Läs gärna detta!!

Varför är denna blogg skapad?
Bloggen är inte skapad i ett provocerande syfte, utan den är skapad för att folk ska förstå skillnader mellan vad som är okej och inte okej. Många människor jobbar mot ett bättre samhälle, men gör det på fel sätt. Istället för att ämnet blir accepterat så skapar det konflikter och folk känner sig provocerade.

Jag berättar många saker som är rena självklarheter, men jag berättar också att saker som idag är tabu är absolut inget man ska vara rädd för. Man ska vara ärlig, stå på sig och stå för sina åsikter. Men man ska absolut inte säga att det är tabu att säga vissa ord eller göra på vissa sätt. Av det jag skriver i mina texter så hoppas jag fler tar efter och vågar mer, att inte vara rädd vad andra tycker.

Många kanske tar illa vid sig av vissa texter?
Det är absolut inte menat att såra någon eller säga att det är fel på någon. Jag menar att många tror dem har rätt i vissa saker och försöker vara någon besserwisser, som i min text angående rasism så menar jag att säga "negerboll" är inte att ha något emot mörkhyade människor. Men direkt man säger neger, invandrare eller liknande så ska det uppmärksammas av människor och man blir direkt påhoppad om att vara en rasist utan att egentligen mena något illa.

Sin åsikt är helt fri, så länge man inte utsätter någon för hets mot folkgrupp. Man kan tycka att vi tar in för mycket människor i landet, man kan tycka att vissa länder tar in för lite. Man måste se på saken helt realistiskt.

Jag läser dagligen om dessa saker och förstår inte logiken i många människors texter, därför vill jag uppmärksamma dessa saker, som för andra kan vara en självklarhet. Men vi måste jobba på rätt sätt för att nå ett bättre samhälle. Till exempel vet jag människor som uttrycker sig på ett sätt, att är man invandrare, så kan man inte vara rasist. Därför känner jag att det behövs berättas. För oavsett vilket land man kommer ifrån, eller har för bakgrund, så kan man vara rasistisk.

Med andra ord, bloggen är inte skapad för att provocera människor, utan att berätta självklarheter och hoppas på att många tar in av detta. Att man vågar vara ärlig istället för politiskt korrekt. Jag tycker det är underbart att vi jobbar mot ett bättre samhälle, men jobba på rätt sätt. Sätt inte tabu på saker som inte är fel.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ska vi få jaga eller inte? Vad är vargens rättigheter?

Inledning
Jakten i Sverige drabbas ofta av att många i olika organisationer försöker stoppa och förstöra jakten för att rädda djuren. Många blir vegetarianer eller veganer för att man ska hjälpa djuren att bygga upp och bli till stora grupper igen. Många står för vargens rättigheter. Men är det verkligen rätt att göra så här? Är det bra att det blir stora grupper av vargar? Kommer rådjur och älgar att leva och bli fler av ifall vi inte jagar? Tänk på dessa frågor medan ni läser denna kommande text.

Vargens rättigheter och våra misstag
Många organisationer försöker hålla stopp för jakt av varg, men varför egentligen? Man vill att vargen ska leva fritt, kunna föda fler och må bra. Jägarna och andra diverse människor ser ett hot när vargen bygger upp ett revir. Vargen fångar otroligt mycket rådjur och andra djur och låter vi det fortsätta så kommer rådjuren att ta sig till samhällen för att kunna söka skydd från vargen. Detta kommer att leda till att vargen kommer till samhällen eftersom maten finns där. Detta jobbar många organisationer mot, att ta vargen till samhällen, även om tanken i situationen just då inte är så. Det är ett diskret sätt att ta in varg och andra mer farliga djur mot oss i samhället. Det kommer bli ett större hot mot människan, om vi stoppar jakt och skydd.

Visst är vargen ett fascinerat djur, men vi måste komma ihåg som som sagt att människan är även ett djur, visserligen ett starkare djur. Djur jagar andra djur, precis som varg, björn och annat. Varför är då skillnaden bara för vi är människor?

Kort och gott, förstör vi jakten av varg, försöker skydda vargens rättigheter så kommer det slå hårdare mot oss i slutändan, med varg i samhället och mindre rådjur och andra djur än vad vi tror. Det sjuka egentligen är att dödar man en varg, så kan man få ett hårdare straff av lagen än vad man får vid ett mord av människa. Vi måste kunna se det negativa av situationen.

Skillnad på ärlig jakt och psykopati
Man måste se att det är skillnad på att vara jägare och en psykopat. Genom att döda oskyldiga djur i absolut inget syfte är att vara elak, kanske ha tendens till psykopati i många lägen, givetvis inte alltid. Allt beror givetvis på situationen, på ålder och läge. Men att döda ett djur i syfte att skaffa mat åt mänskligheten är helt annorlunda. Vi är djur, som dödar för att kunna leva, precis som andra djur. Vissa djur är köttätare, vissa djur är gräsätare. Det är så livet ser ut och varför inte acceptera det.

Att vissa människor är vegetarianer eller veganer accepteras givetvis, men försök absolut inte förstöra jakten för då förstör man för andra människor som behöver mat. Bara för att några är vegetarianer eller veganer betyder det inte att alla måste vara det. Alla måste inte vara som er, försök att öppna upp er och se att vi är djur. Vi lever precis som andra djur, enbart att vi har utvecklats mer och har bättre intelligens. Men i matväg så är vi likadana.

Vad är idén?
Idén med denna text över huvud taget är att få andra människor att förstå att de förstör för mänskligheten. Att organisationer förstör jakttorn, skriker i skogen under jaktsäsong eller står upp för vargens rättigheter kommer slå hårdare tillbaka mot människan, det kommer drabba oss på många olika plan, Antingen i matväg eller att få varg i samhället.

Dessa organisationer går till en överdrift och polisen kan inte göra något när de förstör jakten, då det inte är ett lagbrott. Varför är det acceptabelt att andra djur jagar mat, men när vi gör det så är det inte accepterat? Vi måste lära oss att inte vara trångsynta!

Acceptera andra människor, som accepterar er för hur ni är. Men förstör inte för människan att kunna äta och leva.

Glöm inte att följa oss på Instagram @forelleremotofficial ! Tacksamma att ni läser och är delaktiga i det arbetet vi gör!


Likes

Comments

Var inte rädd för människor som säger sanningen och är ärliga, var rädd för politiskt korrekta människor!

Inledning
-"Jag vill ha en negerboll".. Den frasen används nog inte så ofta runt på fiken i dagens läge!
Det har nästan blivit tabu att säga det och många tar illa vid sig när ordet väl används. Men varför är det så? Varför är det tabu att säga ett ord som funnits under lång tid och har en betydelse som många inte tänker på?
Det är tabu att säga ordet neger idag, men varför ska vi fortsätta och leta fel och dra ner på svenska traditioner för vi får ett mångkulturellt land? Borde vi inte ta vara på det som är vårat samtidigt som vi tar in nytt?

Ordet neger ursprungligen kommer ifrån negro som är det spanska ordet för svart. En färg alltså, vilket man menar när man säger neger. En färg.

Måste man finna fel i allt för att provocera och skapa konflikter personer emellan? Det kommer att redas ut lite frågetecken kring ämnet i denna text. Så ta allt även med en nypa salt!

USA jämfört med Sverige
Jämför man Sverige med USA när det handlar om patriotism, så ligger Sverige en bit bak. Vi svenskar visar inte kärlek till landet som vi borde göra. Det är stor skillnad på rasism och patriotism så det är inget man ska haka upp sig på.

Ser man USA:s befolkning så visar de kärlek till landet på högtider, till det militära osv. Det gör inte Sverige på samma sätt, speciellt har vi mycket klagomål när det gäller svenska flaggan, sånger i kyrkan på skolavslutningar, nationalsången och pennor och glassar. Det känns lite som det kan ha spårat på de sistnämnda.

Det är inget fel med att vara patriot, så länge man håller sig till kärleken för sitt land. Vad är fel med det enligt er?

Våga vara ärlig
Rasism handlar inte om att vara ärlig och påpeka sina åsikter på det sätt som det framkommer i denna artikel, utan rasism är att ständigt påpeka vad som är rasistiskt och att ta illa vid sig vid minsta lilla kommentar eller beskrivning. För länge sedan handla det om att hudfärgade pennor vad rasistiska eftersom det stod "hudfärgad", det var inte rätt att det skulle stå så, eftersom det stod inte på bruna pennor. Det handlar inte om att det måste stå på någon av dem, nu gjorde det iallafall. Det är inte hela världen och det är inte rasistiskt. Det som kan vara rasistiskt är kommentaren ifrån personer som uppmärksammar det.

Mångkulturellt land
Ett mångkulturellt Sverige är vad många strävar efter, som både kan ge negativa effekter och positiva effekter. Sverige är ett av de länder som tar in mest invandring i världen, Finland är ett av de som tar in minst. Ca 4 per år har Finland, Sverige tar in ca 100.000 per år minimum.

Jag tror de flesta kan räkna ut de negativa av dessa siffror. Finland är lite som USA, ett land som är väldigt patriotiskt. Det kan även ses på siffrorna. Det negativa är att Sverige blir mindre patriotiskt, har inte boende som räcker till varken för vår befolkning eller utifrån. Det finns inte jobb som räcker till och bidrar till att ingen vill egentligen jobba. Rent ärligt är det så!

Det positiva är att vi får god och ny mat, ett Sverige som strävar mot att alla ska kunna blandas i folkmängd med alla. Vi ser inte bakgrund utan vi fokuserar på vem vi är som person, vår personlighet.

Men vi måste även se på de negativa aspekter, det är inget fel med ett mångkulturellt land men det behövs fokusera på rätt saker också. Man ska se hur vissa andra länder agerar gentemot detta. Sveriges befolkning ska sluta vara rädda för att säga vad de ärligt tycker.

Vad är era tankar kring gränsen till rasism? Hur resonerar ni om rasism generellt? Dela med er av era åsikter!

Besök oss gärna på instagram @forelleremotofficial

Likes

Comments

Ett steg längre!

Jag lade nyligen upp ett blogginlägg om hat, Youtube och hur vi förändrar det vi gillar! Jocke och Jonna är nästan störst på Youtube, de har över 600.000 som följer deras liv. Nu har de fått tagit emot extremt mycket hat, mordhot och saker som blir förstörda. Detta har resulterat till att dem lägger ner Youtube ett tag framöver, men att de kommer kanske tillbaka om klimatet på Youtube är bättre!

Jag skrev om just hur detta händer, nu försvinner två väldigt komiska människor från plattformen, där över 600 tusen människor förlorar något de älskat att titta på! För en hel del personer försöker få "views" på sina videos eller att må bra själva genom att trakassera dem!

Folk säger "ja men polisen måste ta näthat mer seriöst", men det är inte så enkelt att ta all näthat seriöst när det säkert anmäls massvis och vem avgör vad som är mest allvarligt att ta tag i? Det finns massvis med lindrigt och upptill mordhot som anmäls, det finns inte resurser till att ta tag i allt tyvärr..

Jocke har själv sagt på snapchat att han blivit mer arg och börjat skriva mer otrevliga saker till sina "haters", detta är vad jag uppmärksammat vad som händer och att anfall inte alltid är det bästa. Men han tar tillbaka och menar att det inte ger den bästa effekten och vill lägga ner nu innan det går för långt och att han blir ännu mera ilsken av sig!

Det jag vill få ut med allt detta jag skriver är att alla måste förstå att nu är dem borta, det kanske inte stör sina "haters" något, men vad blir summan av det hela? Fler försvinner? Youtube får mer skit för vad som finns på deras plattform och fler annonsörer slutar, det leder vidare till att fler slutar på grund av lönen inte räcker till. Dem som hatar på Jocke & Jonna har inte bara fått bort dem, utan även fått bort andra Youtubers som dem själva gillar!

Det går runt och kommer drabba just DIG som hatar på andra. Det slår tillbaka och det måste du förstå! Vill du titta på din favorit-youtuber så lägg ner och hata! Låt plattformen få finnas, få leva vidare och skapa nya möjligheter för folk som älskar att filma! Det är bland den bästa plattformen som finns, det finns möjlighet för alla! Det går att uppfylla drömmar! Låt Youtube leva!

Likes

Comments

Hatet flödar mer än någonsin!

Inledning
Hat har alltid funnits på nätet, jag har råkat ut för det flertal gånger, andra som är aktiva på nätet råkar ut för det. Alla som är aktiva på internet har nog råkat ut för det minst 1 gång, vissa får stå ut med det dagligen. Att jag tar upp detta motsäger lite det jag står för, men det får man ta. Hat är lite som mobbning och det är aldrig roligt att mobba någon med självsäkerhet och inte bryr sig. Därför tror jag att genom att inte ta upp det, ta illa vid sig hela tiden kan få bort en hel del av hatet.

Jag surfar runt massor på Youtube, följer en hel del stora, väldigt roliga personer där och när man läser kommentarsfälten så blir det en fråga som dyker upp i huvudet. Varför egentligen? Hatet flödar, minsta lilla man kan uppmärksamma på en Youtube-video så ska det skrivas något rejält om det. Folk lär egentligen se videon flertal gånger om och granska för att hitta allt det kan klaga på.

Går det att få ett slut på detta?
Rent ut sagt tror jag att det är omöjligt. Vi kommer alltid leva med otrevliga människor i världen, vi kommer leva med människor som mår dåligt psykiskt. Att skriva något taskigt beror på 2 faktorer, antingen är man bara rent av elak, eller så mår man själv dåligt och vill lägga över det på någon annan. Mår jag dåligt, så ska andra må dåligt. Att ge anfall tillbaka, berätta vilken elak människa det är, att hata tillbaka eller hota kommer inte ge någon verkan. Det föder upp denna människa och blir att känna sig starkare. Att få respons.

För många kan detta vara en ren enkel sak, många vet att våld föder våld. Men ändå är det så många som ger tillbaka, som ska försvara med anfall. Det är inte alltid det bästa! Givetvis vill man skydda sig, men jag tycker att man kan skydda sig mer intellektuellt! Litet ordförråd kommer man inte långt med.

Vem vill jobba med en plattform där det bara finns hat?
Varför detta ämne egentligen dyker upp så här pass oförberett är för Joakim Lundell och diverse andra Youtubes har uppmärksammat att annonsörer från Youtube försvinner och de som är stora och jobbar med detta på heltid kommer inte längre kunna göra det, om detta fortsätter. Det betyder att du som skriver hat, dina favorit-Youtubes kommer att sluta, på grund av att du var delaktig och spred hat. Det ger en effekt som kommer att slå tillbaka på dig. Vill vi ha en plattform där vi kan kolla på humor och andra diverse genrer, så bör vi värna om det med kärlek. Vem vill jobba med en plattform där det bara finns hat?

Minderåriga är de som står för hatet?
Generellt tror jag inte det är minderåriga som sprider hat, det är människor som är över 18 år och mår psykiskt dåligt. Såna som lever med psykisk ohälsa. Sen finns det nog givetvis en hel del som är under 18, som har föräldrar som inte håller koll på vad de sysslar med. Så föräldrar med barn, kolla gärna vad era barn gör på internet!

Min mening med detta? Vad tycker jag?
Meningen med denna text? Det är att uppmärksamma vad som händer på youtube, hur jag ser på hatet och hur vi bör agera oss emot det. Det som är extra viktigt är att föräldrar har rak kontakt med sina barn om vad som sker på internet, det är prio egentligen. Jag vill att allt hat ska försvinna så plattformer som youtube kan leva vidare och att man kan ha det som ett yrke, när man trivs med det.

Det var en kort text angående ett ämne som dök upp nyligen!
Glöm inte att följa oss på Instagram @forelleremotofficial ! Tacksamma att ni läser och är delaktiga i det arbetet vi gör!

Likes

Comments

Vilket ämne hade ni velat diskutera här på bloggen?

Då har första ämnet varit ute och det är jämställdhet, givetvis kommer fler argument kring andra ämnen att komma. Men man är såklart väldigt generös och trevlig så ställer er en fråga, vilket speciellt ämne hade ni velat se här på bloggen och få diskutera kring?

Titta gärna in våran instagram, håll er uppdaterad när nya inlägg kommer både här på bloggen och instagram.

Likes

Comments

Vart ställer du dig när man säger jämställdhet?

När man säger jämställdhet, då tänker många lika löner, respekt åt båda könen och trygghet. Tyvärr är det många som inte bara fokuserar på det, utan på mycket mer som är negativt. Sverige är ett land som kommit oerhört långt när det gäller jämställdhet, vi är bland ett av de länder som har mest jämställt samhälle.

Men ändå så har vi ett land där det finns oerhört mycket hat och bråk. Varför är det så? När ska det ta slut? Vilken väg är rätt att gå för att arbeta effektivt mot ett jämställt samhälle? Feminist eller feminazi?

Allt fler börjar jobba mot ett samhälle utan hat, kvinnoförtryck och för vi ska kunna vara trygga. Men oerhört många fokuserar på män, att man inte kan leva i jämställdhet när det finns män. Alla våldtäkter läggs på män, att kvinnor måste sminka sig på grund av män eller måste raka kroppen för annars gillar inte vi det. Det är så mycket som är taget av vad man tror, att man tror alla män älskar sminkade och rakade tjejer.

Jobbar man mot trygghet, få bort kvinnoförtryck och att alla respekterar oavsett kön så kommer man långt, ska man provocera, hata och lägga största skulden på män, så kommer hatet att flöda. Det blir glåpord som kastas emellan könen. Feminazi är ordet som kastas runt till feminister oavsett kön.

Det gäller att kunna se att båda könen kan göra sexuella trakasserier eller andra brott, vilket är oacceptabelt. Sluta tro att män vill att tjejer ska sminka sig, ni är fina naturligt. Sluta lägg en skuld på män!

En vanlig kommentar kan vara "men killarna i skolan säger att jag ser ful ut utan smink", "kille tafsa på mig i kön" eller "killar är så sexberoende".. Att enbart killar säger saker i en skola, det är lögn. Hur många tjejer skapar inte konflikt i skolan antingen mot tjejer eller killar, precis som killar kan göra. 

Säger man att tjejer är för för fina för att uttrycka sexuella känslor som en kille kan göra, så är även det lögner. Vi är precis likadana, våran hjärna jobbar likadant, det finns pryda tjejer, precis som killar och det finns killar och tjejer som tar för sig mer och är vågade. Alla är inte likadana, men inom båda könen finns det lika typer!

Det finns ett mer fulländat dokument angående detta, som jag valt att inte lägga ut offentligt, men vill man så kan man skriva om man vill ha det och diskutera kring det! 

Frågan är väl, vart står ni när det gäller detta? Dela gärna med er av tankar!

Vi ska ha ett Sverige där vi respekterar varandra, har lika förutsättningar och är trygga.

Likes

Comments