Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det går bra nu.  Träningen är i gång för fullt. Jag har kommit igång med träningen och det är jag jättestolt över faktiskt. Satsar på att jag ska träna 3-4 gånger per vecka och då ska jag gå/springa i löpmaskinen. Idag tränade jag dag 2 av 4. Utöver det vill jag också gå på olika pass som Friskis och Svettis erbjuder. Mitt kort på Friskis och Svettis går ut den 13 oktober. Jag får verkligen få ut det mesta av det till dess. Sedan har jag ju ett till gymkort på fitness 24/7, så ambitiöst va? Visst visst...

Jag ska börja läsa igen. KUL! Jag hade lite ångest över vad jag ska göra nu efter examen, ska jag "bara" jobba och inget mer? Det är inte likt mig och göra bara en sak. Under studietiden pluggade jag heltid alltså 100% och jobbade 65% som undersköterska. Så nu efter examen hade jag liten ångest över vad jag ska göra med mitt liv haha. Jag vet jag är skum människa ibland. Men men sån är jag. Hur som helst jag kollade runt om liu om det finns några kurser som är öppen för senanmälan som jag kan söka mig till och jag fann några intressanta kurser. Bland annat en kurs som heter Engelska 1, grundkurs 30 hp blev jag väldigt intresserad av. Men då krävde dem att man har läst engelska B eller engelska 6 som det numera heter. Det har jag ju inte läst, så nu ansökte jag om engelska 6 på Infokomp, vilket jag blev antagen till. Nu ska jag börja läsa det wiiiii :)

Sedan ansökte jag om ett annat kurs på Linköpings universitet. Kursen heter så mycket som; Den akademiska skrivprocessen. Det är en kurs där man lär sig bland annat att skriver egna texter efter givna förutsättningar, samt granskar andra studenters texter i muntliga och skriftliga uppgifter. Det kommer att vara väldigt spännande :). Den sistnämnda kursen vill jag läsa för att jag har funderingar på att bli författare en vacker dag så jag förbereder mig så så sätt. 

Äntligen en helg jag är ledig, har jobbat tre helger i rad :)

Saker jag ska göra i helgen: * Träna*baka*vila*blogga mktLikes

Comments

Att göra något man aldrig trodde att man skulle göra.

Asså när blev allting så komplicerad? Saknar verkligen när jag var liten och livet var så bekymmerslöst och framtiden var så ljus. Man längtade efter att bli vuxen och erövra världen. Man hade så tydlig bild av vad som var rätt och fel och man kunde se allting i svart och vit. Nu pratar jag om att jag var världens klokaste unge, men jag tänker faktist ibland att jag var smartare när jag var yngre. Nu känns det som att skillnaden mellan rätt och fel är hårfin och det finns absolut inget som är svart och vit i livet.
Usch! Jag måste bli bättre människa och få tillbaka mitt gamla jag.
Nu ska jag sluta filosofera. Idag är jag jätteförskyld och därför gick jag inte till jobbet. Det var verkligen en jättesvårt beslut att lyfta på luren och ringa ringa jobbet och sjukanmäla mig; för att jag vet att det är väldigt svårt att hitta någon ersättare. Jag vet att mina kollegor kommer att slita ännu mera för att försöka täcka allting. Sjukvårdspersonal är hjältar!
Hade huvudvärk och frössa hela dagen. Det är så tråkigt att vara ensam när man är sjuk. Men sånt är livet, you born alone and you day alone.
Nu ska jag vila och ta hand om mig i två dagar sedan hoppas jag att jag få kunna jobba på fredag. Imorgon kommer Fadumo (min kusin) från Norge. Jag har inte träffat henne på
länge och det kommer att bli jättekul o få träffa henne.
Peace✌🏽️

Likes

Comments

Välkomna

Mitt första inlägg ever! spänningen är topp. Mitt namn är Fathi och är 24 år gammal. Jag har precis taget sjuksköterskaexamen från Linköpings universitet, vilket jag är jättestolt över. Efter 10 år i Sverige är jag sjuksköterska, nästan overklig känsla. Jag jobbar på Universitetssjukhuset i Linköping, vilket jag stortrivs, än så länge. Det är alltid stressande att börja ny jobba, men när ens nya jobb handlar om att rädda liv, då är det extra stressande, men positiv stress oftast. Och jobbet vi gör ger så mycket tillbaka och jag ölskar det. Mitt favorit uttryck just nu är "Its a beutiful day to save lives", ett uttryck som Dr Derek Shepherd använder sig mycket av i serien Greys Anatomy, vilket jag förresten tycker är en helt top 3 serie av mina favvo serier of all times.

Tanken med bloggen är att skriva av mig om mina känslor och om vad jag tycker och tänker om olika saker och ting. Jag kommer att skriva en del om hur livet i Sverige är för en ung, mörkhyad, muslimsk tjej med slöja och allt många gånger "skit" man får från omgivningen och den ständiga frågan: Vad kommer du ifrån?

Jag kommer även att blogga en del av kost och träningen, vilket jag gör för min egen skull då jag verkligen behöver komma igång med träningen och få tillbaka min förlorade form. Usch! Vad sorgligt det lät, men det är ju sant! Fy, vi går vidare.

Jag hoppas att mitt blogg kommer till nytta för unga tjejer i samma situation som jag och även till alla andra som kan ha nytta av det jag kommer att skriva om. Nu ska jag dra till gymmet, så jag lever som jag lär hehe :)

Häng på!

Puss och kram

Likes

Comments