Nu har det hänt lite med boden som skall bli ligghall, vi har fått tömt den helt (sålde släden som stod där och även den gamla hästvälten) och nu även plockat upp det gamla trägolvet, så nu skall det sedan tömmas på jord som va under golvet och fyllas på med tegel och grus för att få det gämt och bra. Därefter skall en betongbil beställas och det skall gjutas golv i hallen så man kan mocka med traktor och skopa för att underlätta arbetet.

Så här såg det ut innan golvet åkte ut.

Imorgon har jag en ny provridning på Snider och skall även försöka filma när Felicia rider för att sedan kunna lägga ut annons på Snider, så kommer dela med mej lite filmer här efter, vet ni någon som letar en lovande dressyrhäst med vilja att lära sej och dessutom utstrålning så hör av er, han är dessutom gudomligt snäll i allt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja detta året är snart slut även om vi har jul och nyår kvar, dock ser jag tyvärr ej fram för nått av detta då jag som vanligt jobbar.... Ja man får inte ha några traditioner om man jobbar,då firar man tyvärr ej julmed nära och kära utan med kyrkobesökarna, även om dom är helt underbara så saknar jag detta att vara långledig, vi jobbar ju helt på schema och är därför aldrig lediga på några röda dagar, vilket jag inte fattar hur facket gått med på! så jag jobbar 260 dagar på ett år och ingen bonus på några röda dagar.... Tur man ändå trivs med jobbet :)

Årets sista tävling har varit och jag skall försöka utvärdera året som gått och sätta upp nya mål för 2018!

Jag går i tankarna på att2018 göra ett nytt försök på fölunge, men då är frågan om man skall låna ett sto, eller ta föl på någon av mina??? Vill igentligen ha ett fint fullblodssto att betäcka men vill ju heller ej öka antalet hästar då jaghar för många som jag har. Kommer att sätta ut Snider till salu nu mellan jul och nyår så hör ni någon som letar lovande dressyrhäst för dom högre klasserna så finns han!

Fick löshoppat Kvickis och Leonore igår, hoppas kunna försöka göra detta nån gång imånaden nu, börj ju snarast börja hoppa in Leonore nu, få se vilken dag jag bygger upp en liten bana för henne och tar några skutt ;)

Teckniken är det inget fel på, hoppar superfint!

Likes

Comments

Igår fick vi äntligen blivit av med den gamla gödselbrunnen från tiden då ladugården hade kor. Det sista har staketet börja ge sej och vi bestämde för ett halvår att den skulle bort. Och nu är det borta! Vilken skillnad det blev, hagen blev direkt mycket större och vi kommer så gräs här till våren, det kommer dock vara avhängnat så hästarna ej går där innan vi fått så gräs.

Vi fick även skrapat av bergen så nu skall det bara grus hit och boden skall fixas klart för att bli ligghall till mina hästar (lösdrift ev)

Likes

Comments

Idag va det lite stople ut kan man säga, Kvicksilver hopoade jättebra men tyvärr åkte ett räcke ned, men hoppade jättebra!

Filur därimot lyckades få av matte idag! Ja vi hade lite diskution om vem som bestämmer på framhoppningen och trodde vibredde ut det där men väl på banan körde han sitt rejs och jag mitt, dock vill jag nog lite för mycket ibland och idag fick jag hoppa själv! Ja sånt händer och jag slog mej inget så skall jag vara ärlig så gjorde det inte ett dugg, vi skulle ändå inte placerat oss och jag blev inte på nått sätt rädd utan tvärt om, det är ingen fara om det blur fel ibland :)

Vi gick sesan in i 115 och satt en toppenrunda, dock trillade ett räcke dom vi kom lite nära inpå, men gjorde inget alls, så sjukt nöjd med rundan och sådan lätthet gan hoppade, känns mycket lovande inför 2018 då vi skall rida 120 i massor! Slutade visst presis utanför placering...

Likes

Comments

Både sugen på att åka och inte alls sugen.... fått en regäl förkylning så halvkrasslig men vill ju starta Kvickis, annars hade jag nog stannat hemma!

Tyvärr har jag inte en enda hopp bild på kvickis :( så ni får nöja er med en på Filur!

Likes

Comments

Jag kommer lämna Närk och tävla för någon annan klubb 2018, men frågan är vilken....???

Att jag lämnar Närk efter att tävlat för dom i över 6 år, beror helt på den nya styrelsen som kom in iår, dom verkar ställt till rätt mycket och skall jag vara ärlig så har jag ingen aning om vad som händer på klubben, vilket är lite trist då jag ändå är en av deras medlemmar, men förstått att ingen verkar ha koll, tror den gamla ridläraren är uppsagd och nån ny har börjat, men vet ej vem eller om det ens är sant, bara hört detta på omvägar. Nej den klubben vill man ej va medlem hos om man ej får veta vad som händer.

Men då är frågan vilken klubb? Kanske Nygård då Jessica tävlar där, eller TFRK då dom har en superfin terrängbana man borde ta tag i. Men ännu beslutångest!!!!

