Som tidigare skrivet så ville jag göra ett lite lättsamt inlägg för att uppmuntra (mig själv mest hehe) en vanlig veckokväll som idag. Det är snart jullov och det märks verkligen på orken. Känns som att jag inte orkar/vill någonting vilket är väldigt tråkigt. Tröttsamt att alltid vara trött.

Iallafall, även om det är ledighet och lyxiga saker som att kunna sova till efter 07.00(!!) på morgonen framför oss alla så tänkte jag lista 4 saker som får mig att klara de sista dagarna innan frihet.

- Det här inte mitt land / Thomas Stenström ft. Silvana Imam

Asså en sån sjuk låt. Älskar Silvana såklart men har liksom aldrig riktigt lyssnat på Thomas Stenström trots att många av mina vänner gillat honom länge. Denna låten fastnade jag direkt för dock, lyssnade en gång och sen 1000x till. Ett stort tips för oss pendlare som ständigt är i behov av nytt material till buss/spårvagn/tågresorna.

- Något nytt att bära under ledigheten som komma skall

Känner mig lite töntig men är helt seriös med tipset. Det ger absolut ingen långvarig glädje, vilket materiella saker aldrig gör eller kommer att göra, men allt känns spännande och kul för några minuter. Att tänka ut olika outfits kan ibland vara precis vad som krävs för att inte tänka på annat jobbigt som alltid tar mest plats i huvudet. Jag ska t.ex pallra mig till Gina Tricot imorgon och köpa tröjan här nedanför. Handlar inte så ofta från Gina men den här gången fanns det ju något riktigt najs!


- En bra, lättsam (!!!) serie

Att "belöna" sig med ett avsnitt av en riktigt bra/kul serie på morgonen vid frukost eller på kvällen för att varva ned är för mig viktigt. Viktigt och viktigt med tycker att det är mysigt och skönt att stänga av sin egen vardag i 45 min innan man återgår till det normala. Skälet till att jag poängterar lättsamt är för att just kunna varva ned. Såklart vill man även se en gripande, spännande, engagerande serie också, men för den tiden då man känner sig allmänt trött så rekommenderar jag något som är lätt att ta till sig. Om jag själv kollar på några av mina all-time-favoriter (SKAM, Skins, Breaking Bad, Tudors, osv osv osv) så går det verkligen inte att koncentrera mig på något annat och jag tänker bara på serien/dess karaktärer/deras liv under dagen. Serier som Gilmore Girls, New Girl, Modern Family m.m är superbra om man ska se något lättsmält. Just a little tip.

- När solen väl är framme, på med solglasögonen och UT

Detta lär nog vara det viktigaste av alla sakerna jag nämnt. Det är mörkt 75% av dagarna under vintermånaderna så just därför måste man ta chansen när den väl kommer. Klyschigt värre men så sant! Jag vet själv hur depp jag blir utav konstant mörker så bara en ynka stund tillsammans med dagsljuset gör skillnad. Det är lätt att sitta kvar framför Netflix eller instängd på ett gym, jag vet. Men allt det där du kan göra inomhus kommer att vara kvar när du kommer tillbaka, så ta på dig solglasögonen och gå ut en sväng. Gå i tystnad eller lyssna på en bok och bara andas lite. Det bästa tipset jag kan ge, lätt.


Det var allt för mig ikväll, ta hand om er.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Onsdag idag, igen. Vilken överraskning!

Egentligen har jag alltid älskat onsdagar, halvvägs genom veckan osv. Men under min gymnasietid har onsdagar blivit så himla kassa. Larmet ringer 06.20 och är hemma strax innan 17.00. Mörkt när man åker hemifrån, mörkt när man kommer hem. Men, när det just känns sådär kasst så måste man påminna sig om att världen inte kretsar kring en själv. Det är otroligt lätt att gå in i sina egna känslor och på så sätt glömma världen omkring sig. Såklart är även ens egna välmående väldigt viktigt, speciellt nu i vintertid när allt lätt kan kännas grått. Det jag menar är bara att man inte är världens metropol, glöm inte det.

Ett tips på en blogg som jag nästan alltid läser när man känner sig depp och tycker synd om sig själv är Lovisa Ström. Hon har arbetat som volontär i Burma med människor som blivit offer för trafficking. Hon skriver otroligt gripande historier som hon men även de som hon mött varit med om. Rekommenderar starkt att läsa den. http://nouw.com/luven

Lär lägga upp ett lite mer lättsamt inlägg senare med lite saker som kan muntra upp även oss bortskämda svenskar en onsdag som denna. Ta hand om er.

Likes

Comments

Hittade denna jacka på en pop up butik i helgen. Nelly.com har slagit upp en tillfällig affär på Magasinsgatan med massaaaaaa fina saker. Kom hem med denna + lite annat smått. Rekommenderar att kika in om man har tillfälle/tid. Något jag vägrar är att frysa i vinter och med denna slipper jag absolut det! Varm och snygg, jag är nykär.

Likes

Comments

Sushi (<33) utomhus. Kallt men mysigt

En eftermiddag i Bologna för några veckor sedan

Moules frites @PortSud. Älskarälskarälskar moules

En fantastisk cappuccino drucken i Venedig

Något mindre trevligt är alarmet som ringer 6.20 nästan varje skoldag. Dock så gör min nya, extremt mjuka morgonrock det hela till en bättre upplevelse

Till sist ett härligt försök till outfit bild men som slutade med ett fantastisk manspread istället

Likes

Comments

Tänkte göra en "atm" igen. Tycker att de är både kul att läsa på andras bloggar men även sköna att skriva själv för att ventilera lite om dagsläget. Denna gången blir det dock en lite mer utdragen variant än vad de brukar vara.

Känns som att mitt standardsvar på frågan "hur mår du?" alltid är "sådär". Men det beror väll på att det nästan alltid är just, sådär. Vissa dagar är humöret ständigt på topp och dagen verkar bara bli bättre medan andra dagar är konstant färglösa utan några sorts känslor förutom ensamhet. Idag var en sån där dag då jag pendlade lite smått mellan båda men mest åt det bättre hållet. Var ledig från skolan hela dagen så spenderade mestadels utav tiden ensam hemma, vilket för en gångs skull var skönt. Brukar hata att vara ensam under en längre tid och kan få lite panik av tanken på det, men idag var det bara skönt. Jag fick en del saker gjorda vilket alltid gör mig nöjd på något sätt, att man gjort något utav sin dag. Det negativa är väll att jag är en sån himla tänkare så det blir ofta att jag stirrar ut i intet och bara tänker, ofta på en hel del irrelevant skit egentligen. Det är just när man börjar grubbla såpass mycket som det kan komma jobbiga känslor, eller så är det för mig iallafall. Så det är väll det som kan bli lite knas då och då. Men en sammanfattning är väll att atm är jag okej, allt känns okej.

Detta skrevs alltså i går kväll men somnade mitt i skrivandet (??) så kom ut idag istället.

Likes

Comments