Är vell precis som en fredag ska vara? 😃 Jag hann bara få upp mini ur badet innan Christoffer kom hem från jobbet, så mysigt när han kommer hem tidigare på fredagar! Jamie var inte alls nöjd över att han inte fick bada nå längre men det glömdes bort rätt snabbt då pappa kom hem. Packade med oss allt som man kan tänkas behöva och styrde bilen mot Nyland där det bjöds på kycklingtacos 🙌🏼

Var kvar till ungefär halv åtta då Jamies ögon höll på slå igen, han sover nu sedan åtta och vi myser framför tvn. Sett på idol för första gången i år, inget som brukar gå på vår tv men det fanns verkligen inget annat att se ikväll. Nu känner jag att mina ögon börjar hänga lite, lär nog inte orka hålla ut så länge till 😴


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Äntligen fredag igen, bästa dagen på veckan när man har helgen framför sig och hela familjen är tillsammans 👏🏼 Gjorde morgon redan innan sju men här hemma går vi fortfarande i pyjamas och tofflor 🙊 Nu sover Jamie igen och jag har hunnit rensa lite och fixat undan de jag tvättat i veckan. När han vaknar tänkte jag fixa i ordning ett bad så herrn är ren och fin när vi ska bort på middag senare 💦 Brukar oftast duscha honom så jag slipper få vatten i hela badrummet men idag tänkte jag att han skulle få plaska. Längtar tills vi flyttar och han kan skvätta och blöta ner hur mycket han vill i duschrummet vi har i källaren!

Konstigt att vår lilla kille älskar att bada hemma men avskyr babysim, hade verkligen sett fram emot det och inte alls haft någon tanke på att han kanske inte skulle tycka om det. Men han skrek sig igenom varje gång och det slutade inte när vi kom upp ur vattnet utan skrek i princip tills han kom hem 😕 Så vi gick ungefär hälften av de åtta gångerna vi betalat för och sen struntade vi i resten då det inte gav oss något annat än en förstörd torsdag. Så tråkigt men vi gick ju för hans skull och vill inte han så tänker jag inte tvinga honom.

Får helt enkelt gå och bada med honom när han blivit äldre och förhoppningsvis tycker att det är roligare. Nu ska jag ta och äta upp min lunch och sen lägga mig och vila till Jamie vaknar 😊 Så vi båda är pigga och glada ikväll 😉


​Fick äntligen tag på den här elefanten från Ikea i söndags, har tänkt köpa den sen innan mini föddes men den har varit slut varje gång men i söndags fanns det minsann tre kvar 🐘

Likes

Comments

Hallå!

Har placerat mig i soffan för kvällen, tänkte ta mig upp för att fixa lite popcorn innan jag försöker hitta något att se på. Christoffer är på borta-match och Jamie har precis somnat så jag är helt solo. Skulle behöva städa lite men efter att fixat med tvätten och disken så kände jag att det får bli morgondagens göra 😁

Idag har vi inte gjort många knop under dagen, städat i sovrummet och röjt lite bland sånt som lilleman vuxit ur. Fick även besök av Veronika, surrade av mig med henne och lämnade tillbaka lite saker som jag fått låna. Skönt att få bort saker nu när det inte är så långt borta med flytten.

Lagat mat har vi också hunnit med, gjorde egen panerad torsk med potatis och dillsås till oss och torsk, potatis, morot och ärtor till Jamie. Kryddade med lite vitpeppar, dill och citron innan jag mosade allting med en svätt grädde och en klick osaltat smör. Börjar faktiskt bli väldigt enkelt att fixa mat åt honom när man lätt kan ta sånt som vi äter men göra det barnvänligt och utan salt.


Det ser inte så aptitligt ut men det gick hem 😅 och två burkar åkte in i frysen 👏🏼

Likes

Comments

Tänk att det redan är över åtta månader sedan jag låg där på förlossningen, på ett vis känns det som att det var igår men eftersom det hunnit hända så mycket sedan dess så känns det samtidigt så längesedan.

Jag mådde bra under hela graviditeten, på slutet fick jag lite högt blodtryck och protein i urinen men bara på gränsen som dom sa. Sen var det inget mer med det, skulle ringa in till förlossningen om jag fick huvudvärk eller mådde dåligt. Gick över 10 dagar (låååånga dagar) innan jag skulle på rutinkoll i Sollefteå, packade med mig väskorna och sa till C att jag känner på mig att jag inte kommer få åka hem igen.

