Helgen som var såg vi ett Engelskt GP på Silverstone, i hjärtat av Storbritannien. En helg som dominerades av en britt. Lewis Hamilton. Under fredags träningarna var han lite på efterkälken jämfört med hans finske teamkollega Valtteri Bottas. Men på lördagen vände allt. Snabbast i FP3 med bara 0,032 sekunder före Sebastian Vettel och 0,074 före Bottas. Alla trodde då på ett spännande kval då vem som helst av dessa tre kunde ta pole position. Men det blev Lewis Hamilton som tog pole med hela 0,547 före Kimi Räikkönen. Total dominans av Hamilton. Dominansen fortsatte in på söndagen då britten tog en grand slam och sin femte seger på Silverstone.I ett lite halvt kaos artat race där vi såg ett extra formationsvarv pga att Palmer får problem med bilen och får lov att bryta... Samt att vi på varv 1 får en säkerhetsbil pga att Kvyat lever upp till sitt smeknamn "Torpeden" då han kör in i sin teamkollega Carlos Sainz Jr. Sainz fick bryta och Kvyat hade ett tufft race med skador på bilen. Han fick även sin andra drive through penalty på två race.

Vi fick se en fin fight mellan Ferraris Sebastian Vettel och Red Bulls talang Max Verstappen. Vettel attackerar Max på hangar straight och försöker ta sig förbi holländaren på insidan in i Stowe. Vettel trycker av Max av banan men den unge stjärnan höll sig kvar på banan och lyckades ta insidan in i Vale där han i sin tur fick trycka av Vettel ifrån banan. Holländaren höll sig framför tysken tills Ferrari bestämde sig för att försöka sig på en undercut vilket de lyckades med då Red Bull gav Verstappen ett segt depåstopp varvet efter att Vettel hade gått in i depån. Verstappens depåstopp tog 0,784 sekunder längre än tyskens vilket räckte för Vettel då Vettel hade fri trafik när han kom ut ur depån och kunde pusha fullt ut på fräscha däck.

På varv 49 av 51 får Kimi Räikkönen punktering på vänster framdäck när han ska bromsa in till Brooklands. Sanbbt därpå blir han omkärd av landsmannen Valtteri Bottas som då tar andra platsen av Räikkönen. Kimi kommer sedan ut ur depån som trea och blir den sista som tar plats på pallen.

På varv 50 av 51 får den andra Ferrari bilen som körs av Sebastian Vettel punktering på samma däck och på samma ställe av banan. Något som drabbar tysken enormt då han förlorar sin fjärde plats och slutar sjua vilket ledde till att hans försprång mot Hamilton i VM på 20 poäng försvinner och blir bara till ett försprång på en enda poäng. Vettel på 177 och Hamilton på 176 Poäng.

Pirelli meddelande senare att det två Ferrari förarna hade olika problem. Kimis däck gick sönder på ett ställe medans resten av däckytan fortfarande var hel och det fanns fortfarande luft i däcket. Medans på Vettels däck så gick luften ur av en anledning som Pirelli fortfarande inte vet varför luften helt plötsligt gick ur.

Den senaste "Flying Finn": Valtteri Bottas. 3:a i Australien, 6:a i Kina(pga ett "nybörjar misstag" som han beskrev det själv), Pole position och 3:a i Bahrain, 1:a i Ryssland (Finnens första seger), DNF i Spanien (Pga ett mekaniskt fel), 4:a i Monaco, 2:a i Kanada, 2:a I Baku (Efter en helt fantastisk körning), Pole och vinst i Österrike och 2:a på Silverstone efter ännu en fantastisk körning.

Ja såhär har Bottas inledning på hans Mercedes karriär sett ut. Inte en sån dålig inledning! Pole position i sitt tredje race, vinst i sitt fjärde och nionde race samt 7 podium. Men det är ändå inte finnens vinster som stor ut... Utan det är hans race i Baku och på Silverstone. I Baku åker han på en punktering i andra kurvan på första varvet pga kontakt med Kimi Räikkönen. När han kommer ut ur depån är han sist och varvad av lite mer än halva fältet... Vid det här laget ser vägen till poäng omöjlig ut. Men Valtteri gav aldrig upp och höll huvudet kallt. I ett race med kaos lyckas finnen ovarva sig själv. Ta sig förbi nästan hela fältet på tjugo varv och de tio sista varven köra extremt snabbt för att ta sig förbi Williams Lance Stroll, på det sista varvet, på de sista hundra metrarna av loppet tar han sig förbi Stroll och slutar tvåa... En helt fantastisk körning! Den typen av körning som har oddsen EN PÅ MILJARDEN! Två race senare startar Bottas 9:a pga ett växellåds byte som relegerade honom från fyra till nia efter kvalet. Även denna gång slutar finnen tvåa! Utmärkt kört med några fina omkörningar ledde till att finnen kunde fixa ännu en andra plats.

Renaults livlina: Nico Hülkenberg! Det franska teamet har tagit 26 poäng denna säsong. Alla 26 är inkasserade av Nico! Fina resultat helg efter helg! Men helgens lopp blev tyskens guldmedalj! Sjätte plats i kval och race! En helt fantastisk helg av tysken!

Den franske talangen Esteban Ocon fortsätter leverera poäng till Force India! Innan var det Perez som var den stora fisken i Force India. Den som helg efter helg drog in poäng! Han gör fortfarande det men får börja acceptera att se sig slagen av hans 20-årige stallkamrat! Ocon blev 8:a i både kval och race medans Perez blev 7:a i kvalet men kunde inte hålla undan i racet då han blev 9:a.

Det har varit en tafatt start på säsongen för Stoffel Vandoorne... Medans Alonso har tagit sig tilll Q2 och varit Top 15 i race så har Stoffel åkt ut i Q1 och varit bland de sista i racet. Men nu var det hans tur! En fantastisk helg för belgaren då han tar sig till Q3 och blir 9:a och tappar bara två positioner i racet! Den ena till Red Bulls Daniel Ricciardo (som för övrigt gjorde ett fantastisk race där han gick från sist till 5:a!) och den andra positionen var till den rutinerade Felipe Massa. Som helhet en väldigt bra helg för Vandoorne som garanterat fick förnyat självförtroende!

Likes

Comments