1. Jeg har to diagnoser som påvirker alle leddene i kroppen, men jeg er mest utsatt i høyre hånd. Noe som jeg har fått merket mye de siste to årene, da jeg hadde en operasjon i 2014, og en ny en 1 februar 2016. Dette er også mye av grunnen til at jeg noen dager orker mindre enn andre.

2. Jeg har helt siden jeg var liten gått med ulike sokker hver dag, det begynte når jeg var liten da mamma puttet på meg ulike da den ene ofte forsvant, også fortsatte jeg når jeg ble eldre. Og nå har jeg en formening om at jeg har dårlige dager nå jeg går med like. Og alle som kjenner meg vet det.

3. Jeg er tålmodig & prøver alltid å se det beste i alle, vertfall til det motsatte er bevist.

4. Min favoritt combo er sjokolade & bringebær. Jeg elsker hvordan det smaker sammen, det er helt himmelsk.

5. Jeg er ett sommer menneske, jeg elsker sol og varme.

6. Jeg hater å ta oppvasken, thank you lord for oppvaskmaskiner !

7. Jeg er serie avhengig, når jeg først begynner på en så prøver jeg å fullføre den så fort som mulig, og blir sittende oppe til langt på natt.

8. Jeg har 3 tatoveringer, 3 sommerfugler på skulderen, ett hjerte på hånda, og skrift på håndleddet.

//

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Jeg har noen uker med stillhet og ensomhet i vente så jeg tenkte jeg like godt kunne bruke de på noe godt.
Så fra i dag av skal jeg ha en 10 days challenge, også skal jeg også holde dere oppdatert på hva annet som skjer med meg og hjemmet mitt for tiden. for jeg skal ikke ligge helt på latsiden.

// Ha en fin dag

Likes

Comments

Mat

Jeg begynte sent i 2016 med å kutte ut brus, noe som tok tid. Og enda har jeg ikke klart det. Men jeg har klart å gå fra å drikke brus flere ganger i uken til å kun drikke maks 2 glass brus lørdager, så langt har det gått fint. Og hodepinen er borte, og ikke lengter jeg etter colaen lengre heller.

Også kom 2017, som enda er ett ganske så ferskt år som vi så vidt har begynt på, og som jeg har funnet ut skal være året hvor jeg endrer mine matvaner. Så nå har jeg eksperimentert litt på å få i meg litt sunnere middager, og drikke vann til maten istedenfor brus eller saft. Og jeg har fokusert på mye grønt isteden for poteter, pomefritz, og slik type mat, og selv vil jeg si jeg føler meg bedre allerede. Så jeg vil gjerne dele med dere 4 "oppskrifter" på kjapp, enkel, og sunn nok middager som funker om man kanskje ikke har all verdens tid på seg .


Nr 1. TORSKE NUGGETS
- Torske nuggets fra kiwi
- Kinakål
- 1 Eple
- Brokkoli
- Agurk
- 1 Stor tomat
Hvordan gå frem:

- Sett stekeovnen på 210 grader å sett inn torske nuggets, og den ene tomaten. La stå i 18 min.
- Deretter Deler man opp kinakål, og grønnsaker og blander til en enkel å god salat. Og VIPS så har du middag på 20 min.

Nr 2. PØLSE SALAT
Denne har blitt en god favoritt hos meg, den er veldig enkel å lage, smaker utrolig godt, og kan spises som både frokost, lunsj, middag og kvelds. Så denne er anbefalt !
:
-Chrisp salatblader
-7 Druer
- 3 Cherry tomater
- Ønsket mengde majones
- Ønsket mengde Persille
- 1 grillpølse, rå eller stekt kommer an på hva dere liker. jeg liker rå.

Hvordan gå frem:
- Ta to blader fra chrisp salaten å legg på fatet, legg på druer, tomater og persille. Deretter kutter du opp grillpølsen og hiver oppi, og har majones ved siden av. Dette er noe som tar den 10 min å lage, å funker genialt til lunsj eller en lett middag.