När jag kom till Sollefteå sjukhus hade jag ett undertryck på 114 tror jag.. Så jag hade fått havandeskapsförgiftning, sen skulle dom göra ultraljud (fick göra flera)och då visade det sig att jag i princip inte hade något fostervatten kvar. Så jag blev inlagd på förlossningen och efter massa extra koller och undersökningar så bestämde dom för att sätta igång mig. Men efter jag fått gelén och fick sammandragningar så gick Jamies hjärtljud ner och höll på så ett tag så då valde dom att stanna upp allt.

Fick gå hela måndag och tisdag och "mysa" på som dom sa, hade lite ont på måndag kväll men fick sprutor och tabletter för att sova. Tisdag vet jag inte ens vad vi gjorde, låg nog mest och tog kurvor 😅 sen på kvällen fick jag riktiga värkar, satt i duschen med det varmaste vattnet och tyckte det var kallt. Men var bara öppen typ 1-2cm. Fick samma cocktail som kvällen innan för att sova och en näringsdryck för att jag inte hade någon matlust alls.

Vaknade under hela natten trots de där sprutorna, vid 5 tiden fick jag nog och tryckte på klockan. Så vid 6 tror jag att vi fick ett rum på förlossningen (hade fått ligga och sova på bb innan eftersom det var fullt på förlossningen) och när dom kollade hjärtljuden (kollade även hur öppen jag var, men var bara öppen 4cm) på honom så hade dom gått ner och dom gick inte upp så läkaren sa "nu väljer jag att trycka på knappen och det kommer komma massor av folk" jag hann bara tänka "kommer jag vara sövd för jag vill inte vara vaken" (tycker inte om sjukhus och operationer 😝) och till svar fick jag "ja vi hinner inget annat" och sen sa någon "kan någon ta hand om pappan där ute" sen var det svart.

Men allt gick bra, dom fick stimulera honom lite innan han började skrika och från att hon tog beslutet till att han var ute så tog det 9 minuter. Sjukt fascinerande hur dom jobbar 😳 Jag är såå tacksam att dom var så snabb och duktig, hade aldrig förlåtit dom om de chansat och väntat på att hans hjärtljud skulle komma tillbaka. Och även fast det blev traumatiskt så känns det bra för oss båda. Allting gick ju bra och det är huvudsaken 🙂 3425g och 49cm liten prins 😍

Dom förklarade varför dom trodde hans hjärtljud gick ner som att man skulle tänka att magen var som en vattenballong där bebisen låg i och i vanliga fall då man får värkar så skyddar vattnet bebisen när ballongen drar ihop sig men eftersom jag inte hade något vatten kvar så tryckte ju allting på honom 😔 

Vi åkte in på koll på måndagen och Jamie föddes på onsdagmorgon, fredag förmiddag åkte vi hem efter koll och prover på mini. Vet att man brukar stanna längre efter kejsarsnitt men eftersom jag var så pigg och var uppe och gick så fick vi åka hem då. Fick däremot åka tillbaka på söndag för att väga Jamie, han hade gått ner från 3425 till 3100g så dom ville ha koll på att han gått upp och det hade han. Min mjölk rann till riktigt på fredagkväll när vi hade fått varit hemma en stund.

Det enda jag kan känna efteråt är att eftersom jag var sövd så var mitt första dygn med vår son som en dimma, var så trött! Vet att Christoffer sa "det känns som du inte är glad" och det var inte förrän dagen efter som alla mina känslor kom, tårarna rann och jag verkligen förstod att vi blivit föräldrar. Så hade jag fått välja idag så hade jag nog hellre velat vara vaken, i vårt fall gick det inte att välja men om.

Nu har jag bara varit med om ett kejsarsnitt och jag var ändå pigg och på benen samma kväll (förutom att jag var trött i huvudet och lite skakis efter att tappat mycket blod). Behövde inga smärtlindring heller, tror jag fick en alvedon på morgonen men märkte ingen skillnad. Man var såklart stel och öm över magen och hade svårt att ta sig upp från liggande. Men jag skulle inte ha något emot ett till kejsarsnitt, även om en "vanlig" förlossning är något jag skulle vilja uppleva.

Angående snittet så läkte det väldigt bra och rätt snabbt, har ett fint snitt enligt många för att vara ett urakutkejsarsnitt.

Tror jag fått med det mesta, vet att jag själv sökte på olika förlossningsberättelser när jag var gravid och tyckte inte alls det var lika vanligt att få läsa om kejsarsnitt så därför tänkte jag att jag kunde dela med mig om någon är intresserad.

