Fy för vädret just nu. Har haft två helt ok dagar med snö, igår kom det hemska regnet och förstörde. Idag är det blåst, regn och massor av lera tyvärr.

Har diskuterat lite lätt under hösten om vi skulle åka på en resa till solen. Kommit fram till att vi inte haft något resesällskap som kunnat åka med oss. Och utan resesällskap tycker inte Linus det är roligt.
Så vad gör man då?
Jo sa lite på halvt skämt att vi skickar väl Linus ensam till solen med kompisarna. Pratade med Therese Brandt som inte tyckte det lät så illa.
Blev bestämt att Kevin, Andre, Hugo, Erik och Linus åker till Playa Del Ingles en vecka i januari. Julklapp skulle ju ändå fixas och vad är väl bättre än att få än en resa? Skönt att bara komma bort och göra något helt annat än att vara i stallet. Linus har ju på grund av ridning, jobb och annat varit lite isolerad från kompisar under hösten. Men nu händer det! En hel vecka borta med bara dem. Stämde av med Royne för länge sedan om en eventuell resa i januari och att Linus då skulle vara ledig. Idag betslade vi och nu är det då bara att räkna ner. Men först ska vi fira jul i Borås hossyster yster.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 37 Readers

Likes

Comments

Fy för snön som kommit. Bara så lite så det stör genom att vara halt och kallt.
Bollen är igång igen efter en veckas lugn.

I helgen är det tävling för Anton. Han är anmäld till Flyinge. Två klasser är han anmäld till 135 och 140. Får se om hn hoppar båda eller en klass sa Royne. Linus vill gärna prova att hoppa en 140 som sista innan tävlingarna är klara för i år.

Känns som vi går in i dvala kust nu. Bara så mörkt och tråkigt ute nu.

  • 320 Readers

Likes

Comments

Igår åkte Vi uppåt Västerås för att lämna in b kortaren hos Alfab. Heidi fick en övernattning hos familjen Ravik.
Fick en trevlig stund med Erik på kontoret. Vad har vi lärt oss idag då? Jo, att 8 anställda på Alfab nästan äter upp sex kilo godis på bara ett par dagar. Några fina mössor som ska hålla oss varma fick vi med, med rosa såklart.
Nu är det lite småfix som ska fixas med bilen.
Åkte tåg hem!

Något som är helt nytt är att det blir en liten semestertripp till Playa Del Ingles för Linus med kompisar i januari. En glad överraskning till är att Linus börjar på skolan på distans den 22/1 2018. Ekonomiinriktning blir det.

Nu blir det kväll här hemma tillsammans med familjen Ravik.

  • 568 Readers

Likes

Comments

Bollen har fått två lugna dagar i hagen. Snö har det kommit så idag åkte det på Snösulor och brodd.
Linus har mycket att göra i Skåne. Var flera visningar av olika hästar i veckan.
Igår skjutsade Jennifer Linus på massage i Hässleholm så han var lite mör i kroppen idag.
Lite ont i armen efter sprutan mot tbe i söndags också.
Längtar till våren redan innan vintern ens börjat.

  • 979 Readers

Likes

Comments

Bästa Bollsan som bara gör sitt bästa hela tiden. Lite tajt i tvåkombinationen som hon rev ut. Men så fint hon hoppar med Linus. Blir bara finare ju mer man älskar henne☺️
Avslutar säsongen med en 13 plats och placering av 58 starter. Visst lite stolpe ut med ett ner i varje runda men bara ta sig till final med fyra fel är stort när det hängde på håret då det var många nollor.
Innan start idag var vi väldigt nervösa på läktaren och sa att hoppas det blir en nolla eller fyra fel. Det gick vägen!
Så glada över Linus och Bollens prestation. Nu ser vi fram emot ett spännande 2018 med Bästa Bollsan. Jennifer har gjort fina knoppar på Bollen och hjälpt till☺️ En fin helg helt enkelt!

  • 1216 Readers

Likes

Comments

Så rolig dag tillsammans med Syster yster och hennes väninna Therese. Stort tack till Jennifer som knoppade så fint och fick en ofrivillig joggingtur i snabbt tempo då Helena ville ha andra bakskydd till Bollen.
Nu är vi hemma och tittar på seniorerna på tv. Thaimat väntar.
Trots ett ner så är Linus och Bollen vidare till final. Så roligt!

