Skrev en lång text som tyvärt försvann....
Grymt fin helg i alla fall med 4 rosetter med hem av 6 starter. Stolt över mina fina hästar!!!

Bjuder på Kvickis debutrunda i 0.95m, visst ser hon ut att ta höjden med ro? Startade ju även 1.00m men där va hon trött...

Grymt kul att hon just nu går så snappt framåt! Förtjust i detta sto som ni säkert förstått ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att det är så sjukt nervöst att besikta ett vanligt släp och bil.... mer nervös än när jag tävlar!!! (då jag ofta inte är nervös alls)
Lastbilen gick igenom, vilket är grymt gott, den är dock inte så gammal, årsmodell 2014 så första besiktningen på den. Hade bytt ruta innan då den var ordentligt spräckt redan när jag köpte lastbilen för 2 år sedan, men skuvit på det lixom...
Släpet fick jag dock en tvåa på, påskjutsbromsen tog för sent, så hem och skruvade lite och så va det fixat, STOLT över mej själv då jag bytt hjullager på detta släpet och ställt in bromsarna själv utan pappas hjälp denna gång, men borde lära mej fixa detta själv då jag har några släp till som skall fixas.

Ja det är lyxit att ha en sådan här lastbil, men jag unnar mej detta då jag mest lägger pengarna på mina hästar och så gott att ha när man åker långt och långa tävlingsdagar då jag har en säng i den. Bilen lastar 1100kg och man kan åka förare + 3 passagerare. I helgen kommer jag dessutom ha släp efter för att ta med tre hästar på tävling. ( Har BE kort så får dra 2000kg på draget också)

Likes

Comments

Idag va det 1.10m som gällde för båda hästarna på Lilla Edets RK, tror inte jag hoppat det med Snider på över ett år... men känslan va så bra igår så måste ju försöka!

Filur va först ut, gick super och nollade gruden men sedan red jag lite för tufft i omhoppningen och två bommar rök och även min planerade väg när jag kom ur rytm. Men han va fin :)
Snider red jag strax efter och han va verkligen på hugget! Han sög verkligen mot hindren och man kan inte annat än småle, även han nollade grunden, i omhoppningen svängde jag inte lika tufft in i kombinationen men han tog ändå ett jättesprång över oxern in så jag fick släppa tyglarna för att inte störa, men ändå fick jag till min sväng efter och han hoppade super. Han är så sjukt försiktig! Vi slutade på 3:e plats idag!
Vet inte om jag vill sälja längre... kanske borde hitta en bra medryttare istället som utbildar honom i dressyr så kan jag fortsätta hopptävla? Tål att funderas på!

Idag va även Sonny med som medhjälpare och han tog jättefina foton! kolla in hans blogg på Sonnys blogg

Likes

Comments

Ja det är nog första dagen jag fått till att rida alla fyra! Hopptävlade Snider och Filur på fm och nu på eftermiddagen red jag dom två stona, hann dessutom slå på en tappsko på Kvickis och verka Leonore runt om.
Tävlingen idag gick hyfsat, Snider levererade en felfri ritt i 1.00m vilket slutade med en fjärde plats. Filur gick super men jag började ratta för mycket och ställde till det för oss så han sa nej, detta ställer jag ej upp på och stannade, helt klart mitt fel! Hoppade resten av banan klockrent!
Nya tag imorgon!

Imorgon kommer också Sonny med och hjälper mej, kanske även blir nån ny fin bild?

Likes

Comments

Kommer åka utomlands en vecka i september, blir till Side i Turkiet.

Skall bli supergott, men alltid svårt att lämna alla sina djur hemma, 5 katter och 4 hästar, men tror jag behöver detta utan att ha några måsten. Har ju en supergo uppstallad som ställer upp och troligen även min goa medryttare på Filur så det löser sej säkert med hästarna, hoppas dock på att dom kan gå kvar ute.

Hit skall jag med mamma,pappa, min älsta bror och hans sambo och två barn.

Likes

Comments

Idag var det åter dax för sommarcupen på TSR för kvickis, tycker hon fått mer styrka så vågade mej på LB också.

Hon gick verkligen super i LC! Någon fattning som inte togs dirket och samma med nån igångsättning efter halt, men annars SUPER!!! Va kan man mer begära då hon är riden ett år?
Vi slutade på 69% och högst bedömd i LC.

LB va hon trött i, blev två dåliga fattningar i galoppen, men i övrigt skötte hon sej, superfin och mjuk i båda klasserna dessutom. Och hon fixade trav på 10 meters volt vilket hon har problem med att få ihop koordination, men gick över förväntan!

Snider även provriden och detta gick super, han är så fin, igentligen grymt synd att sälja men orkar inte med alla fyra hästarna och dom andra tre är inget alternativ att sälja tyvärr, ännu.
Fick även pratat med Felicia så nästa vecka skall hon rida Snider och sedan får hon börja tävla honom åt mej för att få resultat, inte förvånad om hon kvalar till msv b snappt, klart värt att sätta upp en duktig ryttare då jag klart kan begära mer om han får fina resultat i msv b och VET att jag har en jättefin dressyrhäst i honom! Frågan är bara hur fort det går att bygga upp honom för lite högre klasser?

