Header

Hej! Nu var det längesedan jag skrev något här men nu har jag något mycket roligt att berätta! Vi har bokat alla flyg till vår kommande resa i januari och februari, vi kommer sammanlagt vara ute på resande fot i 41 dagar vilket ska vara så skönt!

Den 4 januari börjar jag och Louise resan med att åka till Beijing och stannar där i 4 nätter! Där är tanken att vi ska kolla in staden, himmelska fridens torg, den förbjudna staden och självklart den kinesiska muren!

Den 8 januari tar vi flyget över till Filippinerna och ön Boracay, som även ska ha en av världens finaste stränder! Här nedan ser ni även lite bilder från hotellet! Här kommer vi även möta upp några andra klasskompisar.

Efter 6 nätter på Boracay åker vi till vår slutdestination Indonesien och Bali samt Gili-öarna där vi kommer stanna i 4 veckor! Vi kommer åka runt och vandra bland risfälten på Ubud, festa på Kuta, kolla på solnedgången från Potatohead, förhoppningsvis ta dykarcertifikat och gå på surfcamp på Gili-öarna. Detta och mycket mer hoppas vi checka av! Sedan tar vi flyget tillbaka till Shanghai den 14 februari och en vecka senare drar skolan igång igen 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har det varit tomt här väldigt länge och ändå har det inte hänt så mycket! Vi går i skolan, äter, turistar, hänger i lägenheten eller på barer! Eftersom att Sverige gick över till vintertid igår så är vi numera 7 timmar före här borta! Temperaturen har även gått ner ganska mycket idag är det 16 grader men känns som mellan 0-5 grader vilket känns väldigt konstigt efter så lång tid med värme varje dag.. Men det är väl bara att vänja sig 😊
I helgen firade vi Halloween med förfest hos Hannah & Co och sedan åkte vi runt till lite olika ställen för att avsluta med en burgare innan vi drog hem, en mycket trevligt kväll 🙌🏼

Likes

Comments

Hej! I söndags gjorde jag och Louise en liten utflykt till Yu Garden som ligger i Shanghais gamla stadsdel. Det är en trädgård och massa fina gamla kinesiska byggnader som ni kan se på bilderna nedan 😊

Likes

Comments

Kom hem från IKEA för en liten stund sedan då vi behövde komplettera lite saker till våra rum! Köpte en klädställning då jag inte har någon klädstång i garderoben. När vi ändå var där passade jag även på att köpa lösgodis, marabou, kaviar, knäckebröd och norrlands guld ❤️

Likes

Comments

För exakt en vecka sedan var vi uppe i tornet som står i rubriken, världens högsta observatorium på 474 m som även ser ut som en kapsylöppnare! Utsikten var riktigt häftig och man såg över hela Shanghai.

I veckan som kommer är vi lediga då det var Kinas nationaldag igår. Vi har blivit rekommenderade att inte resa någonstans denna veckan då alla Kineser gör det så Jinan-gänget kommer till oss istället och hälsar på! Vad vi ska göra återstår att se men jag lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera er 😊

Likes

Comments

När man får fira födelsedag i världens bästa stad ❤️

Likes

Comments

Hej! Igår hälsade vi på i området där det andra gänget från klassen bor. Väldigt mysig och lite mer hemtrevligt än där vi håller till, men vi får la glädja oss med att vi har närmare till skolan. Det blev en burgare och milkshake till mat som var gudomligt god! Vi fortsatte till ett ställe där de ät serverades en drink som hette Basil Drop, den ligger numera delad etta på listan av mina favoritdrinkar 👌🏻 Efter detta drog tjejerna och jag som delar lägenhet hem för idag är det dags för shopping och fake market! Ikväll kommer gänget från den andra skolan och stannar över helgen. Från idag tills på söndag är alla lediga i Kina då man firar en viss högtid!

Likes

Comments

Har hänt mycket under veckan och därför jag inte uppdaterat! Vi tjejer och killarna har fått lägenhet på samma område, vilket vi är väldigt glada över 😊
Efter en tur till IKEA och en storstädning så har så gott som installerat oss!

I helgen var vi med om en mycket spännande sak.. Vi blev medbjudna av skolan till Nantong, en mindre stad några timmar från Shanghai. Allting skulle vara gratis och vi skulle få bo på ett 5-stjärniga hotell.
Vi fick äta inhemsk mat så som: groda, manet, krokodil, en soppa med en hel hörna, komage och massa annat konstigt, men ändå roligt att ha testat!
Vi åkte upp på ett berg med utsikt över hela Nantong, någon slags botanisk trädgård och åkte båt på en flod.
Folket i Nantong var nog inte så vana vid Västerlänningar för alla skulle ha bilder med/på oss och drog nästan i oss, lite obehagligt men vad ska man göra.
Innan vi åkte hem på söndagen skulle vi vara med på en invigningscermoni, mer än så visste vi inte.
Vi från Sverige + några till var tydligen VIP-gäster och fick speciella band samt sitta näst längst fram i publiken bakom borgmästaren samtidigt som vi blev filmade av massa kameramän och fotade. Mycket speciellt och bland det konstigaste jag varit med om! Som avslutning fick vi gå upp på scenen och bli fotade.

Här är lite som hänt under senaste veckan, ska försöka uppdatera oftare så att inläggen inte behöver bli så långa!

Likes

Comments

Nu har vi förhoppningsvis hittat en lägenhet! Vi ska tillbaka imorgon för att se om det finns en till killarna, om det gör det så flyttar vi nog direkt. Allting går väldigt fort här, kontraktet ska skrivas på direkt och minst 3-4 månadshyror i förväg. Allting ska betalas i kontanter också, inte lika spännande 😁 Om vi även får en lägenhet så väntas en tripp till IKEA för att inhandla lite saker så det blir lite hemtrevligt!

Vi tjejer var med om en väldigt spännande sak innan också när vi skulle kolla på lägenheten. När vi inte har så långt kvar så går taxin sönder mitt på en motorväg vid ett rödljus i en av mittenfilerna. Bilen började rulla bakåt och alla tutade på oss, vi fick betala och springa rakt över vägen. Medan vi i panik försökte hitta en ny taxi för att hinna till lägenheten så började chauffören putta bilen men den rullade bara tillbaka 😁 Killarna räddade oss som hann i tid och vi fick tillslut en taxi!

Nu ska vi till hotellet för att kolla på film och sedan är det dags att sova. Puss och Kram!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan vi hördes vid men det har varit fullt upp! I fredags var vi på fake market och åt hotpot, riktigt häftigt och gott! Igår var vi och letade lägenheter i 9 timmar, inget jag rekommenderar i 35 graders värme..
Vi hittade heller ingen lägenhet så letandet fortsätter!
Idag var vi en runda på stan för lite shopping och ikväll är tanken att vi ska ut på någon klubb 💃🏼

Likes

Comments