Hei

Nå har vi kommet oss til Bali. Her begynte hele oppholdet med tre dager på et hotell i Canggu som var booket på forhånd. Her hadde vi en "arrival package" der vi fikk en gratis surfetime, massasje og en tur til Ubud. dessverre rakk vi ikke massasjen, men turen til Ubud og surfetimen fikk vi gjort.

Ubudturen var veldig spennende, fikk sett ganske mye på kort tid. Vi hadde vår egen sjåfør hele dagen og kunne selv bestemme hvor lang tid vi ville bruke på hvert sted.

Vi besøkte "Monkey forest", veldig kult, men litt skummelt. Apene hopper på deg uten forvarsel, og vi merket at vi ikke var helt komfortable med det.

Da vi var ferdige hos apene dro vi videre til en kjempefin plass der vi spise nydelig lunsj! Vi satt i en liten hytte på vannet. Alt ved det måltidet var helt perfekt:))

Da lunsjen var spist bar det videre til neste stopp. Vi dro på en kaffefarm som dyrket forskjellige typer kaffe og te. Vi gikk rundt i en frodig hage med masse ulike planter. På slutten av omvisningen fikk vi smake på mange forskjellige ulike kaffe og te. Utrolig kult med så mye forskjellige smaker!

Det som var særlig spesielt med denne farmen var at de lagde kaffe fra et dyr som heter Luwak. Den kan minne litt om en rev. Dette dyret fôres med kaffebønner, og bæsjer dem rett og slett ut igjen. Bønnene er fremdeles hele, og har fremdeles en beskyttende hinne rundt. Dette blir vasket grundig, og bønnene pilles ut før det stekes/ristes og kvernes. Hedda smakte på kaffen, men syntes ikke den smakte noe særlig annerledes fra svart kaffe hjemme.

Siste stopp for dagen var "rice terrace" som også er en kjent turistattraksjon i Ubud. Her var vi i kanskje 5 min:-) var ikke så mye å se på annet enn grønt landskap, så vi tok noen fine bilder og dro!

Etter risfarmen dro vi egentlig bare hjem til hotellet igjen der vi hadde en stille og rolig kveld. Vi skulle nemlig opp tidlig for å surfe!

Denne dagen startet som sagt tidlig med et møte der vi fikk informasjon om surfingen og skrev under på sikkerhetspapirer.

Vi surfet på en strand i Seminyak, det var en biltur på Ca 25 min. Da vi ankom stranden trente vi først 20 min på land, før vi fikk gå ut i vannet. Vi har dessverre ingen bilder in action, men vi klarte oss bra og syns det var kjempegøy!

Denne dagen var også HEDDAS BDAY!! Vi gikk ut og spiste superdigg sushi og en helt SYK dessert

Over til dagen etter. Dette er egentlig siste dag hvor det har skjedd noe spennende; dagen etter bursdagen til Hedda skulle vi møte en gjeng norske på en utested. Noen kjente vi hjemmefra, og noen ble vi kjent med i Thailand. Vi feiret skikkelig og kvelden ble perfekt! Veldig god middag (som faktisk var buffet på utestedet) og god drikke;)

De siste dagene har det ikke skjedd så mye. Vi har ligget litt ved bassenget på hotellet og litt på stranden. Været er ikke så mye å skryte av, men vi holder motet oppe og koser oss veldig likevel:)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 269 Lesere

Likes

Comments

Heihei! Siden sist har vi kommet oss til enda et nytt land; Indonesia. Vi er på Bali og skal være her i to uker. Siden vi ikke har oppdatert om Kuala Lumpur, så gjør vi det her, og skriver heller et nytt innlegg om Bali.

Første morgen begynte med en tur til nasjonalmoskéen i Malaysia, Masjid Negara. Det som var spesielt var at vi måtte ha på deres religiøse plagg for å komme inn. Oss to med burka? Ikke så flatterende kanskje...

Vi fikk ikke komme inn i i selve bønnerommet da... selvom Mille titter spent inn for å sjekke ut stedet.

Deretter bar det videre for litt mer shopping. Det er utrolig mange kjøpesentre i Kuala Lumpur, og vi sjekket ut 5-6 av dem. Likevel har vi jo en backpackerbudsjett, og også en ryggsekk som ikke har plass til allverdens, så det ble mye titting.

