Gressenke

​Noe som følger med å være sammen med en yrkessjåfør som driver med langtransport er mye dager alene, noen ganger kan det være uker i strekk, og andre har kanskje noen som er på veien måneder i strekk før de får komme hjem. Og jeg er en av de så kaldt "gressenkene" som aldri vet sikkert når min bedre halv del kommer inn døren. 

Noen ganger vet jeg bare at han kommer hjem en fredag, andre dager vet jeg ikke om han plutselig kan stå på døren. Og andre dager får jeg kanskje vite det samme dagen om han kommer hjem eller ikke, som oftest så kommer han jo ikke hjem før helgene, men av og til kan det visst overraske. 

Nå har jeg vært åtte dager alene i huset med mine to skjønne små puser. Det har ikke akkurat vært åtte produktive dager, eller så særlige sosiale heller om jeg tørr si det. Jeg har jobbet tre av de dagene, og resten av dagene har jeg gått rundt og prøvd å finne ut hvordan jeg vil pusse opp gjesterommet, hvilke farger å hvilke møbler. Og noen dager har jeg bare ikke fysisk fungert i det hele tatt, slik som i dag. Så mye har jeg ikke gjort. 

Så jeg må innrømme at siste dagene har jeg følt meg litt ensom, jeg har savnet noen å snakke med når jeg lager middag, eller når jeg har sittet i stuen å lest en bok, eller sett en film. Og ikke minst noen å ligge inntil når jeg skal sove i den store kalde sengen. Så når telefonen min ringte for 30 minutter siden og min kjære spurte om jeg savnet han mye, og om jeg ville ha han hjem i kveld så ble på en måte ensomheten litt brutt. Så senere i kveld kommer han endelig hjem for en natt og en dag, etter åtte dager på veien.  Og det er en deilig følelse ! 

Så jeg håper alle får en like fin kveld som jeg nå har fått. ! 

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - klikk her!

Likes

Comments

Jeg har de siste ukene hørt mye om en god bok, og ikke minst ryktene om en fortryllende god film, med en sterk handling, en film som til og med fikk men til å gråte. Tanken om å se filmen slo meg liksom aldri helt, men etter mye rykter, og gode terningkast så tapte jeg slaget.

Jeg er ikke en sucker for romantiske filmer, i bunn å grunn så langt fra som man kan være. Jeg sitter heller flere timer med Saw maraton, eller en koreansk grøsser. Men selvfølgelig så topper jo en god gammel Disney film alt, men noen ganger er jeg for å prøve nye ting, and so i did.

Forrige fredag(?) skulle jeg handle på europris, gikk inn i butikken med få ting i tankene, og der sto dvd hyllen. Jeg skulle jo tross alt ha enda en ensom kveld i vente, så noe måtte jeg jo ha å gjøre. Etter å sikkert ha stått ved hyllen i 10 minutter bestemte jeg meg for å ta en sjanse. Det hele endte opp med at jeg kjøpte med meg filmen, et helt, halvt år. Og lite visste jeg egentlig hva jeg hadde i vente.

Kom hjem, satte på filmen å satt meg under teppet med en god kopp kakao. Så for meg en dårlig film, med en utrolig dårlig handling, og ikke minst en dårlig slutt. Da de fleste slike filmer jeg har sett har vært i kategorien søppel for min del. Men jeg hadde ikke sett den før, ikke hadde jeg hørt om alt som skulle skje i den heller. Så jeg bestemte meg for å ha et åpent sinn.

Minuttene gikk, filmen rullet, og noe i meg føltes så merkelig. En strøm av følelser bare fløt rundt. Glede, sinne, irritasjon, savn, sorg, alt var der gjennom hele filmen. Og jeg må innrømme at de overrasket på mange måter. Og den hadde så mye følelser i seg, og jeg ble uten tvil revet med. Og det verste av alt var at rundt de siste 30 minuttene så falt tårene, igjen å igjen.  Og når filmen var ferdig, så var det eneste jeg angret på at jeg ikke har lest boken. Så skryt skal de ha, og jeg bøyer meg i støvet. Det må uten tvil være den beste romantiske filmen jeg noen gang har sett. 

Så om noen ikke har sett den enda, vil jeg virkelig anbefale den. Men vær forberedt på tårer som sniker seg nedover ditt skinn ! 

  • 8 lesere

Likes

Comments

Jeg leste litt rundt på diverse andre blogger, og hos 4 Små fant jeg en utfordring jeg gjerne ville gjennomføre. Så jeg fikk lov å låne den. Her har dere vertfall noen spørsmål og noen svar, Enjoy ! 

1. Hva skal til for at du vil komme tilbake til en blogg?
- Selv er jeg ikke alltid så flink med ord, så blogging er ikke min sterke side. For at jeg skal komme tilbake til en blogg, så hjelper det mye om bloggeren er åpen å ærlig, eller om personen brenner for noe viktig, eller bare liker å dele sine tanker med andre. Jeg er igrunn ikke så kresen, men liker innlegg som jeg kanskje også føler meg igjen i. 

2. Favoritt bok?
- Min favoritt bok må være Forvist, av Robert Dinsdale. En veldig god roman som tar plass like etter krigen, og som handler om barn som ble lovet ett bedre liv. Har du ikke lest den, så vil jeg anbefale deg å kjøpe den, sette deg ned i en god stol med en god kopp kakao å bare nyte sidene som kommer. 

3. Hva ville du gjort om du vant 1 million kroner?
- Om jeg noen gang vant så mye penger så skulle jeg betalt gjeld, kjøpt ny bil, spart litt penger. Og gjerne donert bort minimum 10 tusen til kreftforeningen, uten tvil. 

4. Favoritt årstid, og hvorfor?
- Jeg hater kulde, men jeg elsker vinteren så lenge det er snø. Måten snøen ligger rundt på bakker å glinser nett som i et eventyr, og alle de stjerneklare kveldene som er magiske. 

5. Hvem er ditt største idol, og hvorfor?
- Mitt største idol må være min mor. Hun er fantastisk på alle måter. Hun er sterk, full av omsorg å tar så godt vare på alle rundt seg. Og hun har oppnådd mye i sitt liv. 

6. Hvor mange barn ønsker du deg?
- Når jeg var liten sa jeg alltid at jeg ikke ville ha egne barn, men jeg var veldig åpen for å adoptere et eller flere barn for å gi de en god fremtid, og for å gi de noen å føle seg trygge på , som kunne gi de kjærlighet. Men nå er jeg 20 år gammel, og ønsker meg så klart egne barn, og da vil jeg ha 2. 

7. Hvis du kunne hatt hvilket som helst fremkomstmiddel, hva ville det hvert?
- En svart Cadillac 1959 Coupe Deville i svart. 

8. Hva ønsket du å bli når du var liten? ( Og er det langt fra din egen utdannelse?)
- Jeg ville bli kunstner, fra jeg var liten av å visste hva det var for noe, og frem til jeg kom på ungdomskolen å egentlig innså at det ikke alltid var så enkelt, ofte tjener ikke kunstnere noe før de er døde, så det dabbet av.  Og ja det er langt fra det jeg har gått på videregående for da jeg har gått barn og ungdom. 

9. Favoritt tegneseriefigur?
- Mikke mus ! 

10. Favoritt sang akkurat nå?
- Holes in the floor of heaven - Steve Wariner <3 

11. Hva ønsker du deg mest i livet ditt?
- Helt ærlig? Jeg har ikke funnet utav det enda. 


  • 13 lesere

Likes

Comments

Gressenke

​Går det bra? Hvordan klarer du det? Blir du ikke ensom? - Det er flere spørsmål som har gjentatt seg mye de siste tre månedene, spørsmål fra folk som bryr seg , og fra folk som bare er nysgjerrig. 

Jeg er 20 år gammel, februar 2015 flyttet jeg sammen med min forlovede, og i april 2017 har vi vært sammen i 5 år. Vi har ingen barn, og ingen barn på vei. Siste året har vi vert vandt med å se hverandre hver dag, både uker å helger. Helt inn til 3 måneder siden da han begynte i en ny arbeidsplass. 

Min kjære er en yrkessjåfør, og valgte å skifte arbeidsplass.. Og noe som fulgte med den nye arbeidsplassen var få timer i måneden hjemme, lite fritid, og lite kommunikasjon, noe vi begge var fullt klar over da valget ble tatt. Men vi får det til å fungere. Han får stort sett kun den pålagte helge hvilen sin hver uke. Noen ganger får han fri en fredag for å få timene til å gå opp, andre ganger kommer han hjem lørdags morgen å drar søndagskveld. Og selvfølgelig er det ikke mange dager, eller timer. Men jeg kjenner folk som ser sine kjære sjeldnere en vi gjør. 

Grunnen til at jeg får spørsmålene er sikkert enkle, jeg bor i skogen, jeg har et stort hus helt for meg selv, og jeg er arbeidsløs på en måte. Jeg går to dager i praksis i uken hvor jeg jobber, grunnet jeg skal opereres så har jeg ikke fått meg noe jobb. Så nei, jeg har ikke mye å fylle dagene mine med, og ikke så alt for mange å bruke tiden med heller. 

Så jeg ser hvor spørsmålene kommer fra. Og jeg skal være ærlig, noen dager er enkle, andre er vanskelige, noen dager føler jeg meg ensom, andre dager ikke. Og selvfølgelig går det jo bra med meg. Mange som har et forhold har en partner som driver med reisejobb, og mange klarer seg i flere år uten problemer, så hvorfor skal ikke vi klare det?  Klart jeg savner han, og ofte savner jeg jo å ha han hjemme så vi kan finne på ting sammen, men samtidig er det godt å kjenne på savnet, for da vet man på en måte at følelsene vertfall er intakte.  

Og hvordan jeg klarer det ? Jeg tror det handler om å sette ting i perspektiv, det handler om å ikke slutte å gjøre som man pleide, man må sette seg mål, man må være opptatt med andre ting. Og selv om man kanskje har lite tid, og lite kommunikasjon, så er det viktigste å gjøre det beste utav telefonsamtalene, og helgene vi har. Og å legge til rette for litt egen tid og pleie tid på forholdet når en er sammen. 

Jeg er ikke alene, vi er sammen om dette. Og andre går gjennom det. 

Likes

Comments