Haft lite samtal med Linus som har haft en dipp i orken. Ridit massa hästar och jobbat med mycket stallsysslor.
Ska bli skönt att träffa honom i helgen och att Anna kommer ner och hjälper till på lördagen.

På söndag är det tävling i Ljungby med både Bollen och Anton, blir kul att se hur formen är☺️
Känns som att det var ett tag sedan det var en "viktig" tävling. Båda hästarna går "Morgondagens vinnare" som är ett kval till Scandinavium i 1.35. Vore riktigt kul om någon av hästarna får en nolla. Tycker att ridningen har varit stabil men tyvärr har Linus fått med sig något ner ändå. Kanske, hoppas det inte blir så i helgen☺️

Dagens bild från Linus som skickar sina måltider varje dag☺️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var dagis stängt. Vi hade planerat sedan länge att Heidi skulle vara hos mormor och morfar. De skulle åka till barnens hus i Tidaholm. Tyvärr ringde mormor tidigt idag och sa att hon fått feber och inte kunde ha Heidi.
Så då fick hon följa med till skolan idag. Har varit så snäll hela dagen.
När vi kom hem åt vi pannkakor. Gick sedan ut och pysslade lite med Bes och Pottan som kom hem igår. Efter det blev det en tur på vägen först och efter det fortsatte vi på ridbanan med Emilia och Julia. Peter fick sig en liten löprunda på banan.

  • 186 Readers

Likes

Comments

Första helgen hemma på en månad då får man se till att njuta av tillvaron. Vaknade tidigt och fixade hela stallet. Halv åtta körde vi Heidi till Tina där de skulle bada och gå en promenad. Åtta hämtades det halm till lösdriften. Fika hos Peters jobbarkompis halv nio. Tillbaka hem och gjorde klart lösdriften. Lukas Ninas häst utnämnde sig själv till förste medhjälpare.
Städade överallt ute och även inne i stallet. Promenad till Anna och Simon. Lätt lunch och sedan långtur ute i skogen med Nina och Lukas. Lite lagom tittig Bollsa idag. Sedan drog Peter på fest hos Wille. Heidi var tvungen att fixa present till Isabell så då blev det en tur till stan. Hallon satt gint kvar när vi åkte iväg med bilen men ångrade sig tydligen. Vi blev stoppade av en annan bil som såg henne springa bakom bilen. Orkade inte vända så hon fick åka med till stan. Tillbaka hem och tog in hästarna då det börjat regna. Åkte sedan till Anna och Simon för att äta. Precis innan vi skulle åka ringde Linus och sa att han trampat på en geting. Pratade med Jennifer så hon skulle fixa lite salva från stallet att ta på.
Nu är vi i alla fall hemma och har stupat i säng. Linus sa precis nu att foten var lite bättre och att den inte var svullen.
Idag var han med Juri, Sofia och Jennifer i Ljungby på tävling. Åt lunch med Hugo och Ulrika. Imorgon ska Anton hoppas. Kändes väldigt fin idag.

  • 422 Readers

Likes

Comments

Går sakta men säkert framåt med ridhusplanerna. Nu har vi spikat exakta ritningar med Borga, bestämt var dörrarna ska vara och hur ljusinsläppen ska se ut. De ritningarna var tvungna att skrivas på för att sedan scannas in och mailas tillbaka. Bygglovet tar SÅDAN tid. Nu är i alla fall alla papper inskickade med rätt mått, på rätt papper, med rätt scala. Nu ska det tas upp av byggnadsnämnden innan det preliminära bygglovet är klart. De har även skickat ut det på remiss till grannarna. Det sjuka är att när vi har skickat in något så har inte de hört av sig med vad som ska kompletteras utan vi har fått ringa igen och fråga. Så varje sådan tur har tagit så mycket extra tid. Påpekade det för bygglovschefen och då blev han nästan otrevlig. De har ju betalt för att göra det vi betalar för. Skyller på personalomsättning med mera. Sedan fick inte Peter vara kvalitetsansvarig utan det var vi tvungna att hitta en som var certifierad. Det kunde de också ha sagt från början.
Nu är vi på gång i alla fall.
Peter är ute på kvällstur med Hallon i det härliga vädret.

