Tänkte att jag skulle tipsa lite om hur man kan vårda och stärka sitt hår under en färgbehandling.

har ni hört talas om fibreplex?
Det är en ny produkt från schwarzkopf som liknar produkten olaplex.
Den använder man i färgblandningen vare sig det är färg eller blekning och under tiden som färgen verker i håret så går Fibreplex in och skyddar håret.

resultatet som blir är en väldigt fin och jämn färg, man märker genast att färgbehandling inte har skadat någonting utan tvärt om ditt hår har fått bättre kondition, glans och styrka fast du precis har färgat håret.
Hur bra låter i det?!
Den här produkten har vi på salongen och den är verkligen skit bra och vi har testat den under några månader och den har verkligen inte gjort oss besvikna :)

Efter det så skulle jag rekommendera en olja för topparna, även fast topparna inte är slitna eller skadade på nått sätt så vill jag ändå ge dom fukt och vård så dom håller sig fina :)

Innan föning och styling så är det skit viktigt att använda ett värmeskydd och det gör man ju självklart för att skydda håret från värmen.

Här kommer bilder på dom produkter

skulle du komma till oss och önska precis detta så skulle du absolut inte ångra dig över slutresultatet :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Just nu på salongen så har vi två super bra kampanjer och den ena är att från och med måndag och två veckor framåt så kommer jag Isabella ha 10% rabatt på klippningar så nu får ni passa på att boka :)

sen har vi även nedsatt pris på en hel del Schwarzkopf produkter som ni bara måste ha :)
istället för 199:- så tar vi nu 99:-  och det finns allt från schampo, inpackning, hårspray och andra bra produkter.

så nu får ni skynda er in till oss på köpmangatan innan det tar slut :)

Likes

Comments

Hos oss på Studio Ett på köpmangatan så jobbar vi med Schwarzkopfs produkter, det gjorde vi även i skolan och jag gillar verkligen deras produkter även fast det finns många andra som också är bra.

I fortsättningen så kommer det nog handla mycket om deras produkter inom vård och styling. även före och efter bilder när det gäller färger :)

Just nu är det riktigt lungt på salongen under Januarimånad men vi håller tummarna på lite mer under februari :)

Likes

Comments

Och gör de på rätt sätt, att tvätta håret varje dag är inte att vårda utan mer att skada. För att vårda vinterhåret så handlar de hela tiden om att ge kärlek och fukt. Fukttillskottet är de bästa du kan ge ditt hår och för att döma så kan man verkligen se hur vissa människors hår bara skriker efter de.
Son jag nämnde tidigare så är ett leave in treatment jätte bra för att just vårda håret och jag tänkte rekomendera en produkt från Redken som jag har använt under en längre tid och jag har svårt att sluta med den eftersom jag märkt att håret suger upp alla braiga ämnen och mår bättre. Den har verkligen hjälp mig under hösten när mitt hår vart väldigt skadat av poolbad och stekande sol.Produkt nr 2 som jag har blivit fäst vid är från Schwarzkopf och är den olja som jag har i längderna i stort sett varje dag nu under vintern.


Schwarzkopf Bonacure Oil Miracle Finish 

Redken
Leave-in protein treatment som stärker de delar av håret som är porösa och skadade, sluter fjällskiktet varsamt, samt reducerar friktion från hårborstning för att undvika mekanisk skada. Innehåller även xylose-socker för att ge värmeskydd. Håret skyddas från att brytas eller att dela sig och blir blankt och medgörligt.


Likes

Comments

Bättre sent än aldrig att komma med del 2 till föregående inlägg men ni vet hur de kan bli ibland och speciellt nu under Julen :)

Som sagt de här inlägget kommer handla mest om hur man vårdar håret med rätt produkter och speciellt nu under Vintern när dem flesta håren kan behöva en liten extra näringsboost för att överleva kylan.

Grunden till ett vårdande hår är ju självklart schamponeringen som jag berättade om tidigare och när man klivit ut ur duschen så finns de en hel del saker man kan göra för att håret ska må bra. En sak att tänka på är att försöka dra ner på värmeverktyg så mycket som det går eftersom det skadar håret, låt håret gärna självtorka eller torka upp de lite fort med en hårfön i botten och låt längderna självtorka innan du stylar det för då drar du ner på att bara använda ett värmeverktyg tex plattång, locktång istället för de och hårfön.

Vad ska man ha i för produkter?

Det är helt olika på hur just ​ditt hår är men om vi ska ta det lite generellt över just vintertid så behöver håret väldigt mycket fukt och näring. Många kanske märker att håret blir mer frissigt och torrt och då är det viktigt att man använder produkter för just de.

 Märken på produkter då?

Alla fungerar olika på olika hår och då är det bra att pröva sig fram till vad som passar ditt hår, fråga tex frisören du går hos om ni kan få ett litet provflaska eller liknande och jag tycker även att man ska ge produkten åtminstone två veckors användning innan man dömer den så håret verkligen får vänja sig vid det.

Inpackning - Många är nog lite dåliga med att verkligen packa in sitt hår i en vårdande kräm men det är jätte bra och viktigt för att hålla håret friskt och fräscht. Samma sak där gå till en frisör berätta om ditt hår och välj tillsammans ut en bra inpackning som du kan använda minst 1 gång i veckan och nu under vintern kan man gärna göra det 2-3 gånger i veckan. Jag brukar alltid droppa i några droppar olja i inpackning och sen låter jag de sitta i några timmar på kvällen innan jag sköljer ur de och håret blir verkligen helt magiskt.

Ett till vinterproblem men håret är ju statiskt hår som gärna upplevs efter man kommit in och drar av sig halsduken och mössan för att få det att lägga sig så kan man använda lite hårspray eller torrschampo är det absolut jätte kris och du inte har nått av de i närheten så kan man ta ytterst lite balsam eller lotion och dra igenom hela håret lite lätt och va försiktig så du inte tar för mycket.

Resumé

1 - använd bra schampo och balsam för just ditt hår.

2 - Ge håret näring tex leave in - lotion, Olja.

3 - dra ner på värmeverktygen vid styling.

4 - Inpackning  för att ge håret extra boost av allt de behöver.

Likes

Comments

Eftersom de finns så himlans mycket att skriva om så kommer jag dela upp de i två delar och jag tänker börja från start och det är alltså i duschen men schampo och balsam :)

Mycket handlar ju om att använda rätt produkter för just ditt hår och när det kommer till schampo och balsam så är det inte så svårt att välja men det jag tycker att man borde tänka på är faktiskt att använda dem lite mer kända märkena och som oftast är dyrare för ni har säkert hört det förut och det är faktiskt sant att de billigaste schampona är det bara skit i hur gott dom än luktar ;) I längden så är inte dom dyra schampona dyrast då de oftast är ganska dryga och man behöver ytterst liten klick ungefär som en enkrona för en schamponering, något att tänka på :)

Hur många gånger i veckan ska man tvätta håret då?!

Man ska försöka tvätta håret med 2-6 dagars mellanrum för att inte förstöra hårets naturliga fetter och risken finns att hårbotten blir väldigt torr. Ett tips för er som vill göra ett försök att minska på tvättning är torrschampo och det är samma där, ta något dyrare och titta ordentligt så de står torrschampo och inte för volymen det finns nämligen två olika och dem brukar se identiska ut. Vid applicering så tänk på att inte spruta direkt på huvudet då det kan se "fläckigt" ut, ta istället upp den del av håret och spruta så nära hårbotten som möjligt och gnugga sen in produkten och forstätt så genom hela håret eller på dem partierna som är mest flottiga.

Schamponering - Size som en enkrona, gnugga i händerna och försök att inte gno så mycket i hårbotten då det finns risk för att den blir torr, försök att göra så nära botten som möjligt och dra sedan ut det i längderna några gånger. För att vara riktigt säker så brukar man faktiskt schamponera 2 gånger för att verkligen försäkra sig om att all smuts försvinner (speciellt om det har gått några dagar sen tvätt)


Balsam - här tror jag många gör fel och de är att använda balsam i hårbotten, inte alls nödvändigt och det kan faktiskt bidra till att ditt hår blir flottigare snabbare. Använd enbart balsam i längderna och det är ungefär samma mängd balsam som behövs användas. Tips - om du har väldigt tunt hår så ska du vara försiktig med just balsam och inpackning att du inte använder för mycket för då kan håret bli tungt och platt.

