Header

Ja, da har endelig sommeren kommet, og fy så herlig det er. vi har endelig kommet oss inn i det nye huset. Det meste er allerede pakket ut. Jentenes rom ble kjempe fine, og jeg har endelig fått plass til alle klærne og skoene mine inne på et rom, og fy så deilig. Og det nye kjøkkenet er bare helt prima, nå er det endelig blitt en fryd å lage mat og holde det ryddig. Greit nok vi er ikke er fekte med ryddingen men, det er så utrolig mye lettere her i det nye huset ennnd et var i det gamle. Skal vi se om jeg klarer å oppsummere litt her da. skal vi se 1. etasjen er helt ferdig pusset opp, vi har nå begynt å skrape av malingen på huset, hm er vel i grunn snart ferdig med det, og så blir det å male hele huset, og som jeg gleder emg til å bli kvitt den fargen som er på huset nå, den er seriøst helt grusom. Jeg vil si at den nåværende fargen på huset er militær grønt med eggehvite karmen. g det er helt grusomt, skal bli godt når den nye fagen kommer opp, askegrått med bomullsfargete karmer. weee, gleder emg så utrolig masse. Jeg har fått et stort vaskerom, men der gjenstår det mye jobb enda, gjesterommet, er fortsatt fylt med flytte greier, samt hobbyrommet mitt, og boden er det mye/noe som vi må se over enda. men alt til sin tid tenker nå jeg. Hoff å så var det, det med å vaske ut av det gamle huset. Hoff, 2 etasjer + kjeller. Det er mye jobb, men forrige uke så ble jeg ferdig med å vaske ferdig 2. etasje, og godt er det, skal bli godt å bli ferdig med det. Vi skal også etterhvert bygge ut terrasen, men litt usikker på om vi tar det i sommer eller venter med å gjøre det til neste år. haha. MEn kan vise dere noen bilder.

Vi tok bort den gamle slitne trappen ned til hagen, og gjorde den mye kosligere. Skal blant annet plante blomster i trekanten og gress ned veien. Dette tror jeg blir kjempe fint.

Her er det noen bilder, noe rot er det, men haha, sånn er det inni mellom, er egentlig "ganske" flink til å holde det ryddig, og nå for tiden så er det soverommene som er de værste, med tanke på rot. Hvis man ikke tar med kjelleren da såklart. Haha, der gjenstår det fortsatt en del jobb

Det var alt for denne gang XoXo

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Ja nå er vi nesten ferdig med oppussingen.

Ferdig med alle soverommene, gangen, stua. Så nå gjenstår noe småting, og så klart så har vi fått bestilt kjøkkenet. Og det kommer i morgen, dette blir så utrolig gøy. Skal "bygge" kjøkkenet i morgen 😜😜 Hm, ja såklart mangler også noe pussing og maling på kjøkkenet. Før vi setter opp kjøkkenet. Det ble IKEA kjøkken på oss, jeg hadde aldri trodd det skulle bli så dyrt, Hm vi har nå kjøpt oss et kjøkken til en verdi av nesten 60 000,- 🙊🙊🙈🙉. Men til gjengjeld så har vi fått det kjøkkenet i ville ha. Og hvis alt går etter planen, så flytter i rundt 20. Juni. Så da er det bare å begynne å pakke😜😜 vi gleder oss kjempe masse til å flytte, det skal bli godt for oss alle.

Likes

Comments

Hoff, ja nå har det seg sånn, at jeg har fått vite hvorfor jeg har vært så mye forskjølet da. Det er så utrolig kjedelig at når en først blir forskjølet så, sitt den forbanna forskjølelsen i mange uker før den finner ut at den skal slippe. Men ikke nok med det, så kan det ta alt fra et par dager til et par uker før den kommer igjen. Men som jeg så, så har jeg jeg fått vite hvorfor nå da, jeg har visst Polypper i bihulene, og det var høyre siden som var mest utsatt. Og i følge min kiropraktor, for jeg har også kjeveproblematikk, og det er verst på høyre siden, at dette kunne ha en sammenheng. hoff, det er enda godt at ting faller på plass. haha. jeg har nå gått på en spesiell nese pray og skal gjøre det frem til 6.mai for da skal jeg inn til nye time på øre, nese og hals klinikken. for å se om neseprayen har hatt ønskelig virkning, jeg synes ikke at det har hjulpet så mye men.

Nesepolypper, medfører vedvarende tetthet i nesen og skyldes ofte kronisk betennelse i nesens og i bihulenes slimhinner. Nesepolypper er utvekster eller utposninger av slimhinnen i nesen eller i bihulene. Det antas at disse polyppene utvikles på grunn av kronisk betennelse i nese og i bihuler. men man kan også utvikles etter vanlige ineksjoner med bakterier eller virus. men er noe mer sjeldent. Disse polyppene vil føre til at passasjen i nesen blir trangere. og konstant nesetetthet blir et problem, også utenom forskjølelse. og blir avhengig av å puste med munnen, stemmen forandres og man blir ofte plaget emd snoring og dårlig nattesøvn. videre vil også luktesansen bli dårligere. og forandringer i slimhinnen medfører økt slim utskillelse fra nesen. Behandlingen, den primære er en medikamentell behandlings metode. f.eks sanering av bihuler eller antiallergisk behandling. Kirurgisk fjerning av polypper kan hos noen bli nødvendig dersom medisiner ikke hjelper. ved milde til moderate plager er primærbehandlingen kortisonspray i nesen, to doser i hver nesebor 1 gang og dagen.
 • 13 Lesere

Likes

Comments

Hva er døden? Hva skjer når vi dør? Og hva skjer etterpå? Dette har opptatt mennesket fra de tidligste tider. Vi har en naturlig redsel for det ukjente, og hva er vel mer gåtefullt enn døden? Og hva er vel mer vondt enn å måtte ta farvel ved graven til våre aller kjæreste? Er døden den endelige stopp eller en ny begynnelse? Hvordan har man opp gjennom historien i forskjellige religioner betraktet døden? Hvordan møter vi noen som sørger? Et dødsfall i familie eller vennekrets oppleves vanskelig og smertefullt for de aller fleste, selv om det i noen tilfeller også kan føles litt som en lettelse - for eksempel etter et langt sykeleie. Det beste i forhold til sorgprosessen er å gi seg lov til å sørge, og at andre gir en mulighet til å få snakke om den avdøde og de følelser en kjenner på i etterkant. Det er viktig å våge å sørge, og å dele sorgen med hverandre. Å ha noen å snakke med eller sitte stille sammen med, oppleves ofte veldig godt. En må også huske på at barn og sørger. De har i likhet med voksne - ja, egentlig ofte enda sterkere - behov for noen å snakke med. De uttrykker gjerne sine følelser litt annerledes enn voksne, men må inkluderes i sorgprosessen. Som pårørende kandu føle et virvar av følelser, kaos og nummenhet etter å ha mottatt et dødsbudskap. Du kan kjenne vantro, en følelse av uvirkelighet. Så kan det komme bølger av apati, sinne, gråt, lengsel, redsel, skyldfølelse. Sorgen er en normalreaksjon på tapet, og ikke noen sykdom eller noe en bare kan velge å hoppe over. En kan fortrenge sin egen sorgprosess gjennom å nekte å tenke på døden og den avdøde, men det viser seg som regel at dette bare forlenger den tunge prosessen en er inne i. Og midt oppi det hele må du tenke på praktiske ting rundt begravelse, papirer, ect. Og så kommer gjerne alle spørsmålene. Ensomheten. Men heldigvis er du ikke alene om alt. Det blir mindre vondt om du tar initiativ og snakker med andre rundt deg. En trenger ikke mange ord, bare det å være sammen med andre kan være godt - og også gjøre tiden i etterkant av begravelsen litt mindre ensom. Du ser best hva du trenger i denne tøffe tiden, men vær ikke redd for å lene deg på andre. Noen opplever at det virker som om alle andre er ferdig å sørge lenge før dem, og savner noen å snakke med en stund etter dødsfallet. Men det finnes andre muligheter.
 • 13 Lesere

Likes

Comments

Ja, det har skjedd så utrolig mye fra sist jeg skrev et innlegg. Vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne. Jaja, året begynte i allefall helt fantastisk, fordi vi skal flytte til sommeren. Jeg og min kjære sambo har drevet/driver på å pusser opp huset, er så utrolig glad for at vi pusser opp, før vi flytter. Jeg hadde ikke taklet å gå i oppussing. jeg skjønner ikke at folk klarer det. Skal s om jeg klarer å oppsummere det vi har gjort og hva som gjenstår.

Dette har vi gjort så langt:
1. Vi har tatt bort ALT av den grusomme tapeten i hele huset, dampe det rett og slett av.
2. Vi har sparklet og pusset vegger
3. Vi har tatt bort 3 dørkarmer og laget åpninger uten karm
4. Vi har laget to nye soverom av det største "soverommet", slik at jentene får hvert sitt soverom.
5. Vi har pusset og malt alle dørene
6. Vi har malt master soverommet
7. Vi har satt veggplater på barnerommene
8. Vi har lagt guv på 3 soverom
9. Satt inn nye vinduer, 1 på spisestuen, 1 på soverom og 1 på kjøkkenet
10. Malt gangen og stuaDette gjenstår i hoved etasjen:
1. Rive kjøkkenet, og sette opp nytt¨
2. Legge lister på soverom
3. Kjøpe møbler og fikse i stand barnerommene
4. Sette inn 1 vindu på barnerommet uten vindu
5. Legge gulv i gangn og på kjøkkenet
6. Få elektrikker til å se på diverse, og bytte sikringsskap

Dette gjenstår i kjelleren
1. Vaskerommet, bruke den gamle kjøkken innredningen
2. Få rørlegger til å fikse diverse
3. Fikse kjeller stuen
4. Det lille som er igjen på gjesterommet
5. Boden

Og så klart så, er jeg så heldig at jeg får meg et eget sy-rom/hobbyrom. Gleder meg masse til å få et eget rom, som jeg kan ha alt hobby greiene og sy-"rotet" mitt. Og kanskje få noe struktur på kaoset. haha. Men før en kan få orden på "kaoset så må rommet bli ferdig, slik at jeg kan innredet slik jeg ønsker.

På sy-rommet
1. Etter isolere en vegg.
2. Legge gulv.
3. Sette inn Kallax hyller
4. Sette på plass et godt arbeids bord, med plass til begge sy-maskinene mine. Har en Janome Horizon Memory Craft 8200Dog en Husqvarna Husky lock s21. Jeg bare elsker de maskinene. Hadde ikke klar meg uten dem.

SÅ, da har jeg en del å gjøre, før man kan begynne. jeg må jo finne fram alt som skal på det rommet, for her vi bor nå så har jeg sy-og hobbygreier rundt om i hele huset. litt her og litt der. så det blir godt å få litt orden på det, og faktisk ha alt på et rom, det skal bli så UTROLIG DEILIG


XOXO det var alt for denne gangen

 • 17 Lesere

Likes

Comments

Ja da har, gubben og kompisene funnet ut at de vil ha en guttetur på hytta. Det tror jeg blir godt for dem. Han er snart ferdig med sin ferie uke, så dette blir en god avslutningen på den. han tok ferie etter TO lange måneder med sauseseong. Så unner han alt av fri, så denne helgen tror jeg blir bra for han, hvor han kan legge alle bekymringer og stress bak seg. slik at han kan slappe helt av og kose seg masse med venner.

Så da får jeg og jentene en hel helg uten pappa. Men det tror jeg egentlig blir bra for oss alle fire, har gått mye sammen og opp å hverandre. Men vi blir ikke helt alene. For min beste venninne kommer og skal være med oss. Vi skal gjøre masse sammen med små jentene mine. samt at vi skal tilbringe litt kvalitetstid med hverandre. Det tror jeg bli kjempe godt, siden det er en stund sia vi har sett hverandre. Dette er også en fin mulighet for at hun blir kjent med jentene mine. Bare håpe dom er snille og er eksemplariske.

Min plan for helgen:

Vi skal leke masse, både inne og ute, vi skal kose oss med film på storkjermen, spise masse god mat. Nå er det jo spådd snø her i helgen, så da er det bare å vente å se da. Jeg skal finne fram alt av ull og fleece i dag så alt er klart til vinteren. og nå er det jo påtide å rydde bort sommer klærne for i år. jo men tilbake til helgen. Gubben drar i rundt 17.30 på fredag, min BFF kommer i løpet av den dagen. og skal hjelpe meg med å fargehåret mitt. hm, skal spise middag med Gubben før han drar. Så blir det en rolig fredagskveld. Jentene vil nok bare slappe av tenker jeg. Jeg og BFF skal kose oss med spill eller film, tenker jeg. Jeg skal lage min berømte biff, potetbåter, soppstuing, bernaise. Og det blir kjempe godt, gleder meg kjempe masse til en fantastisk helg

 • 26 Lesere

Likes

Comments


 • Hukommelsestap som påvirker arbeidsevnen: Det er normalt å glemme et gjøremål, en tidsfrist eller navnet til en kollega. Personer med demens kan oppleve hyppig glemsomhet eller uforklarlig forvirring.
 • Problemer med å utføre vanlige oppgaver: Det er normalt at travle mennesker kan glemme detaljer, som for eksempel å servere noe av tilbehøret til et større måltid.Personer med demens kan glemme å servere maten de har laget, eller glemme at de har laget maten.
 • Språkproblemer: Alle kan ha problemer med å finne de riktige ordene.Personer med demens kan glemme helt enkle ord, eller bruke ord som er meningsløse i sammenhengen.
 • Desorientering om tid og sted: Det er normalt å være usikker på hvilken ukedag det er, eller hva man skal kjøpe i butikken. Personer med demens kan gå seg bort i sitt eget nabolag uten å vite hvordan de kom seg dit, eller hvordan de skal finne veien hjem.
 • Svekket dømmekraft: Mange kan glemme å ta med genser eller jakke en kjølig kveld. Personer med demens kan gå i butikken i morgenkåpen, eller gå ut i snøen med tøfler på.
 • Problemer med abstrakt tenkning: Det kan være vanskelig å håndtere alle sider ved sin personlige økonomi. For personer med demens kan det være helt umulig å forstå tall eller foreta enkle regnestykker.
 • Feilplassering av gjenstander: Alle mennesker roter bort nøkler og lommebøker fra tid til annen. Personer med demens kan legge gjenstander på helt feil sted, som strykejernet i kjøleskapet og armbåndsuret i sukkerkoppen. Ofte har de ingen forklaring på hvorfor tingene ble plassert der.
 • Forandringer i humør: Alle opplever svingninger i humøret. Personer med demens har en tendens til raskere humørsvingninger, uten åpenbar årsak.
 • Atferdsendringer: Når man blir eldre, er det er ikke uvanlig å endre seg til en viss grad. Personer med demens kan utvikle dramatiske atferdsendringer, enten plutselig eller over lengre tid. En som tidligere var ubekymret og sorgløs kan bli sint, mistenksom eller engstelig.
 • Tap av initiativ og engasjement: Det er normalt å gå lei av husarbeid, jobb, eller sosial omgang i perioder. De fleste vil imidlertid opprettholde en viss interesse for slike aktiviteter, og kanskje etterhvert få gnisten tilbake. Personer med demens forblir uinteresserte og uengasjerte i mange eller alle sine tidligere aktiviteter.
 • 35 Lesere

Likes

Comments

Ja da har en begynt på ny case da, dette er en genialt måteå øve seg til eksamen. Jeg for min del synes at dette er den beste måten til åforberede seg. Jeg føler at jeg får godt utbytte av det. Jo flere caser enløser/skriver jo bedre blir man. Øvelse gjør mester er det ikke det man sierda.

Nedenfor ser du den informasjonen jeg fikk, før jeg begyntepå casen. Dette er det jeg skal jobbe ut i fra, med tanke på tiltak osv. nøkkelordenei det å lage en case er HVA – HVORDAN – HVORFOR

Prøv selv da vel. Hehe

Hehe ønske meg lykke til. Dette går så det suser xD


Frivillig case: Situasjons beskrivelse:

Gudrund, hun er født i 1924, hun er enke, har 2 barn, og harbarnebarn og oldebarn. Som hun får jevnlig besøk av (i senere tid har det værtusikkert på om hun kjenner dem igjen) Tidligere har hun jobber som kokke,barnepike og hushjelp, hun har også vært hjemmeverende. Hun har vært flink tilstell av blomster og hage. Har vært nøye på utseende sitt og vil være fin påhåret.

Personlig hygiene:

Hygiene: Klarer mye selv, påminnelse. På en god dag kan hunvaske hender og ansiktet selv. Trenger oppmuntring og hjelp. Oppmuntring til åvaske seg selv. Trenger hjelp til nedentil vask

Klær: klarer å kle på seg på overkroppen selv, trenger hjelptil å benklær.

Munnhygiene: har tann proteser, trenger hjelp til å pusse ogsette inn disse

Hår og hudpleie: opptatt av utseende og se fin ut på håret.

Ernæring:

Ofte dårlig matlyst, bruker lang tid. Får påsmurt og oppdeltmat. Havresuppe før frokost og som mellom måltider. Av og til må hun minnes påat hun skal spise. Får i seg lite væske, viktig å dokumentere hvor mye væske hunfår i seg i løpet av dagen. Minne henne på at hun må få i seg drikke.

Kognitiv funksjon:

Langtkommen demens. Hun har dårlig språk, kommuniserer medblikkontakt og kroppsspråk. Glad i kroppskontakt, masserer skuldre/strykerhenne over nakke og skuldre. Som regel i godt humør. Hun går en del påavdelingen, har tendens til å ”gå” seg bort hvis hun kommer bort fra avdelingen,har lett for å komme seg bort fra avd, uten at hun mener å gjøre dette. Hun blirda redd og urolig.

Aktivitet og hvile:

Aktivitet: Hun er ustø og har dårlig balanse, hun går alenemed hjelp fra en rullator, hun går mye og kan gå lengre distanser, men hun kanfå smerter i bena hvis hun går for mye.

Hvile: hun har god nattesøvn, trenger mye hvile. Motivere hennetil å hvile i seng etter middag.

Eliminasjon:

Delvis inkontinent for urin og avføring, hun bruker pants. Hartendens ti å bli urolig, men det kan skyldes at hun må på wc, trenger følge.

 • 46 Lesere

Likes

Comments

Vi har hatt en helt fantatstisk tur, og har kost oss ufattelig mye. Bare oss to, mens go'jentene våre var hos mommo og bestefar. Når en har to unger så er det godt å kunne pleie forholdet og bare være kjærester inni mellom alt som skjer i dagliglivet. det er jo viktig å ikke glemme kjærligheten til kjæresten i alt styret og maset det er med å ha barn. Bare ikke misforstå meg nå, jeg elsker døtrene mine over alt, men en skal unne seg å være litt ungefri også. jeg og min kjære valgte å ta oss en Kiel tur denne "helgen", for å feire vår 6 års dag, tenk vi har vært sammen i 6 fantastiske år. Og den 29. februar 2016, tok jeg motet til meg og spurte han om han ville gifte seg med meg. og han svarte ja selføleglig. <3 lykke over alt. Han er den beste som noen gang kunne ha hendt meg.

Men tilbake til Kiel turen :D Vi drog på søndag, kjørte bil til HjortnesKaia i Oslo den 10.07, "skjekket" inn på båten, den drog 14.00. begynte med å ta en rolig ettermiddag på rommet, var innom Taxfree, og alle butikkene som var i handle gaten. den rolige dagen fortsatte på rommet. spiste middag på buffeen. tror jeg sørenmeg spiste 3 posjoner eller noe. Mye skalldyr på meg, elsker det xD. så gikk ferden videre til casinoet, vant ikke stort, hoff det er så utrolig kjett, vi spilte både enarmede banditter og black jack. det dumme med casino er at en ikke gir seg mens leken er god.

Dag to på Color Line Fantasy.

Vi stod opp i rundt 8.30, gikk så videre til a la Carte resturangen og spiste frokost. gikk så tilbake på rommet igjen for å gjøre oss klare for å gå i land. Hva skal en finne på i Kiel i 4 timer, før båten la i vei oppover til Oslo igjen!? Joja, vi gikk i Sophienof kjøpesenter og var innom KJEMPE mange butikker, spesielt i de butikkene vi ikke har hjemme i Hamar. alltid morsomt å dra i butikken som en ikke er vant til. en en god stund i det senteret, så bar det viedere til neste kjøpesenter, det var ikke mange butikker, men senteret var som en eneste store butikk. Det var utrolig, de hadde alt mulig der, de hadde delt opp i flere etasjer, og forskjellige ting i hver av dem. Her fikk jeg kjøpt stoffer, ny nøkkelring, badetøy til jentene, en hvit liten t-skjorte til meg selv og andre små ting. Kan ærlig inrømme at det ikke ble noen stor shopping av klær denne turen og godt var det. Er egentlig ikke noe shoppe menneske, men bruker godt tid på å finne akkurat det jeg vil ha xD. Videre så gikk vi videre i handlegaten. Her var vi også innom småbutikker som vi ikke har hjemme, fikk både kjøpt meg sko og små accecories. Etter en lang dag ute Kiel sine gater, bar det videre tilbake til båten igjen. Vi var begge slitne etter all gåingen, og tok oss en rolig ettermiddag på rommet før vi skulle spise middag og kose oss videre med god mat og show senere på kvelden. Haha, jeg har i allefall funnet ut at nysgjerrighet er skadelig, og fikk et refs over fingeren på grunn av det. Skal forklare for dere, det første bilde nedenfor er en buksepresse ikke sant den var i et av de skapene. Jeg hadde akkurat lagt merke til dette skapet ov vart veldig nysgjerrig. Hva var dette for et skap? så jeg lukket det opp og der var det en buksepresse, som dere ser bilde av nedenfor. Og jeg hadde ikke dratt den ut nok til at jeg fikk åpnet ordentlig, den ene av de "stål" stengene som holder platen på plass, var i klem i døren. Og jeg brukte krefter på å prøve å få åpnet den, og da jeg så at det var to stenger som var paralelle og skulle til å dra ut buksepressen mer, så fikk jeg den andre stangen ret i det første leddet på ventre langefinger. og fy det gjorde vondt. Fingeren ble helt blå og hoven, fikk kjølt den ned med noe kaldt vann, så hevelsen gikk ned. fingeren er fortsatt blå i dag, litt bedre men fortsatt litt vond. så bar det i dusjen, og fikk, sminket seg og ordnet seg til middag. Som en feiring pog markering av våre 6 fantastiske år sammen. Og mange flere skal det bli. ingentig kan skille oss nå. Verderns beste.

For en herlig dag og herlig middag, vi hadde bestilt en 3 retters middag på a la Carte resturangen. Jeg valgte Gratinerte krepsehaler til forrett, pepperbiff med fløtegratinerte poteter til hovedrett og creme brulee til dessert. Min sambo valgte noe helt annet enn jeg, han hadde parmaskinke med vannmelon til forret, BBG marient oksebringe med fløtegratin erte poteter til hovedrett og oste til dessert, maten var i allefall helt magisk. Utrolig godt og kos var det ialle fall, og vi storkoste oss masse med kjempe hyggelig atmosfære. Nederst i innlegge er min meny for kvelden xD. Bare for å si det sånn så skal jeg prøve å lage foretten som jeg hadde, den var så utrolig god, så det er vel verdt et forsøk? Da middagen var ferdig inntatt og nesten 2 timer i en herlig resturant. Gikk vi tilbake til rommet for å slappe av og la all den gode maten få synke for vi gjorde oss klare til show. For å si det sånn, så var det nok en gang helt UTROLIG, de var så dyktige alle sammen, dette må være et av de beste showene jeg har vært på. vi hadde VIP plasser og champagne, (jeg er virkelig ikke noe begeistret for champis, så det drakk jeg svært lite av. ikke noe særlig å drikke noe du grøsser av xD). Men vi hadde det utrolig koselig, min beste og jeg xD

Vegas Nights (Kiel – Oslo)

Et show fylt med glamour, showgirls,fjær ogspektakulær musikk i ekte Las Vegas-stil. Frank Sinatras «MyWay», «Tell me» medCeline Dion og Barbara Streisand samt Elvis’ «VivaLas Vegas» er bare noeneksempler på hva denne storslåtte musikalen har å by på.

De var kjempe flinke og ga oss et fantatisk show somjeg vil huske lenge. Alle de fine sangene, stemmene, og dansingen, tenk det a.å være så dyktig i det de gjør. Vi så noen av sangerne/danserne senere påkvelden, de de tok seg en velfortjent drink på observatoriums baren på toppenav fronten.

 • 48 Lesere

Likes

Comments