Som sagt i förra inlägget så har jag tagit studenten! Som man har längtat, ÄNTLIGEN!

I tolv års tid har jag sett fram emot den dagen, den dagen som jag skulle få ta studenten. Att jag skulle få stå där med studentmössan på huvudet, med stor glädje pirrande genom hela kroppen och en längtan att äntligen få springa ut på skolgården in i famnen av min familj, släkt och vänner. En sån där känsla som man nästan bara får uppleva en gång i livet. Och herregud vilken känsla det var. Ännu idag, lite över två veckor sedan jag faktiskt tog studenten, känns det overkligt. Overkligt att jag har lämnat min skola, lärare och min älskade klass. Jag har alltså inte något sommarlov, utan nu vänder jag på bladet och går ut i ”vuxenlivet”. Det är verkligen helt sjukt att lilla jag har tagit studenten, jag kan verkligen inte förstå att jag har orkat mig genom dessa tolv år med all dess studerande. Och vad kommer hända nu? Hur kommer min framtid att se ut? Det är något som jag nu ska försöka att ta reda på, och roligt kommer det bli. Det är nu dags för ett nytt äventyr här i livet!

Min student startade tidigt på morgonen hemma hos mig, jag gick upp i sällskap med Moa som var min stöttepelare den morgonen. Med nervositeten i halsgropen började jag att fixa mig innan Hanna och Rebecca kom över för att fixa det sista tillsammans. Vi lyssnade på musik, hoppade omkring och var överlyckliga, för idag var det våran tur att ta studenten. När vi var färdig fixade och studentmössan var på började klassen att anlända hem till mig för Champagnefrukosten. Vi alla kramade om varandra, tog massor av bilder tillsammans och satte oss sedan till bords för frukost och sedan delades ”Klassens nomineringar” ut.

Efter att våra handledare anlänt och vi delat ut blommor och presenter gick vi mot Rudbeck för student ceremonin. Känslan när man klev in i ljushallen mötandes av alla studenter var obeskrivlig. Hela rummet var fyllt av en sådan stor glädje och alla ropade tillsammans ”Vi är Rudbeckianer”, för ”En gång en Rudbeckian, alltid en Rudbeckian”. Och så är det verkligen! Efter tal, sång och en massa firande gick vi mot Gamla huvudbyggnaden, betygen delades ut och vi sa hej då till våra lärare. Sen var det dags, det var nu vår tur att springa ut från Gamla huvudbyggnaden, sjunga studentsången och sedan springa till våra förädlar, släkt och vänner. För nu, nu hade vi tagit studenten!

Efter en massa kramandes och fotografering samlades alla upp igen för studentpromenaden genom city. Sedan var det dags för flaket. Jag måste säga att flaket var höjdpunkten på studenten. Att åka runt och möta allt folk, dansa, sjunga och ha roligt med klassen en sista gång. Herregud vad roligt det var. Efter någon timme var det dags att kliva av flaket och ta sig hemåt. Väl hemma väntade familj, släkt och vänner på en. Efter god mat, presentöppning, fika och massor av kramar svirade jag om och väntade in resten av klassen innan det var dags att tillsammans ta sig mot den stora studentfesten på Publik. En sista gång, tillsammans med alla.

Min student var verkligen den bästa, när jag tänker tillbaka på den dagen kan jag inte göra annat än att le. Nästan så att jag får gåshud och tårar i ögonen när jag tänker tillbaka på den dagen. Jag skulle vilja tacka alla som gjorde min studentdag till den bästa dagen i mitt liv (hittills), speciellt tack till min familj och Moa som hjälpte att fixa allt med champagnefrukosten och min mottagning. Vad skulle jag ha gjort utan er, ni är guld värda. Tack! Och klassisen, kära NA14C, tack för dessa tre oförglömliga år tillsammans. Jag älskar er!

Kram, Mathilda


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej allesammans, det va ett tag sen sist! 

Mycket har hänt sen senast, jag har tagit studenten! Men det berättar jag mer om en annan gång. Just nu sitter jag på Arlanda med en kaffe i handen och väntar på att få boarda mitt plan mot Malta. Firade midsommar i Visby med stora familjen och vänner, så igår tog jag flyget till Arlanda och checkade in på Clarion hotell. Det är verkligen så smidigt att bo på hotellen här på Arlanda innan resan, att slippa stressa på morgonen är guld vört. Det ska bli så skönt att komma tillbaka till värmen och att få träffa Moa igen, fast det var ungefär en vecka sen vi sågs sist. Vi har planerat in lite utflykter men annars ska vi bara ta det lugnt hemma hos henne vid poolen. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och hoppa på planet. Ha det så bra!

Kram, Mathilda

Likes

Comments

Igår bestämde jag mig snabbt efter ett frisörbesök på Öster mälarstrand att hoppa in i bilen och hälsa på hemma hos Emma i Örebro. Vi åt lite mat på saluhallen och tog sen en shoppingrunda på stan innan vi hoppade in i bilen och körde mot Västerås. Idag var jag iväg till skolan för lite dans med klassen, mötte senare upp Rosalin för lite badminton och gym. Nu har jag precis klivit ur duschen, ska ta och fixa till mig lite och sen äta en middag med familjen. Imorgon ska jag hämta upp min guddotter och hitta på något mysigt med henne, hinner inte träffa henne lika mycket som jag gjorde när vi bodde kvar i Strömsholm så det ska bli roligt att få spendera dagen med min lilla flicka imorgon.

Kram, M

Likes

Comments

Igår vaknade jag till nyheterna om en inställd lektion vilket betydde en ledig tisdag från skolan. Hade sen ett inplanerat möte med våran inredare Mimmie, ska bli roligt att se hur det vi planerade kommer se ut. Senare på kvällen åkte jag iväg med mamma för lite shopping. Nu ska jag sminka mig lite och springa iväg till skolan.

Kram, Mathilda!

Likes

Comments

Sista dagen på påsklovet spenderades med familj och vänner hemma i Västerås. I går hämtade jag upp Moa i Strömsholm för en roadtrip. Satt i bilen i drygt tre timmar och bara åkte runt och kollade överallt, på kvällen kom lite vänner över på middag och idag har det varit sista dagen på detta påsklov, har bara tagit det lugnt hemma och pluggat lite inför kommande prov. Imorgon börjar skolan igen och det ska faktiskt bli skönt att komma tillbaka, verkligen inte långt kvar till studenten nu.

Kram, Mathilda!

Likes

Comments