Vet inte om detta är något normalt. Något alla kommer känna och ska känna när de flyttar hemifrån, skaffar sig ett eget liv och nya sysslor. Är det kanske detta vänner och familj hoppas på och vill att man ska känna, nu är hon vuxen. För i så fall har jag inte riktigt uppfattat vad ordet vuxen betyder. Betyder vuxen att man ska klara sig själv? Inga fler samtal från farmor då man får berätta om allt bra och dåligt från veckan. När man sätter på ett leende trots att det exploderar inuti en, kallas det att bli vuxen? Att låtsas som om allt är bra framför andra för du är inte deras bekymmer längre? För nu är det faktist du själv som ska ta hand om disken, maten, tvätten, inkomsten och din hälsa för du har blivit vuxen så när de frågar om hur det går ska du säga att det går bra, att du mår bra, för det du går igenom och känner är det som kallas att bli vuxen så det är inget du ska gnälla om för alla går igenom det.

Detta var i alla fall det jag trodde det betydde att bli vuxen. När jag pratade med mina klasskompisar berättar de bara om hur mycket de tränar, hur mycket de festar, hur lite tid de spenderar på att plugga och ändå når toppbetyg. Är det så att de är så lyckade som de låter och jag så misslyckad som jag känner mig. Eller är det så att de kämpar precis lika mycket som mig, har lika stökigt hemma som mig, äter lite för mycket godis som mig, men har lärt sig vad ordet vuxen betyder och döljer därför sanningen bakom sig? När jag försöker vara lika tappra som dem, måste jag gömma mina känslor. Försöker känna så lite som möjligt. Jag gick upp klockan 5 i lördags, tog en springtur i en timme, åt och duschade och satte mig sedan och pluggade mellan 7-9 och idag när jag skrev tentan kändes det otroligt bra! Undra om jag får ett A eller ett A++?

Jag vill inte känna så. Inte låtsas vara någon jag inte är, inte vara känslokall. Jag vill känna och uttrycka mig. Jag vill kunna berätta för min familj att jag haft en pissdag, inte fattat något föreläsaren sa och att min pasta smakade lika äcklig som den såg ut. Jag vill kunna prata med mina vänner och höra att de känt precis som jag men att vi tillsammans kan göra något åt det. För för mig betyder det att bli vuxen att visa känslor och vara bekväm med den man är.Likes

Comments