Header

VARDAG

Spenderat eftermiddagen med tvätt, städ och allt såntdär som måste göras. Skönt att ha allting gjort innan en ny vecka börjar. Klämde även in en promenad i schemat, som vanligt. Vad händer nu till veckan då? Imorgon ska jag försöka hinna träffa Jenny innan hon åker iväg i ett par dagar. Det var ett tag sedan jag träffade Nina och hennes dotter så det ska jag också försöka hinna med längre fram. Vi tänkte ses förra veckan men det blir inte alltid som planerat. Dom här sista dagarna har jag behövt prioritera vila, och lite egentid.

Annars då? Mörkret kommer fortare om kvällarna och dagarna känns kortare på något vis. Jag mår bra. Egentligen har jag ingenting speciellt att uppdatera om idag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

VARDAG

Idag blev det två långpromenader under dagen. Först gick jag och Buster i regnet. Kände att jag behövde komma ut för mig själv ett tag och sedan fick jag med mig Micke, barnvagn och Buster igen senare mot kvällen. Ibland är det skönt att promenera själv med musik i öronen. Och ibland känns det bättre med sällskap, det beror på vilket humör jag är på.

Nu för tiden försöker jag sysselsätta mig för att inte röksuget ska ta över. Har fortfarande inte rökt en enda cigg på 19 dagar! Det blir lättare med tiden men det kommer stunder det blir kämpigt. Snart har det gått en månad och Micke har även lovat en fin överraskning om jag håller mig. Jag får nog påminna honom ... Det som känns så underbart skönt är att bevisa för alla som aldrig trodde att jag skulle klara det. Det är sånt som gör mig ännu mer motiverad.

Sagas humör har pendlat upp och ner ganska mycket. Alla tecken på tänderna som snart kommer fram. Men vardagen rullar på och det blir fullt upp.

Likes

Comments

VARDAG

Älskade fredag. Att helgen startar är den bästa känslan på hela veckan. Att bara få vara tillsammans. Eller passa på att få lite egentid. Kompistid. Vad som helst egentligen. Tyvärr har det varit jobbiga timmar för Saga idag som inte varit så kry. Vi har spekulerat och kommit fram till att det är nog tänder på gång. Men äntligen har det blivit kväll och hon somnade nästan på en gång runt 20-tiden efter lite ompyssling och Alvedon.

Nu ska vi krypa ner i soffan och försöka komma överens om vilken film vi ska se.

 

Likes

Comments

VARDAG

Idag har det regnat nästan hela dagen. Valde att ta en vilodag då halsen fortfarande känns sådär. Är tacksam över att Saga är på gott humör idag. Fick även sovmorgon till 08.30 och det händer inte speciellt ofta! Men ändå har jag få krafter till att ta tag i någonting så jag har bara gått runt här hemma i myskläder, lyssnat på musik och tittat på serier. Helt perfekt.

Likes

Comments

VARDAG

Efter alla dessa månader som man inte ansträngt sig ett dugg med foglossning under graviditet, förlossning och fullt upp är det så otroligt skönt att komma igång med träningen igen. Inspirationen kom från ingenstans och jag är så glad att jag har Jenny att träna ihop med. Igår gick jag nästan en mil med hunden på kvällen. Har saknat känslan att få lägga sig i sängen och känna hur kroppen fått jobbat.

Idag tog jag och Jenny med oss barnvagnarna ut och gick precis milen. För vissa är det som ingenting men efter allt man själv varit med om så kändes det i hela kroppen efteråt. Skönt!

Somnade till på eftermiddagen och vaknade av att Micke väckte mig när han slutat jobbet. Han hade tydligen varit hemma en halvtimme innan både jag och Saga vaknade. Var helt borta och fattade ingenting, men jag minns att jag skulle pussa honom hejdå eftersom jag fick för mig i huvudet att det var morgon och att han var påväg till jobbet. Han bara tittade fundersamt på mig.

Haft en konstig känsla i kroppen efter att jag vaknade. Halsen börjar värka och det liksom bränns sådär obehagligt när man berör huden som det kan göra när man börjar få feber. Det skulle inte förvåna mig om jag blir sjuk nu när jag är så peppad på att komma igång. Tiden får avgöra ...

Likes

Comments

KÄNSLOR OCH SÅNT

Jag tänker tillbaka på hur mitt liv såg ut för några år sedan. Vilken förändring det blivit. Inte bara för att jag är mamma nu, men också för att jag kan se saker ur ett helt annat perspektiv. Mognare.

Den största förebilden min dotter har är jag och hennes pappa och vi är väl överens om att det är viktigt att man älskar sig själv. Att hon ska veta att hon är bra för den hon är. Det är väl de flesta föräldrars uppgift. Det är också viktigt att veta att känslor inte är farliga. Man får vara ledsen. Man får vara arg. Man får vara glad. Man får vara osäker. Hela livet kommer bestå av en massa olika känslor, olika beslut och olika misstag. Kan man älska sig själv så kan man även förlåta. Både andra och sig själv. Men de man inte vill ha omkring sig behöver man inte ha.

