Så har helgen passerat förbi, eller nästan. Sömdagens höjdpungt börjar kl 22.00 när sista filmen av Beck kommer 😍

Den här helgen har varit helt bra, Fredag kväll var kanon, jag och Ellen hade te mys hos hennes och kan man vara en kväll utan att skratta me henne, svar Nej de går int. Tiden gick väldigt fort och jag körde hem halv 12.

På Lördag åkte vi till stan jag och Ellen, jag hittade ett par byxor, maskara och ett telefonskal och Ellen var ute efter en födelsedags present.

När jag kom hem åkte vi till skogen ut på promenix , bra med friskluft också.
Sen har jag inte gjort mycket, på kvällen var jag ett varv till stan och passade på att tvätta bilen åt mamma.
Hon hade önskat att jag tvättade den på dagen men jag tyckte det var lättare att fara till en biltvätt så jag kunde sitta å höra på musik!

Idag har varit en regnig rätt grå dag, har inte gjort alls något extra, bakade ett bröd och treffade en vän över en promenad ikväll.

Så är de en ny vecka och jag skall börja förbereda mig för tenten åtminstone förbereda mig!

Ha de bäst! Kram E

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en fin dag i Vasa. Hann gå runt i några affärer förren jag hämtade upp Iselin och vi körde hem till landet! Vi hade seriöst så mycket att prata om så vi han ändast med hälften!

Var farlig i trafiken och lyckades med en snapchatts selfie.

Sen har jag sagt hejdå ti en annan vän som lämnar mig ett tag och sticker i väg till Australien, så sjukt häftigt ju! Kommer sakna henne trots att vi e rätt så vana med distans vänskap eftersom hon annars bott en bit ifrån mig, men när jag flyttade ti vasa har vi varit rätt så nära varann!

Annars har jag fixat en good smootie varit ut å gå i vasa och haft en helt okej dag.

När jag kom hem ikväll hemtade vi hem veckans älgkött från den senaste älgjakten. Mamma och jag fixade kycklingrullader me ris och hade kvalitets tid på 2. Här senare på kvällskvisten har jag värmt mig framför brasan och gjort finska uppgifter.

Det är alltså fredag imorgon och en av mina vänner fyller 19, annars skall jag inte göra mycket annat än att köpa björntråd så jag får sy fast mina halarmärken på min halare!

Trevli helg till folket! 😊

Likes

Comments

Tisdag idag, hopps ni haft en bra dag. Själv har jag lunchat på stan, passade också på att snabbt ta en titt via hm, och jag blev ju bara tvungen att handla denna tröjja ni ser på bilden här nertill.

När jag kom hem ikväll har jag försökt skriva en 2 sidors lång finska filmresenssion i en film jag tittade på igår kväll( poika ja Ilves ) som vi skall göra i finska kursen jag går.
Filmen va apsålut ingen höjdare, och super tråkig. Egentligen vet jag inte häller vad jag skrivit eftersom jag fortfarande försöker hitta på en massa för att fylla ut texten. Stackars lärare som blir tvungen att läsa denna resenssion.
I övrigt var jag ut och gå, lite extra mysigt nu när det är mörkt, gillar mörkret ibland så här utomhus förutom när jag skall sova. Somnar bättre när min nattdukslmppa lyser bara så ni vet.
Men för att jag igen inte skall behöva sitta upp här ti efter 12 för att få klart mina uppgifter avrundar jag här, och hoppas ni kikar in här igen! Kram

Likes

Comments

Hej så här på kvällskvisten...
Jag märker hur jag varit mindre aktiv här, men det är ganska mycket annat som händer.

Idag har det varit farsdag på agendan, vi har varit stolta över pappa här och firat me risgrynsgröt och tårta, sen var vi också till faffas och senare till moffas. Jag kände att jag skulle vara hemma och göra lite arbeten, så denna gång så åkte jag tyvärr int med ti moffas. Jag skall apsålut åka dit nåndag nu och hälsa på.
Det är världefullt att få ha dom i liv ännu ❤️

Jag vet att det är många som int får ha sin pappa/ Morfar eller farfar i liv, och alla ni, en jätte stor kram till er. Såna här dagar kan värkligen vara jobbiga. Alla förtjärnar värkligen att få ha en Pappa i sitt liv!

Överlag har helgen varit lugn, var ut och gå med Bella i går och ett varv till stan. Annars har jag stickat och bara försökt samla nya krafter till en ny vecka.

Snart är också denna hösttermin över och vi får äntligen jullov. Lyx med ett jullov nästan hela desember och januari .
Nu ska jag börja vara aktivare här på bloggen åtminstone försöka hade toppen!

Ända vettiga bilden på Faffas mainecoon 😍 Tycker det åtminstone är bättre me en bild än ingen bild alls!

Likes

Comments

1. Är du en morgon eller nattmänniska?

Nattuggla men också en morgonmänniska!

2. Äkligaste matträtten?

Leverbiffar

3. Bästa låten?

How mutch to ask- Nail Horan

4. Vad åt du till lunch idag?

Kina mat

5. Vad vill du förendra?

Att lönen skall vara lika ovavsett kön!

6. Vad vill du göra ?

Leva livet och åka till Thailand.

7. Ditt Motto?

Att må bra

8. Hur gammal är du ?

19 år och 6 dagar

9. Favorit på julen ?

Julklappar och samvaron

10. Vad önskade du att du gjort annat?

Stängt av taskiga tankar och kört mitt eget race!

11. Dröm Yrke?

Inget speciellt dröm yrke men ett jobb med människor vore kul

12. Vad har du gjort idag ?

Promerat, handlat lexingtonmuggar, skrivit uppsats i en skoluppgift.

13. To do imorgon?

Ringa min egenlärare, och baka mer bröd till mig. 


Där var 13 snabba kvällsfrågor!

 Godantt sov gått, det skall jag åtminstone försöka göra.  Kramis <3

Likes

Comments

På fredag kväll treffades vi alla tjejjer förutom Emmi då som lever livet i Oslo. Men henne får vi hem denna månad.
Sen var jag också på en hal promenad eftersom solen lyste och vägarna hade börjat smälta efter den onödiga skölden och snön som kom.

Så igår spökade vi ut oss och hade kul och for till Jeppis till mellen. En trevlig kväll med härliga människor. ❤️

Och så idag hade vi släktkalas, tack till alla som kom och för de fina gåvorna.

Jag avslutade dagen med ett besök till gravgården, tände ett ljus för en vän i samma ålder som mig som mördades i sommar.
Alltid saknad ❤️

Livet är grymt hörni ta hand om varandra.
Trots allt spökande och program i helgen har jag faktiskt tänkt extra mycke på de avlidna och förknippar det apsålut inte till någon halloween!
Ha en bra vecka Kram E!

Likes

Comments

Så va de 2.11 dagen då jag föddes. Min dag har varit jätte bra, blev väckt på sängen me sång och presenter, avnjöt min frukost och treffade upp min bästa vän över en promenix me hon å doggen ❤️
Fick en väldig fin gova av henne 1000 tack för den.
Igår treffade jag upp en annan bekant vi hade det riktigt trevligt och även av hon fick jag en gåva. Tänk alla fina människor jag får ha i mitt liv... Ända jag saknar är min faster som alltid ringde och sjöng på min födelsedag

Röda små smultron, blommon och bär
läggas kring bordet skilit och skönt, idag är det Ericas födelsedag!

Saknade M i helgen ska jag tänka extra mycket på dig och besöka din viloplats och tända ett ljus.

Nu ska jag börja sova, har bakat hela kvällen inför allt kalasande i helgen.
Kram på er alla fina människor!

Likes

Comments

Så var helgen igen förbi och min sista helg som 18 åring.

Igår kväll var jag hos bellas, vilket var riktigt trevligt. Vi bor rätt nära varan, ändast en åker emellan så jag traska de dit me mina hai gröna gummistövlar.

Idag bkade jag däremot brownies, och jag blev så jävla arg, hade gjort klar fugen tills klockan var 16.45 för då skulle brownie kakan ut ur ugnen. Men vår ugn är trött och gammal så kakan var tvungen att gräddas längre.
När man gör fudge så är temperaturen jätte viktigt att hålla och min fudge var perfekt när den va klar. Men när jag int kunde längga den på kakan direkt skar den sig så fettet och chokladen separerades! Fan dit for den, hade handlat ingredienser för 25 € men kasta hela skiten. Förlåt mina ordval men jag är så arg på vår ugn!

Senare körde jag ti Ellens för en kort promenad i snöslask och lite söndags mys. Ledig är jag imorgon har bara på onsda lektion så en helt okej vecka.
Ha de bra chaou!

Gillar värkligen att få värma sig med varm Oboy när sen hösten är så ruggig, trist och kall.

  • 497 Readers

Likes

Comments

Så har första snön fallit och det är mindre än 2 månader till Julafton nu också.
Ikväll var jag ut och gå, sopade terassen, och fixade fisksoppa mera än så har jag inte gjort ikväll. 

Idag är en dag som man värkligen inser att livet kan vara över när som helst egentligen. Det är en väldig sorlig dag för Finland idag när 4 har omkomit i en olycka, har värkligen deltagit i sorgen. Det är så onödigt att sont här händer och för unga som har hela livet framför sig .  

Imorgon är det i allafall fredag och på lördag skall vi fira en vän som fyllt år, skojj 😊
Men gonatt med er, känner att det inte finns mera att blogga om idag.

Likes

Comments

Tittar in hit igen så här sent, skall upp imorgon 6.15 så borde sova men känner att jag ville kasta in ett snabbt inlägg.

Jo bloggen har vist haft höstlov presis som jag, Umeå var jätte kul och jag och många andra bekanta vänner som var där hade det riktigt super.
Högskoleprovet känndes helt okej att skriva, hopps på förbättring jämfört med det jag skrev i våras.
Vi kom hem natten till söndag 1.30 tiden.

Idag har vi slappat, vi var ut och gå på förmiddagen och efter lunchen va min faffa hit. Ikväll var jag me pappa till min farmos grav och kollade läget.

Ville också säga att onsdagen va en dåli dag, cyklade ti skolan och fick ett samtal av mamma, dagen kom som jag så länge funderat på hur jag skulle reagera. Nämligen hade vår katt dött, hon dog av åldern och minns jag rätt blev vår Elvira 13 år gammal. Unchh vad sorligt när ens djur dör. Men jag tror på katt himmlen, hon vilar åtminstone tryggt under vårt syren träde här på gården. Nu sätter jag pungt här, märker hur mina tårar börjar rinna, och jag hade inte tänkt somna i tårar i natt, men att en katt värkligen kan vara så saknad, vår osttjuv som vi aldrig får tillbaka mera. Sov gott älskade kissemisse där du är ❤️

R.I.P ❤️

Likes

Comments

Blogkeen
Nouw