Åkte hem från Linus på eftermiddagen efter lite lunch i huset.

Hallon och Mimmi har lekt nästan hela dagen. De är så lagom i stl så Hallon tycker det är toppen.
Linus ridit flera stycken idag. Även en liten treåring som är så söt. Får verkligen prova på mkt.

Anton ska ha lite vila nu tills hsn kommer hem hit. Linus ska vara julledig.

Igår var Indis väldigt fin. Debuterade 130 och satte en fin nolla.

Anton var också fin men rev ut ur trekombinationen och blev lite stressad av det. Så de tappade lite fokus mot smalhindret som var efter. Lade en volt och fick med sig bommen nästa gång. Lite tidsfel på det! Fick ihop det igen och avslutade ändå fint.

Mycket som händer i veckan hos Linus. Visning av flera hästar och någon skulle lämna då den är såld. Det rör på sig hela tiden. Många av hästarna är så fina och som vi aldrig skulle ha råd att ens köpa ena hoven på. Men förhoppningsvis lär sig Linus mycket av det här så han själv kan ta fram dem i framtiden.

Nu blir det bara slapparkväll. Skönt att sova i sin egen säng.

Stressig vecka på jobbfronten. Betygsättning som ska vara klar på tisdag.

Swishade i alla fall en krona och delade inlägget. Många bäckar små....

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 39 Readers

Likes

Comments

... vid sjön i den mysig stugan på Magic park stables. En helg med tävling god mat och mys och umgänge med Linus. Hela familjen samlad inklusive Hallon och Jennifer som är bonus.

Har varit mycket som har hänt i veckan och mycket som vi har funderat på. Nu när allt är klart känns det plötsligt mycket lättare.
Möte kring ridhuset och frågor kring brandskydd och att brandsäkra stallet på grund av att ridhuset låg 5 meter från stallet. Vi hade åtta meter först som det ska vara. Fast på grund av personliga tyckanden från någon på kommunen ändrades det till fem, vilket ställde till det i slutändan när beslut skulle tas av en ny person. Igår blev det klart vilket är skönt. Även om det krävdes lite skjuts och hämtning av en person som har mycket att säga till om och som inte är någon beslutande person i den bemärkelsen. Men som vi ändå tyvärr behövde ha ett JA ifrån.

Diskussioner med Alfab om b kortaren som gått fint. Nu är den fixad och klar med det som vi ville rätta till på den. Även andra diskussioner som blivit klara med Erik i veckan.

Helena gjort upp en tävlingsplanering kring Linus och hästarna. Nu har vi skickat in en planering som innehåller plan A och B i vår och gett till Svante.

Nu ser vi fram emot en rolig tävlingsdag i Åstorp med Indis som debuterar 130 och Anton som går 140.

  • 227 Readers

Likes

Comments

Idag var Linus och red en 120 med Indis i Åstorp. Ett riv men var nöjd med rundan. Nytt försök på fredag.

Anmält till första landslagsträningen i januari. Fokus på markarbete och lydnad första gången. Både Anton och Bollen är anmälda till den träningen.

Linus kom efter årets resultat på Bollen med på listan för utmanare. Bara det är ett steg i rätt riktning som visar på utveckling för både häst och ryttare. Det viktiga är att ha ett mål att träna mot. Sedan är det många bra ryttare som slåss om de få platser som faktiskt ska tillsättas. Men allt ger plus på rutinkontot!

Igår var vi på möte med kommunen om vårt ridhus. Byggnämnden var det som höll i det mötet. Både Borga och vår kontrollman var på plats och självklart vi som byggherre. Nu väntar vi på slutbeskedet som vi hoppas kommer imorgon. Håller tummarna!
Som de sa på mötet igår så beräknas det vara klart i början av mars. Det blir extra tid som går nu när det är jul och nyår och sedan var man aldrig med snön. Så nu önskar vi oss faktiskt en vinter med väldigt lite eller ingen snö alls.

  • 452 Readers

Likes

Comments

Ingen trip till Skåne den här helgen.

Istället har vi städat lägenheten mellan stallen för grävarna kommer imorgon och ska börja med plintarna till ridhuset. De behöver ha ett ställe att fika och äta lunch på. Vi ställer ut micron och Nespressomaskinen också.
Ställt upp ljusstakar i fönstren och Heidi har fått en stjärna i sitt fönster.

Hästarna då?
Bollen reds ut igår i skogen, tyckte det var toppen. Kunde knappt skritta när det skulle skrittas. Får bli en tur idag också. Banan kan vi vara på under veckorna när det är mörkt vid ridpassen. Bea och Pottan fick komma in och borstas lite på igår. De vill gärna ha lite havre när de kommer in också. Två helt olika individer. Pottan är lite modigare och mer att hon går på en för att få som hon vill. Bea är väldigt försiktig och känslig.

Linus kvar i Skåne än så länge, kommer hem den 22/12 några dagar innan kul. Då är Stefan på Naprapaten i Skövde inbokad för ryggcheck igen. Anton ska också komma med hem. Gör sista starten för i år nästa vecka i Åstorp. Indis ska också starta nästa vecka.

Jul ska firas hos moster i Borås. Ska bli så roligt att åka dit.

Igår var vi på tomtepromenad i Lerdala i regnet. Heidi tyckte det var sådär och vi med kan jag säga då det regnade lite.
Kvällen avslutades framför svt och hoppningen ifrån Friends. Två år sedan Linus och Trigger var med. Det får vi hoppas blir igen!

  • 722 Readers

Likes

Comments

Debut idag med Indis i 125. Ingen placering men en nolla och klar för 130.

Pigg och glad Anton var hur fin som helst idag och skuttade runt nolla i 135. Linus strålande glad. Blev åttonde placerad.

  • 1310 Readers

Likes

Comments

Efter kraschad telefon i veckan krävdes det ett besök i Skåne i helgen. Stackars Linus varit helt isolerad utan sin telefon. Lösningen till detta då?
Peter blev av med sin igår morse och den togs med ner till Skåne. Nu har Peter lånat en telefon så det ibland går att ringa till honom. Han kan inte ringa.
Nu är Linus gamla nerpackad och ska lagas av Peter i veckan.

Idag började morgonen klockan fem för oss. Tävling på Flyinge med fem hästar, varav tre i morgonens första klass. Linus och Indis var i början så därav ganska bråttom på morgonen. Sex rullade vi från Magic Park. Iskall lastbil och ännu kallare när vi kom fram. Var som en liten köldhåla i Flyinge. Linus hade i alla fall underställ. Jag hade två likadana skinnhandskar till samma hand. Nackdelen när man köper fler av samma sort för att man gillar modellen. Nåja nöden hade ingen lag.

Linus satte i alla fall en fin runda med en lite pigg Indis.
Hjälpte även till att rida fram Google till Juri som hade tätt mellan hästarna. Leda hingst får hsn inte göra med rida går bra på tävlingsplats☺️
Nu är vi hemma och byter hästar för vi ska tillbaka en vända till i eftermiddag. Då är det dags för Anton att debutera i 140. Får väl se hur det går! Målet är att komma runt.

Återkommer!
/Anna

  • 1485 Readers

Likes

Comments

Fy för vädret just nu. Har haft två helt ok dagar med snö, igår kom det hemska regnet och förstörde. Idag är det blåst, regn och massor av lera tyvärr.

Har diskuterat lite lätt under hösten om vi skulle åka på en resa till solen. Kommit fram till att vi inte haft något resesällskap som kunnat åka med oss. Och utan resesällskap tycker inte Linus det är roligt.
Så vad gör man då?
Jo sa lite på halvt skämt att vi skickar väl Linus ensam till solen med kompisarna. Pratade med Therese Brandt som inte tyckte det lät så illa.
Blev bestämt att Kevin, Andre, Hugo, Erik och Linus åker till Playa Del Ingles en vecka i januari. Julklapp skulle ju ändå fixas och vad är väl bättre än att få än en resa? Skönt att bara komma bort och göra något helt annat än att vara i stallet. Linus har ju på grund av ridning, jobb och annat varit lite isolerad från kompisar under hösten. Men nu händer det! En hel vecka borta med bara dem. Stämde av med Royne för länge sedan om en eventuell resa i januari och att Linus då skulle vara ledig. Idag betslade vi och nu är det då bara att räkna ner. Men först ska vi fira jul i Borås hossyster yster.

  • 1642 Readers

Likes

Comments

Fy för snön som kommit. Bara så lite så det stör genom att vara halt och kallt.
Bollen är igång igen efter en veckas lugn.

I helgen är det tävling för Anton. Han är anmäld till Flyinge. Två klasser är han anmäld till 135 och 140. Får se om hn hoppar båda eller en klass sa Royne. Linus vill gärna prova att hoppa en 140 som sista innan tävlingarna är klara för i år.

Känns som vi går in i dvala kust nu. Bara så mörkt och tråkigt ute nu.

  • 1924 Readers

Likes

Comments

Igår åkte Vi uppåt Västerås för att lämna in b kortaren hos Alfab. Heidi fick en övernattning hos familjen Ravik.
Fick en trevlig stund med Erik på kontoret. Vad har vi lärt oss idag då? Jo, att 8 anställda på Alfab nästan äter upp sex kilo godis på bara ett par dagar. Några fina mössor som ska hålla oss varma fick vi med, med rosa såklart.
Nu är det lite småfix som ska fixas med bilen.
Åkte tåg hem!

Något som är helt nytt är att det blir en liten semestertripp till Playa Del Ingles för Linus med kompisar i januari. En glad överraskning till är att Linus börjar på skolan på distans den 22/1 2018. Ekonomiinriktning blir det.

Nu blir det kväll här hemma tillsammans med familjen Ravik.

  • 2172 Readers

Likes

Comments


Better Blogging Nouw