Behövs ingen hundsalong här inte när vi har Peter som klipper. Hallon uppskattar inte alla ställningar som måste till.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 58 readers

Likes

Comments

Tillbringade eftermiddagen hos veterinären för höst vetcheck med Lasse och Dogge. Maila kollades för ett par veckor sedan.

Så skönt att i lugn och ro gå därinne och stämma av sak efter sak och de är helt fit for fight.

Lasse fick sina tänder kollade också då han har skakat lite på huvudet och gått emot bettet lite så kändes som det var läge. Var lite vassa kanter som fixades till. Så nu är det bara att köra på.

Till helgen blir det Värnamo med Dogge. Nytt bett och nya tag. Allt ger erfarenhet nu till att få det bättre. Visst recordet i Dogges statistik visar inte att det är på topp, men många av rundorna har varit väldigt fina i alla fall.

Peter träning igår hos Helena. Mycket trimövningar med bommar och småhinder. Avslutade att hoppa lite större hinder. Skönt att kunna fokusera på träning några veckor för att sedan testa tävling igen. Lasse var i alla fall väldigt fin och det har tagit sig på de två veckorna sedan sist.

Linus måste våga lita på Lasses kapacitet och sitta mer still och inte använda rösten så mycket då Lasse är väldigt lyhörd. Tror vi hittar det snart. Linus ör duktig som kämpar på trots lite motgångar. Skönt med friska hästar i alla fall.

  • 146 readers

Likes

Comments

Ljungby är alltid Ljungby. Så roligt med alla man känner. Tyvärr var ju inte Peter och Heidi med i helgen då det var brist på hästvakt och pingis som hägrade.

Linus saknade Trigger och Lissy lite i helgen. Kul att hoppa de stor klasserna. Nu har vi harvat runt och försökt hitta rätt bett eftersom Dogge blir så stark.

Bästa rundan kom idag i alla fall. Två ner i LA. Det tar sig sakta men säkert.

Nya tag nästa helg. Då åker vi till Värnamo och hoppar LB och LA med babypelham har vi bestämt.

Duktiga Hanny hoppade Lissy så fint i helgen. Satte en nolla.

Borta bra men hemma bäst.

  • 436 readers

Likes

Comments

Skönt att vara hemma en hel helg och fixa. Staket har flyttats, lastbilarna har det fixats och packats i till nästa helg. Avslutade dagen med att hämta hö som vi ska ha tills det nya ensilaget kommer.

Alla fyra hästarna har ridits idag. Lasse och Dogge fick varsin långtur i skogen tillsammans med Anna och Märta. Lasse var på tårna och var tittig. Efter andra galoppen uppför en lång gräsbacke tyckte han att det stod ett stort osynligt monster i skogen och tvärvände. Kan säga att man inte är gjort för att ramla av längre. Som tur var stannade han hos de andra hästarna. Var bara att sitta upp igen. Lite allmänt blåslagen och stel är prognosen.

Linus och Peter var på pingistävling i Trollhättan igår. Peter vann ena klassen han var med i och det gav blodad tand.

Heidi var på sitt livs första barnkalas hos en dagiskompis och var överlycklig. Ville absolut inte gå hem.

Peter och Linus avslutar nu helgen med att hämta öringar med hjälp av ficklampa, hink och grannen Niklas. Det blir de som ska inviga nya lilla dammen som första boende gäster.

  • 1101 readers

Likes

Comments

Tränade för Peter Eriksson igår med Lasse och Maila. Behöver bli bättre och starkare på marken båda två för att hoppningen ska stämma ännu bättre.

Tränade teknik, spänst och styrka samt lite hinder i följd i slutet.

Idag fick Heidi äntligen kläm på cyklingen och cyklade själv på grusvägen.

Inatt kommer Peter hem efter Hollandsfärd.

  • 1503 readers

Likes

Comments

Bilder från Sundbyholm och besök på Sala silvergruva och även höghöjdsbanan☺️

Kan säga att Heidi blev en riktig "skitunge" när hon lekte gruvarbetare.

  • 1877 readers

Likes

Comments

Tränade Dogge och Maila igår. De gick fint med båda två. Linus har lite lättare att komma till hinder med Maila just nu än med de andra.

Maila var supertaggad och verkligen sög hinder.

Nästa vecka är det dags för Peter träning igen. Både Lasse och Maila har turen att få plats då. Skönt att kunna utnyttja tiden och ta med två när vi ändå åker.

Linus, Maila och Lasse är avlämnade hos Linda för vidare transport upp till Eskilstuna. Tävlingarna startar imorgon med 114@5. Går ut lugnt då sista rundan på sista tävlingen inte gav någon fin känsla.

Resten av familjen åker upp imorgon eftermiddag när alla jobbat klart.

  • 2108 readers

Likes

Comments

Linus ridkedig idag för att plugga matte. Gick ut och satte sig i sin lilla lägenhet/kontor. Där har han köksbord, dubbelsäng litet kök och kylskåp med egnainstoppade goda saker som ingen annan, främst lillasyster, får röra.

Lång dag för alla på jobbet idag så idag är alla utom Saga och Maila lediga.

Dogge och Lasse fick sig ett träningspass på banan igår. Linda var här och hjälpte Linus.

Gjorde upp planer för Linus hästar och även Saga och Hugo.
Har bestämt att NU ska Hugo säljas. Kommer aldrig bli en häst som passar Linus tyvärr. Saga ska ridas tre veckor framöver lite kontinuerligt och sedan får hon lite vila.

La upp planer med träningar och tävlingar som passar både Dogge och de stora. Tittade även på vilka kortsiktiga och långsiktiga mål vi har med varje häst.

Nu till helgen så blir det Eskilstuna på Sundbyholm med de stora. Börjar på fredag. Linus åker upp på torsdag och resten ansluter på fredag EM.

Hoppas på fina rundor.

Kan bara konstatera att Lillskrutt blir större.

  • 2401 readers

Likes

Comments

Myser till fångarna på fortet i lastbilen. Heidi ligger inne och sover. Vad ska man göra när man inte har tv att se på i huset!

Det är skönt att vi kan vara i lastbilen utan att behöva vara borta.

Linus kom hem får skolan litelagom förkyld och med huvudvärk efter skolan. Var ändå snabbt uppe i sadeln på banan på Lasse för lite markarbete. Dogge longerades inspänd idag av Peter faktiskt. Gick ok!

Imorgon blir det stan!

  • 2682 readers

Likes

Comments

Ibland är det lite svårt att motivera sig själv när det är lite motigt. Så nu har vi strukturerat upp arbetet här hemma lite och delar lite på arbetsbördan med hästarna.
Kan erkänna att det är lite, men bara lite tungt att gå upp varje morgon vardag som helg och alltid göra allt själv.

Det nya är nu att Peter och Linus faktiskt ska prova att ta två dagar i veckan då de är ansvariga. Känns skönt att känna att man någon morgon bara kan fokusera på att komma till jobbet som en vanlig människa utan hästar. Så imorgon är en sådan dag då man bara kan vara vanlig.

Saga, vår treåring kom hem i söndags. Verkar trivas fint. Blev blixtförälskad i Heidis lilla ponny. Hon började med att rymma ut ur hagen första morgonen vi släppte ut henne. Ville bara ha sällskap. Så Caramell fick snällt följa med till hennes hage. Det hade han inget emot.

Provade att rida henne i tisdags här hemma. Det gick inget bra. Hon var världens snällaste att sitta upp på och kom snällt ut på banan. Sedan hörde hon att Carsmel var kvar i stallet.Då ville hon bara dit. Backade och skrek efter honom hela tiden. Så första ridturen blev inte så lång som vi tänkt. Lasse var ändå på banan samtidigt men han dög inte alls som sällskap. Nya tag på lördag då det är dags för en ny tur.

Maila vet checkades igår eftersom Linus inte var helt nöjd med känslan på Åby. Inget fel på henne. Så nu är det nya tag med henne. Vi har gjort foderbyte på henne nu och lagt till Haymelotan 400. Hon har fallit ur lite grann och veterinären trodde det kunde bero på pälsfällning.
Vi provar en tävling till nästa helg på Sundbyholm innan vi går vidare med ytterligare undersökningar.

  • 2771 readers

Likes

Comments


Better Blogging Nouw