Februar

Hei Hei !

Forrige uke gikk ganske fort, jeg skjønner ikke helt hvor dagene ble av, men borte ble de vertfall.
Dagene gikk stort sett til "jobbing" og avslapping hjemme. Men ukens høydepunkt var en Åsane tur med mamma,lillesøster & storesøster, hvor vi brukte litt tid på å dille rundt å tok en usunn men god lunsj å bare pratet mye sammen. Noe som var utrolig koselig å fint etter gammelt. Er dessverre ikke ofte vi jentene finner på noe sammen fortiden, så det var virkelig ukens høydepunkt.

​Og uken sluttet ganske så koselig med ett besøk på Os, hvor vi maste mye og endte opp med å gå en tur ned til haljem på kaien for å se på fergene som går der, og hadde en liten "lunsj" pause, noe som også var utrolig koselig.  

Hvordan var deres uke ? 

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

Likes

Comments

Februar

I går startet jeg uke nummer tre i praksis hos BR. Jeg har til nå bare hatt 15 timer i "jobb" hver uke, men så langt har det gått over all forventning. Uten å virke høy på meg selv så vi jeg si at jeg lærer fort og at jeg faktisk mestrer det.

De to ukene som har gått forbi har jeg møtt mange nye folk, jeg har lært meg hvordan en kasse fungerer, jeg har lært meg hvordan man priser varer, tar imot kunder, og hvordan man plasserer ting i en butikk. Og så langt elsker jeg det. De jeg jobber med er så utrolig dyktige til å lære bort ting, og det er så god stemning når jeg er der. Jeg har rett og slett blitt att imot med åpne armer.

Nå består dagene mine av noe som betyr noe, og noe å gjøre på å det føles så bra. De største forandringene har vært mange. Blant annet så er jeg ikke lei av min egen stue lengre, siden jeg får kommet meg ut om dagene. Jeg har fått ett mer sosialt liv, og jeg har kommet meg i aktivitet.

Men de største forandringene er hvordan jeg har det med meg selv. På bare to uker har jeg klart å komme meg over overflaten, jeg føler jeg gjør noe utav livet mitt og jeg føler meg fortjent til pengene jeg får. Jeg kan våkne med ett smil hver dag å vite at jeg skal gjøre noe annet enn å sitte hjemme hele dagen, og at jeg kanskje får bidratt med å gi noen andre en fin dag. Og det er dette jeg vil gjøre. Det er en slik jobb jeg vil ha. 

Så nå er jeg på uke nummer tre og er klar for utfordringene som dukker opp, å jeg gleder meg til de neste ukene som kommer, for jeg vet at jeg blir mange erfaringer rikere, og at jeg slipper å sitte hjemme hele dagen.


Likes

Comments

Februar

Den første måneden i det nye året er over. Den har vært både god og dårlig, men for det meste god.
Og januars høydepunkter var vell at jeg fikk en praksis plass, og jeg trives veldig godt der. Pluss at jeg fikk ordnet meg en ny frontrute på min lille stjerne så det var veldig greit, da den skal på godkjenning i mai. 

Januars nedtur var siste helgen før februar.  Og grunnen til det var fordi vi feiret 45 års dagen til onkel, ( Det var forresten veldig gøy), men senere den kvelden fikk vi telefon om at min lillebror hadde vært i trafikk ulykke, så jeg og samboeren min satte oss i bilen for å kjøre til der han var. Begge bilene som var involverte var såpass knust at de skal kondemneres. Brannvesenet, ambulansen og politiet kom på stedet før oss, og sjekket de som var med i ulykken. Og heldigvis var det bare biler som ble skadet, å ingen mennesker. Så de hadde englevakt.

Så nå​ jeg vil si takk for januar og velkommen februar. Håper du har noen høydepunkter du også, og minimalt med nedturer ! 

Hva var deres januar høydepunkt ? Likes

Comments

Februar

​Nummer en:
​Hver morgen i uken står forloveden min opp før meg, ofte tre timer før eller to timer, kanskje til og med fem timer før meg for at han skal på jobb. Og hver gang før han drar kysser han meg enten på pannen eller på skinnet og sier han elsker meg.  Også legger jeg meg til å sove noen timer til, og når jeg våkner er det alltid en god morgen melding som har tikket inn. Og det er en fantastisk start på dagen.

Nummer to: 
Jeg er snart 20 år gammel, og bor for meg selv, men hver kveld før jeg legger meg så sender jeg alltid meldinger med mamma &  pappa, og de avsluttes alltid med en natta melding. Vell, enkelte ting vokser man aldri fra.

Nummer tre: 
Jeg har en så god venne gjeng rundt meg, og vi finner på mye gøy sammen. Og uansett hva som skjer så vet jeg at jeg har de rundt meg.