Nr 3. TACO SALAT
Denne regner jeg ikke med jeg må skrive oppskrift på da de fleste sikkert lager de ganske så like. Når jeg lager for å ha ett sunnere måltid så dropper jeg rømme og guaccamole.

Nr 4. KYLLINGSALAT
Denne tar litt lengre tid enn de andre, om man ikke bruker rester fra gårsdagen. Jeg bruker som oftest kylling rester til salat dagen etter så jeg sparer meg tid.

- Denne består av kinakål, 1 eple, cherrytomater, og fetaost. Blander alt sammen til en salat og deler opp en kyllingfillet å legger på toppen. Du kan krydre kyllingen med det du liker best selv.

Håper noen vil prøve ut en av disse. Og om dere har tips til enkle gode middager legg gjerne igjen en oppskrift eller to!Likes

Comments

Oppussing

Nå er det ufattelig lenge siden jeg lovde dere før og etterbilder av både gjesterommet og kjøkkenet. Men gjesterommet er ikke helt ferdig da det mangler lister og møbler, så det rommet må dere dessverre vente enda litt på. Men nå har jeg satt sammen to collager av kjøkkenet, hvordan det så ut før og hvordan det ser ut nå.

Ignorer alt rotet på før bildene, det var når vi tømte kjøkkenet for rot tidligere. Også har jeg glemt å ta før bilder av rommet før vi begynte å alt var tømt. så her har dere vertfall en pekepinn på hvor grusomt det har vært.
Kjøkkenet er nå mye nyere, finere å mer praktisk for min del. Det er ikke helt ferdig da det mangler gardiner, lister over fliser, og kjøkkenviften har ikke kommet opp enda. men håper dere kanskje syntes det var en stor forbedring slik som jeg mener det er.

FØR:

Etter:

​Vi har lagt ned helt nytt under gulv, også laminat over. Også har vi bygd igjen en dør. Platet opp alle vegger, flist over vask å komfyr. Kjøpt kjøkken innredning på ikea, malt vinduer og tak. pluss ny taklampe. Også har vi kuttet ut overskap, da vi hadde overskap på alle vegger, men jeg ikke rakk høyere opp en til første hylle. Og alt dette er gjort på to uker, og under 40 tusen kr og jeg er så forelsket i vårt nye kjøkken. 

Likes

Comments

Desember

Tidligere i år var jeg egentlig fast bestemt på at jeg ikke ville pynte til jul, mye av den grunn at det står fremme en kort tid også tar man det bort. Også har vi hatt så mye pynt i huset ellers i året at jeg så ikke for meg at det kom til å bli noe pent når jeg i tillegg fikk frem julepynten, jeg tenkte bare rot med engang. Men så har vi ryddet å kastet rundt 15 bosssekker med ubrukelig pynt, og ting vi ikke trenger så vi fikk plutselig mye bedre plass i hus, og ting så mye mer ryddigere ut.

Så i helgen fant jeg ut at det ble pynting allikevel, vi var på loftet å fant frem mye koselig pynt, og pyntet litt med diverse uten at det ble for mye av det gode. Så hos meg ser huset ganske enkelt pynta ut. Uten om i trappa hvor samboer måtte ha jule lys i farger å glitter rundt gelenderet. Så nå er det juletid her i hus.

Min favoritt pynt fra i år av er hage figuren jeg fikk i helgen av min bestefar, som min bestemor likte å pynte med. Jeg har brukt de nydelige englene til en lykt holder på spisebordet isteden for til en plante holder ute. Og jeg tror de skal få stå fremme resten av året også da jeg er frelst i de.

Hva er deres absolutt favoritt jule pynt som dere har i hus ? :)

Likes

Comments

Desember

Nå er det en god stund siden jeg var her inne sist, og jeg har jo ikke noe sjanse til å bli noe topp blogger, og ikke er jeg så flink til å holde de få som følger med oppdatert hele tiden da jeg bare stikker innom i ny og ne. Men så bruker jeg igrunn bare denne til en plattform for meg selv når jeg får litt skrive lyst. Men hey, less is more ?

