På fredag hade vi vår homecoming fotbollsmatch, som vi vann stort! 63-7! Innan det hade vi pepp rally; vi hade det inomhus i vår gymnastiksal - det var väldigt fullt då hela skolan satt där inne! Man sitter med den klassen man är, så jag är en junior, vilket betyder att jag sitter med alla andra juniors. Det var kul, bandet spelade olika pepp rally låtar och alla cheerleaders och pom poms dansade! Sedan på kvällen hade vi vår fotbollsmatch. Dock började det regna vid halvtid, vilket gjorde att många lämnade då det var säkert att vi skulle vinna. Men jag hade regn/vind jacka och School-spirit, och stannade kvar! Vi hade "black-out" som betyder att alla ska vara helt klädda i svart, så det var enkelt!

På lördag var det äntligen dags för homecoming! Jag åkte och "plockade" pumpor och äpplen med min familje kompis Katie och hennes mamma på morgonen men sedan, sen eftermiddag, var det dags!

Vi (och alla andra på min skola för den delen) tog kort i Kentlands, som är den lite finare delen av Gaithersburg och själva centrum. Det finns en bro, som vi tog kort vid. Det var iskallt. Det blåste hur mycket som helst och var 12 grader!!! Helt sjukt, när det bara två dagar tidigare var 30 grader varmt. Så det var av och på med koftan som gällde mellan alla foton 😆. Efter alla foton kom vår partybuss som vi hade hyrt med mitt gäng, som jag gick med. Vi var 14 stycken i vårt umgänge! Den tog oss till vår restaurang och sedan vidare till själva skoldansen. Vi var väl på skoldansen i 30 min. Efter det träffades jag upp med ett annat gäng för bowling, det var jätte kul också! Jag kände inte de flesta så bra, så det var ett bra sätt att lära känna nya på! Det var min kompis Laura som bjöd med mig. Hela veckan har varit jätte rolig, önskar att det var så i Sverige också. Imorgon är det måndag och vanlig vecka. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu på lördag är det homecoming, vilket betyder att vårt fotbollslag har spelat borta, på andra skolor de senaste matcherna. Men nu så kommer de hem och spelar på hemmaplan, och det firas med en dans! Så denna vecka är spirit week, så varje dag har olika kläd koder. Varje dag på lunchen ute händer det olika aktiviteter.

Måndag - Pj's day! Pyjamas var vad som gällde, jag hade mjukisar och en T-shirt. Många hade onesie, och mycket pyjamas byxor i alla färger! Till och med lärarna hade pyjamas på sig!!! 😆 idag var det whip cream & bubble gum tävling på lunchen. Så alla lag skulle så fort som möjligt leta i grädden efter tuggummit och sedan tugga tuggummit och blåsa en bubbla. Laget som klarade av det först, vann. Min kompis Clara tog med sig sitt gosedjur, en lysande delfin som blev min nya favorit haha.

Tisdag - college/toga day! Så antingen en skolas kläder, eller toga. Jag hade Virginia Tech T-shirt och långärmad. Men det är så varmt!!! Det har varit 28(!!!!) grader mån-tis. Långärmad behövs inte, så den fick ligga i väskan. Idag var det spökboll så alla olika klasser tävlade emot varandra, freshmans, sophomores, juniors och seniors.

Onsdag - wacky day! Klä dig så galet som möjligt! På morgonen var det PSAT, som är ett practice for SAT, som är provet du gör för intagning till college. Så det spenderades de 3 första timmarna av min skoldag med. (Jag behövde inte göra det, men jag ville se och prova på hur deras prov är, så jag gjorde det, det var inte jätte svårt. Kändes som nationella prov) efter PSAT hade vi tävling, alla advisory rum (som mentorsklass) dekorerade deras dörrar, man vinner ett donut party om ens dörr är bäst. Så alla klasser har en Disney film, vi juniors, har UP!
Samma dag var det powderpuff, vilket är att killarna och tjejerna byter, så tjejerna spelar amerikansk fotboll; och killarna är hejarklacken/ cheerleaders 😆 jag var med på junior laget, det var riktigt kul! Speciellt att se killarna som cheerleaders.. vi spelade först mot the freshmans, och vi vann. Sedan spelade vi emot the sophomores, som slut spel. Ingen vann, det blev oavgjort. Det var lite frustrerande men men. Kul var det! Dock är vi juniors alltid klädda i svart för alla tävlingar, så i den stekande solen blev det extra varmt. Men ska inte klaga! 30 grader var det som högst igår!!

