Jag kan inte riktigt förstå att det är redan om en veckan som julen tittar fram! På Onsdag är det dags för det som min familj har som enda tradition- Åre.
Mitt älskade re, nu kommer vi igen!


Jag blev för några veckor sedan kontaktad av en journalist här i landskrona angående ett projekt jag håller på med. Gratis Yoga för personer som vill finna välmåendet.
Så mitt hjärta blev lite extra varmt när jag fick läsa artikeln för några dagar sedan.
Bor du i landskona eller i närheten, så håll ögonen och öron öppna, då det kommer släppas mer info angående detta projekt lite närmre!

Hela artikeln kan ni läsa på HD eller hos Hallå Landskrona hemsida.


All Kärlek

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det kan vara svårt att veta vad man ska ha med sig, ha på sig osv om man aldrig yogat tidigare men ändå bestämt sig för att boka in sig på sin första klass!
Yoga studios brukar ha mattor och tillbehör att låna ut, antingen igår det i priset eller så får du betala en symbolisk summa. Men detta brukar aldrig vara något problem, så om du inte är ägare till en yogamatta så behöver du inte i alla hets springa runt och leta reda på en innan du bestämt dig för om du ens vill fortsätta med detta. (Men det kommer du utan tvekan att vilja ;) ) 
Om du sen längre fram väl bestämmer dig för att köpa en matta. Välj då att lägga pengar på en BRA matta. inte någon från stadium som kostar 199;-, för inom yogamattornas värld får du vad du betalar för. Tro mig, för jag har testat en del.. Kolla kvalitet, material, hur grepp fast den är, om den är gjord för vinyasa, hot eller Yinyoga och glöm inte kolla tjockleken. Vad du sen väljer, beror lite på vilken klass du tar. Men allt detta brukar stå på hemsidorna, så det löser du nog utan problem. Annars får du alltid slänga iväg ett meddelande så ska jag försöka guida dig!

Tillbehören du ser på bilden, klossen och bandet, finns i stort sätt också alltid på studion, så detta är inget du tvunget behöver köpa heller. Detta är mer längre fram om du vill träna själv hemma och har det är lite kämpigt med flexibiliteten. 

Sedan har jag slängt in en långärmad tröja här också... och den är en prio att ha med sig! För i Savasana vill du inte frysa. Kroppen har nämligen lite extra lätt för att börja frysa när du hållit igång och sedan avslutar med avslappningsövningar. Savasana är just detta, en form av avslappningsövning. Så se till att ha med en lite varmare tröja du kan ta på dig mot slutet så du slipper frysa. 

Men annars är du good to go!


N A M A S T É

Likes

Comments

Ibland försvinner jag in i ett mörker där varken yogan, någon nära mig eller min tro kommer åt mig. Jag isolerar mig själv från alla och allt jag egentligen tror på. För jag töms, gång på gång töms jag och jag har fått nog. Jag satt uppe igår och skrev på en text som är en blandning av ren fakta och mina känslor. Jag måste tillägga att det är när jag kommer tillbaka ut från min bubbla igen som yoga, mina nära och min tro räddar mig. Så ni inte tolkar detta som att jag är fylld med skit och bara snackar om något som jag inte ens själv följer. Det är långt ifrån sanningen. Men ibland har jag svårt att ha tillit till det jag tror på och luta mig tillbaka och tänka "allt som händer har en mening, universum har en plan för oss". Ibland blir det bara för mycket och då stänger jag av allt. igår vart en sån stund där allt bara kom, det blev för mycket helt enkelt.

**

Hur kan det vara meningen att våra mor och farföräldrar fått slita hela sitt liv och inte ens får serverat färska måltider nu när den dagen är kommen?

Hur kan det vara så att våra föräldrar fått slita hela sitt liv för en tryggare framtid och för att försäkra sig om att bli omhändertagna av systemet när en sjukdom infaller, men istället får slåss för sin rätt till hjälp idag?

Kan du snälla förklara meningen med varför jag och min generation ska ut på marknaden och slåss för något som vi vet ändå inte kommer gynna oss när vi väl sitter där och väntar på vår tur i väntrummet eller ska bli serverade dagens huvudmål på hemmet?


