Imorgon åker Peter ner för att hämta hem Linus några dagar. På söndag ska de tävla i Åstorp först. Linus ska hoppa Indis i en 120 klass. I år har han faktiskt bytt till Skyrup Country Club. Det gick inte att vara utlånad till en annan klubb och tävla i eliten som på ponny. Royne och Sofia vill ha med Linus då han rider och bor där nere. Så det blev ett litet tillfälligt byte av klubb så länge han är kvar i Skåne.

På måndag börjar skolan och då ska Linus vara hemma några dagar för att komma igång. Han ska även till naprapaten med ryggen.

Bollen har motionerats hela veckan. Idag blev det lite uteritt på grusvägen utanför vårt lilla ställe. Perfekt underlag nu med lagom mycket tillplattad snö så man kan trava. Hon tycker det är så roligt med snön.

Hallon är inte skendräktig och har gosedjur till valpar längre. Nu är hon med ute precis som vanligt igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 62 Readers

Likes

Comments

Hölls på Flyinge igår och idag. Var för de som av landslagsledningen är uttagna på listorna inför 2018.

Började med gemensam lunch i restaurangen. Linus red på eftermiddagen. Rasmus som är veterinär pratade under lunchen om nya regler att tänka på i år bland annat.
Anton var först ut. Pigg och glad som vanligt. Igår var det fokus på markarbete och lydnad. Var bygg som en lite evighetsbana med bommar och småhinder. Viktigt med rakställt häst. Förvänd galopp tränades det mycket på.
Tips om Anton var att Svante ville att han skulle bli lite lägre i formen. Linus skulle träna på att sänka sina axlar och korta tygeln lite.

Caruso fick Linus med från Royne som häst nummer två. Var så fin hela passet. Kul för Linus att kunna fokusera på sin ridning istället för Mr studsboll. Skämt och sido, Men eftersom Anton varit hemma så har han varit hoppledig i fem veckor och han tyckte det var SÅ roligt. Innan de började gå på de små hindren var han också fin.

Idag blev det bara Anton som åkte. Juri körde dit Linus och Anton. Det var kunder som kom och tittade på flera av de andra hästarna.

Lite större hinder idag men med samma fokus på lydnad och rätt antal galoppsprång. Anton var pigg men Linus sa att han var nöjd.

På förmiddagen så red Linus Bea och hoppade henne i ridhuset med Royne. Alexander hoppade också samtidigt. Rider väldigt bra med små hjälper Och får hästarna att hoppa så fint på rätt sätt. Kan bara konstatera att det är en väldigt inspirerande och lärorik miljö att vara i.

  • 563 Readers

Likes

Comments

Linus kom hem igår till Magic park. Pratade med honom idag och han var nöjd över att bara ha vanlig vardag igen. Började med att rida Indis och sedan skulle Caruso hoppas. Alex skulle komma i eftermiddag och rida och så dåskulle det bli lite pyssel med det.

I helgen är det landslagsläger på Flyinge för Linus.
Två dagar med träning för Svante.

Tveksamt om Bollen åker med. Hon har haft känningar av en hovböld och det är dumt att riskera något inför en spännande säsong. Royne sa att Linus kunde ta en annan häst. Tur de har många☺️

  • 906 Readers

Likes

Comments

....av solen och att bara vara. De skulle precis gå ut från lägenheten när vi hörde av honom nu. Skönt och varmt i solen och han hade badat i poolen.

Här hemma snöar det. Precis varit nere och hämtat ut avmaskning till Bea och Pottan. Vi tog träckprov och de hade mask båda två.

Bollen och Anton var på en mini vet check och var helt ok.

Igår var vi hos Helena med Bollen och Anton. Helen började med att rida Bollen och Anton värmdes upp under tiden.
Anton behöver verkligen träna på att inte smita undan för höger skänkel. Nu blir han lite ormig och vill komma undan i höger varv. Löser det med fart i stället för att stanna kvar jämt på båda tyglarna.

Nu blir det trim hemma i två dagar innan vi åker tillbaka på söndag för ett nytt pass.

  • 1527 Readers

Likes

Comments

Linus kom iväg till Erik igår eftersom flyget gick så tidigt idag. Hugo åkte samtidigt och Andre och Kevin hämtade upp dem på tågstationen. Linus väska var full med saker då han åker direkt till Magic Park när de kommer hem.

Har fått besked om att de är framme på Gran Canaria och att det är varmt.

Här hemma fortsätter ridhusbygget sakta men säkert. Kommer bli bra när vi väl är färdiga, men kan villigt erkänna att det är botten att betala alla fakturor som kommer. Har gått åt mer grävarbete och grus än vad vi först tänkt.

Anton har motionerats idag och Bollen står på tur. Det har börjat snöa ganska mycket, hellre det än regn i alla fall.

  • 1723 Readers

Likes

Comments

Imorgon drar Linus på sin första semester utomlands med kompisarna. Kevin, Andre,Erik,Hugo och Linus är det som åker.

Väskan är halvpackad då vi fixar resten imorgon. Åker direkt till Magic Park när de landar, så nu är det sista natten hemma på ett tag.

Idag blev det en ridtur ute runt fälten. Anton tycker det är lika spännande varje gång, kan knappt skritta av all förväntan. Taktar med spetsade öron och ser jätteglad ut.

