Som jag länge befarat var det något fel på mig och jag var inte bara "ute efter smärtstillande" eller "hittade på". För 6 år sedan började jag få problem med magen, de senaste året har jag åkt in till akuten minst en gång i månaden och senaste två månaderna varit inlagd på sjukhus nästan konstant. Eftersom de inte såg något på ultraljud (även fast man bara kan se mycket lite på det) och de sa att chansen att de skulle hitta något var 50% så hittade de endometrios på 3 ställen som de tog bort. Ett av ställerna var jag nästan säker på att jag de skulle vara någonting då det var mellan tarmen och livmodertappen där jag haft som ondast och antagligen svimmat av när jag behövt gå på toa.

Jag var inte så nervös på morgonen och allt gick bra. Min operation blev uppskjuten 2 timmar vilket inte är så konstigt då det var en annan liknande operation före mig som är svårt att veta hur lång tid det skulle ta. Men vid 13 när de hade satt infart och jag bytt om fick jag gå ner till operation. Det var säkert 10+ sjuksköterskor och narkosläkare där inne och väldigt snurrigt eftersom jag fick lugnade nästan direkt efter jag kommit in då jag sist blev sövd fick en panikattack och hyperventilerade mig in i narkosen ville de undvika det denna gången. Jag fick lite panik av masken men då tog de bara av den och gav mig mer lugnande. 3 h senare vaknade jag på uppvaket och minns att jag hade så ont och var så förvirrad att jag bara låg och gnydde. Jag frågade någon om de hittade något och de sa "Ja". Det var första gången på ett halvår jag slappnade av helt. Jag kunde vara lugn. De hade hittat ett svar. Jag var väldigt kissnödig och vill gå på toa men sköterskan sa att jag var för yr och ändå skulle ramla ihop så jag låg där och försökte vila mig lite tills jag fick bli körd till toaletten och äntligen kissa. Jag blev lite förvånad av att märka att jag hade en stor blöja på mig med massa blod i men fick inte så mycket panik av det. Sedan fick jag träffa läkare som ritade en liten bild på vart de hittade endometrios. Kommer inte riktigt ihåg och tänkte ringa läkaren i nästa vecka och kolla exakt hur det låg till men endometrios bekräftades och jag fick då åka upp till avdelningen.

Ringde min sambo som kom rätt snabbt. Jag hade ont och fick mer smärtstillande. Åt och drack och fick åka hem vid 7 tiden. Så 3 h efter jag vaknade ifrån operation. Vi köpte sushi och godis påvägen hem och kollade på serier. Vid 21 somnade jag och sov ända till 10?! Vilket var riktigt skönt.

Dagen efter hade jag ont och kunde fortfarande inte använda magmusklerna så kunde knappt torka mig efter jag vart på toa 😑 tog smärtstillande under dagen men när jag hade kommit upp i maxdos och fortfarande hade ont blev det bara att åka till akuten.

Blev inlagd tills jag har mindre ont och kan klara mig på mindre värktabletter hemma. Hoppas på snabb läkning och att jag faktiskt ska bli bättre ju speciellt när de satt in spiral och allt. Känns ändå som att ha fått själva diagnosen var värt det då de nu vet varför jag har ont och även i framtiden om jag blir sämre.

Svullen mage efter operation🙁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu börjar jag se ljuset i tunneln. Förra veckan var jag inlagd mellan torsdag och söndag pga smärtorna. De var rätt långtråkigt. Blödde och pissade blod. Hade så ont att jag en gång ramlade ihop på golvet och fick kämpa för att trycka på knappen för att kalla på sjuksköterska. Min sambo kom och satt med mig på dagarna vilket fick mig att må väldigt mycket bättre ❤️På söndag fick jag åka hem med ny maxdos dvs. dubbla rekommend maxdos. vilket kändes bra. Få komma hem till sin egen säng och bara försöka få vidare med vardagen.

Vi ryckte också in akut och tog oss an två rått honor som behövde nytt hem akut eftersom deras förra ägare inte kunde ha kvar dem. Så vi fixade med bur och hämtade dem. Två jättefina tjejer som är ca 6 månader med massa energi. Trots att de bara varit hos oss i 3 dagar är de redan uppe och klättrar på oss och är väldigt social. Skönt att kunna hjälpa djur och människor och se de glada 🐀❤️

Trots smärtan har jag legat i här hemma just för att inte fokusera på smärtan och nerverna inför operation. Jag har tagit ner julpynt och julgran, möblerat om lite i köket och vardagsrummet, städat och fixat massa med råttornas bur och så de kan springa löst i köket när vi är där.

Idag var vi och hämtade paket och saker jag ska ha med mig att äta på uppvaknet. Eftersom de gett mig fel mat två gånger på avdelningen (köket var nog lite förvirrande 🤔) så har jag med mig egen mat och dryck. Jag var även på sjukhuset och tog prover, gick igenom operation och förberedelser, pratade med narkosläkare, undersökning och samtal med läkare och hämta ut dush paketen på apoteket. 3 h tog det hela och fick ta både taxi fram och tillbaka för jag hade så ont. När jag väntade på läkaren fick jag så ont att jag fick lägga mig på en säng inne i ett rum. Det sorgliga är att jag typ är van men jag har ändå hopp för framtiden.

Vad operationen än visar kommer jag kunna få svar och gå vidare. Målet är att slippa opiater, kunna börja träna och kanske börja plugga i framtiden. Tydligen hade jag gått ner 3 kilo på 3 veckor just pga att jag legat inne, haft så ont och knappt klarat av att äta någonting. Inte så bra sätt att gå ner i vikt men ändå glad att jag är påväg ner och väldigt taggad att komma igång med träningen igen. Nu ska jag dra mig ifrån soffan till sängen och förhoppningsvis få några timmars sömn. Ciao ✌️

Likes

Comments

Det nya året har inte börjat på topp. På nyårsafton var vi med sambons familj vilket var jätte mysigt som vanligt men senare på kvällen kom den där värken igen. Så 5 efter 12 slaget fick jag åka in till akuten. Denna gången var det min IBS som ställde till det och det lugnade ner sig efter morfin spruta i magen.

De senaste dagarna har varit sådär. Har haft ont men mest av allt varit ledsen. Jag är ett kontrollfreak och det här med operationen skrämmer mig. Att inte veta ifall de kommer hitta något alls eller tvärtom hitta massor och behöva ta ut en massa. Pga. att jag vart med om så många katastrofer i mitt liv förbereder jag mig alltid på det värsta. Jag vill hantera det innan det händer för att inte bryta ihop när det väl gör det. Så just nu har jag sörjt att jag kanske inte kommer kunna få barn och att de kanske inte hittar någonting. Jag vet att det inte hjälper men det är lixom så jag har blivit. Så det är mycket tungt nu innan operation och även fjärilar i magen då jag sist jag blev sövd grät mig in i narkosen då jag fick en panikattack precis innan. Jag är orolig för hur det kommer vara efter operation och hur jag kommer må. Jag försöker bara få dagarna att gå just nu. Ibland blir det en hel del lugnande och att sova igenom en hel dag men mitt liv handlar just nu bara att överleva till operation.

Vi har funderat på hund också. Mycket hänger på vad som händer på operation men det känns skönt att ha något att se fram emot.

Bild från nyår och gårdagen gottigheter 😋

Likes

Comments

Mitt 2017 har varit så händelserikt både på bättre och sämre sätt. Här kommer en liten sammanfattning av år 2017 för mig.

Januari: Året började tomt eftersom både vår sista salamander och råtta hade gått bort och vi var djurlösa (förutom mina föräldrars katter då) vilket vi aldrig har varit. Mitt första akutenbesök där jag hade väldigt ont i magen och fick morfin men de självklart inte hittade något fel på mig.

Februari: Började komma igång med träningen vilket var kul. Annars vart det rätt lugnt. Mer akuten besök.

Mars: Först fick jag äggledarinflammation för 3 gången och blev satt på väldigt hög pencil kur. Lagom på detta fick vi en lägenhet i andra hand som vi fick flytta in i direkt. Sjuk och med massa pencil i kroppen tog jag mig igenom flytten och vi fick vårt första alldeles egna hem. Senare gjorde jag även en kolonoskopi som inte visade något men fick så ont att de var tvungna att avbryta den fast jag inte ens kommer ihåg att jag skrek. Mer akuten besök.

April: Hände inte så mycket förutom massa IKEA resor och började boa in oss. Vi var hos sambons mormor med hela hans släkt vilket var väldigt mysigt. Flera akuten besök. 

Maj: Minns jag att jag var inne mer än 5 gånger. Gjorde även en kontrast röntgen på tarmen som inte visade något heller. 

Juni: Behövde inte åka in lika mycket eftersom jag fick starka smärtstillande. Vi låg ute i gräset och lyssnade på podcasts. Och så några fler akuten besök. 

Juli: Vi var i Stockholm och hade det mysigt. Gick på museum och umgicks med vänner. Fick åka till gynakuten och hörde om endometrios för första gången. Var en glädje att höra om något som det kanske skulle kunna vara. 

Augusti: Fick äntligen komma till gyn specialisten och fick remiss för operation. Så skönt att äntligen få känna sig hörd av en läkare. Började vara hundvakt åt finaste Truls. Akuten besök såklart. 

September: Började på p-piller vilket inte alls fungerade tyvärr. Började vara barnvakt åt en super trevlig familj. Fler akuten besök. 

Oktober: Hände inte så mycket. Var barnvakt och hundvakt. Mer akuten och jag började bli sämre. 

November: Var i Stockholm och festade loss bland saknade vänner. Även fast helgen slutade med ett akutenbesök så vart det lyckat. Började på visanne och blev väldigt mycket sämre. Hade en grym födelsedag. Var inlagd 2 gånger och blev en hel del vändor till akuten. Behövde sluta vara barnvakt eftersom jag mådde så dåligt. 

December: Har varit inlagd 2 gånger och en massa akuten besök. Har varit väldigt tufft. Fick mitt operationsdatum. 

Nu förbereder jag mig för nytt år och förhoppningsvis bättre hälsa. Börjar ju året med operation så jag hoppas på det bästa. 

Vad hoppas ni på i det nya året? 


Likes

Comments

Dagarna efter jul har varit riktigt sega. Mest sovit och tryckt i mig rester. Har rätt ont och tar mycket smärtstillande varje dag men sluppit åka in akut iallafall. Blev uppringd om mitt urinprov som var gränsfall på urinvägsinfektion men eftersom jag inte hade symptom längre har det nog gått över av sig själv. Sedan hittade jag man en del blod i mitt urin också så får hoppas de kan hitta något på titthålsoperationen som kan förklara det 🤔  Bara två veckor kvar vilket är skönt men samtidigt så rädd för att bli sjuk och självklart är både min och sambons familj sjuk så vi har försökt hålla oss borta så att jag inte ska bli sjuk så de behöver skjuta upp operationen. Än har vi inga planer för nyår så det blir nog bara att vara hemma och ta det lugnt. Kan ju ändå inte dricka alkohol med alla mina värktabletter så kanske blir bäst så.

Idag var vi och hämtade en möbel ifrån blocket som blivit mitt nya sängbord. Supernöjd blev jag. Vi köpte äntligen räkor också till vårt nanoakvarium som börjar ta form 😊

Likes

Comments

Jag fick fira jul hemma iår. Trots att jag vart inlagd ifrån lördag till tisdag och sedan tillbaka igen på onsdag tills fredag. Hade super ont och kan äntligen sitta igen och gå till toaletten utan att svimma på vägen. Dagen spenderades först hos min sambos föräldrar med mat och julklappsöppning. Sedan åkte vi hem och spelade lite nya spel tillsammans vi köpt på steam. Min smärta är bättre men jag räknar fortfarande timmarna mellan värktabletterna och framförallt inför operation.

Till råga på allt har mina systerdöttrar blivit sjuka och vill verkligen inte riskera något nu innan operationen så blir nog inte att vi ses förens efter operation. Tråkigt att jag inte är med på varken julafton eller deras födelsedag 🙁

Ska försöka träna om jag orkar eftersom jag kommer behöva avstå från det några veckor efter operation för att inte öppna upp såret igen. Ska försöka åka skridskor i år innan min operation hade jag tänkt. Kommer ju inte kunna efter operation och förra året hade jag precis blivit av med gips efter att ha brutit foten så vill passa på medans jag kan.

Ha en super trevlig julafton hur ni en firar den.

Likes

Comments

Idag har jag mått rätt skit. Var och handlade i förmiddags när mina föräldrar ändå varit iväg. Kändes väldigt skönt att vara klart med all julmat och julklappar när man såg alla andra stressa medans jag bara skulle ha lite småsaker. Har försökt sova lite under dagen eftersom jag knappt får sova på nätterna, speciellt när grannarna bråkar och jag har massa mardrömmar. När smärta började bli jobbigt tog jag en varm dusch så länge jag kunde men tillslut blir det som en bastu i badrummet och med min astma kan jag typ inte andas. Så har legat i soffan med värmekudden och starka värktabletter och kollat på film. Min absoluta favorit julfilm "Tomten är far till alla barnen". Även fast jag mår dåligt är det iallafall julmysigt här i vardagsrummet med granen och alla ljus. Nu kollar jag på hells kitchen och hoppas på att jag ska slippa behöva åka till akuten.

