En vis man sa en gång till mig “with great power comes great responsibility” och om tror du att de kommer från Spider-man serien så har du helt rätt. Men om du googlar de så kan du även se att de finns ett hypotes om att Voltaire kan ha sagt de, vilket låter så mycket koolare. Så om du fortfarande är med mig efter min töntig inledning.

Hej och välkommen
​Mitt namn är Fabian och jag har löst ett av de största sociala problem jag möter nästintill dagligen. Jag skaffade ett Ica kort, för att slippa se en annan människa i ögonen när jag lastar på keso, yoghurt, nachochips och typ 1.5 kg mozzarella på rullbandet. Inte nog med att jag vet att personen bakom kassa sakta men säkert börjar inse att de är något fel på mig, jag börjar inse att de är något fel på mig. Känslan blir ganska permanent när man inte kan para ihop hur många 20-lappar som krävs för att få en summa på 102 kronor. Så hur löste jag detta problem på de bästa, mognaste och smartaste sätt? Simpelt jag väntade ca 3 veckorna på ett Icakort. Nu behöver jag inte ens kolla på en annan människa när jag handlar de skummaste grejer som finns inne på hyllorna, jag bara plockar upp laserpistolen och lite socialt missanpassat halv joggar jag igenom hela Ica butiken för att komma därifrån så snabbt som möjligt. Inte för att skryta men mitt personliga bästa ligger på 268 sekunder, ganska imponerande om jag får säga så. Jag försöker inte säga att jag är bättre än dig på att blippa varor, trots att de är ganska uppenbart att jag faktiskt är de. Nej just här finns de inte en moralisk eller etisk fråga att besvara, just här ger jag dig bara ett tips för att förenkla ett din vardags problem. Men jag lovar att en dag kommer ni få höra om hur mitt livsmotto

“För att kunna vara lat måste man du vara effektiv”
-Mig

egentligen inte fungerar som de ska. Som sagt


“with great power comes great responsibility”
- Voltaire


och med de som grund kommer jag att lite då och då besvara ett problem som besvärar min vardag, simpelt som svårt. Från feminism till varför Pluto inte längre är en planer. Hoppas jag iallafall löst ett problem för dig idag.

Likes

Comments