Header

Det å være en mamma, er det beste som har hendt meg. Selv om ingen av jentene minevar planlagt. Og skulle egentlig få satt inn en hormonspiral, men jeg måttevente til jeg fikk mnstruasjon, men den kom jo aldri.

Jegog Forloveden min hadde vært sammen i ca 1 år før vi flyttet sammen. Vi blesammen 11.07.10 og flyttet sammen ca 20. 11.11.og ca 9 måneder senere, fikk vårførste datter. Hun kom til verden 07.09.12. kl 14.54. Hun var 47 cm og 3240 gr. og hun var det nydeligste jeg noen gang hadde sett og den følelsen jeg fikk da hun ble lagt på brystet mitt for første gang, den var helt fantastisk. Det føltes helt uvirkelig at jeg hadde vært med på å skape denne fantastiske lille skapningen.

Alt var perfekt i min verden, ca 1, 1/2 år senere fikk ei lita jente til. Hadde termin 27.desember, men hun kom før tiden, 21. desember. kl. 13.54 og vi kom hjem fra sykehuset lille julaften, og du kan jo tro at det var mange som måtte styre med å kjøpe gaver. 21. desember startet slik: jeg og eldste frøkna satt og malte og koste oss, og utover dagen så fikk jeg vondt i ryggen, men tenkte ikke stort over det. frem til jeg ikke klarte å sitte stille lenger. og da jeg hadde fått nok så ringte vi til sykehuset og fikk beskjed om å komme med en gang, Ble hentet av sykebil etter Mjøsbrua. og kjørte med blålys til Lillehammer, rakk såvidt å komme dit, samboer kom inn og sykepleier skulle sjekke åpningen, og da gikk vannet. og ca 15 minutter senere, så var hun ute. kan jo godt si at det var en helt grei fødsel.

Det ble en spesiell jul, men lykken skulle snu, Da det visste seg at snuppa var syk., hun hadde bronkiolitt. det vil si en dyp forkjølelse i bronkittene. Vi var på sykehuset ei natt, så kom vi hjem igjen. hun ble bedre. Begge jentene vokste opp og ble fine jenter. Men vi hadde noen utfordringer, eldste frøkna hadde en normal utvikling, med sitting. snu seg, reise seg, stå og gå, men vesle tita, har mer problemer, hun ville ikke ligge på magen, ville ikke grabbe eller snu seg. Dette fikk vi "pes" for hos helsesøster, hun mente vi måtte trene på. Vi ble tilogmed henvist til fysioterapeut, for å¨trene på det å snu seg. Da hun var ca 1,1/2 år, hadde vi en veldig trøblete perioden, hun hadde mye smerter og bare gråt, hun ville ikke roe seg ned. Jeg måtte gå ute midt på natten, flere ganger. det eneste som kunne roe henne var lange gå-turer. turene i seg selv var jo hekt greie, Men det ble veldig mange våkennetter. for det vi ikke visste var at det var en sammensatt grunn av alt det jeg har nevnt. Det med at hun ikke ville ligge på magen, ikke ville krabbe, ikke ville snu seg, det var det en spesiell grunn til. Etter 3 våken netter, så orket jeg ikke mer, så vi ringte til legevakta, og hun fikk time der. Det var samboer som tok henne med seg dit, og hadde det ikke vært for at hun hadde kastet opp på legen så hadde hun blitt sendt hjem med paracet. Hun ble sendt videre til Elverum for videre undersøkelse, der tok de utralyd og andre undersøkelser, der var de en natt og ble så sendt videre i ambulanse til Ullevål sykehus, for det viste seg at hun hadde en sprekt blindtarm, og en stygg sådan. hun ble operert og jeg kom opp på sykehuset dagen etter. Og det var grusomt å komme på sykehuset den dagen, der lå hun i den lille "fengsels" sengen, men slanger her og der. hun ble stadig bedre. Vi hadde noen lyspunkter i løpet av dagene vi var på sykehuset, Sykehusklovnene kom på besøk, og hun lyste opp. Vi hadde mange gode stunder sammen, vi fikk ordentlig mye tid sammen, så på filmer og koste oss masse.