Likes

Comments

Igår blev jag äntligen klar med allt jag ville innan jul och självklart kom mensen som ett brev på posten. Mensvärken började redan igår och idag har jag kämpat på med tvätten. Tog ett graviditetstest för jag mådde så illa att jag trodde att jag skulle svimma. Var negativt som tur var. Behöver inte en graviditet 3 veckor innan min titthålsoperation 🙄 Just nu mår jag rätt skit men har mina starka värktabletter och akutväskan packad ifall jag skulle behöva åka in.

Igår var vi också och köpte gran. Supermysigt speciellt eftersom jag hemma inte kunnat ha julgran på 9 år pga. att vår 8 kilos katt alltid ska klättra i granen då han brukar klättra i träd uppe på vårt landställe 😁 vad är skillnaden lixom?! Plus att det är våran första gran tillsammans i vår alldeles egna lägenhet ❤️ Behöver dock köpa glitter och stjärna imorgon sedan är den perfekt 👌

Förhoppningsvis hinner det värsta av min mens vara över innan jul dock brukar jag ju blöda 9 dagar men hoppas på att mina visanne äntligen ska ha lite verkan och få mig att blöda mindre. Skulle suga att behöva stanna hemma på jul istället för att vara med släkten men jag och sambon har köpt hem lite saker så vi kan ha mini julbord ifall jag skulle må sämst. Bästa killen har jag 💖

Har ni köpt julgran än?

Likes

Comments

Har samlat ihop lite frågor om julen som jag tänkte svara på 😊

Det bästa med julen: Glada barn, gemenskapen och snön.

Det sämsta med julen: Stressen

När får man julpynta: Inte innan 1 december iallafall.

När köper man gran: När som helst i december men den ska inte hinna barra innan julafton.

Favorit jullåt: Mer jul

Favorit mat: Skinka (julmust är också viktigt)

Ett måste på julbordet: Varmrökt lax 😋

Ett måste under julen: Vara med familjen

Men skippa detta: Alkoholen

Hur firar du: Firar oftast hos min syster med släkten

När öppnar man julklapparna: Efter Kalle anka och maten. När jultomten kommer 😉

Ge eller få: Ge

Vad önskar du dig i julklapp: Doftljus och mysiga tofflor

Vad vill du verkligen inte ha: Opersonliga gåvor. Trisslotter och aladin ask klarar jag mig utan.

Är du ute i god tid eller stressar du veckan innan: Haha jag börjar köpa julklappar i oktober 😁

När är julen slut: 20 januari. 20 knut ska julen ut!

Likes

Comments

Alla andra går i jultider. "Vart ska ni fira jul i år? Ska ni ha julgran? Hoppas vi får snö!" Jag borde vara glad över våran första jul i lägenheten och det faktum att kunna ha gran för första gången på 8 år. Men mina tankar är någon helt annan stans. Allt jag tänker på är min titthålsoperation i januari." Kommer de hitta något? Kommer jag ha ont? Tänk om jag inte vaknar upp?" Jag vet att vad än operationen visar så kan jag iallafall gå vidare men jag har blivit bränd av att göra utredningar och undersökningar som inte ger några svar. Att inte ha svar är det värsta. En del av mig hoppas på endometrios för då vet jag iallafall även om det är en värdelös sjukdom att ha.

Jag försöker flytta bort det ur mina tankar. Smärtan ligger som en skugga över livet och påminner än hela tiden om att inget är normalt. Man träffar vänner eller familj efter flera veckor. De pratar om jobb, nöjen, skola och vardagslivet och det enda man själv har att prata om är alla akutbesök och sömnlösa nätter pga. smärtan. Man försöker fortsätta med livet precis som inget hänt medans det käns som att ens kropp ger upp på en. Som man en dag kommer vakna upp och bara vara ett skört skal.

Denna julen väljer jag mellan att vara hos min syster och min släkt, hos min sambos mormor och deras släkt eller bara hemma. Självklart vill jag vara med familj men båda är minst 1 timme bort ifrån närmaste sjukhus och hemma är det 10 min. Sedan kommer jag antagligen ligga mitt i mensen och ha så ont att jag behöver ta två typer av narkotika klassade smärtstillande, så ont att jag inte kan sitta och äta julbord med illamående som gör att jag knappt kan dricka. Jag är rädd att mina systerdöttrar ska se mig gråta och skrika av smärta och bli rädda. Att jag rent ut sagt ska förstöra julen för alla och behöva ligga på en steril vårdavdelning och behöva ligga och titta på den där glesa plastgranen i korridoren. Usch nej min ända önskan i år är att få vara smärtfri över jul.


Likes

Comments