När jag tar av mig mitt hårband så ser jag ut som Robert Smith från The Cure. Alternativt Edward Scissorhands. Iaf så var denna dagen pissjobbig med massa försenade flyg, och jag tvingades stanna kvar och få veta ytterligare hur underligt (*host totalkorkat) folk tänker. Man blir förvånad var dag som går 😣 Men på onsdag blir det roligt för då är det IMAX och Last Jedi premiär!!! Fatta att det redan är dags!! 😃

Ähum ska käka nudlar. Puss 💋🍑

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Till jobbet imorgon.........................................

Aa, det är nog allt jag kan säga. God natt!

Likes

Comments

En vecka bara flög förbi i New York. Och just nu har jag bara några dagar av semestern kvar 😐 Hunnits med har att gå käka en riktig amerikansk middag(thank you Adam), vandra hem igenom/längs med Central Park, åka vilse i NYC underground, träffat min kusin Deena för första gången, kika inne på Guitar Center, kolla på Frihetsgudinnan i närbild (nej, gick aldrig in), tatuera mig plus lite småsaker. Nä, jag har ju även kollat på Guns N’Roses på Madison Square Garden! Så har gjort allt jag ville göra för denna gången. Lite tungt att lämna måste jag erkänna. Det är något med vibbarna som känns mer ”mig” och hemma än vad Sverige och Europa gör. Så vill något med USA kan man verkligen säga att jag gör. Hur snart det blir återstår att se. Samma sak gäller för hur mycket mina kompisar i Tyskland har förändrats sen jag fick se de senaste gången. Ni får hursomhelst kolla på bilderna, jag ska upp ur sängen och se vad resten av dagen kan tänkas erbjuda här i Tyskland 😊🇩🇪


Would like to thank wonderful Nico, Malik, Linn (Lynn?), Job, the dog Five and my cousin Adam for having me in their very nice shared house in upper Manhattan. A visit I must do again for sure!

Inte överallt, men ganska mycket av karlns ansikte matas man med. Här speciellt höhö 🇺🇸

  • Resa

Likes

Comments

För en dag. Och just den dagen skulle såklart vara dagen då vi får svinmycket gäster att handskas med och SLÅR NYTT FÖRSÄLJNINGSREKORD PÅ SSP!!! Härligt är det. Men inte så härligt med min rygg och (stress)mage. Tur att man får skumpa för det hela och kan klappa sig stolt på axeln för sin insats😊💵 Nu ser vi vad resten av September har att vänta oss 💪


Vi är sjuka 👊👏😄😄💵💵

Likes

Comments

På 80-talet så blir staden Derry satt i skräck. En mördare vars främsta offer är barn är lös och har särskild koppling till avloppen. En grupp barn som är lite utanför samlas i gemensam rädsla för att sätta stopp för hemskheterna. Men denna mördare är inte som andra. Ingen man, ingen kvinna, inte ens en människa. Hen är Det.
Huvudkaraktärer
I denna berättelse får vi följa 7 huvudkaraktärer: Bill Denbrough, Beverly Marsh, Ben Hanscom, Mike Hanlon, Eddie Kaspbrak, Richie Tozier, och Stanley Uris. Alla är färgstarka, erbjuder allt ifrån skratt, gråt och allt som är fint med att ha vänner. Först ut har vi Bill, ledaren för gruppen som har en stark envishet och inte ger upp. Ben, en blygsam nykomling med intresse för böcker och därför ett kunnigt tillskott, Stan, tveksam grabb som trots allt han är med om ändå ger sig in i att möta allt obehagligt, Beverly, gruppens ända feminin med stort mod, och ett gott hjärta. Richie, gruppens snackis/födda komiker som aldrig håller tyst när han egentligen borde, och som erbjuder publiken en del roliga stunder. Eddie, en stackare som trots sin hälsa visar starkt mod och lojalitet ända fram till slutet. Och Mike, ärligt, vet jag inte riktigt. Enda jag kommer ihåg är att han är djurvän. I övrigt så är han nog den som blev sämst utvecklad i filmen. Lite därför jag inte känner jag kan definiera honom lika lätt som alla andra i gruppen. Men av det som jag kan så kan jag ju säga att han har ett gott hjärta och skulle inte göra en fluga förnär så länge det inte handlar om att rädda sig själv eller andra. I övrigt så känns alla karaktärer genuina och härligt naiva och lyckas förmedla många fina sidor och fördelar med att ha bra vänner.
Andra karaktärer

Förutom den ondska som lurar i Derry's kloaker så finns det även på ytan. I formen av ligister. I formen av Bowers gang. Lett av den inte så gamla, men ändå skrämmande hatiska och sadistiska Henry Bowers. Denna gång har han tagit inspiration av 80-talets moderna popkultursklassiker hockeyfrillan istället för snekammade 50-talsfrisyren. Med hjälp av en fräsig bil tar han och hans gäng sig runt Derry och trakasserar personer som Ben, Mike och andra valfria i losers club, som aldrig har gjort honom något. Filmen försökte förklara detta igenom Henry's ganska stränga fadersfigur. Något som inte funkade så bra på mig. Fick liksom inte tillräcklig inblick i hans liv för att få en chans att sympatisera med honom. Visst, det funkade som hint, men det överskuggades snabbt av tanken att "Ja, där fick killen som trakasserar alla stackars yngre". Inte för att säga att denna Henry Bowers är dålig. Tvärtom så är denna tolkning mer utvecklad, elak och mer överens med boken än mini serien, och skådespelaren, likt alla andra barn och ungdomar i filmen, levererade bra. I övrigt så finns ju förutom Henry också en annan drös med inte så roliga karaktärer som gör livet surt för våra små hjältar. Men tänker låta tittarna se det med egna ögon för att bevara en upplevelse.


Derry's detaljer är väldigt fina. Alla eastereggs med biofilmer och hemaffischer ifrån 80-talets popkultur ligger och smyger in snyggt i bakgrunden och träffar perfekt i tidslinjen. Och alla affischer över saknade barn skapar en någorlunda irl känsla. Men detta konstanta påminnande om vilket decennium vi befinner oss i spårar ur lite dock. Hur vill jag inte säga men det är en scen där losers club konfronterar mobbarna och scenens val av musik. Vissa CGI effekter är inte heller särskilt givande för att kunna skrämma mig heller då det är uppenbart gjort med en dator. Det hade ju faktiskt varit trevligt om det kunde uteblivit lite mer. Eller blivit mixad med praktiska allt mer. Men det är inget som hindrar filmen ifrån att locka tittarna. Och det hade ju faktiskt varit svårt qtt skippa om man vill maximera en viss clowns egenskaper.

Antagonisten

Och hur är då stjärnan själv? Pennywise the dancing clown, aka vår käre ärkeskurk spelad av Bill Skarsgård? Är han läbbig? Är han bra? Och är han något att ha jämte Tim Curry och hans klassiska Crusty-röst?


Ja, låt mig säga att det som väntat finns fördelar och nackdelar med vad den andra gör bättre här. Personligen kan jag iaf lugnt säga att Skarsgård figurerar som mycket mer aktiv antagonist än Curry. För ärligt. Nu när jag kollat på 1990's mini-serie än en gång så är Pennywise.... Värdelös. Han gör ju ingenting. Så här ser det ut oskildaktiga gånger i mini-serien: Barnen är ensamma, Det uppenbarar sig som det de fruktar, blir Clown igen och drar lite dåliga skämt, visar huggtänderna, och sticker. Skarsgård å andra sidan mesans han gör allt det där, försöker faktiskt ha ihjäl de när han väl för chansen. Han slösar ingen energi och låter inte tramset överbelasta tittarens tid, han försöker döda och äta när han väl får en chans - check! Sen kommer vi ju dock till en sak som jag har tänkt på ända sedan Bill-Pennywise leakade på nätet: Han är för uppenbart freaky. I boken så beskrivs Pennywise som ett monster som antar formen av en clown för att kunna locka till sig barnen. Designen är väl cool och så , men för uppenbart freaky. Jag menar, en clown med det där onda leendet/ansiktet skulle nog aldrig locka till sig den mest korkade majblomsäljaren. Även fast att Curry va freaky så hade han åtminstone ett lite mer avslappnat och undermedvetet utseende som såg lite mer överensstämmande med bokens beskrivning.

Curry's Pennywise var inte precis mysig. Men han hade ända ett något mer inbjudande utseende som barn skulle kunna falla för utefter vad boken beskrivit.

Folk som bara kommer för att bli skrämda kanske inte borde kolla hit. För Det är en historia som är mer än så. Jag själv kollar på den här filmen ur ett ungdomsdramas synvinkel, med ett slags gemensam t skräckunderlag i och med Det som barnen måste samlas för att bekämpa. Är det så läskigt för oss i publiken? Jag personligen hade mina hoppa till-tillfällen, men kan inte säga att det var det läskigaste jag har sett på länge. Men tror inte det var poängen heller. Man får se det som att det här är något som karaktärerna upplever som läskigt och sen hur de igenom filmens gång kommer på sätt att överkomma sina rädslor och stödja varandra för att ta besegra Det. Och att följa Bill, Ben, Richie, Eddie, Stan, Beverly och Mike var minst sagt spännande, intensivt, såväl som berörande och har definitivt gjort mig taggad för kapitel 2.

Likes

Comments

Drömde häromnatten om att jag befann mig i en biosalong/operateater med min kompis Dominic. Sen började jag sjunga lite på "Out there" från Disneys Ringaren i Notre Dame och till min förvåning så hakar han på mig. Och det är bara början. För sen börjar även alla andra män i salongen haka på för att bilda värsta manskören med ändå jäkligt vassa operastämmor. Och sedan tänds även tv skärmar i taket med män som sjunger med. När låten är klar är publikresponsen explosiv och jag får pengar och rosor på oss 😊 👏👏👏👏#jagärenstjärna

Och aa hej! Förutom det roliga jag beskrev hår ovan har jag äntligen bokat semester. Var!?

New York City 🍏


7 år är längesen. Så när man kommer dit kommer en byggnad vid namn Freedom Tower befinna sig på the Island of Manhattan. Coolt coolt. Och jag hinner förhoppnigsvis beställa och motta lite nya coola kläder från Deal Man eller Nasty Dress 💋


Nu ska jag gå och jobba med mina kötthuvuden ❤️🙏

City of blinding lights 🇺🇸🇺🇸🇺🇸

Likes

Comments

Officellt ingen pendlande Halmstad-bo längre utan en blivande Göteborgare (såvida inget ressug dyker upp och lockar bort mig)! Så därför sitter man med sitt midnattste och bara tar det lugnt efter jobbet. Men inte så länge till för Tomorrow is a New day.Måste sova ciao! ❤️💋

Han har tydligen fixat ditt mitt namn vid dörren, min hyresvärd. Ambitiös och snäll eller vad? 👏🙌

Likes

Comments

Kan jag finna denna delikatess som inte finns på någon välkänd present-shop diverse etc som man passerat? Varför ska det man gilla mest va en sån pain in the ass att finna? Urlöjligt to say the least men internet shop bör finnas. Så ska göra det och spela ett nyligen inhandlat Shadow of Mordor (som också är köpt på internet 😄).


Aa tjaorå, antar jag! 💋

P.S. Nu har jag ett rum i Göteborg!!!! 👏👏👏😃

Likes

Comments

Med de här fjantaaaaäää dessa stenhårda bros. Och mer så lär det bli då lägenhet snart är fixat (tror jag. Det Bränns hursom) och man kan göra annat med de än att jobba!

Vi har en del festligheter att ta igen. Och mer än en öl kommer rinna ner och mer än en klubb besökas 👊🍻🍸


Likes

Comments


Ganska trött. Och det är nog inte slutet på det är jag rädd. För för tillfället så måste jag medge att jag inte mår riktigt bra. Allt ifrån höstångest till att fixa lägenhet till relationer till människor i mitt liv just nu bara knakar känns det som. Just därför kan jag inte påstå att jag mår nåt vidare. Måste kanske kontakta UMO eventuellt. Sjukskriva mig blir det iaf inte. Jag är en aning för uttråkad för att det skulle kunna fungera. Jag hoppas i vilket fall kunna lösa alla pusselbitar i mitt liv så snart som möjligt så att jag kan få fokus på mina framtidsplaner framförallt....

Anyways. Good night och sov gott allihopa. Jag ska iaf göra det. Somehow...

Likes

Comments