Likes

Comments

Ja va sägs om detta underbara väder? Dock är det kallt enligt mej, va -8 när jag åkte till stallet imorse. En jättefin uteritt blev det på Filur, får försöka klippa av honom all päls innan söndagens tävling dock, han är klippt 2 gånger iår redan men ser mer och mer ut som en nallebjörn!

Fick kollat Snider i ridhuset idag, hans stengalla verkar börja släppa men det tar tid! Ännu inte helt hundra.

Nu sitter jag inne och väntar på att posten skall komma med all kattmat jag handlat, har ju fyra katter inne just nu så går åt lite mat!
Hoppas dock dom kommer snart så jag kan åka ut till stallet igen och fortsätta plocka loss en baklem på en hästtransport (skall få en ny skiva i den)

Likes

Comments

Jag sköter ju mina hästar själv som många andra och då går man upp även på helgen för att fodra sina djur, eftersom vi ej bor på gården där jag har mina hästar utan 3 km därifrån så åker jag ju tidigt och blir kvar i stallet till lunch. Då försöker jag rida 2 hästar och mockar, ev lite annat under tiden jag väntar på att dom ätit upp, så brukar vara i ridhuset mellan kvart i 8 -9 tiden.
Idag va jag dit och helt tomt, skulle longera så det va ju optimalt, men strax kommer det ned en till ridhuset som direkt börjar beklaga sej att "det va ju tomt när jag kollade för 10 min, tänkte rida massa övningar och behöver HELA detta lilla ridhus"... va skall man svara?-förlåt att jag också vill vara i ridhuset när det regnar ute? sa inget utan fick ännu en harang om hur olämpligt det va att jag va just i ridhuset... suck! och fick frågan hur länge jag skulle vara kvar...
Varför kan inte folk bara va trevliga och glada att det bara va en person i ridhuset och inte 6 som för nån kväll sedan? (då va det INGEN som klagade!!!) Och om man skall träna dressyr kan vi väll samsas, longerar i ett hörn och dessutom stenkoll på ryttaren då den nog tyckte jag tog för mycket plats och red med gämna mellanrum rakt in i min lilla volt, men nu gick det ju bra då Kvickis är snäll och lyhörd.
Det va nån som vaknat på fel sida idag tro?

Red sedan ut Leonore på travbanan istället och reda igenom massa vattenpölar vilket är supernyttigt, hon ligger på som attan och vill springa hela tiden, blev lite galopp idag också. Andra gången hon är riden på banan och sköter sej toppen! Fina lilla hästen!

Tuggar fint på bettet!

Likes

Comments

Ledig torsdag och jag har verkligen fått massa gjort!
Började dagen med att longera Leonore i ridhuset över bommar och vattenmatta, hon går bara bättre och bättre, bär sej fint i traven.
Därefter fick jag mockat stallet, fixat ljuset på bojtransporten som jag nu kan hyra ut (renoverade bromsarna i helgen) och vinterdäck på.

Sedan drog jag iväg på hoppträning, jag hoppade själv kvicksilver och Anna hoppade Snider åt mej, oj så fin denna häst är!!!

Hemma igen gav jag mej på en ny hästrransport som jag skurade och satt på vinterdäcken på, denna är uthyrd och hämtas.imorgon.

Nytvättad transport

Den nya bojtransporten

Likes

Comments

Ja även denna helg, blev en riktigt bra tävlingshelg, åkte 7:00 hemifrån till Falbygdens rf där finalen i div 2 hoppning gick av stapeln. Denna gång hade jag Filuf med i laget och Kvickis fick gå en clear round på 90cm då vi inte hade någon bra känsla alls på senaste tävlingen. Denna gång va den dock super! Hon letade hinder och låg på fint i handen, gick felfritt vilket kändes superlätt, kanske vi vågar rida i 1.00m snart igen? Höjden är igentligen ej problemet, men när vi får andra problem som att hon spänner sej så blir just höjden problem då det blir jobbigt för henne att hoppa om hon inte är med mej. Därför tar jag det väldigt lungt med henne och vill inte stressa upp.
Sedan blev detLÅNG väntan till lagklassen som startade runt 15 tiden!
Filur gick in som häst två i vårat lag, där tyvärr vi fått en rivning på häst ett, han va i ett hinder ordentligt men låg kvar så vi satt nollan!
Sedan gick både vår tredje och fjärderyttare in och nollade så då va omhoppningen räddad, dock blev det ingen för laget då vi visade oss vara enda laget som hade tre nollade ryttare. Så vi VANN finalomgången!

Hela laget på prisutdelningen

Därefter va det omhoppning individuellt och Filur gick in och gjorde det han skulle, dock missade vi en sväng men det räckte ändå till seger i klassen, två blev min lagkompis Jessica!!!

bild: Jessicas sambo

Så nu är planen att jag ev bara skall tävla i Alingsås i slutet av november så nu är tävlingssäsongen över för iår, Snider skall ev göra en dressyrstart om han kommer med, men i övrigt skall jag nu bara träna träna och träna imassor för att göra ett minst lika fint 2018, men då är siktet inställt på 1.20! Nästa år skall vi dit upp och plocka placeringar,det är mitt stora mål för 2018!

Likes

Comments