Instagram
Blogkeen
Nouw


Men, så kommer vi hjem med lærdom også da ;) Som sagt reiste vi fra flotte Norefjell til vårt neste og siste mål, nemlig vakre Hydalen i Hemsedal. Sannheten er at vi ikke hadde noen som helst flere planer etter dette reisemålet, "ta det litt som det kommer" mente Thomas. Som en kontrollfreak jeg er, synes jeg det var noe ambisiøst,men jeg hadde visst godt av den uvissheten,mente han.

Det er jo ikke akkurat lange veien opp til Hemsedal fra Norefjell,men siden folka på bildet under har med seg et noe rygg redusert menneske kan vi hverken stresse eller sitte lenge. Det gir oss derimot disse koselige øyeblikkene under :)Det er jo ikke å stikke under en stol at været er et relativt stort tema når man skal campe rundt med lavvo eller telt, sånn er det for oss også. Når vi reiste var det meldt regn og 13 grader,men det kom heldigvis bare en gigantisk skur rett etter at vi hadde fått opp lavvoen. I grunn kan jeg ikke si "vi", for det er Thomas som har satt den opp og tatt den ned hele turen, Så uten han, ingen lavvo ;) Bildet under er av campen vår i Hydalen, er det ikke flott? Vi er hvert fall overbegeistret av denne plassen.Det er mye, MYE jobb å sette camp med en lavvo, ikke gjort i ei håndvending,og da i tillegg ha ei mor med dårlig rygg gjør at alt går litt saktere. Nå høres det kanskje ut som at Thomas og Adele gjør alt, sånn er det altså ikke. Vi er et veldig godt team vil jeg påstå, og man blir ganske god på å gjøre ting på en annen måte enn man ellers ville gjort det på når man har noe å måtte ta hensyn til. Det grunnleggende her er, vi hjelper hverandre! Selv om jeg har mine utfordringer kan jeg gjøre mye som i sin helhet bidrar til det ferdige resultatet. De gangene jeg kan føle meg utilstrekkelig er jeg veldig heldig som har mange fine folk rundt meg som støtter meg og får meg opp igjen.

Det er viktig å si at vi er veldig stolte av det minste medlemmet i teamet vårt, hun har vist en side som er både ansvarsfull, tålmodig og ikke minst forståelsesfull. Det å kjøre bil i lange og mange timer uten å syte en eneste gang er faktisk ganske imponerende! Hun hjelper til med det som må gjøres, noen ganger med litt mas,men det er vel å regne. Ikke minst har hun stor forståelse for at det er ikke bestandig det går som ønskelig eller planlagt er beundringsverdig av en 8 åring.

Vi hadde det fint i Hydalen, men pga været valgte vi å reise videre og da til Sogn og Fjordane, et av Norges vakreste steder spør du meg! Hydalen ga oss erfaringer som at vi savner lettvintheten med teltet,men derimot ikke "krokgåingen" eller plassen . En lavvo er både tung og tidskrevende, spesielt for en med dårlig rygg.

Jeg vil avslutte dette innlegget med et veldig viktig budskap:

Er du eller dere på tur i naturen eller bare rett utenfor hjemme hos deg selv, IKKE KAST SØPPEL I NATUREN! Ha respekt for livet som er rundt dere! Jeg mener sterkt at barn og voksne burde virkelig ha null toleranse for den type latskap!


¤Tonje


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments


HURRA!!!

Vi vil fortsette med å inspirere og motivere dere til å dra ut på tur med familien deres, derfor har vi vært så heldige å få to SUPRE 750 ml "Camelbak" drikkeflasker fra Camp Villmark (Villmarksmessa) til å gi ut til to av våre følgere! Den ene skal vi allerede gi bort denne uka!

ALT DU TRENGER Å GJØRE ER DETTE:

1. FØLG @FAMILIETUR OG @CAMPVILLMARK PÅ INSTAGRAM

2.. LIK INNLEGGET OM KONKUTRANSEN OG TAGG 1 VENNVi annonserer vinner på vår instagram @familietur.

Lykke til!