Jag har varit så rädd för känslor att jag i vissa perioder inte vågat vara glad. För tänk om det plötsligt händer något som gör så ont. Att leva i nuet fanns liksom inte förut. Detta gick så långt att det inte var några konstigheter att le på automatik trots att man gick med en inre stress och ångest. Jag önskar att jag hade känt som jag känner idag för några år tillbaka. Ser man tillbaka så höll jag mig till de vänner som inte alltid behandlade en väl, för det spelade ändå ingen roll med känslan jag hade inombords.

Idag har jag jättefina vänner. Och idag kan jag äntligen andas och slippa känns ångest när man inte vill eller orkar ses. Man får liksom vara den man är och det är något jag inte känt på evigheter innan.

Jag är inte rädd för känslor längre. För det går alltid över. Jag kommer vara med om fler jobbiga händelser men jag är äntligen inte rädd längre. Så många år jag slösat bort innan. Men det följer alltid med något bra och det är att jag vet vem jag är idag.

Likes

Comments

VARDAG

Haft en bra onsdag. Fick sällskap av Jenny och hennes dotter i morse. Frukosthängde. Tog promenad. Lunchhängde. Skönt att umgås och bara få vara.

Vet inte alls var mina krafter tagit vägen. Fått sova relativt bra men är så-otroligt-trött ändå. Det blir en helt annan grej när Mikael jobbar och man är själv med Saga om dagarna. Det är faktiskt inte "så bara" och jag har lärt mig hur viktigt det är att lyssna på sin egen kropp och vad man orkar. Måste ändå ge mig själv en klapp på axeln som varit rökfri i tio dagar nu och det har fungerat bra. Förstår inte hur jag kunde börja med det igen efter förlossningen. Så onödigt.

Likes

Comments

VARDAG

Vaknade upp imorse av något avlägset ljud. Kände inte riktigt igen det. Ringde telefonen? Ljud från tv'n? Orkade inte riktigt spekulera. Ljudet blev tydligare och det var visst hans alarm som ringde. Somnade om och vaknade upp två timmar senare och klockan visade 08.11. Sängen var tom bredvid mig. Nu är det vardag igen, hann jag tänka. Gick in till Sagas rum och hon sov fortfarande.

Den bästa starten på dagen är att gå ut på balkongen och andas in morgonen. Solen gömde sig lite lätt bland tunna moln och dimman låg över åkern på andra sidan vägen. Alldeles fuktigt i luften. Måste ha regnat inatt. Staden hade vaknat till liv, till skillnad från igår när det var söndag morgon. Det kunde man se med alla korsande bilar nedanför. Vissa som ser stressade ut, andra trötta. Några med barn i baksätet som blickar ut över gatorna. Vissa hinner man dela ögonkontakt med som man snabbt glömmer bort tills man mött nya perspektiv.

Hela dagen har varit lugn. Att ha en dag då man bara är hemma är så skönt ibland. Ostabilt väder. Men det är ju bra, då har man något att skylla på när man inte orkar gå ut.

Likes

Comments

VARDAG

Hur börjar man?
Att blogga är något jag saknat och inte gjort på flera år, men känner att det är dags igen. Livet har liksom fått en helt ny mening. På vägen hit har jag fått en hel del käftsmällar, som de flesta, av livet. Förlorat vänner, funnit nya, varit vilsen, trott att jag varit med om allt, och sånt där som egentligen inte är så konstigt i unga år.
Men idag, jag har blivit mamma. Jag har blivit mamma. För tre år sedan trodde jag att detta skulle ligga längre fram i tiden. Jag skulle ut och se världen först, flytta in i ett hus med massa hundar, veta vad jag vill jobba med och lilla landet lagom-tänk som man "måste" innan man skaffar barn. Men när jag såg de två strecken på gravtestet förra sommaren, som fortfarande ligger som ett minne långt inne i badrumsskåpet, var det så självklart ändå. Det är just detta som är livet.

Hon blev precis sex månader gammal. Lilla Saga. Min bästa vän. Vi offrade vårt sovrum och gjorde ett barnrum av det istället, och flyttade ut sängen till vardagsrummet. Ombonat och mysigt. Sambon har precis haft fyra veckors semester och vi har haft den perfekta semestern tillsammans. Under graviditeten har vi funnit fina vänner som inte bor så långt ifrån oss, ett annat par som också fick barn precis två månader efter oss. Så skönt att få ventilera sig ibland med några som vi alla klickar så bra ihop med och har jävligt roligt med. Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi grillat ihop, skrattat sent in på nätterna och tagit tag i tröttheten tillsammans.
Imorgon börjar han jobba igen, min älskade Mikael som snart hängt ihop med mig i fem år. Vardagen kommer rulla på som vanligt och min mammaledighet fortsätter.

För att sammanfatta det första inlägget bra så lägger jag in lite bilder:


Gravid

Nyfödd 3/2 2017

1 månad

Mina hjärtan

Kompismys!

Mer kompismys!

Hur vårt sovrum blev barnrum

Min och sambons hund, Buster

Saga idag och mina föräldrars hund

Puss!

Likes

Comments