Jag är som en ros. Vacker och ståtlig.

Men andra sliter sönder blad efter blad

Tillslut står jag där blottad och trasig


Jag är som regn. Ren och uppfriskande.

Men andra klagar på att jag är dåligt väder och önskar hellre något annat.

Tillslut känner jag att det vore bättre att försvinna för vissa uppfattar mig ändå som ett oväder.


Men jag håller gnistan vid liv

En ros utan blad är lika fin

Och utan regn blir det inget solsken

Kommer ta mig upp starkare än någonsin och det ska jag bevisa mig själv och ingen annan

Att resa sig efter varje fall

Att klara av att kämpa sig upp för att stå

Det är true strength

För det ändå min egen kraft som håller gnistan vid liv


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

It's okey to fall dear, but never quit. All the winners was once a beginner and they fought themselves to the top so never ever give up. 


Don't be so hard on yourself. The only time you should look down is when you help someone up. And it's easier to reach a hand out to others then see how good you really are. 


It's great to have goals and ambitions for the future, but don't forget what you have to be greatfull for today. Because in our fight we can look so hard at our goals that we forget the things around and that it maybe will become what we once had. 

Likes

Comments

Mitt första inlägg om psykisk ohälsa. Är en väldigt öppen person av mig så har inga problem med att prata om mina diagnoser och det mesta när det gäller annat. Gjorde en stor utredning förra våren med flera långa plågsamma möten och mamma var med och berättade om hur jag va som barn och vuxen när det gäller ADHD. Både vad gällande barndomen och som vuxen uppfylldes alla 9 kriterier för uppmärksamhetsstörning och gällande hyperaktivitet och impulsivitet 5 av 9, vilket blir ADHD kombinerad form. Uppfyllde 6 kriterier för Borderline Personlighetsstörning. Bägge delar har misstänkts sedan innan och jag har hela tiden vetat om det. Har även besvär med depressioner, dålig självkänsla, haft problem med blandmissbruk (alkohol och droger), sexmissbruk, tvångstankar med mera. Har gjort stora framsteg vad gäller allt. Bättrat kosten, kämpar med att få ordning på rutiner och struktur, hantera stress bättre, jobba på självkänslan och så vidare. Tycker man ska va öppen med sånt här. Vissa förstår inte, en del har fördomar och tror dom kan mer om ens diagnoser än en själv, det finns dom som tänker "alla har väl numera någon bokstavskombination, att "det är populärt, alltså inne", att diagnoser bara är trams typ. Folk får väl tycka som dom vill. Man ska kunna prata om psykisk ohälsa och kunna stötta varandra och inte behöva oroa sig över vad andra tänker om en. Man är ju inte onormal för att man har en diagnos eller flera och man är inte sina diagnoser. Ta hand om er alla! Kommer fler inlägg om mitt mående, forskningar, olika tips från mig själv och andra, artiklar och så vidare om ämnet

Likes

Comments

1. Nämn tre bra grejer du gjort för andra idag. - Gjort Nemo glad genom att gå i skogen och vid stranden. Gett pappa komplimanger för fint han har gjort det här hemma. Gjort mamma glad genom att göra henne sällskap på kvällspromenad. 

2. Tre bra grejer du gjort för dig själv? - Satt upp mål för framtiden, tagit hand om mig själv (haft en "egodag") där jag pysslar om mig, och glatt mig åt alla framsteg jag gjort iår. 

3. Dina favoriter i sminkväskan? - Mascara, highlighters och ögonbrynspennor. 

4. Plagg du gillar, de du föredrar? - Jeans, slappekläder, svarta kläder och klänningar.

5. Bästa parfymen? - Viva la Juicy och en parfym som heter Calvin Klein.

6. Underkläder du föredrar? - Hipster och string.

7. Vilka var dina kändiscrush när du var liten? - Brian och Nick från Backstreet Boys, Paris Hilton, Susan ward och Sarah Buxton som var med i Sunset Beach, Tuva Novotny och Lina Pleijel som var med i Skilda Världar är dom jag kan komma på just nu haha...

8. Godaste bakelsen? - Marsipantårta, drömrulltårta (brun och smörkräm inuti) och biskvi är på topplistan. Fan vad jag blev sötsugen helt plötsligt. 

9. Vad får dig att bli mer harmonisk? - Hmm det som lugnar ner mig något och blir på bättre humör och dämpar rastlösheten är djur, hitta på något kul med familj och vänner, lyssna på musik, va ute i naturen, bada, träna, dansa, duscha och göra något kreativt. :) 

10. Samlar du på något? - Nä det gör jag faktiskt inte direkt. Förutom stenar. Ska börja samla på änglar och ljus. Funderar på att sälja en massa saker man samlat på sig. Vill inte ha fyllt med grejer från golv till tak. 

