Header
View tracker

Så trött, så trött men vill ändå rida. I går fick det faktiskt vara - orkade helt enkelt inte. Men efter jobbet i dag åkte jag till stallet för att ta en sväng till ridhuset med Linda och Wicky. Gissa om jag blev glatt förvånad över att hitta sadlade och klara hästar på gången när jag kom till stallet.

Det var bara att lasta och åka = höjden av lyx! Dessutom hade Linda mockat och fixat redan, så jag behövde inte ens tänka på den detaljen. Helios var bra övertaggad till att börja med men det blev lite bättre när han fått galoppera av sig. Såg nog bra löjligt ut när jag stod upp i "fältsitts" med dressyrläder i galoppen till att börja med. Men han behövde bara få galoppa i sansad takt ett par varv innan hans hjärna ville vara med och samarbeta.

Nu är det tack och god natt för min del, hoppas ni haft en fin tisdag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Helios alltså - jag önskar att jag hade åtminstone hälften av all energi som han verkar bubbla över med. I går kväll blev det ett välbehövligt ridhuspass i sällskap av Linda och Wicky. Helios var i gasen och hade väldigt nära till galopp så fort jag nuddade honom med skänkeln.

Passade på att galoppera av honom när vi värmt upp. Jobbade vidare lite lätt med den förvända galoppen - det är ju en av våra styrkor (som Linda skämtsamt konstaterat). 

I morse roade jag mig med att skruva i brodden igen. Hoppas vintern kan bestämma sig någon gång så att de kan få sitta nu! Ny hovslagartid om typ två veckor så då får det bli fyra broddhål och eventuellt snösulor på... har inte riktigt bestämt mig än men det lutar åt att de åker på. Hur gör du? I fjol var han bara skodd fram och vintern var lite lurig så då blev det aldrig några sulor. Då tyckte jag att vi blev begränsade i ridningen så därför funderar jag på om det inte är bättre att köra på sulor nu även om vi inte har massa snö. Jag tänker att så länge det är minusgrader och inte lerigt ute så borde det ju inte skada att ha sulor på?

Tycker det var helt ok underlag ute i dag i alla fall, snön var kall nog för att inte fastna i hovarna så vi både travade och galopperade till Helios stora glädje. Han drog en liten fuling när en gren slog emot min hjälm och passade på att dundra i väg i fullt ös ett par steg, hihi. Skönt ändå att han är så pigg och glad - tror han kommer att bli ännu gladare på torsdag när han får skutta lite igen!

Dreggelpellen! Han passade på att doppa mulen i snön när jag hoppade av, så himla söt. I morgon ska vi nog ta oss i väg till ridhus igen - om inte solen skiner och lockar till uteritt. Det blir i alla fall ett ridhuspass på måndag kväll så jag känner att jag vill ta tillvara på det lilla dagsljus jag får. Har ju jobbat dag hela hösten så sitter fast inne bakom mina datorskärmar under dygnets ljusa timmar. Men snart vänder det och blir ljusare!

Likes

Comments

View tracker

När alla glatt studsar hem från jobbet i eftermiddag och säger TGIF rullar jag till stallet för att ladda batterierna inför en helg på webben. Får se i kväll om jag kommer i väg till ridhus eller om jag tar det i morgon innan jobbet i stället. Kände mig lite lätt sliten i morse men piggar upp mig själv med korta jobbveckor kommande tre veckor.

Sötnöten. Han var så himla mysig förra fredagen och ville bara mysa. Han står gärna och trycker mulen mot min axel och bara myser. När jag tog en bild upptäckte jag att han trycker så att tänderna syns, ser lite småkul ut, hihi.

Likes

Comments

Vad hände med det här året egentligen? Visst har det gått fort?! Kan inte påstå att 2016 kommer att gå till historien som ett av de bästa men å andra sidan har det inte varit ett dåligt år heller och det är ju en hel månad kvar.

Nästa vecka blir det hoppträning light för Helios och mig. Vi åker dit men anpassar vårt deltagande lite - vill inte köra skiten ur honom när vi inte hoppat på ett tag!

Och om två veckor är det dags för en liten mini-semester för mig. Då åker jag till Köpenhamn i fyra nätter för att hänga med Pauliina och Christina som jag lärde känna när jag pluggade i Holland 2009. Ska bli kul att få uppleva en ny stad och att få träffa tjejerna som jag inte har sett på några år. Träffade Pauliina i januari 2011 och Chris i september 2012 tror jag det var. Så det har ju gått ett litet tag - men vi har ju hållit kontakten på Facebook. Tror att det kommer bli superkul att gå vilse i Köpenhamn med dem - det blir ju inte första gången vi reser tillsammans.