Jeg vet jeg lovet dere noen bilder av soverommet vi hadde pusset opp, men midt opp i alt dette så fikk vi igjennom fra forsikringsselskapet så vi kunne bytte gulvet som hadde hatt vannskade på kjøkkenet. Så det endte med at vi pusset opp hele kjøkkenet også. da det ikke var blitt pusset opp de siste 12/13 årene, og når vi allikevel måtte ut med all innredning så fant vi ut at det var like godt. Så dere skal få bilde, jeg har bare helt glemt å legge ut opp i alt dette. Men det må jeg si, det nye kjøkkenet er som en drøm!

Men nå er det fullt fokus på julen her, da jeg har mye som skal gjøres på veldig lite tid. Ikke er jeg ferdig med og handle gaver, eller å pakke inn alle de jeg har handlet, ikke har jeg laget noe som helst av jule godt, eller tatt julevasken så jeg må visst bare stå i en stund her så jeg får nyte jule roen jeg også.

Hva har du drevet med ?
Har du goe tips til julebakst?:)

Likes

Comments

Spørsmål&Svar

Jeg vil gjerne at de få som driver å titter innom her en gang i blant kanskje skal få bli litt bedre kjent med meg, jeg føler selv at igjennom normale hverdags innlegg er det ofte vanskelig å bli kjent med personene bak, selv om man ofte får den del fakta, og får et innblikk av hverdagen til andre. Derfor vil jeg si dere ti ting kanskje ikke alle vet om meg.

= 1 - SOKKER
- Jeg går nesten alltid med ulike sokker, det begynte igrunn når jeg var liten. Mamma har selv innrømmet at jeg til tider endte opp med ulike sokker for det gikk hull i den ene. Og med årene så tok jeg på meg ulike sokker selv uten å tenke mye over det, nå er jeg 20 åt gammel og har en rar formening om at viss jeg går med like sokker får jeg en dårlig dag, å utrolig nok så pleier det ikke slå feil.

= 2- MIKKE MUS
- Helt fra jeg var liten av så var Mikke min helt, og enda er han på topp. Han er så på topp at jeg faktisk har vurdert en liten Mikke tatovering i fremtiden. For meg er han en sprudlende og glad figur, og det jeg liker godt fra når en var liten er hvor kreativ å god de har fremstilt han som.

= 3 - SMATTING
- Er det noe jeg ikke kan fordra så er det smatting, når andre spiser, og om de smatter så blir jeg galt. Lyden som kommer er grusom å høre på, og det samme gjelder når andre tygger chips. (Og selvfølgelig så er det ikke alle som kan noe for det, så det skjønner jeg )

= 4 -TATOVERINGER
- Jeg har 3 tatoveringer på kroppen, og det er ikke alle som legger merke til de i det hele tatt. Bak på skulderen har jeg 3 sommerfugler, og på venstre håndledd har jeg en hvor det står " Art never comes from happines", samt et lite hjerte i mellom tommelen og pekefingeren oppå hånden. Og flere skal jeg ha. Jeg elsker de små tatoveringene. Og det er en utrolig fin kunstform.

= 5 - FORLOVET
- Jeg er 20 år gammel. Og har vert forlovet med min kjære siden 17 Juni 2014. Og vi har bodd sammen siden februar 2015.

= 6 - BRILLER
- Jeg brukte briller da jeg var rundt 5 til 7 år gammel. Men jeg følte meg så teit, og en dag sluttet jeg. I fjord når jeg skulle begynne på bil lappen måtte jeg ha synstest, og fikk beskjed om at jeg ikke trengte kjørebriller, da jeg akkurat lå litt under grensen. Men fikk klar beskjed om å bruke briller til tider som når jeg så på tv, og leste bøker. Og skal jeg være ærlig så har jeg ikke akkurat brukt de mer en en gang etter det.

= 7 - 13 GANGER ?
- Når jeg teller igjennom hor mange ganger jeg har flyttet så kommer jeg frem til 13 ganger. Og da er det regnet med at jeg flyttet til samme plass igjen også. Da jeg var mindre likte mamma å de å flytte på seg, også når jeg begynte på videregående flyttet jeg først ut, så til en annen plass, også til en tredje. Det rareste er at alle gangene minus to er på samme øy. jeg har bare bodd to plasser borte fra Øyen.

= 8 - AUTOMAT
- Jeg har kun bil lappen på automat bil. Og ja til tider kan det være litt upraktisk men det var det valget jeg mente var lurest for meg på flere måter. Automat er ganske greit da det er utrolig enkelt, du trenger kun å følge med på trafikken, gas og brems. Og for min del er det godt nok. Og siden jeg ikke kan gire med høyre hånden så var det ingen unntak for min del.

= 9 - SJOKOHOLIKER
- Jeg er en stor Sjokoholiker, en av mine dårligste vaner er sjokolade, og det verste er at jeg liker alle typer. Jeg spiser heldigvis ikke så mye sjokolade som jeg gjorde før, men jeg må ha sjokolade, om jeg er dårlig, syk, slapp, så redder sjokoladen meg gjentatte ganger .

= 10 - SPØRSMÅL JEG FÅR OFTE
- Jeg er 100 % norsk. Men det er sjeldent folk som ikke kjenner meg tror meg. Jeg får ofte spørsmål om jeg er adoptert, da jeg ikke er noe lik på de 3 andre søsknene mine. Mine søsken er veldig lyse i huden, og to av de er blå øyd, og har lyst hår. Og den tredje er brun øyd å brunt hår. Og alle 3 har fregner å er i normal høyde. Jeg derimot er litt gylden brun i huden, jeg har mørke brune øyner, originalt brunt hår, men har hat svart i mange år før jeg farget til brunt. Jeg har ingen fregner, og jeg er en del lavere enn resten. Så siden jeg var liten har jeg ofte fått det spørsmålet, til og med ene året vi var på ferie. Vi hadde hytte med noen som var på ferie i Norge for første gang, å de var fra et land hvor man er brunere i huden, sånn type Bulgaria gylden brun. Vi lekte med ungene, de snakket engelsk, å moren til barna måtte spørre min mor om jeg var adoptert, jeg lignet ikke på de andre og jeg hadde en "sexy brun hudfarge" sa hun så fint. - Men nei jeg er ikke adoptert.

- Jeg vil gjerne bli bedre kjent med en del av dere også. Stjel gjerne utfordringen og laget ett eget innlegg. Og om jeg får bli bedre kjent, legg gjerne igjen en kommentar så jeg kan besøke din side å lese :)
Ha en fin dag !

Likes

Comments

God morgen alle søte! Nå sitter jeg her med en skål med kylling salat, og bare nyter stillheten. Håper natten deres har vært bedre enn min. Og at dere kanskje har fått litt søvn, for jeg har fått så utrolig mye mindre enn jeg pleier, og det kjennes på kroppen kan man si.

Nå har jeg vært våken siden 05.50. Og sovnet 02.45. Jeg kan ikke si at jeg liker de nettene man blir liggende i times vis og gruer seg, å grubler på ting. Og vertfall ikke når man prøver å la være å tenke på ting, men de bare kommer krypende innpå. Men man må jo bare leve med det. Man kan visst ikke sove like godt hver natt.

Det som er, er at månedene fremover ikke blir som planlagt, igrunn langt i fra. Det er en del ting på tapetet. Og tingene er igrunn slik.

-Nå har det seg slik at jeg har gått i praksis siden februar, og den 30 November skal jeg avslutte, det vil si jeg har fire dager i jobb igjen for i år. Noe jeg egentlig syntes er utrolig trist da jeg endelig har fått meg ett sosialt liv etter nesten to år hjemme uten å ha hatt noe å gå til om dagene, og jeg har lært så utrolig mye, og har vært så heldig å få kommet inn i en utrolig fin arbeidsplass, med kjempe kjekke folk. Men nå tar det slutt for denne gang, å det gruer jeg meg en del til. Men jeg må bare håpe ting ordner seg neste år, slik at jeg kanskje kan få komme tilbake.

