View tracker

  • 196 readers

Likes

Comments

Idag har vi röjt i stallet och sorterat ut allt vi inte ska ha kvar. Mycket b och c ponny saker som vi sparat. Lite nostalgisk blir man så sparar har vi gjort kan jag säga. Åkte med fullt bagage till Tidan för att lämna i begagnat affären där. Kul idé med en affär bara med begagnade saker. Vi hade till och med nya saker som vi lämnade in. Micklemträns, bucastäcken för b ponny och freejumpstigbyglar med stigläder till.

Vi ska dit en vända till senare med allt som inte är tvättat än. Linus har en plan för hur han vill att det ska vara med täcken till storhästarna och saker. Bäst att låta honom hålla på.

Hugo har kommit ut på annons han med. Linda säljer honom åt oss.

Vi har även beslutat, eller rättare sagt Linus att han känner sig lite färdig med d ponny också. Han vill satsa på storhäst och sin juniortid. Så nu är Dogge också till salu. Kommer bli en helt fantastisk häst. Så fin att rida! Lillebror och helsyskon till Carnhill Clover Lass som Julia ägde och red. Ingen brådska att sälja honom men vi har ett tänk kring det. Linus och Helena har pratat ihop sig om det i alla fall. Vi stöttar Linus till fullo i det han vill göra i alla fall.
Bara att konstatera att då är alla våra hästar till salu utom Heidis lilla häst.

Hon är förresten med Peter på den efterlängtade gymnastiken. Är en gång i veckan. Vi får hålla på tills säsongen kommer igång, då får vi se hur hon kommer att hinna.

Ny vecka och nya beslut.

  • 194 readers

Likes

Comments

Rätt kul ändå att tillbringa tid i bilen ihop. Köpa en stor godispåse och lägga sig på ett Random hotell längs motorvägen.
Imorgon ska vi träffa Helena ☺️
Löshoppade skruttis Saga idag. Bara tredje gången hon gör det men så pigg och vaken. Sög hinder så in i den!
Har riktigt stor galopp fast hon bara är 165. Blir spännande och se vad det blir av henne.

  • 429 readers

Likes

Comments

...med träningen på allvar.
Grevagården är perfekt att träna på. Alltid ett ledigt ridhus.
Planen lagd med Maila nu. Start med henne i Falköping på en regional tävling vecka sju. Ska vara kvar tills hon är såld och Linus vill försöka hoppa Amatörtouren i Falsterbo i sommar.
Dogge var planen först att starta i Borås vecka fem. Kände att det var för tidigt så vi strök den. Har ingen plan på tävling med honom just nu. Ska bara träna och stärka honom.
Letandet av häst fortsätter. Vi har en del att fundera på. Skönt är i alla fall att Linus vet exakt vad han letar efter och hur det ska kännas. Är verkligen "picky" i sin smak av häst. Vill ha något helt annorlunda mot det han redan har. Vi vill vara säkra på att det blir rätt den här gången då juniortiden är viktig.
Har ändå några personer runt om oss som vi kan ställa tiotusen dumma frågor om det vi undrar.

Linus är nu säker på att han vill tillbaka till Drammen som förra året. Så vi siktar på det två veckor!

  • 565 readers

Likes

Comments

Haft lite intresse idag på Saga. De vill ha en löshoppningsfilm innan de kommer för att titta så nu blir det en sväng tillbaka till Nils i veckan. Vore så skönt om hon blev såld och fick komma till någon som har rutin att ta fram en fin treåring.

Vi får se vad framtiden utvisar.

Måndag innebär vilodag för hästar och ridledigt för Linus. Peter är på pingisträning. Alla i familjen måste ju få sin individuella tid någon gång i veckan. Skönt att vi har hittat ett system i familjen och att alla är lite nöjda.

Linus kryssat i sitt gymnasieval och skickat in så det är klart.

Likes

Comments

Mysdag kan man kalla det!

Röjde träd och alt vid dammen på förmiddagen. Linus och Peter fick hjälp av Familjemedlemmar ur familjen Sjöqvist. Grillade korv till lunch där nere vid dammen. Wallgren kom förbi och hängde här han också i strålande solsken.

