Header

Detta är ett riktigt roligt lopp. Även fast vädret inte var det bästa idag. Det regnade och var ca 4 grader när vi sprang. Vi åkte dit och hämtade nummerlapp, sedan värmde jag upp lite och joggade sedan till starten. Jag var riktigt taggad inför detta lopp. 7 km trail i Skatås. Loppet började med en gräsbacke, och då låg jag 8:a, sedan direkt efter en nerförsbacke där jag sprang förbi 2 pers. Då låg jag alltså 6:a. Sedan kom en backe där jag sprang förbi ytterligare en person. Sedan sprang vi in i skogen och då var det en person framför mig som stannade, och då sprang jag förbi honom också. sedan låg jag alltså 4:a. Det var jag ganska länge, tills dåvarande 4:an inte orkade och jag sprang förbi honom också. Sedan sprang vi ut på 8:an vid Delsjön och upp vid milen. Då blev jag 2:a. Sedan var det bara att försvara den platsen :) 1:an var långt före. När vi efter ett tag kom till Brudarebacken och jag nästan var längst ner kunde jag se honom längst upp. Då var det bara att hålla ut till målgången. 3:an var väldigt nära mig flera gånger, han var snabb nerför men jag var oftare snabbare uppför. De närmar sig målgång nu och det är sista backen kvar ut på gruset. De går nerför och jag hör hur han springer snabbare, och jag vill verkligen inte släppa förbi honom. Sedan var det målgång och jag lyckades spurta förbi honom, med 2 sek marginal. Jag slutade på andra plats med 34:34. Riktigt nöjd med min insats. ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördag 4 November

Dags för Finalloppet igen, denna gång sista året i ungdomsklassen. Jag värmde upp hyfsat bra och var ganska taggad inför detta. Starten kunde dock varit bättre, då jag startade ganska långt bak i fältet och var tvungen att springa förbi alla. Det var en backe ganska direkt efter start där jag sprang förbi väldigt många. Det var nästa lite skämmigt på ett sätt. Jag tänkte att alla andra skulle tänka att jag gjorde det som "showoff". Men eftersom jag startade för långt bak var jag ju tvungen att ta mig förbi. Jag tävlade tillsammans med min kompis i samma klubb. Han startade mycket längre fram och verkade få en bra start. Jag såg honom nästan hela tiden i loppet, framför mig :/. När jag hade sprungit förbi de flesta var jag ganska trött, men ändå på något sätt lite pigg. Och han var fortfarande framför mig. Han drog iväg mer och mer. 500 meter innan mål sprang jag förbi en annan kille som sedan försökte spurta förbi mig precis innan mål, men det gick inte :). Vi väntade ett tag vid målområdet och tänkte att det bara skulle vara pris till de 3 första. Men så ropade de upp P10 och F10 där de 25 respektive 20 bästa fick pris. Vi gick och kollade på prisbordet och där stod det åtta pokaler i våran klass. Så då väntade vi såklart ett tag till. Jag kom då femma med tiden 20:17 på 5km terräng löpning.