¤Tonje


Likes

Comments


Å ja,det er den også i dobbel betydning! Vi er da tilbake i hverdagslivet etter en ferie med bomturer,rare overnattingsplasser, rygg utfordringer,men også en hel del fantastiske naturopplevelser med erfaringer og minner. Blogging utendørs kan by på problemer når man er uten strøm og har liten plass. Pc er ikke akkurat noe man prioriterer på tur, så jeg må derfor oppdatere nå.

Ferien vår startet på Norefjell ski og spa, dette anbefaler jeg på det sterkeste! Off-season der oppe er både rimelig, flott og opplevelsesrikt. De hadde virkelig barna i fokus, med mange aktiviteter og selv vi voksne kunne ta en avslappende tur i det fine spa-anlegget og nyte den flotte naturutsikten.

Plassen har i tillegg til hotellrom flotte leiligheter hvor man kan lage sin egen mat,samtidig som man har mulighet til å spise frokost og andre måltider inne på hotellet, det ga oss en fin valgfrihet.Det passer bra for turer og nistesmøring,samtidig som vi sparte penger. Vi hadde noen flotte turer på fjellet der, en topptur og flere turer i nærheten. Bildet under er fra toppturen :)Toppturen (Augunshaug 1341 moh)  ga oss en uforglemmelig og uventet opplevelse, da vi nesten nådde toppen kom en dame super ivrig mot oss og sa "Det er omtrent 200 reinsdyr litt over toppen der" og pekte et stykke bortover. Vi var raske oppover og vips der stod det en haug av rein, det var en helt rå opplevelse. Stå på en topp og være ca 70 meter unna en reinflokk og det helt gratis!! Forresten,visste du forresten at rein har et veldig dårlig syn? Og med riktig vindretning for luktesansen deres gjorde det at vi kunne liste oss ganske tett innpå de.

Det var en fantastisk tur og et flott minne!Norefjell ski og spa hadde i tillegg en koselig seter. Her solgte de brus, kaffe,is og vafler. De hadde gårdsdyr med tilhørende quiz slik at barna kunne lære om alle dyra på setra. Adele synes ei litta forvirret høne var det skumleste dyret de hadde og med et eselnys i fjeset ble eselet og ei kosete geit favorittene.Turen til Norefjell var en super start! Et lettvint alternativ som var rimelig og med flotte naturopplevelser. Stedet gir nærhet til naturen og et søtt dyreliv, samtidig som man har en seng og sove i om man ønsker å være i naturen og på fjellet.

Vi takket for oss etter fire dager og reiste videre med lavvoen til vakre Hydalen i Hemsedal,mer om det kommer i ett nytt innlegg.


¤ TonjeLikes

Comments


Nå savner vi Adele mye! Hun har snart vært borte i 3 uker på ferie hos pappaen sin og storkost seg, men hjemme her blir det fort stille uten barneliv og støy :)

Så om ikke lenge reiser vi på årets ferie, har planlagt denne turen en stund nå uten i grunn legge de største planene, høres kanskje rart ut, men vi er helt nødt til å gjøre det sånn på grunn av ryggen min. Vi må vi ta det mye som det kommer, men det stopper ikke friluftslivet og aktivitet allikevel. Jeg kan ikke sitte for lenge, ikke ha ryggen i "rare" stillinger eller bære for mye, da går det til dundas. Heldigvis har jeg verdens beste hjelpere, vi samarbeider godt og mulig det også gir oss muligheten til å være mer spontane enn vi kanskje ellers ville vært.

Over til plan, eller det vi vet og har av sommerferieplan inntil videre. Vi starter ferien mykt, jeg og Thomas skal ha en latterkule på "Latter" i Oslo før vi alle sammen reiser til Norefjell Spa og Resort i 4 dager, der skal vi kose oss i egen leilighet, flott natur, god mat og supert opplegg for barna. Videre reiser vi opp på Hemsedalsfjellet med lavvoen vår, det gleder vi oss faktisk aller mest til, planen er en natt der før vi reiser videre.Har ikke lyst til å avsløre for mye da jeg kommer til å blogge underveis og vise dere i bilder og tekst de flotte stedene vi skal besøke.

