Första inlägget på denna blogg blir givetvis om förberedelserna inför mina illrars ankomst vilket har varit riktigt kul då jag tycker om att få pyssla och göra i ordning saker.

Jag och min pojkvän åkte iväg igår till Arken Zoo för att köpa lite saker åt illrarna och helt plötsligt kom vi hem med en bur som inte alls var planerad att köpa, då jag redan tänkt beställa en annan online. Men när jag väl fick syn på denna bur blev jag som förtrollad, den var så stor och verkade ha en hel del plats för dem att leka samt utforska i. Så jag bestämde mig för att köpa denna bur istället och sedan beställde jag resten av tillbehören online på ZooPlus som har ett stort sortiment och en hel del med roliga saker för smådjur.

Så när vi väl kom hem skulle vi montera ihop denna bur och det gick ganska lätt.. Överdelen iallafall. Underdelen gick inte lika så, listerna som ska hålla ihop den ville inte glida in så vi fick smörja lite med matolja och sedan hamra listerna på plats. Kan ju säga att det var olja överallt på golvet och plastbitar flög överallt på grund av att listerna var så trånga och vi var tvungna att slå hårt för att det skulle komma på plats ... Inte alls så värst kul men det är det värt!

Så nu väntar jag bara på fler tillbehör som ska komma och förhoppningsvis kommer dem så snart, då jag är riktigt ivrig över allt det jag har köpt till dem. Men ifall dem skulle komma idag så har jag så att dem klarar sig bra på det jag redan köpt från Arken Zoo och lite andra ställen.

Nu är det såhär också att jag tänker inte ha illrarna inlåsta i denna buren då jag tycker den är ganska för liten för en iller att bo i på heltid. Jag vill gärna att dem ska kunna springa fritt och att dem sedan har denna bur att gå till om dem vill vara där. Som sagt så har jag köpt massa leksaker och sängar som kommer hängas upp i buren så dem får en "liten" lek djungel.

Jag längtar så efter mina små sötnosar :)

Likes

Comments