Header

Äkskar mina lediga dagar så få som de faktiskt är. I dag var det strålande solsken och när jag kom till stallet var Linda på väg ut för en långpromenad så jag hängde med. Två timmar med Alvin mer eller mindre hängandes i kopplet - men trevligt hade vi!

Efter promenixen blev det kaffe och sen var det hästarnas tur att få komma ut och röra på sig en sväng.

Pigga och glada kusar som fick sig en liten skogtur innan vi busade loss med lite galopp på ängavägen. Nu sitter jag i min fåtölj och myser efter all friskluft jag fått i dag. I morgon ska jag till läkargruppen och förnya stelkrampssprutan (ska man visst göra när man blir typ 30 så jag är några år sen...) och påbörja TBE-vaccination. Är så mycket i skog och mark och hänger med hästar och hundar så det känns som en vettig sak att ha gjort. Vore ju lätt onödigt att åka på stelkram tex...

Likes

Comments

Efter en tung gårdag och en frustrerande dag på jobbet (hatar att sitta på ringjobb där ingen svarar...går ju liksom inte att ringa varannan minut...) var det sååå skönt att komma till stallet. Snälla Jenny hade mockat så led med henne när hon tog in Linus och han lyckats dra av sig en sko. Å andra sidan skulle hon sko om honom till helgen så det var kanske inte så konstigt att skon rök i leran. Nåja. Det blåste på rätt bra så jag var tveksam till att springa men när vår uteritt blev framskjuten för att Jenny behövde slå tappsko tog jag tillfället i akt.

Så jag sprang medan Jenny bankade på sko. Tar mina tre kilometer på 19:40 nu och då tog jag rundan bakvägen - upp för den långa backen.

Så galet nöjd med mig själv efter svettig löprunda! Sen en trevlig uteritt där hästarna fick jogga av sig lite. Helios såg monster åt höger och vänster och Linus var på defensiven och parerade (han har blivit påsprungen av hästar jag ridit tidigare, haha). Smart kuse den där Lusen - han har lärt sig att hålla sig ur vägen.

Likes

Comments

Så, som jag vill minnas dig. Alltid nära till skämt och skratt. Nu är du äntligen fri - fina lilla mormor. ❤

Likes

Comments

Börjar veckan på topp - och på plus! Dels med en ledig dag eftersom att jag jobbade i lördags men också med stort plus på träningskontot. Har hunnit med 40 minuter på crosstrainern, 70 minuters ridning och efter det sprang jag tre kilometers-rundan på under 20 minuter. Gissa om jag är rätt nöjd nu?!

Helios var i sitt esse i dag. Vi skippade banan och tog en lite längre runda där han riktigt fick sträcka ut i galoppen. Han busade till det lite i en av galopperna och försökte bocka den lilla busen. Haha. På hemvägen körde vi vår vanliga lilla övning med trav-halt övergångar vid varje snöpinne. För omväxlingens skull la jag in två galoppövergångar också. Då blev han lite överraskad, hihi. Men också på tårna och kvick i reaktionerna på hjälperna. Det är nog en 10-15 snöpinnar på den sträckan så det blir ju lika många halter och igångsättningar - bra skit med andra ord!

Likes

Comments

Hej hopp! I dag blev det framskrittning ute följt av ett pass på banan. Årets första "riktiga" banpass då vi tidigare bara skrittjobbat lite - i dag var banan så fin att vi kunde jobba i samtliga gångarter.

Självklart hade vi publik, som vanligt, gänget kommer alltid för att spana in vad vi gör när vi rider på banan. Till och med lilla Ture lämnade höbalen och kom för att titta. Hihi. Helios kändes riktigt arbetsvillig i dag - visst blev det några oplanerade galopper men det är ok att han är pigg och det är bättre att han svarar fram med galopp än inte alls. Det brukar kunna bli mer eller mindre dramatiskt när jag slarvat med banpassen men i dag tror jag att vi båda två faktiskt tyckte att det var kul! En så himla fin känsla!

Är lite smått sugen på att köra ett kort banpass i morgon också...vi får se. Då blir det nog uteritt först i samtliga gångarter och sen ett kort pass på banan. Hej våren - tack för sol, värme och motivation!

Likes

Comments

Fast i kväll blev det vila för både Helios och mig - igen. En lång vecka på jobbet och jag jobbar i morgon igen. Lämnade jobbet lite tidigare eftersom jag tog en kort lunch i dag. Höll på att blåsa bort på vägen hem men svidade om för att åka till stallet i alla fall. Messade Linda att jag var på gång men tveksam till att rida - då svarade hon att stallet var klart om jag ville ta det lugnt och så fick det bli!

Vi testade ju att rida i blåsten i tisdags och så jäkla kul är det ju inte. Men i morgon är det tillbaka i sadeln igen! Det blir en tidig morgon eftersom att jag ska till lillebror en sväng före jobbet och vara lite social. Så går det när man glatt tackar ja till helgjobb när man lovat att vara social!

Likes

Comments

Hej hopp! Trött och redo för sängen men ville i alla fall slänga i väg ett litet inlägg innan jag ger upp för dagen. Jenny och jag passade på att damma av Otto lite i söndags när Linda och Niklas var borta. Ville överraska henne med lite fina bilder innan han växer upp och plötsligt är stor - det går så fort! Nu har han ju vinterpälsen kvar så han ser ju lite småruggig ut så där som åringarna gör i skiftet mellan vinter och vår...

Men visst har han uttrycksfullt huvud lillen? Ser fram emot att plåta honom om några månader när vinterpälsen är borta och gräset börjat växa. Men samtidigt kul att ha hunnit ta några bilder innan han helt lämnat fölkaraktären efter sig - eftersom han är född så sent (mitten av juli) är han ju lite mindre vuxen än de som haft några månader extra på sig att växa till sig.

Likes

Comments

Det går fort när det går utför - höll i det dagliga bloggandet hela februari men nu har det slarvats. Skyller på att jag jobbar så mycket och har fullt upp att hinna med allt som ska göras utanför jobbet. Lovar att skärpa mig!

Igår var det blåsigt värre så vi blev inte långvariga. Varken Helios eller jag var särskilt imponerade av vädret och när det dessutom började regna mitt i stormvindarna så fick det vara bra. I dag ska han och resten av gänget vaccineras så han får vilodag i dag och i morgon.

Likes

Comments

Måndagen for förbi i ett himla tempo - hann med massor på jobbet samtidigt som det kändes som att jag inte hann med något. Hade dessutom en överjävlig träningsvärk från årets preimärrunda med springskorna på - något jag förhoppningsvis rådde bot på i kväll när jag gav mig ut och sprang igen.

Började i alla fall kvällen i sadeln - det fick bli en lugn runda i skymningen för Helios del. En liten bensträckare på lite fastare underlag än det de har i hagen just nu. Kan säga att jag hade en lång debatt med mig själv om jag verkligen skulle ge mig ut och springa. Lyckades till slut övertyga mig själv om att jag nog visste kände mig supermotiverad till att springa just i dag (det gjorde jag inte) och tog mig ut när Helios fått sitt för dagen. Återstår att se om träningsvärk bäst bekämpas med mer träning - den här gången kom jag i alla fall ihåg att stretcha efteråt...

Likes

Comments

Alltså rubriken sammanfattar min helg. Alvin hoppade ner i ån och där simmade han skällandes - när jag ropade vände han och simmade åt andra hållet och så höll han på. Trodde ett tag inte att jag skulle lyckas locka upp honom men efter ett tag gav han upp som tur var!

Kul med djur. Jag är helt slut och måste äta så skriver mer sen!

Likes

Comments