Likes

Comments

Usch vad tråkigt det är att leta sadel. Särskilt som att vi fick lägga hoppningen på hyllan under tiden. Men nu är det slut på letandet!

Jag slog till på en Tekna A-line som Helios verkar tycka är helt ok. Bommen är omvärmningsbar - så skulle det behövas är det ju lätt fixat framöver! Är himla nöjd då et är en fräsch sadel som knappt verkar vara använd och den är dessutom himla bekväm att rida i. Ska bli spännande att se hur den är att hoppa i också. Snart är det dags igen!

Likes

Comments

... och sju dagar på jobbet. Efter i morgon tippar vågen över och vips är det måndag och ledigt igen. Men i dag är det fortfarande halvvägs igenom jobbveckan för alla andra och fyra jobbdagar kvar för mig.

Men jag ska väl inte gnälla, egentligen. Jobbar ju bara tre dagar nästa vecka och egentligen så är det ganska trevligt att jobba helg (för att inte tala om att det betalar lite bättre). Har en del trevliga jobb att pyssla med i dag efter en hektisk arbetsdag igår i och med varslen på Ericsson. Alltid kul med nyhetsintensiva arbetsdagar men också skönt att det varierar lite från dag till dag. Nu ska jag ringa vidare och se om jag kan få fatt i nästa intervjuobjekt...

Likes

Comments

Testade ännu en hoppsadel i dag - lite billigare än den andra jag har på prov, superbekväm! Men lite för vid så vi ska testa den med padd i morgon och se om det blir bättre. Har lurat ut Jenny till stallet i morgon för att klämma och känna lite - ett extra par ögon skadar ju aldrig.

Rött schabrak med rosa/blått ländtäcke var väl inte så genomtänkt men det blev en runda i mörkret så det kändes inte som att det spelade så stor roll. Vi fick fint sällskap av Linda och Wicky ute i blåsten!

Likes

Comments

Ibland känns det lite som att jag tappat flowet i mitt skrivande. Inläggen blir mer pliktskyldigt redovisande än inspirerande och kul. Antar att vi alla har lite svackor emellanåt - just nu är jag glad bara jag får ur mig ett inlägg, innehållet känns inte så viktigt. Dumt, egentligen. För jag bloggar ju främst för att jag tycker att det är kul att skriva - om vi bortser från hästarna och ridningen så lever jag för det skrivna ordet. Men jag skriver ju hela dagarna på jobbet så det kanske inte är konstigt då om bloggen blir lidande.

Ibland känns den inte som mer än en riddagbok - en plats där jag kan redovisa veckans planer, framtida mål och sådant vi behöver jobba på. Men jag vill ju att den ska vara snäppet mer än så. Å andra sidan har jag varit sjuk i mer eller mindre än månad så jag kanske ska ge mig själv en liten break och pusta ut. Jag skriver ju egentligen mest för mig själv, för att det är kul.

Likes

Comments

Ibland går det snabbt i svängarna - hade initialt planerat vilodag i dag men när Linda föreslog ridhus tänkte jag om. Men nu är det hennes tur att ligga sjuk så vi siktar på ridhus i morgon i stället så får Helios vila i dag. Blir bra det med - nu har han ju gått fyra pass efter en veckas vila, så en vilodag kommer nog väl till pass. I morgon ska vi testa ytterligare en hoppsadel - den jag har på prov ligger bra men är lite dyrare än planerat.

Ibland tänker jag på hur mycket enklare det vore att pyssla med hästar om man var rik. Nu får jag fundera över om jag vill lägga de pengarna på en sadel eller inte. Samtidigt så är vi uppbokade på hoppträning nästa torsdag och den vill jag ju helst inte missa. Vi har inte hoppat på två månader nu...

Likes

Comments

Alltså, jag känner mig nästan frisk igen! Inte helt hundra men så mycket bättre än på väldigt länge. Har ridit hela helgen och kan notera fyra pass för Helios under förra veckan (veckan innan gick han bara två...). I kväll blir det ridhuset med Linda och Wicky, då ska lille herrn få galoppa av sig lite överskottsenergi innan vi försöker oss på lite mer konstruktiv ridning. Återstår att se hur mycket jag orkar men man kommer rätt långt på ren envishet som de flesta av er vet.

En bild från i lördags när vi passade på att njuta av det strålande vädret. Så himla skönt att få se solen igen!

Likes

Comments