That's the way I want my life to go.

Allt blir och är inte alltid som man önskar, men trots att det vanligtvis inte är det så vill jag så gärna att det skulle vara så. Jag önskar ibland att jag kunde ta beslutet att bara göra det som jag själv innerst inne vill och att jag skulle kämpa mer för det jag känner. Hade jag fått välja nu så hade satt mig någonstans kanske i skogen vid en sjö eller vid havet och mediterat i timmar, dagar kanske veckor och bara låten tiden gå och livet ta mig dit det ville.
Men, med skola, jobb och andra saker som måste passa in så känns det som om jag är tillbaka lite i ett träsk som jag var innan och som jag kanske inte trivs i till 100 %.

När verkligen går tillbaka till det den var innan och tiden bara går och allt man så gärna ville göra och all inspiration som helt plötsligt blev bortglömt, då börjar jag fundera på vad jag gör och VEM jag gör det för? Är det för mig själv? - Ja men då borde jag ju vara nöjd med det jag gör. Är det för nån annan? - Ja men varför då och för vem om inte för mig själv?

Jag har väl insett att jag är en person som blir stressad ganska snabbt och som inte orkar hålla 100% hela tiden. Det går ett tag men sen säger det stopp. Det svåraste här är när man själv känner sig stressad och personer i sin närhet kanske har det dubbelt så stressigt men de mår skit bra och förstår inte alls varför man är stressad. Jag har alltid sagt till mig själv att jag ska jobba med något jag tycker är inspirerande och kul men att arbetet inte ska ut över mitt liv. Då menar jag att det inte ska påverka mitt sociala liv eller den tiden jag behöver lägga för mig själv för att må bra.

Men helt plötsligt är man där igen, vardagen finns knappt utan den vardagen som finns så är det antingen plugg, matlagning eller träning eller så sitter det en liten figur i hjärnan som ständigt påpekar att det visst finns mer saker som borde göras.

Jag har ett otroligt roligt arbete, det är verkligen inte det. Jag arbetar med att hjälpa och träna människor vilket är något jag vill göra i verkligheten. Jag arbetar som gruppträningsinstruktör och personlig tränare och Det är skitkul att instruera och något jag vill fortsätta med hela livet. Receptionsarbete som är roligt och socialt och massör. Vad mer kan man göra? Jo mammaträning i grupp och ska inom ett par veckor starta kursen Gravidyoga här i Halmstad. De ska bli så kul!

Så vad är det då som inte är rätt? Jag letar hela tiden efter nått mer, nått mer friare liv där jag leva det liv jag vill utan att hela tiden känna en stress om att jag måste prestera för andra.

Jag mötte idag en god vän som får en att må så bra, Att vara med henna ger mig så otroligt mycket energi och värme som om man aldrig vill gå därifrån. Hon gav mig många kloka ord och en text som träffade rakt in i hjärtat över hur jag många gånger känner.

"Påminn mig om att andas djupt och att kasta mig ut samtidigt som fötterna står kvar på jorden. Hjälp mig att minnas att jag är en själ som bor i en kropp och inte tvärtom, men att kroppen ändå behöver all omvårdnad och kärlek för att själen ska kunna blomma i den. Hjälp mig att sakta ner, att ta mig tid för det viktigaste och att se eftertanke, bön och meditation som livsviktigt mat för själen. "

"Hjälp mig att vara närvarande i det som sker och att släppa eventuell stress, prestation och alla former av bristtänkande och negativitet. Gör mig ren och naken så att mitt äkta och autentiska jag kan komma fram."

Imorgon börjar vi dagen med en rening av själen och en eftertanke att andas och följa hjärtat.

Namaste.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Beatles Ashram Rishikesh India

Nu är det snart två månader sedan jag kom hem från resan i Indien. En resa som förändrade en hel del i mitt liv men som fortsätter att sätta sina spår i hur jag lever mitt liv och hur jag vill leva mitt liv i framtiden.

Jag har rest mycket de senaste åren, jobbat i England i två år, Rest runt i Sydamerika i månader och jobbat i Australien i ett och ett halvt år. Förutom dessa längre resor har jag även gjort fler korta resor, i Asien och Europa. Resandet blir som en drog. Jag hade hela tiden en känsla av att jag ville ut i världen och ifrån Sverige, och att jag på så sätt skulle komma att inse vad jag ville göra i framtiden. Som många säger man gör när man reser jorden runt.
Kom hem, började plugga (5 år senare) och visste fortfarande inte vart jag ville framtiden skulle ta mig.

Att resa till Indien och komma djupare in i yogans värld har jag velat göra länge, det har bara inte passat eller blivit av tills nu i sommar. Äntligen fick jag åka på min efterlängtade yogaresa, och det är nog en av de bästa saker jag gjort. Förutom att den utvecklade mig och min yogapraktik så har den satt spår i mitt liv som jag tror kommer att finns kvar och växa mer och mer. Jag började mer och mer känna vad jag verkligen brinner för i livet, och vart jag vill styra och hamna i framtiden.

Sen kommer verkligheten tillbaka och jobb, träning, plugg och stress blir en del av vardagen igen. Men, jag ser allt på ett helt annat sätt jämfört med för några månader sedan. Jag känner en större glädje i det jag gör, och yogapraktiken får äntligen prioriteras högt upp på listan.

Att åka till Indien eller vilket annat spirituellt land tror jag många skulle må bra av. Att få reflektera över hur vi lever och hur vi tar hand om våra kroppar och själar i den värld vi idag lever i. Även om det endast förändra små saker så kan det vara de sakerna som förändrar en hel framtid.

Så börja reflektera över hur du lever ditt liv, hur du tar hand om dig själv och din kropp, hur du bemöter andra människor. The future depends on what we do in the present.


Namaste Matilda

Likes

Comments

Yes, då var man snart igång med bloggen!

Jag kommer att blogga mycket om yoga och om min egen träning. N kommer få läsa om kost, speciellt om vegetarisk kost med inslag av fisk och skaldjur. Och framför allt om mina resor!

För tillfället studerar jag biomedicin-inriktning fysisk träning vilket gör att intresset för träning och hälsa blir oerhört stort. Jag är inne på andra året så ett år kvar att lära innan man ska ta nya beslut om vilken väg man vill gå. Vid sidan av studierna arbetar jag på idrottscentrum, ett gym i stan där jag är gruppträningsinstruktör, PT, massör och kommer under hösten att leda mammaträning och mammayoga grupper. Efter en lite vilsen period i livet om vad jag vill göra känns det som att mycket håller på att form till något jag verkligen vill jobba med. I och med detta tyckte jag att det skulle vara roligt att dela med mig av min resa och försöka inspirera andra med träning, hälsa, mat och välmående.

För en månad sen kom jag hem från Indien vilket jag kommer att skriva om i mitt nästa inlägg.

Så... trevligt läsning!

Matilda

Likes

Comments