Bollen försöker hon också att vara sådär lite småbusig i sin stora kropp.

Båda två ska in på vet check imorgon bitti.

Härlig kväll hos Familjen Ramos igår. God mat och trevligt sällskap. Vilken tur vi har som har så goda vänner att umgås med.

Idag blev det pizza hos Familjen Ramos då resan skulle planeras lite inför imorgon. Vi fick vänta en timme på att pizzorna skulle bli klara. Kan gissa att de hade en bra dag på jobbet☺️

  • 1906 Readers

Likes

Comments

Herregud var tar tiden vägen? Förra nyår stod vi på en strand i Thailand i värmen. I år firar vi nyår med delvis samma vänner i Skövde.

Vad bjöd då 2017 på?

Januari
Kom hem från Thailand till kylan. Åkte med Helena för att titta på häst. Hittade så småningom Bollen på Magic Park.

Februari
Första starterna med Bollen gjordes. Inga ponnyer kvar i stallet nu.
Tittade på gård för att flytta.

Mars
Rundorna med Bollen blev stabila.

April
Blev ingen gård att flytta till då vi inte kom överens om pris. Bestämde att bygga ridhus hemma.
Drammen två veckor. Debuterade 140 med Bollsan.

Maj

Linus satte första nollan i 135 med Bollen och första kvalet till SM var satt. Vi sålde vår stora lastbil då vi trodde att vi skulle flytta.

Juni

Nolla i 140 med placering med Bollen och kval till SM var satt. Rolig tävling över midsommar på Åby. Anton blev ett roligt tillskott och även Bea kom. Maila lämnade oss. Linus åkte efter samtal med Royne och provade på livet på Magic Park.

Juli

Falsterbo var höjdpunkten. Bestämdes att Linus inte skulle gå i skolan.
Vi åkte till SM på Sundbyholm. Bonus då det inte var målet i år. Slutade på åttonde plats totalt.

Augusti

Linus flyttade ner till Magic Park. Roliga tävlingar med Anton och mer stabila rundor.

September

Kvalen till Morgondagens vinnare börjar. Poäng med från Ljungby och poäng med från Flyinge då Linus och Bollen slutade tvåa. Även Anton fick med sig poäng härifrån.

Oktober

Vi fortsatte med poäng i Karlshamn.

November

SM i Billdal.
Slutade på trettonde plats totalt efter ett nedslag i varje runda.

December

Linus kommer med på listan över utmanare inför nästa år som junior.

Jullov firas hemma med familjen samlad.

Thailand nyårsafton

Saga flyttade till Royne och Magic Park

Bästa Bollen som Helena hjälpt oss med så mycketubder hela året. Världens bästa tränare👍⭐️

Bästa Bollsan från SM Billdal finalen

Köpte Eternal Love TT av Karin

Falsterbo

  • 2035 Readers

Likes

Comments

Idag började vi med att åka till Skara Hästsport för att fixa lite saker. Linus behövde bland annat nya strumpor. De går åt på löpande band mu när han rider så mycket. Ridbyxor slits också på ett helt annat sätt. Men han älskar sina Toscana då de inte har några sömmar.

Bollen reds ut tillsammans med Ingrids häst. Anton vilade idag. Skönt att få en dag ibland att bara gå i hage för honom.

Åkte och fikade med Gunnar på Toresäter. Linus hjälpte till att fixa en stor brasa i spisen. Heidi vill bada i innepoolen. Var lite sur över att hon inte gjort det utan bara Linus.

Nu väntar släktmiddag med hela familjen i Istrum.

Peter kommer lite senare då han spelat pingis i Vedum.

  • 2127 Readers

Likes

Comments

Grävarna har jobbat på med vägen runt ridhuset de här dagarna. Nu ser man exakt hur det kommer att bli. Nu är det som att bo mitt i en plöjd åker ungefär. Uppkörd mark och lera överallt.

Linus ridit idag,så gott han kunnat. Var fruset på morgonen idag och han red tidigt.
Nu är hästarna inne och äter hö.

Vi grillade till lunch idag med familjen Ravik vid vår damm. Gick in och fikade efter. Luktar sådär lagom mycket rök nu.

Ikväll ska Linus till Skövde med ett helt gäng med kompisar. Först blir det bowling och sedan blir det middag i stan. Kul för honom att passa på att göra annat och umgås med kompisar nu när han är hemma. På Magic park hinner han inte med den biten alls. Och i vår blir det verkligen bara rida, stall och plugg som gäller. Ska försöka att lösa ekonomisk linje vid sidan av arbetet på Magic Park. Vi kan ju inte försörja honom hela livet☺️

  • 2231 Readers

Likes

Comments

Sista dagen innan jul fick vi startbesked för sista delen av bygget. Det har alltså tagit ganska exakt 6 månader att få.
Startbesk för markarbetet fick vi ju för ca 3v sedan och sedan dess har Froab, den anläggningsfirma som vi använder, jobbat för fullt.
Den ändring av placering som kommunen sa att vi skulle göra kostade oss ca 220 kubik med fyllnadsmassa. Så många lastbilar har det blivit.
I mellandagarna kommer nog det sista göras innan vi är redo för att ta emot själva hallen

Likes

Comments