Natten

Det finns ett innan och ett efter. En oövervinnerlig mur däremellan. Och just idag önskar jag att jag fick vara en fågel och flyga tillbaka. Backa bandet. Så att allt fick vara som det borde igen.

Idag har varit en riktig skitdag. En sån dag som inte borde få finnas. En sån där dag som man hör andra ha, som man drömmer mardrömmar om, men som man förnekar att det nånsin skulle hända en själv. Men idag hände. Det är mer verkligt nu. Och samtidigt fortfarande helt overkligt.

I höstas funderade jag på att bara lägga ner drömmen om en riktig utbildning och fortsätta köra bananskal-stilen i arbetslivet. Det var så mycket i skolan och det kändes som att jag hela tiden stångade huvudet i väggen. Men jag gav inte upp. Jag hade dina ord och handlingar i huvudet. Tänkte på hur du alltid trodde på mig, alltid såg potential. På hur du frågade om jag tänkte bli chef över kontoret sedan när du inte längre var det. Och hur du skrattade högt när jag svarade ja. Det var innan du eller någon annan visste. Jag kommer förmodligen inte bli chef över det kontoret. Dina skor är omöjliga att fylla. Jag är glad att jag sa det till dig den sista gången vi sågs. Att alla andra som kommer efter dig kommer att ha så ofantligt mycket att leva upp till. Jag är så oerhört tacksam.

Tack för allt, P! Jag hoppas du mår bättre där du är nu. I det himmelsblåa.

#fuckcancer

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skola, Familjen

Precis när jag blivit färdig med mina anteckningar kommer mannen in från kvällspromenaden med hundarna. Han hade uppenbarligen inte låst ytterdörren när han gick för jag hörde inte när den öppnades. Men när jag sitter i arbetsrummet, som ligger med ingång från hallen, så sitter jag med ryggen mot ytterdörren. Han hade tydligen fått världens feeling och höll på att lägga någon obegriplig basstämma till musiken han lyssnade på (don't ask vad för det har jag ingen aning om). Så det enda jag märker är att det helt plötsligt står någon med huva och helt svartklädd i hallen och mässar som typ en präst. Jävlars vad rädd jag blev! Skrek rätt ut. Men det hörde ju inte han eftersom han hade musiken på. Haha. Galet.

Nåja, nu är anteckningarna klara och jag har krävt en lugnande kopp te och en macka. Sedan blir det sängen. Ä.N.T.L.I.G.E.N!


Likes

Comments

Kent, Musik

bara för att vara tydlig från början så lär det dyka upp en hel del textreferenser här. Jag har en tendens att låna andras ord när jag får slut på egna. Som det där med bloggnamn och så - inte min starka sida. Så jag lånade från en låt som går på repeat minst en dag i veckan.

Det blev ju lite tomt där, efter den 17:e december förra året. Det kommer säker dyka upp tankar om det. Som att jag har en playlist som är den exakta setlisten från sista konserten jag såg med dem. Kent. Fy fan. Kan fortfarande börja böla när jag tänker på det.

Men aja, plugga var det. Fram med block och färgpennor och hoppas att kidsen somnar kvickt så han som har mer energi än vad jag har kanske kan tänka sig att göra en kopp te. Fryser som fan!

Likes

Comments

Skola, Vardag

Det var ett tag sedan sist. Jag har abstinensbesvär av att inte få skriva. Känns helt ärligt lite dumt, fånigt, tjafsigt att börja med sånt här igen. Men va fan.

Ikväll är jag sådär trött som jag blir ibland. Har varit i två dagar. Det är så jag knappt orkar andas. Eller jo, det orkar jag ju. Men ingenting känns roligt, kroppen värker och jag vill typ bara sova men känner inte att jag har tid. Tio kapitel kvar i boken att läsa till tentan nästa måndag. Ett grupparbete som ska in vid lunch på onsdag. Opponering och examination av det på fredag. Jobb i morgon.

Och jag som förra veckan var på en sån jävla energitopp. Allt var lätt, allt var kul. Jag somnade glad varenda kväll och vaknade nöjd nästa morgon. Men nä. Nu när det hade behövts en sådan vecka till.

Nåväl. Hundarna fick två långa promenader idag i solen. 1,5 timme sammanlagt. Som de njöt av att gå vid sjön och sniffa. Snart kommer där vara ett hav av vitsippor. Det längtar jag faktiskt lite efter.

Nu borde jag släppa datorn och sammanfatta ett kapitel om kundservice och ledtider. Not so sugen på det nej.


Likes

Comments