Header

Det her indlæg er ret forsinket, eftersom Homecoming Week var i oktober. Homecoming er en typisk amerikansk skoletradition, som indebærer spirit week, homecoming game (dertil også et pep rally) og homecoming dance. I dagene op til homecoming havde vi spirit week, som går ud på at klæde sig ud efter et specielt tema. Mandag var temaet 'Character Day', tirsdag 'Favorite Holiday Day', onsdag 'Out of this World Day', torsdag 'Throwback Thursday' og fredag 'Color Day'. Jeg klædte mig ud nogle af dagene - indsætter nogle billeder. Tirsdag var der OL for special needs-eleverne, så derfor var der en miniparade bestående af special needs-eleverne, bandet og cheerleaderne. Onsdag havde vi et academic assemble / pep rally, hvor eleverne modtog penge for deres ACT-test. Gid jeg kunne få over 4000 kr. for at klare mig godt i en prøve!

Torsdag var en travl dag for mit vedkommende, da vi skulle have taget Senior 18'-billedet til yearbook. Vi skulle sætte billedet op ved at dirigere alle seniorelever til at danne et 18-tal. Det var lidt besværligt, men det lykkedes nogenlunde i sidste ende. Efter billedet var taget gik vi direkte til homecoming pep rally. Vi sidder klassevis i gymnastiksalen, når vi har pep rally, og i og med det var Color Day, så det ret sejt ud. Seniorsektionen var helt orange og juniorsektionen var sort. Sophomoresektionen skulle have været hvid, men det haltede lidt, og freshmansektionen var totalt mislykket - typisk freshmen. Til selve pep rally'et optrådte cheerleaderne og Images (hvilket er det bedste dansehold). Der havde været en konkurrence i gang om hvilken lærer, der kunne tjene flest penge ind til hurricane relief. De tre vindere blev 'pied', dvs. de fik klasket flødeskum i ansigtet. Fordi vi havde tjent så mange penge sammen meldte rektor sig frivilligt til at blive pied. Dog undveg hun flødeskumstallerkenen - mega savage, haha. Til sidst blev homecoming court præsenteret. Bandet og color guard var også en del af ceremonien. Homecoming court'en består af en football sweetheart, band sweetheart, tre seniors, to juniors og to sophomores (alle sammen piger, som var blevet stemt på af eleverne). Dertil havde SGA valgt drengene i homecoming court'en. Efter pep rally'et blev alle seniors i gymnastiksalen, hvor vi (yearbook) fløj med dronen og optog dem heppe. Dernæst skulle der tages billeder af hele homecoming court'en, hvilket tog lidt tid, eftersom vi ikke kunne finde alle samt tigeren, vores maskot. Heldigvis gik det hele.

Fredag var en stille og rolig dag i skolen, fordi volleyballholdet havde kvalificeret sig til et regionstunering, og det derfor var undskyldt fravær at tage derhen for at støtte Grissom. På grund af volleyballtuneringen blev homecoming pep-rally'et flyttet fra fredag til torsdag. Fredag aften blev homecomingkampen spillet, mod Sparkman. Selvfølgelig tabte vi stort, 30-7. Åbenbart en forbedring. Folk havde pænt tøj på, fordi det var homecomingkampen. I halvegen blev homecomingdronningen kåret. Havde håbet på, at det blev en pige fra mit fodboldhold.

Lørdag aften fandt selve 'homecoming dance' sted. Jeg gik til homecomingballet med nogle venner. Først tog vi billeder downtown i Big Spring Park. Det var pishamrende koldt, men hvad gør man ikke for billeder. Efter vi havde taget alle vores billeder, tog vi ind og spiste på en italiensk restaurant: Sam & Greg's. Det var ret lækkert. Da vi var færdige på restauranten, kørte vi lidt rundt i byen, fordi vi havde tid til overs. Homecomingballet startede klokken 20, og det fandt sted pa skolen, i cafertiaet. Der var udsmykket med orange lys og ellers bare efterars samt halloween dekorationer. Der var en DJ, og ellers bare nogle snacks - ikke det helt store. Arligt synes jeg ikke, det var sa fedt, som jeg havde troet. Det er nok, fordi jeg sammenligner det med en fest derhjemme. For meget grinding og ingen alkohol, hehe. Har pt. ikke nogle billeder fra homecoming, men vil indsætte dem, når jeg får dem.