På kvelden spiste vi på en restaurant vi hadde fått anbefalt av Marthea! Det heter Opium, og det var kjempegod mat, og spesielt dessert!

Kjempehyggelig sted!

Husker ikke hva det het, men var i alle fall helt nydelig!

Dag 2 gikk til å besøke Batu Caves og Petronas Towers. Begge deler ganske ikonisk for byen.

Hulene er beskyttet av denne gigantiske, hinduistiske krigsguden i gull. Det var manager trapper opp til hulene, så det ble jaggu en slags treningsøkt denne dagen også. Selv om det sto workout forbudt. Hehe

Det var massevis av frekke aper som stjal snacks og mat!

Inni var det ikke så spesielt egentlig. Et bittelite tempel, noen suvernir-sjapper og flere aper.

Selfie

Videre dro vi til Petronas Towers, og fikk tatt obligatoriske bilder foran!

Selvfølgelig kom det folk bort og ville ha oss med på bilde her også... er så rart at folk får deg selv til å spørre om sånt.

Hva i alle dager er dette liksom??

På kvelden spiste vi middag hos Kristine, Ingrid, Nora og Maren som Mille kjenner hjemmefra. De hadde leid en kjempefin leilighet med nydelig utsikt. Det var en nydelig kveld!

Ble noen selfies på takterrassen, ja!

Løøv fra disse jentene som koser seg veldig!

  • 217 Lesere

Likes

Comments

Heyhey!

Nå befinner vi oss i Kuala Lumpur, Malaysia. Vi kom i fire-tiden i ettermiddag, og har for det meste gått rundt på noen sentre og tittet. For øyeblikket spiser vi take away pizza på hotellrommet og koser oss! (Klokken er snart 23 nå)

Oppholdet i Vietnam var kort, men effektivt! Som vi nevnte i forrige innlegg, hadde vi booket en tur til Mekong Delta River igår. Der fikk vi sett mye forskjellig!

Turen var fra 8-17, og dette var inkludert ca 2 timer buss hver vei. På bussen til hadde vi likevel to stopp. Først ut var et rest stop. Det var veldig grønt og frodig og fint, og de hadde en shop med massevis av suvernirer. (Vi kjøpte is og hatter hehe)

Neste stopp var et sted med tre digre buddhaer.

Det vi likte best med denne turen var at den var veldig effektiv, så vi fikk besøkt mange ulike steder! Vi fikk ca 20 min hvert sted, og da var det bare å knipse bilder og komme seg videre.

Laughing Buddha

Sleeping Buddha

Deretter bar det videre til havnen, og vi kom oss over til båten som skulle ta oss rundt i Mekong River. Det er den 12 lengste elven i verden, og noen steder er den hele 35m dyp! Sykt skitten var den og. Men uansett!

Første stopp i elven var en godterifabrikk. Passende for oss! De lagde kokosnøttgodis, og vi fikk se hele prosessen. Det var kult (og veldig godt hehe).

Her er guiden vår som forteller om prosessen. Mille var veldig fan av ham og hans prating.

Neste stopp var en lunsj som var forhåndsbetalt. Det var kjedelig mat, men stedet var veldig fint. Her var det mye forskjellig å se. Alle stoppene våre på elven var på forskjellige små øyer. Denne het Phoenix Island, og vi hadde litt ekstra tid her.

Fornøyd med nye hatter si

Det var masse hengekøyer der hvor vi koste oss

Her var det utrolig mange krokodiller stuet sammen på et ganske lite område. Krokodille var på menyen i restauranten, såååå

På denne øya var det også mye sånn balanse-greier man kunne prøve, lekestativ med husker osv, rare figurer rundt om kring slik som denne.

Neste stopp var en honningfarm! Har fikk vi smake te med honning og noe andre greier som vi ikke helt fikk med oss hva var. Det var visstnok sunt, da, og det var godt også. Hele tiden ville de jo selge det vi smakte på, men vi skal jo mange steder, så vi kjøpte ingenting.

Alle biene

Dette stedet var det også tid for å HOLDE PYTONSLANGE!!! Fy søren, vi gjorde det!! Vi fikk høre om dette på starten av turen, og var usikre hele veien på om vi skulle gjøre det eller ikke. Men tøffe som vi er, tok vi utfordringen!