Torsdag - teacher look-alike day. Denna dag var lite svår, så många klädda inte ut sig. Men de som gjorda det, var roliga! Två av mina kompisar ser ut som två lärare på vår skola, så det var extra kul haha. Vanlig skoldag, på lunchen var det dragkamp, tjej laget för juniors vann över senior tjej laget i dragkampen!

Imorgon, på fredag, är det classcolors. Så svart för mig! Vårt homecoming football game är imorgon, bland annat. Mycket händer imorgon!

Jag var såklart i Virginia Tech plagg på college day!

Jag, Phoebe och Clara / denna morgon på verandan!!/ Alla andra klasser som inte hade powderpuff spenderade deras sista lektion med att göra "spirit rings" som är på en av bilderna. Vet ej vad de är till för dock. / vi gjorde tack kort till våra coaches, min matte lärare var en av våra coaches så jag gav kortet till honom på min lektion.

Likes

Comments

På fredag kl10, var det in i bilen och on the road again, denna gång för Williamsburg, Virginia för William & Mary college och Sash = danstävling. Våra familjekompisar, deras döttrar dansar också, så samtidigt så skulle de på William & Mary rundtur, och frågade om jag ville komma med i deras bil och följa med på rundturen. Jag sa ja! Så jag åkte i deras bil ner, jag måste bara säga att deras bil är bäst. Bästa bilen jag har varit i på länge! Gigantisk bil, bekväm, tv skärmar med sladdfria hörlurar, de hade massor av snacks, värme säten för alla och bilen är ny. Gotta love American cars! Bilturen dit var 3 h lång men vi kollade på film, Wreck it Ralph.

Vår rundtur startade 14:30, och vi lämnade William & Mary runt 18. Det fanns mycket att göra, och campuset var jätte fint!! Jätte fin skola, äldsta skolan i USA efter Yale, men det märktes knappt. De hade dock en village som var gammaldags, alla som "jobbade" där var klädda i gammaldags kläder också. Vi var också där för homecoming, igen, så de hade parad vilket var kul att se!

På lördag morgon dansade Lauren, och efter det hennes bästa kompis. Men vi kom inte därifrån förens 17, då det är mycket väntan mellan alla danser och sedan utdelning av priser. Men vi kom hem till kvällen, en massa grannar kom över för S'mores och prat. Jag var dock så trött att jag gick och la mig haha. Det var en rolig helg i Williamsburg! Skulle lätt kunna åka tillbaka.

Bron på en av bilderna har en "tail", att om du tror att du har hittat din livs kärlek, ska ni båda två gå över bron, vilket gör att ni kommer vara ihop för evigt. Men om ni slutar älska varandra, för att bryta "The spell" måste en av er hamna i vattnet, på något sätt. 😆 Om du går över bron själv, kommer du vara Forever alone, resten av ditt liv. Så ingen går över bron själv! När du tar studenten från colleget, går ni alla över bron tillsammans som ett slut. Rolig historia bakom!

Här är jag med familjen O'Halloran, som jag åkte ner i bilen med. Jätte fin och trevlig familj!

På söndag gjorde vi (jag, Lauren och Ryan) volontär arbete, med samma organsationen som vi tidigare gjort med. Vi packade väskor för hemlösa fyllda med olika saker, såsom mössa, strumpor, olika beauty produkter och halsdukar. Här är gänget!

Likes

Comments

På torsdag kväll hade Volleyboll laget hade sitt annuella "dig pink" spel, vilket är awareness against breast cancer. Så alla, både spelare och publik, var klädda i rosa. Jag har inget rosa plagg så Ruby räddade mig! Vi vann också spelet!