//Cecilie

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

I går var dagen, hvor vi skulle spille imod Huntsville High, som er den anden store high school her i Huntsville City. Vores største rival. Det er nok den mest populære kamp og simpelthen et must at se. Der bliver i hvert fald gjort meget ud af det. På Grissom har de en tradition, hvor alle har en af de tre skolefarver på. De skifter mellem hvid, sort og orange. I år havde alle (med school spirit) hvidt tøj på, whiteout kalder de det. Jeg havde selvfølgelig hvid trøje på; fik fat i en af de eftertragtede "Go Grissom, Beat Huntsville - We Chew Big Red"-trøjer. De designer seriøst t-shirts til alt herovre. Nå men, sidst på skoledagen var der pep rally i den store gymnastiksal. Det går basically ud på at samle alle eleverne og gejle dem op til aftenens kamp. Marching bandet spillede, der blev vist en youtubevideo af fodboldholdet, cheerleaderne optrådte, alle spillerne på fodboldholdet blev råbt op, der var en konkurrence og lærerne optrådte med lip sync battle. Pep rally var en interessant oplevelse, meget amerikansk. Om aftenen tog vi ud til Milton Frank Stadium for at se kampen. Der var en hulens masse mennesker på begge tribuner. Elevsektionen på Grissomtribunen var lit. Alle var klar på sæsonens vigtigste kamp - ansigtsmaling, body paint, horn, pom pomer og det hele. Stemning var virkelig intens, især fordi vi faktisk havde en chance for at vinde kampen i år, eftersom vi vandt første kamp og kun tabte med et enkelt point i kamp nummer to. Vi heppede hele kampen igennem, og slutresultatet blev 21-9 til os! Hvad sker der for, at vi fucking vandt?! Det var super godt endelig at slå Huntsville igen efter 7-8 år. Fem minutter inden kampen sluttede, begyndte Huntsville-eleverne at forlade stadionet. Det var ret sjovt at se, for til sidst var der legit ingen tilbage på elevtribunen. Ikke så glade for at tabe... Da kampen var færdig, stormede vi ind på banen og fejrede sejren. Huntsvillekampen var virkelig en fed oplevelse.

//Cecilie

TRANSLATION: Yesterday we played Huntsville High School - another big school here in the city and our biggest rival. It's probably the most popular game, so of course I went to see it. We had a pep rally in the afternoon during school hours. It was my first pep rally ever. We don't have anything like that in Denmark. Since it was my first pep rally, I didn't quite know what to expect, but it was interesting, though. At the game the atmosphere was lit. Five minutes (or so) before the end of the game, students from Huntsville High School began to leave. When the game was over, the student section was empty - it was kinda funny. They all left because we won the game, 21-9! That was so great! After the game, we stormed the pitch. The Huntsville game was definitely a good experience.

c

Likes

Comments

I fredags var jeg ikke i skole, fordi vi fra morgenstunden kørte til Panama City Beach i Florida. Vi tog afsted ved 7-tiden, og selve køreturen til Panama City Beach tog omkring 6 timer. Da vi endelig ankom, spiste vi på en café med udsigt til stranden. Derefter gik vi lidt rundt i byen, indtil vi fik vores condo. Der hørte en lille golfbil med til sommerhuset; dog kunne jeg ikke selv få lov til at køre den, fordi man skulle have kørekort. Jeg kommer desværre ikke til at tage kørekort herovre, fordi jeg ikke havde plads i mit skoleskema, og jeg prioriterede fodbold højere. Ellers skete der ikke det helt store om fredagen; vi fik købt ind og jeg var i poolen om aftenen. Næste dag tilbragte vi ved poolen og stranden. Dog var der mange bølger, så vi fik ikke badet så meget i havet. Valentina og jeg var vildt excited over at skulle købe floaties, men vi fik aldrig pustet dem op og brugt dem - haha, så typisk. Om aftenen tog vi ind på en lokal strandbar/café, hvor vi spiste og så Alabamas åbningskamp. Herhjemme holder vi med Alabama, så Auburn fans: go home. Btw er det amerikansk college fodbold, jeg snakker om. De to største hold i Alabama er Alabama og Auburn, og har erfaret mig, at man hellere må vælge et hold. Søndag var vi på stranden igen. Heldigvis var der ikke så mange bølger, så det var mega lækkert at bade. Om eftermiddagen tog vi ud i et outlet, og om aftenen holdt vi picnic på stranden. Senere kørte Valentina og jeg go-cart. Mandag, som var labor day, tog vi hjem igen. Vi stoppede i Montgomery (Alabamas hovedstad) for at spise frokost på Cracker Barrel, hvilket er en butik og restaurant med typisk sydstatsmad. Vi gjorde også stop i Birmingham, hvor vi kiggede lidt i butikker og hentede Sherris barnebarn. Hun skulle med os hjem, så Sherri kunne passe hende, mens hendes lillesøster kom til verden. Jeg var heller ikke i skole tirsdag, fordi vi kørte til Birmingham for at se babyen, Tessa. Hun var mega sød og lille. Jeg gav familien en illustreret eventyrsamling med nogle af H.C. Andersens eventyr. Wow, det var underligt at se titlerne oversat til engelsk. Alt i alt var det en super god tur til stranden.

//Cecilie

TRANSLATION: Friday I didn't go to school, because we were heading to Panama City Beach, Florida. When we finally arrived, we got something to eat and walked around in the area until we got our condo. We got a golf cart, but unfortunately I wasn't allowed to drive it, because I don't have my license yet. In Denmark you gotta be 17 years to get your license, but you still can't drive without an adult until you turn 18. I really wanted to get my license in the U.S. but I had to drop Driver's Ed to play soccer. We didn't do much the rest of the day; we went grocery shopping and I went to the pool in the evening. We spent Saturday in the pool and on the beach. The water was wavy and therefore we didn't swim a lot. We had dinner on a local beach club/café and the Alabama game was on. I am an Alabama fan, btw. Well, actually not - I barely understand the rules in football. Sunday we went to the beach again. The water was so nice, perfect. In the afternoon I went shopping, and for dinner we had a picnic on the beach. It was so beautiful with the sunset and all. Later we went Go-carting. Monday we were driving home again. We stopped in Montgomery for lunch and stopped in Birmingham too. I have had such a great time in Panama City Beach, and I would love to come back one day.

 

Likes

Comments

I Sherris kirke har de et komsammen for teenagere hver onsdag aften. Jeg var med for første gang i onsdags, og jeg må sige, at jeg er positivt overrasket. Som nævnt tidligere er religion og kirke meget anderledes i Alabama. Selve kirkebygningerne er "normale" bygninger (i stedet for gamle hvidkalkede kirker med tårn og traditionelle udsmykninger). Kirken består af to bygninger: hovedbygningen og ungdomsbygningen. I hovedbygningen er der blandt andet salen, hvor de holder gudstjeneste samt en masse lokaler, hvor børnene holder til. Og i ungdomsbygningen er der igen en sal med en scene, bordtennis og poolborde, spiseområde samt et loungeområde. Vi startede med at snakke og spise pizza, og så spillede vi KnockerBall, hvilket var ret sjovt. Har desværre ikke nogle billeder derfra, men det er basically fodbold, hvor man er inde i store gennemsigtige plasticbold Hvis man blev knocked down, var det lidt svært at komme op på benene igen - Man kunne rigtig føle sig som en bille, der lå på rykken og ikke kunne vende sig om. Efter KnockerBall var det tid til worship, hvilket er deres form for gudstjeneste. Et band startede med at spille 2-3 sange, som alle har et mere eller mindre religiøst budskab. Det er sådan nogle sange, man bliver i godt humør af og får på hjernen. Vi stod alle ved scenen og dansede/sang med, og bagefter blev der holdt en kort og moderne prædike. Mega god stemning. Slet ikke ligesom gudstjeneste i Danmark, hvor man er ved at falde i søvn af kedsomhed. Til sidst mødtes vi i nogle mindre grupper med andre piger i 11. klasse. De var smadder søde allesammen.