Litt nervøse he he

Siste stopp var båttur i en mindre båt, der det satt en person foran og bak og padlet oss gjennom en liten kanal. Veldig eksotisk!

Vi satt på i robåtene frem til en restaurant der vi fikk frisk frukt og hørte på lokale musikere som salg og spilte for oss.

Vi er begge enige om at dette var en kjempefin dag, og vel verdt pengene!

På kvelden spiste vi middag med Fredrik og Marthea. Det var hyggelig som vanlig, og veldig god vietnamesisk mat! Trist å si hadet til dem, men vi møtes nok i Oslo rett som det er når vi kommer hjem igjen.

Dette var siste bildet vi tok i Vietnam. To jenter som gleder seg til middag!

Nå skal vi spise opp pizzaen og se på tv. Håper dere har det fint hjemme! Vis savner dere, men koser oss veldig.

Imorgen skal vi til nasjonalmoskéen, det blir spennende!

  • 280 Lesere

Likes

Comments

Nå har vi kommet oss over grensen til Vietnam, etter en seks timers busstur fra Phnom Penh til Ho Chi Minh.

Uken i Kambodjsa gikk veldig fort og vi fikk gjort og sett mye forskjellig. Her kommer en liten oppsummering!

Sist gang vi blogget var vi i Sihanoukville. Der ble vi i to netter før vi dro videre. Vi forsto ikke helt den byen. Det var veldig turist-aktig, og mye søppel overalt, men overraskende lite mennesker der. Stranden var veldig lite innbydende, men vi lå der likevel i en dag. Det var deilig å bare slappe av en dag også.

Kampot

Neste stopp på ruten var Kampot, en liten elveby langs kysten. Bussturen var ikke lang, så vi hadde omtrent hele dagen her. Vi bestemte oss for å dra på en tur til nasjonalparken oppe i fjellene sammen med Fredrik og Marthea. Der lærte vi mer historie og så bygninger fra forskjellige perioder. Mist på fjellet ligger den en forlatt fransk by fra Kambodjsa var fransk koloni! Den heter Bokor Hill Station.

Utsikten på vei opp på fjellet

Dette var feriehuset til en konge på 70-tallet. Det var veldig rart å se på alle bygningene hvor slitte og falleferdige de var, spesielt med tanke på at de egentlig var så nye historisk sett. Etter Khmer Rouge ble alt gull osv stjålet, og det lå bare masse søppel overalt der inne. Sånn var det i omtrent alle bygningene vi så!

Denne Buddhaen er 30m og ble bygget ferdig for ti år siden om vi ikke husker feil. Det er et digert casino midt oppi ingenmannsland der, og folk stopper ofte for å få lykke fra denne statuen før de skal gamble.

Tempel som lå helt på kanten av et stup. Her var det flere munker som bodde.

Litt nervøs utpå der ja... (bestemor ikke se på dette hilsen Hedda)

Fransk kirke som også var veldig lite velholdt. Vi fikk vite at både den, og casinoet under her, flere ganger har blitt brukt til å spille inn skumle filmer.

Det var en spennende tur, og guiden vår lærte oss mye. Men på vei ned fra fjellet begynte det å ryke fra bilen og han måtte stoppe opp og helle ut alt drikkevannet vårt. Vi hadde spurt om air condition på veien opp, og det tålte tydeligvis ikke bilen. Haha. Men det gikk fint!

På kvelden var det tid for en båttur på elven der vi kunne se solnedgangen og ildfluer. Det hørtes veldig fint og hyggelig ut, så vi meldte oss på. I realiteten var det veldig hyggelig også, men det ble litt mye å sitte to og en halv time på en flåte i komplett mørke til slutt. Vi fikk sett noen ildfluer da, og solnedgangen var fin!

Vi kom endelig i land og spiste kjempegod middag på en fin restaurant langs elven:

Rabbit Island

Da det ble morgen bar det videre med bussen igjen, denne gangen skulle vi kjøre en kort tur før vi tok båt over til en øy som heter Rabbit Island. Det er ingen kaniner der, og det er visstnok ingen sammenheng mellom kaniner og øya. Men før vi kom dit stoppet vi innom et marked!

Rabbit Island var ikke en typisk turist-øy, og vi sov i bungalows på stranden uten verken AC eller vifte. Det var varmt. Men vi greide oss, og det var veldig idyllisk.