Jag glömde att sms:a Jennifer när jag kom hem från matchen, detta var min anledning... / På fredag efter lunch (jag skippade skola, jag hade inget viktigt efter lunch) så åkte vi till Butler's Orchard för pump-plock och annat höst kul! Vi åkte bakom traktor i hö, det fanns en corn maze för barnet att springa runt i, vi fick färska äpplen (SÅ GODA)

De hade också en affär, med massa av godsaker!!! Vi alla tog slushy, jag tog lemonad smak. God!! Jag köpte också äpple cider donuts, har inte smakat ännu.. de hade bl.a. Svensk pannkaks mix!! Så kul! Köpte dock inte, kan lika bra göra själv 😆

Grace kom och hämtade upp mig på kvällen, vi åkte till en av ledarna i kyrkans, hus, för utomhus/backyard filmkväll! Det var SÅ MYSIGT! De hade varm choklad (man fick göra själv, pulver påsarna innehöll också mini marshmallows!) popcorn, med olika burkar av smak till, godis och S'mores! Vi kollade på captain America: civil war. Den var över förväntans bra! Vi låg med våra andra kompisar alla tillsammans, med sovsäckar, filtar, kuddar och snacks. Det var perfekt väder också! Kallt, men inte för kallt så att det fortfarande var mysigt under filtarna. Hela Grace's baksäte var full av våra saker 😆

Likes

Comments

Denna vecka har varit Busy, och den är inte över! Jag var ledig på måndag då det var en judisk högtid. Så Pauline sov över från söndag till måndag och vi provade min värdfamiljs jacuzzi för första gången, Pauline gillade den verkligen 😆 (jag håller med). Jag gick på långpromenad och njöt av fina vädret, vi hade det kallt i en vecka men sen kom solen och värmen tillbaka. (Tack o lov) jag har börjat att verkligen inte gilla kylan. Jag fattar inte hur jag har överlevt i Sverige hittills, men kylen kommer långsamt. På morgonen är det kallt och så fort solen går ner blir det kallt. Samtidigt har det varit mycket prat om Hurricane Matthew; efterverkan kommer komma till oss också ser det ut som, men inget farligt. Bara regn och kyla. Yey..

I tisdags hade vi lockdown drill, vilket betyder att alla måste sitta ner, de släcker lamporna och alla måste vara tysta. Samtidigt har det varit mycket i media om clowner som befinner sig i USA och skrämmer folk. Så rykten gick runt om att clownerna hade kommit till vår skola, därför hade vi lockdown. Jag tror inte det, men många är rädda. När jag är ute på promenad är Lauren rädd för min skull, och till halloween har skolan förbjudit folk från att klä ut sig till clowner. Ja..

Tisdag = Taco Tuesday! Vi åkte till California tortilla och åt middag där, efter blev det treat på 16 handles, de har froyo. Jag har inte ätit yoghurts glass på länge, så det var riktigt gott. Ofc kollade jag också på svenska Hollywoodfruar - extra kul när jag själv är i USA haha.

Ethan, en av mina grannkompisar, såg mig stå och göra något men han fattade inte vad. Så han kom klampande med hög röst och frågade vad jag gjorde. Jag har aldrig sett chipmunks, så jag stod och kollade på en söt liten av dem, men han skrämde iväg den. Men han lyckades göra upp det med att låta mig följa med till hans närmaste granne, och se/ta hand om deras nya PUPPY!!!! Jag ääälskar valpar, who doesn't? Speciellt en labrador valp!!!! Kära mamma & pappa, vart är min valp? I. Am. In. Love. Nelly - som hundvalpen heter har stulit mitt hjärta. Hon är så söt!!! Jag hade 100 nya bilder på min mobiler efter det haha.

Igår kom Adam, min IEC, över och hämtade mig, jag åt middag hemma hos dem igår kväll med alla i deras familj + Pauline såklart. Jag har saknat att äta hos dem faktiskt. Efter middagen åkte vi till kyrkan, då de har ungdomskväll varje onsdag. Kul att träffa alla vänner igen!!

