En liten halvtime fra Røros kommer du til Os, Hedmark der "Alaskan husky tours" holder sted. Dette var høydepunktet for Rørosturen vår, og noe jeg har ønsket meg lenge. Vi hadde strålende sol og var så heldige at vi var de eneste som hadde booket tur den ettermiddagen Det ga selvfølgelig "the crazy doglady" spillerom til å kose med alle hundene og snakke så high pitch at det egentlig var bare hundene som kunne høre hva jeg sa. Hjertet mitt var overfylt med glede.

De hadde også to valpekull - need I say more? Det var like før det ble bare kosing og ikke noe kjøring.Da hundene merket at vi skulle gjøre klar sledene ble det full ståhei i hundegården. Alle ville bli valgt ut til å dra. Vi fikk hvert vårt hundespann med fire hunder, og det ble selvfølgelig med en guide slik at de faktisk fikk tilbake hundene sine. Sjansen var stor for at vi kjørte strake vegen til Trondheim med de, haha. Hadde de spurt om jeg ville ha en hadde jeg sagt ja. Noah hadde sikkert blitt glad for en liten huskyvenn.Følelsen av å styre sitt eget hundespann var helt utrolig. Jeg smilte så mye at jeg fikk vondt i kinnene mine. Vi kjørte bokstavelig talt inn i solnedgangen og forbi. Vi måtte selvfølgelig stoppe for en liten kosepause underveis også. (Lene 10 år)
Dagen ble avsluttet med valpekos, kaffe og kanelsnurrer foran bålpanna på tunet til de som driver stedet. Det var en helt magisk søndag, og en perfekt gave. Jeg kunne ikke bedt om en bedre dag! Jeg vil ikke si det er kjempe vanskelig å styre sin egen slede, men jeg følte på en stor mestringsfølelse likevel. Enten så lærer du fort, eller så havner du i grøfta (neida).

Dersom dette er noe du har litt lyst å gjøre så er min anbefaling å få ut fingeren og bestill! En helt vanlig søndag kan bli til et minne for livet.- Lene

Liker

Kommentarer

Det er ikke vanskelig å forelske seg i den historiske byen Røros. Vi dro hit på impuls første søndag i advent, og i julegave fikk jeg en opplevelseshelg til Røros av Frank. Gjett om det falt i smak!

Røros er en utrolig romantisk og koselig by som er perfekt for en liten weekendtur. Vi ankom tidlig på lørdag, og spaserte rundt i de fargerike gatene til føttene ble numne. Velkommen til winter wonderland!Etter flere timer ute i snødekt landskap besøkte vi "kaffestuggi" som ligger i gågata. Maten her er verdt en tur til Røros i seg selv. Det er en koselig cafè med fyr i peisen, og som serverer mat med ordentlige råvarer til en rimelig penge. Både soppsuppe og rømmegrøten er å anbeflale - og ikke minst deres varme sjokolade. Jeg har drukket mye kakao i løpet av mine 24 år, men denne var uslåelig. Et besøk her var absolutt et av høydepunktene.Vi bodde på "Vertshuset" som ligger i gågata. Oppholdet her var ikke akkurat like positivt som besøket hos Kaffestuggi. Rommene krever en del oppgradering for å forsvare prisen for en natt her. Trenger ikke si mer om det, men likevel fortjener frokosten deres bare skryt.

Uansett er det ikke hotellet man tilbringer mest tid på når man er her. Atmosfæren i gata når den blå timen kommer og hester med slede kommer ut med muntre turister - dadet er god stemning. Denne gangen droppet vi kanefart, men vi fikk selvfølgelig komme å kose litt med hestene før de skulle på jobb. Jeg blir ti år når jeg møter dyr. Jeg får alltid lyst å gå bort å gi kos.Jeg håper du fikk lyst til å besøke Røros! Det er en fantastisk vinterby, og du føler du er en statist i Frozen da du vandrer i gatene. Er ikke det vi alle drømmer om?

How to get there:
Til Røros går det an å ta tog, eller man kan kjøre bil. Togstasjonen er i sentrum så man er ikke avhengig av å ha bil så lenge man kun skal være i byen. Vi valgte å kjøre bil, noe som tar ca 2 t og 30 min fra Trondheim. Langs vegen er det mange fine plasser man kan stoppe og utforske. 

Places to stay $$:
Vi bodde på vertshuset som ligger i gågata, og det kostet 1500 pr natt.
Ellers vet jeg at Bergstaden Hotell koster ca det samme, og det ryktes at det har litt mer moderne standard på rommene sine.

Where to eat:
Kaffestuggu (!). Her får du utrolig deilig og hjemmelaget mat til enhver anledning til gode priser.
Det er verdt å merke seg at det er en cafè/restaurant, så om man ser for seg en het date med kjole og biff er nok ikke dette plassen å dra. Jeg mener det var veldig romantisk da vi fikk bord ved peisen som varmet godt etter noen kalde timer utendørs. Her slapper man av og finner varmen igjen i godt selskap med sin kjære eller gode venner.- Lene

Liker

Kommentarer

Hei,

Velkommen til dagboka til en kontorrotte og helgeeventyrer. En liten sportyspice og sofagris.

Her kommer jeg til å dele mine opplevelser og litt av min hverdag - og håper du synes det blir spennende og følge med!
Jeg er hverken Tonje Blom eller fotballfrue, men jeg prøver å gjøre det meste av dagene mine - på min måte. Jeg er en tilhenger av roadtrips, fjell og natur. Jeg elsker fosser, elver og fjorden - noe som er morsomt fordi jeg har svømmeegenskapene til en femåring. Jeg synes det er null stress å gå i flere timer for å se noe jeg har sett tusen ganger før, men synes det er kjempe kjedelig å gå på butikken 50m bort i gata for å kjøpe middag.

Jeg er takknemlig for det livet jeg lever, og håper på å å inspirere deg også til å komme deg ut. Røre litt på deg og se nye ting. Komfortsone er en fin ting, men la oss prøve å tilbringe litt mer tid på utsiden av den.

- Lene

Liker

Kommentarer