View tracker

Inte många dagar kvar detta året nu.
Känns som åren bara ryker iväg.
Året som gått då?
Roligaste tävlingarna i år? Flyinge och Baltic cup i våras. Trigger placerad alla starter, Lissy tvåa och ett ner i GP hoppningen på söndagen.
Drammen var också roligt. Lissy vann msv b. Lite stolpe ut med henne i år också eftersom Linus var reserv till NM i år också. Så är det, bättre rundor krävs.
Falsterboveckan i somras, en klassiker☺️ Alltid roligt med allt trevligt folk. Lastbilarna på campingen och kvällarna på området. Känner oss som vi vore i Linus ålder allihop.
Sorgligt? Trigger såldes och sedan fick även Lissy nytt hem lite senare på hösten. Nya rundor och rosetter med nya ryttare.
Krockar? Så mycket som vi har krockat i år har vi aldrig gjort innan. Påkörda med lastbilen i Drammen när vi låg och sov. Påkörda på motorvägen när vi skulle till Sundbyholm. Påkörda med bkortbilen vi fick låna av Alfab när stora lastbilen skulle kollas. Nej! Det räcker verkligen och blir över med krockar för i år.
Nya familjemedlemmar? Chille och Dogge. Två helt olika individer med olika syften i familjen. Hoppas att Heidi kommer igång mer i vårsolen. Dogge som utvecklas hela tiden och går från klarhet till klarhet. Grönare än vad vi trodde men passar så bra tillsammans med Linus.
Ute SM? Linus sista runda på Lissy. La henne fel på ett av de sista hindren och avramling som följd. Snopet och tråkigt slut. Men vi har många fina rundor med oss i minne med Lissy ändå.
Ett mellanår då det inte riktigt räckte hela vägen fram till målsättningen. NM var målet i år!
Får se vad nästa år bjuder på, förväntningarna är inte stora trots att planer finns. Kan bara konstatera att storhäst är svårt och du får verkligen slita för att nå dina drömmar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 110 readers

Likes

Comments

View tracker

Idag har det burits in hinder från banan.Konstaterat att det snart är vinter. Sista starterna för året igår så nu är det dax för lite vila. Dogge och Lasse vaccinerades igår innan hemfärd från tävlingen. Perfekt att få det klart så sparades det en eftermiddag på det.

Vår nya damm sprider ut sig mer och mer. Pratade om att åka skridskor på den om de blir snö.

Planer för våren då? Har absolut inget vi måste åka på har vi sagt. Linus vill däremot gärna tillbaka till Drammen. Vi får se efter jul och nyår.

  • 227 readers

Likes

Comments

View tracker

...för den här säsongen. Gick väl sådär idag. Lasse var felfri och tog sista placeringen en åttondeplats. Dogge var fin på framhoppningen men sedan gick luften ur honom och Linus litegrann. Kom fel ganska tidigt på banan så Linus styrde undan. Sedan fick de aldrig upp trycket riktig så tyvärr ett stopp till i kombinationen.
Maila var fin ettan och tvåan sedan höll hon distansen till trean. Fegade ur då hon lyftframbenen för att hoppa. Så avslutade med en liten flygtur idag. Tråkigt !
Nu laddar vi om inför nästa år.

  • 347 readers

Likes

Comments

Två roliga dagar med trevligt sällskap och en hel dag kvar.

Fredag: Lasse började att med att vara felfri i fredags. Var jättefin och hoppade väl. Maila fick ett stopp på tredje hindret då Linus plockade lite mycket i tyglarna. Dogge hoppade LA. Var helt felfri och flög över hindrena. Mötte Tuva utanför när jag kom med Maila som sa Linus leder. Tänkte direkt att vad har nu gått fel? Överenskommelsen med Helena var att rida en lugn och fin runda. Linus gick upp i ledning då han glömde en linje med tre hinder. Domaren såg inte det direkt. Linus gick fram till Peter direkt och sa att det inte kändes rätt.

Idag hoppade Lasse 115 med ett stopp där Linus ville vänta innanför och samtidigt tappade stigbygeln. Maila var fin och fick ett ner i omhoppningen. Dogge var finast idag och hoppade dubbelnolla i LA plus. Så nu blir det msv b imorgon efter noga planering med Helena som hjälpt Linus, Erika och Felicia. Maila hoppar 130.

  • 452 readers

Likes

Comments

Tränade Lasse för Peter i tisdags och han var verkligen fin.
Igår var det Dogge och Mailas tur att åka till Helena. Svårt nu när allt är fruset och hårt att rida ordentligt hemma. Bestämde därför att vi skulle ta med Lasse till Christmas show också. Visst han har inte varit hemma så länge nu men han behöver ändå ridas ordentligt. Ser det som träning.
Lasse hoppar 120,115,115
Maila hoppar 120,125,130
Dogge börjar med la och sedan får vi se.

Visst det är verkligen kass att man inte får vara med utan att betala meetingavgift när vi bor så nära, men vad ska man göra. Blir hur mycket dyrare som helst att dra iväg alla till Danmark istället.

  • 664 readers

Likes

Comments

Äntligen hemma efter en helg i Båstad. Resultaten blev väl inte riktigt vad vi hoppats på tyvärr. Avslutade i alla fall med en fin runda idag med ett pet.

Innan vi åkte igår frågade jag Linus om han inte skulle ha med sol och sporrar. Nej det behövs inte, svarade han då. Det var precis det som behövdes.
Började med lite för dålig galopp och rev ettan. Red vidare tills femman med den otäcka vattenmattan, där drog Dogge en liten fuling till vänster. Hoppade igenom resten fint.

Åkte och hade en väldigt trevlig kväll med familjen Winroth. Tillbaka till Båstad idag på morgonen och red den bästa rundan för helgen, med spö och sporrar.

Hoppats på en nolla såklart men så är det ibland.

Lissy tävlingsdebuterade med Ellen Louise idag och kom tvåa på DM et. Så roligt att det går bra! Fina lilla prinsessan. Fick ha rosa såklart!

Ny vecka och nya möjligheter. Träning för Peter Eriksson på tisdag och Helena på torsdag.

  • 1501 readers

Likes

Comments

Hade en trevlig kväll hos familjen Ramos igår. Tittade på platserna vi ska till i Thailand. Njöt av vilka platser vi kommer att besöka inom en månad. Skönt att ha något så fantastiskt att se fram emot när vi dagligen nu känns det som släpper ut häst i regn och blåst.

Idag blir det en färd till Båstad. Ska hoppa sista klassen som är en LA. Hoppas såklart på den sista nollan.
Vi trimmade och joggade hästarna på banan igår eftersom det blir mörkt så tidigt nu.

  • 1705 readers

Likes

Comments

Imorgon kommer äntligen våra efterlängtade vinterdäck från Alfab. De blev lite sena från Stockholm på grund av all snö.
När vi nu inte har kunnat köra med b kortaren känns det verkligen hur mycket man saknar den. Vi använder den verkligen hur mycket som helst.
Var tvungen att hämta hem Linus i lördags och fick då låna Åsas transport. Dogge har inte åkt transport här sedan han kom från Irland så lite skeptisk var han allt. Valde därför att inte åka vidare till Strömsholm.

Saga gillade heller inte transporten. Fick både svettanfall och diarréanfall på vägen till Nils.

Skönt att ha den i helgen när vi ska till Båstad på tävling.

  • 1967 readers

Likes

Comments

Hämtat hem Linus från Eva och Ebba Danielsson idag.
Skönt att komma hem samtidigt sophanteringen har haft det toppen däruppe. Har delat stuga med Tuva som också var där.
Dogge var med uppe hela veckan och har ridits och tränats han med. Träffade tyvärr inte Tuva då det blev en liten incident som behövde lite åtgärder.
Maila har fått ta det lite lugnt hemma nu när Linus varit borta.
Imorgon ska Saga på inhoppning hos Nils i två månader. Känns som hela stallet blir tomt på häst.

  • 2237 readers

Likes

Comments

Imorgon hämtas lilleman hem från praktiken. Tack för att Åsa ställer upp med lån av transport då det blivit strul med våra däck till b bilen. Hoppas på att det blir klart ibörjan av veckan så vi kan ta oss någonstans.
Ska bli skönt att få hem honom nu. Har inte träffat honom på evigheter känns det som.

  • 2350 readers

Likes

Comments


Better Blogging Nouw