Følg med så forhåpentligvis vil du og familien din få litt inspirasjoner til nye reisemål i vårt vakre Norge :D


¤Tonje


Bilde er lånt fra en flink,men ukjent fotograf funnet på google og viser et av våre reisemål i år :D

Likes

Comments


Hei og god lørdag folkens!


Det er nok mange som kompliserer definisjonen "friluftsmenneske". MEN, ta det helt med ro! Du trenger hverken klatre de høyeste fjellene, ro de lengste turene, sove ute flest netter eller pine deg gjennom en gåtur på 7 timer om du ikke har lyst eller kan! Det er mulig å være interessert i friluftslivet selv om du ikke føler deg komfortabel med å sette deg og familien din i noen av kategoriene over.

Før og etter at jeg ble ryggoperert hadde jeg problemer med å gå, MEN jeg var fortsatt interessert i å være på tur i naturen. Likte fortsatt å holde på med ting ute selv om jeg ikke kunne gå så langt og holde på så lenge,sånn er det ofte i perioder fortsatt. Men, det definerer ikke meg og familien min. Jeg er fortsatt veldig glad i å være aktiv, glad i naturen og friluftslivet. Det handler om å legge til rette for dere selv og familien, gå ut i fra sine egne forutsetninger, det er da man lykkes. Bygg heller videre når tiden er inne og man erfarer at det faller på plass, vi har alle våre utfordringer.

Så hva er å være på tur da? Majoriteten av norske turfolk reiser jo ikke på 5 måneders lange gåturer og lever på "Drytech"(måltid i pose blandes kun med kokende vann) og elvevann. NEI! Majoriteten av norske turfolk tar på seg uteklærne sine de og rusler rundt i skogen,rundt hytta eller små turer der de er kjent, det er noe de fleste kan og mestrer.

Budskapet i dette innlegget er at man skal ha en en lav terskel for å være aktive og friluftinteresserte! Gjør det som føles riktig og rett for dere.


God turhelg!


¤TonjeAdele synes det er veldig gøy å fly rundt med kamera på tur, dette tok hu på telttur Kongsberg!

Likes

Comments

Som sagt har jeg vært glad i å være aktiv og være ute i naturen siden jeg var liten. Var så og si bestandig med min barndomsvenninne og familien hennes på turer i skogen og også på mang en seiltur. Fra disse turene sitter jeg igjen med mange gode minner som har preget meg positivt. Opplevelsene er jeg evig takknemlig for, da de har bidratt til å gi meg mange urealistiske,men også realistiske interesser og drømmer, som å seile jorda rundt ;) Interessene og drømmene må få lov å starte et sted.

Ikke bli værende hjemme i å håp om at interessen for noe bare kommer av seg selv,du må prøve deg frem og være villig til lære og oppleve så vil interessene etter hvert vokse frem. Ønsker du å bli bedre på å lage mat,ja da må du lage mer mat,ønsker du å bli i bedre i form,ja da må du være mer aktiv, veldig enkelt,veldig greit! Interessen vil komme snikende ettersom du føler at du mestrer oppgaven, får noe positivt og bra ut av det, så enkle tror jeg vi mennesker er.

Vil du i dette tillfellet utforske mer av friluftsliv eller bli mer aktiv, ja da må du nettopp utfordre deg selv, sette deg selv i lære og "pushe" litt på for å oppleve de gode stundene! Et tips kan være å ikke kline til med en gang, starte i deres eget nærmiljø, deres eget tempo. heller legge energi på at det skal være hyggelig å være ute, familien skal få lyst til å gjøre det igjen! I første omgang ta med god niste,noe barna elsker og god drikke,men tips er selvfølgelig å gjøre det så sunt som mulig,siden barn trenger annet tomme kalorier forå holde humøret og energien oppe.! Så ønskes en forandring, er regel nummer EN å tørre å gå til kamp mot "dørstokkmila" ,bruke tid og legge til rette for en hyggelig opplevelse.Bilde over er tatt fra et av mine favorittsteder, Langevann i Re kommune.​

God tur i ditt nærmiljø!


¤Tonje


Likes

Comments


Det er sommertid og praten regner jeg med har gått ganske mye rundt hva store og små har av planer for den største ferien av året. Jeg har litt motstridene følelser rundt tema, for hvem ønsker vel ikke at barna sine skal få oppleve mest mulig, ha opplevelser å dele med venner og familie,noe å snakke om når de kommer tilbake i barnehage eller skole? Selvfølgelig ønsker vi det som foreldre, vi vil jo det beste for barna våre og heldigvis kan vi gjøre det på forskjellige måter. Men,om vi som foreldre skulle trenge det er det faktisk lov å si "Nei". Det er lov å lære barna sine at ikke alt er bestandig mulig, og at det koster penger. Så hva gjør en foreldre da? Går man under presset eller finner man andre løsninger? Jeg river meg i håret når jeg ser på program som "Luksusfellen" hvor foreldre har tatt opp kredittkortgjeld for å reise på ferie. Sette hele familieøkonomien i fare for en ferie? Vi skal ikke trenge å føle på skam om vi må si til barna våre at "Vet du hva, denne sommeren skal vi kose oss hjemme sammen og det blir koselig".

Det er hverken synonymt med fattigdom eller nedprioritering av familieferie, og det er nettopp de tabuene vi må få lagt lokk på og gjøre noe med!

Jeg skal ikke nevne noe mer på hva jeg mener om det å ta opp lån for å reise på ferie, jeg ønsker heller å se litt på hvorfor det er skjer og hvorfor noen av oss føler at det er ikke er andre måter å feriere på. Synes det er ille når vi som foreldre tenker at den eneste løsningen er å sette oss i gjeld for å klare å følge opp med presset rundt ferie.

Jeg synes foreldre skal få STØRRE selvtillit og MINDRE dårlig samvittighet,være trygge på at man alltid gjør så godt man kan,men la fornuften være kompasset og vite at det er greit å si "Nei" . Det er greit å fortelle barna om at dette året skal vi gjøre hyggelige ting hjemme, reise på småturer,stranda og bruke fantasien. Kanskje du får litt inspirasjon fra denne siden? En ide`kan være å sette et mål/ønske for neste års sommerferie og få barna aktivt med i sparingen?

Håper med dette innlegget at vi som foreldre kan se litt på presset som blir satt på barn og familier, kanskje om flere gjør litt, går foran som et godt eksempel at tabuet folk snakker om og rundt "hjemmeferier" kan minskes og at for de barna som faktisk gruer seg til å komme på skolen etter sommerferien skal få det litt enklere!


¤Tonje


Bildene er fra små turer,men med store minner :)

Likes

Comments


Som tidligere nevnt er jeg opptatt av å være aktiv og sunn,det samme ønsker jeg for familien min. Grunnen er ikke for å være mest mulig fit,men ivareta helsa der vi kan,vi alle fikk bare en. Helse er for meg flere ting, helse er alt fra å trives,ha det bra,til å ha en kropp som fungerer som den skal. Jeg har alltid vært glad i idrett, trene og være ute i naturen og kunne kombinere disse tingene er for meg veldig bra,men også vesentlig for å kunne være så smertefri om mulig.

For noen år tilbake hadde jeg en ryggoperajon som har preget meg veldig mye. Det har vært mye kjipe situasjoner,det har vært mye valg jeg ville vært forunt,men det har også vært en hel del å lære. Jeg velger å snakke om hva jeg har lært. Ofte synes jeg vi mennesker aldri er fornøyd med det vi gjør eller har, vi skal alltid ha mer eller bli bedre,det legges et helt umennesklig press på liten og stor. Det har jeg kjent på mange ganger,og mange ganger har jeg gått på en smell. Ryggen min klarer dessverre ikke følge med på alt hodet mitt har villet, dette har gjort at jeg har mislykket i en del prosjekter og ønsker jeg har villet utføre. Det har vært mye sengeligging,smerter og sofaslisting Men, jeg har lært mye.

Jeg har lært å være tålmodig, jeg har lært at helsa er viktigere enn noe annet,at menneskelige relasjoner har en grunnleggende og mektig posisjon i alles liv, at alle gjør så godt de kan ut fra sitt eget ståsted og mest av alt at de små tingene og opplevelsene i livet er de mest verdifulle og minnerike.

Tanken med dette innlegget er å trekke en trå til budskapet denne bloggen vil gi. Å ta vare på og være i de små tingene, ha tid med de man er glad i, ta vare på helsa så godt det lar seg gjøre og ikke sette for høye mål til en selv.

Ha en fin dag og sett pris på de små tingene og menneskene i livet ditt


¤Tonje


Likes

Comments


Som barn var vel ikke akkurat blåbærtur eller bærplukking nr 1 på lista av aktiviteter vi barn synes var kult å bruke tid på,men som voksen har jeg erfart at barn blir med på det meste så lenge det skjer noe og man har det koselig sammen, vi voksne må bare ha noen enkle kjøreregler. Hvis man ønsker å  prøve en ny aktivitet og  ikke har utstyret man trenger finnes det alltids noe å låne i første omgang, i dette tilfellet kun noen bærplukkere og noen bøtter. En eller annen gammel tante eller onkel har en bærplukker liggende fra tidlig 50-tallet,men som funker like bra som en helt ny.

Min erfaring er at barn må ha et formål med de mindre morsomme og uvante tingene, de elsker jo å ha tid med foreldre og eventuelt søsken, bare det er et formål og en hensikt er barna lette å ha med å gjøre. Datteren min pleier å si "Det beste med å være på tur er at vi er sammen og finner på noe mamma" og det sier mye. Men, de må også ha tålmodighet og motivasjon fra oss voksne til å gjennomføre enkelte aktiviteter.

Sett av god tid, det skal helst ikke stresses på tur, man skal nyte roen og familien sin. Gi beskjed til barna noen dager i forkant at på f.eks søndag skal vi ut på tur i skogen å plukke bær. Om barna/et ikke er vandt med å være på tur så må du være forberedt på noe misnøye og sure miner,men det går over. En gulrot man kan bruke er at om barna/et i dette tilfellet er flinke på tur og gjør en innsats til at alle kan ha det hyggelig skal det lages blåbærmuffins av egne blåbær. Kommer til å bli en suksess ;) Ofte kan det være lurt at barna/et får ta med seg en venn/venninne også, det kan løse opp stemningen og motivasjonen desto mer,smør god niste og ta med drikke til alle sammen.

Personlig mener jeg at barn ikke har vondt av å gjøre ting som er uvant eller ting de ikke vil, de kan oppleve at det gir mersmak,gode opplevelser,mestringsfølelse og lærdom. Hvordan ellers skal de få nye opplevelser og lære nye ting?


Så noen tips på veien:

1.Forbered barna

2.Motiver ved å ha en "gulrot"

3.Sett av god tid og gi barna små oppgaver på turen

4.Vær tålmodig og rolig

5.Ta med mat og drikke til pauser

6.Snakk sammen om det dere ser ute, gjerne lær mer ved å søke opp på nettet 

7.Ha det hyggelig sammenLykke til på tur 😃


¤TonjeLikes

Comments


Hei, og velkommen inn til vår nyopprettede blogg og takk for at du tok turen! 

Vi hopper i det og starter med å fortelle litt om hvorfor vi har opprettet denne bloggen og hva tankene rundt den er.

1. Få flere familier interessert i å være på tur i naturen og i aktivitet
2. Ønske om å bidra til å minske prislapp presset på gode opplevelser

Vi ønsker at flere skal få oppleve det vi opplever uten at det trenger å koste så mye. Samtidig er mor i huset opptatt av at barn og voksne skal være aktive for å  best ivareta helsa si. Ved å kombinere disse to elementene har man etter vår mening en perfekt kombinasjon.

Vi kommer til å skrive om disse temaene og er mer enn gjerne villig til å få innspill om leserenes ønsker og tanker, så send oss gjerne noen ord eller skriv i kommentarfeltet,slik kan vi hjelpe så godt vi kan mot deres mål og ønsker. Følg med videre her og på @familietur på instagram for mer inspirasjon og motivasjon!


¤Tonje.,

Likes

Comments