View tracker

Förtillfället händer det inte så mycket alls i mitt liv, varje dag spenderas i biblioteket då jag preppar för mina två tenter jag har nästa måndag.

Meeeen

Då man varit duktig hela dagen måste man få belöna sig själv (och sina kära vänner). Choklad brukar fungera fin fint till det.

​bilderna är snodda från Jaffis blogg men bakverken står jag för. Jag har sagt det förut och säger det igen: Man behöver inte ägg och mjölprodukter när man bakar!!!!! Kladdkaka med en minttwist och snickerscheesecake, båda hundra procent cruelty free. Så jävla göttigöttgött. Får man skriva så om sina egna bakverk???😄🙈 Jag blandade hejvilt mellan olika recept och jag skrev ju förstås inte ner exakt hur jag gjorde... Skall försöka bli bättre på det...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

det här verkar tydligen bli en frukostblogg. Eller rättare sagt grötblogg 😄 Men jisses vilken smaskig gröt jag just åt. Havregrynsgröt med bananchoklad nicecream, blåbär, jordnötssmör och lite vaniljsoygurt. Jag vill passa på att verkligen rekommendera plantis vanilj soygurt! Den är den godaste "yogurten" jag nånsin smakat och helt cruelty free.

Denna bild ger verkligen inte min fabulösa gröt rättvisa 😄

Mina planer för idag är bara maten lagt sig fara på långlänk. Det skall bli väldigt skönt särskilt eftersom jag sedan skall på Pargas fullmäktiges budgetmöte och sitta still många timmar.

För övrigt kommer denna vecka mest handla om studier.... Men jag kan inte låta bli att ägna en del tid åt planera julaftonens mat! Min första vegojul kommer absolut bli den bästa nånsin!

Likes

Comments

View tracker

​Har inte haft inspis att skriva på länge. Jag har varit väldigt stressad (vilket jag är fortfarande) och så märks det vilken newbie jag är på att blogga då jag aldrig kommer ihåg att ta bilder! Och om man t.ex. vill blogga om vilket hiiiiimla gott bröd man gjorde i veckoslutet är det ganska trist utan bilder. Och det var faktiskt det jag gjorde, tre stycken limpor av detta bröd:

http://nouw.com/100kitchenstories/det-allra-basta-nyttiga-brodet-18255586

Jag bytte dock ut vanliga yoghurten mot soygurt. Min familj tyckte precis som jag att det var väldans gott.  Då det är juletider så hade jag i lite nejlika,kanel o kardemumma.

Till det lagade jag batatmorottomatsoppa med rätt mycket chili och ingefära. Chokladbollar med dadlar fick bli efterrätten. 

I fredags bakade jag bananbröd från finaste Jaffis blogg:

http://sminess.blogspot.fi/

Mumma.

När det här blogginlägget tydligen kom att handla om bakning vill jag bara berätta om att jag nu på varje föreläsning håller på att planera vad jag hoppas på blir världens smarrigaste choklakaka, givetvis vegansk. Fortsättningen följer...

Hejdååå så länge. 



Likes

Comments

Svampfyllda auberginer med veganfärskost och basilika. Superenkelt och gott. Detta var middag för mig och för min lillasyrra Cecilia som också äter vegetariskt.

Morotskaka... En av mina favoriter när det kommer till desserter. Denna veganska version var (om jag får säga det själv) väldigt god. Chokokakan var också riktigt lyckad. Ägg och mjölkprodukter är faktiskt heltjävlasuper överskattat i bakning. 

Idag var nästan hela familjen samlad till middag (och imorgon tror jag att alla kommer va på plats) vilket är ganska sällsynt. Då min familj består av mig, fyra systrar en mor, en far och en söt hund vid namn Luna, är det inte så ofta vi samlas allihop. Men då vi är tillsammans är det ofta trevligt och alltid högljutt. 

Hoppas ni alla får en trevlig kväll. I gula huset i Nagu skall det ses på Skavlan.