Det blir inte alltid som man tänkt sig (var helt emot kejsarsnitt innan och det var de jag var mest rädd för) men det gick ju bra med oss båda och det är huvudsaken! ❤️

Kaninen har varit med sedan BB, hans favorit nu. Kan inte somna utan den och blir han ledsen så fungerar den alltid 🐰

Likes

Comments

Hej!

Många dagar sedan jag skrev något nu, inte gjort så mycket alls under veckan då lilleman varit lite grinig på grund av förkylning och nya tänder på gång. Men lite rivning i nya köket och hjälpt Christoffers mormor att flytta en del av hennes grejer till det nya lilla huset är vad vi gjort. (Det är hennes hus vi kommer flytta till) Idag lämnade vi Jamie hos hans mormor och åkte till Birsta där vi hade tid för köksplanering på Ikea. Det känns jätte bra nu och vi var överens hela tiden (kors i taket 😅) och allting gick otroligt smidigt. Nu väntar vi bara till nästa vecka då vi troligtvis kan börja riva väggen som sitter i mellan de två rummen så vi får de exakta måtten och kan beställa köket!


​                        (bilder från google.)

Inspirationsbild och en bild på ritningen. Känns så bra och vi båda sitter taggade här hemma och vill börja renoveringen nu! 😃 Eller sitter gör jag inte, ligger faktiskt i soffan och äter godis 🙈 Jamie somnade redan vid halv sju då han var helt slut efter att ha lekt hos mormor hela dagen. 


Likes

Comments

Tänkte dela med mig av min förlossningsberättelse senare, har inte skrivit någon tidigare så tänkte att jag skulle knåpa ihop något här som man kan jämföra med om det blir några framtida förlossningar. Rätt kul att få fräscha upp minnet så här åtta månader senare också, men så länge tänkte jag svara på lite frågor om graviditeten som jag knyckte av pauline (nouw.se/pauie). 😁

1. När var jag beräknad?

Jamie var beräknad den 28/1, trodde aldrig att jag skulle gå över utan snarare att jag skulle få för tidigt. Men tji fick jag, tio dagar över tiden åkte jag på koll för att se att allt var bra, vilket det inte var men mer om det i nästa inlägg. Han föddes iallafall tretton dagar över tiden, den 10/2.

2. Hur berättade jag för Christoffer om graviditeten?

Det var lördag och vi hade varit på birsta, mitt humör var riktigt dåligt och hade varit någon vecka. Tyckte jag kände mensvärk och tänkte att den skulle komma vilken dag som helst, gick iallafall på toa och gjorde ett test bara för att jag kan ju faktiskt vara gravid och efter en liten stund ser det ju nästan ut som två streck?! Tror att jag ser i syne så går ut till Christoffer och visar honom. Han tycker sig också se två streck men vågar inte riktigt tro på det. På måndagen eller tisdagen köpte jag ett digitalt test och där stod det 2-3 veckor och ingen var gladare än vi även fast vi hade svårt att tro att det verkligen var sant i början.

3. Hur gamla var vi när vi blev gravida? Och hur länge hade vi varit tillsammans?

Jag var 22år och Christoffer 25år, vi hade egentligen ganska nyss blivit tillsammans igen men eftersom vi känt varandra så länge och varit tillsammans innan så kändes det inte alls konstigt och jag tror ingen som känner oss blev speciellt chockade heller då vi två alltid velat ha barn och alltid hittat tillbaka till varann trots allt.


4. Mådde du illa?

Kan inte säga att jag mådde sådär tok illa som en del gör, men dålig matlust och en del illamående hade jag i början.

5. Fick jag bristningar?

Ja, massor! Har i och för sig alltid haft lätt att få bristningar. Så jag blev inte förvånad, har en hel del över hela kroppen men mest på magen. Men det gör inte så mycket längre, tyckte det var jobbigare i början. Nu när jag har både bristningarna, kejsarsnittet, ärr från gallstensoperationen och psoriasisutslag på magen (har såklart utslagen på betydligt fler ställen också) men detta gör att bristningarna glöms bort lite och dessutom bleknar de med tiden och man får se det så att dom kom ju inte för inget. Jag fick ju faktiskt det finaste jag har utav det, samma med kejsarsnittet.