Jag tycker att vi ska hjälpa alla som hjälpas kan, så jag vill redan här hindra dig från att tänka att jag skriver detta pga den etniska frågan. Nej, jag kommer från en familj med blandat blod och som verkligen står på människans sida i alla lägen. Men, när vi hjälper andra så mycket att vi stjälper oss själva, då måste vi komma på en annan lösning för att hjälpa! För meningen är inte att våra egna ska bli drabbade genom en ekonomisk nerskärning. Vi måste hitta en lösning. Och här ska jag förklara varför jag tycker det är viktigt. För min familj så som många andra är ett prakt exempel på hur nedskärningar påverkar oss dagligen på olika sätt.

Ni som påstår att vi har ett hållbart system så som det är nu, ni kan få förklara för mig, Fanny 22år gammal, varför jag ska hålla med er efter ni läst detta.

Såhär blir jag och min familj påverkade av förändringarna som sker i vårt land.

Min mamma fick en hjärntumör för fyra år sedan och har sedan dess inte bara genomgått nio operationer utan också slagits mot allt pappersarbete och motarbete från försäkringskassan, kommunen, sjukvården, ja listan är lång. Men nu har jag fått nog. För tre dagar sedan genomgick hon sin nionde operation. En stor sådan. Låt mig förklara tydligare så du förstår varför jag tappat tron på vårt avlånga land. Detta vart en operation där man transporterat nerver från olika delar i ansiktet, sytt insidan och utsidan av hennes kind, lossat huden från pannan för att komma åt olika delar och sydde på nytt tillbaka detta, man krossade också hennes kindben och pusslade sedan ihop det igen. Ni undrar nog vart jag vill komma med detta nu. Jag vill också påpeka i denna texten att hon inte ens fick komma till sjukhuset dagen innan för att läggas in, pga platsbrist. Visst okej, detta kan hända. Men det borde inte vara såhär. Tidigt på morgonen fick istället min pappa ta ledigt från sitt jobb och köra henne till sjukhuset i malmö. vilket han så klart utan problem gjorde. Men jag vill påpeka principen. Nu till det som gjort mig mer än förbannad, till det som gjort att jag skäms för att bli associerad med att vara svensk. Nu, tre dagar senare, 72h efter en sådan så pass stor och allvarlig operation skall hon redan förbereda sig för att checka ut och ta sig hem imorgon. Dag 4 efter operationen. Då hör till saken att hon är långt ifrån tillfrisknad eller läkt från ingreppet som gjorde för bara några dagar sedan. Och varför skall hon då bege sig hem? Är det av fri vilja? Är det för att hon är frisk nog? Eller vad är egentligen anledningen till att hon redan ska lämna sjukhuset? Låt mig berätta för er vad anledningen är. Det finns ingen plats för henne. Förstår ni detta, för det gör inte jag. Det finns ingen plats på sjukhuset för en nyopererad person i hennes skick.

Ingen plats kopplas ihop med nedskärningarna och hur vi tänker kring sjukvården här i sverige. Hela världen skrattar åt oss just nu, men vi håller för öronen och blundar medan vi tror vi gör omvärlden en tjänst. Vi har ingen plats åt min mamma på sjukhuset, som jobbat hela sitt liv och betalat skatt till detta land. Men vi behandlar mer än gärna IS anhängare som kommer tillbaka till sverige, skadade och som behöver rehabiliteras. Hur kom vi till den här punkten där vi valde bort den nylagade måltiden till våra far och morföräldrar, skickar hem patienter direkt efter svåra operationer, bland så mycket mer och istället väljer att lägga enorma summor på gränskontroller, att hjälpa människor i kris här i sverige istället för att försöka sätta ett stopp för det som sker i deras hemland och framförallt behandla IS anhängare utan att ens tveka en sekund.