Dagene kom og dagene gikk, og endelig så skulle vi hjem igjen. Vi gledet oss kjempe masse, vi kom hjem og hun var som ei helt annen jente og hun ble mer livlig og mye gladere. Det virket på oss som at mage smertene hadde påvirket henne kjempe masse og hemmet hennes naturlige utvikling, i forhold til det å snu seg, krabbe og ligge på magen. Men nå er hun ei sprudlende og glad jente på 4 år. og hun er helt en annen jente, hun begynte med briller da hun var 2, 1/2 år. Hun er ekstremt langsynt og så var det noe med samsynet og skjeling. hun har nå per dags dato brille styrke på rundt +5

jaja dette ble et veldig langt innlegg, avslutter med 10 gode vaner jeg har tilegnet meg som mamma.

Ha en god dag alle sammen,

10 daglige vaner jeg har som mamma.

1. Viktig med"alene" tid, hvor jeg gjør ting jeg har lyst til, f.eks, det å ta seg tid til å sitte ned og slappe av, lese ei bok og andre hobby relaterte ting.

2. Gjøre klart tilneste dag, finne frem klær, lage matpakker og gjøre klar sekker til neste dag.

3. Minst en klæsvaskper dag. blir mye klæsvask, med to jenter i bhg og med tanke på årstiden vi erinne i.

4. Gjøre rent/ryddemen jeg vandrer rundt i huset, greit å rydde istedenfor å gå rundt/over rotet.

5. Leke med barna,viktig å leke og ikke "glemme" dem i alt man skal gjøre i løpet avdagen, Leken og det å være med barna i leken er en viktig del av deres hverdagog dere utvikling.

6. Gjennomføre et stort gjøremål, i løpet av dagen.

7. Hjelpe barna med rydding og vasking

8. Mat plan. viktig!planlegge hva man skal ha til middag de neste 14 dagene, og storhandle slik atvi slipper de små turene til butikker hverdag.

9. Være takknemlig:for hver dag, og de små stundene.

10. Ha gode kvelds-og legge rutiner for barna, slik at dem får den søvnen som de behøver til neste"travle".

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Ja, da har endelig sommeren kommet, og fy så herlig det er. vi har endelig kommet oss inn i det nye huset. Det meste er allerede pakket ut. Jentenes rom ble kjempe fine, og jeg har endelig fått plass til alle klærne og skoene mine inne på et rom, og fy så deilig. Og det nye kjøkkenet er bare helt prima, nå er det endelig blitt en fryd å lage mat og holde det ryddig. Greit nok vi er ikke er fekte med ryddingen men, det er så utrolig mye lettere her i det nye huset ennnd et var i det gamle. Skal vi se om jeg klarer å oppsummere litt her da. skal vi se 1. etasjen er helt ferdig pusset opp, vi har nå begynt å skrape av malingen på huset, hm er vel i grunn snart ferdig med det, og så blir det å male hele huset, og som jeg gleder emg til å bli kvitt den fargen som er på huset nå, den er seriøst helt grusom. Jeg vil si at den nåværende fargen på huset er militær grønt med eggehvite karmen. g det er helt grusomt, skal bli godt når den nye fagen kommer opp, askegrått med bomullsfargete karmer. weee, gleder emg så utrolig masse. Jeg har fått et stort vaskerom, men der gjenstår det mye jobb enda, gjesterommet, er fortsatt fylt med flytte greier, samt hobbyrommet mitt, og boden er det mye/noe som vi må se over enda. men alt til sin tid tenker nå jeg. Hoff å så var det, det med å vaske ut av det gamle huset. Hoff, 2 etasjer + kjeller. Det er mye jobb, men forrige uke så ble jeg ferdig med å vaske ferdig 2. etasje, og godt er det, skal bli godt å bli ferdig med det. Vi skal også etterhvert bygge ut terrasen, men litt usikker på om vi tar det i sommer eller venter med å gjøre det til neste år. haha. MEn kan vise dere noen bilder.

Vi tok bort den gamle slitne trappen ned til hagen, og gjorde den mye kosligere. Skal blant annet plante blomster i trekanten og gress ned veien. Dette tror jeg blir kjempe fint.

