Detta är ett väldigt spontant  inlägg men fascinationen genomsyrar min tankar kolossalt, detta måste nu ut!

Det är inte särskilt intressant att berätta detta till en muslim som redan tror på det, dock intressant att dela detta till läsare som kanske inte är särskilt religiösa eller som kanske är ateister. Jag tänker tillåta mig själv med en instickare. Är du beredd?

Ok..kolla.. Jag som person är väldigt skeptisk. Jag är inget fan av konspirationer, har väldigt svårt att tro på något utan definitiva belägg och objektiv bevis och bevisning. Tror inte på spöken. Inga troll under broar. Och herregud inget så korkat som skråck(rättstavat?). Att läsa horoskop och tro på det är bara löjligt. Jag förespråkar att människan ska använda sitt intellekt och förnuft samtidigt som jag är emot filosofi som exempel: "Det går inte bevisa att du existerar." Sånt är trams, jag tror inte sånna tänkare mår riktigt bra. Skärpning.. Du tänker. Alltså finns du.

Som muslim tror vi på att Allah(dvs Gud) har skapat människor, änglar och djinner. Vad är djinner? Djinner är osynliga varelser som egentligen liknar människan på många fronter: de har familjer som oss, vissa är större än andra, de åldras och dör, de tillskriver sig olika religioner eller ismer och idéer som vi gör. Vi delar samma värld men de är osynliga för oss och vi synliga för dem. De är inga spöken på så sätt att det vaknar ur sitt döda liv och börjar hemsöka hem. De är levande vid sidan av oss.

En vanlig, "normal" person uppväxt i Sverige exempelvis skulle mycket väl skratta åt mig nu:

"Vilket jävla trams! Vem fan tror på sånt idag 2017?"

Andra tänker: "Ok..men vad skiljer dig då från oss som tror på andar, horoskop etc?"

Och vissa: "Du verkade vara smart. Vad gjorde dig plötsligt dum?"

Kolla.. Jag tänker inte sitta här och övertyga folk vad jag tror på. Jag vill bara dela mina konkreta, empiriska erfarenheter jag varit med om. Jag vill också som sagt veta hur en icke-troende ser på denna sak. Och jag kan inte klandra er krtiskhet här, jag själv som var nära ateism skulle skratta åt detta. Jag var inte uppfostrad eller influerad av att tro på sånt.  Men men saker ändras med mer kunskap och erfarenhet i livet.

Btw, vill ni ha mer detaljerad förklaring av dessa väsen till djinner eller har frågor så ställ dem i kommentarsfältet

Nu till sakfrågan:

Att tro på en existens av djinner har varit naturligt för mig då jag bestämde mig att omfamna islam. Det är en tro som medföljs om du tror på Koranens äkthet. Men att läsa om något och tro på det är inte samma sak som att få uppleva det. Så övertygelsen var inte maximal i början.

Men för ett par år sedan fick jag uppleva dessa djinner på ett helt sjukt sätt, minst sagt.

En familjemedlem var på besök och ville att jag skulle följa med henne till en man som kunde excorism, hon ville inte vara ensam i processen. Well, det kan inte vara fel att vara hjälpsam så jag följde med.. och där började ett nytt kapitel i mitt liv.

( Btw, Muslimer tror att dessa djinner kan gå in i människor, och detta pga diverse anledningar. När de väl är inne så kan de styra människans tal och rörelser och detta syns tydligast vid koranläsning över den besatte)

Jag visste inte så mkt om vad det var på den tiden, men jag följde med iaf. Vi satte oss ner i mannens lägenhet som visade sig vara en bekant till mig. Han började läsa Koranverser och det som hände efter var en TOTAL CHOCK.

Familjemedlemen, kvinna, regerade raskt på läsningen och gjorde onormala tecken och ljud. Omänskligt/onormalt. Jag har hört massor såna berättelser bland muslimerna men aldrig sett det själv med mina två ögon.

Vi hade inte så mycket tid, vi blev klara. Slutsatsen från den muslimska excorsisten var att detta är något som behöver kontinuitet av läsning.

Med tiden och ännu mer läsning så hände mer och mer. Kvinnan som var besatt började tala med en mansröst. Ibland barnröst. Ibland kvinnoröst. Den pratade genom att använda  sin frånvarande familjemedlems tunga. Hon hör allt som händer i rummet  utan att kunna styra lemmarna.
Minns inte allt den sade men den nämnde att den Inte tänker gå ut, att den hatar islam osv(personen i frågan är muslim)
Det som fascinerar mig är att för varje gång man läste Koranen i syfte att ta ut djinenn så vrålade den och kunde inte ta emot dessa "bara" ord. Det var som att för varje ord man läste så blev det en sån attackpil mot djinnen.

Paus..

Jag som är skeptiker till mkt måste  eliminera alla alternativ för att vara säker på att detta verkligen händer. Har svårt att tro på saker utan utvärdering. Så vad kan detta vara?

1. Psykfall?

Detta är nog det första man tänker på. Faktum är att många människor som säger sig vara besatta har egentligen psykiska besvär. Men personen i frågan är någon nära till mig som jag känner väl. Hon är helt friskt psykiskt.

2. Skådespeleri?

Möjligt. Allt är uppgjort för att jag ska få en starkare övertygelse i islam? Kan tänka mig att det finns såna religiösa tokar som fejkar mycket för att övertyga andra. Inte så konstigt då många som tillskriver sig olika trosuppfattningar inte har starka bevis för sin tro, så man får stärka sina anhängare eller sekt med lögner. Men..låt mig tillägga att personen i frågan är egentligen inte så praktiserande av sig. Och som aldrig lurat mig tidigare så knappast..

Ska jag vara ärlig skulle berättelsen hittils inte övertyga mig alls om att det verkligen var djinner (som jag var innan muslim). Jag skulle tänkt att det måste finnas någon logiskt, naturlig förklaring till detta. Men nu kommer vi till det sjukaste:

Av ren slump hamnade i olika scenario då jag fick plötsligt vara excorsisten. Helt oerfaren och okunnig med situationen var av nöd. Så jag läste..

Jag kände av väldigt starka effekter och krafter i orden jag yttrade.Det var ingen abstrak känsla eller flummig fantasi. Allt var synligt och på en overklig nivå.
Som muslim tror man att Koranen är Guds verkliga tal.

Efter allt var över, började jag få hembesök av några.. Det var inte människor. Då förstod jag inte att detta var hämnd från djinnerna för att jag hade läst Koranen på dem. Något höll mig vid mina sovstunder. Jag kunde inte röra mig. Jag såg ingen människa. Ingen. Det var INTE en fantasi eller dagdröm osv. Och detta upprepade sig i flera år. Jag hade fått min första kontakt med djinner.

Helt oplanerat bestämde jag mig  att läsa på andra drabbade. Det var inget jag ville men jag hade fått lite mer erfarenhet och offren var i nödsituationer. De skadades mkt av djinnerna och bad om koranläsning så de skulle lämna kroppen.

Folk kom till mig och jag läste. Oberoende folk. Alltid samma grej. Alltid omänskligt.

Idag gör jag ingen excorism då jag ser mig lite för oerfaren för sånt. Det är en sjuk värld och man måste veta vad man ger sig in i. I framtiden kommer jag kanske fortsätta med det.
Men efter detta måste jag säga en sak. 

Vad än som händer kan jag aldrig bli en ateist efter detta. Jag har sett för mycket onaturligt, definitiv fakta med mina egna ögon som inte går att förneka. Jag har pratat med väsen många gånger och hamnar i kontakt med dem i bilen, hemmet, utomhus, överallt. Det är en vardag idag. Jag har faktiskt ställt en av dem en fråga: Vad skulle en random icke troende säga om han såg dig nu?

Exempel på saker som kan hända
i vardagen är att någon bankar kraftfullt på dörren trots att ingen är hemma. Saker i huset försvinner under extremt skumma omständigheter etc. Jag har god vän till mig som också har problem med dem. Detta började innan han blev muslim. Han berättade att han kan sitta på sin soffa i vardagsrummet och plötsligt håller någon om honom. Han känner att något sitter bredvid honom men han vågar inte titta mm. Min mamma har haft liknande problem.  Till slut kom jag i kontakt med väldigt många människor som hade samma problem. I vissa fall har den besatte talat språk som den inte kan i samband med excorism. Tänk dig att du har en bror som bara kan ett språk: Svenska. Plötsligt börjar han prata fytande kinesiska. Djinnerna kan flera språk beroende på deras ursprung. En närstående jag känner väl som blev besatt började prata arabiska med mig trots att denne absolut inte kan arabiska.
Detta har jag inte sett med mina egna ögon men har hört att djinnerna kan t ex lyfta på tallrikar i köket för att skrämmas. Utmed det jag hittills sätt skulle jag inte bli förvånad.

Allt detta kan inte vara en slump. Det finns något på riktigt. Och som muslim har jag alltid trott på det men nu har jag också fått se det med mina två runda, fungerande ögon i ett vaket tillstånd. Jag tar inga droger och dricker inte alkohol.( Vissa som tappar sinnesbruket kan få fantasibilder.)
Och nej..tack och lov har jag inga sjukdomar eller psykiska besvär.

Slutligen,

Bland som saker som fascinerar mig sjukt mkt är att så många människor förnekar såna här företeelser. Iaf i Sverige. Detta är typ Harry Potter för de flesta. Och samtidigt har jag fått uppleva dessa grejer..

Jag fick till min religonslärare i gymnasiet i Stockholm för ett par år sedan, och berättade de här sakerna. Han är stenhård ateist.
Han hade inte mycket till svar.

Det finns dock  en sak jag är säker över: den som skulle uppleva detta och vara så involverad som jag var, skulle vara tvungen att ändra sin världsbild.

En sista grej,

Jag vet att det finns massor med såna YT-kanaler och tv-serier om vissa tränade spökjägare som letar efter mystiska varelser osv osv. Allt sånt du vet. Jag brukar inte kolla på sånt och vet inte vad som kan vara sant eller falskt. Min utgångspunkt är förnekelse tills motsatsen bevisas. Det känns att detta är något folk försöker tjäna pengar på bara. Detta jag pratar om här är min personliga upplevelse.

Ok vart var vi senast? Extremism, muslim i Sverige. ISIS(IS). Det får bli nästa inlägg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

"Vilken idiot! Han intygar själv att han är extrem och hjärntvättad! Villen nolla"

Jag har en god förmåga att förstå människor oftast och avläsa deras reaktioner när jag tilltalar dem. Det kanske beror på att jag tycker om psykologi och fascineras av människan?(bara för att jag säger att jag fascineras av människan betyder det inte att jag är en professor eller nörd. Helt vanlig kille i grunden, ha det i åtanken) Låt mig förklara nu varför jag kallar mig för  "Extremisten"

Anser jag mig själv vara extrem?
Nej! Inte riktigt. Kanske ut något trångt perspektiv, osäker.

Terrorist?
Åt helvete med all terrorism. Inkl s.k "islamisk" terrorism och annat trams.

Avvikande?
Ja, delvis. Om man utgår ifrån mina åsikter och klädsel så speglar detta inte dagens Sverige och praxis.

Bokstavstroende?
Seriöst. Har aldrig fattat vad ni menar när ni kallar oss för det. Om ni menar med det att vi tar vår religion på allvar? Så visst... Om ni menar med det att vi supportar destruktiva handlingar, isf nej...

Den här bloggen är för att bemöta era åsikter och verklighetsfrånvänta föreställningar. Jag introducerar mig själv med dessa termer så att ni ska känna igen er i bilden. Sen i framtiden förklarar jag så mycket jag kan ur mitt eget perspektiv. Vad stämmer, vad stämmer inte, allt klarnar med tiden. En tårtbit i taget.
En till grej.. när jag säger  "Ni" vill sig inte påstå att alla har en fel uppfattning om det hela, absolut inte. Finns flera eller kanske t.o.m massor med svenskar som har bredare syn och förståelse. Jag åsyftar "många" med "Ni". Good?
Jag vill inte att vi ska påbörja vår relation med anklagelser på fel grund.

Ok, snabbfakta nu, är du beredd?

*Kommer från en väldigt oreligiös familj i grunden. Då vet ni att jag inte är påtvungen min tro
*Uppväxt i vackra Stockholm. Förorten. Var en helt vanlig grabb tills jag blev 15. Vanlig grabb= helt icke religiös, busig, älskar tjejer o musik to the end.
*Pluggar i ett islamiskt universitet i Saudi("Din jävel! Jag misstänkte det". Lol..lugn. med tiden kommer du fatta att jag är oberoende)
* Blev muslimskt religiös vid 15 års åldern. Tidigare såg jag religion som något fejk och gammalt. Därför förstår jag många icke religiösa, jag har varit där.
*gift
* En stor del av min tid går ut på att studera islam och andra ideologier
*Jag går aldrig ut utan att ta på mig mina muslimska klädsel. Lång thowb(har ingen aning hur jag ska översätta detta. Om jag säger klänning kommer det låta fel. Har ni sett hur Saudier tar på sig? Eller folk från emirsterna.(yes that one).
* orakat skägg. Kanske därför jag är bokstavstroende? Vi kommer tillbaka till skägget. 

Btw.. Jag har inte FB eller andra sociala medier.(Nej jag är inte efter i utvecklingen. Har inte ngt intresse just nu. Softa med dina fördomar)
Så det blir lite svårt att nå ut med bloggen. Dela med denna gärna med vänner, kommentera, kritisera, eller som vi blattar brukar säga "Gör kaos". Det hjälper mig att nå ut till flera och uppmuntrar även mitt skrivande när jag ser att fler intresserar sig.

Likes

Comments


Vad vill du att jag ska börja med?

Egentligen är jag en rätt så vanlig, genomsnittlig kille på 23 år, gillar det sociala, studierna funkar bra. Pigg och glad. Rätt så normal(eller?). Sport är kul. Kriminellt är dåligt. Det vanliga.


Åt andra sidan är jag en ovanlig, udda kille på 23 år. En läskig typ. Främmande. Konstig. Eller rättare sagt avvikande? En sån man tittar på samtidigt som man låtsats att man inte gör det. Man vill ju vara diskret och inte titta för mycket.


Detta är en blogg som skildrar en praktiserande muslims liv i ett komplicerat svenskt och internationellt samhälle.


Jag gillar att tänka. Ibland blir tankarna för dramatiska och då kan det vara klokt att skriva ner ett par meningar för att sätta tankarna på plats. Jag tänker inte börja min livshistoria eller vad folk kalla det för och börja skriva om från början till slut vem jag är och hur jag blev den jag blev. Det kommer stegvis. Vi tar en pusselbit i taget.

Detta är bara början på resan. En kontroversiell sådan.

Btw...jag är ingen bloggnörd. Läser typ aldrig bloggar. Vet inte vilka oskrivna regler ni har, kan hända att jag går emot alla praxis. Jag är här för sakfrågan, men vem vet, kanske jag anpassar mig?

Nr 2, felstavningar kan förekomma, orkar inte rätta allt så länge budskapet kommer fram. Felaktiga satser är att förvänta sig, jag är ju en "blatte" i grunden.

Likes

Comments