Det ble skikkelig tordenvær på kvelden, og det var kult å se ordentlig klare og tydelige lyn på himmelen! I tillegg til tordenskrall var det både haner som gol og hunder som hadde bjeffekor mens vi skulle prøve å sove i varmen...

Phnom Penh

Siste stopp i Kambodsja var hovedstaden, Phnom Penh. Her skulle vi lære mer om Kambodsjansk historie, og den forferdelige perioden under Khmer Rouge-regimet. Vi lærte mye om borgerkrigen på 70-tallet, forårsaket av den kommunistiske opprørsgruppen Røde Khmer.Vi besøkte Killing Fields, og fengselet S21. Det var sterke saker.

Vi fikk på oss sånn teit guide-headset i Killing Fields. Det var en veldig smart måte å få info på!

I killing Fields drepte de fangene fra S21 og andre fengsler. Mange trodde de skulle slippe fri og møte familiene sine igjen da de kom hit, men de hadde andre ting i vente. Helt utrolig forferdelige greier. Og dette er ikke mer enn 30-40 år siden!! Ofrene var utlendinger, utdannede, folk med briller, menn, kvinner, barn,og ofte hele familier. Alt som kunne være en potensiell trussel for regime ble hentet inn. Guiden vår fortalte at også mange i hans familie ble henrettet/forsvant under Khmer Rouge.

Det var ingen ende på antall døde... stablene var så høye at vi ikke kunne se alt

S21 var fengslene der folk ble torturert og holdt fanget. Her ønsket de ikke å drepe noen, for de ønsket ikke at folk skulle vite om drapene. Likevel var det folk som døde her også, etter grusom tortur.

Da regimet var over og de ble stilt for retten, kunne ingen av lederne svare på hvorfor de gjorde alt dette grusomme. De hadde ingen god grunn engang, "det bare skjedde".

I disse små cellene bodde de... Bygget var opprinnelig skole, og i noen av rommene sto det fortsatt pulter. De fleste rommene var likevel fylt med disse bittesmå cellene.

Det var veldig sterkt å være i fengselet og i killing fields. Vi gikk rundt i varmen, og bildene av fanger overfylte alle rommene. Selv om det var trist, er vi glade for at vi fikk sett det. Det er så mye grusomt i verden, og det er nesten rart at vi ikke har hatt noe om dette på skolen. Men selv om dagen var tung, hadde vi det hyggelig med gruppen vår. Og dagen ble veldig fin! Så vi beveger oss over til noe mer lystig!

Igår var siste kvelden med de vi har reist med i en uke nå, så vi 7 norske som har holdt sammen gikk ut for å spise. Vi fant et nydelig tacosted, og det var en perfekt avslutning på oppholdet vårt. Heldigvis har vi avtalt å møte Fredrik og Marthea når de kommer hit til Ho Chi Minh imorgen, så det blir fint!

Nå er klokken ni på kvelden, og vi har gått litt rundt i byen her og sett. Denne byen minner mer om Bangkok enn noen av byene vi så i Kambodsja, men til tross for likheten, trives vi her allerede! Imorgen har vi booket båttur på Mekong Delta, og vi blir hentet 8 på morgenen. Vi gleder oss!

  • 342 Lesere

Likes

Comments

Her er vi med våre norske venninner som vi ble kjent med på Koh Phangan!

Vi er visst ikke så flinke på å oppdatere denne bloggen, det får vi bare innse. I alle fall befinner vi oss nå i Kambodsja, og nyter et nytt land.

Den siste tiden i Thailand gikk litt opp og ned. Vi var på full moon party på Koh Phangan som var veldig gøy! Deretter dro vi videre til Koh Samui, naboøya, som vi ikke skjønte helt. Denne øya var veldig mye større, og mer for familier og turister. I tillegg ble Hedda matforgiftet, noe som ikke var kjempegøy. Vi har derfor ikke noe særlig bilder fra våre tre dager der, men poster noen flere fra full moon:

Nei her var det visst noen bilder fra Koh Samui før skaden skjedde:

Da vi kom tilbake til Bangkok koste vi oss på det deilige hotellet vi hadde booket oss inn på. Litt over backpacker-standard, men det var veldig deilig å ha et eget rom uten 6 andre. Det var også treningsrom på hotellet, så vi fikk til og med slengt inn en etterlengtet økt der.