Nej, är det något jag blir förbannad på så är det människorna som strosar runt i sina nystrukna kavajer och putsade skor, som ska leda vårt land, vara ett föredöme och någon vi ser upp till. Men hur ska jag kunna göra något av detta ovan när det inte finns plats att hålla kvar min mamma några dagar till? Jag önskar inte min värsta ovän att få genomlida allt som mina föräldrar fått gå igenom. Inte bara operationer och den fysiska biten. Men allt motarbete från den statliga sidan. Det är fruktansvärt att man måste vara så pass frisk för att kunna vara sjuk idag. Och jag vet att min familj är långt ifrån ensamma om denna situationen och det gör ont i mig. Det som gör ännu ondare är att jag någonstans insett att vi kommit till det stadie där det inte kommer ske en förändring, om inte statsministern själv ligger där en dag och blir nekad sin plats. Men å andra sidan, så kommer inte detta hända, för han är just det, vår statsminister och han lever inte i samma verklighet som oss andra.

Jag ber innerligt om en förändring, för vad ska jag annars säga till mina barn att dem skall slåss för i framtiden?

Likes

Comments

​Nu är jag tillbaka hemma igen, eller ja det har jag i och för sig varit ett tag nu. Vart nere i spanien och hälsade på min mamma i en vecka och bara mös! Spanien är nog helt klart något av det bästa jag vet. Yoga i värmen under solen fina strålar, finns det något skönare för kroppen? skulle inte tro det va. Men nu är jag tillbaka i sverige med ny inspiration och mjukare kropp. 
Jag kommer snart att dela med mig av ett projekt som jag håller på att starta upp med hjälp av Landskrona kommun. Är så spänd och vill bara köra i gång nu nu nuuu! Men några bitar måste falla på plats innan jag hurrar högt!

Hoppas ni sitter hemma och njuter av söndagen och har laddad upp med ny härligt energi inför veckan! För det är vad jag har gjort.

Imorgon är det måndag och veckans mantra för mig lyder -

*Om Gum Ganapatayei Namah*

-I bow to the elephant faced deity who is capable of removing all obstacles. I pray for blessings and protection.-


Jag valde detta Mantrat då min mamma precis genomgått en stor operation och jag känner att jag vill få bort all negativitet och skadlig energi som kan förekomma närmsta tiden. Därför är mitt mantra för veckan tillägnat Ganesha - remover of obstacles 


N A M A S T É

Likes

Comments

Att skapa balans är ibland inte d lättaste. Men vad innebär d då att faktiskt skapa balans. Jag brukar tänka såhär, som exempel.

Dricker jag vin på fredagen- tar jag en extra stor grön morgon drink.
Har jag höga skor på mig och dansar hela natten- Så går jag barfota och andas in naturen dagen efter
Har jag haft en stressig vecka- Så tar jag tid till att bara vara på helgen
OSV

Man skall aldrig förbjuda sig från något. Vill du dansa och dricka vin hela natten, bra! Då ska du göra d och njuta av varje minut. Ingenting onyttigt för sin själ, så länge d är i måtta. Känner du ett extra sug efter något sött en kväll, ät då något sött. D är din kropps sätt att visa vad den behöver ju då. Sen ska du absolut inte tolka mig fel här och tro att jag säger att d är bra att äta sött eller liknande varje dag. Nej, allting bör göras med måtta.
Då jag själv har en tendens att anklaga mig själv för saker som jag egentligen tycker att jag borde kunna vara utan, så som ett glas vin, något sött, skippa yoga en dag eller liknande. Så har jag insett hur viktigt d faktiskt är att bryta detta mönster med negativitet och hårda ord mot sig själv. Jag slåss varje dag mot detta, så jag säger inte att d är lätt. Vi har alla olika bakgrund som kan gör detta extra svårt för oss, att känna att vi får och att d är ok att vi gör såhär. , Någon kommer från en strikt tränings familj, en annan har kämpat mot ätstörningar och en tredje har dålig självkänsla. Allt man har i sitt bagage måste man respektera, men vi kan försöka lätta lit på d, genom att kasta ut och sortera bort all negativitet och nedklankning. Försök hitta en sund balans mellan själv och kropp.

För du är värd d.


N A M A S T ÉLikes

Comments

Det finns nog ingen som Mediterar som någon gång inte kommit över en tankspridd hjärna. Man sitter där i tystnad och försöker tänka att man ska sluta tänka, men det som händer där är ju att vi faktiskt tänker. Så istället för att Sitta under press av dig själv att du måste sluta tänka, finna tystnad och ro. Så finns det olika tekniker man kan använda sig av. En av dessa är att välja ett Mantra som man i tystnad eller högt repeterar för sig själv. Så istället för att låta tankarna springa fritt med allt från vad du ska äta till middag, vem som hämtar barnen på dagis eller hur morgondagen kommer se ut. Så kan du välja att fokusera på ett Mantra. Ett Mantra som du själv väljer. Detta kan vara ett indiskt heligt Mantra, men det kan också lika gärna vara ett ord eller en mening du väljer ut själv. Något fyllt med ljus och kärlek.

Ett Mantra jag ofta använder mig av när jag mediterar är Om Namah Shivaya. Detta repeterar jag sedan under hela min meditation i tystnad eller sång. Detta hjälper mig att hålla fokus när tankarna inte riktigt vill lugna ner sig.
OM NAMAH SHIVAYA är ett heligt mantra och även ett av d mest populära inom Hindi kulturen. Översättningen till denna är ungefär -Jag Bugar Åt Shiva.
Och ett Shiva Mantra används vid tillfällen när man söker kraft för inre styrka och oräddhet. Och för att hylla det gudomliga inom dig. 
Kom också ihåg att inte pressa dig själv för hårt i början. En otränad hjärna som ställs inför meditation kan i snitt bara hålla fokus i max 5minuter. Böja därför lugnt med ett par minuter varje dag och när du börjar känna dig bekväm med detta, lägg på ytterligare ett par minuter. Så du höjer suggestivt istället för att lägga press på dig själv och i slutändan inte vinna något av din meditation alls. 


Värme och kärlek!Likes

Comments

Tillbaka. Igen. Men denna gången stannar jag.
Nu är det nytt år, nya tag som gäller.

Nu är det dax att ni börjar få följa med mig ordentligt i min vardag.
Jag kommer dela med mig av Yoga övningar, tips och trix om hur du får in meditationen i din vardag och sen självklart får ni vara med mig på mina små spontana äventyr här och där!

Jag önskar er alla ett år fyllt med kärlek och hälsa!


N A M A S T É


Likes

Comments

Japp! Snart står jag där med väskan bredvid mig och väntar på att få checka in på flygplatsen! Äntligen är d dax! Spanien, Torrevieja nästa Onsdag! Ska bli så skönt! Jag kommer vara där nere och jobba i en bar under dessa veckorna fram tills min Yoga teacher training böjar i Juli. Kan inte fatta vart tiden tagit vägen riktigt.. denna våren har gått så otroligt fort. Galet.
och som att d inte vart nog med att jag ska få njuta i värmen hos min mamma hela juni, så kommer min älskade vän Anna ner till mig den 10e och stannar över min födelsedag! Hon är helt enkelt bara för bra! Ska bli så skönt att få ha henne nära igen, har inte setts sedan i höstas när jag vart nere i tyskland och hälsade på henne.

Idag jobbar jag som vanligt, men ska se om jag lyckas hinna ta mig en tur till affären, då jag hittat ett par helt magiska byxor till ett ännu mer magiskt pris! True Hippie Style!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva idag mer än att jag är glad och idag är en bra dag! Känner mig nästan lite kär. Och den känslan är ju helt underbar. Solen du gör mig gott!

Likes

Comments

Japp! Då vart d beslutat...Jag ska gå en Yoga Teacher Training till sommaren! Med detta menas, jag ska utbilda mig till Yogalärare! Kommer kanske inte som en jätte chock för er som känner mig, då mitt liv nästan bara består av huvudstående, vegomat och yoga byxor ;) Jag är så otroligt spänd och nyfiken på detta! ska bli så himla kul. Men framför allt så kommer detta bli en enorm resa för mitt inre.

Till något helt annat, så har mina föräldrar bestämt sig för att spanien är nästa drag! Så imorgon stängs väskorna och flyget lyfter mot Spanien. Detta tycker jag mina föräldrar gör helt rätt i och jag uppmuntrar dom till att göra detta! Så därför kan jag också meddela att jag kommer att sitta på planet ner till spaniel till påsk jag också! ska bli så himla skönt! Detta året känns som resandets år, har redan både varit i London och en sväng till Finland. Och om några veckor bär d av till spanien. Naj min vänner, d är såhär livet ska vara!

2015 ska gå i inrehälsa och resandets tecken !


Namasté

Likes

Comments