-Operasjonen min som jeg ventet på og gruet meg til i seks måneder fikk jeg ikke. Jeg fikk beskjed om å vente en stund til, grunnet streiken som har vært. Så om jeg er heldig så får jeg den i desember, men de så ikke for seg at det kom til å skje noe før tidligst januar. Noe som setter en del ting på vent for min del, så nå må jeg gå enda lengre å gruble på om det er riktig valg, og håpe på at det går fint.

-Og sist men ikke minst, utrolig nok, det som stresser meg mest er kjøkkenet vårt, helt utrolig tenker dere vell? Jeg har ikke store problemer i livet, tvert imot. Men jeg hadde aldri trodd et kjøkken skulle være grunnen til stress. Det har seg slik at vi har hatt vannlekkasje i kjøkkengulvet, det har tidligere vært mus i hus som har gnagd langt å lenge på vannledninger, så hver gang vi har brukt vasken har det rent vann fra røret å under gulvet. Så nå må vi bruke tid på å fikse det. Vi må skifte rør, og hele gulvet. Så vi fant ut at vi skulle fikse hele kjøkkenet når vi først var i gang, siden det sikkert ikke har blitt byttet inventar på seksti år. Men når man er en store deler av tiden, og andre ikke er hjemme utenom i helgene å man skal gjøre det selv. Så må man planlegge når man skal handle inn, rive, og bygge opp. Heldigvis skal vi ikke feire jul hjemme så her trenger det ikke se så strøkent ut i jule tiden, så kanskje vi får gjort noe før jul.

Hva har dere på tapetet den neste måneden?

Likes

Comments

Spørsmål&Svar

Jeg hadde en liten spørsmålsrunde her i oppstarten, ikke fikk jeg mye spørsmål, men er ikke det som teller heller. For meg er bloggen en fin måte å få ut diverse tanker, meninger, og frustrasjon på. Men for dere som har spurt, så ble jeg selvfølgelig glad, så her kommer svarene dere kanskje har ventet på:

Favoritt reise destinasjon?
- Min favoritt destinasjon så langt må være Platanias, i Hellas. Jeg har dessverre ikke fått opplevd så mange plasser eller land enda. Men så langt er den plassen på topp listen min. Jeg var der på sommerferie to uker i 2012, og ble forelsket i folkene, kulturen og ikke minst naturen. Så dit skal jeg flere ganger, uten tvil.

Beste minne i 2016?
- Mitt beste minne i 2016 ? Jeg har utrolig mange gode minner fra i år, og veldig vanskelig å bestemme seg for ett som er best, men om jeg skal ta det som har gledet meg veldig mye dette året, må det være da min beste fortalte meg at hun venter en pike, som jeg skal være så heldig å få være "tante" for.

Din beste egenskap?
- Min beste egenskap? Om jeg får lov til å skrive to så gjør jeg gjerne det. Jeg vil si at den jeg vertfall setter mest pris på selv må være tålmodigheten min. Den kan dras langt å lenge før det går tomt. Også må det vell være at jeg ikke driver med fordommer. Uttaler meg ikke om folk jeg ikke har møtt, eller ikke kjenner.

Hva gjør du på?
- Akkurat nå sitter jeg i sofaen med mine to beste gutter (kattene), og svarer på dette.

Hva er ditt favoritt minne med Ole?
- Mitt favoritt minne med Ole er ganske vanskelig å velge, etter snart fem år sammen, og 20 år bekjentskap så er det utrolig mye å velge mellom, og de fleste minnene er like gode. Vi har både flyttet sammen, forlovet oss, vært på ferier, og lekt mye når vi var små. Så jeg klarer ikke å bestemme meg for ett minne enda.

Når kan vi finne på noe?
- Er bare å plinge på en dag det, Stine. Så kan vi vell avtale en lunsj eller noe ? Det hadde vert utrolig kjekt.

Vil du på shopping en dag?
- LETT! Finnes lite som kan toppe en jente tur på shopping.

Hva tenkte du første gang du så meg og første gang du snakka med meg ?
- Første gang jeg skrev/snakket med deg, klikket vi ganske bra sammen, og det bare fortsatte. Vi snakket om alt å ingenting, selv om vi faktisk hadde hatt samme ex. Og fra dag en på facebook, har vi vært gode venner. Første gang jeg så deg da du kom til Bergen, da ble jeg utrolig glad. Jeg tenkte at dette blir et vennskap som holder lenge, og at du var en utrolig skjønn å grei jente. Og etter dere hadde hatt få dager her, ble jeg med dere til Østlandet, Og nå er det vell over 6 år siden om jeg ikke tar feil. Så noe må jo ha gått fint tenker jeg.

Når skal du besøke oss igjen i Fredrikstad da ?
- Med tanke på at nå er det et helt år siden jeg sist så dere, så håper jeg ikke det er så lenge til neste gang, Hilde. Savner dere veldig!

Hvordan skal du feire julen og nyttårs aften ?
- Om det viser seg at Ole får fri litt før julaften, og litt etter så skal vi til faren hans å feire jul i Odda, i år. Så det kan bli spennende siden det er mitt første år borte fra min familie, men gleder meg mye da.
Nyttårs aften er ganske ubestemt, men regner med det sikkert blir middag med familien, og eventuelt stor party etterpå, det ender nok med et stort gøyal smell.

- Ha en super natt !
Likes

Comments

November

Jeg å du går langt tilbake i tid min venn, vi har hatt våre opp å ned turer, og sammen har vi vært sterke. Du har hjulpet meg opp når formen har vert nede,når hodepinen har slått inn, når jeg har vært ganske så slapp å sliten, du har hjulpet meg når jeg har vært trist, når jeg har spist mat, drukket, eller til og med bare når jeg har hatt lyst på noe godt.

Du har ikke vært bra for meg på noen måter, og ikke er du det heller. Du var en måte som hjalp meg å føle meg bedre med meg selv, du var en måte å få energi på, og du ga en del trøst, merkelig nok. Og en redning har du vært når jeg har hatt de verste skalla-bankene som sikkert finnes. Jeg hadde aldri trodd det var mulig å være avhengig av deg, men jeg tok feil, og det er synd jeg ikke har innsett det før nå. Men i det siste har jeg skjønt noe jeg skulle ha innsett for lenge siden, noe trenger å endres.

Jeg må kutte deg ut av mitt liv, jeg skal bli flinkere til å velge riktig, og riktig er ikke deg. Jeg skal bli flinkere til å ta sunne valg, og sunt er ikke deg, men mest av alt skal jeg bli flinkere til å ta vare på meg selv fremover, og der kan ikke du hjelpe meg i det hele tatt. For nå skal jeg ta et valg. Og det starter med meg å ender med deg.

Så nå min venn, etter mange år skal vi ta farvel. I begynnelsen vil vi sees igjen, men det varer bare en kort stund, noen få desiliter hver lørdag, og tilslutt er vi ferdige. For nå er det på tide at jeg slutter med avhengigheten jeg har til deg, for som sagt. Du er ikke bra for meg i det hele tatt, ikke med tanke på den veien jeg har valgt å gå fremover.

Så farvel, Coca- Cola !

- Jeg har i mange år slitt med meg selv på mange måter, og for det meste med vekt, og hva jeg har vert dum nok til å putte i meg, om jeg så var sulten eller ikke,eller om jeg bare var trist å lei. Så jeg innså i dag at jeg må begynne å gjøre noe med det. Så fra i dag av skal det kuttes drastisk ned på Cola, og når jeg ikke har cravings på det i det hele tatt, så skal det sluttes helt. Dette er noe som kanskje ikke virker vanskelig for dere, men for meg er det hardt, jeg sliter ofte med hodepine om jeg har gått for mange dager uten, (Drikker ikke hver dag, men for mye alikevell). Så dette kan bli en spennende utfordring for meg selv. 

Har dere noe drikke avhengighet?
Eller mat avhengighet?
Noen gang kuttet ut brus, har du gode tips?

//Creedz til google for bildet // 

Likes

Comments