Länkar till recepten jag utgick ifrån:

https://vegankocken.wordpress.com/2011/03/02/vegansk-morotskaka/ 

http://www.svt.se/recept/chokladdrom-1



Likes

Comments

Jag är hemma på lilla Nagu hos föräldrarna mina. Jag hade planerat att springa i skogen och gå långa promenader med hunden, men jag är förkyld. Så citronsurt. Särskilt eftersom jag var sjuk för bara några veckor sen. Detta är inte okej!! 

Skall försöka studera flitigt under dagen och baka två kakor för min storasyster fyller år imorgon. Usch den här dagen. Skulle bara vilja snabbspola mig fram till jul.

Likes

Comments

Men då frukosten är min favoritstund på dagen. Jag älskarälskarälskar frukost. Dock älskar jag inte denna dag. Har lite ont i halsen och kroppen känns allmänt seg så jag tror gymmet får klara sig utan mig idag.

Förövrigt står studier på schemat idag.... Och så skall jag vara intervjuobjekt i en psykologisk undersökning. Ikväll bär det för en gångs skull ut i Åbos nattliv. Jag tror minsann att jag har gått och blivit gammal.... 😄 

Likes

Comments

Jag måste medge att denna frukost inte ser mycket ut för världen men den var faktiskt riktigt god. Banan men jordnötssmör och någon slags proteinknäckis med vegansk chorizo. Jag köpte "chorizon" av ren och skär nyfikenhet, hittills har jag inte köpt "fejkkött". Jag var ganska skeptisk men jag gillade faktiskt den! Så om suget efter köttSMAKEN smyger sig på så finns det cruelty free alternativ att välja.

Förövrigt har min dag bestått av gym, föreläsning, matinköp med mor, slöande X 3000 och danstimme. Min mamma är nog allt bra att ha. Nu har jag kylskåpet fullt av grönsaker och frukt, guld värt för en fattig student. 

Likes

Comments

Vi har en riktig myskväll med min vän Cessi på gångs. Vi är på vår andra film för tillfället. Första filmen vi såg var Barefoot: The "black sheep" son of a wealthy family meets a young psychiatric patient who's been raised in isolation her entire life. He then takes the naive young woman home for his brother's wedding (imdb). Filmen var underhållande men lite för skämmig för mig. Den får två av fem toasters av mig.

Likes

Comments

Denna söndag har börjat på ett fantastiskt sätt. Jag vaknade kl 7, åt min fantastiskt goda overnight oats portion med chia, havre, soyghurt, blåbär, äpple, kanel och kardemumma (jag älskaaaaar kardemumma!!) sedan väntade jag att maten skulle lägga sig för att sedan ge mig ut på länk. 15 km blev det, inte i den snabbaste takten ever men ändå helt okej. Efter en snabb dush begav jag mig mot bokcafé och vegansk brunch. Såååååå gott!!!!!!!!! Jag tror att en söndagstradition just startade. En början på en era av veganska söndagsbrunchar. Jag är förövrigt väldigt tacksam över mitt veganska team av vänner som ger inspiration och kunskap. Om ni bara visste vilka kommentarer man får då man börjar äta veganskt.... Det kräver verkligen ett eget blogginlägg (tror det är typ femte gången jag säger det). Tillbaka till brunchen, brunchen bestod av semlor, foccacia, sallader, falafel, klyftpotatis och massa supergoa röror! Jag måste verkligen lära mig att laga veganska röror.... Så göttigöttgött. Man betalar mellan 8 och 12 euro (man väljer själv) så det är definitivt prisvärt.

 

Likes

Comments

Igår bakade jag tre sorters veganska bakverk till min systeryster som fyller år idag. Bananchokladkex, chocolate chip cookies och brownies. Riktigt nöjd med resultatet är jag också. Att baka veganskt är inte alls någo svårt!! Jag bakade också en riktigt hälsosam äppelpaj, recept och bild på den kommer senare.

Likes

Comments