Red ut Dogge och Maila i skogen idag. Maila lycklig och gick med spetsade öron med en räv bakom. Ser ut som värsta prinsessan när hon är ute. Linus provade sin nya sadel på henne för första gången idag. Hur nöjd som helst.

Hämtade hem Saga för lite vila. Hon har blivit av med sin vargtand och kan inte ha bett på ett par dagar så det passar bra. Lasse stannar hon Nils för vidare försäljning. Linus känner att han är färdig och vill ha något annat.

Vi har provat en häst som han verkligen gillar och den passar honom så bra. Sedan är det som alltid att allt kanske inte går som på räls bara för att man har bestämt sig tyvärr. Så nu funderar vi och Helena som är inblandad ska säga sitt. Det är ju ändå så att vi har sista ordet då det är vi som ska ha hästen. Peter tycker väl att vi ältar det lite för mycket och att vi inte behöver diskutera det mer nu innan vi får lite mer information.
Tanken och planen är fortfarande som vi bestämde innan vi åkte till Thailand att Linus ska ha en storhäst som går riktigt stort, Maila om hon inte blir såld just nu och Dogge över SM.

Heidi var på gymnastik nere i Lerdala idag. Tyckte det at toppen att få klättra och balansera och göra kullerbyttor. Hela passet var toppen tills hon i slutet som frukt blev omkullsprungen av en annan frukt i fruktsalladen. Nya tag nästa gång.

  • 1033 readers

Likes

Comments

Idag har det varit en riktig "ute-dag". Vaknade av klarblå himmel, hade planer på att ta ner träd runt dammen så vädret passade perfekt.
Med Jannes, Emils, Johans och Linus hjälp lyckades vi ta ner och fram en massa träd och grenar. Till lunch blev det grillad korv vid dammen.
Anna och Linus tryckte in ett ridpass i solen, har inte hört annat än att även det var härligt.
Med Jannes hjälp så fick vi även ordning på värmen i huset så nu kan vi återigen springa tunt i kallingarna😜

Robert med sina tjejer kom förbi på eftermiddagen och lockade med Heidi på gymnastik i Lerdala, hon hade ett leende hela tiden tills hon blev fälld när dem sprang. Då var det roliga slut. Men nu har det lagt sig och hon vill gå på gymnastik hela veckan ☺️

Anna funderar mest på hästar hela tiden, hoppas att det blir klart snart vilka hästar som ska bort och vilka som ska komma☺️

Mina bästa ❤️

Likes

Comments

Varit och ridit två väldigt fina hästar idag☺️ Alltid kul med en liten utflykt. Dogge reds på fältet på baksidan av huset.
Nu anslutas kvällen hos Familjen Andersson Nilsson i Stöpen.

  • 1165 readers

Likes

Comments

Igår var vi i ridhuset och tränade. Så skönt att komma inomhus då allt är fruset.
Maila kändes toppenfin efter en månad hos Nils. Verkligen gjort ett fint jobb med henne.
Ikväll blev det äntligen taco kväll. Det har vi pratat om under vår resa att det ska vi äta när vi kommer hem.
Ikväll blev det lugn kväll.
Känns nästan lite ensamt nu när vi är vana vid att vara med så mycket folk hela tiden.

  • 1317 readers

Likes

Comments

Efter en hård resa är vi nu äntligen hemma. Ute är det svinkallt och inne är det nästan lika kallt. Pannan och Mimmi var inte helt vänner men nu har den hoppat igång och värmen börjar sakteliga stiga.

Tyvärr har Heidi åkt på feber och är helt förtvivlad av diverse anledningar:
Saknar Tindra och Livia (resesällskapet)
Orolig om hon kan gå på dagis "dagen efter detta"
Vill gå bort till Inga och Märta men orkar inte

Tja helt enkelt hårt för en liten prinsessa. Jag och Linus har dragit igång fibern som anlände när vi var bortresta så nu surfas det med höghastighet☺️

Med fibern kom också TV som vi varit utan i nästan 2 år, alla är bänkade förutom Linus som har haft spelabstinens och lindrar den istället🙏

Lite bilder från ännu ett härligt äventyr som vi kan minnas många år framöver:

Likes

Comments


Better Blogging Nouw