Mille kooooser seg med stor seng med dyne og pute

Luksus

Kambodsja

Vi tok buss til Kambodsja på søndag. Det var ikke like deilig standard på bussen som vi har hatt tidligere. Her i Kambodsja har vi et hop-on-hop-off-busspass som ender i Ho Chi Minh i Vietnam.

Vi kom til Siem Reap og var der i to netter. Vi var på Angkor Wat og et annet tempel. Det var så varmt at vi ikke kom oss gjennom hele tempelbyen... egentlig hadde vi booket tuktuk som skulle hente oss 0430 for å se soloppgangen over Angkor Wat, men da vekkerklokken ringte klokken fire høljet det ned, så det ble ikke noe soloppgang på oss.

I går tok vi bussen til Battambang og bodde i homestay hos en familie. På veien var vi innom et bamboo train som ble brukt til å frakte ris til landsbyer tidligere. Det ristet veldig, men var kult å oppleve.

Her er vi på bambustoget med Marthea og Fredrik som er på samme gruppe som oss. De er veldig hyggelige, og vi har vært en del med dem de siste dagene!

Vi var også innom en barneskole i landsbyen vi bodde i, og hilste på barna og satt bakerst i klasserommet. De var nesten 50 elever i én klasse!

Vi fikk beskjed om å ta med litt ting til skolebarna, og noen på gruppen vår tok med ballonger. De gikk jo elt amok med dem haha!

Husmor der vi bodde lærte oss å lage hjemmelagde vårruller!

Idag har vi sittet 11,5 time i buss siden klokken 6 i morges, og nå har vi kommet til Sihanoukville, som er en strandby. Vi spiste middag med gruppen på stranden i stad, og så på solnedgangen. Det er veldig mye turister her, kanskje litt mye for vår smak. Men vi får se imorgen!

Imorgen skal vi bare chille og kose oss på stranden!

Vi blogges

  • 404 Lesere

Likes

Comments

Heihei verden!

Nå er det en stund siden vi har oppdatert her ordentlig så her kommer det et solid innlegg;)
Det har skjedd litt siden vi var på tur i jungelen. Da vi kom tilbake fra trekkingen hadde vi et par netter i Bangkok igjen, noe vi ikke syns noe særlig om i og med at Bangkok ikke er vår favorittby. Dessverre.

Prøvde å fylle dagene med noe i Bangkok. Prøve hatter ble en stor sport!


Etter et par dager med venting i Bangkok dro vi til Koh Tao. Wow for en øy! Det var en etterlengtet ferieøy som leverte sitt. Vi slappet av på kjempefine strender og fremkomstmiddelet var scootere som vi leide til en billig penge. Er ikke så mye mer å si om det, Koh Tao var nydelig med masse sol, festing(:p) og scooterturer!!

Photoshoot:)

Utsikten fra middagsbordet, sykt fint og god mat!

Noen bilder fra strendene vi var på. Merker vi er litt dårlig på å ta fine bilder, men vi skal bli bedre!!


Etter noen fine dager på hostellet Taco shack på Koh Tao bestemte vi oss for å dra videre til Koh Pangan på onsdag. Det er her vi skal på fullmoon party, så vi bestemte oss for å dra et par dager før festen for å sjekke ut øyen litt! Her bor vi i en liten hytte på stranden og virkelig lever luksus når det kommer til beliggenheten! (Ikke når det gjelder rom og senger riktignok, men vi skal ikke klage for på dette rommet er det heldigvis ingen som snorker!!)

Utsikten fra hytten vi bor i nå.

Noen bilder fra stranden vi bor på.

Vi møtte også noen andre norske her i forigårs, så vi var med dem igår. Det ble scootertur til andre siden av øya, til en strand som heter Malibu beach.

På vei hjem kjørte vi langs kysten av øya rundt hele og fikk med oss en helt nydelig solnedgang!

Nå har vi nettopp byttet hostell, for vi hadde sett feil på datoene og booket en natt for lite hehe. Nå skal vi ha vårt eget rom, og sitter og venter på å få sjekket inn nå!

