Hej på er, tisdag idag igen och jag sitter som bäst och väntar på att min lektion skall börja. Lunchade just och tycker Åa har jätte bra vegetariska alternativ, idag var det spenat och grynostbullar med potatismos.
Jag slutar kl 14.00 så då ska ja traska hem, har lite böcker jag måste få läst och så behöver jag städa min lägenhet, gjorde nämnligen om min lastpalls säng igår så den blev bättre, nu har jag 4 st lastpallar på min balkongen jag borde bära ut. Sen ikväll skall jag koka lök soppa och fara ut och gå men en Emilia som går på min klass. Vasa blir så mycke bättre med dessa mönniskor runt om kring och jag njuter värkligen att få bo hemmifrån.

Jag skall ennu ta bort den svarta mattan men den behöver vara där tills jag fått köpt ”tussar” att fästa fast under lastpallarna så de inte river parketgolvet

Å så e de min sista vecka nu fören jag får tandställning. Har själv tagit saken i egna händer och bästemt mig för att göra hela prossesen via privata tandläkare, har sedan november väntat på 24 januari. Jag hoppas endag kunna känna att jag kan le utan att fokusera på om tänderna syns eller inte å för att ja vet att mina tännder kommer bli bättre bjuder jag på den här bilden me ett leende där tänderna syns! Vi hörs sköt om er!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej här har dagarna igen susat i väg och imorgon är det redan fredag.
Idag var första skoldagen nu på vårterminen, den va tröttsam vilket kunde bero på att jag gick och la mig 4 förra natten och somnade kring halv 5 och hade veckning halv 8.
Det var nämnligen back to school party vi leipis igår, jag kunde inte gå efter 2 h köade med converse, ända jag gjorde var att sätta mig och nna om mina tår faktist finns kvar.
Kanske man inte tar converce i minusgrader men saken e den att de är de enda skorna som för det första passar till halaren och för det andra de är smutsiga sedan tidigare så de gör inget att de blir smutsigare. Men det var värt allt lidande för kvällen var helt perfekt och jag kunde i t ha haft de mycke kulare.

Jag har sovit hos bellas den här veckan och när bella frågade vilken middag jag har önskat ha svaret varit lätt, jo gröt enkelt och billigt och så gott.

Jag har idag handlat garn så nu ska stickstickorna få sig en omgång igen i helgen sen ska jag och försöka söka en till matta att ha i min lägenhet i helgen, annars e den här helgen helt lugn.

Men nu skall jag sova har treff med en läkare imorgon och små ärenden att uträtta tills dess ha de bäst! Tjaao

Likes

Comments

Hej fredagen till ära är det titanic på tv:n och hela min pyjamas är full av alla tårar jag fällt nu under filmen. Alla har gått och lagt sig så det är ändast jag som är vaken, jag tänker på hur skönt det kommer bli att flytta till vasa igen för att få lite lugn och ro och egen tid igen och få göra saker då det passar mig.

I onsdagsvar jag och Bella och kollade solsidan, alltså så bra har inte skrattat så som jag gjorde till den filmen på ett tag.

Igår torsdag var vi och skidade helt kul skidningen är värkligen någat jag älskar, så bra träning där man tränar hela kroppen på samma gång. Sen var jag här i veckan in till blossom och kunde inte annat än att köpa denna Maileg orginal porslinet 😍

Så va de fredag redan och imorgon bitti skall jag till stan och handla lite grejjer som jag behöver tills flytten igen.
Sen ska vi fika i helgen och bara njuta av den sista ledigheten. Kram och trevlig helg till er 😊

Likes

Comments

Hej på er och hoppas ni fått en bra start på 2018. Idag var det apännande när jag kom fram dit jag skulle, hade nämnligen varit inbrott och dörrarna stod öppna. Känndes lite som i Maria Wärn med poliser och så hahah skämt å sido hoppas de får fast de som brutit sig in... som tur var hade de inte fått med sig något.
Överlag är jag ännu frisk och har hittills sluppit undan förskyldningen, bara för att jag sa det nu kommer säkert flunsan i natt.
Väntar också när smällkalla vintern slår till som alltid infaller i Januari det är den värsta tiden för mig när jag värkligen plågas! Vill bara ha den tidpungten över.

Nyåret var rätt lugn i år, vi åkte senare jag och en kommpis till en liknande lokal där min bästis och hennes pojkvän bland annat var,där hade också en av mina tidigare klass kompisar köpt en 200 € : s raket. Det var en jätte trevlig kväll, åtminstone blev det en bra start på det nya året!

Vi har också fixat våra halare tar liksom 100 år att få dit ett märke....
Igår hade min bror också kaffebjudning när han fyllt år och på kvällen catchade jag upp med en tidigare utbytesstuderande som jag lärde känna, tack för den stunden.

I övrigt söker jag febrilt efter en skolkalender nu när min gått ut, men hittar ingen som ja gillar. Ville ha årets mumin men den är ju förståss slut nu..

Ska leva på hoppet att ja hittar en mumin ennu, men nu skall jag börja sova, har nämnligen väckning kl 7 tack och Gonatt!

Likes

Comments

Året börjar lida mot sitt slut och med en liten klapp på axeln kan jag lämna 2017 med lite stolthet åtminstone.

Jag har funderat på hur jag på bästa sätt skall få gjort en bra års resume.

Jag skulle inte bara vilja visa ljusglimtarna som bilderna oftast beskriver som det ofta blir, men jag kom hursomhälst fram till att sammanfatta året rätt ytligt.

Att börja med vill jag säga att detta år har varit en av de tyngsta och jobbigaste året med så mycke tårar, vaknätter, press, ångest, beslut, acceptans men samtidigt en av de bättre åren hittills.

Efter julen började jag läsa till vårens skrivningar sakta men säkert, blev också en hel del cafe besök. Vinterns höjdpungt var nog penkkis, kommer ihåg vilken konstig kännsla det var att vi skulle skiljas åt och aldrig mer bli vi igen samtidigt som kännslan var obeskrivlig att äntligen få lämna Gymnasiet.
Mitt i allt drabbades jag ju av kräksjukan som tog kol på mig, var levande död, så svag att jag inte klarade mig själv. Jag haade inte varit sjuk på 10 år men när den väl kom var den årdentligt. Bodycombatten jag höll på med var super kul samtidigt som jag inte mådde helt bra.

I mars fylde mitt fadderbarn år och studentskrivningarna började. I april skrev jag högakoleprovet och var samtidigt till haparanda ( ikea) och Ruka. April månaden var jobbig jag sov ingenting och jag hade ett stort beslut att bearbeta och acceptera, samtidigt som vi inlädde grill säsongen.

Sen kom vi in i Maj minns att vi på första maj var körandes till replot bron, och andra Maj började ett nytt kapitel i mitt liv och en tid som jag viste skulle bli allt annat än lätt!
Juni var jag ledig jobbade inget i sommar utan valde att satsa på mig själv för att börja må bättre. Studenten firade vi hela dagen och natten vilket också var en dag att minnas för resten av livet och en av de bästa dagarna i mitt liv.

Vi reste under sommaren till stockholm besökte sommarkrysset bl.a och så reste vi ju till Kruoatien.
Jag och mina pinglor firade Midsommar, besökte klacken och hade en fin sommar.
Sommaren var bra men mycke tårar och hemska händesle, och en värklig händelse om hur snabbt livet kan sluta när en av våra vänner i samma ålder blev mördad, men hon kommer alltid vara saknad och älskad ❤️

Mot slutetet av sommaren flyttade jag till vasa för att börja studera på universitet, har också varit till Umeå i höst, firat födelsedagar. Jag har också fått upplevt ollistisdagar, gått på julmarknader, varit med kompisar, studerat, shoppat, skrivit mina första tenter på universitet, kemmpat, ramlat och stigit upp.. Jag har också lärt känna och fått nya vänner för livet och hunnit vara till ukkohalla och vandra och plocka katarareller!

Så var mitt år 2017 i ett nötskal. 

Ett år som sagt som varit en av de tyngsta. Jag har blivit så mycke starkare som person, och jag kommer aldrig låta någon ta över mitt liv och förstöra för mig. Jag är på väg och jag skall aldrig mer bakåt igen! Under 2018 är mitt mål att hitta mig själv och bli trygg, bli själv säker och våga tro på mig. Inga löften utan mål för att få
må bra och kunna leva i en frihet.
Gott Nytt år på alla er och jag tackar alla läsare under detta år och hoppas på att ni stannar kvar även under 2018! Kram ❤️

Likes

Comments

Julhelgen håller på att lida mot sitt slut detta år och snart får vi välkommna 2018 med nya fina möjligheter och ett lyckat nytt år.

På julaftonen var vi och tände ljus till graven, sen fick vi jullunch hos min mommo (mormor). Senare var det de årliga kalle anka tittande före vi styrde kosan söderut för att fira julen på kvällen tillsammans med mina kusiner.
Jag fick fina julklappar och mina nya Timberland skor kommer jag gå i tills sulan kommer lös ❤️

Igår på juldagaen åt vi fortsättningsvis rester, min jullax blev sucsé utan att skryta och likaså ridgrynsgröten. Tänk att vi är här nu när det finns lax och risgrynsgröt man kan leva på varje dag till lunch helt lyx ju 😁
På kvällen var vi vid melody där det var jätte mycke folk, konstigt att jag inte blivit sjuk när vi köade 1,5h. Mina tår kände ja inte äns av men egentligen var det värt det i slutändan för 3.30 kom jag hem och kvällen var kanon.
Idag steg jag upp endå rett tidigt och körde i väg på bodybalnace och senare treffade jag upp Bella för att fara ut och gå .
Nu som bäst har vi kokat lutfisk som vi aldrig han med på julafton så nu står middagen serverad så tackar för mig så hörs vi 😊

Likes

Comments

Hej på er det är alltså 29 minuter kvar tills det är 24 Desember, egentligen ganska sjukt. Jag tyckte det liksom var just midsommar, hur som hälst sitter jag här upp och tittar på uppesittar kväll med familjen.
Sen jag senaste bloggade som var i tisdags har jag paketerat julklappar försökt rimma lite smått, gjort julmyzli, treffat min vän Wilma och varit ut på promenix. Inledde julmaten i onsdags och läs ska få det en tid framöver.
Julafton imorgon ser ut att bli bra, vi skall börja med julbastu, senare skall vi fara gående till gravarna och tända jus åt fammo och övriga släktingar, senare blir det julluch hos mommo, kalle ankka hemma hos oss och senare tomtegröt hos mina kusiner i väntan på jultomten 😊

Vill önska er en God Jul och ett Gott Nytt År ❤️

  • 531 Readers

Likes

Comments

Det var en riktigt mys morgon i morse, en lantlivtidning och jullovsmårgon med endast några dagar kvar till julafton låter väl endå underbart.
Jag har klappar att slå in och att skriva på julkort sen är det bara att njuta av ledigheten.

I helgen var jag in till stan och köpte det sista inför julen, senare var jag med och hämta en julgran som faktist vi redan har tagit in, bakade också lite julgodis och var ut å gå.

Den här veckan har jag int desto större planer skall treffa en kompis idag som är en gammal redakapsgymnastik kompis , skall också fösöka hinna till min kusins barn och mysa där nån kväll. På fredag blir det kalas dags när min morbror fyllt år.

Nu skall jag sticka och njuta att jag skrev den sista tenten i onsdags förra veckan och inte har några måsten framför bara lediga dagar in till mitten av Januari ❤️

Likes

Comments

Vintern kom vist idag... Om snön kunde stanna kvar nu i två veckor så det skulle bli en vit Jul i år.
I övrigt börjar ja ha fixat alla julklappar inför julen också så den stressen behöver jag inte uppleva, desto värre me julkort, kålrotslådan och jullimpporna. Vi får se om jag alls känner för att göra nå av dessa i år. Är inte häller alls förtjust i lådor som hör julen till, utan gillar den vanlig jullaxen förståss.

Julen är rätt öppen i år, har inte årkat tänka desto mer på den utan hänger bara med och ser.
Jag har åtinstone lyckats få ihop en önskelista som inte var den billigaste varianten, så de blir spännande att se om tomten fått fixat något utav mina önskemål.

Jag har inte gjort mycket nu förutom läst på tenten jag har imorgon, efter morgondagen är det Jullov och lovet sträcket sig skulle jag tro till i slutet av januari så då flyttar jag till Vasa igen ❤️

Jag har just ätit polentagröt och skall så småningom plugga det sista inför tenten somsagt, skall bara fara ut en sväng till affären.
Hade bäst!

Likes

Comments

Så var det lördag, och här har varit tyst sen i tisdas.
På onsdag var vi lediga, då treffade jag Ellen under kvällen, vi bakade pepparkakor, skrattade och hade det bra.
På onsdag eftermiddag dekorerade jag pepparkakshus tilsammans med en av mammasjobbar kompisars son. Så nu har vi här också ett pepparkakshus i år igen.
Torsdag Fredag har rullat på som vanlit, har inehållit tent läsning och julklapps handlande.

Idag Lördag var vi på julmarknad ”jul på Södermalm” vi frös, åt risgrynsgröt, och handlade en skärv!
Imorgon skall vi på min kusins kalas som fyllt 18 här för en vecka sedan.
Nästa vecka blir jobbig det vet jag, skall åtminstone försöka klara av tenten och det som är planen för den veckan!
Men först en ledig ny dag imorgon, hade bäst!
Ps! Jag skall värkligen försöka uppdatera lite oftare nu, känner att jag ändå gör rätt och prioriterar studierna nu fören jullovet vi får på Onsda!

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw