Header

Det är bara att vänja sig nu, det kommer att vara mörkt efter jobbet. Varje dag, måndag till fredag. Åtminstone när man jobbar dag som jag gör mest just nu. Så här års är det nästan bättre att jobba kväll så att man hinner få lite dagsljus. I går hann vi ut lagom till skymningen.

Det tar alltid ett litet tag att vänja sig vid känslan av att rida med pannlampa i mörkret. Det är som att stiga in i en annan dimension där världen består av en liten cirkel ljus och resten är mörker. Tystnaden blir alltid lite extra tyst i kompakt mörker... men det är mysigt på sitt sätt. Och Helios får lite svårare att se monsterna som lurar i buskarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om man inte själv är helt inkompetent på det här med hår är det kanske svårt att relatera: men fan vad nöjd jag är att jag lyckades sätta upp håret själv i söndags! Tidigare har Linda hjälpt mig med håruppsättningarna eftersom att jag inte riktigt behärskat det här med doughnut. Men i söndags jobbade hon och hade åkt när jag kom till stallet (hon var så jäkla schysst att hon gick ut och knoppade Helios innan hon åkte!) så då försökte jag själv.

Det var ju inte så svårt men lite pilligt att få till det på sig själv. Men, men - det var första försöket så jag är nöjd! Närmre rapport om tävlingen kommer i ett eget inlägg sen - det gick lite så där. Men jag är nöjd att vi kom i väg i alla fall. I går fick jag en märklig allergisk reaktion på jobbet på morgonen och var helt slut när arbetsdagen väl var slut. Var i säng redan 18:45 och sov ända tills väckarklockan ringde 7:05 i morse... I kväll blir det ridning i mörkret, oavsett hur trött jag är. På torsdag ska vi träna för Johan igen - känns välbehövligt! Jag har inte ridit för dressyrtränare på över två månader nu.

Likes

Comments

Solen går ner tidigare och tidigare - löven skiftar färg men kylan till trots så är det vackert.

Här är det fortfarande torrt i marken och det är vi glada för så länge det håller i sig. Orkar inte med lera uppepå en jämngrå himmel... Höst var det ja. Vi vänjer oss nog snart vid det med!

Likes

Comments

Åhhh, lillebror och hans lilla familj flyttar till hus och under tiden har jag fått ansvaret för deras lilla katt, Åke. De lämnade av henne i går och i natt har hon sovit på min arm hela natten.

När mobilen ringde i morse reste hon på sig och la sig prompt på telefonen. Haha. Jag hade gärna legat kvar längre i sängen men Åke fick finna sig i att det var dags att stiga upp. Myskatt. Hade glömt hur fint det är att ha djur hemma!

Likes

Comments

Av diverse anledningar har det fått bli tre dagars vila för Helios nu. Var egentligen inte meningen men jag var så galet trött i dag att jag helt enkelt inte orkade rida. Kände att det var bättre att låta bli den här gången än att försöka tvinga mig. I morgon måste jag dock ut i mörkret och på lördag blir det en genomkörare på banan.

Återstår att se om det är ett vinnande koncept eller ett recept för katastrof... men vi vill ju att han ska ha gott om energi på söndag!

Likes

Comments

Ligger lite efter med bildbloggandet senaste veckorna - har ju mängder med fina bilder jag vill dela med mig av.

Älskar att använda solnedgången så här års men det är ju inte jätteenkelt att tajma in den direkt. Krävs lite planering... eller tur! Plötsligt står man där i stallet med kameran i högsta hugg precis lagom för en fotosession i den nedgående solen...

Tur att Linda och Wicky ställer upp så snällt!

Likes

Comments

Jag är så himla dålig på att andas, vänta och ha lite is i magen. Är hela tiden på väg någonstans, blickar framåt och ser fram emot saker. Måste bli lite bättre på att landa i nuet, ta ett djupt andetag och vänta ut saker och ting.

Gårdagen bjöd på ännu ett litet pass på banan. Helios var full av energi och vilja fram (precis som jag...). Hade lite svårt att få igenom galopp-trav övergångarna eftersom att lille herrn helt enkelt inte ville sluta galoppera. Har en känsla av att energin inte kommer att vara något problem på söndag. Vi håller tummarna för att det är så i alla fall eftersom att det tidigare varit vårat största problem. Det är långt kvar till söndag... samtidigt som det inte är många dagar kvar alls.

Likes

Comments

Snålblåst och regn bryr sig inte om att vi har en tävling på gång. Så i dag var det bara att le och trimma vidare på banan.

Det blev ett bra pass - det känns som att vi hittat tillbaka till traven och galoppen är fortfarande så grymt jäkla bra! Har en bra känsla och är superpepp när det gäller banjobb och fortsatt trimmande.

Likes

Comments

Sommaren drog ut på tiden med härlig sensommarvärme långt in i september. Var inte länge sedan jag satt och red i bara piké. Men nu smyger sig mörkret och kylan närmre och närmre. Dags att byta bort tunna softshell jackorna mot de lite mer fodrade alternativen.

Har legat hemma sjuk hela veckan men i dag är jag åter på jobbet igen. Känns lite konstigt att bara jobba en dag, sen är det helg. Nästa vecka bjuder på ett lite hackigt schema med kväll, dag, kväll och dagpass på jobbet. Fördelen med att jobba kväll så här års är att man slipper rida med pannlampa i alla fall. Men snart har vi förhoppningsvis lyse på ridbanan så då kommer livet bli lite enklare! Sen är det väl bara att bita ihop och rulla i väg till ridhuset ett par gånger i veckan när underlaget blir för hårt och temperaturen för låg. Förhoppningsvis dröjer is och snö ett tag till!

Likes

Comments

För i dag är det ett år sedan jag blev faster och Maja kom till världen.

Härliga lilla tjejen - tycker knappt man hinner blinka så har hon tagit ännu ett kliv på utvecklingskurvan. Snart är det dags att faster håller sitt löfte och köper henne den där ponnyn. Fast jag tror att jag kan klara mig ett par år till innan det börjar dra ihop sig. Först ska vi kanske se om hon överhuvudtaget är det minsta hästintresserad - så klart. Vill inte tvinga på henne hästarna men det vore förstås kul om hon blir hästtjej så har jag en i familjen som delar intresset!

Likes

Comments