View tracker

En vanlig skoldag här, ser lite annorlunda ut från vad jag var van med i Sverige, men nu är jag så van att jag knappt tänker på hur det var. Så tänkte dela med hur en vanlig dag ser ut!

6:30 - Väckarklockan ringer! Frukost, packa ner lunchen och borsta håret, tänderna osv.. min granne kommer och hämtar upp mig runt 7:20, att åka till skolan tar 5 min men klagar inte med skjuts på morgonen.

7:40- varningsklockan ringer för första lektionen av dagen, du har 5 min på dig att ta dig till din lektion.

7:45- första lektionen startar, för mig är det AP Psychology, min lärare är bäst! Vår klass består av juniors och seniors, och vi har bestämda platser.

8:30 är det morning announcements i högtalarna, dem pratar mest om olika klubbar som har möten den dagen, om det är något speciellt denna vecka, och sedan pledge of alliegence, vilket är att man står vänd mot flaggan närmast i rummet, med handen över hjärtat och så säger man trohetseden till den amerikanska flaggan. Jag kan hela i huvudet utantill, för att jag har hört den så manga gånger vid det här laget.

8:41 - Spanska för min del, inget speciellt där.

9:32 - Digital Art med en av mina favorit lärare, han lär ut på ett så pass bra sätt, och är så snäll att alla älskar honom. Digital Art betyder att vi gör allt på datorer, nu håller vi på med att måla stolar, från kort vi tagit, jag tog bild på en leksaks stol i badkaret fyllt med vatten, som ska resemble att jag gillar vatten, och att det är mitt element.

10:23 - Weight Training, sista lektionen innan lunch, det är en bra klass också, jag får varje dag röra på mig, vilket jag tycker är skönt speciellt här i USA.

11:15 - 11:55 - Lunch! Jag sitter på lite olika ställen beroende på dag och vad som pågar, dem senaste dagarna har vi haft ett experiment som vi har behövt göra på luncherna, jag och alla i min grupp, så då möts vi upp i ett klassrum och gör allt som vi behöver göra. På måndagar har jag Unicef möten och FCA möten, så jag går först på Unicef mötet och sedan vidare till FCA mötet som är hela lunchen. Det finns alltid snacks och vi gör inget speciellt men det finns alltid något dem vill att vi ska diskutera.

12:00 ringer varningsklockan, och 12:05 börjar nästa lektion, jag har Geometri som jag tycker är förvånansvärt enkelt, då jag inte direkt gillar matte. Men geometri ligger i högra sidan av hjärnan, som är den mer kreativa och artistiska sidan och alla annan matte ligger i vänstra hjärnhalvan. Jag vet detta för vi har pratat om hjärnan i psychology!

12:51 - Yearbook, som jag gillar väldans. Jag önskar att vi hade det i Sverige, för det är så kul! Har också många vänner i den klassen, då det är enklare än i andra klasser att socialisera haha. Just nu håller vi på med att göra google docs slides med en känd journalist av något slag som har gjort en inpakt på journalism. Jag valde Gwen Ifill, hon är riktigt cool!

1.42 - Engelska, ingen svår klass för min del, vi skriver just nu om mental hälsa, inte direkt det roligaste men men. Snart är denna semester klar, så många klasser are wrapping it up, då många får nya lärare i många ämnen, jag har tyvärr också fått nya lärare i några klasser, vilket jag inte är så väldans glad över, då jag verkligen gillar alla mina lärare.

2:30- skoldagen är slut! Jag promenerar hem för det mesta, vi har vårt bibliotek precis bredvid skolan, så vissa dagar går jag dit och gör läxor, eller när jag kommer hem. På måndagar har jag träning vid 4 (16) så då äter jag något fort när jag kommer hem, packar väskan och gör så mycket av mitt homework som jag hinner. Vi har carpool, så antingen kommer någon och hämtar upp mig eller så kör min värdmamma. Jag kommer hem igen runt 5:30pm, duschar, homework, och middag.

Likes

Comments

Hej! Jag vill säga glad helg, men det är måndag. Helg? Ja, jag har haft långhelg! Idag var det MLK day, eller Martin Luther King Jr. Day. Många spenderar dagen med att göra volontär arbete, det gjorde jag iallafall! I vår kyrka har dem varje år för denna dag öppet för allmänheten, så alla har en möjlighet att hjälpa till. Jag hjälpte till i high-school rummet, vi gjorde paracord armband för soldiers, så de kommer skickas till alla möjliga ställen där dem är stationerade! Det kändes härligt att man kan hjälpa så många, med något så enkelt. Vi skrev också brev till dem, som skickas med.

Jag simmar på, varje lördag har vi meets, eller simtävlingar mot andra skolor, och denna helg tävlade vi emot våran rival skola, Northwest. Så för att peppa oss hade två killar i vårt lag pizza party hemma hos dem för alla! Så det spenderades fredag kvällen med, att äta pizza, och ha kul med laget! Vi är ganska många, över 40 st så det var fullt hus! Vi har inte vunnit över tjejernas simlag på fyra år, men det tog slut i lördags! Vi vann, med en poäng mer! Vet inte om killarna slog dem, men vem bryr sig om dem haha. Tidigare på fredag eftermiddag drog jag över till våra grannar, de skulle ha fest och ville ha hjälp med att göra svenska köttbullar, från en riktig svensk haha, så jag tog med mitt svenska recept och mina bakmått då jag inte pallar översätta alla mått till amerikanska hehe. Dem var en stor succé tydligen!

På söndag förberedde vi inför idag i kyrkan och på kvällen hade jag FCA, fellowship of christian athletes grej, jag vet inte vad jag ska kalla det, men vi möts hemma hos min vän varje söndag kväll, med vår ledare Hanna, och hon har alltid något vi gör eller pratar om, det är kul och vem säger nej till vänner och snacks? För att vi hade ledigt idag så stannade jag kvar efter "mötet" och kollade på film, vi kollade på Woodlawn, riktigt bra film! Vi gick också på våran familjeväns, Ellas, teater föreställning, dem hade gjort Legally Blond jr, det var kul att se henne göra vad hon gillar!

Inget mer speciellt händer just nu, det är inte kallt men inte varmt ute, mest grått och regn. Ingen snö, och det ser inte ut som om vi ska få någon mer än det pyttelilla vi fick. Lite besviken för att vara ärlig! Jag hade förväntat mig snödag på snödag... Jaja! Snö kan man ha i Sverige. Gott nytt år också till alla, och sent grattis till min farfar som fyllde hela 89 år för inte så länge sedan, jag facetima med tjocka släkten när de firade farfar, båda mina farbröder var där, ena från göttlaborg på besök, så det var kul att prata med dem också! Alltid lika kul att prata med er Roger och Maggan!

Likes

Comments

Vi fick snö igår för första gången!

Vi firade Ryan igår då han fyller år idag, med middag på en japansk restaurang. Allt var jätte gott! Man sitter runt en chef som steker maten framför en, och dem gör en liten show av det, dem sprutar vatten eller sake i ens mun och de försöker pricka små matbitar i allas munnar som sitter runt bordet. Alla satt och skrattade runt varje matbord, så det är en bra stämning i hela restaurangen.

Idag på morgonen åkte vi till Duck Donuts och köpte donuts för alla. De gör dem framför en, och man får fylla i ett papper på vad man vill ha på donuten. Jätte goda! Vi firar nyår hemma hos oss, med fest och födelsedagsfirande för Ryan.

Likes

Comments

Jag vaknade upp på julmorgonen av min hosta, och väckte upp halva huset samtidigt kändes det som, hehe, men fick ligga i sängen en timma längre, då vår "tidigaste" tid vi kunde gå upp var åtta. Men när vi väl kunde gå upp öppnade vi våra julstrumpor inne i mina värdföräldrars sovrum, de gör det varje år! Jag fick en massa roliga småsaker, färgpennor, choklad, en fläkt till mobilen. Sedan gick vi ner och öppnade alla klappar. Efter allt öppnade åt vi frukost och resten av dagen spenderades av att slappa. Så skönt! Julfilmer på tv:n och en massa Candy Cane té för mig. (Jag tog tom en nap, jag tar aldrig naps haha) på kvällen åkte vi till våra familjekompisars annuella julparty. Det var jätte kul, de hade jullekar och vi sjöng en massa jullåtar. Jullåtar gick lite si så där.. alla bråkade om vilken del i sången de ville sjunga men i slutet så gick det haha.

Dagen efter åkte vi till Arlington National Cemetery, det är där många som gjort någon tjänst i militären, i alla branscher ligger begravda. J.F. Kennedy ligger begravd där bland annat! Min värdmorfars föräldrar är begravda där. Det är en ära att vara begravd där för många! Så därför åkte vi dit med dem och besökte. Det finns en speciell dedikation till the unknown soldier, 'but known to god' och en vakt vaktar graven, varje dag, varje timma. Det finns inte en enda dag då en vakt inte vaktar graven. Julafton, nyår, varenda högtid. De står i en speciell tid i varje riktning och position och alla måste av respekt vara tysta. Varje jul lägger dem också en julkrans på varenda grav på hela kyrkogården. Det var så fint! För att det är en så stor och viktig kyrkogård måste man ha ett pass för att komma in med bilen. Jag stod för middagen den kvällen, svenska köttbullar med potatis mos och gräddsås. Och lussebullar till efterrätt. Det var bara lingonsylten som saknades!

Vi skulle ha åkt till North Carolina i förrgår, men Ryan började spy så vi har stannat hemma istället. Blev besviken såklart, då jag såg fram emot det men vad kan man göra?

