Etter noen urbane dager i LA ventet ørkenen på oss i Arizona. Noe av det første på "to-do" lista da vi kom frem var å stikke innom en Walmart for å kjøpe inn billig campingutstyr. Vi skulle tilbringe 4 netter i telt i løpet av turen, og den første var i Grand Canyon.


Temperaturen i ørkenen var skyhøy. Vi kunne se varmebølgene danse opp fra asfalten mens vi kjørte 120 km/t. Vi spiste sourpatch kids til vi ble sår i munnen, og drakk diet mtn dew som om vi aldri fikk smake det igjen. Radioen sto på full guffe, og jeg sang med for full hals. Det kriblet i hele kroppen bare av tanken på at vi snart skulle få se den legendariske Grand Canyon. Jeg undret på om det virkelig kunne være så spesielt som det sies at det er..


I virkeligheten var det så mektig at det ga meg gåsehud i 40 varmegrader. Jeg husker at jeg prøvde å hoppe ut av bilen mens bilbelte fortsatt var på fordi jeg var så ivrig, og jeg glemte at jeg har høydeskrekk der jeg sto på kanten for å ta innover meg denne utsikten.


Det er mye å se i Grand Canyon da det er utallige utkikkspunkt og gåturer man kan ta. Når man er der på sommeren anbefales det ikke å vandre ut på lengre turer da det er farlig varmt. Vi hadde med to hele brett med vannflasker, og de gikk ned på høykant. Heldigvis solgte de overpriset slush på besøkssenteret som kjølte oss ned.


Goood to know when visiting Grand Canyon

- Bestill campsite i god tid i forveien. Vi bestilte fem måneder før, og da var det nesten helt fult.

- Om natten er det kaldt, så pakk med ullundertøy for å sove i.

- Det er ekorn overalt. De er nydelige, men ikke gi de mat. De kan nemlig bite og gi deg sykdommer du ikke vil ha.

- Det er et besøkssenter og kiosk i parken, men det er begrenset hva man kan handle.

- Det er egne bålplasser på teltplassen deres, så om dere har med ved bak i bilen og mat er det greit å grille. Det er også feks Mc Donalds og Wendys like før inngangen av parken som det er kort veg å kjøre til.

- Det er gode ordninger for toalett og dusj - no problemo.

- Ha med rikelig med vann og granola bars - varmen tapper dere raskt for energi.

- Kjør forsiktig, det er hjort overalt.

- Trå varsomt, det har skjedd dødsfall i Grand Canyon.

- Husk at det er fin utsikt på flere av stedene, ikke stå fast på et punkt. Utforsk!

- Se solnedgangen!

"Do it for the gram" - Denne tullingen sto lenge å poserte på kanten av klippen. Han sto til og med å scrollet på facebook mens han sto der.


Noe av det mest magiske ved hele turen var å se sola gå ned over Grand Canyon. Hele dalen ble farget i intense nyanser av rød og oransje, og dalen fikk en ny dybde. Igjen ble jeg målløs over hvor vakkert dette stedet var. Tenk at det var the Colorado River som er mesterverket bak dette. Ah - Mother nature.Vi nøyt utsikten helt til sola forsvant og stjernene begynte å titte frem. Da var det på tide å finne hvor vi hadde teltplass i mørket. Timene hadde gått fra oss, så vi rakk ikke å gjøre det tidligere. Vi rota med lommelykt og snubla i greiner i forsøk på å sette opp teltet til 300,- fra Walmart, men det gikk bra til slutt. Det var til og med en gjennomsiktig luke på toppen slik at jeg kunne se på stjernene fra armkroken til Frank. Stjernehimmelen var som noe jeg aldri har sett før. Lufta var skarp og klar, og når vi så opp så det ut som vi hadde gått inn i universet selv. Det var helt uvirkelig.

Vi sovnet til lyden av familier som grillet smores og knitring fra bålene rundt omkring. Jeg kan trygt si jeg sovnet med et stort smil rundt munnen. For en opplevelse <3

- Lene

Liker

Kommentarer

legefrue
,
MAGISKE bilder!!!nouw.com/legefrue
explorista
,
Tusen takk for det! Setter stor pris på at du sier det <3nouw.com/explorista
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229