Header

Det er nu over en måned siden, jeg rejste fra Danmark til USA. Hverdagsrutinen er ved at være der, men alligevel er der nye ting hver dag. Jeg er i skole fra 8.30 til 15.40. Nogle af fagene er sværere end andre. Føler vi har test/quiz hele tiden. Jeg har skiftet fysik ud med environmental science, hvilket er en del lettere end fysik. Fordi jeg er i yearbook, skulle jeg hjælpe til på fotodagene. Jeg er glad for, at jeg valgte yearbook, fordi vi ikke har noget tilsvarende i Danmark, og fordi de andre piger er super søde. Skolen er heller ikke et stort kaos længere. De første dage var der mange skemaændringer, overfyldte klasselokaler, problemer med at finde de rigtige lokaler og uddele skolecomputere samt trafikprop på campus. Jeg har endelig fået min skolecomputer, og jeg ved, hvor alle mine klasser er. Siden sidst har vi blandt andet været til et baby shower, pool party og et velkomstmøde for EF udvekslingsstudenter i Nordalabama. Vi havde fodbold try-outs i sidste uge. Det var meningen, vi skulle have været til try-outs hele ugen, men mandag blev træningen aflyst på grund af regnvejr, tirsdag trænede vi egentligt kun halvdelen af tiden, fordi der var tordenvejr, og fredag blev aflyst, fordi trænerne allerede havde valgt holdet. Selvom jeg legitimately er lort til fodbold, kom jeg på holdet. At være udvekslingsstudent er nogle gange en fordel. Ser frem til at svede 10 liter væske om dagen, den smukke fodbold tan line og 14.000 myggestik, yay - sådan er det i Alabama. Pt. træner vi 3 gange om ugen i D1, som er et slags træningscenter for atleter. I dag, mandag den 21. august, blev jeg hjemme fra skole for at se solformørkelsen, som I garanteret har hørt om. I Huntsville dækkede månen 96% af solen, hvilket vil sige, at det desværre ikke blev kulsort. Dog var det stadig et underligt syn, at solen nærmest forsvandt klokken 13.30 - midt om dagen. Det er svært at beskrive, hvordan det præcis så ud, men det lignede i hvert fald, at der var lagt et filter hen over synet. Lyset var i hvert fald anderledes. Jeg glæder mig til fredag den 1. september, hvor vi tager til Panama City Beach i Florida. Kommer nok først til at opdatere på bloggen efter Labor day, for jeg har nogle lektier og et projekt, jeg skal have lavet. Håber I har det godt derhjemme.

//Cecilie

c

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

I dag var min første skoledag. Synes, vi starter lidt for tidligt herovre - den 2. august, men whatever. Som skrevet før er skolen helt ny, så jeg var langtfra den eneste, som ikke kunne finde rundt. Det er en stor skole med mange lokaler og rum. I fredags var Sherri, Valentina og jeg til et informationsmøde på skolen, hvor vi fik mulighed for at gå rundt på skolen samt møde nogle af lærerne. Og i går fik jeg valgt classes hos skolevejlederen, og derefter tog vi i Target for at købe skoleartikler. Wow, det var underligt at skulle købe så mange ting til skolen. Herovre skal man selv sørge for alt. Ringbind, mapper, notesbøger, løst papir, skriveredskaber osv. I morges kom Brittany og hentede mig og Valentina, fordi vi havde aftalt at spise morgenmad sammen inden skole. Vi spiste på en restaurant, som hedder IHOP. Det var superlækkert, men portionerne var vildt store. Selve skoledagen gik fint, selvom det hele var overvældende. På trods af at jeg ikke kan finde rundt på skolen, nåede jeg frem til alle mine timer i tide. Da klokken ringede, myldrede det med elever på gangene. Det var især slemt i frokostpausen, hvor folk skulle hen til cafeteriaet.

