. Vi har fått en grill. Så nu grillas det flera gånger i veckan!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag ska inte ljuga, jag saknar ihjäl mig efter min lilla familj. Men samtidigt kan jag inte låta bli att njuta av att vara helt för mig själv och kunna göra precis vad jag vill. Innan vi fick Vega gillade jag att kunna vara för mig själv ibland och bara göra ingenting. Ofta har jag inte ens radio eller musik igång när jag är själv utan bara njuter av ensamheten.

Idag har jag, förutom att plugga och planerat, mailat vigselförrättaren och fotografen till vårt bröllop samt skrivit papper för namnändring.

Igår var mamma här, så vi fikade och sydde lite. I tisdags plockade jag iordning här hemma och gjorde om lite som vi pratat om länge men aldrig fått tummen ur. I måndags tyckte jag att jag kunde ligga i soffan hela eftermiddagen, så det gjorde jag då!

Imorgon kommer dom äntligen hem igen efter fem dagar och fyra nätter, min familj, och då ska vi pussas och kramas och mysa hela kvällen lång <3

Likes

Comments

Matias och Vega har åkt till Göteborg för att hälsa på Vegas farmor och farfar, eller "maamoo" och "paapaa" som Vega säger. Dom kommer hem igen på fredag, så det blir många dagar och nätter själv här hemma. Det längsta jag varit ifrån Vega är ett dygn, så vi får se hur detta går. Inte för Vega och Matias, dom kommer ha det jättebra, frågan är hur jag kommer klara mig, haha.

Just nu sitter jag i soffan med träningsvärk från hel-ete. Jag och Matias var och testade crossfit igår och eftersom jag inte har tränat mer än mammaträning senaste året var kroppen inte van vid tempot vi höll igår. Härligt att träna lite igen iallafall! Tror dock inte att jag kommer köra gymträning fören tidigast hösten, men det hindrar inte från att träna hemma. Men så många gånger man har sagt det....

Igår passade jag även på att mysa med Vega så mycket jag bara kunde. Vi var ute och lekte i sandlådan från middagsluren tills det var dags att bege oss mot träningen. Hon älskar verkligen att sitta i sandlådan och skvätta med sanden.

Likes

Comments

Jag ligger i sluttampen på min utbildning nu och det känns så himla bra! Om mindre än två månader är jag nyexaminerad lärare! Samtidigt känns det långt dit, för det är en del arbeten som ska skrivas och lämnas in, samtidigt som jag har VFU. Men snart är jag i mål!

Här hemma håller vi på att få i ordning i trädgården. Vega har fått en sandlåda som nu är uppsatt. Jag har planterat lite växter. Geten (vår gräsklippare) är hemma från vinterförvaringen. Vi ska fixa lite med rabatterna också, sen är trädgården i godkänt skick för sommaren.

Vi saknar en ordentlig grill, men det kommer förhoppningsvis lite senare i sommar. Och alla plattor ska högtryckstvättas för att uteplatserna ska bli riktigt fina, men det är inte ett prioriterar projekt.

Likes

Comments

Gissa vem som var i skolan fem timmar för tidigt för att hon inte kollat schemat ordentligt... Men hellre fem timmar för tidig än fem timmar för sen. Jag har ju fått en hel del gjort också och det hade jag absolut inte fått om jag kommit hit till klockan ett. Men att gå till skolan i tron om att komma hem halv ett och upptäcka att jag inte kommer vara hemma förrän närmare fem är inte kul.

Likes

Comments

Vilken helg vi har haft!

I fredags öppnade glasskiosken på torget och självfallet var vi där. Vi stod i en timmes (!) kö och fick sen äntligen köpa glass - glassen är värd kötiden!

I lördags åkte vi på sy- och hantverksmässa i Malmö. Jag köpte äntligen en ny symaskin och lite tyger. Försökte även hitta lite garn att sticka ullbyxor av, men antingen var det superwash-behandlat eller stickigt så det blev inget med det. Jag har inte hunnit testa maskinen än, det får bli till helgen!

i söndags åkte jag och Vega till en fårfarm lite utanför Kristianstad. De hade öppethus och hade precis fått lamm, verkligen supermysig! Vi hade bestämt med Ella och Moa att ses där och att träffa dom var det bästa på hela degen eftersom det var längesen vi sågs iom alla sjukdomar.

Vega vågade sig på att klappade både ett lamm och en tacka. Det trodde jag faktiskt inte då hon annars är ganska försiktigt med att närma sig djur, men när jag stod och klappade passade hon på att smyga fram sin hand. Vi åkte även balvagn, något Vega tyckte var mysigt.

På eftermiddagen kom min familj hem till oss och grillade. Vi utnyttjade dagen till max och var ute från det att vi ätit frukost tills vi skulle lägga oss. Med andra ord har det varit en helg helt i vår smak och vi hoppas att nästa helg bjuder på lika fint väder som den här.

Likes

Comments

Igår somnade Vega äntligen feberfri och har sovit gott mellan mig och Matias hela natten. Nästa steg i tillfrisknandet är att hon ska äta upp sig lite och dricka (massor). Under hela feberperioden var vi noga med att hon skulle dricka vatten, men sen slutade hon äta så då fick hon dricka utspädd äppeljuice och saft för att få i sig socker.

Vi tackar för alla tankar och meddelanden ni gett oss. Det har såklart varot jobbigt att inte sova ordentligt på flera nätter, men det jobbigaste är att se sitt barn skrika utan att ha någonting att göra åt det det. Vega som annars är en ganska tålig unge och sällan skriker har haft det allra jobbigast.

Nu ska hon få friskna till i några dagar, sen ska vi ut i trädgården och njuta av att det är vår!

Likes

Comments

Vega pratar inte så mycket, jag tror faktiskt att hon pratar ovanligt lite för att vara 14 månader. Hon säger mamma, pappa och mormor på ett sätt som fler än vi förstår, men inte något annat. Inte ens titta, mer eller där. Däremot har hon massa tecken, miner och ljud som betyder olika saker - och det är så otroligt häftigt att hon har lärt sig det!

Även om hon inte kan prata så berättar hon så himla mycket för oss. Hon har tecken/miner/ljud för bland annat att sova, dricka, äta, mysa, katt, häst, toa, flygplan, klappa, morfar, knapp, napp, kanin, vatten, stark osv. Hon har med andra ord inga större problem med att kommunicera med mig och Matias eftersom vi lärs oss hennes "språk".

När jag nämner att hon inte pratar utan tecknar för folk brukar responsen bli "oroa dig inte, talet kommer" eller "det är inget att oroa sig över, barn utvecklas så olika". Faktum är att jag inte är ett dugg orolig! Hon förstår väldigt mycket av vad vi säger och kan svara på sitt sätt. Det är ett gott tecken på att hon har en förståelse för språket och ett utvecklat ordförråd.

Och även om hon inte pratar än så kan hon mycket annat som andra 14 månaders barn inte kan. Hon står på ett ben, backar, slår kullerbytta (inte perfekt dock ;)), snurrar runt och står på tå. Jag har även en känsla av att när hon väl börjat prata kommer det vara svårt att få tyst på henne!

Likes

Comments

Natten till igår vaknade Vega med 41 graders feber... Vi begav oss mot vårdcentralen på förmiddagen för att få henne kollad, hon hade haft feber i sex dygn då så vi skulle dit oavsett. Läkaren på vårdcentralen skickade oss vidare till barnakuten då Vega andades väldigt snabbt men hade inga andra symptom på vad det kunde vara.

Inne på sjukhuset började de med att ge henne febernedsättande, igen. Vi fick även order om att fixa ett urinprov. Lättare sagt än gjort när ungen för första gången under dagen kissat två minuter tidigare. Hon fick helt enkelt springa runt utan byxor och blöja på salen tills vi kunde fånga kisset i en mugg.

Hon fick stick i fingret, som nog gjorde ganska ont när de skulle fylla rör med blod. Men sen kom sköterskan in med en mjukisapa för att det var synd om Vega och för att hon var så duktig.

Vi spenderade nästan hela dagen på sjukhuset, men proverna visade ingenting så förmodligen är det något virus hon har fått.


Idag hade hon "bara" 39 graders feber. Hon har varit hyfsat pigg och kunnat leka som vanligt. Nu framåt kvällen däremot kom den sjuka Vega tillbaka. Hon började skrika otröstligt, kräktes och sen hyperventilerade hon utan att vara kontaktbar - detta pågick en stund så vi ringde faktisk 112 som skickade en ambulans.

När ambulanspersonalen var framme hade hon lugnat ner sig och gav äntligen gensvar. De kollade pulsen, lyssnade på lungorna mm. och allt såg som väl var bra ut. Vi pratade lite och kom fram till att fortsätta ge febernedsättande och ha lite extra koll på henne. Hon var ju lugn och kontaktbar igen. Förmodligen kan kräket berott på allt snor och slem hon svalt och hyperventilationen kan ha beror på att hon aldrig kräkts på det sättet innan och tyckte helt enkelt att det var både äckligt och läskigt.

Vega sover just nu gott bredvid Matias och har tänkt krypa ner bredvid dom och hoppas på en bra natt.

Jag vill även passa på att tacka alla fantastisk vårdpersonal där ute! De gånger vi har varit i kontakt med vården har vi alltid blivit bra bemötta och aldrig känt oss ivägen. Ni gör ett otroligt jobb trots de förutsättningar ni arbetar under.

Likes

Comments

Vi fick hem ett paket vegetarisk pastej som vi skulle testa via Buzzador. Den var gjord på äggprotein och Karl Johan svamp och Vega tycker det är väldigt god. Hennes favoriter att ha på mackan har hitintills varit leverpastej, kaviar och ost - nu lägger vi även till vegetarisk pastej!

Jag tycker det är ett bra komplement till köttet och det såg bra ut på energiinnehållet! Pastejen föll Vega mer i smaken än mig, men den fungerar absolut att ha på frukostmackan.

Likes

Comments