Header

Helios och jag lyckades ta oss ut till vägen utan att slå ihjäl oss - blötsnön till trots. Riktigt tråkigt vinterväder just ju men vi gjorde det bästa med de förutsättningar vi har. Även om det var plusgrader enligt termometern blåste det så kraftiga vindar att det kändes som tio minus. Funderade seriöst på om det skulle bli så värst länge i sadeln men så började jag jobba trav-halt övergångarna och vips hade jag fullt upp med att koncentrera mig på Helios.

Lyckades glömma bort det dåliga vädret och la all mitt fokus på att rida. Slutsumman blev en timmes ridning och en mycket nöjd ryttare! Det gäller att inte låta vädret sätta käppar i hjulen när det gäller planeringen. Vi var i princip hemma när det började regna småspik - gissa hur nöjd jag var att jag hunnit rida den korta stunden det var uppehåll?!

Likes

Comments

Örebroarna får nog vänja sig vid att se min nunna i rutan om det fortsätter i den här takten. Förra veckan var jag reporter på två live-tv sändningar, den ena i skarpt läge vid en brand och den andra i lite mindre skarpt läge vid en invigning. I går kväll var det dags igen i och med den stora olyckan på E18 söder om Arboga.

Det var lite av ett äventyr att köra runt och leta efter den lilla vägen som skulle gå parallelt med motorvägen. Det var dimmigt, tjockt med trafik som dirigerats om. Kallt som fan var det också så min jobbtelefon la av ute i kylan men piggnade på sig inne i bilen igen så jag fick helt enkelt sända ifrån förarsätet.

Blev en sen kväll på jobbet i går så just nu försöker jag övertala mig själv om att det är dags att stiga upp. Det går sådär! Ute vräker snön ner och sen kommer väl regnet. Avvaktar lite med ridningen i förhoppning om att det ska bli uppehåll lite senare. Ha en fin dag så hörs vi säkert om ett par timmar!

Likes

Comments

Synd att all den där fluffiga, vita snön redan är på väg att smälta bort. Tänk om det hade fått ligga kvar och vara just fluffigt och helt underbart att galoppera igenom. Men, no such luck här inte.

Nåja, sånt är livet. Helios fick vila i dag - förhoppningsvis roar han sig i snön och njuter av solen. I morgon ska vi motionera oss - på något sätt. Fantastiskt nog så ser det faktiskt ut att bli rätt fint väder efter klockan 14 så det får nog bli framåt eftermiddagen helt enkelt. Ska man tro klart.se är det strålande sol klockan tre i morgon. Det är visserligen också fem plusgrader så det är säkert både blött och geggigt ute.

Likes

Comments

Linda delade den här bilden på Facebook i morse:

Ett fint minne av tiden innan jag lärde mig dra transporten själv. Två dagar innan hon födde Elliot hade hon sadlat, tränsat och lastat Helios för en sväng till ridhuset så att jag skulle få rida ett trimpass. Kan erkänna att jag kände mig lite bortskämd där och då. Linda vaggade fram med sin stora gravidmage men det hindrade henne inte från att ställa upp och köra oss. Älskar hästfolk!

Likes

Comments

Även om det fortfarande var ljust ute när jag gick hem från jobbet i dag så hann det bli mörkt innan jag satt i sadeln. Men snart vinner ljuset över mörkret och vi kan se fram emot härliga vårkvällar! Men i kväll blev det pannlampa för både Helios och mig - superbra sa Helios och krökte lite extra på nacken i galoppen för att lysa upp marken framför sig. Han är inte dum den lille hästen!

Vi har tur som har så pass bra vägar att vi utan problem kan galoppera även när det är mörkt ute. Så det blev ett par galopper till Helios stora glädje sen jobbade vi trav-halt-trav övergångar och gjorde halt vid varje snöpinne längs vägen. I början tjafsade han lite vid avsaktningarna men snart slappnade han av och gjorde kanonfina igångsättningar med fint påskjut bakifrån och även fina halter. Så härligt att känna sådan skillnad i kvalitén på traven genom så enkla medel. Dessutom verkade det som att han också hade riktigt kul när han förstod grejen!

I morgon tar vi mest sannolikt en vilodag. Det ska komma upp till en decimeter snö med temperaturer runt nollan så helt värdelöst ridunderlag. Och mina två lediga dagar den här veckan? Hm, inte mycket att hurra för. Onsdagen ska regna bort och torsdagen blir kall så då får vi väl isgata skulle jag tro. Men det blir nog vår i år igen ska ni se - till slut!

Likes

Comments

Igår var jag förbi hos föräldrarna en sväng för lite kaffe. Lillebror och Maja kom förbi en sväng för att pyssla om min bil lite. Eller ja, lillebror pysslade om bilen och Maja for runt som ett litet yrväder.

Finaste lilla tjejen! Vi stod och spanade på lillebror genom hallfönstret medan han böt lambda-sond på nya pärlan.

Så mycket som han har fixat och grejat med mina bilar genom åren! Men nya pärlan är piggare och fräschare än den gamla så senaste året har både lillebror och pappa sluppit gripa in. Skönt med en lite nyare och fräschare bil!

Likes

Comments

Man ska hinna med mycket här i livet. Som jag tidigare skrivit har det blivit lite si och så med trimmandet i vinter - visst har vi jobbat lite övergångar och sidvärtes på vägarna men jag har ändå saknat bantrimmet. Och så klart också märkt att det saknats i den dagliga ridningen. Det har blivit mer konditionsträning än allt det andra som är viktigt. Som kvickhet, lyhördhet och andra basala grejer som snabbt faller i glömska om man inte regelbundet underhåller det. Så i dag tog vi ett steg i rätt riktning. Vi började med 45 minuters uteritt i vårstormen, Helios man stod rakt upp i blåsten haha.

Sen fortsatte vi med en kvart skrittarbete hemma på banan. Första banpasset i år och fler ska det bli!

Ser fram emot att få lite mer struktur i ridningen och att komma igång och jobba på banan i alla fall två-tre pass i veckan. Fast nu ska det tydligen komma både snö och minusgrader så vi får väl se. Önskar mig i så fall minst en decimeter pudersnö och tillräckligt kallt för att snön inte ska klumpa sig - då kan vi trimma i snön i sommarhagen i stället!

Likes

Comments

Snubblade över en film igår kväll som visade sig vara en gripande dokumentär om en hopphäst i USA på 50-talet. När jag scrollade igenom mitt nouw-flöde upptäckte jag att @feliciaorrstenius redan hunnit skriva ett inlägg och tipsa om dokumentären som heter Harry & Snowman. Harry är alltså huvudpersonen och Snowman är hästen som räddas från slaktbilen för att sedan bli Horse of the year flera år i rad och en hopphäst på elitnivå.

Det är en helt fantastisk historia om en man och hans häst. Här har man blandat arkivklipp med nutid där en betydligt äldre version av Harry minns tillbaka på tiden med Snowman som gick bort på 70-talet, 26 år gammal. Jag fick seriöst tårar i ögonen när den gammla gubben säger: "Snowman var mer än en häst, han var min vän". Om ni inte har sett den ännu så rekomenderar jag er att titta på Harry & Snowman (man kan dessutom läsa mer om Snowman om man googlar "Snowman horse"). Det är inte bara en historia i klass med Milton - man får även en intressant inblick i hur hästvärlden, särskilt hoppvärlden, såg ut för så många år sedan.

Hittade den här bilden på Google när jag sökte på Snowman.

Likes

Comments

Passade på att få sova ut lite i morse innan jag rullade mot stallet för att motionera Helios och Wicky. Fick nöjet att skumpa runt på Lindas svarta skönhet medan hon själv satt på jobbet - inte mig emot! Det är höjden av lyx att få rida inte bara en utan två hästar. Jag kan inte tänka mig bättre sätt att spendera en ledig dag på!

Två fina och väldigt pigga hästar. Började med Helios eftersom att jag misstänkte att han skulle vara jobbigast av de två (han fick ju lite mer vila än planerat i veckan och skulle behöva ett par rejäla trimpass vid tillfälle). Han överraskade mig genom att vara sju resor drygare än vad jag hade förväntat mig och skyggde för brevlådor och var allmänt fånig. Men när han fått jogga av sig lite så blev det bättre och han kändes mer avspänd och började lyssna lite. Så efter dryga timmens ridpass var det dags för nästa häst.

Wicky överraskade hon också - vi praktiskt taget studsade av gårdsplanen och när grabbarna började bralla i hagen funderade jag på om jag skulle få mig en oplanerad luftfärd. Men hon höll sig på marken och skötte sig fint även om hon var laddad. Det blev mestadels skritt men med ett par lite längre bitar trav där hon fick jogga av sig lite energi. Fina tjejen! Nu ska jag ställa mig på crosstrainern en liten stund innan jag säckar ihop i min fåtölj med en bok eller kanske en film. Filmtips mottages tacksamt - skräckisar går alltid hem annars är jag en sucker för lätsamma romcoms och annat substanslöst men underhållande!

Likes

Comments