Så va de helg, känner dock inte så stor skilnad på på helgen och vardagarna nu då man är ledig. Men familjen är samlad och det är ju alltid trevligt!
Idag fyllde pappa år, han som är min hero som jag brukar säga. Jag hade somsagt gräddat färska nybakade frallor till frukosten vilket han uppskattade, sen fick han paket också vilket enligt mig är det viktigaste och nu ikväll var vi ut och äta.

Det jag inte avslöjade igår i inlägget var inte en så jätte stor grejj, men jag var och skaffade mig servieringspasset. Så efter ett antal dagar med att plugga alkohållagar känner jag mig rätt nerbultad, men nu har jag det i bagaget. Känner att jag inte skulle ha viljat ta om testet, för har ingen lust att läsa de 173759 sidorna man skulle läsa en gång till!
Mera än så har jag inte på hjärtat idag, men trevlig helg alla där ute ☺️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så va de redan torsdag och dessa lediga dagar går så fort. Idag har jag varit på lång promenad och gjort något annat spännande men det kommer upp på bloggen imorgon! Imorgon fyller pappa år och jag har förberett bröd degen som skall jäsa i kylskåpet över natten. Så imorgon får gubben i huset färska nattjästa frallor till frukosten.
Vi hade tänkt åka till Ikea den här veckan igen men vi får se om det blir av.

I tisdags var vi till en konstnär här i byn och köpte vår tredje tavla, som pryder en vägg i kvisten. Man skall själv göra tavlorna med att välja olika bitar som föreställer hus och försöka få det att se snyggt ut. Där i ateljén stod jag och mamma i minst 1.5 h förren vi var överrens hur vi skulle ha tavlan. Hursomhälst fick jag ge mig med ett hus jag promt ville ha med som mamma inte ville... suck då men jag fick den av konstnären huset jag villa ha, som nu pryder mitt nattduksbordet.

Fick också upp mitt rulgardin som jag hittade på Ikea, vad annars om inte färgen vit ?

Idag har jag också tillsammans med familjen varit till min fastersgrav, där vi lämnade vita rosor när det nu gott ett år sedan vår fina M lämnade oss. Ett helt år av saknad! Men gissa vem som valde färgen på rosorna 🙈 Sen har jag fått nya nattsockor av mommo och hon viste vilken färg jag ville ha hon också. Nattsockor har blivit lite lika som ett måste som när jag var liten och ville ha en trasa för att kunna sova eller var tvungen att ha en trasa för att äns kunna sova! Nu har trasan bytts ut mot sockor.
Sen har jag också gjort ungsäpplen med hemmagord vaniljsås i det ruskiga April vädret! 

Nu skall jag kolla lite på  tv:n förren jag skall fixa något att äta. Hejss! 

Likes

Comments

Så var grillsäsongen inledd! Och som jag skrev här tidigare att det var jag som skulle kocka idag till middagen så blev det  grilllad lax så gott, och till lunchen hade vi ju risgrynsgröt så idag har det värkligen bara varit matfavoriter på menyn!
Under påsken har vi haft släkten hitt på påskmiddag bl.a och jag har varit ut å kört en heldel och så har vi ätit min favorit tårta " fransk chokladtårta"! Lite träning och promenader däremellan samanfattar påsken rätt så bra!

Så kommer vi till den inkommande väckan då..

Hur ser din morgondag ut? Imorgon är det ju måndag och ja det är väl annandag påsk vilket är en söndag... igen ( hatar söndagar, så trista dagar ) jag tror jag åtminstone skall hjälpa mamma med fönstertvätten... och åka på en födelsedag

Hur kommer dagaens outfit se ut? Eftersom jag förmodligen är hemma hela dagen bortsätt från kalaset kommer ja gå runt i mina nya puma joggare och min peakperformance tröjja.

Hur kommer du börja morgondagens morgon?
Jag kommer nog äta en stadig frukost och senare fara ut med doggsen!

