Ja nu börjar tävlingarna dra igång på allvar, vi testade formen i helgen och Filur är helt klart färdig för 1.10m, Snider håller jag nog kvar i 1.00m ett tag till så vi får jobba ihop oss igen, hoppa kan dock hästen!

18 Feb

Vänersborgs RF Pay & Jump 60, 70 cm Kvickis

19 Feb

Falbygdens Reg.Hopp 1.00, 1.10 Filur, 1.00 Snider


26 Feb

Ingen pay & jump nån stans???


4 Mars

Lidköping Reg.Hopp 1.10 Filur

5 Mars

Lidköping Reg.Hopp 1.10 Filur

Vänersborgs RF Reg. Dressyr LA:1 Snider

Hoppas detta går att starta på båda....


11 Mars

Essunga RF, pay & jump 70cm Kvicksilver (ev 80)

12 mars

Åmåls RK, Reg.Dressyr LA:3 Snider eller Mariestad reg.hopp.....


19 Mars

Falbygdens RF Reg.Hopp 1.00, 1.10 Filur, 1.00 Snider

Likes

Comments

Ja vi hoppas på ett bättre 2017! Tävlingmässigt gick det inget vidare med skadade hästar osv, visst blev det några placeringar men alldeles för få mot vad vi borde, siktet va inställt högre men det fick vi ge upp typ i maj....
Ja nu hoppas vi på ett bättre 2017 med tre fina tävlingshästar!

Årets få rosetter (några unghästrosetter saknas pga att jag inte alltid hämtar ut dessa)

Kyrkan jag jobbar i på nyår.

Likes

Comments

Nu på morgonen va jag iväg till Sandra Björneland för att löshoppa lilla Leonore, det har ju inte gått nått vidare innan så lixom helst släppt detta med 3-års testet och helt gått in på att leta hingst för att betäcka henne istället. Men idag fick jag se att hon verkligen KAN hoppa, ja teknik vet jag att hon har men inte att hon fått till det så bra innan, så kanske ändå skall planera in treårstestet i maj? Får nog göra detta :) Kommer bli fler löshoppningar framöver med henne.

Hon är underbar häst att ha med sej i lastbilen, står som ett ljus, går på utan att blinka fast hon inte åkt på ett halvår!


Hingst har jag ju också funderat på... Nu står jag typ och väljer på 5 stycken: Feliciano, Hip Hop, Crusador, Casanova Hästak, Triton Hästak. Dock kanske det lutar mest till Feliciano.... men nu håller jag på att kolla vad dom skulle kosta och så vidare för det har ändå rätt stor betydelse då jag står och väger... Måste också kolla hur Hästaks hingstar är i hanteringen då dom båda är så unga och ännu ej vet vad dom lämnar.

Likes

Comments

Ni som bygger bana till träningshoppning, eller pay & jump som det också kallas. Ni måste tänka på att här kommer den unga hästen ut för första gången och behöver få en bra upplevelse!
Då funkar det ej att komma till baner som man struntat fullständigt i avstånden mellan hindren, se då till att inte ha två hinder efter varandra! För en unghäst vill jag ej ta i utan bara rulla på, inte några halvavstånd som gör att du måste rida på gärnet eller ta tillbaka ordentligt. Utan du skall bara kunna rulla på om du fått en bra galopp!
Inte heller skall hindren stå så du inte kan få galoppera på lite innan första hinder utan dom skall stå så du lätt kan rulla på utan att behöva ta ner en ivrig unghäst till trav för att ens komma i närheten av hindren.

Och sist men inte minst!!! Sätt inte första hindret så du måste hoppa mot läktaren, för det är svårt med en van häst också och inte lättare för en ung!

Jag förstår varför man kanske skall undvika dessa tävlingar, nu efter denna dagen, men så många som gör dom bra också, får nog välja rätt tävlingar och strunta i dessa där dom uppenbart inte vill ge en bra upplevelse! Så trist när man åker på dom bara :(

Likes

Comments

Svårt att bestämma mej vad jag skall sattsa på så kommer bli så att jag tävlar lite av varje i år och bara har roligt ute på banorna och så får vi se vad tiden säger.

HOPPNING:

4-5 Feb Alingsås

11-12 Feb TFRK

18-19 Feb Falbygdens HSF

4-5 Mars Lidköping

18-19 Mars Falbygdens HSF

26 Mars Vänersborgs RF

2 April Åmåls RK

15-16 April TFRK

16-17 April Nygård

17 April Essunga

22 April Nääs

29-30 April LERK

DRESSYR:

26 Feb Vänersborgs RF LA:1

1 April Mariestads RK MSV C:1

6 April Kungälv HSK MSV C:1

7-9 April Lysekils RF LA:1

23 April R i Grästorp LA:3

29-30 April NÄRK

FÄLTTTÄVLAN:

1-2 April Tågarportens RF

14-16 April Tågarposrtens RF

30 April Gärds RF

14 Maj Vinslöv RF

27-28 Maj Åkerbo / Dagstorpsortens RF


Grönt bakom så kommer jag välja denna tävling, dom andra är fortfarande öppna, sedan kan det alltid ändra sej påvägen...


Likes

Comments

Idag gjorde vi vår andra hopptävling och så bra hon gjorde detta! Sagt det innan : 💞 denna häst! Visst var det bara 60 cm men hon gör det så himla enkelt! Fina Kvicksilver!
Extra kul då hon inte varit speciellt lätt påvägen hit, och en häst som man köpt osett. Tror jag gjort ett fynd! Hoppas nu allt fortsätter lika bra, blir nog start i 70 cm nästa helg.

Både Filur och Snider fick följa med och hopptävla också, dom gick dock högsta klassen 1.00 meter. Snider gick lite knackigt och osäkert i grunden men nollade och i omhoppningen red jag snävt och då vaknade han och va helt med på noterna! Slutade som 3:a!
Vann klassen gjorde Filur, han va helt med på noterna men tyvärr ville han lite för mycket och då blir han svårsvängd... men räckte ändå även om det inte va mycket marginal till 2:an.
Tror både jag och hästarna hade superkul, lite extra kul va att det ändå va så många med för en så liten klubb som Gärdhem och stor konkurrens då alla satsade allt! Ännu roligare!!!

Men höjdpunketen va ändå Kickans start! Den kändes så bra,lugn sansad men med energi i både galopp och språng! Och hon VILL hoppa, tycker det är superkul!

Tror det va rätt fina ritter med övriga av mina hästar med, men så mycket svårare med en unghäst!

Foto: Sonny Andersson

Likes

Comments


Ja det kanske inte blev som jag tänkt mej, kändes så jättebra inför året men ändrade planer och skader ändrade allt!

---------------------------


Dee Snider:

* Starta LA dressyr med 62% -FIXAT! Red 4 stycken LA alla med över 62%! Rekordet är 65,8%

* Starta 1.20 felfritt - Tyvärr klarade vi ej detta, gjorde några SUPER rundor i 1.20 men efter omkullridningen tappade jag modet och därefter även min häst :(

* Placering i H90 Fältttävlan. - Tyvärr! Vi bestämde oss helt för att strunta i fälttävlan 2016, men skall nu återtas 2017!

-------------------------------------

Fabulous Dream:

* Starta *-ig fälttävlan - Tyvärr! Vi bestämde oss helt för att strunta i fälttävlan 2016, men skall nu återtas 2017!

* Placering i 1.20m - FIXAT! Blev 2 stycken under våren men tyvärr va han då skadad och ändå presterade! Men det tog ut sin rätt under sommaren/våren när han gått för länge med skadan. Skall nu byggas upp på nytt inför 2017!

* Starta 1.25m - Beror på det ovan!

----------------------


Nu får vi ta nya tag inför 2016, hoppas på ett mycket bättre 2017 med massa nya placeringar och nya framgångar med siktet uppåt i klasserna!

Hoppas kunna betäcka en häst under 2017 och även bygga min lösdrift!


Likes

Comments

Idag är man ledig efter att jobbat en helg med lite minnesgudstjänster bla. Dock en rolig helg att jobba med mycket extra musik. Men tyvärr förstör dom oftast hela dagen då man börjar 9:00 ca jobbar till 14:00 ledig för lunch och börjar 15:00 igen och jobbar till 20:00.
Men igår började jag först 14:00 och då fick man ju ridet innan man åkte för att jobba.

Idag red jag först Filur som har grymt svårt att trampa under sej i galoppen i ena varvet men fick till det efter mycket jobbande. Och märks att han drar snett även i traven när vi travade över bommar. Mer jobb så är han säkert fin igen om några månader!

Men någon som va fin är Kickan! Den hästen💚 , ja hon är verkligen superfin, visst hon har varken styrka eller kondis men ändå ger hon en superfin känsla, tänk när hon även har styrkan och kondisen! 😍

Fick äntligen på vinterdäcken på lastbilen också! Men så tröga framdäcken är... men va smart att börja med bakdäcken så jag inte hann tröttna innan jag va klar, dock är dom skittunga! Så enkelt det känns att byta på en hästtransport som bara har 13" däck!

Nu snöar det lite här så lämnar stallet för några timmar och åker hem. Imorgon skall jag till Ullared och köpa nya hästtäcken.

Likes

Comments

Idag blev det en resa till Alingsås för att köpa en gummimatta till den nya transporten som tyvärr hade en kass matta. Men ny är den ej, den låg i min gamla transport som blev kvaddad men den är i jättebra skick så jag fick iden att kontakta företaget som köpt det kvaddade släpet och fick köpa lös den :) På söndag åker den in i transporten och vi får se hur den passar.

Har en som vill hyra släpet troligen så det är nog snart ute på hyrning det med.

Likes

Comments

Idag ha´r jag inte fått mycket gjort om man tänker på att jag haft en hel dag på mej, men lite i alla fall. Fick målat klart dom sista bommarna så nu väntar jag på att få andvända dessa, behöver frysa på och komma lite snö för att jag skall kunna rida på fälten där hindren står.


Fick också fixat en del med den "Nya" hästtransporten som vi lagt in nytt golv i, fick satt fast golvet och börjat fixa med silikon längs kanterna tills det tog slut så får köpa mer. Fick även kapat upp sparkskivorna och imorgon bär det av till Alingsås för att köpa en gummimatta.

Denna transport skall väll också hyras ut på långtid om någon är intresserad, annars blir den kvar hemma och hyrs ut gång för gång.

Likes

Comments