Stolt över att säga att Vollmers restauranger i min kära hemstad Malmö har kammat hem sin andra stjärna i guide Michelin!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Detta ägg misslyckades något.
Jag älskar löskokta ägg men detta var på gränsen.

Knep och knåp för att få dem perfekta äggen uppskattas.

Likes

Comments

Idag blev det en tomat och fetaostpaj till middag!

Ingredienser
Deg:
Vatten
Vetemjöl
Smör

Fyllning:
Fetaost
Ägg
Mjölk
Körsbärstomater
Riven ost

Kör i ugn.

Njut!

Likes

Comments

Pasta pesto är enkelt och väldigt gott. Här med pesto gjort med ärtor som bas!

Ingredienser
Pesto:
Frysta ärtor
Olivolja
Hårdost (parmesan, pecorino eller varför inte västerbottenost)
Vitlök
Salt
Peppar
Persilja
Basilika

Mixa!!!

Koka valfri pasta

Jag stekte lite gul lök till och la på lite hela ärtor för att få lite fler olika texturer.

Blanda allt och njut!


Gott!

Likes

Comments

Alla har vi önskemål om vad vi vill ha för kumpaner i köket. Jag har mina drömmar och jag tänkte tala om dem här nedan.

1) En kitchen aid..
Vem vill inte ha en sådan egentligen! Jag har inte haft någon riktig köksassistent sedan jag flyttade hemifrån för snart 2 år sedan utan jag gör istället allt för hand. Detta är ju så tidskrävande och det blir faktiskt inte lika bra.

2) En Slow cooker.
Men hör måste jag har råd av er - jag lagar väldigt mycket vegetariskt och använder sällan kött. Kan man göra mycket vegetariska recept i en slow cooker?

3) Salladsskål!
Nedan finns en bild på en jättefin från Rörstrand. Tro det eller ej men jag har inte haft lyckan att hitta vad jag söker i salladsskålsväg sedan jag flyttade hemifrån som sagt för hela 2 år sedan! Men denna från rörstrand var faktiskt väldigt fin.

4) Knivar!
Alltså både Santukokniven från Yaxell och Kockkniven från MORAkniv är ju så estetiskt perfekta. Man kan aldrig få för många knivar!

5) Magnetlist
Om vi fortsätter på knivspåret har jag fått en idé om att sätta upp en magnetlist högt upp på väggen med alla mina knivar på display. Jag tror att det kan bli riktigt snyggt. Det kan även anses vara lite creepy.. Så jag hoppas på det bästa.

6) Rostfria bunkar
Alltid drömt om att ha rostfria bunkar att arbeta med som de gör på restauranger.. Idag har jag margaretheskålar i plast. Vilka också är bra men det är något med det rostfria.


7) Champangesabel!
Är ni som jag har ni alltid en flaska champagne i kylen.. Då måste man ju även ha en sabel att kunna sabrera med. Vi måste lära oss att fira de små sakerna mera! Kanske får bli målet med 2017.

Likes

Comments

Min snabba fuskramen är ett recept som går varmt här hemma. Enkelt, snabbt och gott.

Ingredienser:
Picklade grönsaker (recept kommer)
Persilja eller koriander
Sesamfrön
Snabbnudlar
Ingefära
Vitlök
Ägg

1) koka upp nudlarna med smakpaketen
2) riv i ingefära och vitlök
3) koka ägg till valfri konsistens
4) rosta sesamfrön
5) bygg din ramen
6) njut!

Till detta har jag ofta sriracha eller japansk soya.

Likes

Comments

Idag käkade jag en klassiker!
Korv stroganoff

Ingredienser:
Gul lök
Falukorv (går superbra att göra med quorn eller dylikt)
Tomatpuré
Créme fraiche
Vitlök
Champinjoner
Mjölk.

Blanda samman allt och koka ris

Njut!

Likes

Comments

Idag blev det en minestronesoppa med kidneybönor.
Supergott!
Älskar soppor och grytor när det är kallt ute.

Ingredienser:
Gul lök
Kidneybönor
Tomatpuré
Hela skalade tomater
Grönsaksbuljong
Vatten
Örter (ta vad du har hemma) jag tog timjan, rosmarin och basilika.
Valfri pasta
Salt
Peppar

1) fräs löken
2) tillsätt kidneybönor
3) tillsätt tomatpurén och låt steka samman
4) tillsätt tomaterna och krossa dem efter hand
5) tillsätt 1,5 liter vatten och grönsaksbuljong
6) låt koka ner ett tag
7) tillsätt pastan och örterna
8) njut!

Om pastan du väljer saknar ägg och du utesluter osten som jag valde att ha på toppen är rätten vegansk.

Valfritt att servera med riven ost ovanpå.

Likes

Comments

Nu kommer mitt snabba recept på hemmagjord havremjölk.
Perfekt om man är laktosintolerant, vegan eller bara vill ha ett billigt alternativ till mjölk.

Du behöver:
Havregryn
Vatten
Ev socker (om du vill ha lite sötare smak).

För ca en liter mjölk:
1) lägg 4dl havregryn i en skål/mixer
2 häll på minst dubbla mängden vatten (desto mer vatten desto lösare konsistens).
3) mixa
4) tillsätt ev socker
5) sila av. Helst med saftduk men en sil fungerar också.
6) tappa upp på flaska.
7) njut!

Ju bättre du silar desto mindre chans att mjölken delar sig i kylen. Om den skulle dela sig så skaka bara flaskan så att allt blandar sig igen.

Detta recept tycker jag är perfekt i smoothies.

Nedan följer lite halvtaskiga bilder på min frukost imorse då jag hade lite bråttom iväg.

Likes

Comments

Idag blev det en kikärtsgryta med sting till detta serverades yoghurt och naanbröd.
På grund av otrolig hunger blev det inte så värst vacker presentation men smaken var kanon!

Ingredienser:
Kikärtor
Gul lök
Citron

Paprika

Hela skalade tomater

Sambal olek

Salt
Peppar

Valfritt att servera med naanbröd och en klick yoghurt om man vill minska hettan.

Njut!

Likes

Comments