På Grissom High starter skolen 08.30 og slutter 15.40. Vi har 4 blocks hver dag, som hver er 1 time og 30 minutter. Nogle classes varer en halv blok, men de fleste varer en hel. Alle mine classes varer en hel blok. Mellem hver blok har vi 4-5 minutters pause til at finde det næste klasselokale. Dog har vi 1 times pause mellem 3. og 4. blok, som vi kalder Advisory/Tiger Time. Pausen er delt op i to: 1st lunch og 2nd lunch. I og med jeg er junior (11. klasse), har jeg advisory i 1st lunch og frokost i 2nd lunch i de første par uger. I USA har hver lærer et fast klasselokale, og derfor er det eleverne, som går fra lokale til lokale. Eleverne har individuelle skemaer, så de har altså ikke en fast klasse, som vi har i Danmark. Derudover har vi skiftevis A- og B- dage, hvilket betyder, at vi har halvdelen af vores classes på A-dage og resten på B-dage. Der er altså ikke så stor variation herovre, som der er hjemme i Danmark. I dag var det A-dag, så jeg havde fysik, engelsk, photography og fodbold. Vi lavede ikke rigtigt noget, men mine lærer virker rare. I morgen, hvor det er B-dag, har jeg US history, yearbook, algebra med trigonometri (pray for me) og fodbold. Pensummet i fysik virker svært, især når jeg fatter nada. I engelsk skal vi blandt andet læse Shakespeare og Steinbeck. Photography virker spændende. Vi skal lære at bruge professionelle kameraer og linser samt redigere billederne. Jeg har soccer try-outs om nogle uger, men jeg mener, vi har styrketræning og konditionstræning fra på mandag af. Håber virkelig, jeg kan komme på holdet.

//Cecilie

c

Billede af hovedindgangen og auditorium (orienteringsmøde)

Billeder fra koncert i parken (mandag aften)

Billede fra kirken. Har dog ikke været til en rigtig gudstjeneste endnu.

Billede fra da vi så Sherri spille tennis

Billeder af/fra Bridge Street, som er et udendørs shoppingcenter

Likes

Comments

Efter at have været på Welcome Days i New York, blev det tid til at rejse videre til Alabama. Jeg skulle flyve fra LaGuardia Airport i New York klokken 06.15, hvilket betød, jeg måtte stå op midt om natten. Bus nummer 2, som jeg skulle med, kørte fra EF Academy klokken 02.30. En af mine roommates skulle med samme bus, så vi stod begge op klokken 01.30. Jeg var bange for, at min kuffert var for tung, men det var den heldigvis ikke. Min double placement og jeg skulle med samme fly, hvilket betød, jeg ikke var helt alene. Double placement betyder, at der skal bo en anden udvekslingsstudent hos samme host family som mig. Der skal nemlig også bo en italiensk pige, Valentina, hos Sherri. Vi fløj fra LaGuardia til Charlotte, North Carolina, hvor vi havde et lay-over på en time. Selve flyveturen fra New York til Charlotte tog to timer, og dernæst skulle vi med et fly fra Charlotte til Huntsville, Alabama. Dog sad vi og ventede i en time på at flyet kunne lette. Det var ret irriterende, men vi kom frem. Da vi landede, tog Sherri (min host mom) imod os i lufthavnen. Der var også nogle andre udvekslingsstudenter, som skulle bo i det nordlige Alabama. Jeg synes dog, det var lidt underligt, at vi alle havde forskellige flytider og connecting flights, selvom slutdestinationen var den samme. Efter vi var færdige i lufthavnen mødtes Sherri, Valentina og jeg med min IEC, hans familie og to nye udvekslingsstudenter, på en restaurant. Jeg var mega sulten, fordi jeg kun havde fået en muslibar, men alligevel kunne jeg kun spise halvdelen af min mad. Det siger noget om, hvor store portionerne er herovre! Valentina og jeg prøvede spinach-cheese og sweet tea. Spinach-chesse smager godt, men jeg bryder mig ikke så meget om sweet tea. Vi fik en black sweet tea, som jeg synes var ALT for sød. Vi prøvede også sweet tea med granatæble- samt ferskensmag, men det smagte som saftevand, der ikke var blevet blandet op med vand. Dog var det hyggeligt at være ude at spise. Da vi var færdige på restauranten, kørte vi lidt rundt i Huntsville inden vi kørte hjem. Valentina og jeg slappede lidt af, og nogle timer senere tog vi med Sherri i Wal-Mart, som er et supermarked med alt mellem himmel og jord til billige priser. Om aftenen så vi en film, men jeg var lige ved at falde i søvn, fordi det havde været en lang dag med mange nye indtryk.

