Åkte till Åby idag med Lasse och Maila. Började med Lasse i 115 som knäppte av och på nacken hela rundan till och från. Linus missnöjd med ridningen för han kände inte att han hade något framför sig.

Maila gick in och briljerade och slog till med en vinst.

I 125 var det debut för Lasse. Lite småjusteringar på träns och bett gjorde att känslan på den rundan var mycket bättre. Linus sa inte att det var stort men sa efter ritten att han tänkt "vad har jag gett mig in på".
Så kom ut nöjd och kände att vi behöver hitta nytt bett att rida på och stort hopp inför framtiden. Kan erkänna att jag tänkte att "det här kommer aldrig gå"

Maila var inte sig själv ens på framhoppningen. Drog till höger tyckte Linus och gick inte fram. Blev två stopp och hej då tyvärr. Nu blir det vet check på henne i veckan innan ny start.

Imorgon åker vi till Herrljunga med Dogge och hoppar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 381 readers

Likes

Comments

Likes

Comments

Var lite uppgivna ska ovilligt erkännas förra veckan efter Grevagården. Lite tveksamma till start på Åby som är en stor bana och därmed lite skenvarning.

Åkte idag ändå efter byte av dag och tillägg i LB. Positivt tänk efter provande av bett i veckan. Linus trimmat på babygummipelhamstång i veckan som fungerat fint. Det fick bära eller brista lite sa vi.

Första rundan i LB fick sig ett nedslag på ett räcke "fuck cancer" hindret. Även ett tidsfel som alla andra d ponnyer. Var inte en enda som klarade tiden i regional LB. Lite konstigt kan man tycka. Känslan var i alla fall bra och Dogge låg kvar och väntade på Linus signaler.

Dags för LA. Vi red inte fram mycket och sparade verkligen på sprången då underlaget var djupt på framhoppningen. Dogge hoppade strålande på banan. Linus tyckte inte han hittade läget till hinder tre och valde att lägga en volt. Inga fel på hinder. Så nöjda med rundan och sprången. Nu känns det som vi är på G igen.
Så Ljungby "here we come" v.38.

Imorgon gör Lissy debut med Hanny i Lund.

Vi åkte vår älskade b kortsbil till Göteborg idag. Så skönt att veta att Dogge och Hector åkte bra och att vi kan göra på som med en vanlig bil.

Lätt att svänga förbi Maggan med Heidi som varit glad och nöjd hos faster hela dagen. Fick till och med bli målad till katt.

  • 1120 readers

Likes

Comments

Jobben har börjat, nästa vecka börjar skolan för Linus. Tycker att kvällarna redan känns lite för korta. Heidi hinner med ett pass på sin Karamell som hon slutligen bestämt sig för att kalla honom.
När vi fick honom så blev vi lite småsparka då han var lite "jobbig" i stallet och bockade när vi loncherade honom men nu går han från klarhet till klarhet. Verkar inte vara några problem för Heidi att sitta själv och styra runt i skritt och när han travar så görs det i väldigt behagligt tempo.
Han har inga skor på sig och vi tänker att vi väntar ett tag med det.
Ska bli kul att se om Heidis intresse håller i sig☺️
Linus tränar på med dem andra, idag är det backträning i skogen med Lasse och Dogge👍

Till helgen åker Linus med Dogge till Åby för att hoppa en LB och LA.

Likes

Comments

Igår provade vi ett babypelham i gummi på Dogge. Linus tyckte det var lite otäckt i helgen när han bara tog bettet och drog mot tvåkombinationen.

Så igår trimmades han och Linus växlade galoppen mycket för att känna att gas och broms fungerade. Det kändes väldigt bra sa han. Göteborg i helgen får bli en liten värdemätare på det bettet sa vi☺️

  • 1629 readers

Likes

Comments

Hero fick stå för dagens runda. Lilla söta Hero som Linus red åt Sofia idag var jättefin i LB. Blev lite trött i LA men hoppade igenom trekombinationen fint. Tyckte sedan att det blev lite mycket.
Var ingen snäll bana med både tre och tvåkombination. Var elva hinder med fjorton språng.

Dogge åtta fel i LB, kom igång efter tvåan. Hade fyra ner i LA. Linus hittade inte riktigt knapparna på alla linjerna. Bara att ta nya tag inför imorgon.

  • 1980 readers

Likes

Comments

Tävlingsdebut i större tävling med Dogge. Oskrivet kort, allt kan hända. Hoppas på fina rundor.

  • 2079 readers

Likes

Comments

Gott och blandat från SM dagarna i Malmö☺️

  • 2193 readers

Likes

Comments

Idag har vår gamla kompis Fia varit här och fikat. Blir inte att man hinner ses så mycket som man vill när jobb och allt annat kommer emellan.

Kvällsmat hos Familjen Ravik. Bara sitta och prata om allt och inget.

Linus tränade och trimmade alla sina tre hästar för Linda hemma i paddocken ikväll, trots lite ont i ryggen. Stretchade tillsammans på golvet hos Raviks.
Heidi galen i Dawny Maowny, Dagny och vill bära hela tiden.

Imorgon kommer Franzettis och bor hos oss i helgen. Tävling på Grevagården hägrar. Vi hoppas verkligen på bra väder utan regn.

Dogge ska gå LB, LA på lördag och LA på söndag. Hoppas på fina rundor.

  • 2323 readers

Likes

Comments


Better Blogging Nouw