Likes

Comments

Jag kommer ihåg att jag satt på tunnelbanan i Sverige, btw ja, jag saknar kollektivtrafik, och lyssnade på Ruth B - Lost Boy. Samma sak med Alessia Cara's låtar, alla hennes låtar. Jag kunde inte ens ha haft tanken att jag faktiskt skulle få se dem!!! För ja, det gjorde jag! På torsdag kväll åkte vi (Jag, Katie, familjevänners dotter som blivit en bra kompis till mig och Sadie, hennes bästa vän) till The Fillmore Silver Spring. Lokalen var jätte fin, inte så stor men alla fick plats! Det var inte fullpackat, men det var inte tomt heller kan jag säga!

Nathan Sykes och Ruth B var "warmups" före Alessia, både var bättre än jag hade förväntat mig! Alla tre var mycket bättre än jag förväntat mig! Så bra live!!!! Det var deras första (!!!) dag/kväll på tour, vilket menas att vi var första platsen de besökte på deras turnering runt om i USA - vilket var sjukt! Det kändes extra speciellt! Jag kom hem vid 23, så inte så sent, för jag hade skola dagen efter. Men åh, vad bra det var. Under "River of tears" grät jag en skvätt, för att den är så fin..! Alessia hade ett litet "tal" innan låten som inte hjälpte saken😆

Dock såg vår fredag lite annorlunda ut, för vi hade halvdag! Halvdagar här ser lite annorlunda ut, istället för att bara ha hälften av dina lektioner, har du alla lektioner. Alla lektioner är bara kortare! Vi hade också bytt lektionen efter lunch, till före lunch. Så jag gick 5 korta lektioner före lunch, istället för 4 längre. Jag vet inte om det gjorde någon stor skillnad men men. Så jag slutade kl12, jätte skönt på en fredag också! 😝

Idag är det första Oktober??!!!! Hur gick tiden så fort?!!! Snart Halloweeeen......!!!!!!!! Can you tell I'm excited?😜💀😈👻🎃🕸🌘✨

Pauline gick på fotbolls matchen igår, våra skolor spelade emot varandra. Jag gick inte då jag inte vill bli sjuk, speciellt i regn och kalla vindar. Jag känner av att min hals inte är på tipp topp. Allt sjungande från konserten hjälpte inte 😅 Dock vann vi haha! Go cougars!

Det här ett kort klipp från konserten, Låten heter "overdose"

Likes

Comments

Idag var det första riktiga dagen av höst. Det kändes i luften, och det var grått och kallt. Usch. I lördags fick jag en solbränna och stektes, och nu kan man knappt gå ut utan en långärmad. Mike sa till mig, att lördag troligtvis var den sista varma dagen på länge. Men - life goes on! Igår, söndag, åkte vi hem efter en rolig helg i Roanoke, Virginia där Mike's föräldrar och två av hans brorsor bor. Det var kul att träffa alla, det var inte sista gången heller. Vi ska dit tidigast, som det ser ut nu, till jul igen och ha the Hurt's traditionella julspel och tävlingar!

Efter en lunch på Mission BBQ - (jätte gott för att vara BBQ, deras lemonad var 👌🏼) åkte vi hem. Vi tog en annan väg hem, så vi tog färjan över till Leesburg. Vi åkte i solnedgången över, det var jätte vackert!

det är väldigt populärt att ha vinegär över köttet, det ska tydligen "framhäva smaken"

jag tog en kyckling BBQ sandwich och Mac&Cheese, både var riktigt goda!

de hade 6 såser framme som man kunde använda sig av och man kunde köpa sin favorit flaska hem! Vi köpte två stycken, Smoky Mountain och Bay-B-Que!

Fina solnedgången i lördags efter fotbollsmatchen, vi satt ute och njöt med pizza. På berget, som man kan se, förlovade Mike till Jennifer. Utsikten från berget ska vara bäst i hela staden!