Håper alle hjemme koser seg med snø og vinter! Vi sender varme klemmer:)

  • 531 Lesere

Likes

Comments

Hei!!
En liten rask update fra oss.

Nå sitter vi på hostellet i Bangkok å venter på at tiden skal gå. Vi skal nemlig ta nattbuss til Koh Tao ikveld og vi gleder oss helt sykt!! Vi har vært her i Bangkok i et par dager nå, og kjenner oss ganske ferdig med byen. Her skjer det ikke stort, og utelivet er heller ikke noe å skryte av, dessverre!
Vi tar gjerne imot tips!!

Legger ved noen bilder fra junger'n siden vi tydeligvis ikke legger ut nok bilder:-)) (og ikke har tatt noen i Bangkok)

​Selv om vi har bodd på rom med fire andre, har hostellet vært bra. Veldig rent og fresht med digge senger:-))

  • 634 Lesere

Likes

Comments

Nå har vi kommet tilbake fra jungelen nær Umphang i Thailand!

Vi er utrolig skitne og slitne, men har hatt en nydelig tur! Vi har gått litt over 3 mil på tre dager, så vi har ikke bare ligget på latsiden. Gruppen vi har vært med besto av to andre nordmenn, og 6 dansker. Alle er veldig hyggelige, så vi har kost oss masse!

For å komme oss opp til Mae Sot og Umphang tok vi først nattbuss fra Bangkok i 8 timer, før vi satt på planet til en jeep i 7 timer. Da spiste vi middag, og sov i noen enkle hytter med på madrass på gulvet. Likevel var det høyere standard enn det vi skulle møte de neste dagene! Dusj og wifi kunne vi se lenge etter videre på turen.

Laaang kjøretur med 1219 svinger

Trekker hill i Umphang

På fredag begynte selve trekkingen. Vi "raftet" nedover en elv i fem timer, men noen stopp hvor vi blant annet spiste lunsj og badet i en hot spring! Siden det ikke er regnsesong ble det ikke så mye fart nedover, så det var mer flyting enn rafting egentlig.

Gåturen den første dagen var kanskje den hardeste. Vi gikk ut av båtene, tok på sekker, og begynte å gå. Rett opp. I to timer. Heldigvis slaket det seg ut etterhvert, og vi kom fram til en campingplass hvor vi skulle sove. Litt mange edderkopper for Heddas smak, men vi kom oss gjennom det. Soveposene vi fikk låne var heller ikke de tykkeste, så det var ganske hardt og kaldt i teltet..

Dagen etter (lørdag) sto vi tidlig opp for å gå til Sørøst-Asias største fossefall! Det var skikkelig fint, og veldig deilig å bade der!

Hedda, Mia og Marit ved fossen

Vi tenkte å poste flere bilder fra fossen senere! Vi tok en del i vannet, men vi har ikke fått helt teken på det ennå kan man si hehe!

Lørdagen gikk vi også et godt stykke og kom til en landsby som het Ko Tha. Den var helt annerledes enn hva vi er vant til! Den lå midt i jungelen, og besto av åpne bambushytter og dyr overalt. Det var som om vi ble tatt flere århundrer tilbake i tid. Der gikk vi også til et lite fossefall og badet og vasket oss med såpe!! Veldig forfriskende helt til en litt pinlig episode inntraff og vi måtte løpe tilbake.. Hele gruppen sov i bambushytte på madrasser på gulvet. Det var hyggelig helt til hanene begynte å gale 0530 imorges.

Hytten vi bodde i

Landsbyen

Hvite sko etter 30 km:)

Vi skulle gå 13 kilometer tilbake til Umphang, og det var også mye oppover denne dagen. Da vi endelig hadde kommet frem til der jeepen sto og ventet måtte vi over en forferdelig hengebro. Vi kom oss til andre siden etter halvveis panikk og mottok en iskald cola:)

Nå har vi sittet bakpå jeepen helt tilbake til Mae Sot og skal ta nattbussen tilbake til Bangkok senere i kveld.

Vanskelig å vise på bildet hvor høyt og ekkelt og løst det var. Men det var ordentlig ille (Hilsen Hedda hehe)

Vi har hatt noen fantastiske dager i jungelen. Fått nye venner, hoppet i fossefall, sett ville elefanter, gått på hengebro, sovet med edderkopper, og mye mer som ikke egner seg å skrive her;)

God natt eller dag eller hva det er i Norge nå!