11. Vad är ditt turnummer? - 6 och 9. 

12. Har du tur i spel? - Nope, har typ aldrig haft det men vunnit en del på senaste tiden faktiskt. 

13. Föredrar du styrketräning eller kondition? - Mest styrka eller en blandning mellan bägge. 

14. Vilka länder har du besökt? - Nederländerna (Amsterdam), Italien (fyra gånger tror jag), Danmark, Tyskland, Frankrike, Polen och Norge. 

15. Vilka länder vill du resa till? - Åh shit det e en skitlång lista. Bland annat Afrika, Cypern, Australien,  USA och Indien bland annat. 

16. Har du flygit någon gång? - Aah till Frankrike och Nederländerna. Första gången fick jag panikattack och va tvungen att ta lugnande och andra gånger halsade jag sprit hahah. 

17. Vad har du för ögonfärg? - Himmelsblåa med vitt stänk i, brukar variera med det blå. Ibland blir dom typ gråa eller gröna nästan.

18. Hur många syskon har du? - Fem stucken. :) En lillebror, två storasystrar och två storebröder (den ena är i himlen). <3 

19. Har du körkort? - Jepp, haft i 7 år tror jag.

20. Klarade du det direkt? - På tredje försöket med både uppkörning och teorin.

21. Har du gjort något olagligt? - Host. Jo många gånger.

22. Blivit dömd för något utav dom? - Varje gång har jag kommit undan. Men annars för snatteri och försök till misshandel. 

23. Har du bra självkänsla? - Ibland är den skitbra, fast oftast dålig. Jobbar på det asmycket. 

24. Hav, sjö eller pool? - Älskar havet mest. Är som en fisk i vattnet. :D 

25. Bästa ställena att få avkoppling? - Skog, hav och kyrkan. Är dock jävligt sällan inne i kyrkan. 

Likes

Comments

Med dig hamnar jag i ett drömlikt euroforiskt tillstånd

Fötterna på jorden men känns som att jag svävar bland molnen

Kan inte få ur bilderna av hur jävla fin du är från mitt huvud

Glöden finns där men tiden för oss är fel

Hur har du kunnat etsa dig fast så hårt i mig?

Blivit störigt beroende

Får en kick av bara en lätt beröring

Blir nervös så fort jag ser dig

När jag talar blir det lätt fel, tänker liksom inte förrens efter

Nervig att du skulle ogilla vad du ser inuti, alla felen och bristerna

Så kämpar med att dölja dom under ytan fastän det krävs enorm energi av mig

Kan inte få ur bilderna av hur jävla fin du är från mitt huvud

Glöden finns där men tiden för oss är fel

Hur har du kunnat etsa dig fast så hårt i mig?

Kan omöjligt glömma bort dig


AV: Eva Carlberg

Likes

Comments

1. Fullständiga namn? - Eva Inga-Lill Kerstin Carlberg. Just old names but me likey :)

2. Hur gammal är du? - 26 men känner att jag stannade vid 18 typ haha. ;) Tiden flyger iväg.

3. Stjärntecken? - Född 12 februari och är en vattuman. Mycket jag har läst om stjärntecknet stämmer in på mig fast inte allt.

4. Vart är du född? - Bergsjön, Göteborg.

5. Uppväxt? - Mellbystrand, Laholm.

6. Vart vill du helst bo om du skulle få välja? - Himla svårt att välja för jag har lätt för att tröttna och ändra mig. Nått mellanting med stad o på landet. Om det är på en mindre ort ska det vara nära till en stad. Jag är lättstressad, ljudkänslig, får regelbundet migrän och så vidare så hade kanske inte passat perfekt mitt i centrum av en storstad, men ej heller långt ute i ingenstans för jag gillar när det händer grejer, olika events och nöjen. Naturen är viktig för mig och havet, samtidigt att det finns saker att hålla igång med.

7. Dina tre finaste egenskaper? - Jag är öppen för alla och inte dömande av mig, glädjs åt när det går bra för andra, är en optimist för det mesta, det jag är intresserad av går jag all in för, ser det vackra i det många kanske missar, nyfiken att lära mig nya saker. Svårt att välja ut bara tre, och då menar jag inte direkt att jag är felfri. Har la en hel del sämre egenskaper med. Som att jag har svårt för att lyssna på vad andra säger och oftast gör tvärtemot, otålig, kass organisationsförmåga, lättirriterad med mera. Sedan blir jag lätt enormt rastlös i både kropp och själv dagligen. Ibland kan det både va en enorm fördel men även jobbigt för mig.

8. Favoritfärg? - Blått, svart och lila.

10. Hur lång är du? - 164, 5 cm. Dendär halva centimetern är viktig för mig för då känner jag mig lite längre. :P

11. Har du några fobier? - Rädd för trånga utrymmen, att hamna under vattenyta och tappa luften, ogillar höga höjder (kan ändå klara alla karuseller som går högt och vattenbanor, men har svårt för att åka flygplan och va i höga byggnader), lider av dysmorfofobi (inbillad fulhet) och har OCD, tvångstankar, där jag har en hel del bacillskräck bland annat och kämpat i många år med att dämpa tvångstankarna som numera inte är av samma höga grad som för några år sedan.

12. Vad gör dig glad? - Åh finns så mycket!! Kramar, pussar, ja närhet helt enkelt! Och att umgås med min familj och vänner. Djur gör mig på glatt humör med, känner ofta att dom förstår mig mer än människor. Att njuta av naturen, röra på mig, se allt vackert omkring mig, höra bra musik. Hmm listan kan göras lång...

13. Nämn något som många kanske inte vet om dig. - Gick på karate från jag va 9 år till 15. Gick in i en djup depression så la då av med det så kom upp i brunt bälte. Funderar på att återuppta karaten igen inom snar framtid men har en del inbokat på hösten så får se om det blir iår. Ska börja på en grej som heter VÄXA i Laholm som kommer va några gånger i veckan och gått med i en gruppterapi som är inspirerad av DBT. Lärde mig att läsa av klockan när jag gick i 6an och fick gå på extramatte i skolan. Låg ungefär två matteböcker efter alla andra. Lärde mig inte höger och vänster förrän då heller. Har fortfarande svårt att läsa av klockor, allt som har med siffror och räkna.

14. Tänker du mest med hjärnan eller hjärtat? - Jag tänker knappt på vad jag säger eller gör, går efter hur jag känner och vad som faller mig in. Så svaret blir hjärtat. Borde tänka mig oftare för. Innan man gör något och inte efteråt.

15. Vilken årstid föredrar du? - Alla årstider är fina på sitt sätt. Min favorit är våren för då växer allt till liv i naturen, solen värmer gott och när vädret är strålande kan det rädda en dålig dag för mig, man ser mer människor i rörelse ute och dom verkar gladare och man vaknar av härligt fågelkvitter.

16. Godaste drycken? - En go kall öl, vatten, smoothie, kaffe, rom och cola, coca cola, mjölk och te.

17. Vad är du mest nöjd med på din kropp? - Försöker ta hand om kroppen och är inte alls utseendefixerad som jag va tidigare då jag bland annat hade stora problem med alla former av ätstörningar (har fortfarande besvär med det fast nu är jag väldigt nöjd med min kropp). Drabbades av anorexia redan när jag gick i mellanstadiet, sedan har jag haft väldiga besvär med bulimi, tröstätning och ortorexia nervosa. Tror jag har dessa "problem" för att jag vill ha kontroll (lugna mig själv", på grund av ångest och även min syn på mig själv och påverkan av ideal. Kommit fram till det efter reflektion av mina beteenden och psyket. Tog mig många år att förstå varför jag har hållit på/fortfarande gör så.


18. Vad fångar ditt intresse (attraktion) hos en partner? - Både vad det gäller män och kvinnor så är det en kombination av typ dragningskraft, alltså kemin jag känner. Utseendemässigt så blir det ögonen, munnen och rumpan. Leenden gillar jag och händer med.


19. Röker du? - Japp, too much. Borde minska ner på det eller sluta. Har en förmåga att överdriva allt jag gör. Gött att ha nått i handen och känns avkopplande på nått sätt när jag röker. Får ta tag i det när jag väl vill förändra den dåliga vanan, just nu fokuserar jag på andra grejer.


20. Snusar du? - Har gjort en del innan men inte längre. Har varit ovanligt för mig att köpa en snusdosa. En cigg ger mig mer tillfredsställelse genom att jag har den i handen.


21. Håller du koll på mode vad gäller kläder, smink och hår? - Nää har noll koll. Kan hända att jag ibland fått inspiration men kör mig egen stil.

22. Senaste lästa boken? - Ibland mår jag inte så bra, skriven av youtubern Therése Lindgrens

23. Vilket/vilka var dina favoritämnen i skolan? - När jag var liten gillade jag musiklektionerna och idrott mest. Såg även att jag hade antecknat i kompis att jag såg rasten som ett favoritämne med. 😂 Samhälle var skoj i högstadiet, bild och religion. De som verkligen inte är mina favoriter är matte, historia, NO med kemi, fysik och detdär (var duktig på sexualkunskapen dock haha) och geografi.


24. Vilka låtar spelar du flitigast just nu? - Something just like this - The Chainsmokers, Coldplay. Tuesday - Burak Yeter, Danelle Sandoval. You don't know me - Jax Jones, RAYE. Glorious - Andreas Johnson. Några få av dom jag spelar typ sönder. 😜 


25. Hårfärg? - Min naturliga är någon form av brunt med rött pigment. Färgade nyligen håret rött. 

Likes

Comments