Här kommer bilder på hela banans hinder i ordning med banskiss.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Igår startade vi en LC:1 på klubbtävling, gick super stundtals men andra stunder har vi massa att träna på! Men vi slutade 2:a i alla fall och jag fortsätter att vara överförtjust i denna underbara häst!

Likes

Comments

Blev att jag åkte med två hästar istället för en häst till Essunga, började hoppa Snider själv igen och inser att jag kan! Så blir han kvar så får jag tävla lite.
Kvickis va anmäld från början och fick göra sin första lokala 0.90m , andra totalt, då hon gått en pay and jump på den höjden innan.
Först i 0.80m va hon superladdad, galopperade mer uppåt än framåt på framhoppningen, väl inne på banan va hon lite lugnare, tyvärr missade jag helt vart jag skulle ta vägen och fick rida runt ett varv för att hitta rätt hinder, en rivning fick vi också på ett räcke, men va gör det när hon går så fint!!!
I 0.90m va hon ännu lite lugnare och gick jättebra, hoppade SÅ fint och nollade banan!!! Oj va glad jag är över denna häst!

Snider gick in och gjorde en toppenrunda med mej i 1.00m efter att nästan ha hoppat mej ur sadeln på framhoppningen (han tar i lite för mycket...), dock fick vi ett nedslag i omhoppningen men beror mer på hans ovana att svänga snävt, detta får vi öva på ;)

En alltid lika positiv Snider!

Likes

Comments

Idag har jag hoppat Snider för andra gången på över tre månader (eller nått sånt), inte det att han inte hoppat, men då med min tränare Anna. Inser att jag behöver börja hoppa honom själv om han inte blir såld, då jag just nu inte har råd att köpa en dressyrsadel till honom så får jag nu börja hoppa själv.

Men oj vad jag inser att vi har arbete framför, han är inte alls där jag vill ha honom, dålig galopp och spänner sej på tok för mycket mellan hindren, där vill jag ha honom avspänd med aktivitet i bakänden, men nu känns det som han bara ville springa ifrån mej och inte alls hoppa avslappnat. Så vi har en hel del att jobba på, dessutom älgar han iväg för mej så det inte är alls konstigt om vi ej får plats, detta är INTE OK. Ja vi får börja på att jobba med detta. Kändes dock bra i min ridning så vågar nog anmäla imorgon till 1.00m i Essunga.


Likes

Comments

Blev lite vattenträning idag med Kvickis, kanske kan bli fälttävlandshäst av henne med?

Likes

Comments

Här är Kvicksilvers ritt igår, måste säga att jag är mäkta stolt över min häst! Hon spände sej lite på slutet då hon började bli trött men om man vet att jag suttit ned i traven i ca 1 månad bara så är detta inte alls illa, hon va inte jättetittig vilket jag är SÅ glad över! Denna häst bara ger en merkänsla! Två utanför placering blev det! Andra gången hon ser dressyrstaket!

Filur gav mej också en superkänsla, slutade 6:a på 68.33 % och då har vi ej tävlat dressyr på 2 år! Dock en LC klass så kanske inte så märkvärdigt, men han gav mej också superbra känsla även!

Likes

Comments

Ja Kvickis går ny bara från klarhet till klarhet, hon börjar verkligen utvecklas och främst i huvudet.
Idag hoppade vi pay and jump på närk, 90 cm och det kändes enkelt för henne, dock fick jag henne inte helt framför mej, men hon hoppade allt positivt och med spetsade öron! Nollade dessutom även om resultatet är oviktigt på sådana här tävlingar. Nu taggar vi om för dressyr tävling på söndag.

Likes

Comments

Fattar inte hur man hinner så mycket när jag jobbar, tycker ej jag hinner nått när man är ledig. Men två tränar har hunnits med, Snider gick första hoppträningen med Anna efter två veckors hoppvila och han gjorde det super, hoppade enkelt en bana på 120, med spetsade öron vilket visar att han är på g!
Kickis gjorde en superträning också, hon är så rolig att rida! Men långt kvar innan vi är där jag vill ha henne, men hon är så positiv och vill vara till lags och verkligen älskar att hoppa!
Blir pay & jump på torsdag och sedan dressyr tävling på söndag.

Blev en beställning på börjes nu när det va 15% , så äntligen blir det ett par nya ridskor då dom gamla knappt håller ihop längre.

Kvickis och jag på förra pay & jumpen

Likes

Comments

Ja denna helgen har bara haft en brasmak, haft sådan bra känsla i ridningen även om det varit blandade resultat.
Började Lördagen med att åka till Närk och rida två hoppklasser, 1.00m och 1.05m. I första klassen efteranmälde jag honom till så fick starta först, ja det är ju inga problem när det är hemmaplan och msn får en god vänn att hålla hästen medans man går banan, tack Kicki!!
Och vi gick in och visade vägen, tog en jättesväng innanför till en oxer, även jag blev paff och undrade om det skulle gå, men för sent att ångra sej så bara att rida! Och min underbara häst bara hoppar! Ja den ritten höll hela klassen igenom så blev seger.
I nästa klass kändes han så himla fin på framhoppningen, verkligen på hugget och framme till bettet, så kändes som vi verkligen va på topp, men då händer det värsta, vi river första hindret!!!! Så förargligt! Gick super resten av banan och så tråkigt att vi ej fick hoppa omhoppningen, men men... Så himla nöjd ändå, så fin häst jag har, han är en sådan häst man bara får en gång i sitt liv. Min Filur💖

Söndagen blev det Kvickis tur, Pay and jump på närk, samma bana som 1.05 fast utan a hindret i kombinationen. Och hon va lite spänd först men slappnade av rätt fort. Vi hoppade 80 cm vilket hon gjorde helt felfritt, dock kollade hon in folket på en parkbänk utanför banan och stod imot lite vid hinder 2, men hoppade ändå med lätthet hindret. Så efter den rundan kändes det självklart att ta 0.90m och där trillade två bommar men så fin! Tog tag i hindren och blir nästan för på och då går det lite för fort för henne så hon kommer lite nära och får ej upp frambenen, men va gör det? Tids nog får hon rutinen och då kommer hon ta detta lekande lätt, så fin häst!
Så har två grymt fina hästar efter denna helg!!!

Segerritt med filur

Två fina bilder på Kvickis, visst ser hon ut att älska detta?

Likes

Comments

Idag skall vi hinna med två tävlingar på samma dag, vilket skall bli lite kul. Vi börjar med en dressyr på närk kl 9:37 med Kvickis som kommer göra sin första lokala tävling, ja förväntningar är inte höga! Gått med dressyrsadel ca 5 gånger och hon är ju rätt spänd ofta så får se o m jag får en chans att komma ned i sadeln... Eller ens in på banan!
Därefter bär det iväg till Lilla edet på hopptävling med Snider, han skall gå sin livs första 130m med Anna i sadeln.

Nu skall jag upp och hoppa för att ge hästar frukost.

Anna och Snider på träning klipper en oxer på 1.40m

Likes

Comments