.... Är ingen LÄTT match!!! Först att få det att gå ihop när man kör på dubbla baner med både och domare som ej skall ha för lång tid i mellan eller för kort, dessutom vill ju vi som arrangörer att tävlingen skall flyta på så mycket som möjligt så man vill ju slippa långa pausar. Tycker att detta kräver en hel del och MASSA tid!!! Men som detta skulle räcka??? NÄÄÄ då hör ryttare av sej och inte är nöjd med det ena eller andra, startar man i dom två klasserna som går kl 9.00 så kan man inte få sen start, är det så svårt att förstå? Du kan ju inte starta båda klasserna samtidigt och dessutom vill du ha 1,5 timme i mellan. Nä ibland tänker ej folk alls!

Sedan dessa som vill att man fixar det DIREKT, hör av sej tre timmar senare och undrar varför inte hästbytet är gjort? Suck, tävlingen är först på söndag, jag sitter ej vid datorn gämt och uppdaterar för minsta lilla ändring, men det kräver ni ryttare? Och så undrar ni varför startavgifterna höjs och färre orkar anordna tävling. DET kan jag svara på:

-Har man ett annat liv med både egna hästar och ett heltidsjobb vilket dom flesta har så blir datatiden inte så lång, då kanske man inte hinner med att kasta sej i krysset för just DIN anmälan!

- och alla dessa icke relevanta önskningar som inte ens går att genomföra... jag försöker verkligen göra alla nöjda men inser att det INTE GÅR!!!

Nej fy va trött jag är på detta och då är det ändå bara Onsdag... tävlingen är först på lördag/söndag!!!


Skall själv tävla Snider i Msv c:1 (första och sista starten troligen) och Kvicksilver i LC:1 om vi kommer in på banan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja låter bilden tala, min fina fina häst!!! Han kan verkligen omhoppningar. Tyvärr ramlade dock en bom i klassen efter, men han är superfin just nu!
Även Snider gick superbra med Anna, han börjar hitta tillbaka till sitt forna jag och detta har jag Anna att tacka!!!Han kommer dock fortsättas tävlas av henne ett tag till och sedan får vi se. Jag skall dock tävla dressyr på honom.

Likes

Comments

Hinner nu gott och väl alla mina hästar, så underbart! Plus att jag hinner massa annat också, så elen på en hästtransport fixad igår, och en annan ivägkörd för att få nya bromsvajrar.
Idag har jag hoppat två hästar, igår longerades två och red en, så nu är det full fart! Bara att fortsätta lika dant nästa vecka då vi skall hårdträna i början av veckan med dressyrträning och intervallträning och hoppträning. Tur jag har många hästar ;)

Nu blir det lugnare helg med tävling och löshoppning!

Longering av Snider

Likes

Comments

Idag skall jag bestämma mej för vilken sadel jag skall köpa till Snider, stått utan för länge nu och vill ut och tävla lite dressyr!

Hoppningen igår med honom gick super! Anna rider honom jättebra och nu börjar han få åter sin fina teknik så underbart att se! Tävling för honom lördag, söndag. Jag själv åker bara på söndag, då följer Filur med mej också för att tävla lite själv med ;)

Dags att gå upp nu för att ut och fodra hästar.

Likes

Comments

Oj denna häst, bara tycker om henne mer och mer! Idag åkte vi iväg på pay & jump i essunga och det va en trevlig bana dom byggt på 11 hinder med både grindar, skyltar och vattenmatta.
Hoppade först 70 cm och tyckte hon gjorde detta så bra att jag bestämde mej för att hoppa 80 cm också. Och så hon gör det!!!! Hoppar som en gud och verkade säga:"äntligen matte, nu börjar vi kalla det hinder!" Visst fick vi lägga en volt då hon får fel galopp och ännu ej kan byta, så det är nått vi måste träna en hel del, men hoppa kan hon denna damen 💖

Fick ridet Leonore i morse också och vi har tagit några travsteg vilket gick super, så vi kanske går till ridhuset imorgon och provar rida henne där.

Likes

Comments

Ja nu skall jag ha semester i 2,5 vecka och meningen är ju att man skall ta det lugnt, men så kommer det tyvärr inte bli, skall försöka hinna ikapp med allt!
Idag blev det hoppträning med Kvickis och Snider. kKvickis blir bara bättre och bättre! Imorgon bär det av på pay & jump.

Tyvärr har ju Snider vuxit ur sin dressyr sadel så detta måste jag även ta tag i och köpa en ny, blir tyvärr dyrt men får nog unna mej detta.
Nu skall jag även ta tag i att rida in Leonore så hon kan kallas ridhäst innan hon åker till hingst :)

Likes

Comments

Ja nu börjar tävlingarna dra igång på allvar, vi testade formen i helgen och Filur är helt klart färdig för 1.10m, Snider håller jag nog kvar i 1.00m ett tag till så vi får jobba ihop oss igen, hoppa kan dock hästen!

18 Feb

Vänersborgs RF Pay & Jump 60, 70 cm Kvickis

19 Feb

Falbygdens Reg.Hopp 1.00, 1.10 Filur, 1.00 Snider


26 Feb

Ingen pay & jump nån stans???


4 Mars

Lidköping Reg.Hopp 1.10 Filur

5 Mars

Lidköping Reg.Hopp 1.10 Filur

Vänersborgs RF Reg. Dressyr LA:1 Snider

Hoppas detta går att starta på båda....


11 Mars

Essunga RF, pay & jump 70cm Kvicksilver (ev 80)

12 mars

Åmåls RK, Reg.Dressyr LA:3 Snider eller Mariestad reg.hopp.....


19 Mars

Falbygdens RF Reg.Hopp 1.00, 1.10 Filur, 1.00 Snider

Likes

Comments

Ja vi hoppas på ett bättre 2017! Tävlingmässigt gick det inget vidare med skadade hästar osv, visst blev det några placeringar men alldeles för få mot vad vi borde, siktet va inställt högre men det fick vi ge upp typ i maj....
Ja nu hoppas vi på ett bättre 2017 med tre fina tävlingshästar!

Årets få rosetter (några unghästrosetter saknas pga att jag inte alltid hämtar ut dessa)

Kyrkan jag jobbar i på nyår.

Likes

Comments

Nu på morgonen va jag iväg till Sandra Björneland för att löshoppa lilla Leonore, det har ju inte gått nått vidare innan så lixom helst släppt detta med 3-års testet och helt gått in på att leta hingst för att betäcka henne istället. Men idag fick jag se att hon verkligen KAN hoppa, ja teknik vet jag att hon har men inte att hon fått till det så bra innan, så kanske ändå skall planera in treårstestet i maj? Får nog göra detta :) Kommer bli fler löshoppningar framöver med henne.

Hon är underbar häst att ha med sej i lastbilen, står som ett ljus, går på utan att blinka fast hon inte åkt på ett halvår!


Hingst har jag ju också funderat på... Nu står jag typ och väljer på 5 stycken: Feliciano, Hip Hop, Crusador, Casanova Hästak, Triton Hästak. Dock kanske det lutar mest till Feliciano.... men nu håller jag på att kolla vad dom skulle kosta och så vidare för det har ändå rätt stor betydelse då jag står och väger... Måste också kolla hur Hästaks hingstar är i hanteringen då dom båda är så unga och ännu ej vet vad dom lämnar.

Likes

Comments