Header

VARDAG

Helt plötsligt blev det söndag och idag blir det inte mycket gjort. Idag är det en såndär titta-på-serier-och-äta-en-massa-dag. Men vi tog en promenad och röjt upp lite hemma. Så nu får man bara vila. Det känns inte mer än rätt med tanke på vad som väntas till nästa vecka:

På onsdag blir den fullspäckad dag med att vi åker och tar en lunch med Sagas farfar, handla, städa, tvätta, baka och listan kan göras längre. Mickes födelsedag är på torsdag, middag med familj både fredag och lördag och på söndagen kommer mer släkt och vänner. Det blir kul att få träffa alla och jag har längtat hela månaden på denna kommande vecka!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

SAGA

Ikväll fick vi besök av Sagas mormor och hon kom med massa fint till Saga. Nu är hon redo för den kommande vintern när garderoben fyllts på! ❄

Likes

Comments

VARDAG

Vi börjar närma oss mitten på veckan och det känns som att jag hunnit med mer än vanligt den sista tiden. Tiden går fort men samtidigt inte, en ganska skum känsla men jag vet att det känns bra. Att fokusera mer på det positiva ger en också möjlighet att se klarhet på vissa grejer och situationer. Jag orkar inte lägga energi på att fundera hur vissa människor har så lätt att ignorera en och behandlar en som att man vore ett spöke så fort man går emot jante och säger vad man känner. Det är sådant som också får en att förstå vad man betyder för andra och det säger mer om dom än en själv. Jag kan inte göra mer än att skratta.

I helgen tänkte jag, Micke och Saga åka iväg en sväng och bara ha en dag för oss själva. Äta god mat och bara umgås. Sånt behövs också ibland. Har haft planer på att dra ihop ett gäng och bowla eller gå på bio. Har pratat med några om det så det blir förhoppningsvis längre fram men kanske inte till helgen.

Men först, family time.

Likes

Comments

VARDAG

Äntligen har vädret varit på min sida denna lördag så jag och Saga passade på att möta upp Jennifer på stan för en fika. På vägen hem hämtade Micke upp oss och vi tog en spontanresa till byn för att hälsa på mina föräldrar. Igår mötte vi upp Léah och hennes dotter och vi spenderade timmar i höstsolen och pratade om allt i livet, precis som den gamla goda tiden. Nu har jag äntligen någon som bor fem minuter ifrån mig som älskar att ta spontana kvällspromenader lika mycket som jag.

Såhär har dagarna sett ut för mig den senaste tiden och jag klagar inte, vardagen har sina rutiner med Saga och den där skräcken som andra försökt skrämma upp mig med, att man inte hinner leva, är bara bullshit. Det blir vad man gör det till.

Om det är fint väder imorgon ska vi ut och fotografera några höstbilder på Saga.

Likes

Comments

VARDAG

Citatet på denna rubrik stämmer in så väl i mitt liv just nu. Att få kontakt med en gammal vän igen är det största som hänt mig de senaste dagarna. När man inte pratat med varandra på över ett år och efter bara första samtalet är det som att ingenting har hänt, då kanske det är menat att det skulle bli såhär. Det känns bra. Äntligen känns det som att jag är helare än någonsin och äntligen kan jag skratta lika mycket med någon som jag inte gjort på länge.

Idag gick jag och sambon ut på en promenad med Saga och Buster. Det har varit en såndär lugn och skön dag precis som det ska vara på söndagar. Saga gör sådana stora framsteg just nu, hon har börjat säga mamma mer tydligt nu och det värmer så mycket i hjärtat. Allt ålande börjar blir mer krypande också. Om några veckor kanske det är full rulle här hemma!  På tisdag blir hon åtta månader.

Nu har Saga somnat och jag ska lägga mig i soffan och bara vara.

Likes

Comments

VARDAG

Vilka pissdagar jag haft. Humörsvängningar från helvetet och har i princip gråtit hela lördagen. Blivit så otroligt känslig den senaste tiden. Jag läste om den där mamman som förlorade sin 1,5 åriga dotter för ett par år sedan. Hon satte en popcornkärna i halsen och kvävdes. Mitt mammahjärta brast och jag grät helt ärligt hela den dagen. Otroligt fin mamma är hon och fantastiskt söta söner.

Vissa dagar klarar jag inte av att läsa eller se vissa saker. Det sätter sig för djupt. Såhär känslig har jag aldrig varit förut.