Inpackning - hur många gånger i veckan bör man använda det?

det är helt beroende på hur pass skadat håret är men normalt så brukar man använda det 1-3 gånger i veckan i samband med hårtvätt och för att använda det rätt så ska man använda det efter schamponeringen då ämnena i schampot ber håret att öppna sig och balsam ber håret att stänga sig så för att inpackningen ska ge någon effekt och hjälpa håret så ska de appliceras mellan schamponeringen och balsamet.

Efter hårtvätten så fortsätter proceduren med fler produkter, föning och styling men det kommer jag ta upp i DEL 2 :)

 Vill ni har tips eller om ni har funderingar på produkter - styling m.m. så släng iväg ett mail Isabella11952@hotmail.com eller lämna en kommentar så svarar jag så fort jag kan :)

Ha en fortsatt trevlig första advent :)

Likes

Comments

Åå vilket otroligt tråkigt höstväder vi har här idag, kläderna hann ju knappt torka förren man skulle ut i regnet igen.

Idag hade vi kort dag i skolan från tolv till fem men vi hann göra en hel del ändå och vi gjorde ganska roliga saker så man glömde bort både klockan och de dåliga vädret :)
Vi fortsatte med långhår och hade en liten genomgång för att få lite tips och Ideer och fick sedan fritt val.
Vi har ju igentligen inte någon långhårs kurs men det är roligt att iaf få pröva på de och få lite känsla :)

Här är bara två av uppsättningarna jag gjorde och det är faktist två ganska "enkla" uppsättningar som inte alls behöver ta lång tid och det går att använda både till vardagen och fest, jag älskar ju detaljer så att bara kunna lägga dit en blomma eller något annat fint upplyftande gör ju att man kan göra nästan alla frisyrer till en fe
stfrisyr.
Under helgen har jag även hunnit med två herrklippningar här hemma tyvärr så har jag bara bild på den ena


Väldigt långhårig och tjockt hår med en gigantisk virvel som gör det rörigt, kunden vart nöjd med resultatet och även jag och jag tycker att varje klippning är givande och lärorik.

Jag har klurat lite på en sak och det är de här med produkter, det är ju verkligen en djungel och jag vet att många använder inte produkter eller bara någon enstaka, jag tror att många inte ger sitt hår tillräckligt med kärlek för att man är osäker på vilka produkter som behövs och även för att det är ganska dyrt, men jag tänkte faktist komma med ett inlägg om bara produkter och tänker bland annat ta upp vanliga problem (fett,torrt och frissigt) och även dem vanligaste felen många gör med sitt hår.

Jag ska sattsa på att det kommer under veckan :)

Likes

Comments


Det är de små detaljerna som gör de hela mycket bättre.!
Likes

Comments

Nu vet ju jag att den här bloggen precis har börjat och min hjärna går på högvarv för att hitt förslag vad jag kan göra med den och vad den ska innehålla, jag har en bra plan för framtiden med den men jag skulle vilja höra om NI har någe önskemål om vad man kan ta upp.

Det vore jätte roligt om ni ville lämna en kommentar med förslag och tips :)

Likes

Comments

Flätor är nått jag alltid har tyckt är väldigt roligt och kreativt för man kan göra så otroligt mycket med vara en endaste fläta.

Innan jag började utbildningen så var ju även dem allra enklaste flätorna roliga och när vi körde igång med just flätteknik så var det som en djungel av olika sorter och man fick upp ögonen för så många fina varianter och man ville pröva att göra alla på samma gång :)
Men det är även ganska svårt att få till dem snyggt och man har ju oftast en bild i huvudet om hur man vill att den ska se ut och det är så lätt att ett enda misstag kan ske och hela flätan och helbilden blir förstörd och övning ger färdighet och det gäller att ha flexibla fingar :)
Jag minns första gången jag skulle ge mig på att fläta flera olika flätor för första gången och jag satt och knopa i flera timmar och jag lovar er jag hade träningsvärk i fingrarna dagen efter för att jag ansträngde dem på ett sätt som jag aldrig har behövt att gjort förrut men det var det värt för att få snygga flätor :)


Här under har jag några alternativ på det jag har gjort


Den här flätan heter waterfall braid och som ni ser så blir det en löst hängande fläta på slutet och därav namnet och den kan göras på oändligt många sätt här är några exempel

Gilla gärna om ni tycker om de ;)

Likes

Comments