En av mina vänner hade bloggat om gåvo tips till studenten. Jag tänkte att det var en väldigt bra ide och tänkte dela med mig av några saker som jag tänkte börja samla på och redan samlar på 😊

Bl.a följande
~ lexington vita handukar
~ marimekko skål (siirtolapuutarha)

~ Linnea hackman bestick

~ Carelis hackman bestick

~ kosta boda i vit eller genomskinlig färg 


- Marimekko Te kanna vit

- Marimekko Kanna 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 89 readers

Likes

Comments

Så var klockan redan 23.00 och jag som tänkt blogga hela dagen. På förrmiddagen blev det en promenad och efter det hackade jag bort ogräs på vår gård. Efter lunchen åkte jag med och handlade hem planteringsgrejjer, sen ikväll har jag bakat och misslyckats med 2 satser men lyckats med 3 satser, så tur att affären bara ligger ca 1 km härifrån!
Imorgon skall jag och mamma ut på möbeljakt från förrmiddagen, sen på eftermiddagen skall vi antagligen städa och åka ut med hundarna.
Igår var en jätte rolig dag men det bloggar jag om i ett annat inlägg om vad den dagen innehöll.
Aja men nu så här mitt i tycker jag att jag skall sluta eftersom det inte står något vättigt i detta blogg inlägg. Sov gott!

Så skönt och mysigt me lite picknick som vi hann med idag på vår nya terass 🤗

Likes

Comments

Det känns värkligen som om bärget bara växer och stenar som rasar och att det är så svårt att komma dit upp. Men den här gången som jag har nämt tidigare skall jag inte låta stenarna fånga mig!
I helgen var vi till stan och handlade ett nytt stort parasoll sen fick jag nya sliver örhängen av mamma, de var värkligen underbara!
Sen har vi inlett glass säsongen på terassen.

Sen har jag hunnit baka en super god mango kyckling paj !

Jag har hunnit städa mitt rum idag som värkligen var nödvändigt, på eftermiddagen försökte jag sola lite vilket inte syns någonstans och så spelade jag M och E ett spel mölkky för att få tiden att gå! Nej vet ni jag vet inte vad det där spelet hette, men det gick ut på att kasta ner träklossar med olika siffror på. Det var faktislt riktigt roligt! Borde bara bli bättre på att bli en bra förlorare!  
Nu skall jag sluta skriva om allt jag gjort och inte låta så duktig och sticka lite förren jag förklarar måndagen som färdig! Imorgon skall jag till en fysioteraput  från morgonen vilket jag smått ser framemot sålänge det är skönt 😅 Gonatt :)

Likes

Comments

Igår hann jag inte blogga eftersom det hände rätt så mycket den dagen. Jag kan nu kalla mig Student eftersom beskedet kom igår. Allt jobb jag lagt under de här lästiderna har visat sig vara värt det i slutändan. Jag har ända sen jag började gymnasiet diskuterat tillsammans med mamma om festen osv och nu är det värkligen på riktigt att det går i uppfyllelse!
Dagen har flytit på idag rätt så okej, känns skönt att få vara hemma i 2 hela dagar samtidigt som det också för med sig vissa kännslor, för mig är det endå viktigt att vistas i miljöer som är det värkliga livet så imorgon skall vi åtminstone en sväng till stan, utöver allt skall jag inte göra så mycket förutom treffa kanske några vänner och laga lassagne ( varken lax eller risgrynsgröt ).

Igår var jag och N ut å gå och sen på kvällen bakade jag dummlecoocies, som jag tänkte dela med mig av receptet på vad jag kommer mig till det.
Halsen har blivit bättre, igår vad jag bara utan ljud och lät som en rustig traktor och idag har varken halsen eller något annat stört mig!
Hörni jag misstänker nog att det är den där jägermaistern som är miraklet i allt, att min hals blivit bra och att min förskyllning inte blev värre.
Nu skall jag äntligen släcka lamppan och börja sova, åtminstone försöka. Har stänkt av tankeplatsen i järnan så jag inte skall börja grubbla över något och isåfall så tar vi det problemet en annan dag Gonatt 🤗

Lite bilder som omfattar livet, har ätit lax, varit ute. Sen har jag refsat gräsmattan i sällskap med världens bästa kisse, fixat fruktsallad och och tagit hand om de mindre roligare sakerna!

Likes

Comments

Godmorgon från ett regnigt Finland! Inatt sov jag ingenting, fick hämta en kopp att spotta i eftersom jag har en så otroligt svidande hals när jag sväljer. Men någon hosta och rinnande näsa har jag inte hittills som tur ä fått.
Som bäst sitter jag och funderar om jag skall plocka fram stickstickorna och börja sticka något samtidigt som jag tycker det är nästan bäst så här att bara göra ingenting.
Igår hade vi rökta abborrar till middagen som min bror och pappa hade fångat i deras fiskenät och alla de 19 st rökta abborrarna blev uppätna! Eftersom min hals nu är så här sjuk tänker jag åka till Alko och köpa en jägermaister och hoppas på att den dundermedesinen gör så att jag inte blir ännu sjukare. Så det är dagens planer idag förutom det vardagliga då förståss 😌

Likes

Comments

Så var helgen förbi och jag har hunnit ta en treff med en vän, stads besök och fira mommo och mamma! Och så fina fammo som övervakar i himmlen fick en fin ros på graven. Jag hade fösökt vara konstnärlig och måla en bricka som jag gav mamma sen hade jag köpt en eco bambo mugg vilket också uppskattades. Min mamma skulle jag aldri klara mig utan, hon är och finns alltid där för mig. Jag tänkte mig att när hon sitter på vår nybyggda terass och dricker sitt kaffe ur muggen skall minnas hur den här våren var och jag kan inget annat än hoppas på att det blir ett bra slut!
Annars har helgen inte bestått av något extra, har försökt samlat ny energi och krafter till den här veckan för att ta tag i nya utmaningar! Annars så önskar jag er alla en fin vecka 🙂

Bara för att jag hade bäddat sängen tyckte jag att det var värt att fotografera och dessutom fick jag krypa ner i nya sängkläder så mysigt.

Likes

Comments

Jag tror att det här inlägget kommer att bli en av de mer personliga inläggen.
Jag har funderat kring hur jag skulle ställa upp det här inlägget för att undvika att det blir aldels för roddig och konstig, jag kom fram till att jag bara börjar så får vi se hur det blir.

Jag har rätt så länge stått högst upp på toppen som t.ex på ett berg och funderat kring om jag skall våga hoppa eller inte. Jag tror jag har hoppat nu något som jag somsagt länge länge försökt men inte klarat av.
Alla människor möter väl nångong på motgångar och inte kan väl allas liv vara så bra som oftast sociala medier förmedlar. Jag har länge funderat om livet skall bara bestå av glädje och roligheter, eftersom det är den bilden man får av de flesta bloggarna. Men livet kan inte alltid vara dans på rosor, det finns ett riktigt äkta liv där bakom.
Jag har värkligen börjat fundera på vad det är jag vill och börjat ifrågasätta mig om det faktislt är ett sånt liv jag vill ha som jag skapat mig?
Jag har kommit fram till att jag måste få en ändring vilket innebär att jag måste ta emot den hjälp man nu viljat ge mig de senaste åren.
Jag har nu fått acceptera att det är allt det här nu som krävs för att värkligen bli frisk. För mig är det ingen ide nu att vägra och att vägra dricka nutri eftersom det är min medecin ljust nu och det är det läkare anser jag behöver. 2.5 2017 den dagen var värkligen en dag med blandade kännslor. Nu har två veckor passerat och jag kan inte påstå att livet känns så roligt ljust nu. Men jag har gått in i det här nu och nu jävlar skall jag bli frisk. Den här gången skall vara min gång och det skall bli mitt år 2017.

​Jag har tänkt mig så här att jag önskar att om det är något som blir oklart, våga fråga mig, jag är en vanlig människa som inte är farlig. Jag hatar att få något förmedlad via någon brevbärare. Det är endå bara jag som kan veta!!

Likes

Comments

Dagens positiva att solen lyser

Dagens negativa att jag fick en stressig morgonJag har egentligen inte så mycket att blogga om i detta läge, igår kväll kokade jag korvsoppa tog med Bella en behövlig powerwalk i blåsten och efter det pratade jag i timtals i telefon. Sen låg jag vaken halva natten och funderade på alltmöjligt, det konstiga är bara att jag inte känner mig trött fast mina nätter inte innehåller så mycket sömn. Skall jobba på att få till mina nätter, sömnen är ju ändå så viktig del av ett hälsosamt och balaserat liv!

Likes

Comments

Jag märker att mina rubriker är jätte super duper tråkiga, har ingen fantasi till någon vättig bra rubrik. Kanske journalist inte är mitt framtida yrke då? eftersom jag inte skulle fånga läsare med mina enformiga rubriker!
Idag var en rätt solig dag men desto blåsigare. Pappa frågade om jag var intresserad av att komma med på en mässa på förmiddagen så varför inte. Treffade en vän som varit som utbytes studerande i vår skola, alltid lika roligt att prata med bekanta. På eftermiddagen hjälpte jag till med att städa i köksskopen och refsa gräsmattan, sedan belönade vi oss med glass på roberts coffee. Deras glassar e sååååå goda 😋 Helgen har varit rätt bra, igår var jag och J till stan vilket var jätte trevligt, så viktigt att ibland få komma bort och tänka på annat skojj istället. Hittade inte desto mer än acaibär och choklad nötter eller jo en ny "huppari" som jag får hämta hem imorgonkväll eftersom jag inte igår viste om jag ville ha den eller inte. Men man kan väl ändra sig så nu ska den bli min! Ikväll var jag och en vän ut å cyklade, helt perfekt när blåsten hade avtagit! och så skönt me frisk luft.
Nu skall jag googla bilar här sen skall jag föröka sova lite förren en ny dag väntar!

Så sött av en nära vän att ge mig denna nallen, vi har också grillat och såklart var laxen som jag ville ha med 😋

Den här gången tog jag salty pecanut och jordgubbs smak, så gott! Sen lämnade som tur en portion risgrynsgröt av från igår, så idag fick jag vara gris men inget mig emot när det vankas risgrynsgröt som rester 🙈

Likes

Comments

Så var det fredag och jag har överleft vilket jag inte trodde jag skulle göra när jag vaknade upp till den här nya veckan som varit.
Idag har värkligen varit en solig dag och jag har hör och häpnat solat, men dock kändes det onödigt för jag är pigmentlös eller enligt alla konstens regler borde jag vara det, för jag blir aldrig brun!
Hursom hälst han jag vara en sväng och se på vårmarknaden idag, kom hem med en tygveska jag länge funderat på att köpa. Inget annat men känner mig stolt som pratade engelska och lyckades pluta ner priset!

Han göra besök på det ny kaffet som öppnats här under veckan och där var det mycke folk, sen på kvällskvisten treffades jag och en vän. Vi var ut och körde och han fota lite under vår färd. Något som gjorde mig aldeles rörd innombords var att hon hade köpt en fin teddy nalle som håller i ett hjärta, så gulligt av dig och tack ennu en gång. Jobbigt det där när man inte hittar orden av att man är så rörd, men inte kunde jag annat en ge kramar och visa hur glad jag blev. Nallen innehåller nog power för känndes som att jag fick mera kämppekrafter nu att ta till användning. Ett bevis på att jag ennu engång har äkta vänner ❤️

Jag lovade att jag skulle lägga upp bild på yllesockorna men jag tycker det känns fånigt, lite som om man skulle skryta på något vis, fast jag inte alls är ute efter det. Men sockorna blev så som jag ville, sen det att jag är stolt och tacksam över att ha en mommo som kan sticka såna till mig . Bara att göra bästellning 24/7 och hon bara stickar!

Så var det helgen jag inte riktigt under veckan kännt så stor längtan till. Men jag skall lära mig att inte ta ut något i förskott för jag tror att det kan bli en toppen helg sist och slutligen.
Imorgon skall vi från förmiddagen baka lite smått och städa och koka risgrynsgröt, på eftermiddagen skall jag åka med min kusins flickvän/sambo till stan, skall se om jag skulle hitta nya tröjjor, jag börjar bli så trött på mitt kläskåp. På söndag har jag nå treff inspikat men annars en ledig dag. Jag skall försöka fara ut i skogen, en plats som värkligen är ett så bra ställe att vistas i när man behöver lugn och ro och endå vill få friskluft och motion!
Annars så ha en trevlig helg!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw