Vilken fin vinterdag vi haft idag. Hade tänkt ta en tur i skidspåret ikväll men eftersom mina skidor inte är fixade får det bli en annan dag. Skall ta och läsa min ytterst tråkiga engelska bok efter att jag varit ett varv till affären och tagit ut lite kontanter. ☺

Fixade köttferslimppa och palsernacks mos med lite philadelpia ost i till middagen, och gott blev det. Lycklig över mina mjukisbyxor jag fyndade från ginattricot för bara 7 € 🙈

Likes

Comments

Idag har varit en dag med konstiga kännslor, men är det nu jag skall säga åt mig själv att jag kan om jag värkligen vill. Saken är den att jag vill men jag vill endå int och där sätter jag pungt för ju mer specifikt vi kommer desto inveklare blir det. Hursomhälst gjorde jag det idag, något jag skjutit fram ja ärligt sagt sen i somras. Jag har alltid hittat på bortförklaringar, men idag gorde jag det.. Och ja tänker mig så här att hur jobbigt det är och kommer bli så litar jag på att det kommer bli bra för efter regn kommer ju sol och efter varje natt kommer en ny dag!
Till dagen över lag idag då jo, just idag önskade jag att jag hade en syster som gått igenom studentskrivningarna, så att man kunde diskutera lite hur man skall läsa osv... Känns som om dagen varit ganska lång men endå kort. Vaknade runt 8 tiden och låg och myste med gubben i en halv timme, sen steg jag upp och fixade frukost. Efter frukosten gick jag ut och skottade lite snö förren jag började läsa. Efter lunchen gick jag ut igen på en promenad för att få frisk luft för att årka gå igenom ekvationer och polynomer. Ikväll var jag med mamma till åldringshemmet och hälsade på en bekant till oss. Hade tänkt åka till Ellens över en kaffe, men hon hade lyckats dra på sig en envis förskylning så vi bästemde oss för att vänta tills hon är fit for fight igen 😊
Nu väntar jag på att en annan del av Jönköping skall börja, ända som fattas är malettköttpastejjer då är det presis som för ungefär 8 år sen när programmet gick och det var jag mamma och pappa i soffan med nygräddade pastejjer. Ett väldigt mysigt minne jag kommer bära med mig.
Så nu fortsätter vi i samma taktik en dag i taget och en minut i taget så är vi mot rätt riktning ☺

Min väckarklocka kanske inte är den optimala i tanke på min ålder, men den är sten säker och alarmet funkar alltid! Imorgon skall jag börja med denn obligatoriska kaffekoppen, någon gång måste väl endå mina smaklökar börja vänja sig med kaffe smaken, ärligt talat jag längtar efter ett kaffe beroende!
ha de bra

Likes

Comments

Det känns som om mitt liv kommer vara över egentligen för alltid... Dels för att jag kommer bli o social pgr av att jag måste fukusera på läsandet till skrivningarna men samtidigt måste jag också fokusera på livet överlag! Men om vi fösöker att ta en dag i taget och inte se veckovis frammåt så kanske vi sakta men säkert klarar allt som skall hända här under våren!
Idag har vädret inte alls varit bra, vaknade till ett vinterland men så småningom började allt smälta och det hela blev till slask.... annars har jag int gjort mycket, igår fick jag husmorspoeng eftersom mamma skickade mig och veckohandla själv. Jag körde också via favo affären och inhandlade acaibär och mullbär så nu borde jag ha några veckor framöver! Jag har haft en helt ledig helj utan att tänka på något skolarbete, helt försökt koppla bort skolan sen i torsdags och det har varit så otroligt könt.

Gjorde indisk middag igår och stekte Naanbröd till, så har jag hunnit me caffee besök och läst lite tidningar. En skön och lugn helg helt änkelt.

Likes

Comments

Gårdagen var full av roliga saker! På onsdag kväll var vi i skolan och stälde i årdning inför penkkis som vi hade igår, jag hade ställt klockan på 6 men var vaken redan kl 3 på natten och kunde inte sova hehe... Vi hade värkligen ett toppen program.

Ända sen jag gick i högstadie viste jag att det vara avatar jag ville vara ifall jag fick uppleva detta, och igår gick drömmen i uppfyllelse! På bilden längst ner till höger ser ni tårtan som en av mina klasskamrater hade fixat eftersom att jag inte skulle ha hunnit, vist blev den fin 😊 Där är vi bästa Abi 17 #tackochfölåt! 3 underbara år med dessa människor har varit en underbar tid som jag alltid kommer minnas.

Efter programmet körde jag hem och åt en supergod risgrynsgröt mamma hade kokat som en liten försenad vändagspresent, var liksom risgrynsgröt jag önskade mig när mamma ställde frågan vad jag ville ha i vändagspresent av henne. ❤️ Sen började jag ställa mig i årdning inför kvällen, vi hade förfest hos min bästa vän i deras poolhouse och sedan åkte vi på abi middag där lärarna hade ett super trevligt program. Klockan 22.00 var vi klar och hade fått gratis biljetter till calles, en bar där det var många andra abina, det var ju liksom vår kväll. Där hade vi roligt och dansade tills fötterna var helt slut och det ända man tänkte på va sängen, att få krypa ner under täcket efter en intensiv dag. Av en anledning sover mamma med telefonen misstänker jag under kudden när jag är borta för av någon anledning svarde hon mitt i natten fast hon hade sovit länge länge redan. Hursomhälst fick hon ett trevligt uppdrag nämnligen hämta hem oss något hon inte hade ställt in sig på! Men hallå dåligt med kvinnor som inte kan ändra sig!

Idag har jag tagit det rätt så i lungt. På dagen var jag ut och gå och ikväll kom min faffa hit på kaffe. Var också ett varv till stan och köpte rökt lax. I vår by finns det bara vakumförpackade, och enligt mig skall den vara färsk från disken så de så!
Helgens planer blir nog att da det i lungt och försöka göra ihop ett läs schema men annars så hoppas jag på sol och varma dagar. Trevlig helg 😊

Lite fredagsmys tillsammans med faffa ( vardagslyx ) och framförallt lantlivstidningen som i det här laget börjar vara sönder bläddrad, men som tur kommer nr 3 på posten nästa vecka och då är temat redan Mars och vår 😍👌🏻

Likes

Comments

Jag fick vakna till en solig dag idag, ja har egentligen ingen skoldag idag, eller jo modersmål som började 13.50. Cyklade iväg till skolan där jag sen fick veta att jag fick avsluta sista passet 50 min tidigare eftersom jag hade klar min essä som jag bara skulle lämna in. Först nu när jag sitter här och bloggar kommer kännslorna att allt e över nu, (eller egnetligen är det nu det tunga pluggandet börjar). Det värsta är att jag och alla mina vänner kommer skiljas åt till hösten, klart att vi kommer träffas osv men att vara i samma byggnad och studera kommer inte att hända. Så jag är rätt så nära till tårar här nu när jag riktigt börjar tänka efter. För 3 år sen kommer jag ihåg hur vi avundades 3:orna som var helt upp i varv deras sista skoldag och nu presis just nu händer samma sak för mig och resten av min årskurs.
Skulle jag få börja om gymnasiet skulle jag nog göra annorlunda. När jag började hade jag ingenaning om vad jag ville bli och viste inte häller vilka kurser jag skulle satsa på, när jag nu börjar ha på klart eller på klart får jag det aldrig men si så där så vet jag vad jag borde ha satsat på!
Jag gick ut högstadiet med 10 i både kemi och fysik och hade tänkt satsa på dessa ämnen i gymnasiet också, men så här kort efter att första kurserna var avklarade och jag fick ut mina prov i kemi och fysik och så en 6 på båda så har jag aldrig efter den dagen tagit en ända kurs till av dessa ämnen!
Vårt gymnasium är toppen vi har blivit som en familj, man kan åka till skolan utan att känna någon press över att man måste ha fixat sig på något vis, det kallar jag vardags Lyx.
Skulle kunna skriva ett hur långt som helst inlägg om den här tiden men för att jag skall hinna tillbaka till skolan för att ställa i årdning inför morgondagen då det är penkkis så lägger jag PUNGT här!

Som avslutning så lägger jag här min bästa feelis låt och som tårta på allt så ja det är sant Freddy Kalas kommer till klacken i sommar can't wait , alltså norrmän härligare typer finns ju inte 😍

  • 198 readers

Likes

Comments

Här går det undan, jag har kännt att dygnets timmar inte riktigt räckt till. Men som tur börjar det lugna sig nu.
Lite uppdatering kanske bloggen skulle vara i behov av känner jag åtminstone, och när jag nu har tid endå så 😊

Haft pyssel helg med min bästa vän och haft feelis överlag eftersom skoldagarna minskar dag för dag!

Varit vi studion och myst med min favo kille som ni ser på bilden!

Feelisen har fortsatt ABI ABI ABI Hejj Hejj Hejj!!!

Och så var det ju vändag idag, och dagen till ära gjorde jag Cookies som vändagspresent och så hade jag gjort snyggt kring diskbänken, köket är ett ställe jag tänker prioritera stort  i mitt eget hem. Detta kök är inget att skryta om men diskbänken blev ren och katten var nöjd efter att ha vält hela antihårbolls paketet och glufsat i sig allt!

Den här dagen fick ett bra slut, för 10 min sen ringde det på dörrklockan och detta levererades till mig. Tackar så hjärtligt, tänk att du viste att choklad är min favorit ❤️ Och till er alla hoppas ni haft en trevlig vändag, och till mina närmaste vänner ni är allt för mig och så viktiga kramisar i massor till er ❤️❤️

Likes

Comments

Idag var det vårens första skrivning nämnligen textkompetensen. Överlag vet jag inte hur det gått, jag tycker allt är så flummigt angående textkompetensen. Hursomhälst är det över nu och bara det värsta kvar då....
Fredag ja allt jag behöver, efter skrivningarna cyklde jag hem och kände hur solen värmde, fick såna vår kännslor. I helgen skall jag bl.a fixa lite med min bästa vän inför penkkis som är på torsda, fattar ni vi har bara 3 riktiga skoldagar kvar. Skall också bli spännande och se vad kvällsprogrammet bjuder på då alla abiturienter skall ut på middag med de flästa lärare på torsda kväll!

Nu skall jag avrunda inlägget och fixa kvällsmål, trevlig helg till er 😊

Här blev det lite matbilder men har hunnit med fika och sopp ätande mellan läsandet denna vecka

Likes

Comments

Så är vi redan mitt inne i veckan och nu börjar vi på nedförsbacke till helgen. Känns obeskrivligt att jag slutar i skolan om exakt 1 vecka vart tog dessa 3 gymnasie år vägen?
Ikväll var jag och mamma till studion på varsit pass, känner att jag börjar hitta tillbaka efter kräksjukan som nästan tog livet av mig förra veckan.
Har denna vecka inte gjort så värst mycket annat än läst till modda som vi skriver textkompetens i redan på fredag.
Fick just ett meddelande av en vän att vi skall ta upp kaffe tider när hon kommer hem igen till Finland. Trevligt med nya typer i ens liv dessutom har vi mycket gemensamt, bl.a har vi båda sysslat på med redskapsgymnastik den bästa sporten som finns ju 😊
Höres ha de gott!

Vårt mysiga livsnjutarutrymme ser ni här, började först 11 idag med en avslappning dessutom inför skrivningarna och sen hade jag modde sen var den dagen slut. Tackar inte nejj till sena morgnar med långfrukost och öt och sena kvällar med lantliv tidningen/ passade på att fota terassen när solen lyste, simbas avtryck e ju så gulliga ❤️

Likes

Comments

Det kunde värkligen ha gott på tok idag.... Nämnligen hade vår ena jakthund gått genom isen. Pappa förklarade att han stod på sidan av kanalen och såg när vår hund höll på att drunkna och ändast hade nosen över vattenytan och spratlade på, ca 8 m från kanten. Så pappa viste egentligen inte vad han skulle göra, men han fick syn på två tjockare kvistar som han kunde balansera ut på. När han var längst ut kände han hur han sakta började sjunka genom isen. Som tur lyckades han få tag i hundens halsband och dra upp vår stövare och snabt ta sig till kanten igen. Han hade nog splattrat på där i 10 minuter, och hade det tagit 1 minut till hade han nog drunknat ( hunden ). Dit kom brandkåren eftersom pappa hade hunnit ringa 112 försäkerhets skull ifall han själv hade lämnat dit, isåfall viste han ju att hjälp åtminstone var på väg. Hel hem kom de båda två blöta och trötta, pappa hade lindat in pantteri ( hunden) i sin ylletröjja, stackaren som int ens kunde gå nästan, så frusen oskyldig jykke. Men som tur sover han i duchrummet nu.. och pappa ja han sitter här och är glad att allt slutade gott!
Sådant kan man få reda på en grå dag som denna när man sitter och räknar och övar till matte provet, bra med lite avbrått i vardagen också!
Nu skall jag kolla mellon ha de bra ☺

Likes

Comments

Skönt med ledigt, fick sova gott i natt och nu väntar jag på att te:n skall bli klar så vi kan äta frukost. Tänkte ta en promenad nu från morgonen och sedan åka till stan och fylla på skafferiet med ingredienser så jag kan baka mera bröd åt mig. Annars tror jag att jag inte har några större planer för mig idag. Kollade att de har en bra film ikväll från svt 4 " en gång i Puket" den borde jag kolla om jag är hemma! Sådärja nu har jag inget mera på hjärtat, annars komentera här nedan om det är något speciellt ni önskar jag skulle blogga mera om eller göra ett inlägg om, det får vara presis vad som hälst, tack i för väg för tips. Ha de så bra Kram ❤️

  • 496 readers

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw