Header

Hallå! Jag tänkte slänga in ett snabbt inlägg innan det är dags för mig att hoppa in i en dusch. Viggo hänger just nu på magen i bärselet och Leah sover, han har äntligen funnit ro och sover så jag tackar ju gudarna för bärsele!

Idag var T med på dagis och återigen har det gått super bra, Leah sov till och med på vilan idag. Fortsätter det såhär bra ska vi vinka på fredag! så himla nervös!! Jag kommer nog grina mer än henne, jag lämnar liksom bort mitt barn till någon annan och jag tänker bara på allt man kommer att missa. Som tur är kommer hon bara gå mån-ons mellan 9-14, det är vad vi planerat iallafall så får vi se om vi kanske har henne en till dag eller inte. När vi kom hem från dagis så åkte T till gymmet medan jag städade, lagade mat och fixade med massa kläder barnen ärvt. Kvällen har bara bestått av en himla massa mys och lek.

Nej nu börjar ögonen gå i kors på denna mamma så det är dags för duschen! det är jobbigt att gå på dagis haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har precis stängt ner mitt spel och tanken är nu att gå och duscha för att sen krypa ner bredvid Viggo. Imorgon ringer klockan 7 igen för att vi ska hinna äta frukost och göra oss i ordning inför morgondagens dagis. Imorgon ska även T och Viggo följa med då jag vill att T ska få se hur det är där eftersom det faktiskt är hans barn också! Idag har det vart en bra dag faktiskt, Leah har vart på humör och Viggo har inte alls haft lika mycket magknip som vanligt.

Medan jag var på dagis med Leah så la T golv i hallen så nu har vi bara sovrummet kvar men det kommer vi att göra när Lusen inte är hemma du vi måste vara två där inne. Det blir hur som helst väldigt bra, kanske inte den färg jag vill ha men det var billigt och ser bättre ut än äckelmattan vi hade. Det som återstår i kök och hall är att köpa nya socklar och trösklar så är det klart sen! Om golvet räcker kommer vi dessutom lägga inne i garderoben bara för att få det att flyta ihop bättre. T gjorde dock den tabben att lägga golven åt olika håll haha, men men vad gör det om hundra år likom? En sak är dock säker och det är att när vi flyttar ska jag ha antingen grå/vitt golv eller grå/brunt golv, vita väggar och en färgkombo i hall, kök och vardagsrum så allt flyter ihop bättre, här hemma är det kaos haha. Svart och vitt i köket, vitt och guld i hallen, vitt och rosa i sovrummet och till sist vitt och grått i vardagsrummet. kanske man ska ta tummen ur *** och måla vitt överallt? nej nu får jag ge mig innan T har ihjäl mig haha, Skämt åsido.

Hur som helst så efter dagis imorgon har inte vi något speciellt planerat, kanske åker vi till ikea för att byta handtagen vi köpte då dom var försmå (såklart) och så behöver vi stanna på bauhaus och köpa en tvättstång samt socklarna och det! MEN nu ska vi ta en sak i taget och vi börjar med att denna mamma ska gå och duscha. puss

Likes

Comments

Likes

Comments

Dagen på dagis gick hur bra som helst! Lusen lekte och var glad hela tiden även fast hon skippade vilan, hon åt ordentligt och var på jätte bra humör! Hon sprang omkring med de andra barnen och tänkte inte ens på att jag var för, mammas tjej! Det här kommer bli så otroligt bra❤️❤️

Likes

Comments

Sen är våran lilla bebis en stor dagistjej!😭❤️

Likes

Comments

Jag önskar så himla mycket att jag mådde bättre än vad jag egentligen faktiskt gör. Jag är inte alltid ärliga mot er känner jag och verkligen inte nu på senaste. Jag tänker inte ljuga, jag mår fruktansvärt dåligt.

Jag har svårt att se fram emot dagen och jag trivs inte alltid med min familjs sällskap, jag känner inte en pirr känsla varje gång jag tittar på mina barn och jag har haft svårt med att ta in Viggo som jag gjorde med Leah. Jag älskar mina barn, det gör jag! av hela mitt hjärta och själ MEN jag känner mig inte alltid glad. Jag ser inte fram emot att vakna på morgonen och ta vara på dagen, jag ser inte heller fram emot att göra många saker men jag försöker. Jag försöker hålla ett gott humör och ha ett öppet hjärta för jag vet att när jag tex åker till leklandet med familjen kommer jag ha det kul men just den där biten i att ta sig dit? Nej det känns som ett alldeles för stort hinder. Och det gör att jag känner mig hemsk, att jag inte vill vara med mina barn hela tiden, jag vet att det är super viktigt med egentid men jag gör inget för att ta den. Jag känner mig blind och ser inte något annat än mina barn, jag känner många gånger att jag inte HAR något annat än dom och det kväver mig ibland. När någon frågar mig om jag har någon hobby brukar jag oftast svara med att jag tar hand om mina barn, Men det är ju ingen hobby? det är min uppgift i livet.

Jag gråter ofta, varje dag. Jag har spenderat nästan hela dagen till att fälla tårar, många tårar. Ångestattackerna har stått på led och smärtan i mage och bröst har vart skärande. Idag blev jag arg Leah och höjde rösten rejält.. blicken hon gav mig gör så ont. Jag känner mig som världens sämsta mamma, som om jag misslyckat med min roll, jag är så besviken på mig själv för att jag tillät mig själv höja min röst och bli arg på min dotter. Hon menade ju inget illa. Efter den händelsen brast jag totalt och erkände äntligen för mig själv att jag behöver söka hjälp.

Jag har dessutom sådana grova skuldkänslor gentemot mina barn, Jag orkar inte leka som jag vill kunna leka, jag gråter, blir lätt irriterad och jag mår inte bra i mig själv. Dom förtjänar en mamma som är glad som en sol, som mår bra och har ork! Det känns som om jag inte förtjänar mina barn helt enkelt och det är en urusel känsla, helt jävla kasst faktiskt. Många känslor jag har nu liknar de jag hade när jag var så otroligt deprimerad och det gör mig rädd för hur kan jag vara deprimerad när jag har mina barn? Ljuset i mitt liv? hur kan jag inte vara lycklig? Jag förstår mig inte på mig själv, vad fan är det för fel på mig!?

Jag kan dock säga hur mycket jag vill att det är något fel på bara mig men det är ju dessvärre inte sant, alldeles för många mammor lider av nedstämdhet/depression efter en förlossning. Jag vet innebörden i att vara deprimerad, jag vet hur långt man faktiskt kan sjunka men tyvärr är det inte många som vet det. Därför är det så viktigt att söka vård direkt och inte vänta tills det går över av sig självt. Viktigaste är dessutom att inte vara RÄDD för att söka hjälp och erkänna att man behöver den och därför kommer jag berätta allt detta för våran barnmorska på BVC så de kan hjälpa mig hitta tillbaks till min ork och till mitt inre lugn igen. Jag måste få hjälp för mina barns skull.

Likes

Comments

Inatt låg vi vakna till 04.20, klockan 07.00 blev det morgon för då kom Leah ut. Viggo började genast gnälla, skrika och gråta vilket han gjort fram och tillbaks hela morgonen. Precis när jag fått honom att somna valde Leah att bli arg och skrika då tog han såklart ton och skrek med. Hon vägrar vilan så jag tänker inte ens försöka få henne att somna utan jag tänker istället erkänna mig själv besegrad.

Likes

Comments

En timmes sömn och nu sitter jag här i hopp om att han ska lugna ner sig och somna. Fan vad allt känns hopplöst.

Likes

Comments

Jag och Viggo är placerade i soffan medan T sitter vid datorn. Kvällen kommer bjuda på lite datorspel när han somnat och så måste jag tvätta håret idag. Dagen i all ära har vart fruktansvärt lång och jag är lagom trött nu men jag vill så gärna ha lite egentid innan jag ska sova så det är bara att bita ihop!

Imorgon blir jag ensam med barnen medan T ska åka och köpa laminat golv hem då Ikea säljer för 29.90 kr/kvm så vi ska lägga i köket och hallen sen får vi se när vi fixar sovrummet, där inne ska jag även måla vitt men det kommer jag göra när Leah sover hos mamma och pappa när det nu blir. Det kanske inte är precis det laminat golvet jag vill ha men det duger och kommer se så himla mycket bättre ut än den äckliga mattan vi har nu! Vi vill ju inte heller lägga hur mycket som helst eftersom vi förhoppningsvis ska flytta härifrån. Men vi måste ju få göra det bästa av det medan vi bor här! Vi ska fixa iordning inne i badrummet också, där ska vi sätta upp en tvättstång och bygga en bänk över tvätt och tork så vi kan ha sköt bädden där på och så ska vi sälja skötbordet för den är bara i vägen känns det som. Mycket som ska göras nu haha, vi tar dock en sak i taget och har inte jätte bråttom med något, det fixas allt eftersom liksom.

Nu somnade Viggo och jag tänkte spela lite innan det är dags för att gå och sova, puss.

Likes

Comments