Likes

Comments

Vi åkte igår direkt när jag kom hem från skolan till Ronoke, Virginia där Mike's föräldrar bor. Vi är här i första hand för att kolla på college fotball, men vi bor hemma hos Nana & Paw (farmor och farfar) så det är kul att träffa fler i släkten! Bilresan hit gick bra, den skulle ha tagit 3h men det tog 5h istället. Det var bilolyckor på två ställen och kö på väg ut från D.C. Det gjorde inget dock! Vi stannade på Chick-fil-A under bilresan och hämtade upp mat, första gången för mig, så jag tog den kända chicken sandwich. Den var god! Alla här verkar vara stoooora fan av Chick-fil-A så folk blev nästan förolämpade när jag sa att jag aldrig hade ätit där. Men nu så!

Det tar ungefär 40 min att åka från Nana & Paws hus till Virginia Tech, college, så vi lämnade huset 9:30. Vi behövde stanna upp hos Justin, Mikes yngsta brorsa, och hämta upp biljetterna för matchen och samtidigt lämna bilen Mike och Ryan tog ner hit som Justin köpt. Det var därför vi var uppdelade mellan två bilar på väg hit, vilket var jätte skönt för då får jag sitta i framsätet 😆.

VT - Virginia Tech är det college som mina värd föräldrar gick på och träffades genom, så det ligger varmt om hjärtat. De är stenhårda fans så det var en självklarhet att ta med mig på en match, vilket jag varit jätte taggad på! Så dagen kom äntligen! Denna match var homecoming, och Orange effect så de flesta bar orangea VT tröjor. Det fanns en T-shirt specifikt för denna match som Mike köpte för alla i familjen som ville ha en, ( Jennifer och Lauren "passar" inte i den färgen, så de hade andra VT tröjor på sig 😂 ) men jag bar min stolt!

Så innan matchen börjar har man vad som kallas "tailgating" vilket innebär, mat, spel, TV, musik och att alla samlas innan matchen och hänger. Så vi gjorde det med några av Mike's college kompisar, specifikt hans rumskompis från hans tid där!! Så kul att de fortfarande har kontakt! Efter det promenerade vi från parkeringen, där tailgating:en också var, till Lane Stadium där matchen var. Lane Stadium är gigantisk! VT är en stor skola, så alla måste få plats = gigantisk amerikansk fotbollsarena.

Vi hade bra platser, vi satt nära och såg allt väldigt bra! Solen stekte på, vilket resulterade i en solbränna, även fast vi alla tog solkräm! Varje gång ett litet moln, eller en vindpust kom suckade alla av lättnad, för att det var så skönt med en paus från stekande sol. Men det stoppade inte alla från att skrika och hänga med! Vi vann med 55-17, så många poäng har inte hänt på långe så det kändes extra bra! Efter matchen gick vi på ännu en tailgate, denna gång var det Jennifers rumskompis familj och vänner vi var med! Jag var bland annat en av de som var så trött och varm från matchen att jag bara satt mig ner i skuggan med en flaska iskallt vatten och njöt 😂. Innan vi åkte hem åkte vi runt på en liten rundtur och stannade vid en minnesplats för de 32(?) personer som dog under en skjutning på VT 2007. Minnesplatsen var jätte vacker! Hela kampuset är jätte vackert! De har en egen sten façad som heter Hokie stone vilket pryder många av byggnaderna runtomkring. Nu ligger jag mätt och belåten, nyduschad, i sängen efter en lång dag. Imorgon åker vi hem igen, och på måndag är det skola som vanligt. Yey...

Likes

Comments

Dagen efter baseball var första ungdomsträffen i kyrkan, jag fick äntligen träffa mina kompisar från Worthy igen ❤️De bjöd också på glass, vilket var sättet jag fick med mig Pauline då hon fortfarande hade homework 😂Jag/Grace/Pauline och Jennifer

Jag och mina kompisar i Weight Training/ Cougar Tv som går varje fredag/School spirit wear as always on Fridays/ vi hade white-out på fredags fotbollsmatchen så alla måste ha vitt på sig/ under matchen

På lördag hade Lauren dans tävling, så 06:30 lämnade vi huset för att åka dit.. jag sov hela resan dit i bilen 😅/ vi åt på Cheesecake Factory efter, första gången för mig.. deras cheesecake är farligt god.. alla smaker./ Jag och vmamma Jennifer gick och såg Bridget Jones's Baby - bättre än jag trodde att den skulle vara!