c
c

Søndag besøgte vi Sherris mor, som bor en time væk - hun bor i delstaten Tennessee. Huset lå på et "bjerg", hvor naturen var vildt smuk, og det hele var landligt. Man kunne godt fornemme, at hun havde grønne fingre, da haven var velplejet. Sherris mor er både flink og frisk af sin alder, og jeg nød at besøge hende. Valentina og jeg kom af med vores kufferter, da der ikke er plads til dem herhjemme. Om aftenen tog Sherri, Valentina og jeg til et aftensarrangement i kirken. Kirker i USA er meget anderledes end derhjemme - på den gode måde. Det var meningen, at vi skulle have siddet udenfor og se filmen "Sing", men da det havde regnet og græsset var vådt, blev det rykket indenfor. Vi hyggede os med popcorn og sodavand til filmen. Det var en god oplevelse, og nu forstår jeg bedre, hvorfor mange amerikanere går i kirke. De har et fællesskab i kirken, som byder på mere end at bede, synge salmer og lytte til prædike, som jeg førhen troede.

Mandag kørte vi lidt rundt i byen, fordi vi havde nogle ærinder. Herovre kører man rundt i bil hele tiden. Vi kørte hen til skolen, hvor vi ville se om, vi kunne vælge vores classes. Vi blev nødt til at vente til torsdag, fordi de havde travlt. Skolen er lige blevet færdigbygget, og alle er glade for at flytte ind i de nye omgivelser. I stedet prøvede vi at få vores Blue Cards, som man skal bruge til registrering i skolen. Efter lang ventetid fik vi dem. Samme dag tog vi til en aftenkoncert i en park i downtown. Parken var okay stor. Vi mødtes med Sherris ældste datter og nogle venner af familien. Stemningen var god, og det var super hyggeligt.

c
c

Tirsdag var Sherri ude af huset, og derfor kom en pige ved navn Nicole for at holde Valentina og jeg ved selskab. Nicole tog os med hen i et udendørs shoppingcenter, Bridge Street, hvor hun viste os nogle af butikkerne. Derefter tog vi hjem til Nicole, og senere tog vi på Saxby's for at spise frokost. Saxby's er en fastfood-kæde, hvor man blandt andet kan få fried chicken. Jeg synes, det smagte godt - bedre end Chick-fil-A. Om eftermiddagen hentede Sherri os, og vi tog på biblioteket. Vi lånte nogle af Sherris yndlingsfilm, og om aftenen så vi filmen "Radio". Det var hyggeligt.

Onsdag lavede jeg ikke så meget. Dog besøgte vi et kunstgalleri, som hedder Lowe Mill. Det er et sted, hvor mange kunstnere har deres atelier. Dernæst handlede vi ind. Det var meningen, at vi skulle have set Sherri spille tennis, men kampen var aflyst, fordi banerne var oversvømmet pga. regn. Derfor tog vi hjem og så filmen "Legally Blonde".

So far er jeg glad for at være herovre. Mange amerikanere spiser hele tiden, og portionerne er meget store. Vi får spist en hulens masse chokolade, smovser nok liiiidt for meget. Der er btw meget varmt herovre, sådan 30+ grader i celcius, og luftfugtigheden er høj. Man skal lige vænne sig til varmen, men også aircondition. De er meget glade for deres aircondition, hvilket er lidt irriterende. Udenfor er jeg ved at dø af varme, mens der er pisse koldt indenfor. Jeg ved ikke helt, hvad jeg kommer til at lave de kommende dage. Skolen starter i hvert fald onsdag den 2. august.

//Cecilie

Likes

Comments

De sidste par dage har jeg været på Welcome Days i New York. På campus bor både udvekslingsstudenter fra Europa og Asien og folk, som var på sprogrejse med EF. Jeg boede i bygningen "South" og delte værelse med to tyske piger.

Første dag stod på forberedelser til udvekslingsåret. Vi spiste morgenmad, og derefter skulle vi mødes i mindre grupper. Jeg er i gruppe nummer 9 sammen med mine to roommates og tre drenge, alle 9 skal til Alabama. Hver gruppe har en group leader og en EF Ambassador, som er en tidligere udvekslingsstudent. Min gruppeleder hedder Marylyn, og gruppens ambassadør hedder Juri, virkelig søde begge to. Vores gruppe og Georgia-gruppen har forberedelsestimer sammen. I løbet af dagen lavede vi nogle forskellige aktiviteter og havde nogle timer i klasselokalet. Formiddagen brugte vi i klasselokalet. Om eftermiddagen snakkede vi med de forskellige EF ambassadører om deres år i USA, og om aftenen var der fest med musik, snacks og aktiviteter.

Næste dag havde vi timer om formiddagen, og efter frokost var det tid til at køre til New York City i de gule skolebusser. Vores bustur var pretty sjov, fordi vi hørte højt musik og stemningen var super god. Vi blev sat af ved Lincoln Square, hvor vi så os omkring og dernæst gik i Central Park. Her fik vi lidt tid for os selv. Jeg gik sammen med tre søde piger: Helene, Noemi og Sofie (hun er også dansker). Efter vi var færdige i Central Park, gik vi videre til 5th Avenue, den store shoppinggade. Helene og jeg fandt sammen med nogle andre piger, og sammen kiggede vi i butikkerne. Jeg købte ikke noget, da jeg var bange for, at min kuffert kom til at veje for meget + tingende bør være lidt billigere i Huntsville. Vi gik gennem Rockefeller Centeret og fandt Bryant Park, hvor vi kunne købe noget at spise. EF Ambassadørerne havde snakket godt (og meget) om Chick-fil-A, som er en amerikansk fastfood-kæde, især populær i Syden. Jeg og mange af de andre valgte derfor at prøve Chick-fil-A. Det smagte godt, men blev klart overhyped. Til sidst så vi Time Square. Det var rigtig flot med alt lyset og reklamerne. Vi fik taget en masse billeder, og Helene og jeg købte en læbepomade, fordi luften i flyet og aircondition udtørrer ens læber, samt en grim "I ♥︎ NY"-tshirt som et minde derfra. Om aftenen var der afskedsfest tilbage på EF Academy. Alle gjorde sig klar til at skulle rejse videre til værtsfamilierne om blot få timer. Jeg skulle op møgtidligt.

//Cecilie

h

Likes

Comments

Så kom dagen, den 19. juli! Efter et døgns tid er jeg endelig ankommet til USA. Det har været en lang dag med blandede følelser. Familie og venner er efterladt hjemme i Danmark, og selv er jeg i USA, hvor jeg skal være de næste 10 måneder. I de kommende dage er jeg på "Welcome Days" i New York, og lørdag den. 22. juli rejser jeg til Huntsville, Alabama. Det bliver spændende at møde min værtsfamilie.

Jeg stod jeg op, og min familie og jeg gjorde os så småt klar til at tage i lufthavnen. Jeg er godt nok glad for, vi valgte at køre til København tirsdag, fordi vi kunne sove lidt længere og tage os god tid til morgenmaden og afskeden. Formiddagen forløb egentlig uden stress, og vi ankom til lufthavnen ved 10-tiden. Her fik jeg sagt farvel til min familie. Der var også andre udvekslingsstudenter fra EF, som skulle med samme connecting flight til Heathrow, London. Flyveturen fra London til Newark i New Jersey tog omkring 8 timer. Det var lidt kedeligt, men jeg fik set nogle film. Da vi landende i Newark, skulle vi igennem immigration osv. Nogle andre udvekslingsstudenter og jeg blev hentet af EF-crewet og kørt til EF Academy i Thornwood, NY - omkring en time væk fra NYC. Her fik jeg tildelt mit dorm. Jeg skal bo på værelse med to tyske piger, Emilia og Helene.

Efter den lange rejsetid kan jeg godt mærke, jeg er godt udmattet. Jeg synes, det er underligt at tænke på, at jeg for lidt siden var på den anden side af jordkloden. Året jeg har set frem til så længe starter nu. Håber I har det godt derhjemme!

//Cecilie

Likes

Comments