Nummer fire:
Når jeg går på ute blant folk og ser ett eldre par som går hånd i hånd sammen, eller sitter på en benk i Bergen by å mater fuglene sammen. Jeg bare elsker det jeg ser da, og tenker ofte over om de har vært sammen så lenge som det ser ut til, og tenker på hvor fint det må være å ha blitt gammel med noen man er glad i.

Nummer fem:
Enda en ting som gjør meg glad er å tenke på at selv om ting ikke alltid ser så bra ut, eller det ser ut som at ting aldri går riktig vei, så ordner det seg alltid på side 17. Man må bare ha god tålmodighet. 

Har dere noe som gjør dere glad ?Likes

Comments

Januar

Jeg har alltid vært en av de heldige, jeg har alltid hatt både mor og far hos meg, i snart mine 20 år. Jeg er oppvokst med at mamma var hjemme hver dag i mange år, og min far på jobb, og der etter kom han hjem til oss. Jeg har vert så heldig å hatt de begge ved min side, uansett hva.

.Jeg er oppvokst med at jeg har lært meg hva kjærlighet mellom mor & far er, det er noe utrolig, det er noe man virkelig ser og legger merke til. Den er god, varm, og givende for barna.
Og jeg skal si det som det er, at om jeg noen gang vokser opp til å bli i nærheten så god, fantastisk, givende, og like flink til å håndtere ting som mine foreldre, så skal jeg jeg virkelig være heldig. For de har uten tvil gjort en god jobb.

Så dette innlegget vil jeg dedikere til en mann jeg ser opp til på mange måter, en man jeg respekterer mer enn noen andre menn i verden. En man som virkelig fortjener det uten at jeg må tenke igjennom om jeg skulle skrive dette innlegget eller ikke.

Jeg vet selv ingenting om hvordan det er å være en pappa, og hvilket ansvar som kommer med den tittelen. Men jeg kan tenke meg at det er utfordrende, slitsomt, tidkrevende, og kanskje til og med morsomt, fantastisk og givende til tider. Jeg vet at min mor kan mye, og jaggu er hun fantastisk, men ofte syntes jeg at pappa ikke får like mye ros som han også fortjener. For jammen kan pappa mye også.

Min far er fantastisk på mange måter. Han er sterk, tålmodig, givende, sarkastisk til tider, og god tvers igjennom. Helt fra jeg var en liten jente har jeg alltid sett opp til pappa, jeg har alltid beundret måten han takler ting på og hvordan han taklet alle oss fire barna.

Min far er god. Han tar vare på mamma, og han tar vare på meg. Han gjør dagene bedre, og gir meg en trygghet. Han har kanskje tre prinsesser, en prins og en dronning. Men han er virkelig en stor konge.

Og noe av det jeg liker best ved han er at i alle år har han stilt opp for meg, han har lært meg forskjell på rett og galt, han har hjulpet meg med lekser, lært meg å vise empati, og han har lært meg at man aldri må la noe knekke en ned, for man må være sterk og alltid tro på seg selv. Og selv nå når jeg snart er 20 år gammel, har han ALDRI bedt om noe tilbake, eller forventet noe som en takk. Men han fortjener en takk, og noe så mye mer enn det.

Jeg ville egentlig bruke dette innlegget på og gi foreldrene mine litt skryt, for både min mor & min far er begge gode og fantastiske. Men jeg ville gi pappa litt mer enn mamma i dag, av den grunn at pappa har bursdag i dag.

Så gratulerer med dagen verdens beste pappa. Ønsker deg en super dag, og håper den blir like fantastisk som deg. Og håper du vet selv hvor fantastisk du er, og hvor mye vi setter pris på deg. For selv om vi ikke viser det hver dag så gjør vi det.

love you, daddy !
Likes

Comments

Januar

God kveld ! 

Dagen før i dag, altså mandag var for meg en ganske så fin dag. Jeg hadde min første dag i praksis, hvor jeg var i fem timer. Fem sammenhengende timer med opplæring og kun trakking.  Og for min del var det igrunn supert.

Jeg har vært så lenge og hatt så mange dager å gjøre ingenting på, jeg er så lei av stuen min og den følelsen jeg hadde når jeg var ferdig for dagen i går var herlig, jeg vil gjerne kjenne på den følelsen så ofte som mulig. Endelig kunne jeg stå opp, se frem til dagen, og når jeg var ferdig for dagen så kunne jeg sitte meg ned og tenker over at jeg hadde gjort noe med dagen min. Jeg hadde faktisk bidratt, blitt litt klokere og vært fysisk aktiv siden jeg byttet på å stå i ro og det å gå rundt i over fem timer i strekk. Og det føltes så bra.