Likes

Comments

Nu har jag hämtat hem mitt lilla sto från hingststationen igen, betäckt för tredje gången iår och jag hoppas på lite tur nu så jag får en fölunge 2018!!! Kommer födas väldigt sent men bättre det än inget föl alls!

Får dock börja rida henne nu då om hon inte tar sej så vill jag ju rida kvaliten och helst breeeders i fälttävlan men det får vi se hur det blir....

Har ju en häst till salu också då jag tyvärr inte hinner rida 4 hästar, men fick ett förslag igår och vi får se om jag hoppar på det...

Likes

Comments

Jag och många med mej blir numera uppmanade att lämna sitt hästpass för granskning i sekretariatet på tävlingar, eftersom allt är i sin ordning med vaccinationer så har jag inga som helst problem med att dom granskar passet! Men jag vill inte lämna en VÄRDEHANDLING som passet är! Dom får gärna kolla men jag vill ha med mej passet när jag går därifrån!

Fick tipset av en överdomare att jag skall be om ett "kvitto" på att man lämnat ifrån sej passet ifall det skulle komma bort på tävlingsplatsen, för har man otur så kan dom i princip lämna ut passet till vem som helst, för dom kollar knappast att du är ägare eller ryttare till hästen när du går dit och hämtar ditt pass igen, så vem som helst kan ju hämta MITT pass!!! Eller slarva bort det!!! För försvinner ditt pass är det DU som får stå för detta om du inte har något bevis på att du lämnat det ifrån ej.

Så här står det om värdehandling på wikipedia:

En värdehandling är ett dokument eller annat föremål som är bevis på ett ekonomiskt värde. Till värdehandlingar räknas betalningsmedel som kontanter, postväxlar, checkar och kontokort, och bevis på genomförda affärer som polletter, biljetter och kvitton.

Även nycklar, passerkort, mobiltelefoner och legitimationer, och andra föremål som ger tillgång till egendom och information, är värdehandlingar.

Säker hantering av värdehandlingar omfattar bland annat bankfack och rekommenderad post.

Så säker hantering kan ju knappast vara att lämna det till en OKÄND (som det ofta är, den som sitter i sekretariatet) person utan nått enda bevis att du lämnat det ifrån dej! (Vi bör nog knappast lämna det ifrån oss alls egentligen!)

Så om alla fick ett "kvitto" på att man lämnat just det passet och måste ha med sej "kvittot" tillbaka när man hämtar ut sitt pass igen så kanske vi slipper att nån hämtar ut ett pass som ej är deras.

Varför är det bara JAG som ber om detta "kvitto"??? För det är det nog, för dom står som frågetecken och tycker jag är GÖRJOBBIG!!! Jag står dock på mej så skall dom ha mitt pass, skall jag ha ett kvitto/kvittens på det!Snider som unghäst, lite mörkare då.

Likes

Comments

Skall väll börja berätta hur gårdagen slutade, ja den slutade så att jag drattade av i terrängen, eller gled av mer. Filur fick nog av allt av och på så han sa upp sej och tvärnitade! Ja förstår honom så absolut inte sur på min häst!
Va så att ryttaren innan mej åkte av och då stoppar man alla ryttare som är ute på banan, så jag blev också stoppad, fast dom hade ej bestämt sej var riktigt tror jag, så dom stoppade mej på tre olika ställen, tills jag fick svar att jag skulle rida och då sa Filur upp sej då han fått travhoppa dessa maffiga hinder då det va så hattande och jag inte förstod om jag fick tiden stoppad eller ej så jätterörigt! Dessutom stör det MASSOR så man går ur sin bubbla lixom.
Men dom skötte detta superbra efter!!! Det va funktionärerna som anmälde det till överdomaren då dom tyckte jag blev sjukt dåligt informerad och dubbla budskap överallt. Så dom betalade tillbaka hela startavgiften! Så stor kredd åt dom! Dock supertråkigt när jag låg så bra till och hade tagit placering om vi nollat (haft ett stopp också!) men men... vi tar nya tag :)

Då till dagen!
Åkte till Floby med Kvickis och Snider, red 0.80m clear round och 0.90m avd b med kvickis, hon gick super och varken tittar eller är svår på nått sätt, hoppar allt :) dock trött i andra klassen men slutade ändå felfritt i båda klasserna!
Snider va den roligaste att sitta upp på, han har vilat efter sin kiropraktorbehandling för 3 veckor sedan och bara gått i hagen, märktes dock inte!!! Hur fin som helst på framridningen och på framhoppningen hoppar han som en gud! Jätteklipp i avstampen och hoppar mej ur sadeln på varje språng, så han är jättefräch! Gick in och dubbelnollade och slutade på 5:e plats i 1.00m som vi mjukstartade med. Dock hoppar Snider lite för väl på dessa småhöjder så vi har ingen chans på vinst, han tar för lång tid på sej över hindren då han hoppar så stort, bättre med Filur som bara sniker över, där tjänar vi massa av tid. Men jättenöjd!

Dagens skörd av rosetter: tre starter, tre placeringar!

Dagens placeringar

Likes

Comments