Ja låter bilden tala, min fina fina häst!!! Han kan verkligen omhoppningar. Tyvärr ramlade dock en bom i klassen efter, men han är superfin just nu!
Även Snider gick superbra med Anna, han börjar hitta tillbaka till sitt forna jag och detta har jag Anna att tacka!!!Han kommer dock fortsättas tävlas av henne ett tag till och sedan får vi se. Jag skall dock tävla dressyr på honom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hinner nu gott och väl alla mina hästar, så underbart! Plus att jag hinner massa annat också, så elen på en hästtransport fixad igår, och en annan ivägkörd för att få nya bromsvajrar.
Idag har jag hoppat två hästar, igår longerades två och red en, så nu är det full fart! Bara att fortsätta lika dant nästa vecka då vi skall hårdträna i början av veckan med dressyrträning och intervallträning och hoppträning. Tur jag har många hästar ;)

Nu blir det lugnare helg med tävling och löshoppning!

Longering av Snider

Likes

Comments

Idag skall jag bestämma mej för vilken sadel jag skall köpa till Snider, stått utan för länge nu och vill ut och tävla lite dressyr!

Hoppningen igår med honom gick super! Anna rider honom jättebra och nu börjar han få åter sin fina teknik så underbart att se! Tävling för honom lördag, söndag. Jag själv åker bara på söndag, då följer Filur med mej också för att tävla lite själv med ;)

Dags att gå upp nu för att ut och fodra hästar.

Likes

Comments

Oj denna häst, bara tycker om henne mer och mer! Idag åkte vi iväg på pay & jump i essunga och det va en trevlig bana dom byggt på 11 hinder med både grindar, skyltar och vattenmatta.
Hoppade först 70 cm och tyckte hon gjorde detta så bra att jag bestämde mej för att hoppa 80 cm också. Och så hon gör det!!!! Hoppar som en gud och verkade säga:"äntligen matte, nu börjar vi kalla det hinder!" Visst fick vi lägga en volt då hon får fel galopp och ännu ej kan byta, så det är nått vi måste träna en hel del, men hoppa kan hon denna damen 💖

Fick ridet Leonore i morse också och vi har tagit några travsteg vilket gick super, så vi kanske går till ridhuset imorgon och provar rida henne där.

Likes

Comments

Ja nu skall jag ha semester i 2,5 vecka och meningen är ju att man skall ta det lugnt, men så kommer det tyvärr inte bli, skall försöka hinna ikapp med allt!
Idag blev det hoppträning med Kvickis och Snider. kKvickis blir bara bättre och bättre! Imorgon bär det av på pay & jump.

Tyvärr har ju Snider vuxit ur sin dressyr sadel så detta måste jag även ta tag i och köpa en ny, blir tyvärr dyrt men får nog unna mej detta.
Nu skall jag även ta tag i att rida in Leonore så hon kan kallas ridhäst innan hon åker till hingst :)

Likes

Comments

Ja nu börjar tävlingarna dra igång på allvar, vi testade formen i helgen och Filur är helt klart färdig för 1.10m, Snider håller jag nog kvar i 1.00m ett tag till så vi får jobba ihop oss igen, hoppa kan dock hästen!

18 Feb

Vänersborgs RF Pay & Jump 60, 70 cm Kvickis

19 Feb

Falbygdens Reg.Hopp 1.00, 1.10 Filur, 1.00 Snider


26 Feb

Ingen pay & jump nån stans???


4 Mars

Lidköping Reg.Hopp 1.10 Filur

5 Mars

Lidköping Reg.Hopp 1.10 Filur

Vänersborgs RF Reg. Dressyr LA:1 Snider

Hoppas detta går att starta på båda....


11 Mars

Essunga RF, pay & jump 70cm Kvicksilver (ev 80)

12 mars

Åmåls RK, Reg.Dressyr LA:3 Snider eller Mariestad reg.hopp.....