Men igår, dagen kunde inte börja bättre. Jag vaknade av ljud från Sagas rum som låg och lekte nyvaken i sin säng. Klockan var strax efter 08.30 och vi båda fick en bra start på veckan med sovmorgon och det är som att vi båda blivit friska samtidigt. Full med energi har jag haft både igår och idag med en härlig känsla i bröstkorgen. Pepp pepp. Efter en vecka då vi vi bara varit sjuka och hållit oss inne har det varit skönt att bara kommit ut och storhandlat med sambon och vi åt middag ute medan Saga fått farmormys. Får hoppas att denna vecka fortsätter åt rätt håll. Ewelyn är tillbaka!

Likes

Comments

KÄNSLOR OCH SÅNT

Det kommer dagar jag tänker på dig. Det kommer nätter jag drömmer att allting är sådär som det var. Förr. Hur jag får den där varma kramen av dig och hur vi lyfter våra händer mot himlen, skrattar och skriker att 'fuck livet, vi har ju ändå varandra.

Ibland kan jag sakna dig så förbannad mycket att det får mitt hjärta att värka och pulsen slår fortare. Andningen fastnar liksom i bröstet. Ibland kan jag sakna dig på det positiva sättet som får mig att le och faktiskt skratta till lite när jag tänker på alla galenskaper vi gjort tillsammans. Det är så mycket minnen. Det kan hända att jag är med om något roligt och funderar på hur ditt härliga skratt hade låtit om vi fortfarande var vänner.

Ibland undrar jag hur du har det. Ibland undrar jag om vi kunnat förhindrat det innan du förvandlades från bästa vän till främling. Ibland undrar jag hur du hade sett mig som mamma och vilka råd jag fått. Ibland tänker jag på hur det hade varit om jag gav dig en andra chans. Det brukar man ju ge människor. Till en viss gräns.

Jag önskar så himla mycket Ibland, att du hade ringt mig och berättat hur du verkligen mådde innan du svek mig också.

Någonstans har min besvikelse ändrats från hat till saknad. Saknad av dom där minnena. Jag är faktiskt någonstans glad att vi en gång i tiden träffats och fick så många roliga år tillsammans. Jag har aldrig haft så roligt som jag haft med dig. Jag har aldrig känt mig så bekväm som med dig. Aldrig skrattat som jag gjort med dig och aldrig gråtit som jag gjort med dig.

Jag räknar månader på hur länge sen det var du plingade på min dörr för allra sista gången  
och jag valde att inte öppna. Sista blicken jag fick av dig genom nyckelhålet och hur jag strax efter hör hur porten till trapphuset öppnas och stängs igen. Det är ett tag sedan nu. Och det var där det tog slut. Jag tror du kände det också.

Trots allt, så hoppas jag från mitt hjärta att du har det bra.

Jag saknar dig.

Likes

Comments

VARDAG

... Och där blev jag också förkyld. Jag hakade på strax efter Saga och det är först nu hon börjat blivit piggare. Micke har klarat sig helt men valt att tagit en pappavecka och det är jag så tacksam för.

Klickade hem lite fint till Saga nu ikväll för att fylla på höstgarderoben. Det finns inte så mycket annat att göra, så vi passade även på att kika på nätet efter dekorplast till kökets luckor, bänkar, kaklet samt handtag till luckorna. Ska bli skönt att "snabbrenovera" och förnya lite grann. Vår lägenhet är fin men är det något jag hatar så är det kökets tråkiga kakel och färg på luckorna. Kan låta fånigt men mår inte alls bra av det. Och köket är en plats där man spenderar mycket tid.

På bänkarna blir det ljust diskret marmormönster, ljusgråa träfärgade luckor med matt nickel till handtag, eller något åt det hållet, och kaklet har vi inte bestämt än men det lutar åt en varmare vit färg. Ljust och fräscht. Jag kommer säkert hinna ångra mig och ha beslutsångest ...

Nu ska jag försöka ta mig ut på en liten sväng med hunden.

Likes

Comments

VARDAG

Denna helg började inte på bästa sätt. Natten till lördagen blev det få timmars sömn då Saga fick feber och hosta. Förkylning på gång, hennes riktiga förkylning. Ändå är jag tacksam över att det blev precis nu till helgen när Micke är ledig så vi kan avlasta varandra.

Det var bara att avboka alla planer för denna helg men det gör absolut ingenting. Får hoppas att denna natt blir lite bättre. Har bäddat ner Saga bredvid mig i sängen nu och Micke får ta soffan. Känns bättre att hon får sova nära, istället för i sitt rum, när febern spökar. Älskade barn.

Denna vecka har annars varit lugn. Det händer inte så mycket i föräldrarledigheten när man har en liten som tar nästan all ens tid under dagarna. Man hittar sina egna rutiner. Men jag älskar det, vill vara med henne helahela tiden och jag börjar redan nu fundera på hur det kommer kännas när hon börjar på förskola. Har ändå hunnit träffat kompisar, tränat och bara fått vara jag också.

Likes

Comments