Igår va det 4:e juli,som är minst sagt en stor dag här i USA. Jag har sagt det förut och jag sägerdet igen, amerikanare älskar en anledning till att fira.

Jag spenderade gårdagentillsammans med min kompis Johanna och hennes pojkvän som är här på besök frånTyskland. Vi åkte till Redwood City som hade en parad och lite olika marknadermed konst, kläder, pyssel och massa annat.

Vi åt lunch på en mexikanskrestaurang som hade jätte god mat och eftermiddagen spenderade vi i ett shoppingcenter.När kvällen började närma sig åkte vi förbi en mataffär för att köpa litegrejer för en picknick, vi köpte sushi, frukt och lite godsaker och sedan bardet av mot Redwood City's hamn där det skulle spelas live-musik och smällasfyrverkerier.

Vi mötte upp två andravänner vid hamnen och tillsammans hade vi en picknick och väntade in fyrverkeriernasom skulle starta runt 9-tiden på kvällen. Det va en jätte trevlig kväll medmassa skratt och god mat, definitivt ett lyckat 4th of july firande! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så vad har hänt demsenaste månaderna sedan jag sist skrev ett ordentligt inlägg?

I april va jag tvungenatt fatta ett beslut om att förlänga mitt år eller inte. Ett beslut som jag va100 procent inte redo att ta. I april månad hade jag befunnit mig i Kalifornieni åtta månader. Om jag förlängde mitt år med 6 månader innebar det att jag hade10 månader kvar innan jag skulle åka hem, 10 månader kändes som en väldigt långtid i april. Men om jag inte förlängde mitt år innebar det att jag hade fyramånader kvar, fyra månader kändes som en väldigt kort tid i april, skulle jagverkligen vara redo att åka hem om fyra månader?

Debatten om attförlänga eller inte cirkulerade i huvudet under hela april månad och det kändessom det svåraste beslutet jag skulle ta under hela mitt au pair år. Eftermycket fram och tillbaka bestämde jag mig till slut för att inte förlänga, detkändes rätt att åka hem i september när mitt au pair år och resemånad skullevara över.

Det första som händerefter att jag berättat för mina värdföräldrar att jag inte vill förlänga ärånger. Jag ångrar mig direkt och känner mig jätte dum och hur kunde jag fattaett sådant beslut? Jag är inte alls redo för att åka hem. Men då va det redan försent,mina v-föräldrar börjar leta ny au pair redan dagen därpå. Usch, jobbigastekänslan jag känt under hela mitt år. Dem letar ny au pair, som ska ta hand om mina värdbarn, mina tre busfrön som jag tagithand om under snart ett år. Trodde aldrig att det skulle kännas på det visetnär ens värdfamilj börjar leta ny au pair. Men samtidigt måste jag komma ihågatt jag tog över efter au pairen som va innan mig och hon tog över efter aupairen som va innan henne, det är våra värdbarn och det enda jag kan göra nu äratt hjälpa mina v-föräldrar så gott det går med att välja en bra ny au pair.

Jag va självklart medpå ett hörn av sökandet efter en ny au pair. Jag skypade endast med två, men hadekontakt med fem över mejl. Måste erkänna att det kändes lite bättre efter att jagskypat med au pairerna och fått lov att uttrycka min åsikt om dem till minav-föräldrar. Det kändes som att jag va lite hjälpsam i alla fall och det kändesbra att ha pratat med tjejerna som potentiellt skulle komma och ta hand omv-barnen.  

Efter bara två och enhalv vecka efter att jag sagt att jag inte ville förlänga matchade minvärdfamilj med en ny au pair. En tjej från Polen som redan är au pair påöstkusten men som vill förlänga sitt år med en ny familj, hon verkar väldigtsnäll och ordentligt så förhoppningsvis blir det bra.

Nu har jag vant mig vidtanken att det ska komma en ny tjej hit som ska ta över och att jag snart ärklar med mitt au pair år. Idag har jag exakt sju veckor kvar tills att minresemånad börjar. Kan inte förstå att tiden rusat iväg som den gjort, det kännssom att jag precis kom hit och inte visste någonting om att vara au pair ochallt va så nytt och spännande... och nu är det snart över.

Har fortfarande en delgrejer som jag vill se och göra här i San Francisco, så nu är det bara till attplanera och försöka få gjort allt... ha, vi får väl se hur det går! 

Likes

Comments

Men alltså Hujedamig vad tiden har flugit iväg dem senaste månaderna. Så vad har jag haft för mig?

I början av april åkte jag på en långhelgs utflykt till Los Angeles med min kära vän Karina. Jag hade. En hel vecka ledigt då min värdmamma tog med sig alla tre barnen till Disneyland tillsammans med morföräldrarna. 

Vi hyrde en bil och körde på onsdag eftermiddag ner till LA. Vi bodde centralt så det va nära till allt vi ville göra. Va i LA förra året med några tyskar och då använde vi oss inte av bilen lika mycket som jag Och Karina gjorde under den här resan, och måste säga att det va så mycket smidigare att ta sig runt i LA med bil än med bussar.

Under våran första dag i LA hikade vi upp till Hollywoodskylten, besökte shoppingområdet The Grove, köpte godis från den svenska godisaffären Sockerbit, gick på walk of fame, besökte Beverly hills och Rodeo drive och avslutade dagen med middag på Hard Rock caffe. En väldigt händelse rik och rolig dag!

Andra dagen, på fredagen, åkte vi till Universal studio. Vi va där från att dem öppnade till att dem stängde på kvällen. Hade inte några förväntningar på universal studios och visste inte riktigt vad de hade att erbjuda men jag måste säga att jag blev glatt överraskad. Dem hade några 4-D (om det nu är så det kallas?) åkturer som va väldigt roliga, man blev lätt lite yr dock om man är känslig. Dem hade även lite olika typer av föreställningar, restauranger med teman från filmer/tv-serier, butiker och självklart va det massa olika karaktärer som gick runt på nöjesfältet som man kunde ta kort med. I det stora hela hade vi en kanon dag!

Den tredje dagen i LA spenderade vi med att åka till Venice beach och Santa Monica beach. Jag är inget jätte stort fan av Venice beach, men det är en kul strand att besöka. Jag tycker däremot jätte mycket om Santa Monica, så fint! Efter att spenderat hela dagen på stranden avslutade vi kvällen med att åka upp till Griffith Observatory för att få en fin utsikt över LA.

På söndagen va det dags att bege sig hem igen, vi klev upp tidigt på morgonen och gjorde oss i ordning för dagens äventyr. Vi hade bestämt oss för att vi skulle ta Highway 1 på vägen hem. Highway 1 är en jätte fin väg som går längs kusten hela vägen genom Kalifornien. Det tar dock ungefär 11-13 timmar att åka från LA till San Francisco på highway 1, därför började vi köra redan kl 6 på morgonen. Jag kan säga att det va så värt det! Sjukt fin väg och kändes som en äkta Kalifornien-roadtrip. Vi va hemma runt 21 tiden på kvällen och då va vi lagom trötta kan jag säga, det vann rolig men utmattande helg!

Biltur ner till LA

Första dagen i LA, hike upp till hollywood skylten, The Grove, Sockerbit, Walk of fame, Beverly Hills, Rodeo Drive

Universal Studios

Venice beach, Santa Monica beach & Griffith Observatory

Highway 1

Likes

Comments

Gårdagen spenderades på San Francisco zoo med båda pojkarna, vilket va super kul. Vi gick runt och kollade på alla djur, åt hamburgare & hotdogs och lekte i lekparken som dem har där.

San Francisco zoo hade definitivt mycket fler djur än vad jag trodde att dem skulle ha, dem hade allt från grodor till tigrar. När jag tänker på zoo tänker jag automatiskt på Skansen i Stockholm som endast har nordiska djur, vilket kanske inte är sådär kanon kul. Men jag va glatt överraskad av San Francisco zoo. Dem hade så pass mycket djur och grejer att göra att vi inte hann se allt eller göra allt.

Efter 3,5 timmar på zoo't va det dags att åka hem igen, båda pojkarna sa att dem skulle hålla sig vakna under hela vägen hem för dem ville absolut inte ha en tupplur... Men efter 5min i bilen hade dem båda slocknat och sov enda tills vi kom fram till huset..!

Idag ska jag och min värdfamilj åka och äta frukost på Stacks och sedan ikväll ska C (mitt mellersta värdbarn) ha sitt födelsedagskalas, mycket kul! Så nu ska jag gå och göra mig iordning för att åka iväg. Ska lägga upp bilderna från roadtripen när jag kommer tillbaka från frukosten.

Likes

Comments