Sumatra er den største indonesiske ø, og endnu ikke så turistet – som mange af de andre indonesiske øer.

Oftest når man lander på Sumatra er det i øens største by Medan. Medan har ikke super meget at byde på, for at være helt ærlig. Vi besøgte deres Grand Mosque og kongens palæ – men ud over dette er der ikke meget værd at bruge tiden på i Medan.

Vi tog derfor ud i junglen til Bukit Lawang. Bukit Lawang grænser op til en UNESCO fredet nationalpark. Derfor er dyre livet rigt her. Vi tog på en guidet tur ud i junglen - kl. Rigtig tidlig om morgenen - for at se på de fredede gorillaer. Gorillaerne har længe været en truet dyreart, da deres hjem bliver brændt ned af store virksomheder, for at omdanne disse til palme olie plantager. Gorillaerne lever altså fuldstændig i det fri, derfor er der heller ingen garanti for at møde dem. Det gjorde vi dog, og de er helt fantastiske. Vi var endda så heldige at få lov til at fodre dem. Udover gorillaer fodrede vi også en Thomas Abe og så mange flere abearter. Helt klart mit højdepunkt på turen.

Sumatra er kendt for deres vilde natur, den er rigtig smuk – men har desværre også kostet mange liv grundet naturkatastrofer. På Sumatra er der aktive vulkaner og byen Berastragi ligger imellem to af disse. Berastragi er en almindelig indonesisk by, derfor er det muligt at se de lokales daglig dag. Det er den kegle formede vulkan Sinabung der har været i udbrud, det var den også da vi var der. Derfor hikede vi op på vulkanen ved siden af som hedder Sibayak. Toppen af Sibayak er 2200 m. Højt og udsigten er helt fantastisk. Så er det ekstra fascinerende at kunne kigge over på den aktive vulkan samtidig. Oppe på toppen af Sibayak er krateret åbent og fyldt med vand. Det siges at når krateret begynder at trække sig sammen kan den gå i udbrud.

På Sumatra ligger Lake Toba, som er en kæmpe sø. På øen ude i søen bor Batak folket, som er en gammel, tidligere kannibalsk, stamme. Søen og naturen omkring den er rigtig flot. Vi var ude på et batak museeum, hvor vi så hvor de boede (her bor de vel og mærket stadig), og hvor de henrettede deres ofre og spiste dem. Vi var også ude og se en batak stamme dans, denne var dog sat op til os turister der kom og betalte for at se ’forestillingen’. De bød op til dans og det var rigtig sjovt at være med til.

Sumatras infrastruktur er nærmest ikke eksisterende, og deres veje er sommetider mudrede eller grusede veje med kæmpe huler i. Derfor tager det langt tid at komme fra A til B. Dog er naturen sindssyg flot, og der er hundredvis af palmeplantager at kigge på. Vi lejede en lokal guide som kørte os rundt til alle stederne i en uge, derfor kunne han også fortælle os en masse og holde stop når vi ønskede eller han synes der var noget værd at se på. Det vil jeg varmt anbefale, selvom det muligvis er en smule dyrere en offentlig transport.

Tip: Når ’lyse’ mennesker kommer ind og skal købe noget i de lokale butikker, sætter de altid prisen 50 % op. Så det er helt okay at forsøge at prutte prisen ned – også selvom den i forvejen er rigtig billig.

Likes

Comments

Dubai er eksotisk, eksklusivt og meget anderledes.

Det fantastiske ved Dubai, efter min mening, er at store dele af byen som eksempelvis Marinaen var ørken for bare 10-15 år siden. Det var nemlig først da Dubai fandt olie at det blev et rigt land og begyndte at bygge. Derfor er Dubai helt klart et visit værd, da stedet er så unikt og nyt.

Da Dubai ligger i ørkenen er der ufatteligt varmt, derfor gik vi også rigtig i turist mode og hoppede på en Big Bus tour rundt i byen. Vi kunne simpelthen ikke gå rundt i den varme, og var egentlig også lidt usikre på hvad vi skulle se, så det viste sig at være en fremragende ide. Her fik vi også en masse spænende ting af vide om Dubai og de steder vi kom til, igennem radioen i bussen.

Et must når du er i Dubai er selvfølgelig verdens højeste bygning på 828 m, Burj Khalifa. Udsigten er storslående og det er bare helt vanvittigt at være så højt oppe. Når man står i kø er der en digital skærm, hvor Burj Khalifa kan sættes ind i alverdens storbyer, vi satte den ind i New York som efter vores mening havde nogle sindssygt høje bygninger, men de så pludselig ret små ud ved siden af Burj Khalifa. Husk dog at købe billet, eventuelt hjemmefra, i okay tid.

Burj Khalifa er placeret ved Dubai Mall, så når du alligevel lægger et besøg forbi verdens højeste bygning så tag en gåtur eller shopping tur i det kæmpe store center. Der er indendørs skøjtebane, et kæmpe akvarium og et hav af butikker. Udenfor Dubai Mall ligger The Dubai Fountain, i bedste Las Vegas stil er der show og musik hvert 20 minut, som helt sikkert også er et kig værd. En restaurant jeg varmt vil anbefale er Serafina, den ligger lige ud for fountain. Se om det er muligt at få et bord så du kan kigge udover fountain og nyde showene.

I Dubai har de selvfølgeligt også verdens fjerde største hotel, Burj Al Arab. Også kaldet sejlet da det er formet som et sejl på et skib. Det er ligger lige ud til vandet og har en helikopter landingsbane og tennisbane på toppen af bygningen.

I Dubai har de valgt at noget så eksotisk som en palme er deres national træ. Derfor har de bygget nogle øer som er formet som en palme, disse er kaldt The Palm Jumeriah. Tag en køretur ud på palmen, den er helt bestemt et besøg værd.

Hvis i ønsker at nyde vejret på en strand vil jeg anbefale JBR beach, det er en offentlig strand som ligger tæt ved palmen og marinaen. Gå derefter en tur op ad The Walk, og find noget frokost eller andre forfriskninger.

Når tanning session er ovre, så tag hen til Dubai Marina, det er helt klart et besøg værd. Her er storslående bygninger og eksklusive skibe. Marina området er som sagt et af de nyeste områder i Dubai, derfor er den også meget international og der bor mange vestlige i dette område, som arbejder i Dubai.

Hvis i dog hungre efter at se det gamle Dubai, så tag forbi den gamle bydel og gå på et Souk. Her er det dog meget vigtigt at jeres skuldre og knæ er dækket til.

Tip: der er mange fra vesten i Dubai, derfor kan du sagtens gå i ’almindelig’ sommer tøj. Tænk dog lige over om du kan virke stødende på nogle. Jeg havde eksempelvis altid et tyndt stort sjal med mig, som jeg kunne dække mig til med.

Likes

Comments

The City That Never Sleeps

New York er uden tvivl min yndlings by og jeg skal skal skal prøve at bo der før jeg bliver gammel og grå.

Et kæmpe must er selvfølgelig at komme op i Rockefeller center og Empire State Building. Min favorit var faktisk Rockefeller, fordi du herfra også kan se Empire State Building. Udsigten oppe fra begge bygningerne er storslående, se dog om du ikke kan vælge en dag med klart flot vejr, så du får det makisamle ud af udsigten.

Times Square skal du også forbi, det er bare sjovt at se og så fik jeg flashback til hundredvis af film. Sæt dig op på den røde trappe og nyd omgivelserne.

Tag at gå ned af 5th avenue, og shop løs i alle de lækre og til tider overdådige butikker. Når du bliver træt af stor byens puls og travlhed, kan du gå ned for enden af 5th avenue, ned til den store Apple Store med glas indgang og gå ind i Central Park. Central Park var en af mine yndlingssteder. Gå en tur, og nyd dit selskab og kig på de flotte omgivelser, eller på alle menneskerne der går rundt derinde. Gå mod øst, og end til sidst på Upper East Side. Her kan du iagttage alle de flotte bygninger, biler mm. Og lade drømmende få frit løb.

Hvis du er mere til specialbutikker, så tag forbi Soho og brand kortet varmt. Her er rigtig mange fede butikker og så er gaderne bare rigtig hyggelige, med en helt speciel vibe.

Tag ned til Ground Zero og se de to kæmpe springvand med alle navnende på fra 9/11. Her er en følelse som er svær at sætte ord på. En følelse af sorg, respekt og foragt. Når du er færdig med at tænke over livet, så gå ned til Financial District, og få snerten af penge på Wall Street. Gå helt ned i enden, og tag med en gratis færge over til Frihedsgudinden. Jeg vil klart anbefale at stå af, og gå en tur rundt om hende, hun er fascinerende og ligeledes er udsigten ind over New York. Det er også muligt at stå af ved Ellis Island. Det var her immigranterne kom til når de ramte Amerika, og blev vurderet om de måtte fortsætte ind i USA, eller om de skulle blive eller sendes hjem igen.

Sidst men ikke mindst så tag ned og gå på Brooklyn Bridge, den er rigtig flot, og du får igen en flot udsigt både til frihedsgudinden, men også af byen.

Endnu en skjult perle i New York er The High Line. Den ligger på vest siden og er en gammel høj jernbane som er bygget om til en offentlig park.

Tip: køb et city pas! Du kommer sandsynligvis til at se mere, fordi det føles som om det allerede er betalt. Det bliver hurtigt tjent ind igen, efter du har set en 3-4 ting, afhængig af hvor mange dage du køber til, selvfølgelig. En dags pas koster $89, og du kan købe til op til 10 dage. Det giver adgang til +90 attraktioner.

Link: https://www.newyorkpass.com/En/?aid=12&gclid=CKbFvIXCudICFQ-bfgodKboBGg

Likes

Comments