Etter å ha vå ha vært på farten i ørkenen i 20 timer kom vi endelig frem til suiten vår i Las Vegas. Vi hadde glemt at vi fant et superkupp på en suite på SLS Hotels , så da heisen stoppet i øverste etasje og vi gikk inn i et rom som var større en leiligheten vår, ble vi rett og slett overrasket. Da var det rett i dusjen og inn i tøfler og morgenkåpe etterfulgt av et vinglass og nydelig utsikt. Veggene var vindu, og vi hadde en egen stue, soverom og garderoberom. Luksus med andre ord.Vi sluknet så fort hodet traff puta, og vi sov til vi våknet av oss selv. Gradestokken viste 45 varmegrader da vi tuslet ut av hotellet, klar for en hel dag i syndenes by.

Hverken jeg eller Frank er noen partyløver, så noe yrende klubbliv er ikke akkurat der jeg kan komme med de beste anbefalingene. Las Vegas var som et pust i bakken for oss, og vi spiste mye god mat, drakk vin skyggen og tuslet rundt omkring og så på alt det rare byen hadde å by på.


Natt to bodde vi i en gigantisk suite på legendariske Bellagio . Jeg fikk en natt der i julegave av Frank, så det hadde vi gledet oss stort til, og forventningene ble virkelig innfridd. Her var faktisk badet større enn leiligheten vår. De hadde TV i speilet (!!), boblebad med utsikt og verdens mykeste seng. Jeg kunne flytta rett inn.Vi avsluttet kvelden med å se det berømte fonteneshowet Bellagio byr på. Det var så utrolig flott, og anbefales på det varmeste! Jeg tror vi så tre runder med musikk før vi gikk opp på rommet.


What to do in Las Vegas

- Shopping, sol og champagne

- Det er på hotellene det skjer, så velg et sentralt og bra hotell.

- Ha en avslappende dag med noen gode drinker ved bassenget.

- Gamble. Kanskje du vinner litt, eller taper alt?

- Lage remake av The Hangover?

- Besøk downtown!

- Get married - hehe.

- Vandre rundt på Planet Hollywood

- People watching.

- Se fonteneshowet til Bellagio

- Dra på Heartattack grill og gå i matkoma.

I Vegas kan du gjøre det meste, så jeg tror et opphold her oppleves veldig individuelt.


Før vi skulle dra opp til fjellene i California dro vi på Heart Attack grill for å spise oss i koma til frokost. Du har kanskje hørt om stedet før? Servitørene går rundt i sykesøsterkostymer, og burgeren har verdensrekord i kalorier. Hvis du ikke spiser opp maten din blir du faktisk spanket foran de andre gjestene. Hverken jeg eller Frank ble spanket, selv om han bestilte dobbel cheese med hele 12 baconstrimler på. Du kunne bare velge flere, ikke ta bort, haha. Vi spiste også chilli cheese fries og det var noe av den beste fast fooden jeg har spist. Jeg skylte det hele ned med en milkshake på et par tusen kalorier, haha. Er man på ferie, så er man på ferie.Vi forlot Las Vegas, Nevada gode og litt for mette, og neste stopp var the Sierra Nevadas!

- Lene

Liker

Kommentarer

Det som er utfordrende med å planlegge en så omfattende tur er at det ikke gir så mye rom til de overraskende stedene vi ikke hadde hørt om. For oss var dette Zion Nationalpark. Vi hadde valgt bort steder som for eksempel Monument valley og Arches Nationpark for å rekke andre steder i vesten. Fra Antelope Canyon var planen å kjøre direkte til Las Vegas, men etterhvert som vi kjørte i den flate ødemarken ble horisonten rødere og mektigere - vi skjønte at vi måtte dit uansett!


Jeg vet ikke om det var fordi vi hadde et tidskjema å forholde oss til, men Zion etterlot meg sulten etter mer. Jeg kunne sikkert tilbragt de 19 dagene av ferien vår her. Turkise vann og røde fjell som bader i deilig sollys. Turmulighetene var endeløse, og vi fikk bare sett en liten brøkdel av det.


Dette ble et av de stedene der vi vet vi må tilbake å tilbringe flere dager. Det var også tanken bak denne turen. Selv om vi ikke hadde verdens beste tid på hvert sted fikk vi sett masse på kort tid, også kunne vi planlegge en annerledes tur neste gang der vi kunne utforske de stedene vi følte vi ikke ble ferdige med. Utah er definitivt en stat vi skal tilbake til.


Zion er et amerikansk campingparadis, og det har ikke blitt så kommersielt som for eksempel Grand Canyon og Yosemite. Det er vilt, rått og det eneste du vil ha er mer. Du føler du går på sanden som indianerne gjorde, og jeg er så takknemlig for at jeg fikk oppleve dette stedet, selv for bare noen timer. Vi kjørte derfra med tungt hjerte, men kjøreruren til Las Vegas var fortsatt lang, og der ventet en suite i toppetasjen på SLS Hotel.


-Lene

Liker

Kommentarer

En fantastisk soloppgang på horseshoe bend ble etterfulgt av et besøk i underjordiske canyons - kjent som Antelope Canyon. Vi hadde sett bilder av dette fantastiske stedet på instagram og ønsket selvsagt å oppleve det selv. Jeg trodde ikke jeg kunne bli enda mer målløs, men denne plassen var bare: WOW!


Jeg gikk å måpte mens jeg så opp de mange metrene opp til flaten. Heldigvis var det tørt i den perioden vi var her, for det som har laget dette fenomenet er nemlig "flash floods" - altså store mengder vann som skyller canyonene. Dette er noe man må være obs på når det er litt våtere i området.


Good to know when visiting Antelope Canyon

- Det koster penger å komme inn på området - her må man betale cash.

- Etter å ha betalt for å komme inn, må man igjen betale for å få bli med på en guidet tur.

- Området er kun tilgjengelig med guide.

- Du kan oppleve lang ventetid før din gruppe får gå ned. Vi kom rett etter horseshoe bend, så det hadde ikke rukket å bli så mange folk enda, men likevel satt vi der i over en time.

- Ha med en solhatt/caps. Sola steker helt sinnsykt i området.

- Husk å tipse guiden!! Det er tydelig at det er tipsene de lever av.

- Området er styrt av Navajo befolkningen.

- Ha med vann og snacks for ventetiden. Kiosken er selvsagt overpriset til de grader.

- Det fins Upper og Lower Antelope Canyon. Lower er sagt å være den mektigste, så vi valgte å besøke den.

- Det er verdt det!


Jeg følte meg som "Indiana Gosse" der jeg gikk mellom de smale passasjene. Dette er kanskje ikke den perfekte destinasjonen om du har klaustrofobi. Det er kun en veg ned, og en veg opp på andre enden. Opplevelsen var så mektig at jeg tenkte ikke på hvor "fanget" vi egentlig var. Det blåser konstant litt sand ned i canyon, så mot slutten av turen knasker man rød ørkensand. Jeg fikk også kink i nakken, for jeg gikk å så opp og rundt meg hele tiden, haha.

Sånn så det ut på toppen. Rart å tenke på hvor annerledes det ser ut på "overflaten".

Dekket i rød sand, svett og smilende var det på tide å hoppe i bilen igjen. Dagen vår hadde egentlig akkurat begynt, og langs lange ørkenveger ventet nye eventyr på oss.


- Lene

Liker

Kommentarer