19 Mars

Falbygdens RF Reg.Hopp 1.00, 1.10 Filur, 1.00 Snider

Likes

Comments

Ja vi hoppas på ett bättre 2017! Tävlingmässigt gick det inget vidare med skadade hästar osv, visst blev det några placeringar men alldeles för få mot vad vi borde, siktet va inställt högre men det fick vi ge upp typ i maj....
Ja nu hoppas vi på ett bättre 2017 med tre fina tävlingshästar!

Årets få rosetter (några unghästrosetter saknas pga att jag inte alltid hämtar ut dessa)

Kyrkan jag jobbar i på nyår.

Likes

Comments

Nu på morgonen va jag iväg till Sandra Björneland för att löshoppa lilla Leonore, det har ju inte gått nått vidare innan så lixom helst släppt detta med 3-års testet och helt gått in på att leta hingst för att betäcka henne istället. Men idag fick jag se att hon verkligen KAN hoppa, ja teknik vet jag att hon har men inte att hon fått till det så bra innan, så kanske ändå skall planera in treårstestet i maj? Får nog göra detta :) Kommer bli fler löshoppningar framöver med henne.

Hon är underbar häst att ha med sej i lastbilen, står som ett ljus, går på utan att blinka fast hon inte åkt på ett halvår!


Hingst har jag ju också funderat på... Nu står jag typ och väljer på 5 stycken: Feliciano, Hip Hop, Crusador, Casanova Hästak, Triton Hästak. Dock kanske det lutar mest till Feliciano.... men nu håller jag på att kolla vad dom skulle kosta och så vidare för det har ändå rätt stor betydelse då jag står och väger... Måste också kolla hur Hästaks hingstar är i hanteringen då dom båda är så unga och ännu ej vet vad dom lämnar.

Likes

Comments

Ni som bygger bana till träningshoppning, eller pay & jump som det också kallas. Ni måste tänka på att här kommer den unga hästen ut för första gången och behöver få en bra upplevelse!
Då funkar det ej att komma till baner som man struntat fullständigt i avstånden mellan hindren, se då till att inte ha två hinder efter varandra! För en unghäst vill jag ej ta i utan bara rulla på, inte några halvavstånd som gör att du måste rida på gärnet eller ta tillbaka ordentligt. Utan du skall bara kunna rulla på om du fått en bra galopp!
Inte heller skall hindren stå så du inte kan få galoppera på lite innan första hinder utan dom skall stå så du lätt kan rulla på utan att behöva ta ner en ivrig unghäst till trav för att ens komma i närheten av hindren.

Och sist men inte minst!!! Sätt inte första hindret så du måste hoppa mot läktaren, för det är svårt med en van häst också och inte lättare för en ung!

Jag förstår varför man kanske skall undvika dessa tävlingar, nu efter denna dagen, men så många som gör dom bra också, får nog välja rätt tävlingar och strunta i dessa där dom uppenbart inte vill ge en bra upplevelse! Så trist när man åker på dom bara :(

Likes

Comments

Svårt att bestämma mej vad jag skall sattsa på så kommer bli så att jag tävlar lite av varje i år och bara har roligt ute på banorna och så får vi se vad tiden säger.

HOPPNING:

4-5 Feb Alingsås

11-12 Feb TFRK

18-19 Feb Falbygdens HSF

4-5 Mars Lidköping

18-19 Mars Falbygdens HSF

26 Mars Vänersborgs RF

2 April Åmåls RK

15-16 April TFRK

16-17 April Nygård

17 April Essunga

22 April Nääs

29-30 April LERK

DRESSYR:

26 Feb Vänersborgs RF LA:1

1 April Mariestads RK MSV C:1

6 April Kungälv HSK MSV C:1

7-9 April Lysekils RF LA:1

23 April R i Grästorp LA:3

29-30 April NÄRK

FÄLTTTÄVLAN:

1-2 April Tågarportens RF

14-16 April Tågarposrtens RF

30 April Gärds RF

14 Maj Vinslöv RF

27-28 Maj Åkerbo / Dagstorpsortens RF


Grönt bakom så kommer jag välja denna tävling, dom andra är fortfarande öppna, sedan kan det alltid ändra sej påvägen...


Likes

Comments