6. Hur många ultraljud gjorde vi?

Vi gjorde två ultraljud, ett rutinultraljud i v.19-20. Där såg vi att det ev var en liten pojke där inne, mest troligt var det de men lite osäker då han låg med fötterna för. Vår lilla groda 🐸 Sedan fick vi göra ett till i v.32 då min moderkaka låg lite för utgången så dom ville se så den flyttat sig. Vilket den hade så jag var jätte glad över att jag inte behövde göra kejsarsnitt (vilket det blev ändå) . Hon gjorde även ett tillväxtultraljud och allt såg bra ut och han beräknades väga ca 3500g och vara ca 51cm om han skulle komma när han var beräknad.


7. Visste vi könet?

Ja, vi tog redan på det men som sagt var det lite osäkert då han låg med fötterna för. Men då vi gjorde ultraljud i v.32 så såg man verkligen allt så då var vi helt säkra på att det var en liten Jamie.

8. Hade jag några cravings?

Ja, men var olika hela tiden. I slutet var det väldigt mycket banan, blåbärssoppa och päron-mer. Apelsin-mer var också en favorit större delen av tiden. Sura godisar och döskallar (skumgummi hallon/lakrits)

9. Hur tänkte vi med namn?

Vi hade egentligen bara ett tjejnamn och ett pojknamn som vi båda var överens om, eftersom vi haft Jamie som namn till vårt framtida barn sedan åtta år tillbaka så var det ganska självklart att det skulle bli det. Det kommer ifrån vår favorit serie one tree hill som vi sett ett antal gånger, även som gravid. Där är det en liten pojke som heter James men kallas för Jamie. Vår son är däremot döpt till Jamie.

En eller två gammal liten plutt, alltså tänk att han varit sådär liten! ❤️

Likes

Comments

Det var inte vår helg om man säger så, vi hade sett framemot öppna förskolan, födelsedagsmiddag, hockeyträning, lite flyttande och sedan 90-års firande på hornö på söndagen men våran fredagkväll slutade i magsjuka för hela familjen. Var såklart mest synd om mini men jag trodde ett tag att jag var döende och kan säga att jag fortfarande är helt slut och orkeslös. Så vi kommer bara mysa på här hemma idag och imorgon så vi inte smittar vidare detta.

Vet verkligen inte vad som ska ha smittat Jamie som åkte dit först av oss, skulle tippa på öppna förskolan men samtidigt verkar ingen annan ha åkt på det så jag vet inte. Tur för dom 🙌🏼 Kan vara bland det värsta som finns.

Jamie har varit pigg sen i lördagskväll men har varit helt omöjlig att lägga för natten nu två kvällar i rad och så fort man lägger i från sig honom då han somnat så vaknar han och gallskriker. Kan inte gå en halv meter ifrån honom utan att det ska bli grin och skrik och på det så är det bara jag som duger. Han som i vanliga fall brukar vilja sova vid sju har nu varit vaken till nästan elva.

Såg igår att han har en, ev två små gryn som håller på titta fram uppe så mest troligt kanske det lugnar ner sig lite när dom kommit fram riktigt. Sen brukar man väl säga att dom får någon åtta månadersgrej då bara mamma duger och inte får lämna en. Hoppas inte det håller i sig så länge då han är otroligt mammig i vanliga fall också 😁🙈Tänk att detta lilla busfrö blev hela åtta månader igår 😍

Likes

Comments

Hej!

Evelina heter jag och är tjugotre år, just nu mammaledig åt vår lilla prins som föddes den tionde februari i år. En stor prins snart med andra ord, tiden springer verkligen iväg! Prinsen heter Jamie och hans pappa Christoffer. Vi får snart tillgång till vår nya bostad, ett betydligt större hus än vad vi bor i nu. Så då får mini mycket utrymme att busa på.

Ni kommer mest troligt få läsa en hel del om minis utveckling, vår vardag här hemma men jag tror också det kommer bli en del inlägg om renoveringen av huset vi ska flytta till. Jag tänkte att jag mest skulle blogga för min egen del för att ha något att titta tillbaka till sedan när huset börjar bli "färdigt" vet att man aldrig blir färdig för det finns alltid något nytt man vill göra 😉 Men också titta tillbaka på Jamie när han börjar bli större.

Mitt första blogginlägg på säkert fem år, spännande och se vad det blir av detta. Vet ärlig talat inte ens om jag gjort rätt eller ens fått till en blogg men det återstår att se 🙈


Då jag knappt har någon bild på oss alla tre får det bli en bild från dopet som vi hade i juli. Även Jamies gudfar/farbror och mostrar är med på bild 😊

Likes

Comments