Header

Går på sparlåga just nu. Arbetspass sex av åtta i rad är jag inte så kaxig. Dessutom blev det en helgalen dag igår i och med att jag var uppe sju för att hinna till tandläkaren med Plankan före jobbet. Och så arbetskvällen som bjöd på styrelsemöte med fackklubben och slutade med livesändning och övertid.

Var inte hemma förrän 00:40 i natt. Självklart uppe i varv efter en intensiv nyhetskväll och med en mördande huvudvärk. Det var bara att vika ner planerna på att rida i morse och sova vidare. Min fina häst får vila sig i form - men i morgon blir det en sväng med Jenny och Linus som sällskap. Lite av en midsommaraftons tradition (är i och för sig samma jul och nyår) att rida en sväng oavsett om jag jobbar eller inte.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag bar det av ut på äventyr för Plankan som skulle träffa tandläkaren. Hon är ju väldigt känslig i munnen så jag var rädd för att det skulle vara något som spökar där som behöver korrigeras.

Men det visade sig att min fina tjej hade förvånansvärt jämna och fina tänder. Tandis hittade inget som kan tänkas störa eller påverka henne i ridningen så hon är väl helt enkelt väldigt känslig. Men då vet vi ju det och jag får anpassa min ridning därefter och jobba vidare på att hon ska få förtroende på bettet och inse att det inte kommer göra henne illa.

Finaste tjejen! Nu börjar vi planera lite mer långsiktigt för att komma igång och träna ordentligt.

Likes

Comments

Hej sommarschemat och extra långa jobbveckor! Medan de flesta andra tar ledigt växlar jag upp - åtminstone fram till augusti då jag äntligen får semester. Just nu är jag mitt uppe i ett åttadagarssvep - har jobbat nästan tre pass (har en halvtimme kvar på dagens) och har fem kvällar kvar här på webben innan en ledig dag. Sen väntar sju jobbdagar i rad innan jag äntligen får pusta lite.

Plankan får lite extra vila just nu men efter onsdag, när vi fått tänderna kikade på, blir det andra bullar av! Ser fram emot att köra igång på riktigt efter vår lilla inkörningsperiod. 

Likes

Comments

Min häst har ett seriöst problem när det kommer till shopping. Jag vet inte hur det går till men plötsligt är ett nytt träns på väg hem (ni kan ju gissa vilket) och här om dagen hämtade jag ut ett nytt pannband.

Det är förmodligen bara det första i en lång rad av blingade pannband i lilla frökens garderob. För att inte tala om den uppsjö av bett, schabrak och täcken som hon lyckats samla på sig och ändå behöver vi mer. Tur att vi har våran egen sadelkammare så att vi kan sprida ut oss, även om det (av någon outgrundlig anledning) börjar bli lite trångt. Måste ta tag i att skruva upp lite fler krokar och stuva om lite bland sakerna.

Nu ska matte bara ta sig samman och byta ut den omatchande förbygeln mot den nya svarta som väntar i sadelkammaren. Undrar vem av oss som har ett shoppingberoende egentligen? Inte är det då jag i alla fall, man kan väl aldrig ha för många träns? Eller för mycket schabrak?

Likes

Comments

Blir knäpp på hur omständigt livet kan vara ibland. Har ringt och ringt under morgonen för att få tag i någon som kan titta Plankan i munnen. Vår "husveterinär" tyckte det lät som att någon med lite mer tandinriktning borde kika på henne och rekommenderade ett par alternativ.

De svarade dock inte när jag ringde så det slutade med att jag ringde Evidensia (som han också rekommenderade) och bokade en tid till nästa vecka. Blir några kronor dyrare men jag vill ha det gjort helst igår - så att vi kan gå vidare och släppa den biten.

Vad heter hästen, undrade receptionisten? Eh, sa jag, du kan skriva Plankan. Sen rabblade jag hennes fulla namn och fick svaret "Jaha, ja, vi kan ju ta det när ni kommer", haha. Mitt lilla parkettgolv.

Likes

Comments

Vad tror ni om vinjetten: Plankan testar? Tänkte att jag skulle köra ett eller två sådana inlägg i veckan där vi testar och utvärderar utrustning, tränare, övningar - you name it! Ni får gärna komma med egna förslag på sånt vi borde testa om ni kommer på nått skoj! Igår red vi på hackamore för andra gången (om jag förstått tidigare ägare rätt så har hon aldrig testat det förut).

Plankan är ju en känslig dam och gillar inte om man tar för mycket i henne. Och innan jag fått hennes tänder kikade på av veterinär så vill jag rida så lite som möjligt med bett i munnen på henne. Om det skulle vara något som orsakar henne obehag och behöver korrigeras. Så först ut är ett vanligt hackamore som hon verkar tycka är helt ok. Personligen tycker jag väl att reglagen är lite si och så men det är de ju med bett också så det handlar ju mer om att nöta grunderna och basal lydnad och lyhördhet.

Men om vi ska jämföra gårdagen med första försöket så var det mycket bättre. Det är så klart en vanesak för både henne och mig så ge oss ett par gånger till så återkommer vi i frågan. Och sen ska vi testa andra alternativ också, så klart!

Likes

Comments

Gårdagskvällen bjöd på en perfekt sommarafton. Efter en hel dag av regngrå himmel sprack molnen upp och Plankan och jag fick en härlig runda under blå himmel och värmande solsken.

I går kunde vi till och med rida av gårdsplanen på lång tygel utan att hon bänglade iväg i fullt ös - blir bara bättre och bättre dag för dag!

Efter dryga timmen ute parkerade sig lilla fröken på sin favoritplats i hagen.

När stallet var fixat och klart var det dags för Lindas svarta pärlor att komma ut en sväng. Vi värmde upp genom skogen och avslutade på banan där vi trimmade lite innan Linda trollade ihop ett par hinder för att hoppa Helios lite.

Kul att se dem in action och ännu roligare var det att få hoppa upp i sadeln på Helios,  när han hoppat sig varm i kläderna, och ta ett par språng! Han var som smör. Så lätt i handen och fin i galoppen och hoppade som en stjärna!

Likes

Comments

Vi har varit lite bortskämda Plankis och jag - och så har vi tänkt säkerhet först medan hon fått bekanta sig med nytt stall, ny ryttare och nya miljöer. Men igår var det dags att testa vingarna och ge oss ut på egen hand.

Ska jag vara ärlig så trodde jag inte att det skulle gå på något annat vis än bra. Men samtidigt går övermod före fall så jag såg till att Lindas sambo (hon själv var på jobbet) visste vilken väg jag tog utifall att det skulle hända att Plankan kom hem utan ryttare. Men det är ju en pärla till häst jag köpt mig. Grönare än gräs som hon må vara så är hon i det närmaste inte rädd för något. Jag däremot hoppade högt när en fågel flög upp mellan frambenen på henne. Plankan? Hon blinkade inte ens.

Bästa känslan var på slutet av rundan när jag släppte ut henne på lång tygel och hon behöll den lugna skritten där hon vilar på steget i stället för att älga i väg i 190. Klart att jag fortfarande får påminna henne lite - hon vill gärna bli överilad - men det är en väldig skillnad nu mot i början då hon inte ens kunde stå stilla.

Fina Plankan!

Likes

Comments

...och ned som en pannkaka. Mitt mående känns lite som vädret. Grått, ostadigt och i det närmaste deprimerande. Vaknade i morse med ont i hela kroppen, bultande huvud och värkande hals och kände bara att nej, det här går inte. Mailade jobbet och drog täcket över huvudet för att sova vidare.

Det är visserligen inte allt för hemskt att få ligga inne och grisa medan regnet vräker ner. Men det blir snabbt tråkigt att vara sjuk så jag hoppas att det ger sig snabbt!

Likes

Comments

Har ju haft ett par dagar ledigt hit och dit nu senaste månaden. Innestående premissionsdagar men har också tagit ut ett par semesterdagar för att ladda om inför sommaren. Riktig semester blir det först i augusti då jag ska vara ledig i tre veckor - det känns som en hel evighet samtidigt som jag vet att det kommer gå fort!

I dag sitter jag på jobbet i vanlig ordning. Någon måste ju se till att hålla nyhetsflödet igång, även om det inte händer överdrivet mycket just nu. Vissa dagar är lite så och det här är ju en tisdag som är en söndag.

Snart har det här passet nått sitt slut och jag får svida om och åka till stallet där min fina häst står och väntar. Man kan definitivt ha det sämre här i livet!

Likes

Comments