"Vilken idiot! Han intygar själv att han är extrem och hjärntvättad! Villen nolla"

Jag har en god förmåga att förstå människor oftast och avläsa deras reaktioner när jag tilltalar dem. Det kanske beror på att jag tycker om psykologi och fascineras av människan?(bara för att jag säger att jag fascineras av människan betyder det inte att jag är en professor eller nörd. Helt vanlig kille i grunden, ha det i åtanken) Låt mig förklara nu varför jag kallar mig för  "Extremisten"

Anser jag mig själv vara extrem?
Nej! Inte riktigt. Kanske ut något trångt perspektiv, osäker.

Terrorist?
Åt helvete med all terrorism. Inkl s.k "islamisk" terrorism och annat trams.

Avvikande?
Ja, delvis. Om man utgår ifrån mina åsikter och klädsel så speglar detta inte dagens Sverige och praxis.

Bokstavstroende?
Seriöst. Har aldrig fattat vad ni menar när ni kallar oss för det. Om ni menar med det att vi tar vår religion på allvar? Så visst... Om ni menar med det att vi supportar destruktiva handlingar, isf nej...

Den här bloggen är för att bemöta era åsikter och verklighetsfrånvänta föreställningar. Jag introducerar mig själv med dessa termer så att ni ska känna igen er i bilden. Sen i framtiden förklarar jag så mycket jag kan ur mitt eget perspektiv. Vad stämmer, vad stämmer inte, allt klarnar med tiden. En tårtbit i taget.
En till grej.. när jag säger  "Ni" vill sig inte påstå att alla har en fel uppfattning om det hela, absolut inte. Finns flera eller kanske t.o.m massor med svenskar som har bredare syn och förståelse. Jag åsyftar "många" med "Ni". Good?
Jag vill inte att vi ska påbörja vår relation med anklagelser på fel grund.

Ok, snabbfakta nu, är du beredd?

*Kommer från en väldigt oreligiös familj i grunden. Då vet ni att jag inte är påtvungen min tro
*Uppväxt i vackra Stockholm. Förorten. Var en helt vanlig grabb tills jag blev 15. Vanlig grabb= helt icke religiös, busig, älskar tjejer o musik to the end.
*Pluggar i ett islamiskt universitet i Saudi("Din jävel! Jag misstänkte det". Lol..lugn. med tiden kommer du fatta att jag är oberoende)
* Blev muslimskt religiös vid 15 års åldern. Tidigare såg jag religion som något fejk och gammalt. Därför förstår jag många icke religiösa, jag har varit där.
*gift
* En stor del av min tid går ut på att studera islam och andra ideologier
*Jag går aldrig ut utan att ta på mig mina muslimska klädsel. Lång thowb(har ingen aning hur jag ska översätta detta. Om jag säger klänning kommer det låta fel. Har ni sett hur Saudier tar på sig? Eller folk från emirsterna.(yes that one).
* orakat skägg. Kanske därför jag är bokstavstroende? Vi kommer tillbaka till skägget. 

Btw.. Jag har inte FB eller andra sociala medier.(Nej jag är inte efter i utvecklingen. Har inte ngt intresse just nu. Softa med dina fördomar)
Så det blir lite svårt att nå ut med bloggen. Dela med denna gärna med vänner, kommentera, kritisera, eller som vi blattar brukar säga "Gör kaos". Det hjälper mig att nå ut till flera och uppmuntrar även mitt skrivande när jag ser att fler intresserar sig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Vad vill du att jag ska börja med?

Egentligen är jag en rätt så vanlig, genomsnittlig kille på 23 år, gillar det sociala, studierna funkar bra. Pigg och glad. Rätt så normal(eller?). Sport är kul. Kriminellt är dåligt. Det vanliga.


Åt andra sidan är jag en ovanlig, udda kille på 23 år. En läskig typ. Främmande. Konstig. Eller rättare sagt avvikande? En sån man tittar på samtidigt som man låtsats att man inte gör det. Man vill ju vara diskret och inte titta för mycket.


Detta är en blogg som skildrar en praktiserande muslims liv i ett komplicerat svenskt och internationellt samhälle.


Jag gillar att tänka. Ibland blir tankarna för dramatiska och då kan det vara klokt att skriva ner ett par meningar för att sätta tankarna på plats. Jag tänker inte börja min livshistoria eller vad folk kalla det för och börja skriva om från början till slut vem jag är och hur jag blev den jag blev. Det kommer stegvis. Vi tar en pusselbit i taget.

Detta är bara början på resan. En kontroversiell sådan.

Btw...jag är ingen bloggnörd. Läser typ aldrig bloggar. Vet inte vilka oskrivna regler ni har, kan hända att jag går emot alla praxis. Jag är här för sakfrågan, men vem vet, kanske jag anpassar mig?

Nr 2, felstavningar kan förekomma, orkar inte rätta allt så länge budskapet kommer fram. Felaktiga satser är att förvänta sig, jag är ju en "blatte" i grunden.

Likes

Comments