Likes

Comments

Jag ligger i sängen med Lauren och ska sova snart, hon facetimar sin kompis och jag lyssnar på julmusik. Idag var det Christmas Eve, vi firade det med Kalle och chokladfabriken på morgonen och senare åkte vi till kyrkan, och efter det åkte vi in till D.C. För att se julgranar, de har en för varje stat som är dekorerad i statens speciella kända grejer. Det var så fint! Sedan åkte vi till mormon templet, de dekorerar jätte fint med julbelysning överallt!! Efter det åkte vi till season 25, vilket är en favoritrestaurang för min värdfamilj. De brukar alltid äta där på Christmas Eve. Restaurangen har en ny meny varje vecka och säsong som gör dem speciella. Förrätterna var AMAZING, och efterrätterna!!! Min mat var helt ok, lemonaden var hemgjord så den var också AMAZING haha! När vi kom hem öppnade vi julklapparna från Izzy, min värdmoster. Jag fick en jätte fin necessär med hashtagen #goingplaces, och en fancy tekopp! Blev jätte glad och nöjd då jag behövde en ny necessär!

Jag pratade också men min familj hemma i Sverige och önskade dem en fin jul. Kul att få prata med alla igen! Jag pratade med mina kusiner/farbror&faster/farmor&farfar för första gången sedan jag kom hit så det uppskattade jag ännu mer! God jul på er alla hemma i Sverige! Imorgon är det julklappsöppning på schemat haha. Jennifer, min värdmamma, satt regeln att vi inte får komma upp tidigare än 8.

Ser inte så fräscht ut, men var så jädrans gott!!

Likes

Comments

Denna helg åkte vi till Virginia för att fira tidig jul, de brukar fira det med julbrunch, och jullekar. Det brukar vara en av familjerna som hostar julpartyt varje år, men för att de bygger sitt nya hus kunde de inte ha det hemma hos dem- så vi hade det vid deras klubbhus istället! Chantry, mamman som fixar allt, hade fixat en massa god mat, och lekar. Hon hade scattergories, då vid varje fråga man skulle svara och sedan den som hade mest rätt vann! Och jag vann!! Jag vann med 11 poäng, den som kom tvåa hade 9! Jag vann ett Starbucks gift card! Vi hade sedan en tävling då man fick se ett julkort, och sedan skulle alla skriva det roligaste/ mest passande till julkortet. Vår grupp vann det också!! Så vi alla vann gift Cards på amazon! Sedan fick alla slå in en solo cup mugg, och alla hade olika sorters priser, Ryan (min värdbror) fick 100$!! Vissa fick inget, andra nötter, giftcards, godis. Jag fick ännu ett starbucks gift card haha!!

Vi hade också tidig julklappsöppning, tom jag fick julklappar! Jag fick en jätte fin halsduk och en jätte härlig filt!!! Den är så mjuk!!! Älskar den! Det kom också ett paket från mina föräldrar innan vi åkte fyllt med julgodis, tack mamma & pappa!! Så jag tog med mig två skumtomte godis paket till alla att prova, alla gillade de väldans mycket!

Vi åkte också och kollade på platsen där min värdfarbror och hans familj ska bygga deras nya hus! Jag fick se bilder på hur det kommer se ut, det ser så fint ut runt om också! Det kommer dock vara klart nästa år i september som det är sagt nu. Så de får skicka bilder när det är klart till mig istället!

Jul om en vecka! Jag får lov på fredag och har bara lov i en vecka... men men!

Likes

Comments

Efter fredagskvällens fotbollsmatch (som vi tråkigt nog förlorade) åkte jag med ett gäng kompisar och kyrkan till Allentown, Pennsylvania för att göra volontär arbete. Vi åkte i första hand för att hjälpa till med deras julmiddag för unprivileged family's. Det var kul, men man blir trött av att stå upp i 6-7 timmar! På vägen dit sjöng vi en massa jullåtar och hade kul, vi åkte i tre små bussar dit - vår buss var bäst så klart 😜

När vi kom fram hjälpte vi att sätta upp allt och sen väl när alla familjer kom att hjälpa till. De hade en show för alla barn, det var kul för oss att kolla på också. Vi tog med oss över 400 (!!!) kakor också.

I slutet av kvällen delade vi ut julklappar till alla barnen, så vi fick först ställa ut dem, jag har aldrig sett så många julklappar i mitt liv!

Vi tog roliga bilder med the police officers innan vi delade ut alla presenter. På kvällen kom vi fram till vårt hotell och checkade in, men innan vi gick till våra rum åt vi äntligen middag! Pizza för oss alla, vår ledare hade beställt ca 10 pizzor (80 pizza slices) som gick åt fort. Alla (vårt gäng, då vi vart uppdelade på två sovrum) kom sedan in till vårt rum och vi kollade på fast and furious 1. Alla var jätte trötta, jag somnade framför tv:n haha. På morgonen åt vi hotellfrukost och sedan åkte vi till kyrkan. Efter kyrkan bar det av hem igen. Vi var bara där från lördag till söndag men det kändes som längre.

Jag kom hem till årliga neighborhood bonfire night party - vilket innebär att alla grannar bygger upp brasor och alla tar med sig någon maträtt och alla äter och delar med sig. Jag kom dock när all mat var slut, men det var skönt att sitta framför brasan och värma upp sig.

Likes

Comments


RED ARMY PRESENTS STATE CHAMPIONSHIP GAME, @ NAVY 7:30PM AGAINST WISE.
BE THERE - BE LOUD - BE PROUD
BE RED
GO QO

Likes

Comments