Vad ser du mest framemot den här inkommande vecka? Hmm kanske helgen eftersom det händer mera då 😊

Vad ser du minst framemot den här veckan?
Läkarbesöket och torsdagen då det är ett år sedan min faster förlorade kampen mot canser, kommer vara en kännslosam dag #fuckcancer

Är du possitiv till den här nya inkommande veckan?
Både ja och Nej!

Händer det något extra den här veckan?
Nej inte egentligen förutom att min farsa fyller år på fredag så då skall vi minsann fira världens bästa farsa!

Helgens planer?
Ja så långt har jag inte hunnit ennu i vecko planeringen!

Veckans middagstips?
kokoskokt hirs med kycklingkötbullar ☺️

Vad skall du göra bättre den här veckan än föregående?
Lyssna på mig och göra det jag egentligen vill och försöka se det possitiva i det jobbiga!

Veckans ordspråk?
Varje dag, är en dag som man kan börja om!

Likes

Comments

Den här dagen kan vi nog säga att varit lång... Vaknade åtminstone upp till ett dukat bord med mignon ägg och casino lott. Vardagslyx! På förmiddagen blev det en promenad i en aning kyligt Finland, senare på eftermiddagen åkte vi till min mommo och moffa där mina kusiner också var. Märker hur jag är otolig och inte kan vara utan att göra något för efter vi kom hem körde jag till karleby och gick vid Minimani och kollade på en massa saker. Hittade en ny glutenfri produkt i brödväg så den skall jag testa ikväll.
Imorgon skall vi åtminstone ha påskmiddag här till släktet efter det är inget ännu fastspikat. På söndag skall jag kocka och då skall jag bjuda på om ni kan gissa vad? LAX, fick även önska minddagen ikväll och gissa vad det blev "LAX" att jag inte äter fisk kan ingen våga påstå!
Trevlig helg och Glad påsk för den delen 😊

Likes

Comments

Idag har det värkligen varit en trist dag med tanke på vädret. Vart tog våren vägen? Hursomhälst är det ju påskveckan nu och det innbär att vi idag har "tränotisdag"! Jag har jätte fina påskminnen bl.a när man på påsk morgonen vaknade med ett chokladägg under kudden som påsktuppen hade värpt under natten. Jag kan säga att jag var livrädd att lägga mig kvällen före, eftersom jag var rädd att jag skulle vakna när tuppen kom, vilket jag aldrig gjorde. Jag minns hur jag målade påskbrev och skulle ha minst 100 st, och sen på påskdagen började påska redan vid 9 tiden med kompisarna, vid vissa ställen hade dom inte äns hunnit stiga upp förren vi knackade på.
Varenda år var det något nytt jag skulle vara, allt från en påsk katt till en kyckling! Jag har sparat min kyckling och pupu dräkt som min mormor ha sytt till mig som ett minne. Påsken är nog barnens tid, den lyckan man hade när man hade godis i flera veckor framöver som man fick äta av. Att tillägga här kan jag säga vilken katastrof där var när pappa en påsk hade tagit mina muminslickepinnar av mig, det glömmer jag aldrig. Jag var så arg att pappa fick köpa 5 st nya i samma smaker som de han hade slukat i sig var!
Som erfaren påskare kan jag ge ett tips att det barn minns är vid vilka ställen man fått mycket och gott godis och för min del var det kinderägg och sånadär virvonvarvon hur det nu stavas som var mina favoriter och som man blev jätte glad av att få! Idag är det nog chokladdrager och småchkogladägg med fyllning i kanske som toppar listan men vist är virvonvarvon stängerna ennu en favis!

Efter en sånhär blåsig och kalldag var det könt att få lägg på te kokaren efter en kylig promenad! Arvid Nordkvist te är ju apsålut det bästa som finns! Och hör och häpna min kokosabstinens är nu tillbaka efter kräksjukan jag drabbades av i början av vintern, så denna kvargen är absålut ett måste för alla kokos älskare!