Likes

Comments

Jag hade hört talas om ett nytt traillopp i Bokedalen i Jonsered som verkade spännande. Antingen 8 km eller 16 km. Loppet var första gången i år och över 600 anmälda. Det är riktigt bra för att vara första året. Det här loppet var jag riktigt taggad inför. Även om det regnade mycket och var ganska kallt. När jag åkte dit visste jag inte hur många som skulle springa, så jag trodde att jag hade en chans att komma bra här. Jag värmde upp bättre än vissa andra lopp. Var inte jättetrött från gårdagens lopp. Sedan började nerräkningen till starten. 3...2...1. och så sprang jag iväg, då på 6:e plats. Sedan sprang jag på ganska bra, var en tuff stigning i början av loppet. Sprang förbi 5:an. Sedan var det ganska platt en stund, det var skönt, tills nästa stigning kom, (då sprang jag om 4:an). Den var inte lika brant som första dock. Efter det var det hyfsat lugnt ett tag, kommer inte riktigt ihåg hur man sprang, men sen kom det en trä trappa mitt i skogen. (då låg jag 3:a och 4:an var precis bakom). Som tur var hade jag dubbade skor, annars hade det nog varit halt. Precis efter trappan var det riktigt brant, så jag gick upp hela den backen. Sedan var det nerför en bit och sedan upp för en väldigt lerig backe, bra med dubb. :) Den var ganska jobbig att springa i. Sedan var det i princip tillbaka till mål området. Jag lyckades hålla 4:an bakom mig och slutade som 3:a. Prispallen var uppe på en container, lite ovanligt, men kul. Båda de personer som kom före mig jobbade på Icebug, och därför fick jag deras priser, en mössa, en startplats till Winter Run och ett presentkort på Icebug. Det skulle ju vara konstigt om de fick sina egna produkter som pris.

Likes

Comments

Lördag 21 Oktober

Sävedalsloppet är ett lopp som går i närheten där jag bor, och jag har sprungit det sedan 6 gånger. I år var jag med i herrklassen 5 km. Egentligen skulle jag varit med i P17, men då var det bara 2.5 km, vilket jag tyckte var för kort. Jag var inte supertaggad här heller, kände mest att jag ville springa bara för att ha gjort det. Värmde inte upp jättemycket här heller. Jag tänkte innan att jag skulle ta det lugnt men... det är ju inte jättelätt när man har nummerlapp på sig och alla runt omkring springer fort. Så jag kom i mål på 19:20 som nia, vilket jag tycker ändå är ganska bra. 

Mina föräldrar jobbar även där som funktionärer, så det blev att jag stannade ett tag där. Jag väntade även på Mikael Ekvall som kom i mål på nytt banrekord med 30:16. Sedan snackade jag lite med honom och tog lite bilder :) 

Likes

Comments

Lördag 14 Oktober

Jag hade egentligen inte tänkt att springa. Såg den på anmälningssidan och anmälde mest bara för att kunna springa om jag skulle känna för det. Jag värmde knappt upp något och kände mig inte jättetaggad. Sprang två varv runt ett ganska stort hus, tog kanske 6-7 minuter, lite stretch och lite löpskolning. Sen gick starten och jag drog på ganska hårt från början och kände mig ändå ganska pigg. Sen kom jag i mål på 39:01 enligt resultatet vilket var pers på 10km med över 2min!! Och slutade på 14:e plats av alla män och 16:e totalt! :)


Likes

Comments

Lördag 7 Oktober

Jag var inte jättetaggad inför detta lopp. Lite för kort för min smak (4 km). Jag värmde upp lite slarvigt. Joggade runt lite, stretchade lite halvbra och lite slö löpskolning. Men det gick väl hyfsat bra ändå. Hade 2 sek sämre än förra året då jag hade 15:32 och kom 3:a. Nu hade jag 15:34 och kom 8:d, av 9 haha :)

Likes

Comments

Lördag 23 Septermber


Detta loppet är lite speciellt. Vi i klubben åkte tåg upp till Stockholm på fredag eftermiddag och sov över där till lördagen då loppet ägde rum. Värmde upp ganska bra, och jag var taggad på det här loppet. Hade hört innan att man skulle få en större silver medalj om man sprang på under 42 minuter, och jag ville gärna ha en. Vilket jag klarade av och blev jätteglad över. Kollade på klockan när jag hade passerat 5 km och hade då cirka 20:20 och tänkte att det skulle bli svårt. Sedan mot målet när det var 800 meter kvar hade jag knappt 1 minut på mig och kände att det inte skulle gå. Men som tur var så var loppet 9.7 istället för 10 km och då klarade jag det med viss marginal :). Om det hade varit 10 km hade jag inte klarat det. Min kompis Melker klarade loppet på 41:53 och var den sista som fick silver medalj.

Jag tog tyvärr inga foton :/

Likes

Comments