  • 695 Lesere

Likes

Comments

(Vi skrev dette innlegget igår, men da funket ikke nettet)

Hei!

De siste dagene har vi levd uten internett, men her kommer en kort oppsummering av hva vi har gjort.

Det har vært MYE monumenter, og mye indisk historie. Vi har lært om kastesystemet, hellige kuer, hinduistiske og muslimske konger, og selvfølgelig bygninger. Guiden vår er veldig bra, og har mye kunnskap, så det er spennende! På de forskjellige stedene har vi også hatt lokale guider til å fortelle (noen mer engasjerte enn andre hehe).

Vi har besøkt Taj Mahal, Fort of Agra, "Baby Taj" og flere digre palass og templer vi ikke husker navnet på. Det er som oftest de samme historiene som går igjen, så vi har blitt litt lei av Shazahan og Akbar. Det er nemlig de som har bygget det meste.

Likevel var Taj Mahal slående vakkert. Vi dra fra hotellet 0550 for å komme først i køen, og det var absolutt verdt det. Stedet var helt magisk før alle turistene kom. Det var fint etterpå også, men det var en opplevelse for sæ sjæl å se det da det var helt stille og rolig i soloppgangen.

Her er hele gruppen vi reiser med. Som dere kan se er de fleste i en litt annen aldersgruppe enn oss, men det går bra!

Her er vi med Marthe og Jenny, de to andre norske på gruppen vår!

Noen bilder fra "Baby Taj"

Dette er den kjekkeste guiden vi har hatt hittil! En av de flinke og engasjerte. Palasset heter Fatehpur Sikri.

Igår kom vi til et nydelig sted som heter Dhula Village, der en tidligere G Adventures-guide har laget eiendommen sin til "resort" for grupper som oss. Vi bodde i telt med toalett og dusj! Kanskje det fineste badet vi har hatt så langt på turen. De kaller det "glamping". Det var spennende å se noe av landsbygda også, for dette var langt fra allfarvei. I Norge hadde denne landsbyen sikkert hatt 14 innbyggere, men her var det ikke akkurat mangel på folk midt i ingenting.

Alle barna i landsbyen samlet seg rundt oss da vi gikk en tur

Nå er vi i Jaipur og har fått med oss noen monumenter på veien. Imorgen får vi mulighet til å gå på marked, og vi skal også på kino og se Bollywoodfilm!

Vi koser oss veldig mye, og håper dere har det bra der hjemme:)

  • 811 Lesere

Likes

Comments

Heihei!
Idag har vært en veldig innholdsrik og effektiv dag. Vi har vært på omvisning i Delhi med organisasjonen Salam Baalak, som hjelper gatebarn. Guiden vår var tidligere gategutt, så han hadde mye å fortelle. Veldig spennende og rørende! Etter omvisningen fortsatte vi rundt i Delhi. Der var vi innom en moské som var bygget av samme mogulen som bygde Taj Mahal. Den var veldig fin, men vi fikk egentlig ikke sett så nøye. Vi hadde en halvtime til å gå rundt, men for hvert steg vi tok kom det indiske gutter og jenter og ville ta bilder med oss. Til slutt måtte vi bare si nei. Guiden vår fra G Adventures fortalte etterpå at det er sånn de gjør, fordi det er tydeligvis veldig kult og creds å ha bilde med hvite folk. Haha rart!

Videre fra moskéen gikk turen til et sikhtempel der vi først satt i en bønnesal og hørte på litt sang, og så gikk vi til en matsal der vi fikk litt mat. Sikhene er veldig gavmilde, og det er det de bygger sin tro på, så maten der er gratis! Alle kan komme dit og spise om de vil, uansett religion eller status eller hva det skal være. Ca 6000 spiser der hver dag!

Vi er faktisk positivt overrasket over maten her! Det er veldig godt.


Etter opplegget i Delhi bar det videre til Agra. Det er en 6t lang busstur, som utrolig nok gikk veldig fort. Nå har vi akkurat spist enda mer deilig mat og er egt. klare for å legge oss. Vi skal opp tidlig imorgen for å se Taj Mahal i soloppgang.

Alt er bra med oss og vi koser oss gløgg!!

  • 902 Lesere

Likes

Comments