  • 1388 Readers

Likes

Comments

All är på plats.
Bollen trimmad och fixad☺️

  • 1524 Readers

Likes

Comments

Linus åkte på förmiddagen från Magic Park till Billdal. Peter åker dit med Hallon när han slutar. Innan dess ska en halmbal fixat till bebisarna i lösdriften.
Alla saker med i lastbilen som står startklar.
Anton ska med utan att tävla då det är dags för honom att nu efter en månad hemma tränas och ridas igång igen. Har blivit mycket hage för honom nu som han känns lite trött på.
Blåser storm här idag tyvärr.

Iväg mot SM då! Känslan ? Det får gå som det går även om felfria rundor är drömmen.

Ute SM i somras och komma åtta känns långt bort nu. Som en dröm som man drömt. Vill uppleva det igen.

Vem betalar allt då?
Jo vi föräldrar sliter med att få ihop allt. Inga sponsorer som går in och hjälper till med pengar. Vi arbetar heltid båda två och får det på något konstigt vis att rulla. Visst vet vi att utomlands tävlingar i år kanske gett rutin som varit toppen att ha med i bagaget, men det har vi helt enkelt inte fått ihop det till. Bättre att spara pengarna till dess att Linus är riktigt redo att visa vad han går för. Varit ett mellanår i år som gett oss ett väldigt roligt och avslappnat år. Hästarna byttes ut och Dponnyn också och Bollen och Anton köptes in.
Stora lastbilen såldes för att Linus skulle kunna få material att sitta på under sin juniortid.
Det har inte varit någon som stått där och tittat på alla Linus rundor. Han har kunnat hitta knapparna på Bollen ihop med Helena och satt en tävlingsplanering som gjort dem sammansvetsade. Och det har räckt långt för oss. När vi köpte Bollen var målet att under hösten rida morgondagens vinnare och göra det så bra så chansen att rida På Scandinavium skulle vara inom räckhåll. Nu står vi här i november och har det inom räckhåll, kommit åtta på ute SM och startar på inne SM i helgen. Hur det än går i helgen så har det lätt varit värt allt slit och jobb under året.

  • 1658 Readers

Likes

Comments

Packat sadelskåp och foder. Täcken till Bollen så att hon inte ska frysa i Billdal.
Samtidigt packar Linus Bollen och Jennifer på Magic Park. Sadelgjord, sadel, träns och trimträns. Allt som behövs för tävling är verkligen spritt på två ställen. Efter samtal om packning i telefon med Jennifer så har vi allt under kontroll.

Linus badade Bollen idag och så fick hon stå på tork i solariet. Mysigt!

Imorgon bitti åker de upp till Billdal med sex hästar. Peter åker härifrån med Anton och lämnar honom hos Anna och Clara innan han åker med sakerna till Linus och Bollen.
Resten av familjen ansluter på fredag eftermiddag. Helena och Linus träffas i Billdal på fredag då hon kommer med sina hästar.

Godkända vojlockar är packade, Jennifer tyckte nämligen att några var mindre fina. Så hon och Linus har bestämt lite var. Har fått en så fin mörkblå från Skara hästsport som Linus ska ha på söndag om han går till final har han bestämt.

Vi håller alla tummar för att det ska gå bra. Men det är många bra och man ska ha lite turen på sin sida också. Allt ska stämma för att det ska lyckas.
Men men, vi har mycket annat roligt framför oss också som väntar. Scandinavium hägrar i februari och annat roligt i vår.

Hallon är första packare och vaktare här hemma. Vi har inte bestämt om hon får åka med än. Det har hon dock gjort! För henne är det självklart att det finns en plats i framsätet bredvid Peter imorgon.

  • 1748 Readers

Likes

Comments

... tävling för inåt med Bollsan.
SM väntas till helgen. Bollen är kvar nere hos Linus på Magic Park och trimmas. Ska hoppas en sista gång innan de åker dit.
Håller alla tummar för henne och Linus nu. Vill verkligen att de ska få lite tur och ha lite stolpe in. Men vi har verkligen inga förväntningar. Det är många duktiga ryttare som är med. De kan bara göra så gott de kan och sedan får det räcka så långt det går.
Kul blir det i alla fall. Vi bor hos Anna och Clara. Anton åker med ner och åker med tillbaka till Magic Park på söndag. Han har inte riktigt tävlat färdigt än för i år.

Linus hörde av sig förut. Börjat jobba kvart i sju och slutade 17.53. Skickar alltid ett sms när han slutat. Långa dagar med tufft jobb samtidigt som han får rida fina hästar. Utvecklas ridmässigt gör han verkligen, men kroppen måste orka och hålla också.

  • 1930 Readers

Likes

Comments