Likes

Comments

Hej alla, den här veckan har det värkligen varit tomt här med inlägg. Lovade att jag skulle lägg upp bilder på det jag köpte från Svergie, det mesta var endå från Ikea villet kanske inte är så intressenat att se, men bl.a köpte jag följande en smoothie bok som är jätte bra, jag kommer definitivft dela med mig utav dom recepten jag tycker är super 😋 Sen fick jag nya springskor eller skor jag kan ta mig fram längs grus och skogsvägar och ett peakperformance pannband som skall piffa upp min svarta haglöfsjacka i vår! Va sköpte vi mer då? Jo en massa glutenfria produkter, bl.a Gnocchi som blivit en utav mina favoriter och sist men inte minst massor av tuggomi som inte finns här bl.a med melon och pessionsfruktssmak!
I veckan och i helgen har jag inte gjort så mycket och den kommande veckan blir troligen också lika lugn! Ha det så bra och ta hand om varandra för världen kan vara så fruktansvärt hemsk som vi i fredags fick se... Mitt favoritställe på denna palnet blev plötsligt drabbad av terron. Tänk om jag hade gått där just då, känner så bra igen stället för där gick jag många gånger förra våren och i sommras.

Bilden ner till vänster visar ju på att jag värkligen var i behov av nya skor. Jag glömde att säga att jag försökt baka i helgen igen om jag har misslyckats med allting... så kan det också gå. Kolan lyckades jag på andra gången med men själva browniesarna blev inte som på bilden och som förventat... Drömrulltårtan blev till ingenting så den hamnade i sopkorgen den med! Bättre lycka nästa gång!

Svensk husmanskost och kattfarm i soffan med komunalval sammanfattar den söndagen!

Likes

Comments

Rubriken säger allt, "livet är till för att resa".
Även små roadtrips är de som man nästan minns bäst enligt mig. I fredags körde vi till norrbotten alltså Haparanda och strösade runt i affärer och framför allt i IKEA. Vi övernattade på ett hotell i Torneå vilket gorde att det blev lite råddigt att hålla koll på svenaka tiden och finska eftersom jag på lördag skrev högskoleprovet enligt svensk tid. ( Bilder på vad jag köpt kommer upp när jag kommit hem )
Efter högskoleprovet åkte vi öster ut till Ruka, " jävla gps" den ville ha oss via Ranua, men hade vi följt den hade vi inte fått någon middag förren 00.00 på natten, eftersom det var guld och gröna skogar längs hela vägen. Så vi sket i hela gpssen och svängde av mot Rovaniemi där vi strösade runt och tog en sen middag på Rosso. Vägen hit va rätt spännande, jag som konstant är kissnödig bidrog till X antal gånger pausande. Den sista gången vi stanade hamnade vi in på något som liknande " tangomarkinat" med en massa äkliga gubbar som stirrade på oss, vi fick ju se vad man kunde göra en lördag kväll kl: 23.00 mitt ut i ingenstans!

Bilden säger ju sig själv, behöver jag äns komentera typerna
mera....

Planerna blev inte riktigt som planerade, vi skulle vara framme 22.00 men tackvare gps skiten och hela Rovaniemi vistelsen slutade det med att vi var framme 00.45 med 200 km extra körande. Dessutom var det -11 grader och o skottat, och vi fick inte syn på en liten låda som skulle vara vid dörren, som vi skulle trycka in en kåd på för att vi skulle slippa in. Det hade vj prackat på i 30 min minst med att söka efter. Sedan ringde vi en bekant och efter lite mer prackande checkade vi bokningen och det var ju fel stuga vi var vid. Det var 2b och vi hade prackat på vid stuga B. I säng kom vi 2.00 och vaknade i morse redan 7.00. Jag hade egentligen bokat ett hotell som var meningen att vi skulle bo i, men mamma hade hittat en stockstuga hon ville att vi skulle hyra. Jag var så arg och trött för att vi inte bara kunde ha tagit hotellet som jag hade fixat! Det var dock nu 5 före att vi skulle fåt checkat in på hotellet om vi inte skulle ha dubbelkollat mailen! 


Idag (söndag) har vi åkt snowboard hela dagen. Dessutom treffade jag skolkamrater vilket har gjort det ennu trevligare. Imorgon väntar en lång skidtur för att sedan mot kvällen tyvärr återvända hem! Härmed kan jag meddela att jag blev 1 par skor fattigar, för när jag hade åkt klart ikväll var mina Helly Hansen skor borta. Tack så väldans mycket du människa som tagit dom! Som tur har jag ju mina skideskor att gå med nu då!

Jag tycker mycket om dethär med snowboardning och skidande, men ärligt sagt så skulle jag inte åka på en sådan här tripp utan att någon tvingat/ önskat det. Jag betalar nog den mängden pengar som går åt till en Thailands resa och lever förmånligt där, än betalar förmånligt resan hit och lever sig urfattig här! För här mjölkas det pengar! Så vänner det blir nog nästan dyrare en vistelse i en pist och dyrligt än en resa till södern!

Nu skall jag släcka lampan och börja sova för imorgon väntar en ny spännande dag och några timmars bilande hemmåt mot kvällen! Ps det bästa med det här stellet är deras potatisrieskor, ha de bra! Hejss!

Likes

Comments

God dag alla! Har ljust kommit hem från tandläkaren och jag hade som tur inga hål. Jag har aldrig haft några hål så jag kan tyvärr inte veta hur det är att bygga hål, men jag antar att det är för jävligt fast det finns bedövning!
Jag vaknade redan vid 8 tiden men låg och drog mig tillsammans med min kissemisse tills klockan visade på halv 9. Sen gjorde jag i årdning frukosten och övade lite på högskoleprovet.
Ikväll skall jag till studion där jag skall köra ett combat pass, senare kommer ju näst sista avsnittet av Svergiesmästerkock så missa inte det.
Nu skall jag spinna vidare på min fundering varför inte hönsägg utvecklas till små kycklingar när man kokar dom eller har äggen på ett varmt ställe? Jag menar hönar ruvar ju? Okej jag har nog missat något under mina år i skolan för den här prosessen har jag ingenaning om hur går till!

Jag såg ut som en fluga igår när jag traskade i väg, men modet 2017 är väl att man skall gå med såna hörlurar på huvudet!

Likes

Comments

Ville rekomendera en jätte bra hårolja jag använder.

Den här håroljan Maybeauty bästeller jag från Svergie, den kostar 29.90 och sen får man räkna med 20 € frakt. Ja jag vet frakten är nästan lika dyr som själva produkten. Men själv tycker jag det är värt det. Oljan är ekologisk och innehåller arganolja och sesamolja. Alltså inga konstigheter och kemikalier!
Jag försöker vårda mitt hår så mycket eftersom det tagit mycket skada under de senaste åren, men jag hoppas och tror det kommer bli bra igen, fast det tar tid. Ett tips till som ni kan prova på är att sätta kokosolja i håret och låta det värka i ca 30 minuter 😊

Likes

Comments

Det bästa med min morgon... att jag fick stiga upp i lugn och ro och inte ha några måsten

Det som gör den här tisdagen bra....
att jag skall iväg till skolan och dela ut skolböcker jag inte behöver mera.

Vad gör den här dagen jobbig.... Att jag oroar mig för saker som inte är sant.

Vad gör den här dagen dålig... Ett par skor jag fått som är ett produktfel och felstorlek... ahh blir så arg!!!

Vad finns på menyn idag... Nu skall jag värma kycklingfrestelse och ikväll skall vi koka gröt 😋

Vad har du gort hittills.... Varit på en promenix

Hur ser resten av dagens planer ut... nämnde det tidigare men också anökningar och högskoleproläsning.

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw