För att droger är förrädiska och jag faller som ett enkelt offer. Det är lustigt att jag aldrig sett alkohol som en drog. Jag började trots allt dricka vid 12 års ålder och alla debuter har skett med alkohol i blodet. Mina föräldrar fick sätta lås på spritförrådet och jag tog varje tillfälle i akt för att kunna dricka. Jag tyckte att jag blev en roligare och mer intressant person.

​​​Till en början var det något spännande och givetvis förbjudet. För några veckor sen ett måste till sociala sammanhang. Jag är inte osocial, tvärtom, men det fyllde något slags tomrum. Gjorde en fejkad fasad av att oh så intressant jag är. Jag är så arg på mig själv, så mycket tid jag har slösat och så mycket det ändå skadat mig. Jag har bara varit destruktiv istället för att utvecklas. Gah. 

​​Det är inte som med rökat - det som har gett direkta konsekvenser i form av avbruten anställning och att jag nästan förlorade min sambo - nej, det har bara gått ut över mig själv. Det var rutin att ställa en hink vid mig när jag skulle däcka, för att spydde det gjorde jag nästan varje gång. Det är sorgligt att alkoholnormen är så stark. Så många som gömmer sig bakom alkoholen. Nåväl, jag är glad att jag är här idag. Lite klokare, lite bättre version av mig själv och jag ser fram emot framtiden. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag kom min insändare med i lokaltidningen. Blev väldigt glad. Senare ska jag på AA-möte. Igår streamade jag 3 h så jag hade inget direkt att blogga om. Det var en seg söndag. Har inte mkt att skriva om nu heller. Mår rätt bra.

Likes

Comments

Någon gång måste man nog lära sig att lyckan den är bara mitt ansvar och det går inte att ersätta med någon drog. Någon gång måste man inse att ens liv inte är hållbart och kvar finns bara ett tomrum. Det är helg och vanligtvis brukar det innebära minst 1 dags festande, helst 2. Nu har de som jag brukat umgås med vänt ryggen till och egentligen är det rätt tacksamt då jag inte vill festa bort helgerna mer. Problemet blir att kvar blir en massa tid som jag inte vet hur jag vill spendera. Spela känns inte roligt längre. Det enda roliga som jag tycker om är att sminka mig men det kan jag inte göra timtals.

​​Träning satsar jag på 3 ggr i veckan till att börja med men kommer öka det successivt så jag kommer upp till 4-5 ggr /veckan. Igår körde jag ben så kan knappt gå idag, haha. Har gjort en träningsplaylist jag tänkte dela med mig av: https://open.spotify.com/user/j-lillian/playlist/0QG2wZqnuo3cWLPepy2G08

Likes

Comments

Hej!
Idag fick vi vårt internet av Telia och jag är överlycklig. Ska bli så kul att kunna spela igen. Ska spela en hel del LoL idag och ev. lite cs. Tror jag ska streama lite om jag orkar, får se. Det känns verkligen som en ny värld har öppnat sig haha. Helgen är räddad!

Likes

Comments

Likes

Comments

Var på mitt första NA-möte igår. Kände mig väldigt välkomnad. Det största bekymret för mig just nu är inte att hålla mig från att röka på utan att inte dricka alkohol. Har planerat att fira Halloween men det kommer ske nyktert då NA innebär att vara avhållsam från alla droger. Jag har inga problem med att vara social nykter men det tar ändå emot då jag är van vid att festa onykter. Har ändå varit nykter i 2 veckor och planerar att vara det I minst ett år framöver. Det kommer ju dessutom vara ett stort plus för min hälsa och kommande viktnedgång. Jag tycker det är tufft att välja nykterhet. För mig visar det stor styrka I ett alkoholnormativt samhälle.

Idag ska jag ev. träffa en kompis som jag träffade när vi låg inne på psyket och som varit ett stort stöd i nykterheten. Sen ska jag iväg och gymma. Satsar på 3 ggr i veckan. Nu ska jag göra iordning mig för dagen.

Likes

Comments

Hej. Idag har jag fixat och donat I lägenheten. Sen har jag även testat en Halloweensminkning och vanlig sminkning. Fick hem en ny contourpalett. Sjukt bra för det ynka priset 59:- på cocopanda. Ska iväg på mitt första NA-möte sen. Är kanske aningen översminkad 😂

Likes

Comments

​Hej. 
Idag har jag och Erik varit på katthemmet här i Töreboda och kollat på katter eftersom vi är sugna på att skaffa en i framtiden. De var rätt skygga men väldigt söta. I övrigt så har dagen varit ganska seg. Har ingen motivation till att göra något vettigt alls. Är rätt deppig. Önskar att man hade någon i närheten att umgås med när det är såhär trist. Ska sätta mig och spela lite Skyrim tänkte jag eller underhålla mig med min ritplatta som varit en dammsamlare alltför länge nu. 

Likes

Comments

​Manbehöver vara frisk för att vara sjuk brukar man påstå. Inompsykiatrin ska man helst ha en detaljerad suicidplan för att fåhjälp. Folk prioriteras bort. Den enas elände jämförs paralleltmed den andres. Jag har varit inlagd på den psykiatriskaakutvårdsavdelningen – PAVA – I falköping under sammanlagt 8dagars tid. En avdelning med superb och tvärprofessionell personal.Eftersom det är en akutvårdsavdelning så måste de ha platserutifall det kommer in någon akut. Då det inte finns någonberoende-avdelning så är tanken att det ska vara 50/50 missbruksoch psykisk ohälsa bland patienterna. Så ser verkligheten inte ut.Missbrukspatienterna, där jag även tillhörde, varöverrepressenterade. När alla platser var fulla på helgen gjordeläkarna allt för att kunna skriva ut patienter, även mig. Dettaleder till en oerhörd stress eftersom de allra flesta är där avegen fri vilja och vill ha trygghet tills de har stabiliserats. Detger en enorm otrygghet i behandlingen då vi var på helspänn medrädsla och ångest för att få åka hem. Detta resulterade till attjag fick en så stor ångest att jag självskadade mig av desperationefter hjälp då jag inte kände mig varken förstådd, sedd ellertagen på allvar av läkarna. Jag fick vara kvar ett par dagar tillmen det är inte rätt väg för att få hjälp. Något har gåttsnett í systemet. Det är inte okej att det ska behöva gå sålångt att man behöver “bevisa” sin psykiska ohälsa. Detta ärinte ett patíentsäkert arbetssätt då vår integritet och autonomiinte tas i beaktande.

 

Likes

Comments