"BB smile!"

Jag har alltid velat göra volontär arbete, så på Söndag spenderade jag och Jennifer tid att hjälpa till! Suki min vmammas bästa kompis är med i organisationen vi hjälpte, så hennes yngsta son Bebe var där och "hjälpte" till. Älskar honom!! Så söt!! Jag erbjöd att babysit om hon behövde det till och med 😆. Vad vi gjorde var att först samla in mat, så folk kom till oss med mat som vi senare tog med oss till förvaret där vi både packade matkassar för 30 familjer, som får leverans varje vecka, och organiserade allt vi tog med oss. Suki sa att det var överfullt, med mat, vilket nästan aldrig händer, så det var kul! Dock är förvaringsrummet väldig smalt och litet, utan AC, så man blev varm snabbt! Men det var det värt!

Jag gjorde svenska köttbullar med potatismos till middag på söndag, alla älskade köttbullarna! Tom en av våra grannar kom över för att "det luktade så gott" och provsmakade 😂. Det var bara lingonsylten som saknades!! Måste åka till Ikea och inhandla det.. vi har en nära oss!

Jag tar över EF sweden snapchat konton för denna vecka, följ gärna om du vill se ännu mer dagligen!

Likes

Comments

Igår var hektisk. Kan man säga det? Hektisk: hektiskt tempo, en hektisk vecka. Ja, mycket hände igår. Eller - kanske inte mycket men tillräckligt för en dag. Jag hade skola som vanligt, första skoldagen efter långhelg. Jag var trööött. På sista lektionen lade jag märke till att jag hade ett utslag på min rygg jag inte sett eller känt tidigare, så jag kollade upp det när jag kom hem, och det såg inte bra ut. Jennifer kollade på det och ringde vår granne Bambi, som är sjuksköterska, för att komma över och se vad hon tyckte. Hon rekommenderade att vi åkte till doktorn, så det gjorde vi på en gång. Slutsats?

Jag har tydligen shingles. Eller - bältros på svenska. Men det konstiga är att jag inte passar, egentligen, in på symptomen man har/ eller får. Sök hur mycket du vill, men bilderna ser way värre ut än vad jag har, och jag är inte i någon stor smärta. Men - doctors orders! Så jag tar medicin och försöker att inte låta det störa mig. Hur glömmer man det enklast? Baseball.

Direkt efter doktorsbesöket var det in i bilen igen med Mike, Lauren och Ryan. Mike - värdpappa - köpte biljetterna samma dag så det var väldigt spontant! Jag älskade det dock. Det var min första baseball match någonsin, och det var verkligen som i filmerna. Vi var på national arenan, Nationals Park i D.C. och såg matchen. Mets vs Nats. Vi hejade såklart på Nats!!! Vi hade jätte bra platser, nära spelarna, nära mat, toaletterna och utgången. Om man gick på toa under spelet kunde du fortfarande höra vad som hände, för det fanns högtalare inne i badrummet 😆.

Vi var uppe på jumbotronen inte bara en gång, utan hela två gånger!! Jumbotronen är den största skärmen, som visar alla spelare, vem som leder och såklart alla fans i publiken. Jag hade jätte kul, om Mike frågar mig igen om jag vill gå, definitivt! Så det var en vanligt tisdag i mitt liv 😄

Under rasten sprang 'presidenterna' ett marathon på planen!

Många har kepsen uppåt istället för att få extra lycka i spelet - 'superstition'

Här var vi med i bakgrunden för andra gången! Första gången filmade han oss bara, men kan inte få tag i videon då Mike filmade med hans mobil 😅

Trea Turner är min och Laurens favorit spelare - så varje gång han spelade skrek vi (och många andra) "Leeet's gooooo Tuuuurneeeer!!!!"

Likes

Comments