Hej på er! Det har ju varit väldigt tyst här inne. Inte för att jag inte har något att skriva utan för att det är sommar och semester och dagarna går så himla fort. Några saker jag har hunnit med att göra är såklart strandhäng på Hönö. Massor av snäckplock som har blivit ett vindspel hemma.

Har också varit på ett spontanbesök till en konstutställning i skogen. Häftigt va?!

Som barnen har väntat på sina egenodlade jordgubbar! Det var nog de sötaste jordgubbarna jag någonsin ätit tror jag.

Massor av sena sommarkvällar här på terassen med massa gott och vattenpipa. Men framför allt fantastiskt sällskap! Lyxigt att få uppleva solnedgången varje kväll till den här utsikten.

Lite nytt porslin har också hittat hit. Rörstrand och Gustavsberg bor nu mer hos mig 😄

Blir lite arg på mig själv att jag inte tagit bättre bilder på våra fina båtutflykter med vår söta båt. Vi fiskade lite makrill från båten som vi sen grillade till middag. Kan det bli mer somrigt än så?!
Jag hoppas att ni har en lika fin sommar som jag.
sommarkramar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Då börjar semestern för oss nu! Tjohooo, jag hoppas på massor av båtutflykter, värme, sol och bad. Vad ska ni göra på semestern? Sommaren är ju så kort så man får ta tillvara på varje sekund. Den här dagen börjar med en bilutflykt så får vi se var vi hamnar. Härlig sommar till er alla ♡

Likes

Comments

Vi hade det härligaste kalaset igår. Så arg på mig själv att vi inte tog några bilder!!! Varför?! Glömde helt av det. Det var ju så mycket annat som skulle fixas. Vi hade grillkalas ute med med olika sorters kött (nu äter inte jag kött i vanliga fall, men till och med jag kunde äta den grillade kycklingen). Det var hemmagjord potatissallad och en supergod bladsallad till OCH massa bra musik såklart. För att inte tala om tårtorna!

Så härligt att man kan var ute på sommaren. Det underlättar så mycket tycker jag. Lite tråkigt faktiskt att fylla år på vintern som jag gör även det också har sin charm. vilken årstid fyller ni år på och hur brukar ni planera ert kalas utefter det?

Likes

Comments

Har ni någonsin känt att ni aldrig tillhört någonting? Att det aldrig riktigt funnits en plats för er någonstans?
När jag var liten trodde jag att alla världens problem var mina att fixa. Jag mådde inte alls bra av alla orättvisor och ägnade mycket tankar och funderingar kring det. Jag kände också att jag alltid var i vägen, och att ingen egentligen brydde sig om mig. Idag skär det i mammahjärtat att en liten flicka ska behöva gå runt med de känslorna. Undrar varför ingen såg någonting eller frågade mig hur jag mådde. Såg man inte det kanske? Var det lilla leendet en maskering för att slippa frågor? Jag vet inte, så svårt att se saker ur ett "vuxet" perspektiv när ens känslor från den tiden var en liten flickas. När jag var i tonåren trodde jag att alla problem skulle lösas genom att antingen fly till ett annat land eller bara byta miljö och omgivning helt och hållet. Idag när jag är äldre och lite klokare vet jag ju att det inte är sant. Det går ju inte att fly från sig själv. Och mina vänner som jag fortfarande har kvar var guld värda under den tiden, och är fortfarande.

Att åldras är det bästa som har hänt mig, jag älskar att bli äldre och klokare. Får inte alls ångest över att rynkorna och de grå håren en dag kommer ta över. Men det hade varit skönt att känna att man "passar in" någonstans. Att slippa känna sig som en utomjording, och att man trots sin fina familj och vänner slapp känna sig så ensam.

Är det någon mer därute som känner sig missförstådd och lite ensam fastän man har mycket människor runt omkring sig?

Likes

Comments

Jag har funderat länge på att inhandla ett olivträd till hemmet. Vet inte om det skulle passa hemma hos mig bara. Mina två önsketräd är ett stort fikonträd och en stor fiolfikus (har en liten men de tar så lång tid för dem att växa till sig).
Just nu känner jag mig väldigt grön och jordig 😃 det är något som händer under våren och sommaren! Helt plötsligt kliar det i fingrarna och händerna vill bara dyka ner i jorden. Så himla härligt tycker jag. Har ju grejat som bara den med all mina växter och möblerat om så alla ska trivas bra. visst är det viktigt med grönt i hemmet? Vilken är er favoritväxt?


Bilderna är tagna utanför Balders hage i Göteborg, en supermysig butik.

Likes

Comments


Igår kväll fick jag äntligen planterat min bok "Fagus sylvatica". Vi var på en ordentlig shoppingtur i fredags så jag fick ju med mig lite växter hem 🌱 ett måste när man shoppar tycker jag. Tillsammans med de andra växterna planterade jag äntligen min bok som jag har väntat med så länge att göra. ska bli så roligt att se om den klarar sig inomhus, hoppas hoppas hoppas. Är det någon som har testat?

Likes

Comments


Det är någonting med grindar och rosor! Så mysigt och magiskt på samma gång. När jag var liten brukade jag och min kusin leka prinsessor i såna här miljöer. Tror jag var Törnrosa eftersom vi heter samma (Aurora i andranamn).

så bekymmerslöst allt var när man var liten, även om jag kommer ihåg att jag grubblade väldigt mycket över saker och ting. Då var det såklart stort och mycket men nu känns det som att man saknar den tiden lite eller vad säger ni?


De här bilderna tog jag igår när vi promenerade längs kolonistugorna i vårt område. Det är det mysigaste som finns och barnen verkar dela den uppfattningen också. Så krokiga och smala vägar, mycket buskar och träd men framförallt blommigt överallt! Vill inte att sommaren ska ta slut!


Charmen i det här är ju det slitna blå med de rosa rosorna. Jag älskar det! Ja här kan jag gå och lulla i timmar.
Och så tittar cykelhjulet fram också ser jag nu 🙊

Så lummigt och mysigt!

Önskar er alla en fin fredag 🍃🌹🍃

Likes

Comments


Alltså den här spegeln tar mig bort till landet för längesen! så drömmigt och härligt och nästan ett måste i hemmet. Jag har kommit in i en period där jag älskar trä, guld och marmor i kombination, tycker det är så vackert.

Marmorbordet är ju också helt magiskt! Tänk att ställa sin fredagsbukett där varje vecka och så fort du går förbi doftar det ljuvligt. Vad viktigt hemmet är, att man trivs, känner sig trygg och vill umgås där. Jag älskar mitt hem! Ju mer jag fixar och donar desto mer trivs jag.

Mer vacker inredning åt folket tycker jag 😉

Likes

Comments

Nu är äntligen "projekt ovanför soffan" färdigt! Ni kommer väl ihåg när jag skrev om midsommar och grenjakten? Det blev den här vackra eken som får pryda mitt vardagsrum.


Älskar att ta med mig naturen hem...


Ska se om jag inte kan plantera den här asken snart. Men den är ju så fin som den är just nu.
Så skönt när man äntligen får iordning på saker och ting 👍

Likes

Comments

Åkte till Trädgårdsföreningen idag med barnen, vi hade picknick med oss bland annat mini dounats, så gott! Det är sanslöst vackert nu! Här vill jag ha bröllopsfest...

Alla rosor blommor ju för fullt nu i juni, det är svårt att hålla sig från att ta bilder då...

Så vackert med rosor som klättrar på väggen...

Palmhuset är ett konstverk i sig...

Är det någon som vet vad konstverket heter?

Och rosariet! som taget ur ett vykort...

Det var min dag, hur har ni haft det?

Likes

Comments