Her er det noen bilder, noe rot er det, men haha, sånn er det inni mellom, er egentlig "ganske" flink til å holde det ryddig, og nå for tiden så er det soverommene som er de værste, med tanke på rot. Hvis man ikke tar med kjelleren da såklart. Haha, der gjenstår det fortsatt en del jobb

Det var alt for denne gang XoXo

 • 12 Lesere

Likes

Comments

Ja nå er vi nesten ferdig med oppussingen.

Ferdig med alle soverommene, gangen, stua. Så nå gjenstår noe småting, og så klart så har vi fått bestilt kjøkkenet. Og det kommer i morgen, dette blir så utrolig gøy. Skal "bygge" kjøkkenet i morgen 😜😜 Hm, ja såklart mangler også noe pussing og maling på kjøkkenet. Før vi setter opp kjøkkenet. Det ble IKEA kjøkken på oss, jeg hadde aldri trodd det skulle bli så dyrt, Hm vi har nå kjøpt oss et kjøkken til en verdi av nesten 60 000,- 🙊🙊🙈🙉. Men til gjengjeld så har vi fått det kjøkkenet i ville ha. Og hvis alt går etter planen, så flytter i rundt 20. Juni. Så da er det bare å begynne å pakke😜😜 vi gleder oss kjempe masse til å flytte, det skal bli godt for oss alle.

 • 18 Lesere

Likes

Comments

Hoff, ja nå har det seg sånn, at jeg har fått vite hvorfor jeg har vært så mye forskjølet da. Det er så utrolig kjedelig at når en først blir forskjølet så, sitt den forbanna forskjølelsen i mange uker før den finner ut at den skal slippe. Men ikke nok med det, så kan det ta alt fra et par dager til et par uker før den kommer igjen. Men som jeg så, så har jeg jeg fått vite hvorfor nå da, jeg har visst Polypper i bihulene, og det var høyre siden som var mest utsatt. Og i følge min kiropraktor, for jeg har også kjeveproblematikk, og det er verst på høyre siden, at dette kunne ha en sammenheng. hoff, det er enda godt at ting faller på plass. haha. jeg har nå gått på en spesiell nese pray og skal gjøre det frem til 6.mai for da skal jeg inn til nye time på øre, nese og hals klinikken. for å se om neseprayen har hatt ønskelig virkning, jeg synes ikke at det har hjulpet så mye men.

Nesepolypper, medfører vedvarende tetthet i nesen og skyldes ofte kronisk betennelse i nesens og i bihulenes slimhinner. Nesepolypper er utvekster eller utposninger av slimhinnen i nesen eller i bihulene. Det antas at disse polyppene utvikles på grunn av kronisk betennelse i nese og i bihuler. men man kan også utvikles etter vanlige ineksjoner med bakterier eller virus. men er noe mer sjeldent. Disse polyppene vil føre til at passasjen i nesen blir trangere. og konstant nesetetthet blir et problem, også utenom forskjølelse. og blir avhengig av å puste med munnen, stemmen forandres og man blir ofte plaget emd snoring og dårlig nattesøvn. videre vil også luktesansen bli dårligere. og forandringer i slimhinnen medfører økt slim utskillelse fra nesen. Behandlingen, den primære er en medikamentell behandlings metode. f.eks sanering av bihuler eller antiallergisk behandling. Kirurgisk fjerning av polypper kan hos noen bli nødvendig dersom medisiner ikke hjelper. ved milde til moderate plager er primærbehandlingen kortisonspray i nesen, to doser i hver nesebor 1 gang og dagen.
 • 23 Lesere

Likes

Comments

Hva er døden? Hva skjer når vi dør? Og hva skjer etterpå? Dette har opptatt mennesket fra de tidligste tider. Vi har en naturlig redsel for det ukjente, og hva er vel mer gåtefullt enn døden? Og hva er vel mer vondt enn å måtte ta farvel ved graven til våre aller kjæreste? Er døden den endelige stopp eller en ny begynnelse? Hvordan har man opp gjennom historien i forskjellige religioner betraktet døden? Hvordan møter vi noen som sørger? Et dødsfall i familie eller vennekrets oppleves vanskelig og smertefullt for de aller fleste, selv om det i noen tilfeller også kan føles litt som en lettelse - for eksempel etter et langt sykeleie. Det beste i forhold til sorgprosessen er å gi seg lov til å sørge, og at andre gir en mulighet til å få snakke om den avdøde og de følelser en kjenner på i etterkant. Det er viktig å våge å sørge, og å dele sorgen med hverandre. Å ha noen å snakke med eller sitte stille sammen med, oppleves ofte veldig godt. En må også huske på at barn og sørger. De har i likhet med voksne - ja, egentlig ofte enda sterkere - behov for noen å snakke med. De uttrykker gjerne sine følelser litt annerledes enn voksne, men må inkluderes i sorgprosessen. Som pårørende kandu føle et virvar av følelser, kaos og nummenhet etter å ha mottatt et dødsbudskap. Du kan kjenne vantro, en følelse av uvirkelighet. Så kan det komme bølger av apati, sinne, gråt, lengsel, redsel, skyldfølelse. Sorgen er en normalreaksjon på tapet, og ikke noen sykdom eller noe en bare kan velge å hoppe over. En kan fortrenge sin egen sorgprosess gjennom å nekte å tenke på døden og den avdøde, men det viser seg som regel at dette bare forlenger den tunge prosessen en er inne i. Og midt oppi det hele må du tenke på praktiske ting rundt begravelse, papirer, ect. Og så kommer gjerne alle spørsmålene. Ensomheten. Men heldigvis er du ikke alene om alt. Det blir mindre vondt om du tar initiativ og snakker med andre rundt deg. En trenger ikke mange ord, bare det å være sammen med andre kan være godt - og også gjøre tiden i etterkant av begravelsen litt mindre ensom. Du ser best hva du trenger i denne tøffe tiden, men vær ikke redd for å lene deg på andre. Noen opplever at det virker som om alle andre er ferdig å sørge lenge før dem, og savner noen å snakke med en stund etter dødsfallet. Men det finnes andre muligheter.
 • 24 Lesere

Likes

Comments

Ja, det har skjedd så utrolig mye fra sist jeg skrev et innlegg. Vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne. Jaja, året begynte i allefall helt fantastisk, fordi vi skal flytte til sommeren. Jeg og min kjære sambo har drevet/driver på å pusser opp huset, er så utrolig glad for at vi pusser opp, før vi flytter. Jeg hadde ikke taklet å gå i oppussing. jeg skjønner ikke at folk klarer det. Skal s om jeg klarer å oppsummere det vi har gjort og hva som gjenstår.

Dette har vi gjort så langt:
1. Vi har tatt bort ALT av den grusomme tapeten i hele huset, dampe det rett og slett av.
2. Vi har sparklet og pusset vegger
3. Vi har tatt bort 3 dørkarmer og laget åpninger uten karm
4. Vi har laget to nye soverom av det største "soverommet", slik at jentene får hvert sitt soverom.
5. Vi har pusset og malt alle dørene
6. Vi har malt master soverommet
7. Vi har satt veggplater på barnerommene
8. Vi har lagt guv på 3 soverom
9. Satt inn nye vinduer, 1 på spisestuen, 1 på soverom og 1 på kjøkkenet
10. Malt gangen og stuaDette gjenstår i hoved etasjen:
1. Rive kjøkkenet, og sette opp nytt¨
2. Legge lister på soverom
3. Kjøpe møbler og fikse i stand barnerommene
4. Sette inn 1 vindu på barnerommet uten vindu
5. Legge gulv i gangn og på kjøkkenet
6. Få elektrikker til å se på diverse, og bytte sikringsskap

Dette gjenstår i kjelleren
1. Vaskerommet, bruke den gamle kjøkken innredningen
2. Få rørlegger til å fikse diverse
3. Fikse kjeller stuen
4. Det lille som er igjen på gjesterommet
5. Boden

Og så klart så, er jeg så heldig at jeg får meg et eget sy-rom/hobbyrom. Gleder meg masse til å få et eget rom, som jeg kan ha alt hobby greiene og sy-"rotet" mitt. Og kanskje få noe struktur på kaoset. haha. Men før en kan få orden på "kaoset så må rommet bli ferdig, slik at jeg kan innredet slik jeg ønsker.

På sy-rommet
1. Etter isolere en vegg.
2. Legge gulv.
3. Sette inn Kallax hyller
4. Sette på plass et godt arbeids bord, med plass til begge sy-maskinene mine. Har en Janome Horizon Memory Craft 8200Dog en Husqvarna Husky lock s21. Jeg bare elsker de maskinene. Hadde ikke klar meg uten dem.

SÅ, da har jeg en del å gjøre, før man kan begynne. jeg må jo finne fram alt som skal på det rommet, for her vi bor nå så har jeg sy-og hobbygreier rundt om i hele huset. litt her og litt der. så det blir godt å få litt orden på det, og faktisk ha alt på et rom, det skal bli så UTROLIG DEILIG


XOXO det var alt for denne gangen

 • 26 Lesere

Likes

Comments

Ja da har, gubben og kompisene funnet ut at de vil ha en guttetur på hytta. Det tror jeg blir godt for dem. Han er snart ferdig med sin ferie uke, så dette blir en god avslutningen på den. han tok ferie etter TO lange måneder med sauseseong. Så unner han alt av fri, så denne helgen tror jeg blir bra for han, hvor han kan legge alle bekymringer og stress bak seg. slik at han kan slappe helt av og kose seg masse med venner.

Så da får jeg og jentene en hel helg uten pappa. Men det tror jeg egentlig blir bra for oss alle fire, har gått mye sammen og opp å hverandre. Men vi blir ikke helt alene. For min beste venninne kommer og skal være med oss. Vi skal gjøre masse sammen med små jentene mine. samt at vi skal tilbringe litt kvalitetstid med hverandre. Det tror jeg bli kjempe godt, siden det er en stund sia vi har sett hverandre. Dette er også en fin mulighet for at hun blir kjent med jentene mine. Bare håpe dom er snille og er eksemplariske.

Min plan for helgen:

Vi skal leke masse, både inne og ute, vi skal kose oss med film på storkjermen, spise masse god mat. Nå er det jo spådd snø her i helgen, så da er det bare å vente å se da. Jeg skal finne fram alt av ull og fleece i dag så alt er klart til vinteren. og nå er det jo påtide å rydde bort sommer klærne for i år. jo men tilbake til helgen. Gubben drar i rundt 17.30 på fredag, min BFF kommer i løpet av den dagen. og skal hjelpe meg med å fargehåret mitt. hm, skal spise middag med Gubben før han drar. Så blir det en rolig fredagskveld. Jentene vil nok bare slappe av tenker jeg. Jeg og BFF skal kose oss med spill eller film, tenker jeg. Jeg skal lage min berømte biff, potetbåter, soppstuing, bernaise. Og det blir kjempe godt, gleder meg kjempe masse til en fantastisk helg

 • 35 Lesere

Likes

Comments


 • Hukommelsestap som påvirker arbeidsevnen: Det er normalt å glemme et gjøremål, en tidsfrist eller navnet til en kollega. Personer med demens kan oppleve hyppig glemsomhet eller uforklarlig forvirring.
 • Problemer med å utføre vanlige oppgaver: Det er normalt at travle mennesker kan glemme detaljer, som for eksempel å servere noe av tilbehøret til et større måltid.Personer med demens kan glemme å servere maten de har laget, eller glemme at de har laget maten.
 • Språkproblemer: Alle kan ha problemer med å finne de riktige ordene.Personer med demens kan glemme helt enkle ord, eller bruke ord som er meningsløse i sammenhengen.
 • Desorientering om tid og sted: Det er normalt å være usikker på hvilken ukedag det er, eller hva man skal kjøpe i butikken. Personer med demens kan gå seg bort i sitt eget nabolag uten å vite hvordan de kom seg dit, eller hvordan de skal finne veien hjem.
 • Svekket dømmekraft: Mange kan glemme å ta med genser eller jakke en kjølig kveld. Personer med demens kan gå i butikken i morgenkåpen, eller gå ut i snøen med tøfler på.
 • Problemer med abstrakt tenkning: Det kan være vanskelig å håndtere alle sider ved sin personlige økonomi. For personer med demens kan det være helt umulig å forstå tall eller foreta enkle regnestykker.
 • Feilplassering av gjenstander: Alle mennesker roter bort nøkler og lommebøker fra tid til annen. Personer med demens kan legge gjenstander på helt feil sted, som strykejernet i kjøleskapet og armbåndsuret i sukkerkoppen. Ofte har de ingen forklaring på hvorfor tingene ble plassert der.
 • Forandringer i humør: Alle opplever svingninger i humøret. Personer med demens har en tendens til raskere humørsvingninger, uten åpenbar årsak.
 • Atferdsendringer: Når man blir eldre, er det er ikke uvanlig å endre seg til en viss grad. Personer med demens kan utvikle dramatiske atferdsendringer, enten plutselig eller over lengre tid. En som tidligere var ubekymret og sorgløs kan bli sint, mistenksom eller engstelig.
 • Tap av initiativ og engasjement: Det er normalt å gå lei av husarbeid, jobb, eller sosial omgang i perioder. De fleste vil imidlertid opprettholde en viss interesse for slike aktiviteter, og kanskje etterhvert få gnisten tilbake. Personer med demens forblir uinteresserte og uengasjerte i mange eller alle sine tidligere aktiviteter.
 • 44 Lesere

