View tracker

Jag har tänkt göra en liten uppdatering om huset snart! Vi har kommit i ordning ganska bra för att bra har bott här en månad. Just nu står det bara kartonger inne i kontoret, allt annat är uppackat. Det är ju detaljerna som gör det till "hemma" och vi har ännu inte fått upp så mycket sånt, därav ingen uppdatering om huset än.

Något jag ofta (endast...) skriver om däremot är ju Vega och allt hon kan! Det senast är att äta med bestick. Får hon bara hjälp så maten sitter fast på gaffeln är det inga problem att stoppa in det i munnen. Beroende på vad hon får föredrar hon till och med att äta med gaffel framför plocka själv med fingrarna. (Det blir även mindre kladd när hon äter med gaffeln och det gillar jag!!)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hur härliga är inte dessa 10-månadersbilderna vi tog när vi var vid Snickarhaken?! Att det är i mitten på november är svårt att tro... Men en härlig dag och fantastiska bilder blev det iallafall!

Fotograf: Mikael Larsson, www.lamemicke.se

Likes

Comments

View tracker

Vega har haft en jobbig vecka denna veckan. Hon har både ätit och sovit dåligt och haft lite feber i mellan åt. Igår upptäckte vi två små bissingar som tittat fram i underkäken, jag hoppas att det är tänderna som spökat och att hon återgår till sitt normala snart.

Hon har sovit väldigt dåligt på nätterna och i natt sov inte mycket... Och inte heller vi. På dagarna sover hon också kasst, men det tror jag beror på att hon håller på att "ställa om sin sovrutin" till att bara sova två kortare eller en lång stund. Jag tror ändå vi har relativt bra nätter om man tänker hur det kunde varit. Hon skriker inte (så länge hon får vara i vår säng) utan kryper mest runt mellan oss. Så när hon är hos Matias passar jag på att sova några minuter, och tvärtom.

Det ger sig iallafall med tiden! Hon är åtminstone en riktig mysbebis och vill gärna pussas och kramas, det väger upp alla dåligt nätter!

Likes

Comments

Vi har köpt hem några tygblöjor som vi varierar med engångsblöjorna. För den oinsatte kan det verka krångligt och onödigt, men faktum är att det är mycket billigare, miljövänligare och många gånger också bättre för en liten bebisrumpa. Ett barn som använder tygblöjor blir statistiskt sett också blöjfri tidigare än barn som använder engångsblöjor - men det ser jag mer som en bonus. OCH blöjorna är så himla fina! Finns i massor av olika mönster och färger.

En av anledningarna till att jag ville testa tygblöjor är för att Vega har inte bajsat i blöjan sen hon var fem månader utan har velat bli satt på toaletten eller pottan. Vi upptäckte det en gång när hon var väldigt hård i magen då vi höll henne på toan för att se om det underlättade för henne. Vilket det gjorde. Sen den dagen har hon visat väldigt tydligt när hon behöver bajsa och får hon inte komma till en toalett eller potta med en gång kan hon många gånger hålla sig en liten stund.

Igår testade vi vikisar och skalblöja för första gången. Tidigare har vi bara kört pocket. Jag föredrar vikis och skalblöja för jag upplever det som enklare och att det går att anpassa det efter barnet mer. Här finns en bra beskrivning på vad de olika sorterna är!

Jag vill förtydliga att vi inte går efter någon "mall" som babypotting eller EC. Här är det egentligen Vega som så tydligt visat att hon föredrar pottan så det har helt enkelt blivit så, annars hade vi nog inte gjort det (för det är lite jobbigt). Det enda som egentligen är likt EC är att vi lyssnar på hennes signaler och erbjuder då pottan.

Likes

Comments

Idag fick vi öppna våra adventskalendrar. Vega har en där hon får en liten Disney-bok varje dag och jag och Matias har en där vi får varsin Haupt Lakritsbit.

Jag har alltid fått paketkalender och det ska Vega också få! Men vi ansåg att hon var lite för liten i år för att över huvud taget uppskatta det. Böcker älskar hon dock, så den hon har är perfekt! Vi öppnade den innan vällingen så läste jag för henne medan Matias matade. Vällingen och boken tog slut samtidigt - alldeles lagom.

Likes

Comments

Vi fixar och donar här hemma för att få hyfsad ordning. Vi saknar en del förvaringsmöjligheter och ska så småningom köpa en stor bokhylla att ha inne i vardagsrummet. Vi ska även skaffa en bokhylla till kontoret men än så länge står det en garderob där inne, som vi hittade i garaget när vi flyttade in, som sväljer en hel del. Vi vill bo in oss ordentligt innan vi köper på oss för mycket möbler som vi kanske i ett senare skede kommer ångra.

Igår var vi på IKEA. Tanken var att vi mest skulle titta på lite olika system och serier för att köpa senare. Men som alltid när man är på IKEA kom vi hem med lite mer grejer än planerat. Dock inget vi inte behövde! Det blev en garderob till Vega, där det även finns bokförvaring - något hon är i stort behov utav. Vi köpte även nya köksstolar, de vi har repar golvet, i samma veva köpte vi en juniorstol till Vega men vi får se när den kan börja användas. Sen blev det lite annat smått och gott så som lampor, ljus och dynor.


Jag försöker hitta på så mycket som möjligt med Vega under dagarna, hemma är ju ännu inte helt säkert för henne att vara om jag inte har full koll hela tiden. I helgen sov hon hos sin mormor och morfar så jag och Matias kunde fixa här hemma och vi hann med en hel del faktiskt.

För att slippa vara hemma i flyttstöket går vi för det mesta ut och är på tomten eller så åker vi in till stan och leker med några kompisar. Förra veckan undersökte vi lekplatsen som ligger ett stenkast från oss.

Lekplatsen hade en gunga (såklart) och fick därför full pott av Vega! Denna ungen älskar att gunga!

Likes

Comments

Idag var vi nere på stranden och tog månadsbilder. Otroligt (oroligt) fint väder för att vara i slutet på november! Resultatet kommer senare, jag är osäker på hur det blev då Vega är så mycket rörligare nu än för bara en månad sen. Men det lilla jag såg verkade iallafall bra!

Likes

Comments

Vega är lite jobbig att somna under dagarna nu... Hon är inne i en period där hon ligger på gränsen mellan att behöva sova två eller tre pass på dagen. Två pass är egentligen för lite, men tre pass blir för mycket. Jag försöker få henne att vila en stund på förmiddagen, sova precis efter lunch och sova en gång till på eftermiddagen. Däremot har hon förstått att det är mycket roligare att vara vaken än att sova så det är inte alltid så lätt att få henne att somna.Speciellt inte när hon är lite kinkig för att hon redan är trött. Sjalen har alltid funkat tidigare, men inte längre... Det brukar med andra ord vara gnälligt ett tag innan hon äntligen somnar.

På kvällen har vi däremot fått in en jättebra rutin! (Endast tandborstning som inte riktigt kommit in där än...) Klockan sju, eller strax efter byter vi om till pyjamas. Vi sätter oss i soffan och ger vällingen och när den är slut bärs hon direkt in i sin säng där hon snabbt kommer till ro och somnar. Jag ÄLSKAR att vi äntligen har fått in en bra rutin, tidigt på kvällen, som fungerar.

Likes

Comments

I lördags tog vi tåget till Oxelösund där Matias farbror hade 70-års kalas på ett slott! Det var första gången jag träffade de flesta av dom och det för första gången Vega träffade någon av dom. Många nya ansikten för både mig och Vega med andra ord!

Jag trodde det skulle bli mycket för Vega, först åka tåg där det blir mycket intryck och sen mycket nytt folk, men det gick hur bra som helst och hon var sitt vanliga spralliga jag hela helgen. Men sen hade hon ju både mig, Matias, farmor, farfar och faster på plats som var kändisar för henne :)

På kvällen klädde vi upp oss lite (Vega var finast) och blev bjudna på tre-rätters. Väldigt gott! Vega fick inget utan åt majskrokar och bröd under middagen. Hon fick kalasmat innan oss och åt pasta och köttfärssås då.

Vega tog även sina första "riktiga" steg denna dagen! Innan har hon bara gått om vi lockat på henne, men nu bestämde hon sig för att spatsera iväg från mamma till en spegel! Hon tog sig inte hela vägen, men hon gjorde ett tappert försök!

Likes

Comments

Nu sitter jag i sängen efter en lång dag. Matias ligger bredvid mig och snarkar och Vega ligger inne i sin säng och snarkar.

Jag och Vega gick en runda på stan med min mormor efter att vi hade varit och badat. Vi käkade lite mat och sen fick Vega ett par höst/vårskor av mormor Sonja som kommer passa perfekt så länge det inte är minusgrader.

Strax efter att vi kom hem kom även min mamma för att vara lite med Vega så jag kunde försöka fixa något här hemma. Flyttlådorna står där dom står och det finns inte mycket tid till att packa upp när jag är själv med Vega.

Lite fick jag gjort - jag hoppas att köket snart ska vara i ordning så vi kan gå loss på kontoret. Köket känns ändå som prio ett eftersom det är där vi är absolut mest. När Matias kom hem gick vi upp på vinden för att leta efter en eventuell antennkabel. (Den fanns inte så vi får fixa det en egen som ska gå från antennen till TV:n.) Vi har även satt på ben på våra gästsängar så våra gäster ska slippa ligga på golvet. Och så har vi luftat ur varmvattenberedaren, där det var maaaaassor med luft!

Så lite har vi allt fått gjort idag.

Likes

Comments