Idag var vi på ultraljud och skulle se så allt stod rätt till med lilla ärtan i magen. Allt såg jätte bra ut, var en normal graviditet och hjärtat tickade så fint! Så nu är vi verkligen lättade och känner att vi äntligen kan slappna av lite.
Nu har jag ringt och bokat en tid för inskrivning hos barnmorskan eftersom jag inte ville göra det förrän jag visste att lillen i magen mådde bra. Så jag fick en tid redan på måndag! Ultraljudet visade att jag var i vecka 8 (7+1) så om fyra veckor går vi ut med graviditeten, gud vad man längtar tills dess!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ojoj, vad jag är dålig på att uppdatera er. Hur det går med allting under graviditeten och sådär.
Nu är det snart två veckor sen mitt första ultraljud och på fredag är det dags för ett nytt.
Vilket jag nu börjar känna mig orolig och nervös inför, jag är ju troligtvis bara i vecka 5-6 nu. Så det kommer ju troligtvis inte visas ett hjärta, men oavsett så borde det ju ha växt. Vilket jag verkligen hoppas på.
Än så länge känns det som att det gått bra, har inte haft några blödningar eller smärtor mer än mensvärk då och då. Så hoppas ju att det går bra vill säga. Därefter kan jag nog släppa lite utav min oro samt mitt tänkande. För jag tänker absolut hela tiden, jag är så rädd att behöva bli besviken och framför allt för att behöva göra min sambo besviken igen. För nu visar han hur förväntansfull han är efter att bli pappa, han pratar om "bebis" i magen minst en gång om dagen. Samtidigt som han pratar om det så ser man hans lycka i hans ögon så jag hoppas vi slipper bli besvikna igen.

För jag minns att efter förra missfallet så kände jag mig så värdelös, som att det skulle vara mitt fel att det hände. Trots att jag inte gjorde något som var fel. Även fast jag idag vet att det inte var på grund av mig, vilket såklart känns skönt att veta. Men ändå så sitter det i bakhuvudet.
Ni får hålla tummarna för mig att det visar att det går/gått bra på ultraljudet på fredag.

Likes

Comments

Glömde ju uppdatera efter ultraljudet. Var ju på ett ultraljud förra torsdagen, där det såg ut att vara bra. Förutom att jag troligtvis bara var i vecka 3-4 så därför inget hjärta som tickade. Nåväl, nästa fredag är det dags för ett nytt ultraljud och håll alla tummar och tår för att det ska gå bra!
Men här har ni iallafall en bild från ultraljudet jag gjorde i torsdags 😃

Likes

Comments

​Woho, en ny vecka av graviditeten är avklarad. Igår gick jag in i vecka 10 enligt SM iallafall. 
Vi får väl se om jag blir bakåt eller framåt flyttad på VUL, nu är helgen slut och jag har lite att se fram emot denna veckan. Även om jag faktiskt är lite nervös inför onsdag. Då ska jag faktiskt träffa en barnmorska, jag aldrig träffat tidigare. En barnmorska från en annan stad, jag sa ju att jag inte skulle skriva in mig på mödravårdscentralen förrän jag vet att den lille i magen mår bra. Men jag ska faktiskt inte skriva in mig, utan jag ska träffa henne och prata samt försöka få ett tidigare ultraljud. Då dom gör VUL på plats och jag slipper åka någon annanstans för att göra det, samt att jag kanske får en tidigare tid än om cirka tre veckor då jag har en ultraljud tid nu. Men den ska ju såklart avbokas ifall jag får en tidigare hos barnmorskan. Hade varit skönt att få ett tidigare ultraljud så jag kan sluta tänka och oroa mig så pass mycket, men även så kanske dom kan se mer vilken vecka jag möjligtvis är i. Även det är en stor lättnad, för nu räknar jag ju enligt SM. Men jag tror att jag är mellan vecka 9-12 med tanke på mina symptomer. Jag hoppas iallafall att jag är så pass långt gången att man ska kunna se ett tickande hjärta på ultraljudet, så jag inte börjar oroa mig ifall det är så pass tidigt för att se. 
På tal på barnmorskor, så ska jag troligtvis inte skriva in mig hos den barnmorska jag ska träffa på onsdag. Då det känns som att det är lite för långt iväg för det, men det tåls att tänka på. Kan ju vara så att jag klickar med henne jätte bra och vill välja henne. Men annars är jag helt lost på vilken mödravårdscentral jag vill skriva in mig hos, i vår by har vi två stycken. Min syster gick på den ena under sin graviditet samt har sin son där på barnvårdscentralen, medan min närmsta tjejkompis hade sitt ena barn på samma som min syster men med sitt andra barn hade hon på den andra vårdcentralen. Enligt min tjejkompis så föredrar hon det andra stället, då dom är så trevliga och verkligen mån om sina patienter. Samt att dom verkligen tar sig tid och lyssna, även hjälper till så gott dom kan. Vilket låter som ett stort plus för mig. 
Där min syster gick, har ju även jag varit. Dom har hjälpt mig med graviditeter, preventivmedel. Ja you name it. Så jag vet inte om jag kanske ska fortsätta gå där, eller om jag kanske ska testa annat. Nåväl, har lite tid på mig att tänka. Så vi får se hur jag gör.​

​Brösten har växt en hel del och dom är så ömma så jag knappt kan röra dem, samt att magen är uppsvullen och syns när jag har en tight tröja på mig eller då är utan tröja. Jag ser det väldigt lätt, då jag alltid haft en ganska så platt mage, men för att slippa få frågor så klär jag mig lite mer på överkroppen, iallafall med en kofta. Rätt bra att de börjar bli kyligt så man kan klä på sig lite mer utan att få frågor om jag inte är varm eller dylikt.
Märkte iallafall att detta inlägg blev (lite!) längre än vad jag planerat. Så tänkte faktiskt ta och avrunda nu, men oj vad skönt det är att kunna prata om sin graviditet. Då vi inte har gått ut med graviditeten ännu, så är det cirka 4 personer jag kan prata med. Som då vet om det, men det känns inte tillräckligt. Jag vill ju helst skrika ut över hela världen att vi väntar barn!!! Men tills ultraljudet om de visar att det går bra, så får vi hålla det hemligt. Även framtill dess så kommer jag vara anonym här på bloggen, därefter kommer jag uppmana er till att gå in på min vanliga blogg. Då kommer troligtvis denna blogg raderas, eller så kommer de göras en ny. Vi får se ;) 

Ni får iallafall ha en fortsatt trevlig måndagskväll! Kram

Likes

Comments

Enligt appen är jag nu i vecka 9. Går snart in i vecka 10. Än sålänge har graviditeten varit ganska ok, förutom mitt illamående som oftast håller i sig hela dagar. Magen är svullen och jag har redan gått upp ett kilo haha. Förutom det så är brösten så ömma att jag inte kan nudda dom annars känns det helt okej! Känner mig gravid på ett positivt sätt. Jag har dock börjat tappa min aptit, jag börjar äta men tappar aptiten trots att jag är vrål hungrig. Men ska försöka få i mig lite musli iallafall och se om det kanske ger med sig.
Annars har det väl inte hänt mer under graviditeten hittills, jag är ju inte så långt gången ännu så det kommer ju hända fler saker såklart. Men just nu räknar jag bara ner dagarna till ultraljudet, annars försöker jag inte oroa mig.

När började ni gå upp i vikt under er graviditet? Och när började magen synas på er? Kul att veta!

Likes

Comments

Äntligen har lyckan kommit till oss. För tre dagar sedan visade graviditetstesten positivt! Men efter att ha gått igenom två missfall så vågar jag inte ha för stora förhoppningar, men känns faktiskt som att det kommer gå hela vägen denna gång.
Är lite mer pojkvännen nu som börjar vela, antar att även han inte vågar vara för glad eftersom det slutade i missfall sist när vi blev gravida. Men jag hoppas på att det ska gå bra.
Jag har inte skrivit in mig hos barnmorskan ännu, utan jag har bokat in ett privat vaginalt ultraljud som ska göras om 4 veckor. Så lång väntetid! Men jag håller tummarna på att det går fort fram tills dess.
Visar ultraljudet bra, så kommer jag skriva in mig hos barnmorskan. Kändes som det var lite onödigt att skriva in sig där sist, när det slutade med missfall efter en dag ungefär. Så därför känner jag att jag inte vill ha så bråttom utan först göra ett ultraljud för att se allting är som det ska.
Så nu får ni följa min resa fram till ultraljudet, jag kommer fortfarande vara anonym fram till ultraljudet om det nu går bra där såklart. Jag kommer dela med mig utav mina tankar och lite annat. Så hoppas ni kommer gilla det!
Ha en fortsatt trevlig kväll på er. Kramar

Likes

Comments

Ja.. Jag är nog gravid igen. Jag testade ju mig som sagt för ett par dagar sen som visade negativt. Men nu är mensen försenad, har även fått lite symptomer. Men vem vet om det beror på graviditet eller PMS eller att mensen är påväg? Ska testa mig imorgon så får hoppas på ett pluss! Håll tummarna!!!!!

Likes

Comments

Har egentligen inte beräknad mens förrän om 3 dagar men jag passade på att köpa graviditetstest nu när jag ändå var i affären och jag kan ju inte hålla mig när jag väl har det hemma så jag testade mig (har ett till som ska tas om 3 dagar) men till stor besvikelse visades detta negativt såklart.

Likes

Comments

Nu har det snart gått tre veckor sedan vi fick reda på vårt missfall. En dag då jag knappt kunde somna, en dag då hjärtat gick i 200. Jag var så skakig och nervös hela dagen fram till då jag hoppade upp på britsen. När gynekologen väl berättar att du har nog fått missfall. Så tänker jag, jaja. Det är ju sånt som händer. Det går fler tåg! Jag kände mig faktiskt inte ledsen, tog det ganska bra. Tills då jag kommer hem och sambon ger mig en kram och tårarna bara faller. Vafan?! Vad hände där? Jag som tagit det sådär bra och haft det på känn sen jag fick min blödning. 

Då det bara var en blödning, inga smärtor och inga klumpar. Så är jag så glad trots allt att jag faktiskt inte märkte av själva missfallet, blödningen höll i sig lika länge som en mens. Så trots att jag hoppades på att det bara var mensen som kom, så visste jag innerst inne vad det kunde vara. 
Men förhoppningsvis blir vi gravida inom snart, och jag hoppas ni vill följa med på vår resa till den där lyckliga stunden. KRAM


Likes

Comments

.Som jag skrev i förra inlägget så visade det testet positivt. Jag skickar en bild på det positiva graviditetstestet till min sambo som blir så chockad. Men efter många diskussioner och prat så väljer vi att vi behåller om graviditeten går som det ska såklart. 

Jag väljer att sluta röka dagen efter jag plussat och allting känns bra. Morgon-illamående och spända bröst. Två dagar efter jag fått ett positivt graviditetstest så börjar jag blöda.. Vad är det här? Mens? Missfall? Jag gör test efter test hela den veckan som visar positivt. Då är det nog bra! Jag har ett besök hos barnmorskan där vi gör ett graviditetstest. Det visar negativt? Konstigt. Vi bokar en tid två veckor senare för att göra ett nytt, då har jag även bokat in ett VUL, vaginalt ultraljud samma dag. 
På morgonen är det dags för barnmorskan, ett till negativt test då utgår hon ifrån att jag fått missfall. Jag väljer att gå på ultraljudet iallafall och även där syns ingenting. Jag har fått missfall, hur är detta möjligt?

Nu är vi inte skyddade och hoppas på att vi inom snarast får ett mirakel och blir gravida och att allt går bra under graviditeten. 

Likes

Comments