Likes

Comments

Ja da har en begynt på ny case da, dette er en genialt måteå øve seg til eksamen. Jeg for min del synes at dette er den beste måten til åforberede seg. Jeg føler at jeg får godt utbytte av det. Jo flere caser enløser/skriver jo bedre blir man. Øvelse gjør mester er det ikke det man sierda.

Nedenfor ser du den informasjonen jeg fikk, før jeg begyntepå casen. Dette er det jeg skal jobbe ut i fra, med tanke på tiltak osv. nøkkelordenei det å lage en case er HVA – HVORDAN – HVORFOR

Prøv selv da vel. Hehe

Hehe ønske meg lykke til. Dette går så det suser xD


Frivillig case: Situasjons beskrivelse:

Gudrund, hun er født i 1924, hun er enke, har 2 barn, og harbarnebarn og oldebarn. Som hun får jevnlig besøk av (i senere tid har det værtusikkert på om hun kjenner dem igjen) Tidligere har hun jobber som kokke,barnepike og hushjelp, hun har også vært hjemmeverende. Hun har vært flink tilstell av blomster og hage. Har vært nøye på utseende sitt og vil være fin påhåret.

Personlig hygiene:

Hygiene: Klarer mye selv, påminnelse. På en god dag kan hunvaske hender og ansiktet selv. Trenger oppmuntring og hjelp. Oppmuntring til åvaske seg selv. Trenger hjelp til nedentil vask

Klær: klarer å kle på seg på overkroppen selv, trenger hjelptil å benklær.

Munnhygiene: har tann proteser, trenger hjelp til å pusse ogsette inn disse

Hår og hudpleie: opptatt av utseende og se fin ut på håret.

Ernæring:

Ofte dårlig matlyst, bruker lang tid. Får påsmurt og oppdeltmat. Havresuppe før frokost og som mellom måltider. Av og til må hun minnes påat hun skal spise. Får i seg lite væske, viktig å dokumentere hvor mye væske hunfår i seg i løpet av dagen. Minne henne på at hun må få i seg drikke.

Kognitiv funksjon:

Langtkommen demens. Hun har dårlig språk, kommuniserer medblikkontakt og kroppsspråk. Glad i kroppskontakt, masserer skuldre/strykerhenne over nakke og skuldre. Som regel i godt humør. Hun går en del påavdelingen, har tendens til å ”gå” seg bort hvis hun kommer bort fra avdelingen,har lett for å komme seg bort fra avd, uten at hun mener å gjøre dette. Hun blirda redd og urolig.

Aktivitet og hvile:

Aktivitet: Hun er ustø og har dårlig balanse, hun går alenemed hjelp fra en rullator, hun går mye og kan gå lengre distanser, men hun kanfå smerter i bena hvis hun går for mye.

Hvile: hun har god nattesøvn, trenger mye hvile. Motivere hennetil å hvile i seng etter middag.

Eliminasjon:

Delvis inkontinent for urin og avføring, hun bruker pants. Hartendens ti å bli urolig, men det kan skyldes at hun må på wc, trenger følge.

 • 59 Lesere

Likes

Comments