Og mye av det som gledet meg med gårsdagen var at jeg var sosial, fikk møte mange nye mennesker og "jobbe" med to som var veldig hyggelige. Og det beste av alt er at jeg skal få ha slike dager tre dager i uken vertfall frem til 24. mars. Så gleder meg til å se om dette er noe som passer meg, og om jeg mestrer dette.

Og allerede i morgen er dag to, noe jeg ser veldig frem til. Selv om jeg da skal "jobbe" fra 16:15 til 21:15, skal bli spennende og få tilbrakt en ettermiddag borte fra huset til en forandring. Så håper dette blir en fin tid, og at jeg er flink nok til å ta til meg det som jeg blir lært.

Wish me good luck, Cucks ! 

Likes

Comments

Januar

Hei Hei !

Jeg ville gjerne fortelle dere om ti ting som irriterer meg, som kanskje ikke alle vet om. Kanskje det til og med irriterer dere ?

Nummer en: Når hjørneskapet på kjøkkenet i huset står åpen av ingen grunn. Er ikke få ganger iløpet av en dag jeg må lukke hjørneskapet jeg har på kjøkkenet fordi enten samboeren min har glemt å lukke det eller jeg selv glemmer det. Og når det som oftest skjer er det rett etter en av oss har tatt utav oppvaskmaskinen.

Nummer to: Når man går forbi folk man har hatt mye med å gjøre på butikken og de ikke engang sier hei. Selv om en ikke henger sammen eller er med hverandre, og om man skilte lag som venner, men de allikevel ikke engang gidder si hei til deg på butikken, og helst går en annen retning når de ser deg så blir jeg irritert.

Nummer tre: Når folk kommer på besøk til en og har med seg noe så lite som en brus flaske, eller en snus boks og de drikker opp brusen eller snuser siste snusen før de drar, men når de drar så lar de det bare så igjen på bordet helt tomt isteden for å legge det i bosset etter seg før de drar.

Nummer fire: Hver gang jeg får spørsmålet "Hvorfor var du så dum og tok sertifikatet på automat?". Ja jeg tok det på automat bil, og ja jeg vet jeg ikke kan kjøre manuell bil om min egen bil en dag finner ut den vil gi seg for godt. Men på grunn av en kronisk sykdom så var det best for meg og gjøre det på den måten.

Nummer fem: Regn. Vil si det er litt ironi i det, da jeg bor på vestlandet og skulle ha blitt godt vandt med det etter snart 20 år. Men jeg kan ikke fordra det og det å gå rundt med regn jakke, eller det å måtte kle seg etter å ikke bli bløt på bena eller armene. Jeg må si at hver gang jeg våkner å hører at det regner så begynner jeg dagen med å være irritert.

Har dere fem ting som irriterer dere ?

Likes

Comments

Januar

Hei Hei !

I dag var jeg treg opp av sengen, har blitt en vane å sove lenge de dagen jeg overhodet ikke skal noen ting. Men det skal endre seg fra neste uke av, jeg skal skaffe meg bedre rutiner, og følge de.
Frokosten bestod var de groveste knekkebrødene jeg fant på Coop, tre cherry tomater, leverpostei, krydder skinke, ett eple, og åtte skiver agurk. Å det smakte godt! Kanskje på tide med nye matvaner også, bli litt sunnere tror jeg.

Hva dagen i dag bringer vet jeg ikke, vet bare at bilen min skal helst stå parkert til mandag, men det kan jo endre seg det også. Det er jo fredag, så folk har jo fri fra jobb de neste dagene, så man kan vertfall være litt sosial med andre. Får vertfall håpe dagen bringer noe godt for både meg og andre.

Nå skal jeg sette på en film og vente på samboeren min som nettopp ringte å sa han var tidlig ferdig på jobb i dag. Så blir det vell litt avslapping.

Hva hadde dere til frokost i dag ?
Ønsker dere en super helg !


Likes

Comments

Januar

Hei Hei !
Tenkte jeg skulle komme med ett enkelt og godt middags tips, som jeg & samboeren min hadde til middag i dag. Og siden jeg er glad i salat så måtte vi jo ha det ved siden av også. Og jeg lover dere at det er knall godt !

Oppskrift på salaten jeg hadde ved siden av i dag er:
Ingredienser:
- Ett Rødt eple
- En Gul paprika
- En Løk
- En Halv boks mais
- Litt sitronsaft over
- Isberg salat

~ Kutt opp alt sammen, og bland i en passe stor bolle. Tilsett den mengden sitronsaft du selv vil ha.
Også har du en salat som smaker godt, er også god med Cherry tomater i !


Oppskrift & fremgangsmåte på pølsegratengen er:

Ingredienser:
- En løk
- Ost 
- Passe mengde makaroni etter antall en skal lage til
- Grillpølser, antallet varierer jeg alltid med etter hvor mye jeg lager og hvor mange som skal ha.
- Toro hvit saus, eller man kan lage sausen selv. 

Hvordan:
- Sett ovnen på 225 grader. ​
​- Kok opp ønsket mengde makaroni, og legg i formen. Deretter deler du pølser opp i sirkler og steker i stekepanne med litt grillkrydder på. - Legg i formen med makaroni og rør rundt. 

- Kutt opp løk, og bland sammen med resten.
- Også koker du opp hvitsaus, jeg pleier alltid å tilsette litt hvitost i sausen, da det blir en bedre grateng av dette.
- Også legger man ett lag med ost på toppen. 
- Da er den klar til å settes i ovnen! Jeg pleier å ha den i rundt 15 min, av og til 20, da jeg liker osten veldig gyllen. Så ta den ut når osten har blitt gylden og du har deg ett godt måltid ! 

Håper noen tørr prøve, og eventuelt gi meg en tilbakemelding på hvordan det smakte. 
Og jeg tar gjerne imot middags tips ! 
 

Likes

Comments

Januar

Hei hei.

Jeg følte litt for å oppdatere dere litt på en glad nyhet for min del, men først vil jeg gjerne fortelle dere hvordan de siste to årene av livet mitt har vert, så kanskje dere kan forstå hvorfor dette er stort for meg.

I 2014 ble jeg endelig ferdig med 2 året mitt på videregående skole. Jeg gikk barn og ungdom i Norheimsund, og bodde for meg selv i 10 måneder. Etter skolen kom sommerferien og det var på tide å søke etter læreplasser, men det oppstod noe jeg ikke helt hadde ventet i mellomtiden fra juni til august.

1 September måtte jeg igjennom en operasjon grunnet en av mine kroniske sykdommer, en stor operasjon på en høyre hånd, jeg fikk plate og bolter i den, og skulle egentlig ligge inne på sykehuset i en uke, men etter tre dager slapp jeg heldigvis ut siden jeg klarte meg uten morfin.

Jeg brukte fra september til januar på å komme meg, Det var lange måneder, hvor energien var borte lenge, og det var måneder hvor smertestillende og sofa tid var det jeg gjorde på. Når jeg endelig ble bedre og energien var mer på topp, så var det på tide å innse at jeg ikke kunne søke læreplass i en barnehage, da jeg ikke har fått igjen all bevegeligheten i hånden, og sliter med løft. Så jeg måtte finne noe annet jeg ville jobbe med.

Jeg endte opp under nav, og jeg brukte hele 2015 på å søke på ledige jobber, tok kurs for å ha noe og gjøre på isteden for å sitte hjemme hele tiden, men det dukket ikke opp noe jobb, og det ble ingen læreplass for meg. Men jeg ga meg ikke, jeg fortsatte å prøve, uten hell.

Når november 2015 kom så fant jeg ut at nok var nok, nå tok jeg hva som helst, så jeg fikk nav til å søke meg inn i arbeid med bistand, hvor jeg kunne få ekstra hjelp. Så vi lagde en plan, en plan på hva jeg skulle gjøre, og hvordan, og at jeg skulle prøve meg ut i praksis i første omgang for å finne ut hvilken stillings prosent jeg kan jobbe i. Men det så dårlig ut, da ingenting skjedde.

Men så kom januar 2016, og jeg var klar for ett bedre år, med mye stå på vilje.
Og her kommer glad nyheten for meg selv, og dere andre om dere er interessert.

Allerede tirsdag som var, altså 19 januar var jeg på ett møte med en butikk. Vi snakket i litt mindre enn en time, jeg, sjefen, og min veileder. Og før jeg forlot rommet hadde jeg skrevet en kontrakt på og få være i arbeidspraksis hos BR Leker ! Jeg er så heldig at jeg skal vertfall i første omgang få være i praksis hos de tre dager i uken i to måneder. Og jeg skal få starte allerede på mandag klokken 10:00!

Det føles så godt og endelig få noe å gjøre på, og som også kan hjelpe meg å få kommet meg ut i fast arbeid.
Og den mestrings følelsen jeg fikk når jeg gikk utav rommet var bare helt fantastisk. Dette viste meg selv at jeg klarer akkurat det jeg vil, bare jeg bestemmer meg for det. Og en ting jeg har lært er at man aldri skal gi opp. For det ordner seg alltid på en måte. Side 17 er en fin side, med en god start !

Ønsker dere alle en super dag! Husk at selv om ting kanskje ser litt mørkt ut akkurat nå så må dere ikke gi opp, alt ordner seg. Og selv om det kanskje ikke blir som dere tenkte, så kan det ofte være for det bedre.

Likes

Comments