Här och nu

Ja den frågan är verkligen svår att svara på för VEM avgör om barnet trivs: barnet, pedagogerna eller föräldern om barnet inte har utvecklat sitt språk?


Jag tror att det är en combo: pedagogerna är professionella (med en del undantag tyvärr) och berättar hur dagen har varit. Ett tips är att fråga vad just DITT barn har gjort under dagen istället för att lyssna till "idag har vi gått till skogen". Jättebra att vet att de har gått dit men VAD gjorde ditt barn där? När du får höra vad som sägs så kan du också relatera det till hur det är för ditt barn. T.ex om pedagogen säger att idag har han målat. Om du då vet att det är favoritsysselsättningen så förstår du att han har haft det roligt. Sedan om du ställer samma fråga "Vad ditt barn har gjort" så kommer pedagogerna få upp ögonen om än mer om just ditt barn. Win-win!


Sedan är jag övertygad om att du märker på barnet när ni är påväg från och till förskolan hur det beter sig. I början är det fullt naturligt om barnet blir ledsen. Men efter en period ska ni märka skillnad och det är då du kan upptäcka om det trivs.

//Lina

Likes

Comments

Här och nu, Inför starten på förskolan

Har du någonsin funderat på hur mycket kläder som kan "försvinna" på en förskola eller skola?

Under varje termin så samlar vi stora kartonger med kläder som "ingen vet vems det är" på förskolan. Märkning är A & O både för pedagogerna men främst för föräldrarna! Jag menar, hur kul är det att köpa kläder som man redan vet att man köpt men som är borta?


Jag har testat olika alternativ av märkning!

Hållbarhet: knappt en halvtermin förutsatt att man följer instruktionerna ordentligt. Därefter går det fort sönder.

Design: Rolig och tilltalande (klister).

Övrig: Finns både klister (självhäftande) och de som stryks på. De som stryks är något bättre kvalité än de med klister.

Prisvärd? Njae, om du orkar klistra om så är detta något för dig eller för plagg som bara ska märkas en kort period.

Betyg: Klister 2 av 5

Betyg: Strykbara 3 av 5

Polarn o. pyrets märkpennan är överlägset bäst och den fungerar fortfarande bra ett år senare!

Betyg: 5 av 5

Hållbarhet: håller mycket bra! Imponerande bra!

Design: Den som finns är väl inte jätterolig men det bästa är att man kan välja en egen bild. Min dotter älskar Bamse och de är mycket fina. Varför inte ta en trycka en bild på barnet?

Övrig:

Prisvärd? Absolut!

Betyg: 4 av 5

Mitt bästa tips!

Gå igenom alla kläder efter tvättning och fyll i namn och byt ut lappen om det behövs!

Hoppas du fått nyttiga tips!

//Lina

Likes

Comments

Livet är något som rullar på tills det tar stop och man får snällt stanna upp. Jag drabbades av en förlossningsdepression och den är jag påväg ur- därav den abrupta frånvaron här. Kommer nytt inlägg inom kort- håll ut fina läsare och var rädda om er därute!

// Lina

Likes

Comments

Nu är det dags att börja rösta! 😊 Tack för de tre röster jag fått hittills men mer kan vi 😝

//Lina (nr 49)

Gå in här: http://blog.babyshop.se/arets-babyblogg-2016/rosta-pa-arets-babyblogg-2016/

Likes

Comments

Jo det stämmer! Trots min utbildning där jag vet hur viktigt det är att vara ute varje dag med barnen är det inte alltid det finns energi till det på helgen. Det dåliga samvetet man har ibland som förälder är inte alls roligt: "jag borde...".

Men faktum är att det är mysigt att bara vara också, ta dagen som den kommer. Barnens "arbetsplats" är på förskolan och de behöver också ha lite ledigt och med det lugn o ro. Tyvärr finns en del stress på förskolan även att vi som pedagoger gör allt för att den inte ska uppstå genom noggrann planering.

Så njut en stund till av ditt morgonkaffe på din lediga dag, ditt barn mår bäst av en atmosfär utan stress precis som du och jag.

Tips på aktiviteter inomhus:
* Målarböcker som kan ibland vara med kritor, tusch eller träfärgpennor.

* Vattenlek i badkar, dusch eller balja. Ösa med olika mått i byttor kan bli en evighetsaktivitet.

* Läsa böcker, berätta dem på olika sätt tex med hjälp av rekvisita.

* Spela spel.

* Bygga saker i lego/duplo.

* Sångstund med hjälp av sångböcker tex dessa fantastiska böcker: http://www.bokus.com/bok/9789171262349/svenska-barnvisor-urval-piano-och-munspel/

* Baka

* Leka med egen playdogh, tips är att använda bestick om det inte finns redskap till den. Förvara degen i plastpåse och använd igen och igen!

Recept finns här:
Play-Dough

4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 msk alun el. citronsyra( alun finns på apoteket)
5 dl kokande vatten
2 msk olja karamellfärg

Rör ihop vetemjöl, salt och alun/citonsyran. Blanda olja kokande vatten och karamellfärg. Rör sedan i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg. Förvara degen i plastpåse eller en tom burk så håller degen längre.
Leran går ej att torka.

//Lina

Likes

Comments