Header

Hejsan hoppsan - plötsligt står det en skimmel i hagen med mitt namn på ägarbeviset! Så kan det gå när man smyger igång hästletandet lite försiktigt (jag skulle ju inte börja leta förrän till hösten var planen... ). Plankan, eller Paquerette d'Archonfosse som hon ju faktiskt heter, är ett 7-årigt sto imp. Frankrike (om ni inte kunde gissa det på hennes namn).

Hon är efter President (e. Clinton) och franskt blod på mödernet. Har varit i Sverige i två år och är fortfarande rätt grön i ridningen så vi börjar från början och tar det lugnt och metodiskt! Visst är hon fin?!

Tror att det kommer att bli hur bra som helst det här! Väntar otåligt på att min inflammerade axel ska bättra på sig så att jag kan hoppa upp i sadeln. Men å andra sidan får hon lite tid på sig att bo in sig medan jag är trasig så det gör väl egentligen inte så mycket!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tio dagars hingstkavalkad kommer till sitt slut med det här inlägget - hoppas att ni har gillat filmerna och bilderna! Vi avslutar med en av Eklunda stuteris stoltheter - bruksprovsvinnaren Ike e. Zavall-Carthino Z-Chin Chin- Silvio II-Voltaire. Det ligger ju i sakens natur att det här är en flashig hingst med många kvalitéer - precis som alla de andra nio hingstarna som visades. Det är ögongodis för hästfolk helt enkelt!

Likes

Comments

Jodå, de hade med sig ytterligare en skimmel på hästbussen från Danmark. En treårig kille vid namn Action Man e. Action Breaker-Calvados Z-Sandro Boy-Chellano Z. En fokuserad yngling som skötte sig galant på visningen. Blir så klart lite extra imponerad av de här välartade treåringarna. Det är alltid kul att se välhanterade och välridna unghästar även om jag själv är lite splittrad där - det handlar om väldigt unga och gröna hästar.

Den här killen har jag till och med några bra bilder på också - systemkameran började trilskas i filmandet på slutet så jag fick byta till mobilen i stället - men lyckades knäppa ett par bilder innan den gav upp helt. Batterier och kyla är ingen höjdare och ett fullt minneskort gör ju inte saken bättre heller!

Ni förstår varför jag är lite svag för skimlar va? De är ytterst tacksamma att fotografera...

Likes

Comments

Nu är det bara tre hingstar kvar, eller ja två efter Cooper vd Heffinck som var en av de äldre hingstarna i Eklunda stuteris repertoar på långfredagen. Cooper vd Heffinck är född 2004 e. Caretino-Landlord-Athlet Z-Liguster-Farnese-Cottage Son xx, och har beskrivs av Eklunda som en internationell svårklasshingst med toppförvärvning.

Första gången jag såg den här hingsten in action och rent spontant tycker jag att han såg himla trevlig ut. En kille som gillar det han gör helt enkelt.

Likes

Comments

Som tidigare konstaterat - Stutteri Ask verkar ha en förkärlek för skimlar, och visst är de ändå rätt trevliga att titta på? 5-årige Humberto Ask är e. Cornet Obolensky-Lazio-Chin Chin-Voltaire.

Tyvärr blev det inga stillbilder på Humberto så ni får hålla till godo med en dålig screenshot och betrakta den lilla stjärnan i rörelse i stället!

Likes

Comments

Nu har turen kommit till den fyra år gamle Frontier Ask e. Favorit Ask-Caretino-Silvester-Lasino. En flott liten hingst som säkert kommer att likna pappa sin när han vuxit i sin kropp.

Har sett Favorit Ask in action både 2014 och 2015. Här kan ni se bilder och film från 2014 och här hittar ni bilder och film från 2015.

Favorit Ask på Eklunda stuteris hingstvisning 2014.

Frontier Ask 2017.

Likes

Comments

Den där lilla svarta alltså. I dag var han rädd för sin egen skugga ena stunden, andra kastade han med huvudet och ville springa. Gissar att de friska vårvindarna spökar i huvudet på honom, hihi. Fick med oss Jenny och Linus på en sväng ute i skogen, himla trevligt i det soliga och förvånansvärt varma vädret!

I övrigt kan jag väl konstatera att det rör lite smått på sig. Snart får vi ny häst i stallet (Jenny som förbarmat sig över en röd räser) och framöver i tiden blir det ett ytterligare tillskott men det tar vi när vi kommer så långt. Det blir i alla fall en intressant vår, kan vi konstatera! 

Likes

Comments

Även om jag saknade de lite äldre hingstarna var det kul att få se blivande stjärnor på Eklundas hingstvisning i år. Kanango Ask e Kannan-Quick Star-Accord II-Cantus, imponerade med sin coolhet. Blotta tre år gammal levererade han och visade på både ridbarhet och en trevlig mentalitet. Men så blev han också premiehingst i DV i Herning 2017.

Tyvärr inga vettiga bilder på den här killen - la allt fokus på att filma eftersom att jag hade blivit tillfrågad. Det var många som planerat att komma men som ställde in besöket på grund av all snö som föll på visningsdagen.

Likes

Comments

Sist jag såg Hemerald var 2015 då han var ny på Eklunda och bara visades för hand. I år fick vi se, den nu 5-årige, Hemerald e Emerald-Ultimo-Oklund-Equador-Irco Polo, hoppad under ryttare.

Det är trevligt att se hur han vuxit till sig genom åren. Det verkar vara en väldigt levnadsglad häst som gillar sitt jobb!

En något spinkigare version av Hemerald från 2015.

Här kan du läsa inlägget efter visningen 2015 och även se filmklipp från den visningen.

Likes

Comments