I går (fredag d. 25.) startede football sæsonen, og Grissoms første football game blev spillet på hjemmebane: Milton Frank Stadium. Vi spillede mod Arab High School. Jeg havde ikke de største forventninger i og med, at jeg aldrig havde set et football game før, og fordi Grissom ikke vandt en eneste kamp sidste år. Dog var det fedt nok. Jeg fik smagt en snow cone, og i halvlegen optrådte begge holds marching band. Stemningen var god, jeg forstod spillet nogenlunde, nogle af de andre elever var der - OG VI VANDT! Whaaat, det var lidt af en overraskelse. Da kampen var færdig, stormede vi ind på banen. Alle på Grissom tribunen var glade, fordi vi endelig vandt.

I dag var vi ude at sejle i Tennesseefloden, som Huntsville ligger op ad. Det var ret flot derude med dejligt vejr og "bjergene" rundt omkring. Vi prøvede tube'en (ved ikke hvad det hedder på dansk) og at stå på vandski, hvilket jeg desværre ikke var så god til - skal nok blive bedre til det sooner or later. Men havde i hvert fald en god tur.

//Cecilie

TRANSLATION: Wednesday night I went to church. It's my first time going to church of my own free will. I am not religious. Most people in Denmark are not. Church in Denmark is SO different from churches here. We ate pizza and played KnockerBall (so funny but also exhausting). Then there was worship, and lastly we gathered together in small groups. I think, church in Denmark is just boring. Many churches over here are so modern compared to the Danish church. Here we actually do fun stuff. Every time I go to church in Denmark (probably only happens once a year), I'm having such a hard time not falling asleep. I am not even kidding. I really like the American way of practicing religion, even though I don't necessary believe in God.

Yesterday (Friday 25th) the football season started. Grissom's first game was a homegame against Arab. My expectations weren't too high, because I'd never seen a football game before, and because Grissom didn't win a single match last year. I liked the game, though. I tried my first snow cone and the marching band performed. People were in a good mood, I almost understood the game - AND WE WON! What a surprise. We stormed the pitch, when the game was over.

Today we went boating in the Tennessee River. The weather was good and it was beautiful with the surrounding "mountains". We tried the tube and water skiing. It was a great day.

c

Likes

Comments

Det er nu over en måned siden, jeg rejste fra Danmark til USA. Hverdagsrutinen er ved at være der, men alligevel er der nye ting hver dag. Jeg er i skole fra 8.30 til 15.40. Nogle af fagene er sværere end andre. Føler vi har test/quiz hele tiden. Jeg har skiftet fysik ud med environmental science, hvilket er en del lettere end fysik. Fordi jeg er i yearbook, skulle jeg hjælpe til på fotodagene. Jeg er glad for, at jeg valgte yearbook, fordi vi ikke har noget tilsvarende i Danmark, og fordi de andre piger er super søde. Skolen er heller ikke et stort kaos længere. De første dage var der mange skemaændringer, overfyldte klasselokaler, problemer med at finde de rigtige lokaler og uddele skolecomputere samt trafikprop på campus. Jeg har endelig fået min skolecomputer, og jeg ved, hvor alle mine klasser er.

Siden sidst har vi blandt andet været til et baby shower, pool party og et velkomstmøde for EF udvekslingsstudenter i Nordalabama. Vi havde fodbold try-outs i sidste uge. Det var meningen, vi skulle have været til try-outs hele ugen, men mandag blev træningen aflyst på grund af regnvejr, tirsdag trænede vi egentligt kun halvdelen af tiden, fordi der var tordenvejr, og fredag blev aflyst, fordi trænerne allerede havde valgt holdet. Selvom jeg legitimately er lort til fodbold, kom jeg på holdet. At være udvekslingsstudent er nogle gange en fordel. Ser frem til at svede 10 liter væske om dagen, den smukke fodbold tan line og 14.000 myggestik, yay - sådan er det i Alabama. Pt. træner vi 3 gange om ugen i D1, som er et slags træningscenter for atleter.

I dag, mandag den 21. august, blev jeg hjemme fra skole for at se solformørkelsen, som I garanteret har hørt om. I Huntsville dækkede månen 96% af solen, hvilket vil sige, at det desværre ikke blev kulsort. Dog var det stadig et underligt syn, at solen nærmest forsvandt klokken 13.30 - midt om dagen. Det er svært at beskrive, hvordan det præcis så ud, men det lignede i hvert fald, at der var lagt et filter hen over synet. Lyset var i hvert fald anderledes. Jeg glæder mig til fredag den 1. september, hvor vi tager til Panama City Beach i Florida. Kommer nok først til at opdatere på bloggen efter Labor day, for jeg har nogle lektier og et projekt, jeg skal have lavet. Håber I har det godt derhjemme.

//Cecilie

TRANSLATION: A month in the U.S. has already passed. Even though I'm gradually getting used to life overhere, I am still getting familiar with new things every day. I'm at school from 8.30 until 3.40. School is definitely different from back home in Denmark. I'm in Yearbook and therefore I had to help out on Picture Day. I'm glad I choose Yearbook. We don't have that in Denmark and the other girls in Yearbook are so nice. In terms of the practical things at school, things run more smoothly. The first days, there were a lot of schedule changes, overcrowded classrooms, problems to navigate around school, with distributing school computers, and traffic on campus. I finally got my school computer, and I know where to go for my classes.

Since last post, I've been to a baby shower, pool party and a EF Welcome Meeting. We had soccer try-outs last week. Even though I legitimately suck at soccer, I made the team. It's sometimes an advantage to be an exchange student! Right now, we go to D1 (sports training center) three times a week.

Today, August 21th, I stayed home from school, because of the solar eclipse. In Huntsville it didn't get pitch black - unfortunately, but it was still a cool experience. I am looking forward to September 1st because we are going to the beach.

c

Likes

Comments

I dag var min første skoledag. Synes, vi starter lidt for tidligt herovre - den 2. august, men whatever. Som skrevet før er skolen helt ny, så jeg var langtfra den eneste, som ikke kunne finde rundt. Det er en stor skole med mange lokaler og rum. I fredags var Sherri, Valentina og jeg til et informationsmøde på skolen, hvor vi fik mulighed for at gå rundt på skolen samt møde nogle af lærerne. Og i går fik jeg valgt classes hos skolevejlederen, og derefter tog vi i Target for at købe skoleartikler. Wow, det var underligt at skulle købe så mange ting til skolen. Herovre skal man selv sørge for alt. Ringbind, mapper, notesbøger, løst papir, skriveredskaber osv. I morges kom Brittany og hentede mig og Valentina, fordi vi havde aftalt at spise morgenmad sammen inden skole. Vi spiste på en restaurant, som hedder IHOP. Det var superlækkert, men portionerne var vildt store. Selve skoledagen gik fint, selvom det hele var overvældende. På trods af at jeg ikke kan finde rundt på skolen, nåede jeg frem til alle mine timer i tide. Da klokken ringede, myldrede det med elever på gangene. Det var især slemt i frokostpausen, hvor folk skulle hen til cafeteriaet.

På Grissom High starter skolen 08.30 og slutter 15.40. Vi har 4 blocks hver dag, som hver er 1 time og 30 minutter. Nogle classes varer en halv blok, men de fleste varer en hel. Alle mine classes varer en hel blok. Mellem hver blok har vi 4-5 minutters pause til at finde det næste klasselokale. Dog har vi 1 times pause mellem 3. og 4. blok, som vi kalder Advisory/Tiger Time. Pausen er delt op i to: 1st lunch og 2nd lunch. I og med jeg er junior (11. klasse), har jeg advisory i 1st lunch og frokost i 2nd lunch i de første par uger. I USA har hver lærer et fast klasselokale, og derfor er det eleverne, som går fra lokale til lokale. Eleverne har individuelle skemaer, så de har altså ikke en fast klasse, som vi har i Danmark. Derudover har vi skiftevis A- og B- dage, hvilket betyder, at vi har halvdelen af vores classes på A-dage og resten på B-dage. Der er altså ikke så stor variation herovre, som der er hjemme i Danmark. I dag var det A-dag, så jeg havde fysik, engelsk, photography og fodbold. Vi lavede ikke rigtigt noget, men mine lærer virker rare. I morgen, hvor det er B-dag, har jeg US history, yearbook, algebra med trigonometri (pray for me) og fodbold. Pensummet i fysik virker svært, især når jeg fatter nada. I engelsk skal vi blandt andet læse Shakespeare og Steinbeck. Photography virker spændende. Vi skal lære at bruge professionelle kameraer og linser samt redigere billederne. Jeg har soccer try-outs om nogle uger, men jeg mener, vi har styrketræning og konditionstræning fra på mandag af. Håber virkelig, jeg kan komme på holdet.

//Cecilie

TRANSLATION: Today was my first day of American high school. I think, we start schooling too early overhere - August 2nd, but whatever. The school building is brand new. Last Friday we were at a junior orientation meeting, and yesterday I picked my courses. We went to Target to buy school supplies. In Denmark we don't have to buy all our school supplies ourselves, so it was kinda weird. This morning Brittany picked up me and Valentina for breakfast. We went to IHOP. It was so good, but the portions were huge, compared to what I'm used to. My first day of school went well.

c

Billede af hovedindgangen og auditorium (orienteringsmøde)

Billeder fra koncert i parken (mandag aften)

Billede fra kirken. Har dog ikke været til en rigtig gudstjeneste endnu.

Billede fra da vi så Sherri spille tennis

Billeder af/fra Bridge Street, som er et udendørs shoppingcenter

Likes

Comments

Efter at have været på Welcome Days i New York, blev det tid til at rejse videre til Alabama. Jeg skulle flyve fra LaGuardia Airport i New York klokken 06.15, hvilket betød, jeg måtte stå op midt om natten. Bus nummer 2, som jeg skulle med, kørte fra EF Academy klokken 02.30. En af mine roommates skulle med samme bus, så vi stod begge op klokken 01.30. Jeg var bange for, at min kuffert var for tung, men det var den heldigvis ikke. Min double placement og jeg skulle med samme fly, hvilket betød, jeg ikke var helt alene. Double placement betyder, at der skal bo en anden udvekslingsstudent hos samme host family som mig. Der skal nemlig også bo en italiensk pige, Valentina, hos Sherri. Vi fløj fra LaGuardia til Charlotte, North Carolina, hvor vi havde et lay-over på en time. Selve flyveturen fra New York til Charlotte tog to timer, og dernæst skulle vi med et fly fra Charlotte til Huntsville, Alabama. Dog sad vi og ventede i en time på at flyet kunne lette. Det var ret irriterende, men vi kom frem. Da vi landede, tog Sherri (min host mom) imod os i lufthavnen. Der var også nogle andre udvekslingsstudenter, som skulle bo i det nordlige Alabama. Jeg synes dog, det var lidt underligt, at vi alle havde forskellige flytider og connecting flights, selvom slutdestinationen var den samme. Efter vi var færdige i lufthavnen mødtes Sherri, Valentina og jeg med min IEC, hans familie og to nye udvekslingsstudenter, på en restaurant. Jeg var mega sulten, fordi jeg kun havde fået en muslibar, men alligevel kunne jeg kun spise halvdelen af min mad. Det siger noget om, hvor store portionerne er herovre! Valentina og jeg prøvede spinach-cheese og sweet tea. Spinach-chesse smager godt, men jeg bryder mig ikke så meget om sweet tea. Vi fik en black sweet tea, som jeg synes var ALT for sød. Vi prøvede også sweet tea med granatæble- samt ferskensmag, men det smagte som saftevand, der ikke var blevet blandet op med vand. Dog var det hyggeligt at være ude at spise. Da vi var færdige på restauranten, kørte vi lidt rundt i Huntsville inden vi kørte hjem. Valentina og jeg slappede lidt af, og nogle timer senere tog vi med Sherri i Wal-Mart, som er et supermarked med alt mellem himmel og jord til billige priser. Om aftenen så vi en film, men jeg var lige ved at falde i søvn, fordi det havde været en lang dag med mange nye indtryk.

c
c

Søndag besøgte vi Sherris mor, som bor en time væk - hun bor i delstaten Tennessee. Huset lå på et "bjerg", hvor naturen var vildt smuk, og det hele var landligt. Man kunne godt fornemme, at hun havde grønne fingre, da haven var velplejet. Sherris mor er både flink og frisk af sin alder, og jeg nød at besøge hende. Valentina og jeg kom af med vores kufferter, da der ikke er plads til dem herhjemme. Om aftenen tog Sherri, Valentina og jeg til et aftensarrangement i kirken. Kirker i USA er meget anderledes end derhjemme - på den gode måde. Det var meningen, at vi skulle have siddet udenfor og se filmen "Sing", men da det havde regnet og græsset var vådt, blev det rykket indenfor. Vi hyggede os med popcorn og sodavand til filmen. Det var en god oplevelse, og nu forstår jeg bedre, hvorfor mange amerikanere går i kirke. De har et fællesskab i kirken, som byder på mere end at bede, synge salmer og lytte til prædike, som jeg førhen troede.

Mandag kørte vi lidt rundt i byen, fordi vi havde nogle ærinder. Herovre kører man rundt i bil hele tiden. Vi kørte hen til skolen, hvor vi ville se om, vi kunne vælge vores classes. Vi blev nødt til at vente til torsdag, fordi de havde travlt. Skolen er lige blevet færdigbygget, og alle er glade for at flytte ind i de nye omgivelser. I stedet prøvede vi at få vores Blue Cards, som man skal bruge til registrering i skolen. Efter lang ventetid fik vi dem. Samme dag tog vi til en aftenkoncert i en park i downtown. Parken var okay stor. Vi mødtes med Sherris ældste datter og nogle venner af familien. Stemningen var god, og det var super hyggeligt.

c
c

Tirsdag var Sherri ude af huset, og derfor kom en pige ved navn Nicole for at holde Valentina og jeg ved selskab. Nicole tog os med hen i et udendørs shoppingcenter, Bridge Street, hvor hun viste os nogle af butikkerne. Derefter tog vi hjem til Nicole, og senere tog vi på Saxby's for at spise frokost. Saxby's er en fastfood-kæde, hvor man blandt andet kan få fried chicken. Jeg synes, det smagte godt - bedre end Chick-fil-A. Om eftermiddagen hentede Sherri os, og vi tog på biblioteket. Vi lånte nogle af Sherris yndlingsfilm, og om aftenen så vi filmen "Radio". Det var hyggeligt.

Onsdag lavede jeg ikke så meget. Dog besøgte vi et kunstgalleri, som hedder Lowe Mill. Det er et sted, hvor mange kunstnere har deres atelier. Dernæst handlede vi ind. Det var meningen, at vi skulle have set Sherri spille tennis, men kampen var aflyst, fordi banerne var oversvømmet pga. regn. Derfor tog vi hjem og så filmen "Legally Blonde".

So far er jeg glad for at være herovre. Mange amerikanere spiser hele tiden, og portionerne er meget store. Vi får spist en hulens masse chokolade, smovser nok liiiidt for meget. Der er btw meget varmt herovre, sådan 30+ grader i celcius, og luftfugtigheden er høj. Man skal lige vænne sig til varmen, men også aircondition. De er meget glade for deres aircondition, hvilket er lidt irriterende. Udenfor er jeg ved at dø af varme, mens der er pisse koldt indenfor. Jeg ved ikke helt, hvad jeg kommer til at lave de kommende dage. Skolen starter i hvert fald onsdag den 2. august.

//Cecilie

Likes

Comments

De sidste par dage har jeg været på Welcome Days i New York. På campus bor både udvekslingsstudenter fra Europa og Asien og folk, som var på sprogrejse med EF. Jeg boede i bygningen "South" og delte værelse med to tyske piger.

Første dag stod på forberedelser til udvekslingsåret. Vi spiste morgenmad, og derefter skulle vi mødes i mindre grupper. Jeg er i gruppe nummer 9 sammen med mine to roommates og tre drenge, alle 9 skal til Alabama. Hver gruppe har en group leader og en EF Ambassador, som er en tidligere udvekslingsstudent. Min gruppeleder hedder Marylyn, og gruppens ambassadør hedder Juri, virkelig søde begge to. Vores gruppe og Georgia-gruppen har forberedelsestimer sammen. I løbet af dagen lavede vi nogle forskellige aktiviteter og havde nogle timer i klasselokalet. Formiddagen brugte vi i klasselokalet. Om eftermiddagen snakkede vi med de forskellige EF ambassadører om deres år i USA, og om aftenen var der fest med musik, snacks og aktiviteter.

Næste dag havde vi timer om formiddagen, og efter frokost var det tid til at køre til New York City i de gule skolebusser. Vores bustur var pretty sjov, fordi vi hørte højt musik og stemningen var super god. Vi blev sat af ved Lincoln Square, hvor vi så os omkring og dernæst gik i Central Park. Her fik vi lidt tid for os selv. Jeg gik sammen med tre søde piger: Helene, Noemi og Sofie (hun er også dansker). Efter vi var færdige i Central Park, gik vi videre til 5th Avenue, den store shoppinggade. Helene og jeg fandt sammen med nogle andre piger, og sammen kiggede vi i butikkerne. Jeg købte ikke noget, da jeg var bange for, at min kuffert kom til at veje for meget + tingende bør være lidt billigere i Huntsville. Vi gik gennem Rockefeller Centeret og fandt Bryant Park, hvor vi kunne købe noget at spise. EF Ambassadørerne havde snakket godt (og meget) om Chick-fil-A, som er en amerikansk fastfood-kæde, især populær i Syden. Jeg og mange af de andre valgte derfor at prøve Chick-fil-A. Det smagte godt, men blev klart overhyped. Til sidst så vi Time Square. Det var rigtig flot med alt lyset og reklamerne. Vi fik taget en masse billeder, og Helene og jeg købte en læbepomade, fordi luften i flyet og aircondition udtørrer ens læber, samt en grim "I ♥︎ NY"-tshirt som et minde derfra. Om aftenen var der afskedsfest tilbage på EF Academy. Alle gjorde sig klar til at skulle rejse videre til værtsfamilierne om blot få timer. Jeg skulle op møgtidligt.

//Cecilie

h

Likes

Comments

Så kom dagen, den 19. juli! Efter et døgns tid er jeg endelig ankommet til USA. Det har været en lang dag med blandede følelser. Familie og venner er efterladt hjemme i Danmark, og selv er jeg i USA, hvor jeg skal være de næste 10 måneder. I de kommende dage er jeg på "Welcome Days" i New York, og lørdag den. 22. juli rejser jeg til Huntsville, Alabama. Det bliver spændende at møde min værtsfamilie.

Jeg stod jeg op, og min familie og jeg gjorde os så småt klar til at tage i lufthavnen. Jeg er godt nok glad for, vi valgte at køre til København tirsdag, fordi vi kunne sove lidt længere og tage os god tid til morgenmaden og afskeden. Formiddagen forløb egentlig uden stress, og vi ankom til lufthavnen ved 10-tiden. Her fik jeg sagt farvel til min familie. Der var også andre udvekslingsstudenter fra EF, som skulle med samme connecting flight til Heathrow, London. Flyveturen fra London til Newark i New Jersey tog omkring 8 timer. Det var lidt kedeligt, men jeg fik set nogle film. Da vi landende i Newark, skulle vi igennem immigration osv. Nogle andre udvekslingsstudenter og jeg blev hentet af EF-crewet og kørt til EF Academy i Thornwood, NY - omkring en time væk fra NYC. Her fik jeg tildelt mit dorm. Jeg skal bo på værelse med to tyske piger, Emilia og Helene.

Efter den lange rejsetid kan jeg godt mærke, jeg er godt udmattet. Jeg synes, det er underligt at tænke på, at jeg for lidt siden var på den anden side af jordkloden. Året jeg har set frem til så længe starter nu. Håber I har det godt derhjemme!

//Cecilie

TRANSLATION: The day is finally here, July 19th! After 24 hours of traveling, I finally arrived in the U.S.A. It has been a long and emotional day. My family and friends are still back home in Denmark, while I'm in the U.S. for the next 10 months. In the next few days I am in New York for "Welcome Days". Saturday, I'm flying out to Huntsville, Alabama. All so exciting.

I woke op and my family, and I got ready for the airport. I must say, I'm glad we drove to Copenhagen Wednesday morning. Because of that, we could take our time eating breakfast and saying our goodbyes. We got to the airport around 10 o'clock. I travelled with a few other Danish exchange students. We flew from Copenhagen, Denmark to London, England, and from London to Newark, U.S.A. The flight from London to the U.S. took around 8 hours. I admit it was boring, but I killed time watching movies. When we got to Newark, we went through "Immigration" etc. Some other exchange students and I were picked up by the EF-crew and we drove to the EF Academy in Thornwood, NY. I found my dorm - I have two German roommates, Emilia and Helene.

Likes

Comments