  • 664 Readers

Likes

Comments

Hemma efter en helg hos Linus. Idag skulle först fyra hästar ridas. När första var gjort hade planerna ändrats lite så då stod det sju hästar uppskrivna. Anton var nummer två ut för dagen. Var så fin när han hoppade och blir mer och mer avslappnad. Samtidigt lär sig Linus hur han ska rida honom och lär sig känna igen honom i många olika situationer. Det är det som tar tid säger Sofia. Att kunna läsa av en häst på olika ställen och matcha fram den på bästa sätt utifrån dagsformen. Desto knepigare de ör desto bättre.

Fick rida Gloria idag också, Sofias fina fyraåring. Då satt hon till häst samtidigt med Linus och sa till och visade hur han skulle göra. Framförallt hur han skulle rida innanför spåret för att hon skulle lära sig bära sig själv. Hur han skulle hålla skänkeln och arbeta med sin sits och underben istället för handen när hästen är ung. Hålla ett lagom tryck i galoppen men ändå inte för fort eller långsamt så det blir för jobbigt. Bytena ska göras längre in från väggen så att hon inte kastar sig in i dem.
Jack, storkopian av Trigger, reds ute på banan i solsken.
När vi kom in efter häst tre hade Linus namn satts upp på åtta. Efter lunch när vi kom ut igen så hade ytterligare en häst satts upp, så totalt nio hästar. Royne sa att då blir du stark i dina ben och kan hålla underskänkeln stilla ännu bättre.
Så idag har man arbetat som hästskötare på heltid för en dag. På med grejer, av med grejer!
Halv sex var Linus klar med alla hästarna. Men kurvan går fortfarande spikrakt uppåt utvecklingsmässigt sätt☺️

  • 1132 Readers

Likes

Comments

Åkte ner igår efter träningen med Bollen hos Helena.
Vi åt pizza igår eftersom jag inte var nere förrän kl halv tio. Var så dåligt väder att köra i tyvärr. Märks att det blir höst.
Idag började Linus sju som vanligt. Gick upp med honom på morgonen. Började med att tvätta alla hans kläder. Tvättmaskinen har gått hårt idag.
Linus red hela förmiddagen på olika hästar. Hoppade även Bollen som var jättefin. Imorgon sla Roynes veterinär titta på dem. Linus rider även båda innan hemresa.
Var en sväng inne i Hässleholm för att handla.
Blev tacos ikväll med Jennifer och hennes syster.
Sedan plump!
Förlorade mot Linus som blev näst sist.

  • 1240 Readers

Likes

Comments

Lilla Skruttis som ramlat genom en glasdörr på dagis idag. De lekte i lekhallen och så gick det lite vilt till och Heidi ramlade mot en dörr med glas nedtill. Som tur var blev det skärsår på ben armar och rumpan. Tur hon gillar plåster.
Det som blev besvärligt var att hon nog fick en glasflis i foten som gör ont när hon går. Försökte ta den med pincett men kommer inte åt. Så nu blev det cortisonsalva med kompress och bandage över natten. Hoppas att det drar ut den. Annars blir det besök hos doktorn imorgon.

  • 1651 Readers

Likes

Comments

Då var denna helg också slut. Som vanligt mycket häst men även lite lyx på hotell och restaurang. Kul att träffa Linus och se hur han har det på tävling när det är 10 hästar som är med.
Linus red 2 av dem men får hjälpa till med diverse saker i stallet. Gick lite lättare när jag och Anna var med, min uppgift gick ut på att vara vattenbärare☺️

När vi kom hem var Heidi taggad igen på lite ridning, säger att hon vill rida själv vilket innebär att jag inte ska hålla i hästen. Känner att det är nog lite tidigt men vi travade iallafall mer än vad vi gjort ngn gång idag 👍

Likes

Comments