Ja nu är det full fart framåt som gäller för min 3 åring! Hon är nu behandlad och rak igen så fick rekommendation att jobba henne från marken i 15 dagar då hon va så väldigt skev innan jag sitter upp, men det va ju tanken ändå ;)
Så idag blev det longering över bommar, lägger dom med 3 meters mellanrum och höjer upp ena sidan, detta gör att hästen söker sej ned med huvudet för att höja ryggen när den travar över. Jag verkligen ÄLSKAR bomövningar i alla dess former och använder det så ofta jag kan! Tyvärr missade jag bild, men kör detta ofta när jag longerar om jag är själv i ridhuset.
Dessutom vill jag få in bommar redan nu i utbildningen för att det skall bli en självklarhet när jag sedan sätter upp dom lite högre och ber henne hoppa.
För ny ligger jag ju lite efter och behöver gå framåt lite fortare, men det får heller ej bli fel! Så hon kommer nu jobbas varannan dag för att stärka sej och bygga muskler.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I måndags stod transporten klar, nya väggar (en som va i bra skick blev kvar) och nybesiktad och den gick klockrent igenom, och denna har jag fixat med bromsar helt själv! Dessutom bytte jag väggarna nästan helt själv, lite hjälp fick jag med den stora då jag ej kan lyfta den själv.
Såhär blev resultatet.

Likes

Comments

Idag bär det av till Eskilstuna för att behandla Leonore, hoppas jag snart kan böeja rida henne. Skall upp till Håkan Lundell, equiterapet som är specialiserad på sk SI leder. Blir en resa på ca 7- 8 timmar så hoppas hästarna står snällt, Snider åker med också för att kollas upp.

Likes

Comments

Idag va jag uppe som vanligt tidigt fast jag har semester, ut till hästarna och börja morgonen med två ridpass i ridhuset på lite hinder.
Filur va finfin! Snider kanske ej lika fin men hoppas ändå på det bästa imorgon då vi hoppar i div 2 laget.

Morgonens hoppövning

Likes

Comments

Inte kommit så långt idag tyvärr då jag bara haft några timmar över och det är lite pill med fönstret som jag nu plockat bort, kapat ny skiva och pillat i det i den nya.

Nu är det dörren som är det andra stora projektet, väggarna skall kapas och sättas dit och det borde rulla på rätt bra, dock har jag ännu ejköpt bult till väggarna så det kanske vi får ta imorgon eller på måndag.

Det är ju åter tävlingar i helgen, nu skall jag till Vartofta och rida div 2 hoppning. Hoppas på repris av förra helgen ;)

Likes

Comments

Ja då har jag börjat med rivningen, är en värmlandsvagn jag renoverar.

Väggarna är oftast ännu sämre än man tror...

Så här långt kom jag igår.
Imorgon hämtar jag dom nya skivorna och fixar bort det sista och putsar bort alla gamla skruvar med vinkelslipen.

Likes

Comments

Hur stor chans är det att vinna två dagar i rad, visserligen med två olika hästar, så idag va det Filurs tur, även Snider gick super men lite för långsam och presis utanför placering, puttade själv ut honom när jag gick in och la mej först med Filur. Vågade mej på en tuffare sväng med Filur vilket han vann på.

Sedan va det dags för start i 1.20m med Filur och hsn gick sjukt bra!!!! Dock ställde jag till det för honom på hinder 5 och satt honom i en sådan sitts att det ej gick att hoppa utan vi brakade in i det hindret, men ändå tar han det utan tvekan när det va uppbyggt och han hoppade resten av banan klockrent, och med mer marginal på hindren än i 1.10 så känns som en sjukt stor seger för mitt självförtroende, vi kommer nog starta fler 1.20 m framöver 😀
Sjukt bra tid hade vi fått också....!

Likes

Comments

Att känslan kan vara så olik resultatet... så blev det idag! men vågar mej ändå på 1.10 imorgon :)

Slutade med ännu ett segertäcke gör Snider iår, fina Snider!
Kommer bli tråkigt att inte ha honom i stallet mrn dagen närmar sej då han skall ut på annons och han känns inte som någon svårsåld häst.

Likes

Comments

Nu är det åter en tävling denna helg också, presis som fyra helger framöver så just nu är det fullt upp varje helg, men inte alla hästar som går varje helg utan oftast bara två hästar med av dom tre jag har fullt igång. I helgen startar dock alla tre men då tävlar jag tre dagar.
Imorgon skall Kvickis få komma ut igen, varit få tävlingar för henne men kolla in dessa fina resultat i blup, dock så kan vi nog inte lova lika fina resultat imorgon då hon går avd A för första gången, innan bara gått avd B. Men hon är ju unghäst (6år) så måste kvala upp (två felfria starter i den höjden du vill rida avd a i eller högre)

Annars har denna vecka varit fullt upp med att greja med en hästtransport som nu är godkänd efter nya bromsbelägg och ett nytt hjullager. Så stolt dock att numera fixar jag detta helt själv (fick hjälp av min uppstallade att få dit en spärring för att hålla hjullagret på plats, TACK Terese, ibland skulle man ha fyra händer...) Ni som testat få ur ett hjullager VET att detta tar tid och tålamod, om det då gpr hyfsat att få ur det då kärvar det att få dit det nya, men nu börjar jag förstå hur man gör och då byter man på nån timme eller två.
Nästa vecka blir det byte av väggar i en transport, nått ni vill följa här på bloggen tro?

Likes

Comments

Nu har jag varit och hämtat hem spånpellets för ett år, har ju bara enhäst på det, resten på halm.
Och 10 säckar pellets köptes i tisdags så nu klarar jag mej ett tag.

Annars haft fullt upp denna vecka med att fixa transporterna, denna har fått nya bromsbelägg och hjullager och nu får vi se om.jag ställt in bromsarna rätt.

Kommer ha en transport för uthyrning på långtid from 1 okt om någon är intresserad.

Likes

Comments